View Full Version : Şampiyon Fenerbahçe TBBL Final Serisi: Fenerbahçe - Galatasaray
yaman76hakanFB
04.Mayıs.2010, 22:34
Türkiye Bayanlar Basketbol Liginde finalistler belli oldu. Yarı finalde Botaş'ı eleyen son dört sezonun şampiyonu ve normal sezonu namağlup lider tamamlayan Fenerbahçe ile son aylarda form grafiğini zirveye taşıyan ve Türkiye Kupasını yıllar sonra yeniden kazanan, yarı finalde ise Mersin B.Ş.Belediyesini geçen Galatasaray eşleşti. Serinin ilk maçı Fenerbahçenin ev sahipliğinde 06.05.2010 Perşembe günü Caferağa Spor salonunda ve saat 20:30'da oynanacak.
Final serisi proğramı şu şekilde:
6 Mayıs Perşembe:
20.30 Fenerbahçe - Galatasaray (Caferağa): 57-51
8 Mayıs Cumartesi:
17.00 Fenerbahçe-Galatasaray (Caferağa)
11 Mayıs Salı:
20.00 Galatasaray- Fenerbahçe (Abdi İpekçi)
13 Mayıs Perşembe:
20.00 Galatasaray-Fenerbahçe (Abdi İpekçi)-(Gerekirse)
16 Mayıs Pazar:
17.00 Fenerbahçe-Galatasaray (Caferağa)-(Gerekirse)
yaman76hakanFB
04.Mayıs.2010, 22:36
Bu arada çok saçma ve artniyetli bulduğum bir uygulamayı eleştireceğim... Galatasarayı normal sezonda iki defa yendik... Çeyrek veya yarı finalde karşılaşsaydık seriye 1-0 önde başlayacaktık.. Bu takımlar erkek liginde olsaydı finalde bile karşılaşsak yine seriye 1-0 önde başlayacaktık... Malesef bu seriye "hakkımız olduğu halde" 1-0 önde başlamayacağız... Federasyon iki sene önce SKANDAL bir karara imza attı ve sadece bayanlar ligi final serisine özel olarak, normal sezon nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın bayanlar ligi finali 0-0 başlayacak dedi... Bu kararın tek amacı Fenerbahçe'yi zorlamak ve ona yapay rekabetler çıkarmaktı... Çünkü Fenerbahçe bayan Basketbol takımı genellikle hemen her seriye 1-0 önde başlıyor...
Federasyona sesleniyorum: Niçin başka bir seri değil de sadece bayanlar finali... Doğrusu buysa diğer seriler de 0-0 başlasın... Yok; finallere özel diyorsanız erkekler basketbol finali de her şart altında 0-0 başlasın... Erkekler finaline layık görmediğiniz, başka hiçbir seriye layık görmediğiniz böyle bir uygulamayı bayan basketbol finaline yakıştıran Basketbol federasyonunu şiddetle kınıyor, ayıplıyorum...
A.FaruK
04.Mayıs.2010, 22:44
Saçma bi düzen ama olsun abi ben kupayı alcağımız düşüncesindeyim
Sekopej
04.Mayıs.2010, 23:42
Dediğin gibi yeni gelen bir uygulama değil ama ilk getirildiği zaman da Fenerbahçe serilere hep 1-0 başlayacaktı. O dönemde de bu saçma kararın neden getirildiğini anlayamamış, Fenerbahçe'yi zorlamaktan başka bir sebebi olmadığı sonucunu çıkarmıştım. Ama bu saçma uygulamaya rağmen sonuç değişmiyor.
Kaybedilen kupanın da hırsıyla, şampiyonluğa ulaşacağımızı düşünüyorum.
RaSenGan
04.Mayıs.2010, 23:49
3-0 olsun bizim olsun :) Dişi Aslanlarımıza güvenimiz sonsuz.Bizi üzmeyeceklerdir.
KaPaLı
05.Mayıs.2010, 22:58
"hakkımız olduğu halde" 1-0 önde başlamayacağız...
Abi böyle çünkü Fenerbahçe bütün maçlarını kazanıyo. Dolayısıyla 1-0 başlayacak bütün takımlara karşı. Federasyon birazda başkası kazansın istiyo. Saçma ama eldende birşey gelmiyo.
yaman76hakanFB
06.Mayıs.2010, 21:44
İlk yarıyı 31-25 geride tamamladık... Powel'ın katkısı SIFIR... Nevriye'nin katkısı aynı şekilde SIFIR... Penny erken faul problemine girdi... Henüz gerçek ritmini bulabilmiş değil ama birşeyler yapmak için çırpınıyor... Hoffman ve Tammy ise bir var-bir yok... Birsel çok acele ediyor ve top kayıplarını yeni yeni aştı... Daha bir tane bile üçlük bulamadık... Buna rağmen fark sadece 6 sayı... Tek tesellim bu...
Üçüncü periyot iyi başlamak çok mühim... 3.periyoda iyi başlarsak sanırım dengeler değişir... Salonun geç dolması ve Voleybol maçndan gelen seyircinin ancak yetişmesi de motivasyonu arttıracaktır... Bir kıvılcım lazım; bir kıvılcım...
KaF KeF
06.Mayıs.2010, 22:34
57-51 kazandık.1-0 öne geötik..
Since-1907
06.Mayıs.2010, 22:36
57-51 kazanıp seride durumu 1-0 a getirdik.
3-0 olsun bizim olsun :) Dişi Aslanlarımıza güvenimiz sonsuz.Bizi üzmeyeceklerdir.
Üzgünüm Aygün :)
1-0 oldu seri güzel maç çıkardık.
KaPaLı
06.Mayıs.2010, 22:37
Bu iş bu kadar ! Hakemlere rağmen süper oynadılar. Karşılarında 2 rakip vardı bu akşam ama kimleri yenmediki bu takım.Galatasaray'ıda yenmeyi başardı Potanın Kraliçeleri. 1-0 oldu şimdi. Basketbol federasyonuna ayrıca selam olsun. 2 maç kazan 0-0'dan başla.
Zafer Kalaycıoğlu'da maşallah toplamış eski çetesini, Bench'te oturanlar var onlarıda verelimmi hocam :) 2. maçta şunada dikkat etmeli oyuncular. Galatasaray'ın 4 numaralı oyuncusu Tuğba faul yapmaya çok meyilli. Onun üstüne oynarlarsa erken faul problemine sokabilirler. Bu akşam 11 sayı attı Tuğba.
KaPaLı
06.Mayıs.2010, 22:40
http://i43.tinypic.com/35088t1.jpg
RaSenGan
06.Mayıs.2010, 22:42
Üzgünüm Aygün :)
1-0 oldu seri güzel maç çıkardık.
Sorun değil Memocum 3-1 olsa da olur yine 1-0'dan verirseniz maçı kahrolursunuz :)
yaman76hakanFB
06.Mayıs.2010, 22:48
Bu kadar kötü hücum ettiğimiz, kenardan koçing katkısını yeterince alamadığımız, ikinci en önemli skorerimizin SIFIR çektiği bir maçı kazanmak çok ama çok önemliydi... Kısacası; hücumda çok kötü oynadık, ama kazandık... İşte "yerli bir çekirdek" etrafında takım kurmanın en büyük avantajı... Yerli oyuncuların aidiyet duygusu başka oluyor... İlk yarı Esmeral sayesinde skorda tutunduk; maçın içinde kaldık... İkinci yarı ise Birsel kahramanlaştı; takımın liderliğine soyundu adeta...
Tebrikler kızlar... İnşallah ikinci maçta bu kadar gergin olmazsınız, inşallah koçumuz da daha uyanık olur, inşallah üç hakemden ikisi çaylak olmaz ve hepsinden önemlisi size yakışan mücadeleyi ve performansı sergileyip ŞAMPİYONLUK yolunda dev bir adım atarsınız... Unutmayın: İç sahada ikide iki yapmak çok mühim...
Acaba 2.maçta yabancı kontenjanını Powel yerine bir maçlığına Ajavon'dan yana kullansak daha mı iyi olur? Malum; Galatasarayın ayakları yavaş oyuncuları penetreleri ancak faullerle kesiyor... (hoş; onların çoğu da çalınmıyor da...) Powel bugün başka bir dünyadaydı; halbuki Ajavon ona göre çok daha mükemmel bir penetreci (elbette Powel daha önemli bir oyuncu; penetreden bahsediyorum..), hem de her maç dağınıklığına rağmen Phondextervari bir cesaretle oynayıp herşeyini ortaya koyuyor...
Bu arada... 2.maçın saati değişti... 17:00 yerine 15:30'da caferağa Spor Salonunda...
Sorun değil Memocum 3-1 olsa da olur yine 1-0'dan verirseniz maçı kahrolursunuz :)
Aygün harbi iğrenç esprilerin var :D Doğru düzgün atışamıyoruz şurda neyse seri bitince görüşelim diyorum :D
RaSenGan
06.Mayıs.2010, 23:07
Bu arada bu 0 çekenler hiç oynamadı mı :)
Aygün harbi iğrenç esprilerin var :D Doğru düzgün atışamıyoruz şurda neyse seri bitince görüşelim diyorum :D
Seri bitsin öyle gel Memocum atışırız bol bol :D
KaPaLı
06.Mayıs.2010, 23:12
Hakan abi aslında beni bu maçta en çok şaşırtan Nilay oldu. Hatırlarsan bizdeyken penetreleri çok kuvvetliydi. Zafer Kalaycıoğlu onu sürekli böyle kullanırdı. Ama aradan geçen Beşiktaş ve Ted Kayseri seneleri Nilay'ı çok yavaşlatmış. Birsel onu çok iyi durdurdu bu akşam.
Ajavon demişsin ama ne olursa olsun Nicole Powell her an tehlike yaratabilecek bir oyuncu. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi bayan basketbolcuları arasında. CV'sini göz önünde bulundurursak sallandırırlar onu oynatmayan hocayı :) Bu arada Powell hakkında çok güzel bir yazı buldum tam onu anlatan cümleler aslında.
Nicole'un yeteneğine diyecek tek kelime yok. Evet, Cappie kadar tutulamaz bir oyuncu değil ama hücumda muhteşem bir isim. En büyük dezavantajı ise canı istediği kadar oynaması. Bizim gibi manyaklar için kenarda herkes otururken kendinden geçercesine taraftarlık yapan Cappie'nin yerine bu kafa yapısındaki bir oyuncunun forma giymesi, rütbe sökümü gibi bir şey. Fakat ne dersek diyelim, bu yıl Wnba performansına laf söyleyeni çarpacak bir Nicole var sahada.
Bu yazı 11 eylül 2009'da yazılmış. Özellikle ilk cümlesine katılmamak elde değil. Son cümleleri söylemiyorum çünkü Cappie hep içimizde ukte olarak kalacak bizim.
Aygün senin durumunu açıklayan çok güzel atasözleri var Türkçe'mizde. Biraz atasözlerine bak ne demek istediğimi anlayacaksın :)
Fearless Coward
06.Mayıs.2010, 23:34
Her serileri 3-0 bitiriyor FB bari bu 3-0 bitmesin :n: :n: 3-2 falan bitsin bi çekişme falan yaşayalım :D
yaman76hakanFB
06.Mayıs.2010, 23:35
Nicol bu sezon WNBA'de kariyerinin en iyi yılını geçirdi ve bildiğin gibi ilk defa all-star oldu...(Her ne kadar takımı sacremento bu sezonu ligin dibinde kapatsa da... zaten kapandı...) Bu performansını ligimize de taşıdı... 2005-06 yılındaki Nicol Powel ise hepimizin sevgilisiydi; Cappie öncesi trübünlerin sevgilisiydi... TBBL'nin sayı kralı oldu, şampiyonlukta başroldeydi... Ama alıntıda da çok yerinde belirtildiği gibi "canı isteyince" oynamak gibi bir motivasyon sorunu var... Ajawon bildiğin gibi en iyi maçlarını geçen sezon Galatasaraya karşı çıkardı... Hem seyirciyle oynamayı seviyor, hem de tarzı galatasarayın kalın ve ağır ayaklı oyuncularını darmadağın edecek cinsten... (Bir zamanların Alen Iverson'ı gibi...) Son dakikalardaki bloklarına rağmen Tammy'de bir düşüş var... Gerçi onun kritik bir şutu getirdi maçı ama bence o bile gireceğina inanmadan süre dolarken öylesine savurdu... FAKAT NEVİN'in SAKATLIĞI NEDENİYLE UZUN ROTASYONUMUZDA PROBLEM VAR ve HER ŞART ALTINDA SUTTON BROWN ÜÇ UZUNDAN BİRİSİ OLARAK BU KADRODA YER ALIR, ALMALI da...
Powel gibi büyük oyuncular bu performansını mesele yapıp bir sonraki maç harikalar da yapabilir... (Mesela JORDAN asla iki maç üst üste kötü oynamazdı; asla...)
CeNTeR_TR
07.Mayıs.2010, 00:24
Beklenen sonuç ve devamında beklenen galibiyetlerin geleceği bir seri :=)
Universal
07.Mayıs.2010, 00:31
Bu zafer güzel oldu, bir sonraki maçda evimizde. Oradan da galibiyet ile ayrılırsak seriyi 3-0 veya 3-1 kazanırız. Keşke bizde maçları Apdi İpekçide oynasaydık, Caferağa'da tek tribünde çok az kişi destekliyor. O yüzden maç izlemeyi orada sevmiyorum.
tarikko
07.Mayıs.2010, 00:59
Tebrikler Kraliçeler..Powell bugün salonda yoktu sanki.Skora katkısı 0'dı..Ama Esmeral ve Birsel takımı sırtladılar..
Alicanfmfan
07.Mayıs.2010, 01:35
İso yine başlamıs ''Hakemlere Selam Olsun '' felan olm bi kerede hakem demeyin ya...
A.FaruK
07.Mayıs.2010, 09:16
Birsel ve Esmeral'in etkili oyunuyla 1-0 öne geçtik seriyi 3-0 alırız diye düşünüyorum. :)
KaPaLı
07.Mayıs.2010, 09:25
İso yine başlamıs ''Hakemlere Selam Olsun '' felan olm bi kerede hakem demeyin ya...
Maçı izlemediysen, Basketbol hakkında tek kelime bilmeden nasıl böyle diyebiliyosun hayret. Dün akşam kaç tane faul pozisyonu çalmadılar kritik anlarda. Basketbolda son 2 dk çok önemlidir. Bütün taktikler o anlarda ortaya çıkar. Yapılacak 1 hakem hatası ve sonrasında karşı takıma çalınacak bir faul bütün takımın moralini bozar. Allahtan dün akşam 2 yardımcı hakeme inat Birsel Vardarlı vardı son anlarda.
yaman76hakanFB
08.Mayıs.2010, 16:46
Serinin 2.maçı... İlk yarı sona erdi... Fenerbahçe: 32 Galatasaray: 22
Bir ara 10 sayıya çıkan fark son iki saniyeye girilirken sadece 3 sayıya düştü... Ama Penny'nin muhteşem bir kenar oyunundan sonra bulduğu son şutla farkı yine 6 sayıya çıkardık...
İlk maçın ilk yarısını Galatasaray 31-25 önde kapatmış ama sonunu biz getirmiştik... Bugün ilk yarıyı yine benzer bir skorla 32-26 biz önde kapattık ama Allahın izniyle sonunu getireceğiz... Yeter ki 3.periyoda en az rakip kadar sert başlayalım ve kolay sayı yemeyelim... Şu ana kadar sezonun en iyi ribaunt performanslarından birisini çıkarıyoruz... İlk defa hücum ribauntlarıyla ezilmedik... İnşallah 2.yarı da böyle devam eder...
Tabii artık Nicol POWEL tadını kaçırmaya başladı... Artık sorumluluk alması lazım... Yani AJAWON gibi her şart altında rakip çembere saldıran bir oyuncu trübüne gönderilip POWEL tercih edildi ve onun daha tek sayısı yok... Serinin başlayalı 40 dakika diğer maç; 20 dakika da buradan, tam 60 dakika oluyor... Ve POWEL hala SIFIR sayıda... Hayır, birşey değil, sorumluluk ta almıyor... Top eline geliyor ve hemen tembel bir yan pasla elinden çıkarıyor... Tek olumlu tarafı savunmada ribaunt katkısı... Ama o hücumda ceza kesemedikçe rakip içeride sertleşiyor... Hiç olmazsa uzuna kısa kaldığı zamanlar çembere gitse... Bu kadar olmaz...
Hakemlerin sertliğe izin vermesini anlıyorum... Bir standartta yakaladılar aslında... Ben sert basketbolu severim.. Ama ele vurulan darbelere müsade etmek basketbolu güzelleştirmek değil, canına okumaktır... yani hiç olmazsa ele ve penetre esnasında kola vurulan darbelere mutlaka faul çalmalılar... O faulü çalmaktan korkuyor, devamında darbeyi alan oyuncu darbe nedeniyle top taşıyor, bu defa stepsi de çalamıyor... Suçunu biliyor çünkü... Bu maçın devamını böyle getiremezler...
Bir de... Caferağa'nın coşku ve ambiyansı bugün sanki biraz durgun... Şarkı söyleyip duran bir grup var... Yani henüz taraftar da maçın içinde değil...
İnşallah 2.yarı geri adım atmayız... Bu maç çok önemli...
yaman76hakanFB
08.Mayıs.2010, 16:47
32-26 olacak ilk yarı sonucu... Yanlışlıkla 22 yazmışım...
Alican hazır maç devre arasında maç sonunda hakem hakkında konuşabilir miyiz izin istiyorum?
Bu kadar zor mu bunu kabul etmek yahu :)
Alican hazır maç devre arasında maç sonunda hakem hakkında konuşabilir miyiz izin istiyorum?
Bu kadar zor mu bunu kabul etmek yahu :)
Maç bitmemiş diyecektim devre arasında demişim düzeltilirse sevinirim :D
di canio
08.Mayıs.2010, 17:17
Yine sazı ellerine aldı hakemler.
KaF KeF
08.Mayıs.2010, 17:28
gelde konuşma bu hakemleri.valla yazıklar olsun..
uAburak89
08.Mayıs.2010, 17:32
Hakemler taraflı değil, ama sürekli hatalı kararlar veriyorlar. Maçın içine ettiler resmen.
yaman76hakanFB
08.Mayıs.2010, 17:34
Son hücumu kullanamadık... Maç uzatmaya gitti...
KaF KeF
08.Mayıs.2010, 17:49
61-56 aldık..2-0 öndeyiz..
uAburak89
08.Mayıs.2010, 17:50
Maç bitti, Fenerbahçe'yi tebrik ederim. Aslında iki takımı da tebrik etmek gerek, hakemlere rağmen basketbol oynamaya çalıştılar çünkü.
yaman76hakanFB
08.Mayıs.2010, 17:51
Maçın normal süresi: 56-56
Uzatma: fenerbahçe:5 galatasaray:0
Maçı 61-56 kazandık... İnanın her iki takımda o kadar, o kadar, o kadar mücadele etti ki... Futbol terimiyle maçın hakkı beraberlikti...
Galatasarayı verdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum...
Nicol Powel hariç bütün takımımı tek tek tebrik ediyorum...
İnşallah seri yeniden Caferağa'ya dönmez...
yaman76hakanFB
08.Mayıs.2010, 18:00
Gerçekten hakemler çok feciydi... tekrar ediyorum; kolay faul çalınmasından yana değilim... Sprinden çıkarken itiş kakış olacak, çember altında pozisyon için itiş-kakış olacak... Basketbol bunlar sayesinde güzel... Futbol gibi iki metre mesafeden savunma yapılmaz basketbolda... Ama Tamika resmen Birsel'in suratına yumruk atıyor; gözlerinin önünde... Faul yok... Yine gözlerinin önünde sanırım Tuba Esmeral'e sarılıyor sımsıkı, faul yok, top kaybı oluyor... Sonra en kritik yerde bence Galatasaraylı Nilay Yiğit aleyhine olmayan bir faulü çalarak güya telafi yoluna gidiyorlar... Ama normal sürenin sonunda çaldıkları hücum faul gerçekten tartışmasız bir hücum fauldü... Allahtan onu yakaladılar...
Neyse... Dün akşam izlediğim euroleague maçlarını aratmayacak sertlikte bir maçtı... Tabii bayan standartlarında...
Son sözüm: Şu maçta Ajavon olmalıydı... Şu maçta Ajavon olmalıydı...
KaPaLı
08.Mayıs.2010, 18:21
61-56 bitti maç. Bu maçıda kazanıp artık Kupanın ucundan tutmadık kucakladık. Tek yapmamız gereken 1 maç daha kazanıp havaya kaldırmak. Tek tek yazacak birşey yok. İlk maçtan sonra hakemleri eleştirdiğimizde gelip burda " hakemleri eleştirmeye başladınız " yine diyenler acaba bu maçı izledilermi. Hakan abi yazmış hataları ama sadece o kadar bile değil. Kaç tane faul vermediler Fenerbahçe'ye. Steps yapıyo hakemler devam diyo. Tabi sadece Fenerbahçe aleyhine olmadı bu hatalar. Nilay'a verdiği faul çok basitti mesela. Aklınca dengelemeye çalıştılar. Ama Galatasaray'ın o sertliği olmasa zaten Fenerbahçe rahatlıkla alırdı bu maçıda.
Maçta Fenerbahçe'li oyuncular çok tutuktu. Zaten kadro çok kısıtlı sakatlıklar yüzünden. 7 kişilik rotasyon var. Birde buna formsuz oyuncular eklenince iyice hucum yapamz oldu takım. Powell ne yapıyo hiç anlamadım. Bizim bildiğimiz Powell bu değil. Defans yönü kuvvetliydi öyle kurtarmıştı ilk maç. Bu maç oda yoktu. Ben Hakan abiye Powell oynamalı tecrübesi yeter demiştim ama yok olmayacağı çok belli. Ajavon en azından deplasmandaki maçta oynamalı. Tabiki sadece Powell'a yıkmakta olmaz. Senenin belkide en büyük hayal kırıklığı Sutton Brown. İnanılmaz kötü oynuyo.
yaman76hakanFB
08.Mayıs.2010, 18:37
İlk yarının bitiminde de yazdım: "Hakemlerin sertliğe izin vermesini anlıyorum... Bir standartta yakaladılar aslında... Ben sert basketbolu severim.. Ama ele vurulan darbelere müsade etmek basketbolu güzelleştirmek değil, canına okumaktır... yani hiç olmazsa ele ve penetre esnasında kola vurulan darbelere mutlaka faul çalmalılar... O faulü çalmaktan korkuyor, devamında darbeyi alan oyuncu darbe nedeniyle top taşıyor, bu defa stepsi de çalamıyor... Suçunu biliyor çünkü... Bu maçın devamını böyle getiremezler..."
Ayrıca şunu da eklemeliyim: Galatasaray sertliği sayesinde ayakta kaldı... hakemler kolay düdük çalsaydı maç uzatmaya filan gitmez, 3.periyot kopardı... Resmen dayak atarak maça tutundular... ama ben sertliği severim... Yeter ki Esmeral, Birsel ve Penny'nin penetrelerinde ellerine vurulanlar gibi olmasın...
Dediğin gibi altı kişiyle bir final serisi oynuyoruz... Nevin ve Begüm sakat... Powel sahada YOK... Onun yerine bir hayalet dolaşıyor parkede... 3.periyodun bitiminde sağ forwetten Tuba'nın attığı üçlüğü nasıl seyrettiğini izledin mi? Adamını kaçırdı, peşinden koşmaya bile tenezzül etmedi, rakip ölçtü-biçti ve periyot sona ererken üçlüğü sokup farkı ikiye indirdi ve maça ortak oldu...
Son dört yılın şampiyonuyuz... Bu sene 5. defa üst üste olursak; ki daha seri bitmedi... İnanın en zorlu şampiyonluk olacak... İlk defa altı kişilik bir rotasyona düştük... tabii bu plansız ve proğramsızlığın dersini alır ve önümüzdeki sezon en azından daha zengin bir yerli çekirdek toplarız... Çünkü yıllardır Melike'ler filan bir katkı vermiyor, vermiyor, vermiyor... Ve kadromuz her sezon daralıyor...
CeNTeR_TR
08.Mayıs.2010, 18:44
2-0 oLdu hayırlı uğurlu olsun :)
KaPaLı
08.Mayıs.2010, 18:45
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-08_gs1.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-08_gs2.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-08_gs3.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-08_gs4.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-08_gs5.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-08_gs6.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-08_gs7.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-08_gs8.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-08_gs11.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-08_gs12.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-08_gs13.jpg
CeNTeR_TR
08.Mayıs.2010, 18:47
Kazanmaya mahkumuz.Mahkumluk zorakilik olarak algılanabilir ama evet bizimkide zoraki mecburluk durumu ;)
Bayan Basketbolunda son yılların en iyisiyiz ;)
KaPaLı
08.Mayıs.2010, 18:56
3.periyodun bitiminde sağ forwetten Tuba'nın attığı üçlüğü nasıl seyrettiğini izledin mi? Adamını kaçırdı, peşinden koşmaya bile tenezzül etmedi, rakip ölçtü-biçti ve periyot sona ererken üçlüğü sokup farkı ikiye indirdi ve maça ortak oldu...
Diyorum ya abi. Tamam hucum yapmasın. Penny'e Birsel'e Esmeral'e bıraksın. Ama bunları yaptığının yanında defansıda yapmıyo. Orda Tuğba belli şut kullanacak, Galatasaray top dolaştırıyo ama Powell sadece onların top dolaştırmasını izliyo. Ajavon gelecek maçta deneyecektir Koç Aydın Uğuz. Hiç olmadı Didem Akın birşey yapmalı. Powell'ın bir sıkıntısı varsa çözmeli. Uzun yıllardır Bayan Basketbol Takımı sorumlusu. Bütün oyuncuları çok yakından tanıyo.
Son dört yılın şampiyonuyuz... Bu sene 5. defa üst üste olursak; ki daha seri bitmedi... İnanın en zorlu şampiyonluk olacak... İlk defa altı kişilik bir rotasyona düştük... tabii bu plansız ve proğramsızlığın dersini alır ve önümüzdeki sezon en azından daha zengin bir yerli çekirdek toplarız... Çünkü yıllardır Melike'ler filan bir katkı vermiyor, vermiyor, vermiyor... Ve kadromuz her sezon daralıyor...
Kadro Zafer Kalaycıoğlu dönemdeki kadar geniş değil. Aslında normal kadro. Şu anda 7 oyuncu var rotasyonda 2 oyuncu sakat 9 oyuncu yapar. Melike - Duygu zaten sadece Bench'te oturuyolardı. Yoklukları belli bile olmuyodu. Ama şimdi onlarında değeri ortaya çıktı. Altyapıdan getirmeye çalışıyo hepsini ama oda bir yere kadar. Bugün kenarda 90 doğumlu 3 oyuncu vardı sanırım. Seneye bu oyuncular eğer Fenerbahçe kadrosunu oluşturacak kadar iyilerse oynatılmalı. Yok değillerse zorda bırakmayacak düzeyde kurulmalı kadro. 2 oyuncu sakat ve takım alt üst oldu.
tarikko
08.Mayıs.2010, 20:33
Tebrikler Kraliceler'e..Sampiyonluk geliyor az kaldi..
Universal
09.Mayıs.2010, 12:08
Seri 2-0 oldu, büyük ihtimalle şampiyonluğu kazandık.:)
yaman76hakanFB
09.Mayıs.2010, 12:18
Yine de temkinli olmaktan yanayım... Şimdi galatasarayın ev sahipliğine taşımdı seri... saha avantajını kullanabilirlerse bizi epey zorlayacaklardır... Çok sert oynuyorlar... Seyirci desteği ile daha çok sertleşecekler ve üstelik "ortadaki düdükler" lehlerine çıkacaktır... Bunu doğal karşılıyorum; yani basketbol gibi bir salon sporunda kime çalsan olur düdüklerin ev sahibi lehine çalınmasını... Ortamın gerilmemesi için... gerçi biz o avantajı pek kullanamadık ama... İki maçtır bizim basketbol seyircisinde bir durgunluk vardı... Sanki bu sezon voleybol maçlarına kendilerini biraz kaptırmışlar; voleybol maçında gibi pek kibarlardı... Oysa basketbol ne futbol holiganları gibi izlenir, ne de voleybol gibi... Seyirci 40 dakika maçın içinde olmalı... her kritik düdükte salonu yıkmalı, haklemi bir sonraki pozisyon için baskı altına almalı... Ama net faullerde hiç ses çıkarmamalı... yani basketbolu bildiğini, oyunun içinde olduğunu hem rakip takıma, hem hakem üçlüsüne hissettirmeli...
İnşallah seri caferağa'ya yeniden taşınmaz ve işi ilk maçta bitiririz... ne kadar erken biterse iyi... Rotasyonumuz her geçen gün daralıyor...
yaman76hakanFB
11.Mayıs.2010, 20:13
Fenerbahçe birazdan (10 dakika sonra) şampiyonluk için deplasmanda Galatasarayın karşısına çıkacak...
Seride 2-0 öndeyiz... Hep söylüyorum: Temkinli olmakta fayda var... Bir gerçek var ki... Bu sene bunca olumsuzluğa ve hesapsız kitapsız amatörce yapılan yanlışlara rağmen yine de şampiyon olmayı başarırsak, Allahın izniyle bundan sonra kimse önümüzde duramaz... Seneye Fenerbahçe Acıbadem ayarında bir takım kurulacak deniyor; sadece Türkiye Ligi için değil, Avrupayı sallayacak bir takım... Salonumuz tamamlanacak, artık Caferağa gibi dedem zamanından bir salonda değil, ambiyansı olan ve taraftarın hınca hınç dolduracağına inandığım finaller olacak... Bu seneyi atlatırsak, bundan sonra herşey daha kolay olacak... Ve bu kritik virajda sadece bir galibiyete ihtiyacımız var... İnşallah bu akşam onu alırız... Olmadı; Perşembe akşamı bir şansımız daha var... Baktık, yine olmadı; hafta sonu binlerce Fenerbahçe taraftarının katılım ve coşkusuyla Trabzonspor maçı öncesi ilk zaferi salonu sallayarak hep birlikte kucaklarız... İnşallah... Ama ne kadar erken biterse o kadar iyi...
Haydi kızlar... Bir galibiyet... Sadece bir galibiyet... Şampiyonluk için... Bütün bir sezonun karşılığını almak için... Haydi çıkın ve size ait olanı rakipten alın...
yaman76hakanFB
11.Mayıs.2010, 21:09
İlk periyodu 21-16; ilk yarıyı ise 41-33 önde kapattık... Oysa maça Galatasaray 6-0 önde başlamış ve biz maçın başlarında inanılmaz top kayıpları yapmıştık... galatasaray takımı da bize jest yaptı ve top kayıplarımıza top kayıplarıyla karşılık verdi... Kaostan biz kârlı çıktık...
Ajavon son iki maçın "ruhsar"ı diyebileceğimiz Powel'ın yerine bugün sahadaydı... Penetreleri ve rakipten çaldığı toplarla şu ana kadar fark yapan oyunculardan... Israrla "Ajavon-Ajavon" dedik... Aklın yolu birmiş... İnşallah maçın sonunda da mahcup etmez bizi...
Tek korkum: Birçok oyuncumuz şimdiden faul problemine girdi... Maçın sonunda faul problemi yaşamaktan korkuyorum... Biraz daha dikkat... Biraz daha sabır ve güven... Şampiyonluğa sadece iki periyot kaldı... Haydi kızlar... Mümkünse uzamasın bu iş... Mümkünse ertelemeyelim... Eğer 3.periyoda da iyi başlar ve devamını getirirsek dirençleri kırılacaktır... Unutmayın: 3.periyoda çok saldırgan başlayacaklar... Çünkü son şansları... Herşeylerini ortaya koyacaklar...
tarikko
11.Mayıs.2010, 22:02
Şampiyonuz !!!
KaF KeF
11.Mayıs.2010, 22:02
Nağmalup Şampiyon Fenerbahçe!!!!
Sekopej
11.Mayıs.2010, 22:04
Yine 3-0'la kazanılan bir şampiyonluk. Teşekkürler kızlar. Şampiyonluk sevincini yaşatmayanlara da diyecek tek sözüm, bir daha asla şampiyonluk sevinci yaşayamazsınız umarım.:)
Aziz Yıldırım her branşta en iyisi olmak için çabalıyor, Fenerbahçe Spor Kulübü olduğunu herkese gösteriyor. 5'te 3 oldu, kaldı 2 şampiyonluk, her hafta 1 şampiyonluk kutlaka gururunu ve sevincini yaşatan, bu başarılarda emeği geçen herkese teşekkürler.
yaman76hakanFB
11.Mayıs.2010, 22:07
Şükürler olsun YaRabbim!.. Bu sezondan çok korkuyordum... Bu üst üste yaşanan 5.şampiyonluk... En korktuğum sezon bu sezondu... Bu kızlar sadece şampiyon olmakla kalmadı; namağlup şampiyon oldu... Şükürler olsun...
tarikko
11.Mayıs.2010, 22:08
Süper bir sevinç var su an soyunma odasında.Aziz Baskan gelip kutladı oyuncuları..Helal olsun size..Tebrikler Pota'nın Kraliceleri..
Alicanfmfan
11.Mayıs.2010, 22:13
Ruh , Parçalı Ruh'u bu alandada bitmiş , yapılacak birşey yok umarım seneye her alanda Ruh'u en iyi yansıtanlar giyer parçalıyı.
TR.CaPTaiN
11.Mayıs.2010, 22:19
Fenerbahçe'nin ismini yarıştığı her alanda şampiyonluğa oynatan, bu alanlara büyük destekte bulunan yönetimimizi ve bu şampiyonluğu alın terleriyle getiren oyuncularımızı tebrik ediyorum. :k:
Sekopej
11.Mayıs.2010, 22:21
Önceki mesajımda eleştirmiştim şimdi de hakkını vereyim, Adnan Polat töreni izleyerek Fenerbahçe takımını alkışlıyor. Ve kupa kaldırılıyor, artık Türkiye'de başarı monotonlaştı, hedef Sarı Melekler gibi avrupada başarı olmalı.
Since-1907
11.Mayıs.2010, 22:23
Tebrikler , Teşekkürler Fenerbahçe..
Universal
11.Mayıs.2010, 22:38
Teşekürler, Potanın Sarı Melekleri... :) Bu zaferi bir önceki maçta yapmamız gerekiyordu; ama federasyon yüzünden bu maça kadar uzadı. :) 3-0 gibi net bir seri ile elde ettik. Şimdi sırada futbol ve erkek basketbol kaldı. Bayanlar görevlerini tamamladı.
yaman76hakanFB
11.Mayıs.2010, 22:41
Bu şampiyonluk niçin değerli biliyor musunuz? Çünkü gerçekten saygıyı hakeden, çok değerli iki rakiple yarışarak şampiyon olduk... Gerek Mersin ve gerekse finaldeki rakibimiz Galatasaray bu sene gerçekten harika takım kurdu ve nefis mücadele verdi... Rakiplerimiz bu kadar değerli ve mühim olduğu içindir ki, bu şampiyonluğun değeri kat be kat fazla...
Kimse onları ruhsuzlukla suçlamasın... Nasıl savaştıklarını, özellikle ilk iki maçta görmek lazımdı...
Bize bu güzel finali izleten, bayan basketboluna böyle önemli yatırımlar yapan ve bu takımların kurulmasında emeği geçen gerek Fenerbahçeli ve gerek Galatasaraylı herkese teşekkür ediyorum...
Şu anda çok mutluyum... Maçın analizlerini gece yaparım... Şimdi tadını çıkarmak lazım...
KaPaLı
12.Mayıs.2010, 00:31
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi final mücadelesinde Fenerbahçe, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Galatasaray’ı 82-78'lik skorla mağlup ederek 2009/10 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Play-off final serisini 3-0 tamamlayan Fenerbahçe, namağlup olarak şampiyonluğa ulaştı.
TBF As Başkanı İmran Işıldar TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yağmur, 2009/10 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Fenerbahçe’ye madalyalarını ve şampiyonluk kupasını sundu.
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/0.35C?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/5.2A04?OpenElement&FieldElemFormat=jpgYelena Leuchanka’nın sayılarıyla karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, Sophia Young’ın pota altı basketiyle skoru 6-0 yaptı. Matee Ajavon ile maçtaki ilk sayılarını bulan Fenerbahçe, Penny Taylor’ın da turnikesiyle durumu 8-6’ya getirdi. Taylor’ın etkili oyunuyla 7.dakikada 12-13 üstün geçen Sarı Lacivertliler, periyodu da 16-21 önde tamamladı.
İkinci periyodun ilk dakikasında iki takımda hücumda skor bulamazken, Esmeral Tunçluer’in pasını iyi değerlendiren Penny Taylor, farkı da 8 sayıya çıkarttı (16-24). Tamika Catchings’in üç sayı isabeti ve Yasemin Horasan ile Kathie Douglas’ın da turnikesiyle Galatasaray, durumu 23-27’ye getirdi. Hücumda toparlanan Fenerbahçe, devre sonunda da soyunma odasına 33-41 üstün giren taraf oldu.
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/9.472C?OpenElement&FieldElemFormat=jpgSophia Young’ın sayılarıyla üçüncü periyotta etkili olan Galatasaray, Bahar Çağlar’ın üç sayı isabetiyle durumu 40-45 yaptı. Yelena Leuchanka’nın oyuna ağırlığını koymasıyla hücumda etkili olan Sarı Kırmızılılar, 26.dakikada 51-50’lik skorla öne geçti. Birsel Vardarlı’nın üç sayılık basketiyle bir kez daha öne geçen rakibi karşısında Galatasaray, Sophia Young’ın serbest atışlarıyla dördüncü periyota 59-57 önde girmeyi başardı.
Mücadelenin final periyotuna iyi başlayan Fenerbahçe, Ebony Hoffman ve Nevriye Yılmaz’ın basketleriyle durumu 59-61’e getirerek üstünlüğü eline aldı. Penny Taylor ve Nevriye Yılmaz ikilisiyle hücumlarda etkili olan Sarı Lacivertliler, 36.dakikada farkı 5 sayıya çıkarttı (64-69). Son dakikaya Ebony Hoffman'ın üç sayılık basketiyle 74-79 üstün giren Fenerbahçe, Kathie Douglas'ın serbest atışları sonrasında mola aldı. Taktik faulleri iyi değerlendiren Fenerbahçe, karşılaşmadan da 78-82 galibiyetle ayrılmayı başardı.
karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmayı başardı.
SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Zafer Yılmaz – Özlem Yalman
GALATASARAY (78): Tuğba Palazoğlu 2 (1 ribaund- 1 asist), Nilay Yiğit 3 (4 ribaund- 7 asist), Bahar Çağlar 9 (7 ribaund- 2 asist), Yelena Leuchanka 12 (4 ribaund- 1 asist), Yasemin Horasan 2 (1 ribaund), Kathryn Douglas 22 (1 ribaund), Tamika Catchings 13 (6 ribaund- 2 asist), Sophia Young 15 (6 ribaund)
FENERBAHÇE (82): Birsel Vardarlı 17 (1 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer 3 (3 ribaund- 2 asist), Matee Ajavon 10 (5 ribuand), Nevriye Yılmaz 6 (4 ribaund- 4 asist), Penny Taylor 28 (7 ribaund- 2 asist), Tammy Sutton Brown 2 (3 ribaund- 2 asist), Ebony Hoffman 16 (5 ribaund- 2 asist)
1.PERİYOT: 16-21
2.PERİYOT: 17-20
3.PERİYOT: 26-16
4.PERİYOT: 19-32
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/13.46B4?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/18.3666?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/25.3190?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/32.3D9A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/38.3716?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/43.4ADA?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/49.275E?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/55.2B98?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/61.423C?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/70.44A0?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/76.29A6?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/82.44A8?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/89.34C0?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/97.4162?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/105.2AB0?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/113.4582?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/bddbb8b0f5e6486fc2257206004154f8/76c0f1ed844287edc22577200065362f/Blob/121.3F58?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
KS
KaPaLı
12.Mayıs.2010, 00:48
Maçı izleyemedim tam olarak yorum yapamam maç hakkında ama Ajavon diye diye 3. maçta Ajavon'u oynatmış Aydın hoca. Oda hakkını vermiş.
5 yıl üstüste şampiyon oldu bu takım ve bu sene namağlup şampiyon oldu. Voleybol'dan sonra 1 branşta daha Namağlup şampiyonluk. Fenerbahçe " SPOR " Kulubu adını hakkettiğini sonuna kadar gösteriyo Amatör Branşlar..
yaman76hakanFB
12.Mayıs.2010, 11:35
Maça her iki takım da inanılmaz top kayıplarıyla başladı... Fenerbahçe minicik Caferağa'dan çıkıp Abdi İpekçi'nin dev arenasına düşünce maçın başlarında sudan çıkmış balık gibi şaşkındı... galatasaray takımında ise "ya tamam ya devam" stresi vardı... Buna rağmen Galatasaray skor üreterek başladı... İşte bu noktada iki maçtır yabancı kontenjanıyla trübüne gönderilen Mate Ajavon sahneye çıktı... Bundan önce onun yerine Nicol Powel oynamış ama iki maçta da eski bir dizideki Ruhsar karakterini hatırlatan "hayalet" edasıyla hepimize saç baş yoldurmuştu...
Ajavon'un çaldığı toplar ve cesur penetreleri maçı dengelememizi ve hatta öne geçmemizi sağladı... Ve takımın esas oğlanı Penny Taylor sahne aldı... Mersin'e kaybedilen Cumhurbaşkanlığı ve Galatasaraya kaybedilen Türkiye kupası finallerinden sonra bu maçta sahne almalı, bu namağlup geçen sezonun kupasız tamamlanmasına izin vermemeliydi... Bu takıma gelip kupasız dönmek olmazdı... galatasarayın her hamlesine Penny bir karşılık verdi...
Birsel Vardarlı... Çıktı sahneye ve "benim yabancılardan ne eksiğim var; bende dünya yıldızıyım" dercesine maçın dizginlerini ele aldı... Bir an oldu ki; her attığı girecek sandım...
Sutton Brown özellikle blok ve ribaunt mücadelelerine gösterdiği çabayla elinden geleni yaptı ama eski günlerinden uzak olduğu bir gerçek... Nevriye yine kendisine top indiği müddetçe elinden geleni yaptı ama öyle çok fazla öne çıkmadı; böyle bir durum oluşmadı...
Ve Hoofman... Bu kız sanki bayan basketbolunun Alonzo Mourning'i... Bu kadar mı hırs yapılır, "cesur yürek" modunda oynanır?.. Savunmaya ve çember altı savaşına kattıkları yetmiyormuş gibi iki tane de kritik üçlük soktu ki; bu nefis pastanın kreması oldu...
Esmeral bu maçta biraz tutuktu... Zaten topu topu yedi kişiyle tamamladık maçı... Alan savunmamız çok verimli oldu... Onların tam saha baskılarında biraz zorlandık...
Bu sezon galatasarayla oynadığı altı maçın beşini kazanan kraliçeler şampiyonluğu sonuna kadar hakettiler... Galatasaray gibi iyi ve kaliteli bir takımı yenerek şampiyon olmak çok daha anlamlı ve güzel...
KaPaLı
12.Mayıs.2010, 11:44
Abi sadece o kadarda değil 18 maç yapmışız Galatasaray'la sadece 1 kere kaybetmişiz :) :) :) :) :) :) :) :) Tek mağlubiyet 1 sayı farkla Türkiye Kupası finalinde. Ondada artık yapacak birşey kalmadı. Sağolsun Federasyon arka arkaya oynatınca 7 kişilik rotasyon o maçta birşey yapamaz hale geldi.
KaPaLı
12.Mayıs.2010, 11:46
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi 2009-2010 sezonunda Galatasaray’ı 82-78 yenip seride durumu 3-0 yaparak, toplamda 8, üst üste 5. kez hem de namağlup olarak şampiyonluk ipini göğüsledi.
Yelena Leuchanka’nın sayılarıyla karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, Sophia Young’un pota altı basketiyle skoru 6-0 yaptı. Matee Ajavon ile maçtaki ilk sayılarını bulan Fenerbahçemiz, Penny Taylor’un da turnikesiyle durumu 8-6’ya getirdi. Taylor’un etkili oyunuyla 7.dakikada 12-13 üstün geçen takımımız, periyodu da 16-21 önde tamamladı.
İkinci periyodun ilk dakikasında iki takımda hücumda skor bulamazken, Esmeral Tunçluer’in pasını iyi değerlendiren Penny Taylor, farkı da 8 sayıya çıkarttı (16-24). Tamika Catchings’in üç sayı isabeti ve Yasemin Horasan ile Kathie Douglas’ın da turnikesiyle Galatasaray, durumu 23-27’ye getirdi. Hücumda toparlanan Fenerbahçemiz, devre sonunda da soyunma odasına 33-41 üstün giren taraf oldu.
Sophia Young’un sayılarıyla üçüncü periyotta etkili olan Galatasaray, Bahar Çağlar’ın üç sayı isabetiyle durumu 40-45 yaptı. Yelena Leuchanka’nın oyuna ağırlığını koymasıyla hücumda etkili olan Sarı Kırmızılılar, 26.dakikada 51-50’lik skorla öne geçti. Birsel Vardarlı’nın üç sayılık basketiyle bir kez daha öne geçen takımımız karşısında Galatasaray, Sophia Young’un serbest atışlarıyla dördüncü periyoda 59-57 önde girmeyi başardı.
Mücadelenin final periyoduna iyi başlayan Fenerbahçemiz, Ebony Hoffman ve Nevriye Yılmaz’ın basketleriyle durumu 59-61’e getirerek üstünlüğü eline aldı. Penny Taylor ve Nevriye Yılmaz ikilisiyle hücumlarda etkili olan takımımız, 36.dakikada farkı 5 sayıya çıkardı (64-69). Son dakikaya Ebony Hoffman’ın üç sayılık basketiyle 74-79 üstün giren Fenerbahçemiz, Kathie Douglas’ın serbest atışları sonrasında mola aldı. Taktik faulleri iyi değerlendiren Fenerbahçe, karşılaşmadan da 78-82 galibiyetle ayrılmayı başardı.
Karşılaşmayı Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimiz de izledi.
SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Zafer Yılmaz – Özlem Yalman
GALATASARAY (78): Tuğba Palazoğlu 2 (1 ribaund- 1 asist), Nilay Yiğit 3 (4 ribaund- 7 asist), Bahar Çağlar 9 (7 ribaund- 2 asist), Yelena Leuchanka 12 (4 ribaund- 1 asist), Yasemin Horasan 2 (1 ribaund), Kathryn Douglas 22 (1 ribaund), Tamika Catchings 13 (6 ribaund- 2 asist), Sophia Young 15 (6 ribaund)
FENERBAHÇE (82): Birsel Vardarlı 17 (1 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer 3 (3 ribaund- 2 asist), Matee Ajavon 10 (5 ribuand), Nevriye Yılmaz 6 (4 ribaund- 4 asist), Penny Taylor 28 (7 ribaund- 2 asist), Tammy Sutton Brown 2 (3 ribaund- 2 asist), Ebony Hoffman 16 (5 ribaund- 2 asist)
1.PERİYOT: 16-21
2.PERİYOT: 17-20
3.PERİYOT: 26-16
4.PERİYOT: 19-32
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs1.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs3.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs5.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs8.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs10.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs2.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs4.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs7.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs9.jpg
KaPaLı
12.Mayıs.2010, 11:47
ŞAMPİYONLUK GÖRÜNTÜLERİ
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs12.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs14.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs16.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs18.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs20.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs22.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs24.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs27.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs29.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs13.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs15.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs17.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs19.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs21.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs23.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs26.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs28.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-11_gs30.jpg
yaman76hakanFB
12.Mayıs.2010, 12:20
Abi sadece o kadarda değil 18 maç yapmışız Galatasaray'la sadece 1 kere kaybetmişiz :) :) :) :) :) :) :) :) Tek mağlubiyet 1 sayı farkla Türkiye Kupası finalinde. Ondada artık yapacak birşey kalmadı. Sağolsun Federasyon arka arkaya oynatınca 7 kişilik rotasyon o maçta birşey yapamaz hale geldi.
Son 33 maçın yanlış hatırlamıyorsam 27'sini kazandık... 2000-2010 arası... istatistiğe vurursan altı maçta bir defa yenilme kontenjanımız var... Bu sezonda aynısı oldu... Ama bir gerçeği de inkar edemeyiz: Türkiyeye bayan basketbolunu getiren, yerleştiren, sevdiren ve yıllarca domine eden öncü takım Galatasaraydı... Biz böyle büyük bir saltanatı yıkarak tırnaklarımızla buraya geldik... Artık buralar bizden soruluyor... İnşallah hep böyle devam eder...
yaman76hakanFB
12.Mayıs.2010, 12:27
İmkanı olanlar hemen FB Tv.yi açsın... Benim şu anda izleme şansım yok... Biraz önce basketbol forumlarına bir haber düştü... daha 5 dakika olmadı:
Sezonu Namağlup Tamamlayan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Dünyanın En İyi Bayan Basketbol Oyuncusunu Transfer Etti Ayrıntılar 13.00'da Fb Tv'de Kaynak:Fb.Tv
Sanırım Taurasi...
KaPaLı
12.Mayıs.2010, 12:56
FB TV'yi açtım şimdi bekliyorum. Hoffman'ı Türk yapsın diyolar :) Milli takımada müthiş oyuncu kazandırır falan dediler. Dünkü yayını veriyolar.
13:00 bekliyorum ben. Eğer Taurasi olursa mükemmel ötesi olur. Hoffman - Nevriye - Penny - Taurasi - Nevriye. Off kadroya bak. Bench güçlendirme çalışmasıda yapacaklar sanırım. Böyle bile sakatlar geldikten sonra 2 tane As Takım çıkaracak kadro oluyo.
KaPaLı
12.Mayıs.2010, 13:01
[ı]tbbl'de Sezonu Namağlup şampiyon Tamamlayan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Dünya'nın En Iyi Bayan Basketbolcusunu Transfer Etti. Ayrıntılar 13:00 Bülteninde Fb Tv'de.
[/ı]
Sekopej
12.Mayıs.2010, 13:01
Ben de altyazıda gördüm şimdi, kupa töreninin tekrarı var ve şampiyonluk ödülü olarak takıma dünyanın en iyi bayan basketbolcusu katılacak, 13.00'de diyor.
Heyecanla bekliyoruz, kupalara devam, yıldızlara devam. Hedef avrupa şampiyonluğu olmalı artık.
CeNTeR_TR
12.Mayıs.2010, 14:15
Alisildik sonuc :) biz kazanmaya mahkumuz Galatasarayda bayan basketbolunda bize kaybetmeye mahkum..
Her dalda şampiyonluğa oynuyoruz ve hepsinde şampiyon olacaz inşallah.Bir şampiyonluk da bayan basketçilerimizden geldi.Namağlup şampiyon fazla söze gerek yok...
eGowiCh
12.Mayıs.2010, 18:36
Bayan baskette namağlup şampiyon olduk, tıpkı bayan voleybolda olduğu gibi. İnanılmaz bir başarı, emeği geçen herkese teşekkürler. Bu başarılarda çok büyük emeği olan başkanımız Aziz Yıldırım'a da teşekkürler, Türk spor tarihine böyle bir başkan daha gelmedi herhalde. Çok şanslıyız.