Log in

View Full Version : Bursaspor Değerlendirmesi

goosfraba
20.Mayıs.2010, 05:46
2009 - 2010 sezonunun analizini bu başlık altından yapabilirsiniz.

Varonil
21.Mayıs.2010, 13:55
Öncelikle şampiyon Bursaspor'u tekrardan tebrik edelim :)

Sezon başında hiç kimse Bursaspor'un bu noktaya geleceğini tahmin etmiyordu.Takıma Hüseyin Cimşir,İvan Ergiç,Pablo Batalla ve Turgay Bahadır gibi önemli takviyeler yapıldı.

Bu ligde 4 büyükler dışındaki takımlar üst sıralara oynamak istiyorlarsa 4 büyüklerle yaptıkları maçlar dışında bütün maçları kazanmak zorundalar.Bursaspor bu maçlarda en az puan kaybeden takımdı. +olarak Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş ve Trabzonsporla oynadıkları maçlarda kazanmaları ve aldıkları puanlar onları tarihlerindeki ilk şampiyonluğuna taşıdı.

Ozan İpek,Turgay Bahadır,Pablo Batalla,Volkan Şen gibi isimler şampiyonluk yolunda ön plana çıkan isimlerdi.Ama aslan payı da Ertuğrul Sağlam'a.Ertuğrul Sağlam Bursaspor'La uzun yıllar çalışmaya devam ederse Bursa 5.büyük olacaktır.

Bu şampiyonluk Bursaspor için tarihi bir başarıdır,bu kadro tarihe geçmiştir.Şimdi ise önemli olan biz olduk tamam demeyip,bu başarının üstüne katmak ve her sene ligde ilk 3'e oynayacak bir kadro oluşturmaktır.Transferde Ertuğrul Sağlam'ın istediği oyuncular alınırsa Bursaspor Avrupa'da da ülkemizi başarıyla temsil edecektir.

Fearless Coward
21.Mayıs.2010, 14:11
Zaten geçen sezon belliydi bu takımın bu sezon Avrupa için oynayacağı..Ertuğrul Sağlam Kayseri'den sonra Bursa'yıda çoşturmayı bildi hatta şampiyonluğu getirdi ve belkide hafızalardan çıkmayan BJK'de ki 8-0'lık yaşattığı mağlubiyeti unutturdu diyebiliriz..Ozan İpek bu sezonun keşifiydi bir çok genç oyuncuda keşfedildi genç takımdan oyuncular oynattı zaman zaman eski oyuncusu Turgay'ı aldı kısacası transferlerde başarılıydılar seneyede yarışta olacaklardır diye umuyorum ama sağlam bir kadro kurmalılar..

LaigLeNoiR
21.Mayıs.2010, 15:26
Tek tek değil, takım olarak muhteşemdiler. Bursa kenti de bu şampiyonluğu haketti.

Geçen seneki Sivas gibi en başından beri şampiyonuz demediler, taa ki son 4-5 maça kadar. Daha sonra kendileri de farkettiler ki böyle gidersek şampiyonuz diye ve daha da asıldılar maçlara. Pek fazla bu stresi yaşamayan oyuncular, takım ve kent ilk kez böyle bir olaydan alınlarının akıyla ayrıldılar...

Tekrar tekrar tebrik ediyorum Bursaspor'u. Bu sezon onların da kutlamalarına Çanakkale kordon'da katıldım. Muhteşem bir kutlamaydı.

C h A o S
21.Mayıs.2010, 15:34
Kuşkusuz sezonun en iyi performans gösteren takımı ve en çok aşama kaydeden takımı.Oyuncuların bile yıldızları parladı.Her birinin adı 3 büyüklerle anılmaya başladı.BursaSpor taraftarıyla,yönetimiyle ve performansıyla şampiyon olmayı hak etti.Kimsenin beklemediği bir şampiyonluk aldılar.Çoğu kişi gibi bende son hafta bir sürpriz bekleyip,Bursa'nın şampiyon olmasını bekledim.Ancak yine çoğu kişi gibi bende pek inanmadım Bursa'nın şampiyonluğuna.Ancak onlar çok büyük bir başarıya imza atarak ligimizi şampiyon bitirdiler.Helal olsun gerçekten.

Bu sezon Bursa'da Ozan,Volkan,Batalla,Ergic,Ali,Ömer,İvankov,Turgay gibi oyuncular yıldızlaştı.Adeta takımlarını şampiyonluğda baş rol oynadılar.Ancak haklarını yememek lazım takım olarakda harikaydılar.Özellikle Volkan ve Ozan gösterdikleri performansla kendilerini kanıtladılar.Ben bu sezon olmasada diğer sezon gösterdikleri performanslar ile Bursa'da kalıcağını düşünmüyorum.Belki avrupaya bile gidebilirler.

Bursa'nın şampiyonluğunda en büyük etkenlerden biride tabii ki Bursa taraftarı ve Bursa halkının verdiği destek.Bütün sezon boyunca Bursa Atatürk Stadını doldurdular ve oyuncularına büyük bir destek vererek arkasında olduklarını gösterdiler.Son hafta"şampiyonluk kimin umurunda"pankartı futbolcularına olan saygılarını ve bağlılıklarını gösterdi.Kuşkusuz sezonun en iyi taraftarıydılar.

Son olarak herkesin dediği gibi devrim niteliğinde bir şampiyonluk aldılar.Uzun yıllar unutulmayacak bir sezon geçirdiler.Gerçekten herkesin sevgisini kazandılar.Gerçekten helal olsun.

Yeşil Beyaz Devrim,Bursaspor.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
22.Mayıs.2010, 17:43
Kesinlikle hakettiler Şampiyonluğu,tekrar tebrik etmek lazım...