View Full Version : Eskisi gibi olmuyor ?
Ahmet Göktaş
20.Mayıs.2010, 14:23
Arkadaşlar önceden Fm'ye girdiğimde deliler gibi oynardım, çıkmak istemezdin . Çıkacam derken hadi bir maç bir maç daha diye diye sezon bitirdiğimi bilirim. 8-10 sezon devam ettiğim kariyerlerim olurdu.
Ama artık nedense girmek bile istemiyorum. Bazen oynamak istiyorum ama nedense oyuna girmek istemiyorum artık. Acaba beni soğutan , sıkan şey ne olabilir ?
Hep aynı takımlarla aynı ligde oynamak olabilir mi bilmiyorum hep Beşiktaş ile oynarım çünkü.
Fm 2011 çıkmadan biraz daha 2010 oynamak istiyorum ama oyuna karşı bu istemezliğimi nasıl kırabilirim acaba ? Yaptıgınız farklı şeyler var mıdır oyuna bağlanmak için ?
Flawless Victory
20.Mayıs.2010, 14:35
FM 2005'ten beri oynuyorsan, tek sebep oyunun giderek daha kolay bir hale gelmesidir. Ama son serilerde bu oyunu oynamaya başladıysan birçok sebep olabilir.
1. Özel hayatın.
2. Yapacak daha önemli şeylerin olduğunu düşünmen. :)
3. Diğer oyunların cazibesine kapılman.
4. Benim gibi PES hastasıysan, master lig bitmeden diğer oyunları oynamam diye enteresan bir düşünceye sahip olman. :n:
5. Bilgisayarın yetersizse oyundaki yavaşlık seni sıkmış olabilir.
6. Galatasaraylı isen benim gibi, Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'nde görmek seni üzmüş olabilir.
7. Oyundaki sakatlıklar canını sıkmış olabilir.
8. En sevdiğin regen'i ezeli rakibine kaptırmış ve buna çok içerlemiş olabilirsin.
Yapman gereken, kadrosu fena olmayan bir orta düzey takım alıp ve alt ligden başlayıp birçok iyi oyuncu kiralamak, yavaş yavaş zirveye çıkmak, bunu yaparken de sadece maçı hızlı hızlı geçmek değil, her maçı yavaş modda oynayıp gerçek bir futbol müsabakası olarak görmek. Her maçtan ayrı ayrı tat almak. Maç sırasında istatistiklere bakmak, kendince yorumlar yapıp bunları uygulamak. Hr maç sırasında taraftar sayısına bakmak (azalmış mı artmış mı diye), kısacası oyunu olabildiğince detaylı yaşamak. Sanırım sorunun bu. Oyunu hızlı hızlı geçeyim düşüncesindesin. Ezbere oyuncu alma, gözlemcileri gönder. 10 sezon oynayabileceğin sürede 3-4 sezon oyna ama doya doya olsun.
vuque
20.Mayıs.2010, 14:54
Aynı Olayı Bende Yaşıyorum...
Cm 00-01'den Beri Oynuyorum...
Eskiden Scout Programıydı Falandı Filandı Yoktu.Oyuncu Aramak Emek İstiyordu.Bulduğun Oyuncular Daha da Değerleniyordu.Arkadaşlarınla Uzun Uzun Oyuncu Muhabbeti Yapıyordun...
Şimdi Bunun Pa'sı Az,Öbürünün Bilmem Nesi Az Diye Diye Oyuncu Beğenmiyoruz...
Her Aldığımız Oyuncu Dünya Yıldızı Oluyor İleride...
Ama Geçmiş Serilerde Profili İyi Olup Pa'sı Az Oyuncu Aldığımızdan Bazı Oyuncular Profiline Göre Az Gelişiyor Ve Bu Oyuna Gerçekçilik Katıyordu...
Sakatlık Ve Transfer Saçmalıkları Bu Kadar Yoktu...
Birşey Yaptığında Etkisini Hissediyordun.Şimdi Transferleri Yapıp Taktiğin Sadece Formatını(4-3-3,4-5-1,-4-4-2 Vb) Belirleyerek Bile Başarı Kazanabiliyorsun.Farkını Görmen Çok Zor...
Eskiden Bir Oyuncuna Verdiğin Yanlış Komut Maçın Kaderine Hatta O Senenin Kaderine Etki Ediyordu Ancak Şimdi Komut Bile Vermesen Doğru Transferlerle Şampiyonsun...
Bide Bu Maç Motoru Olayı Var Ona Hiç Girmiyorum...
RasAnt
20.Mayıs.2010, 15:05
Bnde yaşamıştım yaklaşık 3 ay oynamadım.Sitede paylaştığım kariyerle geri döndüm ilk kez paylaştığım bir kariyerdi onun heyecanıyla tekrar oynamaya başladım.Kariyeri kapattıktan sonra kendim şimdi değişik hedeflere ulaşmak için başladım tekrar Fenerbahçeyi dünyanın en zengin kulübü yapmaya çalışıyorm genç ve az paraya oyuncu alıp yüksek miktara satıyorum falan tabi başarıda geliyor iyi genç oyuncular olunca şuan 3.sezona başlayacağım.
Dmek istediğim sende yapmadığın bir hedef seçerek seni heyecanlandıracak bir hedef peşinde koş ozman tekrar oynayasın geliyor ama elbet bir müddet sonra sıkılıcağız gene :)
goosfraba
20.Mayıs.2010, 15:29
bende her akşam istek oluyor. ama her akşam. düşünüyorum feneri alıp şunu şunu yapsam, taktiği şöyle yapsam diye. ama iş taktik kısmına gelince bir türlü oturtamıyorum. bu da oyundan soğumama sebep oluyor. bence 10.3 yaması çok zor :)
sentugo
20.Mayıs.2010, 15:36
Ya bende böyle çok iyi oyuncularım olunca, taktiğim zaten iyi, çoğu maı kazanınca falan bıktım..
Sonra 1-2 ay oynamadım bir daha kariyere devam ettim bir iki sezon daha geçirdim.. Gene herkesi yeniyorum.. Bıktım.. Korner taktiğini bile kullanmıyorum yani..
Bursaspor ile 2023-2024 yılına geldim..
Dünyanın en zengin klübü
Dünyanın en başarılı klübü(Klübün avrupadaki puan sıralaması varya.. 150 puan ile en iyisi)
TÜrkiyede her sezon birincilik
Türkiye kupası
Süper kupa
Dünya klüpler kupası
192, 195 pa lı, 180 175 ca lı oyuncular dolu..
Her sene avrupa da gol kralı oluyor oyuncularım.. Türkiye de gol kralı asist kralı..
Tüm koçlarım, yönetimdeki herkes Dünya çapı tanınmışlığı oldu..
Ya yani bir amacım kalmadı... En zenin klüp desen Barcelonayı da geçtim. En iyi klüp oldum.. Anlamadım yani. Ne yapıcam ki bundan sonra..
Hani kariyerinin ne durumda diye bir yer var.. Oraya bile yazmak istemiyorum insanlar gücenmesin diye :D
Save istyeyen özelden mesaj atabilir..
Gossfraba istersen kendi taktiğimi yollayayım sana, almadığın kupa kalmasın :D
goosfraba
20.Mayıs.2010, 15:44
valla çok iyi olur sentugo kardeşim :D save açmaktan bıktım artık.
Zekirdek
20.Mayıs.2010, 15:47
Bu oyundan bende soğumaya başlıyorum ama oyundan değıl tamamen yanı FM 2006 arıç tüm serılerden soğuyorum.
FM 2005'ten berı ep oynuoyrum fakat Fm2006'nın ayrı bır yerı var bende sankı.
Bır yaz elsın un bası raat sezon bıtırırım FM 2006'da fakat bu FM 2010'da olmaz.
Bunun bır nedenı bılısayar yavaş 512 Ram sıdık zoruyla oynuyorum. :)
A bılısayarım bır PES 10'u kaldırsaydı benı burada bulamayabılırdınız fakat şans. :)
sakary Ali
20.Mayıs.2010, 15:49
Aynen Umut abinin dediği gibi oyunla ilgili hayal kur, gerçekmiş gibi düşün :) Farklı ligler, takımlar dene.
Ahmet Göktaş
20.Mayıs.2010, 15:50
Fm 2007 yi inidricem bende galiba ilk göz ağrım.
sakary Ali
20.Mayıs.2010, 15:50
bende her akşam istek oluyor. ama her akşam. düşünüyorum feneri alıp şunu şunu yapsam, taktiği şöyle yapsam diye. ama iş taktik kısmına gelince bir türlü oturtamıyorum. bu da oyundan soğumama sebep oluyor. bence 10.3 yaması çok zor :)
Ayrıca bana da eski oyunlar çok zor geliyordu..Ama 10 biraz daha basit geldi sanki :)
goosfraba
20.Mayıs.2010, 15:56
Ayrıca bana da eski oyunlar çok zor geliyordu..Ama 10 biraz daha basit geldi sanki :)
ben adanademirspor ile istikrar yakalamıştım 2026 yılına kadar ama 10.1 patchında oynuyordum. 10.3 te yine aynı şekilde kariyer açtım ama oyun bana zor geldi 3. yamada. :)
benim tek sorunum taktik :)
KaPaLı
20.Mayıs.2010, 16:13
bence 10.3 yaması çok zor :)
Böyle demek çok isterdim.. Ama açtığım her oyunda aynı şeyi yaşıyorum. 2 tane farklı dizilişli 1 tane aynı diziliş farklı komutlu taktik yaptım. Yaklaşık 10-15 oyun açtım 10.3 yamasından sonra, ama bir türlü zorlamıyo oyun beni. İtalya'da bile +10 puan farkla şampiyon oldum Udinese'yle. Tek katkım Cardozo - Mantorras -Kezman gibi adamları alıp Pepe - Di Natale'yi yollamak oldu. Ve Gago'yu aldım takıma. Geri kalan herşey aynı. Oyuncu satşlarında bazen sorun yaşıyorum 10.2'deki kadar talip olmuyo kimse. Ama 10.2'den çok daha kolay oyun olmuş..
HooijDonk07
20.Mayıs.2010, 17:08
Aynen ya Alanyaspor'la oynuyorum şimdi 7 sezon bitirdim Fenerle 2 sezon oynasam daha zevkli geliyor.İnsan fanatik olmasın :n:
C h A o S
20.Mayıs.2010, 17:44
Valla bu durumla sanırım herkes karşılaşıyor.Fm herkesi kendisine bağımlı yaparak her an oynama isteği beliriyor.Ancak sıktığı zamanlarda oluyor.Oynamak istiyorsunuz ancak bir türlü adam gibi bir kariyer yapamıyorsunuz.Bazen takım felan seçiyorsunuz ancak 1-2 maç sonra oyunu kapatıyorsunuz.Ben böyle sıkıldığımda bana heyecan verecek takımı arıyorum.Kendime hedefler koyuyorum.Şunu yapcam,bunu yapcam diyorum.Oyunu bana oynatıcak takımı bulduğumda FM tekrar zevk vermeye başlıyor.Bence en büyük sorun zevk alıcağınız takımı bulmakta.
ozaniel
21.Mayıs.2010, 12:55
Her oyun aralıksız uzun süre oynandıktan sonra sıkar, bence biraz ara ver bir iki ay başka oyunlar oyna, sonra tekrar FM'ye dön.
Lim10
21.Mayıs.2010, 14:07
Yamalardan bu kadar sıkıntılıysanız kurun 10.0'ı devam edin yahu, kimse sizi zorlamıyor ki:)
Ahmet Göktaş
21.Mayıs.2010, 14:39
a.Villa ile başladım kariyere ,taksitler ile dolu para basıp dehşet oyuncuları topluyorum. 2 sezon kalıp türkiyeye gidicem isterse batsın kulüp :n: hep böle yapıcam bundan sonra zevkli oluyor :D
RasAnt
21.Mayıs.2010, 16:34
Finance Control = 0 :D
Fearless Coward
21.Mayıs.2010, 16:49
10.3'de TSL çok karışık bi lig Anadolu takımları hep ilk 10'da GS,FB'nin adı bile çıkmıyor şampiyonlukta :n: :n: aç bi Anadolu kariyeri oyunun zevkini anlarsın bende FM'de kariyer açmayı düşünmüyordum şu İBB'yi bi alıyım bakam neler yapcam dedim şhow yaptım acayip sardı..
Invincible
24.Mayıs.2010, 12:13
Fm 2010 bende artık sıkıldım fm 2005 2006 2007 bu seriler bana daha cok zevklı gelıyor
Universal
24.Mayıs.2010, 12:55
Sıkıldınız; ama değişik liglere yönelin. Örnek vermek gerekirse; Singapur, G.Afrika, MLS. Bu liglerde daha farklı zevkler alabilirsiniz. Zaman zaman iyi gelebiliyor.
Benimde sıkıldığım oluyor, o sebepten bir süre ara verin. Her gün oynama zorunluluğumuz yok. :)
LifeYourself
24.Mayıs.2010, 17:47
açıkçası ben kariyerlerimde oynamayı pek sevmiyorum oynamayı derken maçlara girmeyi.(Bilgisayar falan kasıyor:))Ondan ilk 10 daki rakiplerle ben 10 un altındakilerle asistanım oynuyor böylece herkesi ben yenmiyorum.Hatta yenilebiliyorum:)Benim hep sevdiğim birşey var transfer dönemi.O dönem ayrı zevk alıyorum.Şu adamı alamadım tüh bunu aldım oley falan.Ayrıca çok uzun süre bir takımda kalma bence ben bir takımda başarıya ulaşınca ona süper bir takım yapıp bırakıyorum.Böylece ben gittikten sonra yine kupa alıyorlar.Ve ben başka takımla oralara gelince beni zorluyorlar.Ben oyundan böyle zevk alıyorum.Birde bende bıkmıştım ve 2 ay oynamadım sonra tekrar bir ara foruma girince kariyer açma isteği geldi ve açtım 11. sezondayım hala bıkmadım.Biraz araver:)
DisCo
24.Mayıs.2010, 17:54
Avrupa maçları hariç hep tatildeyim. Çünkü TFF Süper Kupa, Lig, ve Türkiye Kupasını sürekli kazanıyorum. Artık o maçları oynamak bana işkence oluyor. 2024 yılındayım. Oyuncu kalitemde çok iyi. Avrupa'da bir adet Şampiyonlar Ligi, bir adet Süper kupa ve bir adette uluslararası kupa sahibiyim. Bunları artırma peşindeyim.
Avrupa'da da sürekli kupa alıyorsanız en zengin kulüpte olmuşsunuz demektir. İstifayı basıp aynı ligden başka takım alarak kendi oluşturduğunuz dev ile kapışıp ordan onu indirmeye çalışın.
FM'de bir hedef bırakılmadığı sürece oyun oynamak işkencedir.
Universal
24.Mayıs.2010, 18:24
Football Manager Live olayı daha da genişleştirilmesi gerekiyor. Warcraft gibi bir ağ sistemi kurup orada kendi takımlarımızı yaratıp oynamalıyız. Böylece gerçek rakiplere karşı oynayarak mücadele etmek daha zevkli olabilir.
dutty
24.Mayıs.2010, 19:08
ben artık oyunu bıraktım oyunculara işkence yapıyorum 5 sene kontrat imzalatıyorum yada ilk baştan tüm takımlardan iyi yabancıları kiralıyorum onları antrenman programıyla kariyerlerini bitirip takımına geri yolluyorum,kendi oyuncularıma antrenman programını sadece kaleci yapıyorum sürekli yeni pozisyonlar veriyorum sonra altyapıya atıyorum sözleşme yenilemiyo tabi altyapıımda 5 sene kaleci antrenmanı alıyo tüm yıldızlar, tabi sönüp gidiyolar serbest kaldıklarında kimse sözleşme imzalamıyo ve onları o halde görünce çok mutlu oluyorum.
Universal
24.Mayıs.2010, 19:31
ben artık oyunu bıraktım oyunculara işkence yapıyorum 5 sene kontrat imzalatıyorum yada ilk baştan tüm takımlardan iyi yabancıları kiralıyorum onları antrenman programıyla kariyerlerini bitirip takımına geri yolluyorum,kendi oyuncularıma antrenman programını sadece kaleci yapıyorum sürekli yeni pozisyonlar veriyorum sonra altyapıya atıyorum sözleşme yenilemiyo tabi altyapıımda 5 sene kaleci antrenmanı alıyo tüm yıldızlar, tabi sönüp gidiyolar serbest kaldıklarında kimse sözleşme imzalamıyo ve onları o halde görünce çok mutlu oluyorum.
Çok güzelmiş... :)
Skyr3x
24.Mayıs.2010, 19:42
FM belirli bir amaç olmadan sıkar(Arkadaşında dediği gibi). Fakat http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=86675&page=3 bu sayfada benim yazdığım gibi bir kulübü alıp yukarılara taşımak için birşeyler çabalıyorsanız sıkmaz.. :) Bir Lulinha için kaç oyuncu sattım. :)
Zekirdek
24.Mayıs.2010, 21:04
Bende Fenerbahçe'den kovulana kadar bir oynayayım sonra takımım RB Salzburg.
Para var mı acaba sponsor koskoca dünya devlerinden Red Bull parada vardır en azından.
KaPaLı
31.Mayıs.2010, 16:11
10.3 yaması çok zor :)
Olmaz olsun böyle yama :0:
http://img375.imageshack.us/img375/5137/64694564.jpg
http://img684.imageshack.us/img684/6845/49098848.jpg
http://img715.imageshack.us/img715/6356/45496556.jpg
Walter Sakana
31.Mayıs.2010, 17:00
10.3 yamasından taktiksel olarak şu sonuçları çıkardım:
1- Defans hattını geride kurarsan illa ki gol yiyorsun. İlerde kuracaksın.
2- Çift ön liberolu bir sistem daha etkili oluyor. 4dc 2dmc amr aml 2fc (Real Madrid) yada 4-2-3-1 deep (Liverpool) dizilimlerine yoğunlaşıp kadroyuda bu sistemlere uygun oyunculardan kurdunmu olay bitiyor. Bu konuda Real Madrid'in oyun sistemini incelemeni öneririm (10.3.0'da). Sevilla'da çift ön liberolu sistem uygulayan takımlardan ancak onların sistemi daha defansif...
3- Coachların maç öncesi raporlarını mutlaka dikkate almak gerekiyor. dizilim, defans hattı, sahaya yayılım ve tempo ile ilgili söylediklerini uyguladığım maçların çok büyük çoğunluğundan iyi sonuçlarla ayrılıyorum.
Walter Sakana
31.Mayıs.2010, 17:03
Valla bu durumla sanırım herkes karşılaşıyor.Fm herkesi kendisine bağımlı yaparak her an oynama isteği beliriyor.Ancak sıktığı zamanlarda oluyor.Oynamak istiyorsunuz ancak bir türlü adam gibi bir kariyer yapamıyorsunuz.Bazen takım felan seçiyorsunuz ancak 1-2 maç sonra oyunu kapatıyorsunuz.Ben böyle sıkıldığımda bana heyecan verecek takımı arıyorum.Kendime hedefler koyuyorum.Şunu yapcam,bunu yapcam diyorum.Oyunu bana oynatıcak takımı bulduğumda FM tekrar zevk vermeye başlıyor.Bence en büyük sorun zevk alıcağınız takımı bulmakta.
Sanki aklımı okuyup yazmışsın gibi :D aynen katılıyorum...
Walter Sakana
31.Mayıs.2010, 17:37
Bir tavsiye:
1- Gençlerbirliği/Ajax modelini benimseyin. Bu sefer kendinize şampiyonluklar/kupalar değilde oyuncu yetiştirip satmayı hedef olarak belirleyin. Arsenal'i saymıyorum çünkü onların önceliği yetiştirip satmak değil, oynatmak.
2- Bunun için öncelikle gençlerle çalışma özelliği yüksek olan kaliteli coachlardan kurulu bir teknik kadro oluşturun.
3- Ardından scout ekibinizi oluşturun. Scoutların birkaçını açtığınız liglerin altyapı liglerine atayın. Diğerlerini ise klübünüzün "scouting knowledge"sinde düşük olan bölgelere gönderin.
4- Diğer yandan bildiğiniz genç yetenekleri; İsrail'den (Idan Vered, Eyal Golasa, Mohammed Gadir vs...), Hırvatistan'dan (Antolic, Tomecak, Vrsaljko, Kramaric vs...), İspanya'dan (Kiko Femenia, Muniesa, Carlos Lazaro vs...), Belçika'dan (Mats Rits), Brezilya'dan, Arjantin'den yani dünyanın dört bir yanından maliyetleri 3-5 milyon euroyu geçmeyecek ve ileride 10-15 milyon euroya satabileceğiniz kalitede genç yetenekleri kadronuza katmaya çalışın. Transfer edeceğiniz bu oyuncuların takımınızda bir sezonda en az 15 maç oynayabilecek düzeyde ve yabancı sınırlamasına takılmayacak olmasına dikkat edin.
5- Ayrıca kadronuzda mutlaka enaz 3-4 tecrübeli oyuncu bulundurun. Ancak bu isimlerde süs niyetine değil, gerçekten katkısı olacak isimler olsun. Mesela ben Mariano Pernia'yı Getafe'ye 33 yaşında aldım ve 2 sene boyunca inanılmaz faydalı oldu. Bu tür oyuncuları gençlerin gelişimi için kullanın (tutoring).
6- Yönetimden talepte bulunabilecek seviyeye geldiğinizde öncelikli olarak antrenman tesisleri ve altyapı tesislerinin gelişimi yönünde taleplerde bulunun. Biliyorsunuz ki antrenman tesisleri ne kadar iyi olursa antrenmanların verimi o kadar artar, altyapı tesisleri ne kadar iyi olursa altyapınızdan o kadar iyi gençler çıkar. Hatta antrenman tesislerinin kaliteli olması bazen transfer teklifi yaptığınız bir oyuncunun sizi tercih etmesini de etkiliyor.
Özetle amacınız ligin kaliteli takımlarından biri olmanın yanısıra zenginleşme ve tesisleşme olsun. Bu tarz bir yaklaşım oyununuza farklı bir heyecan katabilir.
KaPaLı
31.Mayıs.2010, 18:50
4- Diğer yandan bildiğiniz genç yetenekleri; İsrail'den (Idan Vered, Eyal Golasa, Mohammed Gadir vs...), Hırvatistan'dan (Antolic, Tomecak, Vrsaljko, Kramaric vs...), İspanya'dan (Kiko Femenia, Muniesa, Carlos Lazaro vs...), Belçika'dan (Mats Rits), Brezilya'dan, Arjantin'den yani dünyanın dört bir yanından maliyetleri 3-5 milyon euroyu geçmeyecek ve ileride 10-15 milyon euroya satabileceğiniz kalitede genç yetenekleri kadronuza katmaya çalışın. Transfer edeceğiniz bu oyuncuların takımınızda bir sezonda en az 15 maç oynayabilecek düzeyde ve yabancı sınırlamasına takılmayacak olmasına dikkat edin.
Gençler konusunda tek geçeceğim ülke kesinlikle Hırvatistan. Bir önceki sayfada SS'ler var. Gol atan oyuncuların yaş ortalaması 22. Kadroda 18 - 20 yaşında en az 6-7 oyuncu oynatıyorum. 3 yıl sonra bu adamları sattığımda en az 80 milyon € gelir bekliyorum. Dinamo takımının Youth Setup 19 olması lazım. Yani altyapım maden gibi. Bu adamları satsam bile arkadan gelenler en az bunlar kadar olacak.
Sekopej
31.Mayıs.2010, 19:44
Yeni heyecanlar yaşatabilecek bazı düşüncelerimiz var, beklemede kalın.:)
mehmetd
03.Haziran.2010, 04:04
2 neden aklıma geldi yazmak istedim:
1 istediklerinizi alamıyorsunuz (sinir bozucu)
2 tüm istediklerinizi alıyorsunuz (sıkıcı)
ben fm 2006 dan bir örnek vermek istiyorum oyunu ilk oynadığımda gs ile bence başarılı olmuştum ama sezon bitmeden kovulmuştum sonraki bir oyunda alttan başlim öğrenim oyunu dedim 2.lig a.sebata gittim tüm free transferleri yaptım oraya ama işler iyi gitmedi orta sıralarda iken a.sebat beni "1.lige çıkartamaz" diye kovdu. bende elazığa gittim a.sebat tüm oyuncular 3-4-5 yıldızdı oyuna göre tabi. elazığ'a bi gittim abi hepsi bir! ilk maçta fark yiyince istifa ettim sizin gibi oyuncu olmaz olsun diyerekten basın üzücü ayrılık dedi sonra 3.lige gittim gittiğim takım 2.lige çıkamayacak gibiydi 2.yada 3. idi dedim benim ne işim var 3.ligde bunun üzerine editörden kendi takımımı kurdum 45-55 falan oyuncu çoğu şöyle yaş 20 ca 130 pa 185.185i tutan pek olmadı 170 lerde bana yetmedi şutladım onları 185 pa tutanları takımda bıraktımki bu son oynadığımda 12 kişi idi 6 yabancı almış ve 3-5 gençten kurmuştum kadroyu.şimdi diceksiniz zevkimi var evet var herkesi yenme zevki ve ben bundan sıkılmıyorum sadece bu takımla yenemezsem oluyor en çok ta yeteneği mesela ca 165 pa 175 olan arsenal chelsea ve man utd den çekiniyordum oyunda.fm 2006 da yaşı 20 ca sı 130 pa 185 olanlar ne oluyor tabiki bundan 2006dan sonra almadım:oyuncular yaşlanıyor ve pa ları tutmuyor.o yüzden yeni fm 2010 editörden henüz bu takımı kurmadım şimdi gs yönetiyorum 2010.03 ile ve 1. durumu yaşıyorum ileride bu takımı kurucam daha da sinirlenince tabi yaşı 20 olan diyordum 24-25 oldular ve ca önemli oldu bu sefer o kadar demicem mesela ca 150 pa 165 gibi olacak.tabi hepsi değil!sonra şamp.ligi gelmez.yani benim amacım başarı.ve free transfer yapmak.o da kendi açtığım yazımda var.hadi by.
mehmetd
03.Haziran.2010, 04:11
10.3 yamasından taktiksel olarak şu sonuçları çıkardım:
1- Defans hattını geride kurarsan illa ki gol yiyorsun. İlerde kuracaksın.
2- Çift ön liberolu bir sistem daha etkili oluyor. 4dc 2dmc amr aml 2fc (Real Madrid) yada 4-2-3-1 deep (Liverpool) dizilimlerine yoğunlaşıp kadroyuda bu sistemlere uygun oyunculardan kurdunmu olay bitiyor. Bu konuda Real Madrid'in oyun sistemini incelemeni öneririm (10.3.0'da). Sevilla'da çift ön liberolu sistem uygulayan takımlardan ancak onların sistemi daha defansif...
3- Coachların maç öncesi raporlarını mutlaka dikkate almak gerekiyor. dizilim, defans hattı, sahaya yayılım ve tempo ile ilgili söylediklerini uyguladığım maçların çok büyük çoğunluğundan iyi sonuçlarla ayrılıyorum.
1 için:maçta öne geçip defans yapmam sinirlenip oyundan çıkmama neden oluyor dediğin dogru.
2 ben 4-4-2 den şaşma fm 2006 beni buna alıştırdı.ama maça göre de taktiği değiştiririm.hangi taktikle yenersem:D
3 ona da son zamanlarda bakmaya başladım bazen uymadığı da oluyor bende 2.şıkkın sonunu yapıyorum:0:
mehmetd
03.Haziran.2010, 04:30
Bir tavsiye:
1- Gençlerbirliği/Ajax modelini benimseyin. Bu sefer kendinize şampiyonluklar/kupalar değilde oyuncu yetiştirip satmayı hedef olarak belirleyin. Arsenal'i saymıyorum çünkü onların önceliği yetiştirip satmak değil, oynatmak.
2- Bunun için öncelikle gençlerle çalışma özelliği yüksek olan kaliteli coachlardan kurulu bir teknik kadro oluşturun.
3- Ardından scout ekibinizi oluşturun. Scoutların birkaçını açtığınız liglerin altyapı liglerine atayın. Diğerlerini ise klübünüzün "scouting knowledge"sinde düşük olan bölgelere gönderin.
5- Ayrıca kadronuzda mutlaka enaz 3-4 tecrübeli oyuncu bulundurun. Ancak bu isimlerde süs niyetine değil, gerçekten katkısı olacak isimler olsun. Mesela ben Mariano Pernia'yı Getafe'ye 33 yaşında aldım ve 2 sene boyunca inanılmaz faydalı oldu. Bu tür oyuncuları gençlerin gelişimi için kullanın (tutoring).
6- Yönetimden talepte bulunabilecek seviyeye geldiğinizde öncelikli olarak antrenman tesisleri ve altyapı tesislerinin gelişimi yönünde taleplerde bulunun. Biliyorsunuz ki antrenman tesisleri ne kadar iyi olursa antrenmanların verimi o kadar artar, altyapı tesisleri ne kadar iyi olursa altyapınızdan o kadar iyi gençler çıkar. Hatta antrenman tesislerinin kaliteli olması bazen transfer teklifi yaptığınız bir oyuncunun sizi tercih etmesini de etkiliyor.
Özetle amacınız ligin kaliteli takımlarından biri olmanın yanısıra zenginleşme ve tesisleşme olsun. Bu tarz bir yaklaşım oyununuza farklı bir heyecan katabilir.
4 için (cc) yazımda bundan bahsettim(bakınız fm2010:hayal kırıklığı yazım) ve yabancı sınırlamasını geçmeyecek lafında aynen:icon_biggrin: zira ben gs de 9 yabancıdayım şu an ve 2 si hadi gidiyor ve aziz yıldırımı sevmesemde hak veriyorum en azından oyunda:tek alınabilir oyuncular yabancı zira şimdiden bi 8-10 kişiyle anlaştım.işte listem:
Fiorillo, VincenzoYABANCIGK20109170Neill, LucasYABANCIDR31142147Burdisso, NicolásYABANCIDC28142160Keita, KaderYABANCIMR28148155ElanoYABANCIMC28146168Virone n, StefanYABANCIST17123160Otoo, MahatmaYABANCIST18106169BotíaYABANCIDC21137165Leo FrancoYABANCIGK31138150Juliano BellettiYABANCIDR33139162Kewell, HarryYABANCIML31149167Guindo, IbréhimaYABANCIFC19135155Baros, MilanYABANCIST28149153DadyYABANCIST28125132Isaac, PromiseYABANCIST22121145Osei, RansfordYABANCIST19105154
bi de eklemediğim bir tane daha free var o da mr/st ca 70 pa 160 küsur bi yabancı(free)
seçeneklerim 2 adet;
ya ca yüksek pa düşük olanları takımda bırakıp ca düşük pa yüksek olanları kiralamak.
yada pa yüksek olanları bırakıp diğerlerini satmak.
tek düşüncem talip çıkarmı oyuncular yeni geldi gitmek istemez gibi düşünceler yoksa satacağım oyuncularla 20-30 m gelir bekliyorum şu an tr.bütçem 190 k seneye umarım oguz barutu da alıp artık fazla tr yapmicam baya yaptık çünkü:icon_smile:
5 için henüz yapmadım diğer takımlarda var hatta bi takımda 1 oyuncu 2 kişiyemi ders veriyordu öyle bişey de vardı.ileride denemeyi düşünüyorum.
6 içinse onu da para durumuna göre düşünüyorum
son cümlende aziz yıldırımdan çalınma herhal:icon_biggrin:(tesis)
La BruJiTa
03.Haziran.2010, 19:54
00-01 den beri oynarım oyunu bazı arkadaşların dediği gibi o zamanlar scout programları yoktu oyuncuların gelecekte ne kadar gelişme gösterecekleri falan hep bir muammaydı. Oyundan sıkılan çoğu arkadaşın bu programları kullanıyor olabileceği tahminine dayanarak söylüyorum ki oyunu öldüren aslında bu. Bu tarz programlar oyunun özüne tamamen tezat oluşturuyor. Örneğin Newcastle 2 sezon önce bir oyuncu almıştı. Oyuncu (regen) ilk çıktığında her sene yaptığım gibi hemen profiline girip rapor istedim.( her sezon başında regenler çıktığında değerlerine göre sıralandırıp yüksek değer ve profildeki oyuncuları scoutlarıma izlettiririm) Aldığım sonuç pek tatmin edici değildi. Oyuncuyu transfer etmekten vazgeçtim. 2 sezon sonra aynı oyuncuyu 42 M€ ödeyerek transfer ettim. Anlatmaya çalıştığım şey bir anlık kararların oyunun ilerleyen bölümlerinde (2 ila 10 yıllık periyotlarla) sizin dünya çapında bir yıldız sahibi olmanızı veyahut boşu boşuna sokağa para atmanıza sebep olması. Şu anda oynadığım Leeds ile hem çok iyi transferler yaptığım oldu hemde 3-4 tane gereksiz oyuncuya dünya kadar para verdiğim oldu ki Leeds takımnın nasıl Coca Cola 1 e geldiği son 4-5 yıl İngiltere ligini takip edenler için aşikar. Uzun lafın kısası oyun aslında sıkıcı değil. Tamam ilk 4-5 sezon iin neredeyse tüm yıldızların kimler olduğunu zaten biliyoruz ama bence o kadarda tekdüze bir olay yok bence.( Her yeni oyunumda farklı şeyler oluyor ki örneğin bir kariyerimde Genoa tüm avrupayı domine ederken başka bir kariyerimde Milan 6 yıl üstüste şampiyon olup İnter küme düşebiliyor)
elapuesto
03.Haziran.2010, 20:54
Aynı Olayı Bende Yaşıyorum...
Cm 00-01'den Beri Oynuyorum...
Eskiden Scout Programıydı Falandı Filandı Yoktu.Oyuncu Aramak Emek İstiyordu.Bulduğun Oyuncular Daha da Değerleniyordu.Arkadaşlarınla Uzun Uzun Oyuncu Muhabbeti Yapıyordun...
Şimdi Bunun Pa'sı Az,Öbürünün Bilmem Nesi Az Diye Diye Oyuncu Beğenmiyoruz...
Her Aldığımız Oyuncu Dünya Yıldızı Oluyor İleride...
Ama Geçmiş Serilerde Profili İyi Olup Pa'sı Az Oyuncu Aldığımızdan Bazı Oyuncular Profiline Göre Az Gelişiyor Ve Bu Oyuna Gerçekçilik Katıyordu...
Sakatlık Ve Transfer Saçmalıkları Bu Kadar Yoktu...
Birşey Yaptığında Etkisini Hissediyordun.Şimdi Transferleri Yapıp Taktiğin Sadece Formatını(4-3-3,4-5-1,-4-4-2 Vb) Belirleyerek Bile Başarı Kazanabiliyorsun.Farkını Görmen Çok Zor...
Eskiden Bir Oyuncuna Verdiğin Yanlış Komut Maçın Kaderine Hatta O Senenin Kaderine Etki Ediyordu Ancak Şimdi Komut Bile Vermesen Doğru Transferlerle Şampiyonsun...
Bide Bu Maç Motoru Olayı Var Ona Hiç Girmiyorum...
katılıyorum tamamen ve bide şunu söylemek istiyorum klişe olucak ama cm 00-01 gibisi asla gelemez onun kadar anlaşılabilir bir managerlik oyunu çıkmadı !
laziale
03.Haziran.2010, 21:17
Bende uzun bir süre oyundan soğumuştum, daha doğrusu yaptığım kariyerden.. Neden peki?
Altay'a nice şampiyonluklar yaşatmışken Fatih Terim'den sonra milli takım koltuğunun bana devredilmesini bekliyordum, hatta ilgilendiğimi bile söyledim. Ama hiç beklemediğim bir şekilde Bülent Uygun başa geldi, bir oyunun beni bu kadar üzmesini hiç beklemiyordum :(
mehmetd
05.Haziran.2010, 00:10
Bende uzun bir süre oyundan soğumuştum, daha doğrusu yaptığım kariyerden.. Neden peki?
Altay'a nice şampiyonluklar yaşatmışken Fatih Terim'den sonra milli takım koltuğunun bana devredilmesini bekliyordum, hatta ilgilendiğimi bile söyledim. Ama hiç beklemediğim bir şekilde Bülent Uygun başa geldi, bir oyunun beni bu kadar üzmesini hiç beklemiyordum :(
bende fm 2006 da gs ye geçmeye beklerken başkası gelmişti (bülent korkmaz) bunu oyunun bülent'i alma merakı olarak değerlendirmiştim zira fb bjk gs hepsini çalıştırıp başarısız olup kovulmuştu.:icon_lol:
samasti
06.Haziran.2010, 00:28
Finance Control = 0 :D
Ahahahahahah... :)) Çok Güldüm yaaa
mehmetd
04.Temmuz.2010, 22:32
[quote=La BruJiTa;1739485] Oyuncu (regen) ilk çıktığında her sene yaptığım gibi hemen profiline girip rapor istedim.( her sezon başında regenler çıktığında değerlerine göre sıralandırıp yüksek değer ve profildeki oyuncuları scoutlarıma izlettiririm) Aldığım sonuç pek tatmin edici değildi. Oyuncuyu transfer etmekten vazgeçtim. 2 sezon sonra aynı oyuncuyu 42 M€ ödeyerek transfer ettim.
oyunun scoutına güvenme bende de asistan diyorki ca 70 pa 160 170 17 yaş bu arada anca 3 yıldızlık olur diyor zira pa 170 göre değil ca 70 e göre hesaplıyorlar ha dediği de olabilir belki hakkaten 24 e geldiğinde 130-150 de de kalabilir ama aldım genede ve kiraya verdim zaten 18 yabancım var :icon_lol: boşa yer kaplamasın diye olmazsa da satar yada o zamana kadar kiraya verir 24 te olmadımı satarım neyse şu an elimde bellettiyi de şutluyorum fmrte saolsun 10 yabancı kalacak munozu kiralık verir ilk 11 oynayan neill i satarsam (ca 138 zira) 8 e düşürücem artık senenin hesaplarını yapmaya başlıcam.
front
16.Temmuz.2010, 10:04
Network'ten oynamayı deneyin. 2-3 ya da daha fazla kişi ile oynayınca ortalık daha da şenleniyor. Şu anki Galatasaray- Fenerbahçe durumları gibi millet birbirinin elinden oyuncu kapmaya çalışıyor. En iyi genç yetenekler için uğraş veriliyor. Scoutlar dört bir yana dağılıyor ve gizli transfer çalışmaları başlatılıyor. Birbirini yenmenin zevki bambaşka bir tat veriyor ve iş ciddiye biniyor. Genie, Save/Load gibi hileler yapılmadığından her maç ölüm kalım maçı gibi geçiyor.
remzi1242
16.Temmuz.2010, 23:19
sana bi önerim
oyunu aç takımdaki tüm yabancıları gönder
ligteki tüm tükr gençleri topla bendede baymıştı 4 ee barça ile sadece 2 yenilgi almıştım
hep kazanmıştım sonra bursaya geçtim devre arasında scoutları yolladım türklerin en iyilerini seçtim sadece türk oyuncularla ilk sezon 6. oldum :p zevkl oluyor oyuncularda wonderkid yazıyor heycanlanmaya başlıyorsun sonra acayip sarıyor :D
Bekq
16.Temmuz.2010, 23:28
Yeni heyecanlar yaşatabilecek bazı düşüncelerimiz var, beklemede kalın.:)
3-4 Seneye inşallah görürüz. :)
Sekopej
17.Temmuz.2010, 01:25
3-4 Seneye inşallah görürüz. :)
3-4 sene sürmez, yavaş yavaş gidiyorum ama FM 2011 çıkmadan gelir heyecan katacak organizasyon.:)
Aşk-ı Şehir
17.Temmuz.2010, 01:53
Yaşlılık Ahmet, yaşlılık...
Ghazi
21.Temmuz.2010, 03:35
Şu oyundan bende sıkılmaya başladım, fenerbahçeden başka takımla oynayamıyorum zaten. En sinir olduğum konulardan biri;
Ankaragücünü çalıştırıyodum, güzel genç bi kadro kurdum oyuncular genç ama bayağı yetenekli, taktikte iyi idi. Ama ben oynatırken takım pek iyi oynamıyodu 4. 5. liğe oynuyordu. Hileyle fenerin menejerini kovdurttum kendim geçtim başına =) Bide ne göreyim zirvede Ankaragücü ile yarışıyorum hemde benim taktik, benim diziliş vede Ankaragücüyle oynadığım maçı kaybediyorum. Neden ben çalıştırırken kazanamıyoduk :S
Bir diğer hususta, yine Fenerde Deniz Barış mesela bu oyuncuyu 100k ya bırakaym diyorum teklif yok. Ama ben başka takımdayken, 400 - 500k lık teklifler geliyor. Hatta ben 500k teklif ediyorum , fener kabul etmiyor. Bazı konularda çok dengesizlik var
toygar
22.Temmuz.2010, 15:34
çık dişarı bi kız bul kendine