Log in

View Full Version : Fenerbahçe - Banvit | Play-off Yarı Final

Universal
06.Mayıs.2010, 14:34
Fenerbahçe - Banvit eşlemesi, seri 0-0 başlayacak.

Fearless Coward
06.Mayıs.2010, 14:57
Zor maçlar olur tahminimce ama turu geçen taraf FB olur bence..

yaman76hakanFB
06.Mayıs.2010, 18:35
Kimse normal sezonda kaybettiğimiz maça aldanmasın... Evet; Banvit isrikrarlı ve kaliteli bir takım... Evet; Orhun kenardan takımını harika yönetiyor... Evet; Fenerbahçe'de yapısal sorunlar var... Ama bu seriyi 3-0'la süpürecek taraf Fenerbahçedir... Belki iç saha maçlarının birisinde zorlanırız ama seri 2-0'a geldikten sonra Bandırmadaki ilk maçta final biletini kaparız... En zor geçecek maç ilk maçtır her zaman... İkincide de direnç gösterebilirler... Ama seyirci desteği olursa bizim oyuncular çemberi göstermez, çemberi... Yok; yine boş salonda oynarlarsa inişli çıkışlı grafiklerle galibiyetlerin geldiği 40 dakikalar izleriz... Bir periyot Ferrari gibi, diğer periyot Murat 124 misali... Yine de bir maç bile vermek benim adıma sürpriz olur... hazır Tanjeviçte takımın başında değilken...

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
06.Mayıs.2010, 19:02
Fenerbahçe süpürecektir bu seriyi,hernekadar Banvit çok iyi bir takım olmasına rağmen...

yaman76hakanFB
10.Mayıs.2010, 22:23
İlk maç biraz önce sona erdi ve 89-79 'luk bir skorla Fenerbahçe Ülker kazandı...

Öncelikle bu maça gelme şansı olduğu halde takımını yalnız bırakan Fenerbahçe taraftarına kocamaaaaan bir sitem... Bandırma'dan gelen 200 kadar taraftar bizim takıma resmen Abdi İpekçi'de deplasman takımı muamelesi yaptı... Çok üzücüydü...

Diğer taraftan... Sanırım salonun boşluğu takıma da sirayet etmiş olacak ki, adeta bir yarı final maçı gibi değil, normal sezonun herhangi bir maçı kadar yumuşak ve temposuz oynadık maçın genelini... İlk 4-5 dakika ve son 2-3 dakika Fenerbahçe gibi savunma yaptık... zaten oyun son dakika koptu... Farkın 10 sayı olduğuna bakmayın; taktik faullerle filan o düzeye çıktı...

Orhun takımını çok iyi yönetiyor... Bütün oyuncularından verim alabiliyor... İpler hep onun elinde... Bizde ise bir başına buyrukluk var... Finallere topu topu iki galibiyet kaldı...Ben beklerdim ki, her geçen maç vites yükseltelim ve "biz buradayız; bizim oynayacağımız günler bugünler" mesajı verelim...

Umarım çarşamba akşamı en azından Banvit taraftarına deplasmanda olduğunu hatırlatacak sayıda bir taraftar maça iştirak eder ve takım da bir an evvel o beklediğimiz sertliğe ve tempoya kavuşur...

A.FaruK
11.Mayıs.2010, 09:11
Banvit bize biraz ters gelen bi takım bence bi maç alırlar bizden.

yaman76hakanFB
12.Mayıs.2010, 21:15
Serinin 2.maçı oynanıyor... İlk yarıyı Banvit 40-32 önde kapattı... Maçın içine son iki dakika girebildik... Nerden baksan saçmalıklar diz boyu...

-Dün Fenerbahçe-Galatasaray bayan basketbol finalini yöneten ve maç boyu Fenerbahçe lehine neredeyse bir tane bile düdük çalmayan Zafer Yılmaz koskoca İstanbul'da başka hakem yok gibi yine bu maçta... Daha 24 saat geçti ve bu adam bizim maçımızı her zaman olduğu gibi facia yönetiyor... Gözünün önünde dayak yiyen Fenerbahçeli basketbolcuları yine seyrediyor...

Zafer Yılmaz'a dair üç bilgi vereyim:

1-Bu sezon Efes-Banvit maçında gösterdiği yönetimden dolayı basına sızan raporlara göre "Efes lehine ve Efes'i kazandırmaya yönelik bilinçli-amaçlı kötü düdükler çaldığı için beş maç kızağa çekilmesi..." Tabii bu karar Federasyonun ayıbıdır... Böyle bir gerekçe varsa ömür boyu men edeceksiz... Yahut gerekçeyi böyle yazmayacaksın...

2-Geçen yıl Efes'le oynadığımız final serisinde Mirsad Türkcan buna kanayan kolunu gösteriyor: "Hoca; kolumu tırmaladılar,sen devam diyorsun; bak çizildi" diyor... Mirsad'a dönüp sırıtarak: "Söyliyeyim de, bir dahaya tırnaklarını kessinler" diye laubali, iğrenç bir cevap veriyor...

3-2007 Ekim ayında Cumhurbaşkanlığı kupası maçını Fenerbahçe kazandı... Ama nasıl? 15-16 sayı öndeyken Zafer Yılmaz devreye girip, maçın ortaya gelmesini sağladı... Mahmut Uslu "önde olmamıza rağmen takımı sahadan çekmeyi düşündük... Cumhurbaşkanı temsilcisine ayıp olacaktı" dedi...

Ve 24 saat önce bu adam kızların finalini yönetti... Yine Fenerbahçe maçında... hele Kinsey'e gözünün önünde yapılan vermediği bir faul var ki...

Bir sözüm de kendi basketbolcularımıza: Burası playoff... Kız gibi oynamayın... Kızlar bile erkekler ayarında sert oynarken, kız gibi oynamak size yakışmıyor... Çıkın ve kemik sesleri gelsin... Basketbolu erkek gibi oynayın... Ayıptır...

MeMo
12.Mayıs.2010, 21:25
Fenerbahçe Ülker tüm branşlarımız içinde deyim yerindeyse "yüz karası" olmayı başardı.Ülker sponsorluğu zaten hiç içime sinmemişti iyice bitiyor artık takım...

KaPaLı
12.Mayıs.2010, 21:29
Geçen seneki Doping olayını örtbas ettikten sonrada söyledim. Fenerbahçe Ülker'in 2 sene üst üste şampiyon olması birilerini çok rahatsız etti herhalde. Geçen sene final serisi. Bu sene Play Off lar..

Universal
12.Mayıs.2010, 21:35
Fenerbahçe'ye artık güvenim yok. Finale bile çıksak, Efes Pilsen kazancak. Sanırsam birileri artık Fenerbahçe - Efes Pilsen finali istemiyor. Neyse şuan oynanan maçtan ümidim kalmadı.

yaman76hakanFB
12.Mayıs.2010, 21:36
Bu takım gider ve Banvit'i iki maç üst üste Bandırma'da yener gelir... Ki bu maç henüz bitmedi zaten... Yeter ki işin ciddiyetini anlasınlar...

Bu kadronun potansiyeline, neleri başarabileceğine fazlasıyla inanıyorum... (Zafer pis pis sırıtıyor yine... Ömer Onan'a saçma bir faul çaldı ve sırıtıyor...)

Emir Preldziç insanı vezir de eder; rezil de... Kinsey oyunda değil... Mirsad aynı şekilde Emir'in bir benzeri... Ama asıl sorumlu: Bu takımı Tanjeviç'e emanet edenler... Kimse değil... Gerçi takımın başında şu anda koç yok... Ama bu takım koçsuz bile finale yürür...

Universal
12.Mayıs.2010, 21:39
Ülker ile bu saatten sonra sponsorluk çekilmez. Çünkü; Ülker City inşaatı var. Bu büyük proje hayata geçmesi şart.

yaman76hakanFB
12.Mayıs.2010, 21:45
Ülker'den daha iyi ve düzenli para verecek bir sponsor bulursak çekelim... Ama adamlar ne yapsın? Aydın Örs'ü gönderip tanjeviç'i getirelim teklifi onlardan gelmedi...

Solomon gitsin; Marcus Green gelsin diyoruz; alıyorlar...

Yok; biz Solomon'u geri istiyoruz diyoruz; ona da buyur diyorlar...

Yine vazgeçtik Solomon'dan; Ukiç olsun diyoruz... Haydi, ona da tamam diyorlar...

Yıllık 2.500.000 euroya Griçek'i alacağız diyoruz... Sırf tanjeviç'in hatırına iki yılda 5.000.000 euro para ödendi şimdi sıcak evinde yatan Griçek'e...

Yani bu kadar problemsiz bir sponsor var... tekrar ediyorum; daha çok verecek varsa anlaşalım... Ama katkı verenleri incitmeyelim... Kabahatin büyüğü "Uslu Uslu" kenara çekilmiş görünen Mahmut paşa mamülü yöneticilerde...

Sekopej
12.Mayıs.2010, 21:46
Fark 5'e düştü, taraftarın da desteği var, maç dönecek gibi duruyor, son 8 dakika.

Universal
12.Mayıs.2010, 21:47
Son periyota iyi başladık. Umarım bu maçı kazanırız, yoksa deplasmanda işimiz zor. İyi bir taraftar baskısı bekleyecek bizi.

Universal
12.Mayıs.2010, 21:51
Sonunda öne geçktik. Banvit'e umarım buradan maçı vermeyiz. Zaten finale çıkarsak Efes'e göre en az iki maç daha fazla oynamış olacağız. Bu yorgunluğu kaldıramayız. Bir maç vermemiz üç maç daha fazla oynamamız demek.

MeMo
12.Mayıs.2010, 21:56
Finale çıkarız artık burdan maç döndüyse ama ben şampiyon olacağımıza inanmıyorum.Mahmut Uslu bu şubenin başında olduğu sürece de zor zaten.

yaman76hakanFB
12.Mayıs.2010, 21:59
Ben aksini düşünüyorum... Bu tür kıran kırana seriler rotasyonumuzun geniş olduğunu düşünürsek bize final sertliğini kazandıracaktır... Daha motive ve diri olmamızı sağlayacaktır...

Universal
12.Mayıs.2010, 22:02
Bir sayı ile gerideyiz.

MeMo
12.Mayıs.2010, 22:03
Valla taraftar belirler bence :D eğer salon dolarsa ki dolar diye tahmin ediyorum şampiyon olabilriz ama burda da aynı futboldaki gibi gerekenler yapılmalı her iki ihtimalde de.

Universal
12.Mayıs.2010, 22:05
Skor eşitlendi.

Universal
12.Mayıs.2010, 22:06
Öndeyiz, hadi Fenerbahçe. :)

Sekopej
12.Mayıs.2010, 22:10
Tanjevic geldiğinden beri düşüşteyiz, hastalığı da var, umarım değiştirilir sezon sonu.

Artık aldık maçı, sıkmadan başlayıp, 1 periyot oynamak yetti. Diğer maçı da alırız, final serisi için oyuncuların motivasyonuna ve deneyimlerine bağlı, koçun pek katkı yapacağı yok, çünkü Tanjevic ile aynı düşünceye sahipler, pek farklı şeyler yapmıyor O'nun yokluğunda.

Universal
79-77 zorda olsa kazandık. :)

yaman76hakanFB
Futbol takımını çok eleştiriyordum... Çünkü oyunculara güvenmiyor, inanmıyor, yetersiz buluyordum... Şu oldu, bu oldu... Şükürler olsun bir şekilde beni yanılttılar...

Erkek basketbol takımını da çok eleştiriyordum... Ama OYUNCULARI DEĞİL... BU OYUNCULARIN POTANSİYELİNİ, AÇIK ARA TÜRKİYENİN EN İYİ TAKIMI OLDUKLARINI BİLİYORUM... İŞTE; KOÇSUZ OYNUYORLAR...İSTERLERSE YAPMAYACAKLARI ŞEY YOK... Sadece Tanjeviç'e ve şubeyle ilgili kararı alan Turgay Demirel'in "yakın ve Uslu" dostlarına inanmıyordum... Bu takım motive olur ve isterse rakiplerine çemberi göstermez; çemberi... Bunu taa ilk mesajımda yazdım...

Since-1907
Maç bitti 79-77 21 sayılık farkı kapatıp da geldik.Güzel oldu bu seride durum 2-0 a geldi

yaman76hakanFB
12.Mayıs.2010, 22:21
I LOVE THIS GAME...

Bu Oyunu Seviyorum...

Şu heyecan var ya; şu heyecan... Bayılıyorum...

yaman76hakanFB
15.Mayıs.2010, 18:54
Ve Fenerbahçe Ülker finalde...

Serinin 3.maçı şimdi sona erdi... Banvit'i deplasmanda 75-70 yenen sarı lacivertli ekip, seriyi 3-0'a getirdi ve finale yükseldi...

Haydi 12 dev kanarya... Şampiyonluk için...

yaman76hakanFB
15.Mayıs.2010, 19:09
Seri tahmin ettiğim gibi 3-0 bitti... Ama her üç maç adına konuşuyorum; bu kadar zorlanacağımızı tahmin etmiyordum... Abdi İpekçi'nin boş salonlarında motivasyon sorunu çekip zorlansak bile Bandırmadaki maçı rahat kazanacağımızı düşünüyordum... Aslında maça fırtına gibi girdik... Banvit'in baskılı alan savunması ile oyun dengeye gelir gibi oldu... Oğuz Savaş kenardan gelip dengeleri değiştirdi... 10-12 sayı kadar öne geçtiğimiz maçı bu esnada bitirebilir, vurup geçebilirdik... Ama bu esnada Mirsad'ın saçma bir üçlük tercihi ve dönüşte potamızda gördüğümüz sayı Banvit'i yeniden oyuna soktu... 3.periyodun ortalarında Banvit ilk defa öne geçti... Maç sonunda dört sayı geriye düşmüşken Ukiç'in bulduğu üçlük bizi kötü bir sürprizden korudu...

Banvit geleceği olan bir takım... Ama seri bitmesi gerektiği gibi bitti... Bir iş kazasına uğramadan finale yürüdük...

Şimdi sıra finallerde...

yaman76hakanFB
15.Mayıs.2010, 19:13
Kimse normal sezonda kaybettiğimiz maça aldanmasın... Evet; Banvit isrikrarlı ve kaliteli bir takım... Evet; Orhun kenardan takımını harika yönetiyor... Evet; Fenerbahçe'de yapısal sorunlar var... Ama bu seriyi 3-0'la süpürecek taraf Fenerbahçedir... Belki iç saha maçlarının birisinde zorlanırız ama seri 2-0'a geldikten sonra Bandırmadaki ilk maçta final biletini kaparız... En zor geçecek maç ilk maçtır her zaman... İkincide de direnç gösterebilirler... Ama seyirci desteği olursa bizim oyuncular çemberi göstermez, çemberi... Yok; yine boş salonda oynarlarsa inişli çıkışlı grafiklerle galibiyetlerin geldiği 40 dakikalar izleriz... Bir periyot Ferrari gibi, diğer periyot Murat 124 misali... Yine de bir maç bile vermek benim adıma sürpriz olur... hazır Tanjeviçte takımın başında değilken...

Bu arada... Beni mahcup etmedikleri ve bir maç bile vermedikleri için -belki bir ikisi hariç- her birini çok sevdiğim basketbolcularımıza tek tek teşekkür ediyorum...

Lynn Greer'i ilk defa bu kadar takım için oynarken ve doğru tercihler yaparken gördüm... Umarım finallere de bu zihniyet ve daha yüksek bir form grafiği ile çıkar; o ve diğerleri...

Şampiyonluk için: Herkes elini taşın altına koyacak... Başka yolu yok...

KaPaLı
16.Mayıs.2010, 02:01
Tanjevic olsaydı peki bu seri böyle gelirmiydi abi ?

Universal
16.Mayıs.2010, 02:07
Maçı izleyemedim, işi uzatmadan bitirdik. Tebrikler Fenerbahçe. ;)