PDA

View Full Version : Atalay'ın açıklamalarına cevap olarak Ahmet Gökçek'ten Basın Toplantısı

KaPaLı
29.Nisan.2010, 19:33
http://www.since1910.net/_Medya/Images/Haber/ahmet-gokcek-den-basin-aciklamasi.jpg

Fenerbahçe'ye zeytin dalı..

Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek, Fenerbahçe ile gerilime neden olan asbaşkan Ayhan Atalay'ın açıklamalarının bilgisi dışında gerçekleştiğini ve bu açıklamaları tasvip etmediğini söyledi. Gökçek, "Ayhan Atalay'ın açıklamaları Fenerbahçe ile olan dostluğumuza gölge düşüremeyecek" dedi..

Bir süredir yurt dışında olan Ahmet Gökçek, Ankara'ya gelir gelmez ayağının tozuyla bir basın toplantısı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde düzenlenen ve Ankaragücü Basın Sözcüsü Avni Kavlak'ın da hazır bulunduğu basın toplantısında Ahmet Gökçek, son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalar yaptı.

"Yurt dışında bulunduğum sırada istenmeyen bazı şeyler yaşanmış" diyerek konuşmasına başlayan Ahmet Gökçek, "Bundan önce Fenerbahçe ile Ankaragücü kulüpleri dostluk içinde mücadelelerini sürdürdü. Ayhan Atalay'ın açıklamaları dostluğumuza gölge düşüremeyecek. Ayhan Atalay'ın açıklamaları kendi düşünceleridir. Böyle bir açıklama yapacağından haberim yoktu. Ayhan Atalay'ın açıklamalarını tasvip etmiyorum" diye konuştu.

"FENERBAHÇE MAÇINDA EKSTRA MOTİVE OLMAYACAĞIZ
Fenerbahçe ile oynayacakları maçın Ankaragücü'nün Bursaspor ile olan dostluğu nedeniyle speküle edilmeye çalışıldığını ifade eden Gökçek, "Bizim dostluğumuz tribünlerde. Örnek bir dostluk var. Bu dostluk devam edecek. Bu dostluk sadece tribünde. Sahayı bu etkilemez. Fenerbahçe maçında ekstra motive olmayacağız. Biz, her zamanki mücadelemizi vereceğiz. Bursaspor ile tribün dostluğumuz bir yerlere çekilmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Ankaragücü Kulübü Onursal Başkanı Melih Gökçek'in de Fenerbahçeli olarak bilindiğini ifade eden Ahmet Gökçek, "Önce can sonra canan gelir. Melih Gökçek için her zaman önce Ankaragücü gelir. Melih Gökçek, Ankaragücü'nün en büyük temel taşıdır" dedi.

"ANKARAGÜCÜ'NÜ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA ÜMİT ÖZAT'A TESLİM EDEBİLİRİZ"
Ahmet Gökçek, yine Ayhan Atalay tarafından dile getirilen teknik direktör konusuyla ilgili olarak ise, "Konuşulanlar tamamen Ayhan Atalay'ın kendi düşüncesidir. Ne Ertuğrul Sağlam ne de Bülent Uygun ile bir görüşme yapılmadı. Teknik direktörümüz Roger Lemerre'nin sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Kendisiyle oturup konuşacağız. Ümit Özat, gelecek sezon da Ankaragücü'nde olacaktır. Kendisi ile devam edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Ümit Özat, Ankaragücü'ne teknik direktör de olabilir. Ankaragücü'nü gönülrahatlığıyla Ümit Özat'a teslim edebiliriz" ifadelerini kullandı.

KaPaLı
29.Nisan.2010, 19:33
http://www.ankaragucu.org.tr/wp-content/uploads/2010/04/faruk_mangirci.jpg

Basın Sözcümüz Faruk Mangırcı, Ankaragücü’nün başarıdan başka bir düşüncesinin olmadığını belirterek kalan maçların hepsinden galibiyetle ayrılmak isteğimizi söyledi.

Yönetim kurulu üyemiz aynı zamanda Basın Sözcümüz Faruk Mangırcı, yaptığı açıklamada Ankaragücü’nün kendi başarısından başka hiçbir düşüncesi olmadığını ifade etti. Maçlarda önemli olanın puan ya da puanlar almak olduğuna vurgu yapan Mangırcı, “Hedefimiz sadece ve sadece Ankaragücü’nün başarısıdır. Sonuçta maçlarda öncelikli olan puan almak… Özellikle 3 puana sahip olabilmek… Bizim için önceliği bu teşkil eder. Bunun dışında ‘şu takım şampiyon olmuş, bu takım şampiyon olmuş’ gibi söylemler bizi hiç mi hiç ilgilendirmez. Kendi işimize bakarız. Takım olarak bundan sonra kalan 3 maçımızdan da galibiyetle ayrılıp 9 puanın sahibi olmak istiyoruz. Kulüp olarak isteğimiz budur ve hiç kimse bunun dışında bir beklenti içerisine girmesin” şeklinde konuştu.

KaPaLı
29.Nisan.2010, 19:43
Atalay'ın açıklamaları.. Sırasıyla koydum hepsini.

Radyospor’da Aydın Cingöz ile Gündem programına katılan Atalay, çarpıcı açıklamalar yaptı.

HAKLARIMIZI SAVUNMAK İÇİN KURACAĞIZ
Ankaragücü Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Atalay, kurulmasını planladıkları Anadolu Kulüpler Birliği’nin sekreteryasını yaptığını belirtti. Atalay, “Kulüpler Birliği, Anadolu Kulüpleri Birliği olarak kuruldu. Şimdi tekrar üç İstanbul takımı karşısında daha güçlü olmak ve haklarımızı savunmak adına böyle bir oluşuma gitmek istiyoruz. Ben de bir Galatasaray sempatizanıyım, üç büyük takımın gücünü biliyoruz, sadece daha adeletli bir düzen için böyle bir oluşuma ihtiyaç var. Üç büyük takım, federasyon ve kurulları üzerinde çok büyük baskılar kurabiliyorlar. Zaman içinde Kulüpler Birliği, üç İstanbul takımının eline geçti. Kulüpler Birliği, bugün İstanbul Kulüpleri Birliği oldu ve başkanı da Aziz Yıldırım. Federasyon karşısında direnç gösterip, haklarını savunacak, üç büyüklere karşı denge oluşturabilecek Anadolu Kulüpler Birliği’ni tekrar kurmaya çalışacağız” dedi.

GÖRÜŞMELER OLUMLU
Yeni birlik için görüşmelerin olumlu gittiğini söyleyen Atalay, “Yaklaşık 8-10 kulüple görüştük. Yeni birliğe çok sıcak bakıyorlar. Bursaspor bu birliğin onur kulübü olacak. Bu olayın sekretaryasını ben yürütüyorum. Trabzonspor ile bu konuda görüşme yaptık, ancak gelinen nokta hakkında bir bilgi veremem” diye konuştu.

OKUMA YAZMASI OLMAYAN FUTBOLCU
Bilica’nın Fenerbahçe-Beşiktaş maçında yaptığı hareketin cezasız kaldığını ima eden Atalay, sözlerine şöyle devam etti: “Okuma yazması olmayan bir futbolcu, rakibin moralini bozmak için sahayı tahrip ediyor ve Hukuk Kurulu “zaten sarı kart verilmiş, başka bir cezaya gerek yok” diyorsa o zaman durup düşünmek gerekir. Aynı olayı Anadolu kulübünde oynayan bir futbolcu yapsaydı aynı tavır TFF kurulları tarafından alınacak mıydı? Kulüplir Birliği Aziz Yıldırım’ın dümeninde yürüyor ve Federdasyon üzerinde çok etkili. Anadolu Birliği’ni kurarsak eğer, o zaman federasyona ayağını denk al diyebileceğiz. Böyle bir güç dengesi yok ve bunu oluşturmaya çalışıyoruz.”

AZİZ YILDIRIM CIRCIR BÖCEĞİ GİBİ

Aziz Yıldırım’ı samimi olmamak ile suçlayan Atalay, “Fenerbahçe ile İstanbul’da oynadığımız maçta topumuz içeriden çıkarıldı, ama hakem gol kararı vermedi. O güne kadar cır cır böceği gibi öten, federasyonu eleştiren Aziz Yıldırım’in sesi çıkmadı. Bir insanın er kişisi olması için, bu hallerde konuşması gerekir. Ankaraspor kapatılırken, Kulüpler Birliği’nin sesi çıkmadı. Bu ayıp olmadı mı? Ankaraspor haksız yere düşürüldü, ama ses çıkmadı. Böyle bir yönetim olur mu? Anadolu’nun hakkını savunmak ve yeni bir güç oluşturmak için çalışmalara başladık. Bu İstanbul takımlarına değil, İstanbul egemenliğine ya da muhtarlığına karşı açılmış bir bayraktır

MHK'yi babasının çiftliği sanıyor
ANkaragücü Kulübü Asbaşkanı Ayhan Atalay, 2 hafta sonraki Fenerbahçe maçı öncesinde, başkan Aziz Yıldırım'ı eleştirerek, “Aziz Yıldırım burayı Konstantinapolis sanıyor. Burası İstanbul. Lütfen Bizans oyunlarıyla abad olmaya çalışmasın” dedi.

Atalay, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Yenimahalle Yetiştirme Yurdu'nda düzenlediği basın toplantısında, 2 hafta sonra Ankara'da karşılaşacakları Fenerbahçe'nin başkanı Aziz Yıldırım ile asbaşkanı Ali Koç'un yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Bursaspor ile Ankaragücü'nün sadece taraftarlarının kardeş olduğunu belirten Ayhan, “Ankaragücü 100 yıllık bir takımdır ve maça çıkıp centilmence oynayacaktır” dedi.

Buna karşın Türkiye'de skorların ve neticelerin sahada bitmediğini iddia eden Atalay, şöyle devam etti: “Bu durum, Türkiye'deki hukuk sisteminin çarpıklığından da kaynaklanıyor. Hakemler hukukun en aktif uygulayacılarıdır. Hukuk dünyanın her yerinde matematik gibidir. İki kere iki dört eder, ama Türkiye'de nedense hiçbir zaman dört etmez. Aziz Yıldırım'ın MHK'ya baskı yaptığına dair ciddi duyumumuz var. Buraya kendi istedikleri, insiyatif kullanamayan, psikolojik altyapısı bu maçı kaldırmayacak bir hakem atamaya çalışıyor. Ben bu ismi eski MHK başkanı Bülent Yavuz'a ilettim. Bunu maç sonuna kadar saklayacak. Eğer teorilerimiz doğru çıkarsa, çıkıp televizyonlarda açıklayacak. MHK Başkanı Oğuz Sarvan'ın da bir televizyon programında, 'büyük takımlar hakemlerimiz ve federasyon üzerinde baskı kurmaya çalışıyorlar' açıklaması var. Aziz Yıldırım, MHK'yı babasının çiftliği gibi kullanıyor. Aziz Yıldırım kendisini Konstantinapolis'te sanıyor ve hala Bizans'ın egemen olduğunu zannediyor. Burası İstanbul. Fethedileli çok zaman oldu ve Türklerin idaresinde. Lütfen Bizans oyunlarıyla abad olmaya çalışmasın.”

“HAKEMİN NAMUSU VE ŞEREFİNDEN BİR ENDİŞE DUYMUYORUZ”

Ayhan Atalay, maça verilecek hakemin namusu ve şerefinden herhangi bir endişe duymadıklarını, sadece psikolojik altyapısının yeterli olup olmayacağını düşündüklerini söyledi.

Tek isteklerinin adaletli bir yönetim olduğunu ifade eden Atalay, “Maçı yönetecek hakem tayini ile ilgili üç tane isim biliyoruz. Bize bu istihbaratı vereni 10 yaşındaki çocuklar bile tanır. Namuslu ve dürüst bir insan. Umuyorum ki bu söylediğim şeyler gerçekleşmez. Fenerbahçe'yi mutlaka yeneceğiz” diye konuştu.
Öte yandan, Ankaragücü Kulübü Asbaşkanı Ayhan Atalay, sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçta, 1,5 metre kalenin içerisinden çevrilen topun gol olarak sayılmadığını da hatırlattı.

Akıl tutulması, ahlak tutulmasından iyidir!"

Fenerbahçe ile Ankaragücü arasındaki soğuk savaş bitmiyor! Sarı lacivertli kulübün açıklamasına çok sert cevap veren başkent ekibi, Fenerbahçe gibi suç duyurusunda bulunuyor!.

Ankaragücü Kulübü Asbaşkanı Ayhan Atalay, ''Basın kuruluşlarına yapılan açıklamalarda 'Akıl Tutulması' başlığının kullanılması şahsıma ve kulübüme karşı bir yaylım ateş niteliği taşısa da bu ithamın 'Ahlak Tutulması' nitelemesinden daha masum bir ifade taşıması hem kıvanç hem övgü vesilesidir'' dedi.

Atalay, Fenerbahçe yönetiminin ve kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın, kendisinin basın yayın kuruluşlarında yer alan açıklamaları nedeniyle, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunması üzerine, yazılı bir açıklama yaptı.

Atalay, açıklamasında, ''Basın kuruluşlarına yapılan açıklamalarda, 'Akıl Tutulması' başlığının kullanılmasının, şahsına ve kulübüne karşı bir yaylım ateş niteliği taşısa da bu ithamın, 'Ahlak Tutulması' nitelemesinden daha masum bir ifade taşımasının, hem kıvanç hem övgü vesilesi'' olduğunu ifade etti.

''Türk sporunun bu hale gelmesinde bir hidrolik erozyonun ajitasyonundan mı kaynaklandığını bilmiyoruz ama mevcut durumdan adı geçen kulüpten başka memnun olan kimsenin olmadığını biliyoruz'' ifadelerini kullanan Atalay, şunları kaydetti:

''Anadolu'nun küçük bir takımıyla adı geçen takım 100 maç oynasa ve bunun 99'unu kazansa kendisine paye mi çıkartacaktır? Oysa rekabet ortamının ve sportif kalitenin gelişmesi için yetenek mücadelesi gerçek gelişmeyi doğuracak başarının bütün dünyaya taşınmasına neden olacaktır. Siz 100 yıllık Türk futbol karşılaşmalarının bütün yıllarında bile şampiyon olsanız da dünya kamuoyunu ilgilendirecek ne yapmış olursunuz. Kaldı ki şaibe iddialarının hiç gündemden düşmediği bir ortamda.

Avrupa ve dünya futbolunda adınız ne kadar geçiyor ve ne kadar ciddiye alınıyorsunuz, bunu sadece Fenerbahçe için değil diğer iki büyük için de söylemek mümkün. Kalitenin ve adaletin tesis edilememesinde de en büyük sorumluluk bu üç takıma ait olması gerekmez mi? Sadece kendiniz sıkıntı yaşadığınızda mitralyöz gibi her tarafa taarruz edip, sindirerek kazandığınız müsabakaları utkulu komutanlar gibi kutlamaktan zevk mi alıyorsunuz?
Bir ağabey edasıyla Anadolu takımlarına destek verseniz ve kalitenin gelişmesine katkıda bulunsanız, bu daha onurlu bir davranış olmaz mı? Hepimiz sizi ayakta alkışlamaz mıyız? Bunun yerine şüphe ve şaibelerin egemen olduğu bir ligde şampiyon olmanız, insanlıktan zerrece alamet ve nasibi bulunmayan bir ülkeye padişah olmaya benzemez mi?''

Açıklamasında, ''Şu anda kamuoyuna açıklamak istemediğim son hamleleriniz bu maçtan önce takımımızın içine kadar elinizi sokarak karşılaşmayı sabote çalışmalarınızı da takip etmekteyiz. Umarım çalışmalarınız netice vermez yoksa bu açıklamaların milyon mislini size tattırmaktan çekinmeyeceğimizi bilesiniz'' ifadelerini kullanan Ayhan Atalay, şöyle devam etti:

''Bülent Uygun ile sohbetimizi (3+1 yıllık sözleşme imzalandı) haberinin bile Ankaragücü Kulübü'nü karıştırmaya yönelik yayınlar olarak izlerken, kendimizden şüphe ederek, 'Biz ne zaman böyle bir laf ettik?' diye düşünüyoruz. Sayın Uygun'u çok sevmeme rağmen ne böyle bir ilişkiyi konuştuk, ne de böyle bir sözümüz oldu ama sporla ilgili iki insan yan yana gelince, nesli tükenen hayvanlardan bahsedecek değildik elbette. 'Birlikte ne yapabilirizi konuşmak bile bu yönlendirmelerle ülke televizyonlarında bir takımın iç yapısını bozmak üzere kullanılıyorsa, futbolun kalitesini tartışmak nasıl gerekir nasıl?

Teriyle formasını ıslatan ve tek emeli başarılı olup büyük takımlarda oynamak isteyen Anadolu çocuklarına ağabeylik fırsatını da elinizden kaçırdığınıza yanacağınız günler de yakındır.

Şahsıma karşı kullandığınız hakaret ve aşağılama sözlerini içeren açıklamanız hakkında karşı suç duyurusunda bulunacağım. Türk adaletine güveniyorum, çıkacak kararı da size hediye edeceğim. Belki yazı daha kalıcı olur.''

Ankaragücü Asbaşkanı Ayhan Atalay, sert açıklamalarına bir yenisini ekledi.

Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na katılan Atalay, "Fenerbahçe maçında yapmayı planladıkları oyunu düzenlediğim basın toplantısıyla bozdum. Eğer bozulmamışsa Ankaragücü bunları unutmaz, yutmaz. Neron gibi bunları benzin döker yakarım" dedi.

NERON GİBİ ÜZERLERİNE BENZİN DÖKER YAKARIM

Atalay, Anadolu Kulüpler Birliği'nin geldiğini hatırlatarak, hakemlere de seslendi; "Oğuz Sarvan, bir televizyon programında bizi yapılan oyunu kendi ağzıyla itiraf etti. Benim yaptığım açıklama Fenerbahçe maçında bize yapılması düşünülen oyunu bozacak. Eğer bozmazsa Ankaragücü bunları unutmaz ve yutmaz. Ankaragücü bunların üzerine çökecek. Neron gibi bunları benzin döker yakarım. Her şey açık ve seçik ortada. Hakemler akıllarını başlarına alsınlar. Anadolu Kulüpler Birliği geliyor. 250 oy potansiyeliyle geliyor. Hiç kimse istikbal peşinde koşmasın." dedi.

YILDIRIM DEMİRÖREN BİZE DESTEKLEYECEK

Anadolu Kulüpler Birliği'ne Beşiktaş'ı da davet edeceğini söyleyen Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü; " 20 spor kulübüyle görüştük. Ben Beşiktaş'ı Anadolu kulübü olmamasına karşın bu oluşumun içerisine almayı düşünüyorum. Yıldırım Demirören'le en kısa sürede bu konuyu görüşeceğim. Damdan düşene hekim çağıralım mı demişler hayır bana damdan düyen birini çağırın demişler. Nilifer bir şarkısı var bana derdimi sorma çekenden sor, o bilir derdi daha iyi diye. Yorum götürmez bir gerçek Yıldırım Demirören de bu oluşuma sıcak bakacaktır."