View Full Version : Saracoğlu 2 maç kapandı!
Varonil
20.Mayıs.2010, 20:58
Saracoğlu kapandı!
Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe'ye 2 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Kurul, bugünkü toplantısında, 16 Mayıs'ta Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan Turkcell Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Fenerbahçe'yi, takdiren 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezasıyla cezalandırdı.
Sarı-lacivertli takım, yeni sezonda kendi evindeki ilk 2 resmi maçını taraftar desteğinden yoksun oynayacak.
20.05.2010
Kaynak : AA
KaPaLı
20.Mayıs.2010, 20:59
Az olmuş. 5 - 8 maç arasında olması lazımdı.
nannar
20.Mayıs.2010, 21:03
sadece 2 maç mı? :( kesinlikle en az 4 maç olması lazımdı bence...
yunusgs
20.Mayıs.2010, 21:05
Bence de az olmuş.3 maç ya da 4 maç olabilirdi.
Sekopej
20.Mayıs.2010, 21:06
Aziz Yıldırım satın almıştır, o nedenle 2 maç vermişlerdir.
KaPaLı
20.Mayıs.2010, 21:07
Hey Allahım yaa. İğneleme ne demek bilmezmisiniz siz : )
Universal
20.Mayıs.2010, 21:08
Aziz Yıldırım, sanırsam PFDK başkanı ile yemek yedi, o yüzden bu kadar az ceza aldık.
Fenerbahçe az ceza aldı. Sanırsam bunda, yanlış anons yapılması, son hafta şampiyonluğu kaybetmesi ve ağır tahrik olması nedeni ile ceza verildi. Şimdi itiraz eder, bir maç ile Fenerbahçe bu cezadan yırtar.
Sekopej
20.Mayıs.2010, 21:10
Ceza koltuklar yakıldı diye mi verildi? Yoksa sahaya seyirci girmesinin de etkisi var mı? Tam olarak gerekçe nedir, bilen var mı?
KaPaLı
20.Mayıs.2010, 21:11
2- FENERBAHÇE SPOR Kulübünün, 16.05.2010 tarihinde oynanan FENERBAHÇE - TRABZONSPOR A.Ş. Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına,
izmer96
20.Mayıs.2010, 21:13
Fenerbahce sampiyonlugu kaybettigi icin sadece 2 mac verilmis bence , eger normal lig periyodunda boyle bir olay olsaydi herhalde daha fazla ceza gelirdi
BaFraLı
20.Mayıs.2010, 21:14
2 maç çok normal değilmi sizcede ? 3-4 maç diyorsunuz da taraftar stadı yakmış, stad içerisine girmiş, dışarda olay çıkartmış. Ne vericeklerdiki daha. 2 maç işte.
RaSenGan
20.Mayıs.2010, 21:15
2 maç çok normal değilmi sizcede ? 3-4 maç diyorsunuz da taraftar stadı yakmış, stad içerisine girmiş, dışarda olay çıkartmış. Ne vericeklerdiki daha. 2 maç işte.
2 çok fazla bence.İtiraz etsinler 1'e indirirler.
RasAnt
20.Mayıs.2010, 21:15
Saçma bir ceza rakibe hakemlere bir şey olmuşmu ? kendi içinde birşey ceza verecek yer arıyor bunlar hayret bir olay.
Konuyu açan arkadaşta öyle bir başlık atmışki ben yeni stad fln yapılıyor sandım
Sekopej
20.Mayıs.2010, 21:17
Stad içine girmek suçsa, şampiyon olan Bursa seyircisi de stad içine girdi. Tribünlere verilen zarardan dolayıysa bu durum, 2 maçtan fazlasını beklemek bence doğru değil.
Universal
20.Mayıs.2010, 21:32
Kaldı ki bizim taraftarımız stada, şampiyon olduğumuz için girdi. Bütün dünyada bu iş böyledir. Hangi takım şampiyon olursa taraftar stada girer. Wolfsburg, Almanya'da şampiyon olduğu maçı izledim, aynı görüntüler yaşandı. Kaldı ki ne Trabzonspor'lu futbolculara ne de hakeme birşey yapıldı.
BaGa TaRKaN
20.Mayıs.2010, 21:34
Hakikaten Bende Diyorum Fenerbahçe ve Taraftarlar Taşkınlık mı Yaptı Küfür mü Ettiler Su Savaşımı Oldu Rakibin Otobüsümü Taşlandı Seyirciler Sahaya Girip Arbede mi Çıkarttılar. Ne Oldu Yav Görmediğimiz Ne Olduda Ceza Geldi...
Flawless Victory
20.Mayıs.2010, 21:38
2 maç iyidir, fazlası zarar. Olay çıkaran kişiler hakkında hiçbir önlem alınmayacak yine, bir sonraki maç yine tribünde olacaklar. Biz adam olmayız.
Alicanfmfan
20.Mayıs.2010, 21:49
İnanamıyorum arkadaslar , o stad resmen yandı taraftarlar sahaya indi ve 2 maç ben bu federasyona zaten inanmıyordum iyice sogudum yazıklar olsun , biz şişeleri atınca 5 maçı yedik stadı yaktılar 2 maç :)
BaGa TaRKaN
20.Mayıs.2010, 21:55
İnanamıyorum arkadaslar , o stad resmen yandı taraftarlar sahaya indi ve 2 maç ben bu federasyona zaten inanmıyordum iyice sogudum yazıklar olsun , biz şişeleri atınca 5 maçı yedik stadı yaktılar 2 maç :)
Yalnız O Maçta Maç İçinde Oyun Durdu Stat Yandı Taşkınlık Yaşandı. Burda Durum Çok Farklı Bu Çizgiyi İyi Ayırt Etmek Lazım Fenerbahçeli Değilim Ama Bu Cezayı Fenerbahçe Hiç Haketmiyor. Maç Bitmiş Maçla Alakalı Hiçbirşey Kalmamış Kendilerini Şampiyon Olduk Sanıp Sahaya Girmişler Gerçekler Anlaşılınca Kendi Yönetimlerine Kızgın Olduklarından Sahayı Yakmışlar Bu Tamamen Fenerbahçe SK Kendi İç Sorunudur. Bu Soruna Federasyonun El Atması Üstüne Ceza Vermesi Çok Mantıksız.
tarikko
20.Mayıs.2010, 21:57
3-4 mac bekliyordum dogrusunu soylemek gerekirse...
nerazzuri
20.Mayıs.2010, 21:59
İyi de neden bu ceza? Rakibe veya hakeme birşey olmuş mu? Allah allah. Stad yandıysa maç esnasında yanmadı ya. Maçtan sonra yandı.
Eğer sahaya girildi diye ise, Bursaspor'da ceza almalı. Üstelik gecenin geç saatlerine kadar kaldılar bizim gibi 2 dakika değil. :)
Saçma bir ceza.
KanaKe
20.Mayıs.2010, 22:01
GS ye 5 mac veren federasyonla bu federasyon aynimi? haluk ulusoy federasyon 5 mac ceza vermisti size mahmut özgener federasyonu degil.
Universal
20.Mayıs.2010, 22:01
2 maç iyidir, fazlası zarar. Olay çıkaran kişiler hakkında hiçbir önlem alınmayacak yine, bir sonraki maç yine tribünde olacaklar. Biz adam olmayız.
Katılıyorum, o yapanlar ceza almadığı sürece 250 maç ceza versek ne olacak? :)
Varonil
20.Mayıs.2010, 22:02
Maçla alakalı hiçbirşey kalmadıktan sonra çıktı yangın.Ne maç içinde oyun durdu,ne de Trabzonsporlu futbolcular ve de seyirciler zarar gördü.
Taraftarlar sahaya maçtan bittikten sonra,Bursa-Beşiktaş maçının 2-1 bittiği ve şampiyon Fenerbahçe anonsu olduktan sonra şampiyonluk sevinci için girdi.
Taraftarın neden olduğu saha olayları nedeniyle 2 maç demiş PFDK.Maçtan sonra tribünlerin yanması dışında hiçbir olay olmadı,zaten bu da maç bittikten sonra olmuştu.
Saçma bir ceza,eğer taraftarlar sahaya girdiği için ceza aldıysak Bursaspor'da almalı.
Ahmet Göktaş
20.Mayıs.2010, 22:06
Vermeseler daha iyi olurdu.
nekop
20.Mayıs.2010, 22:07
Sahaya girildiği için ceza verilmesi saçma olurdu.Sonuçta oraya inen taraftarlar şampiyon olduklarını sanıyorlardı.O anons yapılmasa ve yine sahaya inilmiş olsa bunun için belki ceza verilebilirdi.Stadı yaktıkları için verilen 2 maçlık cezada normaldir.
indie
20.Mayıs.2010, 22:09
Rakibe ya da hakeme bir şey olmadıkça problem yok mu arkadaşlar? Fenerbahçe taraftarına bir şey olsa ne olacaktı?
Resimlere bakın, yüzlerce taraftar hala alt tribündeyken üstten şelale gibi alevler iniyordu. Sonra koltuk kalmamış bazı bölümlerde, içeride kimse yok muydu o koltuklar havada uçuşurken?
Ha, değil 2 maç, 10 maç da versen bunu yapanlara caydırıcı bir ceza olmuyor, ayrı.
Varonil
20.Mayıs.2010, 22:16
O zaman ortak görüşümüz,tribünde çıkan yangın dolayısıyla verilen 2 maçlık seyircisiz oynama cezası var.Bundan dolayı da 2 maç gayet normal bence,ne kadar caydırıcı orası tartışılır.Zararı gören Fenerbahçe olacak.Umarım bu 2 maçta puan kaybı yaşamayız.
O akşam bende tribündeydim,o travmayı yaşayanlar arasındayım.Tribünde yaşanan olayların,çıkan yangınların haftalardır Fenerbahçe'nin üzerine gelinmesi sonucu yaşanan bir duygu patlaması olduğunu düşünüyorum.Ha şöyle bir durum var,bu yangını çıkaranların yaptığı davranışı asla savunmuyorum,dediğim gibi onlar yine maçlara gelmeye devam edecek ama zararı gören Fenerbahçe olacak.O yüzden Fenerbahçe taraftarı,büyüklüğüne yakışır bir biçimde kulübüne sahip çıkmalıdır.Kötü günler geçirdik,ama elbet bu kötü günlerden Fenerbahçe camiası,taraftarları birbirinin desteğiyle çıkacaktır.
C h A o S
20.Mayıs.2010, 22:43
En az 3-4 maç bekliyordum.Tribünlerin ateşe verilmesi pek görülen ve diğer olaylarla karşılaştırılmayacak kadar farklı.İnşallah tahkim indirime gitmez..
A.FaruK
20.Mayıs.2010, 23:39
Rakibe ya da hakeme bir şey olmadıkça problem yok mu arkadaşlar? Fenerbahçe taraftarına bir şey olsa ne olacaktı?
Resimlere bakın, yüzlerce taraftar hala alt tribündeyken üstten şelale gibi alevler iniyordu. Sonra koltuk kalmamış bazı bölümlerde, içeride kimse yok muydu o koltuklar havada uçuşurken?
Ha, değil 2 maç, 10 maç da versen bunu yapanlara caydırıcı bir ceza olmuyor, ayrı.
O maç esnasında yakılan meşaleler sonucu yanan pankartlardan çıkmıştı o büyük yangın maç sonucu çıktı.
Raten
21.Mayıs.2010, 00:09
Sonuçta yapılan anons da bir tahrik unsuru ve rakip taraftar zarar görmedi sadece kendi stadına zarar verdi Fenerbahçeliler.2 maç ceza oldukça normal.Sinekten yağ çıkartmaktan bıkmadık mı anlayamıyorum.
Bordo61Mavi
21.Mayıs.2010, 04:49
Kendilerine yaptilar herseyi :)
Bence olacak seylerin yaninda bunun lafi bile gecmez
Fernando Gago
21.Mayıs.2010, 11:22
Maç sırasından herhangi bir olay yoktu . O skandaldan sonra olaylar oldu . 2 maç fazla bile.
World Hollow o1
21.Mayıs.2010, 11:27
Fenerbahçe taraftarı Şişe mi attı?
Fenerbahçe Taraftarı seyirciyi 20 metreden aşağımı attı.?
Kimseye zararı yokku o yangının ne futbolculara ne Federasyondaki kişilere sadece Fenerbahçeli taraftarların yaptığı bir terbiyesizlikdir, onuda Fenerbahçe yönetimi halledebilirdi..
Sirius Black
21.Mayıs.2010, 11:34
Şişe fırlatmak > Stad yakmak , daha büyük bir ironi.
Neyse, ceza daha fazla olabilirdi ama az da bulmadım.
Aydin
21.Mayıs.2010, 12:03
Fenerbahçe taraftarı Şişe mi attı?
Fenerbahçe Taraftarı seyirciyi 20 metreden aşağımı attı.?
Kimseye zararı yokku o yangının ne futbolculara ne Federasyondaki kişilere sadece Fenerbahçeli taraftarların yaptığı bir terbiyesizlikdir, onuda Fenerbahçe yönetimi halledebilirdi..
Fnerbahçe taraftarı hakemlerin veya oyuncuların kafasını yarınca da birşey olmuyor yani onu da biliyoruz. Sahayı yaktıklarında da illaki birisine birşey mi olması gerekiyor sağlam bir ceza almamak için? Cezayı yeterli buldum ama karşılaştırmalarınız sanki olmuyor gibi.
C h A o S
21.Mayıs.2010, 12:04
Aynen saha yakmak nere sahaya şişe atmak nere.Uzaktan yakından bir bağlantısı yok.
Fearless Coward
21.Mayıs.2010, 12:06
Başlık çok saçma sanki hepten kapandı ha :D
bursa_mc
21.Mayıs.2010, 12:38
Fenerbahçe taraftarları tribünleri yaktı,Ankaragücü ne yaptı da 2 maç ceza aldı..??
Trabzonspor
21.Mayıs.2010, 12:50
Bizde aklı yerinde olmayan bir şahıs sahaya atladı 5 maç seyircisiz üstnede dünya para cezası verdiler Stad yandı bitti,dışarıda yaralananlar olaylar saatlerce yatışmadı polisle çatışıldı ama 2 maç ceza peh işte tff adeleti bu zaten ne zaman adaletli bir duruş sergilediler ki bu olayda sergilesinler.
Trabzonspor
21.Mayıs.2010, 12:52
Maç sırasında olay yoktu diyorsunuz ama illa maç sırasında olması lazım değil adamlar teröristler gibi polisle çatıştı.Sahayı yaktılar daha ne yapsınlar.
Sekopej
21.Mayıs.2010, 12:54
Bizde aklı yerinde olmayan bir şahıs sahaya atladı 5 maç seyircisiz üstnede dünya para cezası verdiler Stad yandı bitti,dışarıda yaralananlar olaylar saatlerce yatışmadı polisle çatışıldı ama 2 maç ceza peh işte tff adeleti bu zaten ne zaman adaletli bir duruş sergilediler ki bu olayda sergilesinler.
Sizde atladı, maç hala bitmemişti, maça müdahale etti, sonrasında atlayanlarla rakip takıma, hakeme müdahaleler oldu. Burada ne hakeme ne de Trabzonlu oyunculara bir tepki yok, şampiyon olundu diye sahaya giren taraftar var, senin mantığına göre, Bursa da ceza almalı, tarafta içeri girdi diye.
Sonrasında yaşanan olaylar için zaten 2 maç ceza verilmiş, buna itiraz eden yok ki, ben yönetimin yerinde olsam 2 maç da kendi inisiyatifimi kullanıp almam taraftarı cezalandırmak için.
Varonil
21.Mayıs.2010, 12:58
Tabi şimdi bu 2 maç hangi maçlar olacak o konu var bir de? Umarım Galatasaray ve Beşiktaş maçlarını seyircisiz oynamak zorunda kalmayız.Ne zaman çekilecek yeni sezon fikstürü,bilen var mı ?
Sekopej
21.Mayıs.2010, 13:01
Ligde 5. ya da 6. hafta derbi maçı olur, o nedenle o maçlara denk gelmez.
Aslında bu cezayla alakası yok ama Hollanda'da bir ara uygulandığı gibi, Fenerbaheç-Galatasaray maçında olay mı çıktı, ertesi sene oynanacak o maça seyirciyi almayacaksın, hatta ev sahibi takım olay çıkardıysa, sadece deplasman takımının seyircisini alacaksın, koca stad boş olacak, kendilerine ayrılan yerde de deplasman takımı olacak.
Böyle bir derbiden sonra bak bakalım bir daha olay çıkarabiliyor mu ev sahipleri.
Trabzonspor
21.Mayıs.2010, 13:02
Onu ayarlalrlar merak etme her yıl son hafta FB-TS maçları olur artık .
Universal
21.Mayıs.2010, 13:54
Stad dışında olanlar TFF'yi ilgilendirmez. Bende Trabzon forması giyeyim, Trabzon stadını taşlayayım o zaman? Trabzon ceza alsın böyle bir mantık olamaz.
O zaman Bursa'da ceza yesin şampiyon oldular taraftar sahaya girdi. Burada sahaya girenler şampiyonluğa sevinenlerdir. Maç içinde yanma olayı meşalin pankarta teması sayesinde oldu, bir kasıt yoktu. Maç sonunda olanlar ağır tahrik sonucu gerçekleşti.
Sizin cezanıza gelirsek, ne zaman aldınız hangi maçta aldınız bilmiyorum, o yüzden karşılaştırma yapmayacağım.
eGowiCh
21.Mayıs.2010, 18:55
Hep seyircisiz oynama cezaları verileceğine, 2 maç seyircisiz, 2 maç farklı stadda oynama cezası verilse hakkaniyete daha uygun olabilirdi.
Fenerbahçe taraftarları tribünleri yaktı,Ankaragücü ne yaptı da 2 maç ceza aldı..??
Çok merak ediyorum o maçı izledin mi?Bekir İrtegün'ün yerde kaldığı pozisyonda gelip geçen cisimleri ne sanmıştın sen?
Fnerbahçe taraftarı hakemlerin veya oyuncuların kafasını yarınca da birşey olmuyor yani onu da biliyoruz. Sahayı yaktıklarında da illaki birisine birşey mi olması gerekiyor sağlam bir ceza almamak için? Cezayı yeterli buldum ama karşılaştırmalarınız sanki olmuyor gibi.
Nasıl bişey olmuyor onda da 2 maç ceza almıştık.
Bu arada su atmak stadı yakmak gibi saçma kıyaslamalar olmuş.Maç oynanırken kimseye su veya koltuk atmadık maç bitince oldu bütün olaylar.Doğru demiyorum yapılanlara zaten geldi 2 maç ceza.Daha ne bekliyorsunuz anlamadım?
Aydin
21.Mayıs.2010, 19:04
Katılıyorum. böyle şişe atma, kafa yarma, yakma yıkma gibi olayları her takım taraftarı uygun şartlar olunca yaptı, yapıyor, yapar da. daha caydırıcı şeylerin yapılması lazım.
Revolution
21.Mayıs.2010, 20:11
3-4 maç olarak bekliyordum bende.. Neyse artık PFDK'nın bir bildiği vardır diyelim ne de olsa yanlış anons filan da var işin işinde şampiyonuz diye girdiler içeri ondan 2 maç normal sayılabilir.
CeNTeR_TR
21.Mayıs.2010, 20:11
Verilmesi beklenen ceza ; 6-8 maç seyircisiz oynama.Bol 0'lı para cezası.
Verilen ceza ; 2 maç seyircisiz oynama.
Sebep ; Federasyonun Fenerbahçeli olduğunu kanıtlamak :)
Eskilere gidelim..
Hemen baktımda yorumlarda 5 maçtan bahsedilmiş.Bir zamanlar Ali Samiyen'e Şampiyon olarak gittiğimide sahaya bilmem kaç bin tane su şişesi atılmış ve yapılan araştırmalara göre atılan suların o zaman susuzluk çeken Ankara'nın su ihtiyacını karşılayacağı söylenmişti.Hemen 2 şişeye 5 maç hatırlansın bakalım :)
Sekopej
21.Mayıs.2010, 20:18
Hep seyircisiz oynama cezaları verileceğine, 2 maç seyircisiz, 2 maç farklı stadda oynama cezası verilse hakkaniyete daha uygun olabilirdi.
Maçları artık İzmir'e vermezler, İzmir takımı çıktı Süper Lig'e.:p
eGowiCh
21.Mayıs.2010, 20:34
Maçları artık İzmir'e vermezler, İzmir takımı çıktı Süper Lig'e.:p
Fenerbahçeli, Fenerbahçeli'nin halinden nasıl da anlıyor hemen :D
RaSenGan
21.Mayıs.2010, 22:39
Koltuğu söküp sahayı koltukla doldurmak,tribünü yakmak,sahayı yakmak ede ede 2 maç ceza ediyor.
Hemen baktımda yorumlarda 5 maçtan bahsedilmiş.Bir zamanlar Ali Samiyen'e Şampiyon olarak gittiğimide sahaya bilmem kaç bin tane su şişesi atılmış ve yapılan araştırmalara göre atılan suların o zaman susuzluk çeken Ankara'nın su ihtiyacını karşılayacağı söylenmişti.Hemen 2 şişeye 5 maç hatırlansın bakalım :)
Ama o atılan sularla Saraçoğlu'nun yakılan yerleri söndürelemezdi.
ozaniel
22.Mayıs.2010, 01:15
Karşılaştırma yapmadan bakarsak cezanın oldukça az olduğunu görürüz, sorun "Fenerli Federasyon" değil, sorun büyük ceza vermeye korkan federasyon. Stadı ateşe vermek bu kadar kolay olmamalı.
Revolution
22.Mayıs.2010, 01:35
Arkadaşlar lütfen Saraçoğlu'ndaki olayları şişe yağmuruna tuttuğumuz Sami Yen olaylarıyla kıyaslamayalım yani.. O şişelerden 2 tanesi ardarda futbolcuların başına gelseydi ölürlerdi ben hayatımda öyle maç izlemedim onlarla karşılaştırma yapmak çok yanlış ama stadı ateşe vermek bu kadar ucuz mu orası tartışılır seyircisiz yerine maç atıyorum Sakarya'da filan oynanabilirdi ekstra olarak..
Fearless Coward
22.Mayıs.2010, 01:36
Federasyon çok tırsak bir federasyon her taraftardan korkuyorlar en çokta Diyarbakır taraftarlarından..ozaniel süper bir açıklama yapmış tek bir kelime ile açıklanıyor zaten her şey "korkaklık"..TFF böyle olduğu sürece hiç bir cezaya şaşırmıyorum yeni sezonda da çok görücez saçma cezalar vs.
Aydin
22.Mayıs.2010, 02:24
Verilmesi beklenen ceza ; 6-8 maç seyircisiz oynama.Bol 0'lı para cezası.
Verilen ceza ; 2 maç seyircisiz oynama.
Sebep ; Federasyonun Fenerbahçeli olduğunu kanıtlamak :)
Eskilere gidelim..
sorun burada zaten. siz olayı hemen "herkes bize düşman" mantığına çekiyorsunuz. Sami Yen'deki şişe olayından sonra 5 maç ceza hakettiğimiz ve emsal oluşturması gereken bir cezaydı. burada yazan arkadaşların "yaralanan olmadı, maçtan sonra yakıldı" gibi söylemlerine de anlam veremiyorum. Sami Yen'de de yaralanan olmamıştı ama oyunculara direk teşebbüste bulunulmuştu. İlla birisinin kafasının yarılmasını beklemediler yani 5 maç vermek için.
Burada ise "stad içinde oyunculara birşey olmadı, yaralanan olmadı" demek böyle bir olay çıktığında illaki birilerinin canına kıyılmasını beklemek anlamına gelmiyor mu? "maçtan sonra olaylar çıktı" demek ise başka bir saçmalık bence. kamu malına zarar vermek için maçın öncesi ve sonrası falan mı beklenir yani? "hadi o zaman olay çıkartmak için stadı yakıp yıkalım, 2 maç ceza veriyorlar zaten" denilir herhalde bundan sonra sizin mantığınıza göre. olaylar tek bir tribünde olsa münferit denmesini anlayabilirdim ama birçok tribünde bu ateşe verme yaşandı.
ve evet 2 maç az geliyor stad içinde böyle bir anarşiden sonra. nasıl 5 maç ceza vermek çok güzel bir disiplin örneği olarak emsal duruyorsa, bu 2 maç da bir o kadar hafif duruyor.
CeNTeR_TR
22.Mayıs.2010, 12:40
Ama o atılan sularla Saraçoğlu'nun yakılan yerleri söndürelemezdi.
Evet Aygün Koskoca susuzluğa çare olan su o ateşleri söndüremezdi ;)
sorun burada zaten. siz olayı hemen "herkes bize düşman" mantığına çekiyorsunuz. Sami Yen'deki şişe olayından sonra 5 maç ceza hakettiğimiz ve emsal oluşturması gereken bir cezaydı. burada yazan arkadaşların "yaralanan olmadı, maçtan sonra yakıldı" gibi söylemlerine de anlam veremiyorum. Sami Yen'de de yaralanan olmamıştı ama oyunculara direk teşebbüste bulunulmuştu. İlla birisinin kafasının yarılmasını beklemediler yani 5 maç vermek için.
Burada ise "stad içinde oyunculara birşey olmadı, yaralanan olmadı" demek böyle bir olay çıktığında illaki birilerinin canına kıyılmasını beklemek anlamına gelmiyor mu? "maçtan sonra olaylar çıktı" demek ise başka bir saçmalık bence. kamu malına zarar vermek için maçın öncesi ve sonrası falan mı beklenir yani? "hadi o zaman olay çıkartmak için stadı yakıp yıkalım, 2 maç ceza veriyorlar zaten" denilir herhalde bundan sonra sizin mantığınıza göre. olaylar tek bir tribünde olsa münferit denmesini anlayabilirdim ama birçok tribünde bu ateşe verme yaşandı.
ve evet 2 maç az geliyor stad içinde böyle bir anarşiden sonra. nasıl 5 maç ceza vermek çok güzel bir disiplin örneği olarak emsal duruyorsa, bu 2 maç da bir o kadar hafif duruyor.
Aydın,Yapılan olaylarda herhangi bir oyuncumuza zarar varmı ? Veya herhangi bir sporcuya zarar varmı ? Daha'da önemlisi tribünde çıkan olaylarla stada atılan sularla ne alakası varda kıyaslanıyor.
Evet sizin mantığınıza göre'de sahada oyuncuya kaya atalım su atalaım bıçak atalım telefon atalım 5 maç ceza yiyelim ohhh valla kebap :0: Stadı yakanlarda 2 maç yesin..Kimseye bi zararı yok Fenerbahçe Sk'den başka.Sonuçta o yanan yerlerin parası yönetimden dolaylı olarak bizlerden çıkacakken.
Sahaya su atmak 5 maç
Sahaya kaya atmak 2 maç
Tribün yakmak paha biçilemez olsa gerek bizim haricimizdeki taraftarlar için.
Aydin
22.Mayıs.2010, 15:06
Hayır, sizin mantığınıza göre geçerli yazdıkların son şeyler. Yüklü bir ceza almak için illa birisinin yaralanması mı gerekir ben onu soruyorum. "tribünleri ateşe vermek" birisine zarar gelmediği zaman az ceza verilecek bir eylem midir yani?
bu tür şeylerde cezalar caydırıcı olmalıdır. 5 maç ceza aldıktan sonra ali sami yen kapanmadı yanlış hatırlamıyorsam. bu ceza kısa vadeli de olsa caydırıcı oldu. bundan bahsediyorum ben.
titates1
22.Mayıs.2010, 15:26
Cezanın az olmasının nedeni , hafifletici sebepler olabilir , gerçekten çok fazla vardı , ancak doğal olarak bir kural varsa o kural uygulanmalı , sanki biraz duygusal davranmış gibi geldi bana federasyon bu kararı verirken duygusal davranmasının nedeni kulübe yakınlık olarak algılanmasın ama , çok nadir olay çıkaran , örnek bir taraftar topluluğu , üzerindeki inanılmaz baskıyla bu olaylar gerçekleşmiştir.dediğim gibi duygusal davranmışlar sanki.
Ayrıca herhangi bir takım için , seyricisiz oynama cezasının kaldırılmasını istiyorum ( dipnot: ibb'de küme düşsün , abdullah avcı bucanın başına geçsin )
CeNTeR_TR
22.Mayıs.2010, 16:00
Hayır, sizin mantığınıza göre geçerli yazdıkların son şeyler. Yüklü bir ceza almak için illa birisinin yaralanması mı gerekir ben onu soruyorum. "tribünleri ateşe vermek" birisine zarar gelmediği zaman az ceza verilecek bir eylem midir yani?
bu tür şeylerde cezalar caydırıcı olmalıdır. 5 maç ceza aldıktan sonra ali sami yen kapanmadı yanlış hatırlamıyorsam. bu ceza kısa vadeli de olsa caydırıcı oldu. bundan bahsediyorum ben.
Aydın,İlla birilerine zarar gelmeli demiyorum.Stadda çıkan olaylarda zararı olan kimdir Fenerbahçe SK.Peki stadda olay çıkaran kimdir Fenerbahçe Taraftarı.Peki Stad kimin stadıdır Fenerbahçe SK'nun.Eee o zaman neden bu ceza ?
Revolution
22.Mayıs.2010, 16:03
Aydın,İlla birilerine zarar gelmeli demiyorum.Stadda çıkan olaylarda zararı olan kimdir Fenerbahçe SK.Peki stadda olay çıkaran kimdir Fenerbahçe Taraftarı.Peki Stad kimin stadıdır Fenerbahçe SK'nun.Eee o zaman neden bu ceza ?
Bu mantığa göre Diyarbakırspor-Bursaspor maçında çıkan olaylardan Diyarbakırspor ceza almamalıydı ne de olsa taşları kulüp atmadı..
RaSenGan
22.Mayıs.2010, 16:07
Mantığa bak ya :n: Orada futbol maçı izlemek için bulunuluyor stadı yakıp yıkmak için değil.Futbolla uzaktan yakından alakası olmayan şeyler olursa tabi ki ceza verilir.O koltuklar oturup maç izlemek için var koparılıp sahaya atılmak için değil veya yakmak için değil.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
22.Mayıs.2010, 16:13
3-4 maç bekliyordum fakat 2 maç olmasını da yadırgamadım...
CeNTeR_TR
22.Mayıs.2010, 16:14
Bu mantığa göre Diyarbakırspor-Bursaspor maçında çıkan olaylardan Diyarbakırspor ceza almamalıydı ne de olsa taşları kulüp atmadı..
İki olay arasında dağlar kadar fark var bence.Siyaset karışmıyor foruma bildiğim kadarıyla o yüzden yazamıyorum bende düşüncelerimi.
Mantığa bak ya :n: Orada futbol maçı izlemek için bulunuluyor stadı yakıp yıkmak için değil.Futbolla uzaktan yakından alakası olmayan şeyler olursa tabi ki ceza verilir.O koltuklar oturup maç izlemek için var koparılıp sahaya atılmak için değil veya yakmak için değil.
Aygün sen önce işine bak ;) Sen doğru olanı kabul edemezsin.Sana o yüzden bundan sonra cevap yazmamayı düşünüyorum.Çünkü bir Galatasaraylıya Fenerbahçeyle ilgili bir durumu kabul ettirmek Bir Tubitak sorusunu 2 yaşındaki bir bebeğe çözdürmek kadar mantıksız sizlere göre.Daha dorusu sizlerde görmek istemeyenlere göre ;)
Revolution
22.Mayıs.2010, 16:29
İki olay arasında dağlar kadar fark var bence.Siyaset karışmıyor foruma bildiğim kadarıyla o yüzden yazamıyorum bende düşüncelerimi.
Aygün sen önce işine bak ;) Sen doğru olanı kabul edemezsin.Sana o yüzden bundan sonra cevap yazmamayı düşünüyorum.Çünkü bir Galatasaraylıya Fenerbahçeyle ilgili bir durumu kabul ettirmek Bir Tubitak sorusunu 2 yaşındaki bir bebeğe çözdürmek kadar mantıksız sizlere göre.Daha dorusu sizlerde görmek istemeyenlere göre ;)
Bir mantık olayın boyutuna göre değişiyor mu ? Bir mantık üzerinden cezalandırma yapılacaksa biz su attığımızda da vermeselerdi ceza. Böyle saçmalık olamaz.
ozaniel
22.Mayıs.2010, 16:32
Fenerbahçe taraftarı tek bir beyin tarafından yönetilen ve tek bir amacı olan bir güruh değildir. Orada sırf maç izlemek ve şampiyonluğa sevinmek için gelen insanlar bazı kendini bilmez holiganlar tarafından zarar gördü. Fenerbahçe kulübü bu holiganlardan sorumludur.
SAİT71
22.Mayıs.2010, 16:35
Yahu zaten stadı yakıp söktüler 500.000 € masraf artı 2 maç ceza ve şampiyonluğun kaçmasının yarattığı etki ile 10 maçı geçkin bir ceza oluyor... Stadı yaktılar ama cezasını zaten yönetim ödedi o kadar masraf oldu..
Revolution
22.Mayıs.2010, 16:57
Yahu zaten stadı yakıp söktüler 500.000 € masraf artı 2 maç ceza ve şampiyonluğun kaçmasının yarattığı etki ile 10 maçı geçkin bir ceza oluyor... Stadı yaktılar ama cezasını zaten yönetim ödedi o kadar masraf oldu..
Bunlar sadece Fenerbahçe'ye olmuyor ama işte herkese oluyor eğer ortada az bir ceza varsa bunun sebebi bu değil,olmamalı..
SAİT71
22.Mayıs.2010, 16:59
Yapılan olaylara nazaran ilk kez az ceza alan ilk kulüpte Fenerbahçe değil... Bunun zaten standartı ülkemizde yok.. O nedenle bence bunun standartını bulmalılar...
Revolution
22.Mayıs.2010, 17:22
Yapılan olaylara nazaran ilk kez az ceza alan ilk kulüpte Fenerbahçe değil... Bunun zaten standartı ülkemizde yok.. O nedenle bence bunun standartını bulmalılar...
Stad yakıp koltukları sahaya atıp da 2 maç ceza alan hiçbir kulüp hatırlamıyorum. Belki yaşım gereği öyledir yanlış biliyorsam affola.
Universal
22.Mayıs.2010, 17:29
Aslında bu cezayı esnaf görüyor. Geçen sene iki maç seyircisiz oynamıştık. Kadıköy esnafı bu kararı ile TFF'ye isyan etti. Biz stad yanında ki büfeler sadece maç günleri para kazanabiliyoruz. O sebepten lütfen buna göre ceza verin. Bu baskı bu cezayıda getirmiş olabilir.
RaSenGan
22.Mayıs.2010, 17:30
Doğrular ortada abi kabul edemeyen de sensin doğruları.Bir Fenerliye Fener'in cezasını az bulmasını kabullendirmek de aynı şey abi.Kendi takımın olmasa şimdi FB yerine GS olsa neler derdin çok iyi biliyorum :)
TR.CaPTaiN
22.Mayıs.2010, 17:35
Geçmişte verilen örneklerde direkt olarak sahaya, oyunculara müdahale olduğundan cezası ağır olmuştu. Bakıldığında bu sezon Fenerbahçe'ye Galatasaray maçından sonra gelen cezanın nedeni hakemin kafasına gelen çakmak ve oyuncuya atılan su olmuştu. Görünüşte Trabzonspor maçındaki olaylar Galatasaray maçındaki olaylara göre çok daha büyük fakat cezanın aynı olmasının nedeni Trabzonspor maçında sahaya, oyuna herhangi bir etkinin, müdahalenin olmaması.
Sahaya giren taraftarlar için ceza verilmesi pek mantıklı değil, çünkü gerek ülkemizde gerekse diğer ülkelerde şampiyon olan takımın taraftarları sahaya atlayarak bunu oyuncularla beraber kutlar. Zaten orda taraftarın sahaya dalış amacı herhangi bir olay değil; şampiyonluk kutlamasıdır.
2 maç normal.
titates1
22.Mayıs.2010, 17:36
Doğrular ortada abi kabul edemeyen de sensin doğruları.Bir Fenerliye Fener'in cezasını az bulmasını kabullendirmek de aynı şey abi.Kendi takımın olmasa şimdi FB yerine GS olsa neler derdin çok iyi biliyorum :)
Konuyu okursan ben dahil bunu kabul edenler var ?
CeNTeR_TR
22.Mayıs.2010, 17:39
Aygün ben ceza olmamalı demedim hiçbir mesajımda.Fakat hemen herkes olayı 5 maç bize 2 maç bunlara muhabbetine dökmüş.
Kısacası 2 maç doğal fakat Galatasaray'ın su şişesi atmasıyla alakalı hiçbir şey yok ortada.
CeNTeR_TR
22.Mayıs.2010, 17:40
Hemen baktımda yorumlarda 5 maçtan bahsedilmiş.
Benim ne demek istediğim gayet açık ortada.Bizle kendinizi herşeyde kıyaslamakdan vazgeçin artık ;)
bjk4ever
23.Mayıs.2010, 10:21
İyi de neden bu ceza? Rakibe veya hakeme birşey olmuş mu? Allah allah. Stad yandıysa maç esnasında yanmadı ya. Maçtan sonra yandı.
Eğer sahaya girildi diye ise, Bursaspor'da ceza almalı. Üstelik gecenin geç saatlerine kadar kaldılar bizim gibi 2 dakika değil. :)
Saçma bir ceza.
Arkadasim BJK taraftari arasinda bicakli kavga ciktiginda 3 mac ceza almamis miydi? Ceza almak icin illa ki rakibe veya hakeme birsey yapmak mi gerekir? Benim bildigim kadariyla ev sahibi takim saha ici ve saha disi guvenliginden de sorumludur, ki guvenlik illa ki rakip veya hakem ile alakali degil, genel durum alakali. Kadikoy'de kirilmadik cerceve, stadda yakilmadik yer kalmadi, bu guvenlik zafiyeti degildir de nedir? Acikcasi zaten saldiracak yer arayan FB yonetimini karsisina almak istemedi federasyon, ki zaten aralari gergin, yoksa sadece 2 maclik cezanin hicbir aciklamasi olamaz....
SON DAKİKA... Fenerbahçe-Trabzonspor maçıyla ilgili Adliye'ye sevk edilen 7 taraftar tutuklandı
DisCo
26.Mayıs.2010, 23:53
Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı içi ve dışında geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylarda, yangın çıkarmak başta olmak üzere çevreye zarar verdikleri gerekçesiyle gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 12 kişiden 7'si tutuklandı.
http://im.htspor.com/2010/05/26/518072_detay.jpg?1274901836
Stadyum ve çevresinde yaşanan olaylarla ilgili gözaltına alınan 9 kişinin polisteki sorguları tamamlandı. Sabah saatlerinde Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkarılan grup, Kadıköy Adliyesi'ne getirildi. Önce savcılıkta sorgulanan şahıslar, daha sonra mahkemeye sevk edildi. 2 kişi serbest bırakılırken, çevreye zarar verdikleri gerekçesiyle 7 kişi tutuklandı. Bu sırada adliye binası dışında toplanan ve şüphelilerin arkadaşları olduğu öne sürülen grup, şahısların çıkarılmasını bekledi.
Tutuklanan şüpheliler, adliye çıkışında grup tarafından uzun süre alkışlandı. 7 kişi, polis otobüsüyle Maltepe Cezaevi'ne gönderildi