Log in

View Full Version : Paso Karmaşası

sananes
29.Nisan.2010, 01:10
merhabalar arkadaşlar istanbulda ikamet eden arkadaslara sormak istediğim bir şey var.ben bu yıl istanbula geldim çok kullanıyorum toplu taşımaları bu yüzden aylık akbil yaptırıyorum ama 2010 için olanları söylenene göre mayıs itibari ile çıkacak benim aylık sürem doluyo yani ayın 2sinde ben tekrar yenilemeli miyim akbili diyelim ki 10 gün sonra yenisi çıktı benim 1 aylık kullanım için ödedigim ücret uçuyo mu? düzenlemesi nasıldır bu işlerin bilgi sahibi olan, bilgi verebilecek olan var mı?

BaGa TaRKaN
29.Nisan.2010, 01:14
Valla Öğrenci Akbillerinin Yıllık Olarak Yapıldığını Biliyorum. Süresi Dolduğunda Yeniden Saraçhane Olması Lazım Yanlış da Olabilir Emin Değilim Öğrenci Kimliğinle Yeniletmen Lazım.

Yani Yıllık Olarak Senin Avantajına Olur...

sananes
29.Nisan.2010, 01:33
benim 2009 yılllık akbilim var zaten ama diyelim ki 2 mayısta aylık akbilime 1 aylık yükleme yaptırdım 55 lira vererek ve 15 mayısta değişmiş 2010 ögrenci akbilleri çıktı benim verdiğim 55 lira yanıyo ve tekrar ödememi yapmam gerekiyo yoksa kalan bakiyemi yeni karta mı aktarıyolar bilgisi olan var mı

El Barto
29.Nisan.2010, 09:17
Mayıs'ta çıkacak olan akbil değil öğrenci pasosu. 2009 pasosundaki akbilini (küçük, miniminnacık o sanat eserini :D ) bir akbil dolum bayiine gidip 2010 pasosuna taktıracaksın. Yani aylık akbilini kullanmaya devam edeceksin.

Burada insanların yanıldığı nokta değişecek olanların akbil değil paso olduğunu bilmemelerinden kaynaklanıyor. :) Ya da kelimeyi yanlış kullanmaktan.

O yüzden için rahat olsun değişen akbiller değil ve 55 TL vererek aylık yaptırdığın akbilini yeni pasonla da kullanabilirsin. :)

Bu arada İstanbul'da yıllık akbil diye bir uygulama yok. :)

Hazır yeri gelmişken İETT'ye giydireyim biraz. :D

Her sene yeni pasolar Mart başı bilemedin ortasında çıkardı. Bu yılda öyle planlanıyordu ve başvurular alındı. Ama Mayıs geldi tık yok. Geçen seneki pasolar iş görüyor ancak arada 2 aylık bir açık var ve ilk defa paso alacak arkadaşlar çok mağdur oldular. Öğrenci bileti uygulamasını da kaldırdıklarından 1,5 TL'ye binmek zorundalar toplu taşıma araçlarına. Umarım öğrenciler bu aradaki 2 aylık zamanın hesabını sorar İETT'ye.

C h A o S
29.Nisan.2010, 19:46
Her sene yeni pasolar Mart başı bilemedin ortasında çıkardı. Bu yılda öyle planlanıyordu ve başvurular alındı. Ama Mayıs geldi tık yok. Geçen seneki pasolar iş görüyor ancak arada 2 aylık bir açık var ve ilk defa paso alacak arkadaşlar çok mağdur oldular. Öğrenci bileti uygulamasını da kaldırdıklarından 1,5 TL'ye binmek zorundalar toplu taşıma araçlarına. Umarım öğrenciler bu aradaki 2 aylık zamanın hesabını sorar İETT'ye.

Ben bu konuda İETT'ye bir mail atmıştım.Dediğin gibi bir çok öğrenci pasolarını bekliyor.Normalde her sene olduğu gibi 2 ay önce gelmeliydi.İETT bana pasolar kalkacak yerine çipli bir sistem gelcek dedi.Yada onun gibi birşeydi:)Bakalım okullar kapanmadan gelecek mi?

GeNç KaRTaL
29.Nisan.2010, 21:31
Valla ben 2009 akbiliyle bu okul dönemini bitirmeyi umuyorum.13 Mayıs'a kadar geçerli aylık sürem.14'ünde dersler bitiyor.Ondan sonra finallere giderken felan idare etsem tamamdır.:icon_smile:

GeNç KaRTaL
29.Nisan.2010, 21:34
Bizim gramer hocamız (çinli kendisi ve az türkçe biliyor) sorup duruyor bana.Ne zaman gelecek akbiller,eski akbili ne zamana kadar kullanacağız felan diye.Yazık kadın korkuyormuş.Eski akbilin süresi dolunca şoför'ün kızacağını felan sanıyor herhalde.Kartlar okullara gelene kadar endişe etmemesini söyledim en son rahatladı biraz.:icon_smile:

Universal
29.Nisan.2010, 21:42
Asıl sorulması gereken 2009-10 eğitim öğretim yılı biterken, bu yıla ait öğrenci akbillerin çıkması ne kadar garip... :)

E.Cartman
29.Nisan.2010, 21:45
bu pasolar çok kötü oLdu yav geLmedi gitti... ilk kez paso alacak arkadaşlar bayaa zor duruma düştü...

El Barto
30.Nisan.2010, 09:26
Ben bu konuda İETT'ye bir mail atmıştım.Dediğin gibi bir çok öğrenci pasolarını bekliyor.Normalde her sene olduğu gibi 2 ay önce gelmeliydi.İETT bana pasolar kalkacak yerine çipli bir sistem gelcek dedi.Yada onun gibi birşeydi:)Bakalım okullar kapanmadan gelecek mi?

Bu çipli zımbırtı olayını ben de duydum. Olursa muhtemelen seneye olur. Bu seneyi böyle geçerler. Bizim paralar iç olmuş olur. :)

Nedvedmania
01.Mayıs.2010, 02:14
Bi ara(teee sonbaharda) paso için başvuru yapmıştık neden gelmedi onlar ? Böyle bir iş olurmu ?

Hugo
03.Mayıs.2010, 15:40
0809 akbilleri geçiyor mu hala?

El Barto
03.Mayıs.2010, 20:50
Geçiyor geçiyor şu yeşilimtrak olanları kullanıyoruz hala. :icon_lol: Zaten gelmeyecek 2010'da paso baksana yıl bitti. Yalnız ilk defa paso alacak ve geçen seneden pasosu olmayan arkadaşlar için kötü oldu bu iş.

Sekopej
03.Mayıs.2010, 20:53
Kentkart yok mu sizde? Alıyorsun, basıyorsun, biniyorsun rahat rahat.:D

El Barto
03.Mayıs.2010, 20:57
5'i bir yerde var bizde kart olarak. Yoksa sizdeki kentkart'ın karşılığı bizde akbil sanırım. :p

ki öyle tanımlanmış zaten. :D

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=akbil

Sekopej
03.Mayıs.2010, 20:59
Paso falan çağdışı şeyler yahu, bu sene bizim belediye de yeniliğe imza attı gerçi, kentkartları öğrenci kartıyla birleştirdi. Zaten bu belediyenin sadece ulaşım konusunda hakkını veririm, gerisi...

El Barto
03.Mayıs.2010, 21:08
Bizim belediyede aynı ulaşım konusunda çok düşünceli davranıyor. Sene bitti hala paso yok ortada ilk kez alacaklar mağdur. Aylık akbil safsatasını 200 limit ile sınırladılar hatta bir ay 160 geçişe indirdiler ama neyse ellerinde kaldı o zam. Aylık akbile her ay 55 TL bayılıyoruz. Metrobüs diye ulaşım harikası otobüsten bozma bir sistemimiz var. Ona da yeni bir ayarlama getiriyorlar bindiğin durak sayısı kadar para ödeyeceksin artık. Yani binip 2 durak giden ile ilk duraktan son durağa kadar giden aynı parayı ödemeyecek. Bir Bağcılar-Zeytinburnu hattımız var ve bu hatta bir tramvaylarımız var akıllara zarar. Hepsi ithal. Hollanda menşeeli. Hollandalılar artık iş yapmayacağına kanaat getirip bize satmışlar. Benim İETT'm de toplamış getirmiş hepsini.

Hamdolsun toplu taşıma araçlarımız hepsinde insani ilişkilerimiz artıyor. Abartısız her saat her otobüs, metro, metrobüs, tramvay, vapur vs. gibi toplu taşıma araçlarımız tıklım tıklım. Yazın gelmesi ile birde doğal aromalarla bezeniyorki bu araçlar tadından yenmez. İstanbulun 4'te 3'ü ile bir şekilde münasebetim olmuştur bu toplu taşıma araçları sayesinde. Korkuyorum yakında bir yerlerden ben senin akrabanım diye insanlar çıkacak. Ayrıca bu kadar doluluk oranına rağmen İETT hala zarar beyan ediyor. Helal olsun diyorum kendilerine nasıl beceriyorlarsa.

Yani bizimde hiç sıkıntımız yok toplu taşıma yönünden. Allah başımızdakilerden razı olsun. (::)

Eklemeyi unutmuşum. Kendi vatandaşını sömüren, nasıl daha fazla sömürürüm diyen bu zihniyet, yurtdışından Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Arnavutluk, Bosna, Kosava gibi yerlerden okumaya gelen öğrencilerin toplu taşımadan bedava yararlanmasını sağlıyor. Eh tabii ne de olsa biz bu ülkenin vatandaşı, bu ülkenin evladı değiliz. ;)

Sekopej
03.Mayıs.2010, 21:14
Tabi kullanıcı sayısıyla kıyaslarsak, ufak tefek sorunların orada olması kaçınılmaz.;)

Ama merak etmeye gerek yok, burada da yavaş yavaş iyileştirmeler yapılıyor, son konuşulan da 1,5 saatte sınırsız olan biniş sayısının 45 dakikaya düşürülmesi. Hatta postacıların elinde artık belediyenin verdiği kart olmazsa, postacı kartı olsa da, bedava biniş olmayacak diye duyuru da vardı.

Tabi bu sene ortaya çıkardıkları, öğrencilerden kişi başı alınan 10 lira ile, belediyenin kasasına giren parayı hesaplamaya, benim aklım yetmiyor, nereye gömüyorlar bu parayı, düşünemiyorum. Yine de kaz gelecek yerden tavuğu esirgemediklerinden, ulaşımda kaliteyi arttırmaya devam, hele ki İzmir'i 2'ye bölüp çoğu yerde geçişleri engelleyecek hızlı tren projesi, ben emekli olmadan biterse, kullanmak nasip olacak herhalde.

El Barto
03.Mayıs.2010, 21:16
Her yerde aynı kafada bu toplu taşımacılar demek ki. :D

Sekopej
03.Mayıs.2010, 21:20
Evet ama yine de en iyi icraatları, ciddi söylüyorum.:) Diğerlerini siz düşünün. Herhalde siyasete girmez, partiler farklı da olsa, yönetenlerin kafası aynı olduğundan, siyaset değişse de uygulama değişmez.

Bir de artık kalabalık duraklarda, otobüslerin gelmesine kaç durak kaldığını yazan sistemler var, bunu tüm duraklara yayıp ne kadar bekleyeceğimizi görebilirsek ve metro inşaatını da bitirebilirlerse, ulaşım sorunu kalmayacak muhtemelen.

El Barto
03.Mayıs.2010, 21:23
Bir de artık kalabalık duraklarda, otobüslerin gelmesine kaç durak kaldığını yazan sistemler var, bunu tüm duraklara yayıp ne kadar bekleyeceğimizi görebilirsek ve metro inşaatını da bitirebilirlerse, ulaşım sorunu kalmayacak muhtemelen.

Bunu bizde de başlattılar. Şimdi koydukları ekranların hepsi kapalı yatıyor. :p

Sekopej
03.Mayıs.2010, 21:26
Olsun, hizmet hizmettir, bir gün açarlar.:p Tabi ulaşımdan daha büyük sorun vandalizm var, bunu çözmeye de zaten bizim gücümüz yetmez.:D

GeNç KaRTaL
17.Mayıs.2010, 21:15
http://iett.gov.tr/haber_detay.php?nid=670

Nedvedmania
18.Mayıs.2010, 14:18
Yuppiii pasolar geldi :n:

Bendeki paso da resimdeki gibi. Şimdi ne yapmam gerekiyor ? O Metal yuvarlak şeyden mi taktırıcam yoksa şuanda benimki manyetik olarak algılıyormu ?

GeNç KaRTaL
18.Mayıs.2010, 14:29
Bu karta demir taktırmayacağız.Geçen senenin akbili hasarsızsa iade edip 6 lira depozitosunu alabilirsin.

Flawless Victory
18.Mayıs.2010, 18:25
Dün Ümraniye-Kadıköy hattında çalışan bir otobüste iki kadının akbili çalınmış. Hani arka kapıdan binince elden ele gidiyor ya akbiller, işte geri gelmemiş. :)

Universal
18.Mayıs.2010, 18:27
Otobüs şöförleri ile konuştum. Manyetik olarak algılıyorlarmış.

E.Cartman
18.Mayıs.2010, 22:48
Dün Ümraniye-Kadıköy hattında çalışan bir otobüste iki kadının akbili çalınmış. Hani arka kapıdan binince elden ele gidiyor ya akbiller, işte geri gelmemiş. :)

biz o konuyla ilgili baya dalga geçiyoduk demekki gerçekleşmiş :D:D:D:D

Flawless Victory
18.Mayıs.2010, 23:49
biz o konuyla ilgili baya dalga geçiyoduk demekki gerçekleşmiş :D:D:D:D

Ama çok olan bir şey. Ben o kişilerin yerinde olsam para gönderirim. Para ulaşmazsa da önemli değil.

Yaşlı bir amcaya bir keresinde biri suç atmıştı, her gün toplam 2-2.5 saat otobüs yolculuğum var, kafayı yiyeceğim yakında, her gün birileri dövüşüyor, tartışıyor.

RaSenGan
19.Mayıs.2010, 00:18
Ama çok olan bir şey. Ben o kişilerin yerinde olsam para gönderirim. Para ulaşmazsa da önemli değil.

Yaşlı bir amcaya bir keresinde biri suç atmıştı, her gün toplam 2-2.5 saat otobüs yolculuğum var, kafayı yiyeceğim yakında, her gün birileri dövüşüyor, tartışıyor.

Görevini yap müdahale et erken iş başı yap :0: :D

Flawless Victory
19.Mayıs.2010, 00:22
Görevini yap müdahale et erken iş başı yap :0: :D

Görevime senden başlayacağım bir yanlış hareketini göreyim. :0:

Fearless Coward
19.Mayıs.2010, 00:27
Ümraniye - Kadıköy bu alanda otobüslerde çok eziyet çekiliyor geçen seneden bilirim 3 kez akbilimi çaldırdım 2'si benim biri annemin :n: :n: arkadan veriyoruz işte sonucu ortada otobüsteki herkesle tartışmışımdır neredeyse Allahtan karşı tarafa taşındım bu sene rahatım :D :D nedense A.Yakasında hiç rastlamadım akbil çalanlara falan :D

El Barto
19.Mayıs.2010, 10:16
O akbili 1 yıl kullanıp hasarsız bırakabilen var mı acaba? Hasarlıya depozito yok mu?

Dur bakalım daha neler çıkaracaklar başımıza. Eski pasolar 31.07.2010'a kadar geçerliymiş sonuna kadar kullanacağım. :)

E.Cartman
19.Mayıs.2010, 14:31
O akbili 1 yıl kullanıp hasarsız bırakabilen var mı acaba? Hasarlıya depozito yok mu?

Dur bakalım daha neler çıkaracaklar başımıza. Eski pasolar 31.07.2010'a kadar geçerliymiş sonuna kadar kullanacağım. :)

ben :D:D:D aLdığım gibi sapasağLam duruyor :D:D

El Barto
19.Mayıs.2010, 19:21
O zaman kullanmıyorsun demektir. :) Yoksa akbil metal, bastığın yer metal. İster istemez bir ezilme oluyor.

Birde benim akbil neredeyse 10 yıllık. :D

E.Cartman
19.Mayıs.2010, 20:24
O zaman kullanmıyorsun demektir. :) Yoksa akbil metal, bastığın yer metal. İster istemez bir ezilme oluyor.

Birde benim akbil neredeyse 10 yıllık. :D

haftanın 5 günü en az 2 kez kullanıyorum abi :D:D:D ilk taktırdığım günkü gibi duruyor sadece ufak çizikler var o da ışıkta belli oluyor :D

El Barto
19.Mayıs.2010, 20:44
Demek ben hor kullanmışım akbili.

RaSenGan
19.Mayıs.2010, 21:03
Benimki de yamulmuştu biraz :D Sağlam akbile pek rastlamadım ben :)

El Barto
08.Haziran.2010, 11:28
Yeni pasomu aldım gayet kötü olmuş. :) Renk tasarım vs. Ayrıca ecnebileşmişiz okulu yazan yerde İstanbul Ünivers yazıyor. :p Ya da sığdıramamışlar tasarım harikası pasoya. ;;)

ThersoN
09.Haziran.2010, 22:55
Kentkart yok mu sizde? Alıyorsun, basıyorsun, biniyorsun rahat rahat.:D

bizdeki sisteme döndüler abi, eskiden metal bir parça vardır artık olmucak izmirdeki gibi manyetik olcak kartlar

ama bence böylesi daha kötü zira çok çabuk bozuluyor

Sekopej
09.Haziran.2010, 22:59
bizdeki sisteme döndüler abi, eskiden metal bir parça vardır artık olmucak izmirdeki gibi manyetik olcak kartlar

ama bence böylesi daha kötü zira çok çabuk bozuluyor

Yok ya, benim hiç kentkartım bozulmamıştı.:p Gerçi şimdi öğrenci kartı ile birleştirdiler ya, kesin bozulur yenisini çıkartmak daha masraflı ve zahmetli olduğundan.:D

El Barto
09.Haziran.2010, 23:34
Yalnız ismi çok orijinal olmuş;

İstanbulKart. :zuhaha

Sekopej
09.Haziran.2010, 23:47
Çok yaratıcı, acaba ne kadar düşündüler bunun için.:n: