PDA

View Full Version : En golcüsü hala Nonda

vego
28.Nisan.2010, 22:03
Galatasaray'da ilk yarı sonunda gönderilen Shabani Nonda, resmi maçlarda attığı 16 golle, sarı-kırmızılı takımın bu sezon en golcü futbolcusu durumunda bulunuyor.

http://media1.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/nonda_sevinc5_.widec.jpg

NTV Spor ve Ajanslar
Güncelleme: 10:59 TSİ 28 Nisan. 2010 Çarşamba
Sezonun ilk yarısında kadroda yer aldığı süre içinde ilk 11'de fazla yer bulamamasına rağmen 25 resmi maçta toplam 1359 dakika forma giyen ve 16 gol atan Kongolu futbolcu, yabancı kontenjanı nedeniyle transfere yer açmak için devre arasında gönderildi.
Sadece ilk yarıdaki maçlarda oynamasına rağmen iki kez hat-trick yapma becerisini gösteren Nonda, ligde 13 maçta 7, UEFA Avrupa Ligi'nde 8 maçta 7, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 4 maçta 2 gol kaydetti.
Kongolu futbolcu, oynadığı 25 resmi maçın sadece 13'ünde ilk 11'de sahaya çıkmıştı.

YERİNE ALINAN JO, 3 GOL ATTI
Kongolu oyuncunun yerine İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester City'den devre arasında kiralanan Joao Alves De Assis Silva (Jo) ise büyük hayal kırıklığı yarattı.

Sahadaki varlığından çok, eğlenceye düşkünlüğü ile adından söz ettiren Jo, statü gereği UEFA Avrupa Ligi'nde oynayamazken, Brezilyalı oyuncu Turkcell Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarında toplam 669 dakika sahada kalıp, sadece 3 gol atabildi.
Jo, ligde sadece Denizlispor, Kasımpaşa ve Ankaragücü maçlarında fileleri havalandırdı.

GIOVANI'NİN GOLÜ YOK
Galatasaray'da hücuma dönük orta saha oyuncusu olarak devre arasında transfer edilen Giovani Dos Santos da gol yollarında suskun kaldı.
Turkcell Süper Lig'de 12, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 2'şer maçta oynayan Giovani, toplam 16 resmi karşılaşmada 992 dakika sahada kalmasına rağmen henüz gol atma başarısını göstermedi.
Devre arasında yine Premier Lig'in Everton takımından transfer edilen savunma oyuncusu Neill ise Diyarbakırspor ile oynanan maçta gol atmayı başardı.

BAROS'UN 15, KEWELL'IN 14 GOLÜ VAR
Bu sezon sakatlığı nedeniyle sadece lig ve Avrupa kupalarında toplam 22 resmi maçta 1402 dakika oynayan Milan Baros, şu ana kadar resmi maçlarda 15 gol attı.
Ligde 10 golü bulanan Çek oyuncu, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 5 gol kaydetti.
Sakatlıkla boğuşan başka bir yabancı oyuncu Harry Kewell'ın da resmi maçlarda 14 golü bulunuyor. Toplam 27 resmi maçta 1813 dakika sahada kalan Avustralyalı oyuncu, ligde 9, Avrupa'da 4 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 gol buldu.
Galatasaray'da 44 resmi maçta 3445 dakika oynayan Arda ile 37 maçta 2622 dakika sahada kalan Abdul Kader Keita'nın 11'er golü bulunuyor.

Addolorato
28.Nisan.2010, 22:12
Golleri kimlere attı onada bakmak lazım. İkinci sınıf takımlara karşı coşmuştu sadece. Bence gönderilmesi gayet yerinde bir karardı. Jo gayet iyi bir futbolcu fakat tam alışamadı Galatasaray'a zaten alışsa ne olacak kalmış 3 maç.

KaPaLı
28.Nisan.2010, 22:36
Ligde ayakta tutan adamdı Nonda. Hala daha gol krallığında üst sıralarda. Hem ne olursa olsun yeni gelen adam onun yarısı kadar bile atamadı.

A.FaruK
28.Nisan.2010, 23:01
Her ne kadar bi sezon şampiyonluğumuzu yemiş olsada bence çok kaliteli bir santfordu

RaSenGan
28.Nisan.2010, 23:48
Gollerin yarısını Avrupa'da oynadığımız dandik ön eleme maçlarında atmamış mıydı :)

Fernando Gago
29.Nisan.2010, 00:03
Nonda'nın gönderilmesinde en büyük suçlu taraftardır Fazla yakınmamak gerekir

Alicanfmfan
29.Nisan.2010, 00:17
Taraftar ne yaptı , hiçbirşey bilmiyorsun ve atıp tutuyorsun , taraftar nonda'yı cok seviyordu adına besteler yapıldı , ayrıca Fenerbahçe maçında Özhan Canaydın vefat etmeseydi , Nonda'ya kareografi olacaktı taraftar Leo'yu istemiyordu ama yönetim Shabanide karar kıldı o adamı cok seviyorum ben.

ThersoN
29.Nisan.2010, 00:26
Bence Leo'yu göndermek çok daha büyük bir kaosa yol açabilirdi, bence isteyerek göndermediler Nonda'yı.. Giovani ya da Jo takıma daha fazla katkı sağlasaydı bunları konuşmazdık.. Zira Baros sakatlanmasaydı bu Nonda olayı bu kadar göze batmayacaktı.. yani Nonda'yı büyütmeyelim diye söylüyorum.. Bu sezon seçimler şanssızlıkla sonuçlandı.. umarım seneye daha bir bütün oluruz.

KanaKe
29.Nisan.2010, 00:27
Bu istatistik yönetimin ne kadar büyük bir hata yaptigini gösteriyor.. Belki Nonda takimda kalsaydi GS su an sampiyonluk yarisinin icinde olabilirdi.

Fernando Gago
29.Nisan.2010, 00:35
Taraftar ne yaptı , hiçbirşey bilmiyorsun ve atıp tutuyorsun , taraftar nonda'yı cok seviyordu adına besteler yapıldı , ayrıca Fenerbahçe maçında Özhan Canaydın vefat etmeseydi , Nonda'ya kareografi olacaktı taraftar Leo'yu istemiyordu ama yönetim Shabanide karar kıldı o adamı cok seviyorum ben.

Ya Kewell gidecekti ya Nonda .. Kewell için öyle bir direniş gösterildi ki Nonda'yı göndermekten çare kalmadı Bundan bahsediyorum .. Kişisel tartışmalara girmiyorum çabalama !!!

Sekopej
29.Nisan.2010, 00:37
Jo'nun avrupada oynayamayacak olmasını bile bile transfer edip, Nonda'yı göndermenin bedelini zaten avrupadan elenerek ödedi Galatasaray. O dönemde Jo'nun bir de sakatlık yaşamasıyla kupadan da elendiler. Jo'yu 4 aylığına kiralamk yerine Nonda takımda kalsaydı, daha başarılı olabilirdi, hangi takımlara atmış olursa olsun, 16 gol atmış bir oyuncu, diğer tarafta 3 gol atmış bir Jo.

A.FaruK
29.Nisan.2010, 09:35
Jo'nun avrupada oynayamayacak olmasını bile bile transfer edip, Nonda'yı göndermenin bedelini zaten avrupadan elenerek ödedi Galatasaray. O dönemde Jo'nun bir de sakatlık yaşamasıyla kupadan da elendiler. Jo'yu 4 aylığına kiralamk yerine Nonda takımda kalsaydı, daha başarılı olabilirdi, hangi takımlara atmış olursa olsun, 16 gol atmış bir oyuncu, diğer tarafta 3 gol atmış bir Jo.
Aynen abi katılıyorum.Galata Nonda'yı göndererek avrupa kupasına havlu attı bile bile.Jo transferi bence günü kurtarmak için yapılan yanlış bir transfer olarak kaldı.Ama şuda bi gerçek Jo biraz iyi top oynamış olsaydı da bunları konuşmuyo olabiliridk.

ozaniel
29.Nisan.2010, 18:11
Bence istatistikler yanıltıcı, Nonda gitmeden önce o kadar kötüydü ki onun yerine Kewell veya Arda oynuyordu.

KaRaBükLü KraL
30.Nisan.2010, 12:52
Yahu şimdi en golcü Nonda diyolarda takımın en golcülerinden Baros'un ve Kewell'ın uzun süredir sakat olduğundan kimse söz etmiyo.İlk yarı Baros sakatlanınca takımı taşıyan isim Kewell'dı.Baros gelir gelmez gollere başladı ve şu andan sonra atacağı 2 gol Nonda'yı geçmeye yetecek ayrıca Baros o kadar uzun süre sakat kaldıktan sonra bu kadar formda devam edebiliyorsa o kaçırdığı maçlar boyunca Nonda'yı kaça katlardı bilemiyorum:)

Hugo
30.Nisan.2010, 21:03
Nondanın attığı goller genelde iş işten geçmişken veya çok basit rakiplere. ayrıca çok ağır ve atakları kesen bir oyuncuydu. kaç maçını izlediysem hep aynı. bir kere adam geçip barosa gol attırdığını hatırlıyorum o kadar. başka da bir şeyini göremedik.
ama sevimli adamdı, şirindi. gülen yüzünü görünce sen de gülüyordun o ayrı :D bir de yaptığımız tezahurat vardı. hiç unutulmayacak. :)

yunusgs
30.Nisan.2010, 21:28
Nonda'nın bu sezon attığı gollerin çoğu,takıma ( + ) averajdan fazlasını katmamıştır.O yüzden gönderilmesi hata değildir.Hata sakatlıklarda başarılı tedavi programları uygulayamayan sağlık kurulunundur.

Alicanfmfan
30.Nisan.2010, 21:59
Ya Kewell gidecekti ya Nonda .. Kewell için öyle bir direniş gösterildi ki Nonda'yı göndermekten çare kalmadı Bundan bahsediyorum .. Kişisel tartışmalara girmiyorum çabalama !!!

Benimle tartıs demiyorum ki bir şeyin içini bilmeden direk yorum atarsan , yakısıkalmaz hos olmaz birşeyi bilmeden asla konusmamak lazımdır.