Log in

View Full Version : Futbol A.Ş. 245 milyon 200 bin TL'ye satıldı!

Suicider
22.Mayıs.2010, 09:17
Galatasaray profesyonel takımı ve Futbol Akademisi, 14 Mayıs'ta yapılan sözleşmeyle 245 milyon 200 bin TL karşılığında Sportif A.Ş.'ye satıldı. Birleşme formülüyle Futbol A.Ş.'nin borcu da ortadan kaldırıldı.

Galatasaray'ın profesyonel takımı ve Futbol Akademisi yapılan özel sözleşmeyle satıldı.

Sarı-kırmızılı kulübün uzun süredir gündeminde olan Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.'nin birleştirilmesi sürecinde mutlu sona çok yaklaşılırken, 14 Mayıs tarihinde yapılan protokolle profesyonel takım ve Futbol Akademisi çatısı altında bulunan alt yapının devir işlemi gerçekleştirildi.

Buna göre Galatasaray Sportif A.Ş.; Galaxy Management, ATA Uluslararası Bağımsız Denetim ve SMM A.Ş. ile Galatasaray Futbol A.Ş. arasında 14 Mayıs'ta imzalanan devir protokolüyle 17 Mayıs'dan itibaren geçerli olmak üzere profesyonel takım ve Futbol Akademisi'ni, 245 milyon 200 bin TL bedelle satın aldı.

Böylece Futbol A.Ş.'nin tüm hak ve borçları da Sportif A.Ş.'ye geçti. Birleşme formülüyle Galatasaray'ın uzun zamandır en büyük sorunlarından olan Futbol A.Ş.'nin borcu da ortadan kaldırıldı.

Yapılan bu operasyon 8 Haziran'da gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul toplantısıyla karara bağlanacak.

Galatasaray birleşme nedeniyle bundan sonra Sermaye Piyasası Kurulu kurallarına göre transfer başta olmak üzere bütün faaliyetlerini kamuoyuna açıklayacak. Sarı-kırmızılılar bu zorunluluk nedeniyle Serdar Özkan ve Mehmet Batdal transferleri hakkında detaylı açıklama yaptı.

Buna göre Serdar'a ilk yıl 950 bin TL garanti para ve maç başına 12 bin TL ödenecek. Mehmet'e ise 750 bin TL garanti para, maç başına da 8 bin TL verilecek.

Kaynak : DHA

Flawless Victory
22.Mayıs.2010, 10:16
Çok anlamıyorum bu işlerden ama hayırlı olur inşallah.

yunusgs
22.Mayıs.2010, 10:47
Ben de anlamıyorum ama galiba iyi bir şey oldu,çünkü;böyle bir şey olmasaydı Serdar ve Mehmet Batdal'ın aldığı ücretleri öğrenemeyecektik.Artık yönetim oyunculara ücret öderken bunu taraftarların da öğrendiğinin farkında olup da ödeyecektir.

RasAnt
22.Mayıs.2010, 12:38
Kulüp özelleşmişmi nolmuş anlayamadım :) Manchester City gibimi oldu :D

GeNç KaRTaL
22.Mayıs.2010, 13:07
Bu maç başı paralarda oyuncu son dakikada oyuna girse bile almayı hak ediyor mu o parayı? Nasıl oluyor bilen var mı?

RasAnt
22.Mayıs.2010, 13:11
Evet 5 sn bile oynasa alıyor yeterki maça girsin

Suicider
22.Mayıs.2010, 14:22
Benim bildiğim her sene futbol takımı,takımın hisselerini elinde bulunduran halka yüklü bir para ödüyordu ( 20 milyon civarı diye biliyorum) bu birleşme sayesinde artık her sene böyle bir para klüpten çıkmayacak...

Flawless Victory
22.Mayıs.2010, 14:42
Artık kimden çıkacak peki?

Suicider
22.Mayıs.2010, 14:52
Artık kimden çıkacak peki?

Artık o para çıkmayacak halkın elinde bulundurduğu hisseleri klüp halktan satın aldı.O hisseler artık klüpte olduğu için para kendi cebinde kalcak dışarıya çıkmayacak..Ben böyle biliyorum yani.

Revolution
22.Mayıs.2010, 15:39
Evet 5 sn bile oynasa alıyor yeterki maça girsin

Bu maç başı paralarda oyuncu son dakikada oyuna girse bile almayı hak ediyor mu o parayı? Nasıl oluyor bilen var mı?

Benim de bildiğim ilk 11 başlayınca ne zaman çıkarsa çıksın o parayı alıyor.. Devre arasından sonra ne zaman girerse girsin yarısını alıyor ama bende emin değilim..

LadroN
22.Mayıs.2010, 17:01
Yani fmde sezon sonunda Shareholders yani hissedarlara para ödenmeyecek.Değil mi?

Revolution
22.Mayıs.2010, 17:57
Sanırım öyle..

bjk4ever
23.Mayıs.2010, 12:09
Konsolide olundu ve diger sirkete gecildigi icin sadece gelirler degil, ayni zamanda giderler de borsaya bildirilmek zorunda, o yuzden maaslar vs. bildiriliyor. Yani gelirlerden giderler dusecegi icin GS ciddi karlar elde etmedigi surece ciddi temettu dagitmak zorunda olmayacak. Yani bir nevi BJK modeline gecmis oldu. Bu arada o rakam da GS'nin kasasina falan da girmiyor, sirketlerarasi konsolide olundugu icin para aktarimi oluyor sadece o kadar....

indie
23.Mayıs.2010, 16:36
Bence de güzel oldu. Mesela Meira'ya bırakın ne kadar bonservis ödendiğini, bonservis ödendiğini bile bir çok Galatasaraylı arkadaşım ancak satıldığında öğrenmişti.Böylece spekülasyonların önüne geçilmiş olacak.

ThersoN
23.Mayıs.2010, 18:08
iyi oldu iyi