View Full Version : Yaşasın yeni şampiyon
eXcitinG
02.Mayıs.2010, 18:07
Hollanda Ligi Eredivisie'de Twente deplasmanda Nac Breda'yı 2-0 yenerek lig tarihindeki ilk şampiyonluğunu kazandı.
http://www.turkeysatforum.net/blog/wp-content/uploads/2009/08/twente1.jpg
Hollanda Ligi Eredivisie'e haftaya Ajax'ın 1 puan önünde lider giren Twente, deplasmanda Nac Breda ile karşı karşıya geldi. Kazanması halinde tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşacak olan Twente, rakibini 2-0 yenerek mutlu sona ulaştı.
Twente'ye şampiyonluğu getiren golleri 23. dakikada Ruiz ve 74. dakikada Miroslav Stoch attı.
Twente'yi 1 puan geriden takip eden ve rakibinin puan kaybını bekleyen Ajax ise deplasmanda NEC Nijmegen'i 4-1 yendi. Kırmızı-beyazlıların golcü oyuncusu Luiz Suarez bu maçta da attığı 2 golle takımını taşıyan isim olurken, Ajax'ın diğer gollerini Pantelic ve Demy de Zeeuw kaydetti.
eXcitinG
02.Mayıs.2010, 18:08
Luiz Suarez ve Ajax ın resmen dağıttı bir sezonda Şampiyon oLmaLarı müthiş bir başarı.
Fearless Coward
02.Mayıs.2010, 18:12
Twente'ye helal olsun valla Luis Suarez ve Ajax'ın şhow yaptığı sezonda şampiyon oldular..Tabi Luis Suarez kadar Ruiz'de çoştu seneye ŞL'de oynayacaklar çok büyük bir başarı elde ettiler..
RaSenGan
02.Mayıs.2010, 18:13
Helal olsun valla.Ajax nasıl başardı şampiyon olamamayı merak ettim :)
nannar
02.Mayıs.2010, 18:17
Twente dengeleri bozdu Hollanda da :D
Fernando Gago
02.Mayıs.2010, 18:19
Ajax'ı destekliyordum ama uzun süredir şampiyon olamıyorlar bu şanssızlığı kıramadılar.
Fearless Coward
02.Mayıs.2010, 18:19
Twente deyince aklıma N'Kufo geliyor :n: :n: FB'nin Saraçoğlunda canını yakmıştı bunlar ben o maçtan sonra bunlar Hollanda'da herkesin canını yakar valla :n: :n: öyle oldu
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
02.Mayıs.2010, 18:33
Tebrikler Twente'ye...Ayrıca gerçekten Ajax bu performanstan sonra nasıl şampiyon olamadı hayret doğrusu :D
goosfraba
03.Mayıs.2010, 00:25
Steve McClaren büyük başarı yakaladı. Çok olumlu futbol oynuyorlar. Böylesi bir teknik direktörü takımımda görmek isterdim.
goosfraba
03.Mayıs.2010, 00:46
http://www.tctubantia.nl/multimedia/archive/01451/landskampioen8_1451889h.jpg
nerazzuri
03.Mayıs.2010, 00:48
Darısı bizim ülkeye diyerekten,susarım.
Lim10
03.Mayıs.2010, 02:03
Ajax'ın abartılcak bi performansı yok benim görüşüm.Ligin başında çok kötüydüler, sonradan toparlandılar ve müthiş bi seri yakaladılar ki bu şekilde şampiyonluk yarışına dahil oldular.İlk 15 maçta 5 galibiyet al örneğin, son 15 maçta 13 galibiyet al, sonra asıl şampiyon olcam die.Hal böle oluncada daha dengeli bi performans sergileyen Twente sezon başından beri istikrarlı bi şekilde yolunda ilerleyerek hedefe ulaştı.McLaren İngiltere'ye dönebilir diye düşünüyorum bu sene.Özelliklede Championshipden yükselmiş olan ve Premier Ligde eski günlerine dönmenin temellerini atmaya başlayan Newcastle'nin başına.Keşke gelse.
anil luque
03.Mayıs.2010, 10:18
Sonuç olarak kötü olsa da performans olarak Ajax'ın son 2 aydaki Suarez'in ise bütün sezondaki değerleri alkışı hakediyor. Twente istikrarı sayesinde şampiyon oldu ancak Ajax tam tersi istikrarsızlıgının kurbanı oldu tebrık etmek lazım..
Bu arada yanls hatırlamıyorsam Luis Suarez toplamda bu sezon 51 maç 48 gol oldu. Şaka gibi ..
KanaKe
03.Mayıs.2010, 10:27
Uzun bir aradan sonra ilk kez bir Ingiliz teknik direktör kupa kazanmis.
World Hollow o1
03.Mayıs.2010, 11:25
Demekki Boş takıma yenilmemişiz yahu biz Avrupa Liginde:p
Helal olsun, Türkiyedede böyle bir gelişme olurmu oda merak meselesi :)
eXcitinG
03.Mayıs.2010, 12:51
Suarez Ligi 35 goL iLe tamamLamış oLuyor. Eğer kaLan iki hafta da Messi 3-4 goL atamazsa Avrupa goL kraLı büyük ihtimaL Suarez oLacak.
Bu arada Suarez in topLamda attığı goL sayısı Beşiktaşın bu sezon Ligde attığı goL sayısından daha fazLa.
Hangisi daha düşündürücü.
KanaKe
03.Mayıs.2010, 13:08
Suarez Ligi 35 goL iLe tamamLamış oLuyor. Eğer kaLan iki hafta da Messi 3-4 goL atamazsa Avrupa goL kraLı büyük ihtimaL Suarez oLacak.
Bu arada Suarez in topLamda attığı goL sayısı Beşiktaşın bu sezon Ligde attığı goL sayısından daha fazLa.
Hangisi daha düşündürücü.
Avrupa gol krali derken altin ayakkabi ödülünü kast ediyorsan sanirim o liglerin popülaritesine göre verilen bir ödül Messi ligde 29 gol atmis La Liga'da 29 gol atmak ile Eredivisie'de 34 gol atmak arasinda daglar kadar fark var o yüzden altin ayakkabi ödülü Messi'ye verilecek.
yaman76hakanFB
03.Mayıs.2010, 13:31
Hollanda'ya birşeyler oluyor... Tam 30 yıldır PSV-Ajax ve Feynord dışında şampiyon çıkarmayan lig önce geçen yıl AZ Alkmar'ı, bu yılda başka bir şampiyonu çıkardı... Enteresan... Biz fenerbahçeliler dışında hemen hemen tüm forum üyelerinin "darısı bizim ülkemizin başına" dediklerini duyar gibiyim...
Deus Dominus
04.Mayıs.2010, 01:45
Steve McLaren'in başarısı tartışılmaz tabiiki ama kulübü sıfırdan buralara getiren başkan Joop Munsterman başarıdaki en büyük pay sahibi. Flying Dutchman (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fvliegendenederland er.blogspot.com%2F) blogunu elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Gerçekten muazzam bir gelişim göstermiş kulüp Munsterman'ın 8 yıllık başkanlık döneminde. İşin ilginç yanı, takımı borçtan arındırıp bu seviyelere getirirken örnek aldığı takım Fenerbahçe'ymiş :) artık tersi olacak gibi, Twente örnek alınacak kulüp düzeyine ulaştı.
anil luque
04.Mayıs.2010, 09:41
Hayrettin abi neresinden tutsan elinde kalıyor yahu =) Suarez inanılmaz bir golcu kabul ama kupa maçında bir takımı 14-0 yenmişleri yanlış hatırlamıyosam ordan bayaa bi golu var e zaten Hollanda ligi beleş bir lig biliyoruz örneklerini .. Afonso Alves falan yani biliyoruz 34 maç 34 gol ama Premier Ligde top toplayıcılıga oynama .. Suarez Alves'den milyon kat daha iyi bir oyuncu ama ligin de katkısı var buna onu anlatmaya calısıyorum .. Gel gelelim hiçbir şey Beşiktaş gibi bir takımın tek basına bır oyuncuyu gecememesıne bahane olamaz ..
El Barto
04.Mayıs.2010, 09:43
Avrupa gol krali derken altin ayakkabi ödülünü kast ediyorsan sanirim o liglerin popülaritesine göre verilen bir ödül Messi ligde 29 gol atmis La Liga'da 29 gol atmak ile Eredivisie'de 34 gol atmak arasinda daglar kadar fark var o yüzden altin ayakkabi ödülü Messi'ye verilecek.
Evet böyle bir durum var o yüzden Suarez'in altın ayakkabı alması zor.
Hollanda'da birde AZ çıkmıştı ama pek bir şey değiştiremiyorlar. :)
Flawless Victory
04.Mayıs.2010, 09:49
Önemli bir başarı. Darısı bizim Anadolu takımlarının başına.
Varonil
05.Mayıs.2010, 21:45
Herkes gibi 116 golle harika bir sezon geçiren Ajax'tan şampiyonluk bekliyordum bende.
Tebrikler Twente'ye,McClaren ve ekibi gerçekten önemli bir iş başardı.
E.Cartman
05.Mayıs.2010, 21:52
Ajax'a rağmen şampiyon olmak tebrikler Twente...