PDA

View Full Version : Şampiyonlar Ligi Finali: B.Munich - Inter

Universal
21.Mayıs.2010, 21:53
Büyük gün geldi çattı, iki takım yıllar sonra bu zafere ulaşarak, taraftarını mutlu etmek istiyor, bakalım bu tarihi zaferi kim kazanacak.

http://i45.tinypic.com/2vjswol.jpg

yaman76hakanFB
21.Mayıs.2010, 22:47
Çocukluk yıllarımda -TRT'nin tek kanal olduğu devirler- Avrupa futbolu deyince aklıma önce Real Madrid-Bayern Münih rekabeti, sonra Gullit-Van Basten-Riijkard üçlüsü etrafında kurulmuş o efsane Milan gelirdi... (İngiliz takımları uluslar arası arenaya çıkamıyorlardı...)

Nedenini şimdi bilemiyorum; belki İ.Terakki'den beri gelen Almancılık sevdası... (Tövbe, tövbe... N'apayım ama; nihayetinde sevsek sevmesek Enver Paşa bizim atamız...:D) Evet; belki de gurbetçilerimizin çoğu orayı mesken tuttuğu için... Belki de o yıllarda Alman futbolu gerçekten futbol olduğu için... Real madrid'e karşı kalbim Münih için çarpardı...

Köprünün altından çoook sular aktı... Ama birkaç sene önce Real-Münih yine eşleştiğide çocukluk hatıralarıma döndüm; Bayern için heyecanlandım... Halbuki Bundesliga'da ne yaptıkları umrumda olmuyor... (Zaten bahsettiğim devirlerde Bundesliga'nın ne olduğunu bilmezdik; sadece uluslararası maçların çok az bir kısmı yayınlanırdı...)

Sanırım yarın akşam yine Bayern Münih için ekran karşısına geçeceğim... 2004 yılı mıydı? Porto Avrupa şampiyonu olmuştu... Sanırım Marsilya idi rakibi... Başında şimdi Inter'in başında olan narsist-dahi vardı... O finalden beri en beklenmedik ve en zayıf kadrolardan oluşan final... Hele Ribery'nin oynamayacak olması tümden finalin heyecanını kısırlaştıracak... Ama çok üst düzey kadroların maçları da bazen ağırsıklet boks maçı gibi çok ağır ve sıkıcı olabiliyor...

Bol gollü bir maç olsun... Bol golden ziyade yüksek tempolu bir maç olsun... Bayern'in kazanması dileklerimle birlikte...

Fearless Coward
21.Mayıs.2010, 22:51
Çok güzel bir maç olacağı kesin 2 takımda liglerinde 2 kupayıda aldılar..3 Kupa kimin olacak acaba gönlümüz Bayern Munih'ten Hamit'lerin yanında Hamit olmasa bile Bayern'i desteklerdim İnter ezeli düşman :n: :n: inş. Bayern yenerde Mourinho'ya güzel bir ders verir Robben ve Van Gaal..Skor tahminim yok ama üst biter inş. bol gollü bir maç izleriz..

yunusgs
21.Mayıs.2010, 23:02
Yıllar sonra değişik takımları izleyebileceğimiz bir final.Umarım bol pozisyonlu,bol gollü ve heyecan dolu bir karşılaşma izleriz.

İnter'in kupayı alacağını düşünüyorum.Mourinho buraya kadar getirdikten sonra kupayı bırakmaz gibime geliyor.Yine de finallerde ne olacağı belli olmaz.Bayern için Ribery'nin olmaması büyük handikap.

GeNç KaRTaL
21.Mayıs.2010, 23:38
Eleme turları ilerledikçe finalde bu iki takımın olmasını isteyenler çoğaldı ve bu 2 takım bu temennide bulunanları üzmediler.Yıllardır İngiliz takımlarının ŞL'ye damgalarını vurmaları ve artık neredeyse tüm eşleşme kombinasyonlarının gerçekleşmesiydi futbolseverlerin bu iki takımı finalde görmek istemelerinin nedeni.İnter bildiğim kadarıyla bu kupayı hiç alamadı.Bayern ise alalı çok uzun süre oldu.Ben daha önce bu başarısı olmadığı için İnter'in kazanmasını istiyorum.Böyle olacağını da düşünüyorum.İki takımı kadro olarak karşılaştırdığımız da İnter'in savunması ön plana çıkıyor.Diğer bölgelerde çok fark olduğu söylenemez.Buraya kadar gelmeyi başarmış iki takım var.Başlarında dünyaca kabul görmüş hocalar var.Zor maç olacak.Umarım aynı doğrultuda zevkli bir maç olur.Mücadelenin nin üst düzey olacağındağından da şüphem yok.

Maç star'da yayınlanır herhalde? Yayınlarlarsa da acaba şifreye girerler mi?

E.Cartman
22.Mayıs.2010, 00:13
şifreye gireceğini sanmıyorum abi yarı final maçlarını şifresiz izledim ben çünkü finali kesin koymazlar şifreye...

E.Cartman
22.Mayıs.2010, 00:16
keşke Hamit İnter'de olsaydı en azından Bayern'in kaybetmesi durumunda üzülmezdim...

sakary Ali
22.Mayıs.2010, 00:29
Sessiz sedasız Bayern harika bir sezon geçiriyor.Lig ve kupayı aldılar.Sırada Şampiyonlar Ligi var.Bu kupayıda alacak bence Bayern.

metaLwrath
22.Mayıs.2010, 03:03
Boynuz kulağı geçecek, bizim adanalı yine kazanacak gibi duruyor..

inter..

Fearless Coward
22.Mayıs.2010, 11:15
Zanetti 700. maçına çıkıyor

http://www.oleole.com/media/main/images/member_photos/group1/subgrp251/javier-zanetti-celeb_74020.jpg

Javier Zanetti, takımının Bayern Münih ile oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde, İnter formasıyla 700. maçına çıkacak.

MADRİD - İnter'in Arjantinli kaptanı Javier Zanetti, takımının Bayern Münih ile oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde, İnter formasıyla 700. maçına çıkacak.
Madrid'deki kaçta orta sahada oynaması beklenen 36 yaşındaki Zanetti, yaptığı açıklamada, ''Bu noktaya gelmek için çok çalıştığını ve bunun kendisi için duygusal bir an olduğunu'' söyledi.
Zanetti, Arjantin'in 2010 Dünya Kupası kadrosuna alınmamıştı.

Profesyonel futbola 1992'de Arjantin'in Atletico Talleres takımında başlayan Zanetti, 1993-1995'te bir diğer Arjantin takımı Banfield'da oynadıktan sonra 1995'te İnter'e transfer oldu.
Zanetti'nin oynadığı dönemde İnter, 1998'de UEFA Kupası şampiyonu, 2005, 2006 ve 2010'da İtalya Kupası şampiyonu, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010'da Serie A şampiyonu oldu.

NtvSpor

_____

Hey Maşallah 700. maç heyt be :D adam o yaşına rağmen hala genç bir oyuncu gibi oynuyor ben ona şaşırıyorum :D

E.Cartman
22.Mayıs.2010, 12:34
700 maç mı vay be o kadar oldu mu yav :D:D

GodfatheR
22.Mayıs.2010, 13:03
Çömez kimmiş göster ona, Jose.

Hugo
22.Mayıs.2010, 13:57
Cambiasso gol atsın, Bayern Kupayı alsın.

BaFraLı
22.Mayıs.2010, 14:02
Alt bitsin kim alırsa alsın :D.

Ben Inter'in alacağını düşünüyorum. Bayern Münihte kolay lokma değil. Herşey olabilir, takımların şansları da eşit bana göre.

Flawless Victory
22.Mayıs.2010, 14:07
Benim takım alır! Mourinho da var ki hiç şansı yok Bayern'in. Bence İnter rahat alacaktır maçı. 2-0 diye bir tahminim var. Bu maçın tek kötü yanı, benim evde uydu olduğu halde dan..k bir anten ile maçı izleyecek olmam.

GodfatheR
22.Mayıs.2010, 16:17
Final maçı uyduda kilide girmeyecek sanırım.

nerazzuri
22.Mayıs.2010, 16:20
Final karşılaşmalarının şifreli yayınlanması yasak.

Flawless Victory
22.Mayıs.2010, 16:32
Öyleyse süper. Uydudan cam gibi izlerim.

sananes
22.Mayıs.2010, 16:45
bayern münih'in kazanacağı kupa günü geldi:)

Trabzonspor
22.Mayıs.2010, 16:52
İnter alacak kupayı inşlalah.

nerazzuri
22.Mayıs.2010, 18:00
İnter'in finalde giyeceği forma.

http://www.inter.it/aas/news/reader?N=33957&L=en

RaSenGan
22.Mayıs.2010, 18:37
İnter'in rahat kazanacağını düşünüyorum.3-1 İnter alır gibi geliyor bana.Jose'nin o sevincini görmeyi çok istiyorum :)

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
22.Mayıs.2010, 18:39
Inter'in kazanacağını düşünüyorum fakat Hamit için Bayern kazansın istiyorum...:)

Fernando Gago
22.Mayıs.2010, 20:45
Bayern'in kazanmasını istiyorum ama Inter favori bu maçta ..

Ahmet Göktaş
22.Mayıs.2010, 21:52
Star şifreye girecekmi maç başladıktan sonra ?

RasAnt
22.Mayıs.2010, 21:58
Bayern kazansın istiyorum ancak Jose Mourınho gibi bir futbol adamı var o mutlaka bu maçı alacaktır,bence dünyanın 1 numaralı teknik adamıdır kendisi.

A.FaruK
22.Mayıs.2010, 22:15
Hamit Bayern de oynuyo diyedir galiba bende bayern i destekliyorum

RasAnt
22.Mayıs.2010, 22:27
Yok ya hamitle alakası yok bana alman takımları,ligi hep sıcak gelmiştir futbolcu olsam Fenerbahçeden sonra almanyada dortmund munıch gibi ateşşli ve bol taraftarı olan takımlarda oynamak ısterdım orada futbol bir başka seyirciler bir harika her takımın stadı tıklım tıklım bayılıyorum :)

TR.CaPTaiN
22.Mayıs.2010, 22:33
Sabri Ugan: Sneijder; Ajax alt yapısında yetişti ardından Real Madrid'e gitti ve bu sezon Inter'e transfer oldu.

İlker Yasin: Evet ama ondan önce Chelsea'de 2 şampiyonluk yaşadı.

BaFraLı
22.Mayıs.2010, 22:37
Milito attı.

yunusgs
22.Mayıs.2010, 22:37
Dakika 34 Milito attı.

Universal
22.Mayıs.2010, 22:40
http://twitgoo.com/wpqpv

http://i47.tinypic.com/14lkgo5.jpg

Burası ALMANYA, taraftar stadyumda izliyor finali; ama mücadele eden oyuncu yok.

RasAnt
22.Mayıs.2010, 22:41
İşte taraftar ya harika bir olay :)

vuque
22.Mayıs.2010, 22:54
Spikerler katliam yapıyorlar...
Sneijder olayını yazmışlar zaten...
Robben'in Benzema transferinden sonra forma şansı bulamayacağını düşündüğünden gittiğini de söylediler off ki ne off...
Bu arada oyun olarak başlarda Bayern daha iyi oynuyor gibiydi.Baskı kuran taraftı.Topla daha çok oynadılar(%63-%37 gibi bir oran yakaladılar hatta) dedim ne oluyor Bayern beni şaşırtacak mı derken Milito attı :D
İnter bu maçı buradan vermez gibi...

GeNç KaRTaL
22.Mayıs.2010, 22:58
Maçta çok fazla tempo yok.İki tarafta kontrollü oynuyor.İnter defansı çok sağlam.Pozisyon vermediler Bayern'e.İnter 2 tane net pozisyon buldu.İlkinde Sneijder'in pasında Milito affetmedi.İkincisinde Milito'nun pasında bu sefer Sneijder pozisyona girdi ancak aceleci bir vuruş yaparak pozisyonu harcadı.Maçtan önce İnter'in daha iyi savunmasıyla maçı kazanabileceğini düşündüğümü söylemiştim.İkinci yarıda mucizevi bir gol atamazsa Bayern kupa İnter'in olacak gibi gözüküyor.

yaman76hakanFB
22.Mayıs.2010, 23:10
Bayern Münih bal yapmaz arı gibi Inter ceza yayının etrafında dolaşıp duruyor ama son pası yapmalarına bir türlü izin vermiyorlar...

KaF KeF
22.Mayıs.2010, 23:24
Bana göre Bayern adına maçın en iyisi olan Hamit'i oyundan çıkardı Van Gaal.Müller çok daha etkisizdi.

yunusgs
22.Mayıs.2010, 23:31
Milito 2ledi.

Rsa
Milito, 2-0.Çok güzel bir gol attı.

bySilver
Evet gelsin paracıklar.

RasAnt
22.Mayıs.2010, 23:33
Adam oynuyor yha Fenere lazım böyle adam Aziz baba izle şu maçı forvet gör :)

yunusgs
22.Mayıs.2010, 23:33
Çok kaliteli bir forvet Milito gerçekten.Karşı karşıya affetmiyor.

sakary Ali
22.Mayıs.2010, 23:41
Diego Milito..Söylenecek söz bulamıyorum çok formda..Dünya Kupasında Messi ile döktürürler..

Robben'de harika oynuyor Bayern adına ama...

RasAnt
22.Mayıs.2010, 23:53
Tebrikler Mourinho :)

yaman76hakanFB
22.Mayıs.2010, 23:54
Bir boks maçı düşünün... Bayern adlı boksör maç boyunca saldırgan, sürekli yumruk savuruyor boşluğa... Rakibe temas eden yumruklar ise ona hiçbir zarar vermiyor; sadece yumruğu atanın dengesini bozuyor... Derken diğeri iki defa yumruk çıkarıyor: İlkinde başını döndürüyor, iKinci yumrukta ise; NAKAVT...

Maçın özeti budur... Böyle disiplinli savunmaları aşmak için bire birde adam geçmek çok önemli ve Roben dışında Bayern'de dikine hücum ederken adam eksiltecek ikinci bir futbolcu yok... Ribery'i o kadar çok arıyorlar ki... Oliç ve Müller tahammül edilemeyecek kadar kötüydü... Münih ekibi kaleye daha çok şut atmalıydı... Boş boş top çevirip durdular... Toplar sadece Roben'e değdiği zaman tehlike kıvamına geldi...

GeNç KaRTaL
23.Mayıs.2010, 00:03
Bayern İnter savunmasını aşamadı.İnter'de Milito bulduğu pozisyonları affetmedi ve şampiyon İnter oldu.Maçın özeti böyle.Milito attığı gollerle ne kadar kaliteli bir forvet olduğunu kanıtladı.Özellikle 2.golde çok iyiydi.Mourinho gerçekten çok kaliteli bir takım oluşturdu.Bu sene bütün kulvarlarda şampiyon oldular.Şu an bence 1 numaralı hoca kesinlikle Jose Mourinho'dur.Son olarak Bayern'in Riberry'nin eksikliğini yaşadığına katılıyorum.Ancak o da olsa sonuç çok farklı olmazdı sanırım.

Ahmet Göktaş
23.Mayıs.2010, 00:06
Gelsin Quaresma :D

Flawless Victory
23.Mayıs.2010, 00:09
İlk defa bu kupayı alacaksın ama bu kadar az sevineceksin. İnter'in kazanmasına sevindim ama herhangi bir grup maçını kazanmış gibi davrandıkları için pişman oldum. Keşke Münih kazansaydı.

RasAnt
23.Mayıs.2010, 00:14
Ya atmosfere baka inş Fenerbahceyide görürüm böyle ah be ah

yunusgs
23.Mayıs.2010, 00:16
İşte büyük teknik direktör bu olsa gerek.Önce Porto sonra İnter ile kazandı.İkisinde de kadrosunda çok çok büyük yıldızlar yoktu ama onun sistemi,ruhu,mücadelesi en iyi şekilde futbolcularına da yansıdı ve bir kez daha Şampiyonlar Ligi Kupasını kaldırdı Mourinho.Bence dünyanın en iyisi O.

GodfatheR
23.Mayıs.2010, 00:26
Dünyanın en iyisi kesinlikle Jose Mourinho.

nerazzuri
23.Mayıs.2010, 00:39
Başka kupa kaldımı yahu kıyıda köşede varsa hemen onuda alalım ha ha ha :)

Ayrıca yılın futbolcusu Messi felan değildir, bildiğin Diego Milito'dur.

Fernando Gago
23.Mayıs.2010, 00:43
Ayrıca yılın futbolcusu Messi felan değildir, bildiğin Diego Milito'dur.

Maçta da bunu düşündüm kesinlikle böyle.

Milito cezasahasına ayak bastımı affetmiyor , müthiş bir forvet .

World Hollow o1
23.Mayıs.2010, 00:46
Maçta pek görünmeyen ama çok fazla efor sarf eden 2 oyun vardı bence :)

Pandev ve Eto helal olsun, bir teknik adam böyle büyük topçuları bu mekvilerde oynattıra biliyorsa gerçekden helal olsun demekden başka hiç birşey gelmiyor aklıma.. :)

Fearless Coward
23.Mayıs.2010, 00:59
Messi'yi yılın futbolcusunda 2.'de yapmasınlar yakışmaz çünkü ya 1. yapsınlar ya da hiç yapmasınlar..Diego Milito bu sene hem ligde hem kupa finalinde hem de ŞL finalinde attığı goller ile takımını sırtladı ve bu yaşanan üçüz şampiyonlukta en büyük payı olan isimlerdendi Milito..Mourinho 1 numara olduğunu gösterdi zaten bu kupayı daha önce almıştı sıra nerde kupa kaldıracak acaba çok merak ediyorum..Çırak Usta'ya Usta olduğunu gösterdi var be :D

Flawless Victory
23.Mayıs.2010, 01:11
Milito çok başarılı ama Cambiasso'nun, Sneijder'in hakkını yemeyelim. Ben bu iki oyuncunun maç içindeki hareketlerine bayılıyorum. Bir pozisyonda Samuel biraz ileri çıkmıştı, Cambiasso hiç topa bile bakmadan bir depar atıp Samuel'in yerini doldurdu, süper bir görüntüydü. Sneijder de maestro gibi, eller, kollar hiç durmuyor, sürekli arkadaşlarını yönlendiriyor.

eGowiCh
23.Mayıs.2010, 02:48
Mourinho maçtan sonra "Inter'de 2 senede her şeyi kazandım. Süper Kupa ve Kıtalararası Kupa umrumda değil. Real Madrid beni istedi, gidiyorum." dedi.

Dünyanın tartışmasız en iyi teknik direktörü Mourinho. Bu daha önce de düşünülüyordu, bugün kesin olarak tescillendi.

Diego Milito da bana göre dünyanın en iyi futbolcusu ödülünü alması lazım bu sene, Inter'in kırk küsür yıl aradan sonra gelen Avrupa şampiyonluğunda payı çok büyük.

Diego Milito ile Lionel Messi, bu sene gösterdikleri performansları Dünya Kupası'na yansıtabilirlerse, Arjantin halkını sokağa dökebilirler.

RasAnt
23.Mayıs.2010, 03:00
Ee Barcelona Real Madrid hakimiyeti uzun yıllar kalkmayacak anlaşılan dünyadan :)

Flawless Victory
23.Mayıs.2010, 03:58
Mourinho Real'de başarılı olur.

yunusgs
23.Mayıs.2010, 10:21
Çok güzel olur Mourinho'nun Real'e gitmesi.Böylece Real özlediği başarıları Mourinho ile kazanabilir.

Trabzonspor
23.Mayıs.2010, 12:29
Mükemmel bir final oldu.İnter herşeyini ortaya koyarak aldı kupayı.

E.Cartman
23.Mayıs.2010, 12:34
Final için Jose Mourinho ve Milito diyorum başka bişey demiyorum :D

Real şahlanır Mourinho'nun gitmesiyle ama Jose, Ronaldo'yLa çok uğraşacak gibi geliyor :D:D

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
23.Mayıs.2010, 13:21
Tebrikler Inter...Hakettiler,Milito gerçekten kaliteli bir golcü.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
23.Mayıs.2010, 16:22
Bu kadro hayatına mal oldu!

İtalya'nın Torino kentindeki bir barda, Şampiyonlar Ligi finalini izlerken, İnter takımında çok fazla yabancı futbolcu bulunduğunu söyleyen bir kişi, çıkan tartışmada bıçaklanarak öldürüldü.

Ansa Ajansının haberine göre, dün İtalya'nın İnter takımının Almanya'nın Bayern Münih takımını 2-0 yenerek kazandığı kupa finalini bir barda izleyen 63 yaşındaki bir kişi, İnter takımını, kadrosunda çok yabancı futbolcu bulundurduğu için eleştirmeye başladı.

Kadrosunda çok fazla yabancı bulunduğu için İnter'in İtalyan takımı sayılmaması gerektiğini söyleyen bu kişiyle yanındaki bir taraftarın tartışmaya başladığı ve tartışmada göğsünden ve kolundan bıçaklanan kişinin hastaneye kaldırıldığı, ancak kurtarılamadığı bildirildi.

Kadrosundaki 25 oyuncudan sadece 5'i İtalyan olan İnter'in dünkü finalde sahaya sürdüğü ilk 11'de İtalyan futbolcu bulunmuyordu.

LigTv

MeMo
23.Mayıs.2010, 16:53
Milito ya adam dünyanın en iyilerinden oldu bir senede resmen.Ceza sahasına girdi mi affetmiyor...

Varonil
23.Mayıs.2010, 19:45
Ribery'nin yokluğu Bayern Münih'i etkiledi şüphesiz.Bayern'in hücumda en tehlikeli silahı Robben'i de kilitlenince İnter savunmasını aşamadılar.Milito 2 senede çok geliştirdi kendini,şu an kariyerinin en parlak döneminde ve formunun zirvesinde.Klas gol vuruşlarıyla İnter'i Avrupanın en büyüğü yapan kupaya taşıdı.Tabi öncelikle Jose Mourinho'nun ardından da Eto'o Pandev ve Cambiasso'nun da hakkını vermeli.

Boynuz kulağı geçti :p

Del Piero_10
24.Mayıs.2010, 14:03
Ribery dün yeni kontrat imzaladı.

KanaKe
24.Mayıs.2010, 14:35
Milito ya adam dünyanın en iyilerinden oldu bir senede resmen.Ceza sahasına girdi mi affetmiyor...
Milito eskidende böyleydi fakat kücük takimlarda oynadigi icin fazla ilgi odagi olmadi.