View Full Version : Diana Taurasi Fenerbahçe'de (Röportaj Mevcut)
KaPaLı
12.Mayıs.2010, 13:23
Röportaj: http://www.youtube.com/watch?v=YQymiXJhQIE&feature=player_embedded
Türkiye Bayan Basketbol Ligini namağlup şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, Dünyanın en iyi bayan basketbolcusu Diana Taurasi ile anlaştı.
Bayanlar Euroleague'de şampiyonluğa ulaşan Spartak Moskova'nın ABD'li süper yıldızı Diana Taurasi , Sarı-Lacivertlilerle anlaştı. 28 yaşında ve 1.83 metre boyundaki Taurasi`ye sezon başında teklif getiren Fenerbahçe'nin ısrarı sonunda meyvesini verdi.
Kariyer Başarıları..
http://yukleresim.com/images/688couxjrrokmzhpjhj9.jpg
Amerika Milli Takımıyla yaşadığı başarılar.
http://yukleresim.com/images/bfvc81io3qckuwua6xg3.jpg
Sekopej
12.Mayıs.2010, 13:30
Bireysel olarak kariyerinde almadığı ödül kalmamış, hadi bize de Avrupa Şampiyonluğu getir. Bayan basketbolda en iyilerine alıştık, artık takımın en iyisi olması gerekiyor, bir yıldız geldiğinde diğerini göndermesinler artık, kadro kalitesi, yedeklerle beraber artsın.
yaman76hakanFB
12.Mayıs.2010, 14:38
WNBA-2009- Normal sezonun MVP'si: Taurasi
WNBA-2009-Final serisinin MVP'si: Taurasi
Euroleague Women: 2009-10 sezonunun MVP'si: Taurasi...
Rusya ligindeki ödüllerini saymıyorum bile...
WNBA şampiyonu...
Euroleague şampiyonu...
Taurasi: Erkek basketbolundaki karşılığı Kobe Byrant, yahut LeBron James...
Allah nazarlardan korusun... Kaza bela sakatlık vermesin...
Geçen yılın tüm sporlarda "ülke çapında" en büyük transferi bayan voleybolunda Ekaterine Gamova'ydı... Kendi branşında dünyanın en iyi iki-yahut üç oyuncusundan birisi...
Bu sene kendi branşında dünyanın en iyisini tarnsfer ettik: TAURASİ...
Emeği geçen herkese kocaman teşekkür... saygı, sevgi...
Erkek basket takımına Kobe'yi, futbol takımına Messi'yi transfer etmek ne demekse bayan voleyboluna Gamova'yı, bayan basketboluna TAURASİ'yi transfer etmek bu branşlar için aynı anlamı taşıyor..
yaman76hakanFB
12.Mayıs.2010, 14:41
Her sezon her branşta şampiyonluk için mücadele veren Fenerbahçe Spor Kulübü dünya yıldızlarını renklerine katmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz yıllarda Ariel Ortega, Nicolas Anelka, Roberto Carlos, Katie Smith, Cappie Pondexter, Ekaterina Gamova, Natasa Osmokrovic gibi dünyaca ünlü isimleri transfer eden Fenerbahçe Spor Kulübü, yine dev bir ismi renklerine bağladı. Bu sezon bayan basketbolda namağlup bir şekilde şampiyon olan Fenerbahçe’de gelecek sezonun planlaması şimdiden yapılıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü gelecek sezon hedeflenen Avrupa şampiyonluğuna ulaşmak için dünyanın en iyi oyuncusu olarak kabul gören Diana Taurasi’yi renklerine kattı.
Lise yıllarından itibaren skorer oyunu ile kendisini fark ettirmeye başlayan Taurasi 2004 yılında WNBA takımlarından Phoenix Mercury tarafından draft edildi. WNBA’de ilk 3 maçında 20 sayıyı aşan ilk oyuncu olmayı başaran Taurasi 2004 yılında yılın çaylağı ödülüne layık görüldü. İlk sezonunda yılın kadrosuna ve All star takımına seçilmeyi başaran Diana Taurasi Paul Westhead’ın takımın başına geçmesiyle kendisini daha fazla gösterme şansı buldu. Bir maçta 47 sayı atan ve lig rekorunu egale eden, bir sezonda attığı 860 sayıyla Katie Smith’e ait olan rekoru ele geçiren, WNBA’de 2000 sayıya ulaşan en genç 2.oyuncu olan Taurasi 2007 ve 2009 yıllarında WNBA şampiyonluğu yaşadı. 2006, 2008 ve 2009 sezonlarında WNBA’in sayı kraliçesi olan 28 yaşındaki oyuncu 2009’da normal sezon ve finallerin MVP’si seçildi.
Aynı zamanda İtalyan vatandaşı olan Diana Taurasi Avrupa’da da büyük başarılara imza attı. Avrupa macerasına 2005-2006 sezonunda Dinamo Moskova ile başlayan Taurasi ilk sezonunda Euroleague’de çeyrek final oynadı. 2007’de Spartak Moskova’ya imza atan birleşik amerikalı oyuncu 2007,2008 ve 2009 yıllarında Euroleague’te şampiyonluk yaşadı. 2009 sezonu Euroleague Final Four’un da yarı finalde 33, finalde ise 31 sayı kaydeden Diana Taurasi 4’lü finalin en değerli oyuncusu seçildi. 2010 Euroleague Final Four’una da damgasını vuran Diana Taurasi, bir kez daha en değerli oyuncu ödülüne layık görüldü.
Basketbol uzmanları tarafından bayanlarda dünyanın bir numaralı ismi olarak gösterilen Diana Taurasi Amerika Birleşik Devletleri takımıyla 2004 ve 2008 olimpiyatlarında altın madalya kazandı.
Kariyerine başladığından beri bireysel anlamda tüm ödülleri kazanan, birçok rekora imza atan ve tüm kulüplerin transfer listesinin ilk sırasında yer alan Diana Taurasi artık Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı için mücadele edecek.
Kaynak:Fenerbahçe.org
A.FaruK
12.Mayıs.2010, 15:59
Basketbolu Damir Mrsicle sevmeye başladım.Onun sayesinde ilgi duyuyodum baskete.Bayan basketbol ligini pek takip etmezdim ama bizde bi basketçi vardı cappie pondexter diye oda bana bayan basketbolunu sevdirdi onun sayesinde takip etmeye başladım bayan basketbol ligini o gittikden sonra soğudum basketten. Şimdi Taurasi diye biri geldi. İnşallah tekrar basketbola doyurur bize Cappie nin verdiği tadı verir bize.
eGowiCh
12.Mayıs.2010, 18:42
Olağanüstü bir transfer, başkanımıza teşekkürler. Daha da güçlenip seneye Avrupa'da şampiyon olmak istiyoruz. Katie Smith transfer edilmişti zaten geçen yıl, o da dünyanın en iyi bayan basketbolcularından biriydi. Taurasi transferi de önceki Pondexter ve Smith referanslarına bakarsak zor olmamıştır. Bayan basketbol takımının sponsoru da yok voleybolda olduğu gibi, ona rağmen muhteşem transferlere imza atılıyor.
Bayan voleybol takımına da erkek basketbol takımına da bu çapta transferler bekliyoruz (Bayan voleybola Gamova ayarında bir oyuncu bu sezon alınır diye düşünüyorum, erkek baskete ise bu yıl nasıl Ukiç'i aldıysak bizi Euroleague'de iyi yerlere götürecek pota altı ve şutör oyuncuları almamız gerekiyor, Avrupa'da isim yapmış veya NBA'den gelecek.)
Universal
12.Mayıs.2010, 19:00
Dünkü şampiyonluğun üstüne müthiş bir haber geldi. Umarım artık Avrupa'da da voleybolda ki sarı melekler gibi finaller görürüz.
yaman76hakanFB
12.Mayıs.2010, 19:14
Biraz önce FB tv.ye verdiği röportajı dinledim... Çok sevimli, sempatik ve mütevazi birisi... FB tv.nin spikeri sordu:
-"Basketbol otoritelerine göre sen dünyanın en iyisisin... Peki senin kahramanın kim?"
Taurasi:
-"Magic Johnson... O bence dünyanın gelmiş geçmiş en büyük basketbolcusu..."
Çok hoşuma gitti... Paylaşmak istedim...
Cappie Phondexter fanatik bir Jordan hayranıydı... Yemez içmez onun eski maç kasetlerini izler ve özellikle bir adım geri çekilerek attığı şutları kendi oyununa monte etmek için çok çalışırmış... Zaten bayan basketbolunda bu konuda üstüne kimse yoktu... Şimdi de Magic Johnson'ımız geliyor...
Yahu şu transferi birkaç gün geç açıklasaydınız da, şampiyonluğun tadını çıkarsaydık ya... İki sevinci birden niye yaşatıyorsunuz? Birer birer, tadını çıkara çıkara yaşayalım.
tarikko
12.Mayıs.2010, 21:34
Muhteşem bir transfer.Tebrikler yönetimimize.Harika bir iş yaptılar.Taurasi gibi bir oyuncu artık Fenerbahçe forması giyecek.Seneye artık Avrupa'da basarı gelmeli.Taurasi buna büyük katkı sağlayacaktır...
di canio
13.Mayıs.2010, 23:06
Müthiş bir transfer. Elde ki Türkiye'nin en kaliteli 3 yerli oyuncusu olan Esmeral, Nevriye ve Birsel de tutulur, yanlarına destek verebilecek yerliler de alınırsa takım daha güzel olur.
KaPaLı
14.Mayıs.2010, 00:57
Penny Taylor'ın kontratı uzatıldı.. Penny ve Taurasi aynı takımda oynayacak.. Eski ekip bu oyuncular. Phoenix'te beraber oynadılar..
yaman76hakanFB
14.Mayıs.2010, 04:56
Umarım Hoffman içinde böyle bir hamle yapılır... Penny Taylor ile Hoffman'ın ısrarla takımda tutulması gerektiğine inananlardanım...
Bunların yanında Nevriye, Esmeral ve Birsel'den oluşan yerli çekirdek mutlaka takımda tutulmalı... Onlarla mümkünse kariyerlerinin sonuna kadar kontrat yapılsın... Yabancılar tamam çok iyi.. Ama unutmayalım: Farkımız yerlilerimiz... yabancı standartında üç tane yerlimiz var... Kıymetini bilelim...
Taurasi transferinde zaten Taylor'ın önemli bir katkısı olduğuna inananlardanım... Benim için sürpriz değil yani... Taurasi'nin transferi aşamasında Penny Taylor çok önemli rol oynadı... Gelmesinde onun da payı var diyebiliriz... Hatta İstanbulda son uynanan Spartak Moskova-Fenerbahçe maçından sonra Taurasi takımla birlikte Moskova'ya dönmemiş, Penny'nin misafiri olarak İstanbul'da kalmıştı... Muhtemelen bu transfer o dönem bitti... Ama sezon bitmeden açıklanmadı...
Penny Taylor... Bu sene takımın "esas oğlanı" rolündeki süperyıldızıydı... Yani bu sezon takımın "Michael Jordan"ı rolünde Penny Taylor vardı... (Asıl iskeletin üç yerli oyuncudan oluştuğunu unutmuyorum elbette... Bu yerli çekirdeği ancak böyle bir harika süperyıldız tamamlardı... Özellikle son maçtaki performansıyla Taylor "2009-10 sezonunun MVP'si benim" mesajınını bir kere daha ve en üst seviyeden verdi zaten...)
Önümüzdeki sezon ise "Michael Jordan" rolünü Taurasi'ye devredip, "Scottie Pippen" rolüne soyunacak...
Magic Johnson-Kareem AbdülJabbar...
Michael Jordan-Scottie Pippen...
Karl Malone-John Stockton...
Bunlar basketbol tarihinin en özel ikilileridir... Bunlara saha dışında kanlı bıçaklı olmalarına rağmen, parkede (son sezonları hariç) muhteşem uyumlarıyla NBA'in altını üstüne getiren Shaquillie O'Neal-Kobe Byrant ikilisini de ekleyebilirsiniz...
Taurasi-Taylor... Bunlar da bizim ligimizde bayan basketbolunun "Jordan-Pippen" ikilisi olacak inşallah...