View Full Version : Yeni sezona 10 yabancı
25 Mayıs 2010 , 08:44
Transfer döneminde yabancılar konusunda sorun yaşayan kulüpler, Futbol Federasyonu'na yabancı oyuncu sınırının 7+3'e yükseltilmesi için baskı yaptı
Süper Lig’de yeni sezonda kulüpler kadrolarında 10 yabancı oyuncu bulundurabilecek. Futbol Federasyonu bu müjdeyi önümüzdeki günlerde vermeye hazırlanıyor.
Kulüpler Birliği Vakfı yaptığı toplantıda, bazı yabancı oyuncularda problem yaşadıklarını belirtip federasyona yabancı oyuncu sınırının yükseltilmesi konusunda baskı yaptı.
Kulüpler 6+2 kuralının (sahada 6 yabancı, kulübede 2 yabancı) 7+3’e yükseltilmesi önerisini getirdi.
BEŞİKTAŞ'A YARAYACAK
Daha önce “6+2 uygulamasında değişiklikler yapılabilir” diyen Federasyon Başkan Mahmut Özgener, 6+4 kuralının uygulanmasına sıcak bakıyor.
Federasyon daha önce yabancı oyuncu sınırlamasını kademeli olarak indirme kararı almıştı. Ancak kulüplerin mağdur olmaması için bir defaya mahsus bu yönteme başvurulacak. 11 yabancı oyuncusu olan ve transfer döneminde sorun yaşayan Beşiktaş, yeni kural ile rahat nefes alacak.
Sekopej
26.Mayıs.2010, 18:43
Saçma, 6+2 çıktığından beri bu + olayını saçma buluyorum, bir de yükseltiyorlar bu sayıyı.
Tamamen serbest bırakın o zaman, isteyen istediği kadar alsın, yedek kulübesine gelecek yabancıdan ne hayır gelir ki?
C h A o S
26.Mayıs.2010, 19:20
Ya yabancı sayısını 8 yada 10 yap,yada 6+2 ve 7+3 gibi saçma kurallar getirme. + olayı gerçekten çok saçma.Bence en doğrusu 8 yabancı sayısıdır.
IcedEarth
26.Mayıs.2010, 19:22
8 yabancı çoktu, bir de 10 yabancıya çıkarıyorlar. Kulüplerimiz yabancılaşmasın, 7+3 çok oldu bence..
Ahmet Göktaş
26.Mayıs.2010, 19:25
Yabancı sınırlaması oldugu sürece GS'nin UEFA'sından başka da kupa beklenmesin Türkiye'de Avrupa kupası olarak.
İngilterede sınırsız ama adamlar en iyi 10 milli takım arasında.
Sırf Türk futbolcu oynatma zorunlulugu var diye düz anadolu takımı topçularına 10 milyon eurodan kapı açıyor kulüpleri.
Sınırsız olsun yabancı bakın bakalım o 10 milyon euro talep edilen adamlar nasıl 1.5 - 2 milyon euroya seve seve veriliyor.
8 yabancı çoktu, bir de 10 yabancıya çıkarıyorlar. Kulüplerimiz yabancılaşmasın, 7+3 çok oldu bence..
Ortalıkta dolaşan haberlere göre 10 yabancı olacak.Ama formasyonu belirsiz:)
6+2+2
6+4
7+3
sorun burda.
Tabii bu yorumum tamamen etrafta dolaşan haberlere göre yaptım.Federasyon daha bir açıklama yapmadı.
Ahmet Göktaş
26.Mayıs.2010, 19:28
Bugün CL şampiyonu interin ilk 11 'inde İtalyan yok. Evet bir tane bile italyan oyuncu yok ilk 11 de. Tüm kadroda da sadece 3 tane İtalyan var birisi çakma italyan Balotelli.
Yani eğer fazla ise bu yabancı sınırı bile , kimse darılmasın ama gidip Sercana 10-12 , Volkana 10 , M.Topuza 10 , İsmaile 6.5 verirsin daha uzun yıllar. Avrupada da gruplardan öteye gidemezsin.
-------
Türk futbolu bir seçim yapmak zorunda , ya sınırsız yabancı ile avrupada başarılı ve borçsuz kulüpler olacak.
Yada sırf Türk futbolcu oynatmak için kalitesi belli adamlara 10-15 milyonlar döküp bir yığın borca girip , avrupada bir arpa boyu yol alamayan kulüpler olacak.
Şahsen 1.şıkkı tercih ederim.
GeorgeWeah
26.Mayıs.2010, 19:32
Bence yabancı sınırlaması kaldırılmalı. Hem ligin kalitesi artar hem de uçuk transferler engellenmiş olur. 4 büyüklerde forma bulamayan iyi oyuncular ya Avrupaya gider ya da Bursa, Kayseri, Eskişehir gibi takımlara gider. O zaman ne Semih derdi olur ne de başka birşey. Bir de şöyle öernek verelim. Arda Türk olduğu için satılmak istenmiyor. Çünkü Arda değerinde yabancı oyuncu almaya kalksanız yabancı sınırı var diye alamıyorsun. Ama o zaman öyle olmayacak Arda diyelim 15 e gitti onun değerinde yabancı alacaksın. Eminimki Avrupada oynadıkça Türk oyuncularımız milli takım daha da gelişecek. Gönül isterki hepsi Türk oyuncularımızdan kurulu bir takımımız olsun. Ama daha Hamiti alamıyoruz. Tuncayı bedavaya kaptırıyoruz. En iyisi sınırlamanın kalkması..
di canio
26.Mayıs.2010, 19:40
İngilterede sınırsız ama adamlar en iyi 10 milli takım arasında.
Yalnız örnek verdiğin İngiltere ve İtalya milli takımlarının oyuncularının AB içinde istediği ülkede yabancı sayılmadan oynayabilme imkanı var. Türk futbolcusu ise yabancı olarak oynamak zorunda yurtdışında hemen hemen her ülkede. Türkiye AB'ye girince belki sorun olmaz yabancı serbestliği. Ancak AB'ye girmeden, ya da Türk futbolcularının yabancı sayılmamasına yönelik özel anlaşmalar yapmadan yabancı serbestliği uygulanırsa Milli Takımımızın şu anki kötü durumunu bile mumla arayacağını düşünüyorum.
Faydası da olacaktır muhtemelen yabancı serbestliğinin. Gelen yabancıların kalitesine göre yerli oyuncularımız da kendilerini geliştirebilir. Ancak gelecek yabancıların da kaliteli olacağı garantisi yok. Birçok takımımız Afrika'dan, Asya'dan ucuz oyuncularla kadrolarını şişirecektir. Ülkemizde ki yerliyeolan bakış ile yabancıya bakışın farkı da malum.
Eğer yabancı serbestliği Avrupa mücadelesi için isteniyorsa, +'lı model uygun olabilir. Burada oyuncu maç kondisyonu sorunu yaşayabilir ancak Federasyon'un bu konuda ki kararı verirken sadece Avrupa'da mücadele eden 5 takımı değil daha önemli olarak Milli Takımı düşünmesi gerekir.
IcedEarth
26.Mayıs.2010, 19:42
Bugün CL şampiyonu interin ilk 11 'inde İtalyan yok. Evet bir tane bile italyan oyuncu yok ilk 11 de. Tüm kadroda da sadece 3 tane İtalyan var birisi çakma italyan Balotelli.
Yani eğer fazla ise bu yabancı sınırı bile , kimse darılmasın ama gidip Sercana 10-12 , Volkana 10 , M.Topuza 10 , İsmaile 6.5 verirsin daha uzun yıllar. Avrupada da gruplardan öteye gidemezsin.
-------
Türk futbolu bir seçim yapmak zorunda , ya sınırsız yabancı ile avrupada başarılı ve borçsuz kulüpler olacak.
Yada sırf Türk futbolcu oynatmak için kalitesi belli adamlara 10-15 milyonlar döküp bir yığın borca girip , avrupada bir arpa boyu yol alamayan kulüpler olacak.
Şahsen 1.şıkkı tercih ederim.
Kalitesi olmayan adamlara 10-15 baymak yerine kendi oyuncunu kendin yetiştirmek? Ben şahsen bunu tercih ederdim. Takımıma gidip de Çağlar Birinci'yi alacağıma çıkarırdım alt yapıdan, çok mu zor? Şu altyapı önemsendiği gün zaten gerek kalmayacak yabancıya, benim derdim bu işte. Mesela Çağlar Birinci transferi için 4 tane yetenekli gencimizi Denizlispor'a veriyoruz. Bunların 2si stoper; ki Semih hakkında ben çok ümitliydim açıkçası, 1 tanesi kanat oyuncusu; ki Serdar hakkında yanılmıyorsam Rijkaard da olumlu görüşler bildirmişti, 1 tanesi de hem kanat hem forvet oyuncusu.
Ben açıkçası bir başarı kutlayacaksam Türk oyuncuların da emeğinin olduğu bir kupa kaldırmayı yeğlerim, ve bu imkansız değil bence. Son 2 senede neler olduğunu gördük, 2-0 öndeyken kaybettiğimiz Hamburg geçen sene final oynadı, hakemin bariz etki etmesiyle bizi eleyen Atletico Madrid ise kupaya uzandı bu sene. Önemli olan bence artık istikrardır, bir sene başarı gelmeyince hoca yollanmamalı, tüm oyuncular baştan aşağı değişmemelidir.
BeeTLeJuiCe
26.Mayıs.2010, 20:11
3 yabancıya izin versinler, AB Vatandaşı olanlar için de sınırsız olsun bence bu daha iyi olur.
CeNTeR_TR
26.Mayıs.2010, 20:23
Yabancı sınır kalkarsa Anadolu takımları için bir devrim daha olur.
Parasal yönden rahat olan klupler sınırda sorun olmadığı için yabancı oyunculara yönelecekler.Mehmet Topuz,İsmail Köybaşı gibi oyunculara dünyalar verileceğine yabancılara verilecek.Bu seferde kadroda bulunan Türk Yıldızlar forma şansı bulamayacak.Forma şansı bulamayan yıldızlar ne yapacak Anadolu takımlarına veya Avrupaya gidecekler bu seferde Hem Türk futbolu ülke içerisinde hemde Yurt dışında gelişmeye başlayacak.
Avrupada her takım bünyesinde yabancı oyuncuları dolduruyor sonra gelsin finaller gelsin kupalar bizimde bu yönden şansımız artmış olacak.
KanaKe
26.Mayıs.2010, 20:53
3 yabancıya izin versinler, AB Vatandaşı olanlar için de sınırsız olsun bence bu daha iyi olur.
yapmazlar onu avrupa piyasasi pahali zaten ozamanda anadolu takimlari yabanci oyuncu transfer edemez :D
Fearless Coward
26.Mayıs.2010, 21:36
böyle iyi yav zaten + olayı çok saçma bir durum..Ben açıkcası 6+2 yabancı sayısını gayet iyi buluyorum klüplerimiz daha fazla yabancılaşmasınlar biz her ülkeye benzemeyelim arkadaş farkımız olsun birazda..
nerazzuri
26.Mayıs.2010, 21:42
yapmazlar onu avrupa piyasasi pahali zaten ozamanda anadolu takimlari yabanci oyuncu transfer edemez :D
haha,evet. zaten 8 yabancının 6-7'si ya güney amerika ya da afrika'dan geliyor.
Tamamen serbest bırakılsın diyeceğim ama Uefa bir kaç sezon sonra bir kural getirecek. 6+4 sanırım. Tüm Dünya'da ya da Avrupa'da uygulanacak bu uygulama.
sentugo
26.Mayıs.2010, 21:49
kardeşim bence gayet iyi 6+2.. Daha fazlası olmasın bir zahmet..
sakary Ali
26.Mayıs.2010, 21:57
bana göre en mantıklısı ve en yaygın olanı.
nannar
26.Mayıs.2010, 23:34
yaww kulübede oturacak olan yabancı gelmese de olur. onun yiyeceği parayı yurdum insanı yesin. direk 8 yabancı dersin, 8ini de sahaya süreriz olur biter... + olayı saçma bence de
ozaniel
26.Mayıs.2010, 23:55
Bence 6+4 de iyi. Eğer yabancı sınırlaması olmasa bugün Fenerbahçe Özer'i almayacak, Özer de Ankaraspor'da( veya Ankaragücü'nde) hep ilk 11 oynayacak ve daha çok kendini geliştirecekti. Başka örnekler de verilebilir, İsmail, Rıdvan, Çağlar gibi.
BeeTLeJuiCe
27.Mayıs.2010, 00:26
haha,evet. zaten 8 yabancının 6-7'si ya güney amerika ya da afrika'dan geliyor.
Tamamen serbest bırakılsın diyeceğim ama Uefa bir kaç sezon sonra bir kural getirecek. 6+4 sanırım. Tüm Dünya'da ya da Avrupa'da uygulanacak bu uygulama.
6+5 olarak gelecek ama, AB vatandaşı olanlar tüm AB ülkelerinde çalışma serbestliği olduğu için, Avrupada 6+5 şeklinde FM'ye göre Non-EU transfer edebilecekler (=
Universal
27.Mayıs.2010, 00:37
Sınırsız yabancı olsun, aynı anda en fazla 6 veya 7 oyuncu ilk onsekize girebilsin.
KanaKe
27.Mayıs.2010, 05:11
6+2+2 olursa sacmaligin daniskasi olur
Trabzonspor
27.Mayıs.2010, 11:11
Bu + muhabbeti hep berbat bir uygulama oldu bence de.En mantıklısı ilk 11'de 5 yerli bulundurma zorunluluğu olsun yabancı sınırı kalksın istedikleri kadar getirsinler ama ilk 11'de 5 yerli kesimn olmalı.
Del Piero_10
27.Mayıs.2010, 11:22
Saçma sapan bir karar. Artı bilmemkaç tamamen kaldırılmalı.
BleedingMoon
27.Mayıs.2010, 15:16
yabancı sayısı sınırsız olmalı. ancak yabancı kalitesini yüksek tutmak için bazı sınırlamalar getirilmeli.
atıyorum, 23 yaş altı oyuncular en az bir kere genç milli takımlarının formasını giymiş olmalı. 23 yaş üstü oyuncular da en az bir kere milli takımlarının formasını giymiş olmalı. çeşitlendirilebilir bu. mesela kadroda en az 5 tane 23 yaş altı takımın kendi altyapısından yetişmiş futbolcu olmalı ve en az birini kesinlikle ilk 11'de oynatmalı. evet bu saçma oldu biraz. en azından uzatmalarda da olsa forma giymeli diyelim.
Revolution
27.Mayıs.2010, 16:27
Yabancı sayısının bence sınırlı olması Türkiye'den eli yüzü düzgün oyuncu yetişmemesine sebep olabilir çünkü yabancı hayranlığımız gerçekten oldukça yüksek.. + olayı bence çok saçma yabancı alabiliyorsan oynatmalısın.. 6+2 olacağına direkt 8 olsun kimse kasmasın.
GodfatheR
27.Mayıs.2010, 16:36
+ çok saçma bi uygulama gerçekten. Ben 7 yabancıdan yanayım yedekde oturan yabancıdan bi hayır gelmez zaten..
bjk4ever
27.Mayıs.2010, 20:18
Ahmet Goktas'á katiliyorum, bu yerli oynatma zorunlulugu yuzunden Avrupa'da kisitlaniyoruz ve vasat yerlilere dunya para istiyorlar. Bence de kalksin, iyi olan yerli zaten bir sekilde forma sansi bulup oynar. Sanki bu sinirlama olunca super oyuncular yetistiriyoruz da sinirlamayi birakmayacagiz. Son 5 sene Arda, G.Gonul ve belki Semih disinda biri cikti mi?
eng1n
27.Mayıs.2010, 22:55
6+2+2 ne yav :n: 2 kişi kadro dışı mı kalcak ?
Bordo61Mavi
28.Mayıs.2010, 03:49
Italya gibi olsa :) Her sezon iki yabanci alinabilsin ;) Turkiye ligindeki yabancilari topliyabilirsin ama :)
BaGa TaRKaN
28.Mayıs.2010, 05:04
Belki Bir Süpriz Yapılıp 10-2 Yapar Federasyon:D
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
28.Mayıs.2010, 13:42
6+2 iyidir bence... ;)
GeNç KaRTaL
28.Mayıs.2010, 20:51
Italya gibi olsa :) Her sezon iki yabanci alinabilsin ;) Turkiye ligindeki yabancilari topliyabilirsin ama :)
Yerlilerden sonra ligdeki yabancılara da bi ton para istenir o zaman da.Bence tümden serbest bırakılsın artık.Bir de böyle deneyelim bakalım.
Varonil
28.Mayıs.2010, 22:25
Bence İlk 11'de 5 Türk oyuncu olma kuralı olsun,onun dışında yabancı sınırlaması olmasın :)
di canio
01.Haziran.2010, 18:24
TFF Yönetim Kurulu, 2010-2011 sezonunda Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek kulüplerin 10 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalamasını karara bağladı.
Halihazırda 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalama hakkına sahip olan kulüpler, bu oyuncuların 6'sını sahada, 2'sini de yedek kulübesinde kullanabiliyorlardı.
Yeni karara göre; sözleşme yapılan 10 yabancı futbolcunun 8'i maç kadrosunda bulunurken, bunların 6'sı takımı adına sahada yer alabilecek. 2 yabancı oyuncu da kulübede bulunabilecek.
2010-2011 transfer dönemi 10 Haziran'da başlayacak
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı karar uyarınca, 2010-2011 sezonu birinci transfer dönemi 10 Haziran tarihinde başlayacak. Profesyonel liglerde transfer dönemi 1 Eylül 2010 tarihinde sona erecek. 2010-2011 sezonunda ikinci transfer dönemi ise 5 Ocak-1 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Kaynak: tff.org (http://www.tff.org/default.aspx?pageID=201&ftxtID=10170)
vego
01.Haziran.2010, 18:25
turkcell Süper Lig'de Takımlar 10 Yabancı Futbolcuyla Sözleşme Imzalayabilecek
Aşk-ı Şehir
01.Haziran.2010, 18:26
6+4 diye saçma bişey olur mu ya?
Sekopej
01.Haziran.2010, 18:27
Saçmalık, büyük kulüplerin elinde kalmış oyuncuları gönderme sıkıntısı çektiğinden bu şekilde sayı arttı. Yoksa futbolun gelişmesine ne katkısı olacak acaba tribünde oturan futbolcunun?
Yabancılar daha doğrusu tribünde oturacak yabancılar, elden çıkarılamayanlar olur, düşünüyorum düşünüyorum, başka olumlu bir yanını göremiyorum bu kararın.
RaSenGan
Saçmalık..Yabancı adam alıp ilk 18'e almamak ne kadar mantıklı olur merak konusu.
Facx
serbest olsun bence fmde de rahat rahat adam alabilelim :D
eng1n
01.Haziran.2010, 18:28
Müthiş bir iş 6+4 de değil 6+2+2 Harika bir olay yaptı Futbol Federasyonu Kutluyoruz.(!)
Sekopej
6+4 diye saçma bişey olur mu ya?
4 tanesi yedek de değil, 2 tanesi tribünde olacak.
TR.CaPTaiN
6+2 saçmalıkken yanına +2 daha eklediler. 2 tane kulübede 2 tane de tribünde mi oturacak ? Saçma sapan bir karar.
DenizlispoR
01.Haziran.2010, 18:29
Vallahi seneye değişsin bu sene kalabilir :p :n:.
GodfatheR
01.Haziran.2010, 18:30
Yine Mahmut Özgener yine müthiş bir hamle (!)
Beşiktaş için çıkarıldı sanırım bu karar. Neyse artık tribüne transfer yapılacak demek ki.
vego
01.Haziran.2010, 18:30
Yeni karara göre; sözleşme yapılan 10 yabancı futbolcunun 8'i maç kadrosunda bulunurken, bunların 6'sı takımı adına sahada yer alabilecek. 2 yabancı oyuncu da kulübede bulunabilecek.
Maç kadrosu derken:?
RaSenGan
01.Haziran.2010, 18:32
Maç kadrosu derken:?
İlk 18 yani.
vego
01.Haziran.2010, 18:33
ha tama sonradan çaktım herkes 6+2+2 derken ben ilk 11 de 8 anlamışım :n:
Facx
01.Haziran.2010, 18:36
bunun tek avantajı (ki onada avantaj diyebilirmiyiz) avrupa maçlarına 10 yabancıyla çıkabiliriz
Ahmet Göktaş
01.Haziran.2010, 18:38
Bu sınır FM'ye nasıl yansıtalacak acaba ? Dünyada ilk sanıyorum.
goosfraba
01.Haziran.2010, 18:40
ntvsporda canlı dinlerken haberi yüzeysel verip, kulüplerin 10 yabancıyla sözleşme yapabileceğini söylediler. sonra foruma girip kararın 6+2+2 olarak alındığını okuyunca hayal kırıklığına uğradım.
çok saçma.
vego
01.Haziran.2010, 18:40
Bu sınır FM'ye nasıl yansıtalacak acaba ? Dünyada ilk sanıyorum.
6+4 yansıtırla yada şu 10 yabancı kadro numa verebilirsiniz ilk 11 de 6 yabancı maç kadrosunda 8 ybn bulundurabilirsiniz.
İngilteredeki kiralama kuralları gibi oldu :n:
mpaker66
01.Haziran.2010, 18:42
ya olmasın böle barii şiyle bişi deseler 10 yabancını 2 si 22 yaşın altında oyuncu alcaksın gibi...
di canio
01.Haziran.2010, 18:42
Bence çok yanlış karar. Zaten yabancı sayısının artmasına karşıydım. Bu kararlar yerli oyuncularımızın forma şansı daha da azaldı. Birçok takım sırf ucuz diye Afrika'dan Asya'dan bilmem nereden ortalama oyuncularla dolduracak kadrolarını. Yerli oyuncular anca arta kalan kontenjanı dolduracak. Çoğu da Bank Asya'ya gider. Orada da yabancı sayısı toplamda 5 oldu (Türki devletlerden kontenjan da dahil). 2. Lig'de de kaliteli oyuncular görebiliriz artı olarak. Avrupa'da mücadele edecek takımlarımız için iyi oldu.
Sekopej
01.Haziran.2010, 18:43
FM'ye yansımasında sıkıntı olmaz, Sonuçta şu anda 6+2 kuralı uygulanabiliyor, ek kural getirilip, ilk 18'de 8 yabancı olur, ilk 11'de 6 derler. Sezon başı kadro numarası da 10 yabancıya verilir.
Avrupa Kupası maçlarında, eski kurala göre +2'de yer alan oyuncularla beraber 8 yabancı aynı anda oynamamışken (7 olmuştur ama 8 hatırlamıyorum) 10 yabancının aynı maçta oynayacağını hiç sanmıyorum ama kulübede oturabilecekleri için, avrupa maçlarında bu avantaj olabilir.
yunusgs
01.Haziran.2010, 18:43
Hangi futbolcu tribünde oturmak için bir takıma transfer olur ki?Bu kural yabancı transferlerini zora bile sokabilir.
Revolution
01.Haziran.2010, 18:47
Kulüpler sadece oyuncu gönderemediği için sıkıntıya girmeyecek sadece olan bu..
BleedingMoon
01.Haziran.2010, 18:48
saçmalığın daniskası. 6+2+2'ymiş. şaka gibi yahu.
anilton
01.Haziran.2010, 18:49
Benim bu iş için iyi oldu diyebileceğim bir nokta var.
Kulübede ve ya kadorda;
Uğur İnceman olacağına Fink olsun.
Deniz olacağına Cristian olsun.
Önder olacağına Bilica olsun.
Aydın Yılmaz olacağına Gio olsun.
Erhan Güven olacağına Zapo olsun.
Yani demek istediğim sırf kontenjan yüzünden gereksiz yerlilerle dolacağına,onlardan daha üst yabancılar olabilir.Ki yerlilerin yedek kaldıklarında kaprisleri,formdan düşmeleri,çalışmamaları cabası.Yabancılar bu konuda çok daha profesyoneller...
Yoksa Milli takım ve Türk futbolu için ne anlam ifade ediyor bu düzenleme anlayabilmiş değilim...
Bu arada sadece TFF'ye yüklenmek yanlış olur.Kendi kafalarına göre değil Kulüpler Birliği'nin tavsiyeleri ve görüşleri doğrultusunda alınmış bir karar bu...
6+2+2'nin ikinci artısı dolayısıyla A2'de yabancıya izin verebililer.Böylece potansiyelli yabancı genç oyuncularıda transfer etme olanağı olur...
Trabzonspor
01.Haziran.2010, 18:50
Serkan aynen öyle elde kalan adamlar yüzünden çıkarıldı bu kural açıkca ortada.
TR.CaPTaiN
01.Haziran.2010, 18:51
Bu son çıkan +2 için transfer edilecek yabancıların ŞL ve AL'de oynayabilecek kadar kaliteli isimler olacağını zannetmiyorum. Dolayısıyla bu kararın Avrupa arenası için de avantajlı bir tarafı olduğunu düşünmüyorum.
di canio
01.Haziran.2010, 18:57
Benim bu iş için iyi oldu diyebileceğim bir nokta var.
Kulübede ve ya kadorda;
Uğur İnceman olacağına Fink olsun.
Deniz olacağına Cristian olsun.
Önder olacağına Bilica olsun.
Aydın Yılmaz olacağına Gio olsun.
Erhan Güven olacağına Zapo olsun.
Yani demek istediğim sırf kontenjan yüzünden gereksiz yerlilerle dolacağına,onlardan daha üst yabancılar olabilir.Ki yerlilerin yedek kaldıklarında kaprisleri,formdan düşmeleri,çalışmamaları cabası.Yabancılar bu konuda çok daha profesyoneller...
Yoksa Milli takım ve Türk futbolu için ne anlam ifade ediyor bu düzenleme anlayabilmiş değilim...
Bu arada sadece TFF'ye yüklenmek yanlış olur.Kendi kafalarına göre değil Kulüpler Birliği'nin tavsiyeleri ve görüşleri doğrultusunda alınmış bir karar bu...
6+2+2'nin ikinci artısı dolayısıyla A2'de yabancıya izin verebililer.Böylece potansiyelli yabancı genç oyuncularıda transfer etme olanağı olur...
Güzel diyorsun ama kadrolarda Önder, Deniz, Erhan, vb. yerine daha iyi yabancıların olması bu oyuncuların ortadan kalkması demek değil. Eğer bu oyuncular mevcut takımlarında kalmazsa, bir takıma transfer olacaklardır. Bu zincirleme bir etki doğuracak. Bu oyuncuların gelmesiyle başka oyuncular başka takımlara giderken, sonuç olarak birçok oyuncu lig dışında kalacak demektir. Yurtdışında yabancı sayıldığımız için, gidecek olan oyuncu sayısı da az olacak ve birçok oyuncu bir alt lige transfer olacak. O ligden de birçok oyuncu bir alt lige derken, şans verilen genç oyuncu sayısı azalacak.
Karışık oldu sanırım şöyle anlatayım; liglerimizi bir kova olarak düşünelim. Belli bir oyuncu kapasitesi var. Dışardan gelecek her oyuncu, başka oyuncuların lig dışında kalması demek. Saçma gelebilir belki ama böyle de bir durum sözkonusu.
Ayrıca saydığın tarz oyuncular yerine, yine saydığın kalitede ki oyuncuların olacağı da kesin değil. Belki de Iorfa (Galatasaray), Simao (Fenerbahçe), Gordon (Beşiktaş), Misse Misse (Trabzonspor) gibi oyuncularla da doldurabilirler o kulübeyi.
Chivalry
01.Haziran.2010, 19:05
Nasıl bir karardır bu? Yerlilere yedek kulübesinde oturtulacak demiş bazıları. Haketmiyorsa otursun abi YERLİ diye yatan adamı mı kadroya almak zorunda kulüpler? Veya belki şuanda Süper Lig de oynayan birçok oyuncu 1. lige düşecek denmiş. Orayı hakediyorsa, yeteneği o kadarsa orada oynasın yani yerlidir diye yükselttiğimiz sürece hiçbir yere varamayız. Alt yapı zaten sadece Türklerden oluşmamalı. Bir Messi Bir İspanyol kulübünde dünya yıldızı oluyorsa, bunu fenerbahçenin de yapması için arjantinden nijeryadan neden ucuz ama yetenekli topçular almasın ?
Hem bu sayede belki bonservis bedelleri düşer de Mehmet Topuz, Özer gibi oyuncular da avrupanın 2. sınıf kulüplerinde forma giyerek kendilerini geliştirirler. Dışardan ne kadar çok oyuncu alırsak dışarıya da o kadar çok oyuncu göndeririz. Ve bunun milli takıma da ne gibi bir zararı olur anlayamıyorum.
anilton
01.Haziran.2010, 19:20
Güzel diyorsun ama kadrolarda Önder, Deniz, Erhan, vb. yerine daha iyi yabancıların olması bu oyuncuların ortadan kalkması demek değil. Eğer bu oyuncular mevcut takımlarında kalmazsa, bir takıma transfer olacaklardır. Bu zincirleme bir etki doğuracak. Bu oyuncuların gelmesiyle başka oyuncular başka takımlara giderken, sonuç olarak birçok oyuncu lig dışında kalacak demektir. Yurtdışında yabancı sayıldığımız için, gidecek olan oyuncu sayısı da az olacak ve birçok oyuncu bir alt lige transfer olacak. O ligden de birçok oyuncu bir alt lige derken, şans verilen genç oyuncu sayısı azalacak.
Karışık oldu sanırım şöyle anlatayım; liglerimizi bir kova olarak düşünelim. Belli bir oyuncu kapasitesi var. Dışardan gelecek her oyuncu, başka oyuncuların lig dışında kalması demek. Saçma gelebilir belki ama böyle de bir durum sözkonusu.
Ayrıca saydığın tarz oyuncular yerine, yine saydığın kalitede ki oyuncuların olacağı da kesin değil. Belki de Iorfa (Galatasaray), Simao (Fenerbahçe), Gordon (Beşiktaş), Misse Misse (Trabzonspor) gibi oyuncularla da doldurabilirler o kulübeyi.
O kalibredeki yerliler zaten büyük takımlar için gereksiz.Yoksa daha alt seviyedeki Anadolu takımları için anahtar oyunu konumundalar zaten.
Birde transferde "iç piyasa" konusu var.Kontenjan nedeniyle yerli oyuncu konusunda Anadolu kulüplerinin eli güçlü oluyor ve pazarlık şansı bırakmıyorlar.Murat Ceylan'a 5-10 milyon € vereceğime Afrika'dan bedavaya bir genç getirim.Volkan Şen'e 10 milyon € vereceğime Arjantin'den çok daha makul fiyatlara bir yetenek getiririm.(Bizim yöneticiler bunları pek yapamaz orası ayrı).
Kağıt üzerinde bu yeni kuralın faydalarının büyük olduğunu söylemek zor ama birkaç küçük faydaları var gibi...
Sekopej
01.Haziran.2010, 19:20
Böyle işkence çektirileceğine, serbest bırak yabancı sayısını, herkes rahat etsin. AB uyum süreci deniyor, orada baskı kur, AB oyuncularının yabancı sayılmamasını sağla, Ab ülkelerinde de bizim oyuncularımız yabancı sayılmasın.
Bu şartlarda Türk oyuncuların avrupaya gitmeleri çok kolay olmuyor, eğer yabancı sayılmazlarsa çok sayıda oyuncu gidecektir.
Sınırsız yapsalar bu kadar eleştirmem, artı olayını senelerdir saçma bulurken şimdi iyice aştılar, artıya ek artı getirdiler.
Geleceğe yatırım, genç yabancı oyuncular gelsin vs amacı değil, uzun süreli sözleşmesi olan yabancılara sahip kulüplerin, elden çıkaramadıkları oyuncular için. Şimdi Beşiktaş 1-2 oyuncuyu göndererek yeni transferler yapabilir, Fenerbahçe hiç oyuncu göndermeden 3 oyuncu alabilir.
2-3 sene sonra, yine kural değişir, kalıcı olacağını sanmıyorum, 8+2 olur belki. Bir gün sınırsız olacak, neden o radikal kararı şimdi alamıyorlar, en azından AB sınırsız olsun, diğerlerine sınır koy 5 oyuncu mesela.
anilton
01.Haziran.2010, 19:28
Böyle işkence çektirileceğine, serbest bırak yabancı sayısını, herkes rahat etsin. AB uyum süreci deniyor, orada baskı kur, AB oyuncularının yabancı sayılmamasını sağla, Ab ülkelerinde de bizim oyuncularımız yabancı sayılmasın.
Bu şartlarda Türk oyuncuların avrupaya gitmeleri çok kolay olmuyor, eğer yabancı sayılmazlarsa çok sayıda oyuncu gidecektir.
Sınırsız yapsalar bu kadar eleştirmem, artı olayını senelerdir saçma bulurken şimdi iyice aştılar, artıya ek artı getirdiler.
Geleceğe yatırım, genç yabancı oyuncular gelsin vs amacı değil, uzun süreli sözleşmesi olan yabancılara sahip kulüplerin, elden çıkaramadıkları oyuncular için. Şimdi Beşiktaş 1-2 oyuncuyu göndererek yeni transferler yapabilir, Fenerbahçe hiç oyuncu göndermeden 3 oyuncu alabilir.
2-3 sene sonra, yine kural değişir, kalıcı olacağını sanmıyorum, 8+2 olur belki. Bir gün sınırsız olacak, neden o radikal kararı şimdi alamıyorlar, en azından AB sınırsız olsun, diğerlerine sınır koy 5 oyuncu mesela.
Serkan Abi elden çıkarma mevzusu sana mantıklı geliyor mu?Birkaç kulüp böyle istedi diye bu karar alınır mı?Geçenlerde bir yerde okudum 6+2+2 kuralı için kulüpler ortak karar alarak başvurmuşlar.TFF kafadan uydurmuyor yani bu kuralları...
Ayrıca kendi kulübüm adına konuşayım Beşiktaş'ın elden çıkaramama gibi bir sorunu yok.Hatta bu oyuncuları ne kadar iyi fiyata satarsam kardır mantığıyla pazarlıklar yapmakta.
Dalga geçilen Gordon şuan da Hırvatistan milli takımı kadrosunda.Geçen sene S.Graz'da çok iyi bir sezon geçirdi ve S.Graz bonservisini almak için bastırıyor.
Zapo ve Tabata'ya başta Bursa ve Eskişehir olmak üzere bir çok Süper Lig kulübünden teklif var ve pazarlık aşamasında.
Tello ve Holosko'ya dünya kupasından sonra hertürlü talip bulunur...
GeNç KaRTaL
01.Haziran.2010, 19:30
AB sistemi bana da mantıklı geliyor.3 tane de diğer Avrupa dışı kontenjanı koyarsın mis gibi olur.Ülke futbolunun kalitesi artar.Ya da serbest bırakılsın.Bir de bu denensin.Ne olacak sanki? Gidişat onu gösteriyor ama illa yavaş yavaş yapacaklar.Bu karar sanırım en çok bizim işimize yarayacak.O açıdan iyi oldu diye düşünüyorum.
Universal
01.Haziran.2010, 19:35
Federasyonun aldığı bu müthiş karardan dolayı tebrik ediyoruz. Yakında türev, integral filan alırız. Buna ek olarak kulüplerimizin, yani bizim paramız tribünde yatacak, ben daha başka bir yorum yapmıyorum.
Sekopej
01.Haziran.2010, 19:36
Anıl, ben zaten kulüplerin isteği doğrultusunda bu karar alındı diyorum.:)
Beşiktaş'a bakmıyorum, göndermek istedikten sonra, hiç bir oyuncu elde kalmaz, ben Fenerbahçe'ye bakıyorum. Geçen sene alınan Cristian eğer bu karar çıkmasa belki gönderilecekti ve 1 sene önce aldığın adamı nasıl yarı fiyata gönderirsin diye eleştiriler çıkacaktı. Aynı şekilde Güiza, istendikten sonra, kolayca satılır ama şimdi gönderilmeyecek, takımda kalacak, şans gelir de oynarsa faydası olur, oynamazsa yedek oturuyor, en azından zararına satıldı denmez.
8 milyona alınan Tabata 2 milyona satılsa yönetim eleştirilmeyecek mi? Eleştirilecek. Şimdi der ki yönetim fiyatı 5 milyon, isteyen var mı? Yok. Dursun kadroda, tribünde oturur, eğer iyiyse hoca oynatır, katkısı olursa ne ala, olmazsa zaten oturur.
Her takıma bakarsan böyle oyuncuları vardır, onları ucuza göndermek yerine kadroda tutup, faydalanabildiği kadar faydalanır, zaten yeni alınacak oyuncular, direk oynayacak oyuncular olacak, tribünde oturanlar hep eldeki oyuncular olacak. Lig başladığında bunu görürüz, gelen yeni transferlerin tribünde oturacağını hiç sanmıyorum. Bu nedenle eldeki oyuncular için çıkartıldığını düşünüyorum.
Del Piero_10
01.Haziran.2010, 19:41
Saçma sapan 8 + 2, 4x4, 3 - 5 gibi formüller yerine belli bir kıstas getirerek serbest bıraksınlar olsun bitsin.
Since-1907
01.Haziran.2010, 19:44
6+2+2 tribüne 6+2+2+2 evine 6+2+2+2+... en son futbolcuyu uzaya kadar götüren bir sınır bekliyorum TFF'den.Yani her türlü kombinasyonu deniyorum olumlu sonuç çıkaramıyorum şu karardan.
BleedingMoon
01.Haziran.2010, 19:50
yabancı sınırlaması tümden kalkmalıydı. ancak türkiye buna hazır değil. yabancı sınırı kalkacak diye tüm oyuncu kontenjanlarını yabancılardan yana dolduran kulüpler olacaktır. önce altyapı sağlamlaştırılmalı ki kaliteli türk oyuncular da çıkabilsin. mesela bakın barça'ya, sevilla'ya, valencia'ya; hep ispanyollar ön planda. yahut bakın juventus'a, kadro'nun çoğunluğu italyan.
goosfraba
01.Haziran.2010, 19:53
bu konu hakkında okuduğum en komik yazı şuydu :D
'' 6+2 maçta +2 tribünde, arabada +5, evde +15 ''
Arbitre
01.Haziran.2010, 19:55
saçma sapan bir karar
Varonil
01.Haziran.2010, 20:16
Yararları ile birlikte zararlarının da olacağı değişik bir uygulama olacak.Nasıl sonuçlara yol açacak göreceğiz.
Bence artık bir Rezerv lig olması şart.A2 oyuncularının da forma giyebileceği buna ek olarak maç kadrosu dışında kalan 2 yabancı oyuncunun da oynayabileceği bir rezerv lig bu 10 yabancılı sisteme yardımcı olabilir.
di canio
01.Haziran.2010, 20:18
Nasıl bir karardır bu? Yerlilere yedek kulübesinde oturtulacak demiş bazıları. Haketmiyorsa otursun abi YERLİ diye yatan adamı mı kadroya almak zorunda kulüpler? Veya belki şuanda Süper Lig de oynayan birçok oyuncu 1. lige düşecek denmiş. Orayı hakediyorsa, yeteneği o kadarsa orada oynasın yani yerlidir diye yükselttiğimiz sürece hiçbir yere varamayız. Alt yapı zaten sadece Türklerden oluşmamalı. Bir Messi Bir İspanyol kulübünde dünya yıldızı oluyorsa, bunu fenerbahçenin de yapması için arjantinden nijeryadan neden ucuz ama yetenekli topçular almasın ?
Hem bu sayede belki bonservis bedelleri düşer de Mehmet Topuz, Özer gibi oyuncular da avrupanın 2. sınıf kulüplerinde forma giyerek kendilerini geliştirirler. Dışardan ne kadar çok oyuncu alırsak dışarıya da o kadar çok oyuncu göndeririz. Ve bunun milli takıma da ne gibi bir zararı olur anlayamıyorum.
O kalibredeki yerliler zaten büyük takımlar için gereksiz.Yoksa daha alt seviyedeki Anadolu takımları için anahtar oyunu konumundalar zaten.
Birde transferde "iç piyasa" konusu var.Kontenjan nedeniyle yerli oyuncu konusunda Anadolu kulüplerinin eli güçlü oluyor ve pazarlık şansı bırakmıyorlar.Murat Ceylan'a 5-10 milyon € vereceğime Afrika'dan bedavaya bir genç getirim.Volkan Şen'e 10 milyon € vereceğime Arjantin'den çok daha makul fiyatlara bir yetenek getiririm.(Bizim yöneticiler bunları pek yapamaz orası ayrı).
Kağıt üzerinde bu yeni kuralın faydalarının büyük olduğunu söylemek zor ama birkaç küçük faydaları var gibi...
Altyapıya genç yabancılar alıp, yetiştiremez bizim kulüplerimiz. Genç yabancılar zaten bütün büyük kulüpler tarafından takipte. Hem mali açıdan hem de kariyer açısından tercih edileceğimizi sanmıyorum. Bizim kulüplerimiz altyapı için alınan yabancılara büyük paralar da vermezler. Kalitesiz olduğu için düşmüyor 1.Lig'e o oyuncular. Takımlar sezona yaklaşık olarak 25 oyuncuyla başlıyor. Kulüp bütçesi de bunda etken. 25 oyuncunun 8 tanesi yabancıydı, altyapı oyuncuları hariç 17 tane yerli oyuncu yaklaşık olarak her takımda bulunuyordu. Şimdi bu sayı 15'e düşecek. Her takımdan 2 yerli oyuncu düşmesi demek, yine yaklaşık 36 oyuncunun sadece yetenekten değil mecburiyetten Süper Lig dışında kalması demek. Bu oyuncular takımda tutulanlardan kalite ve yetenek olarak kötü görünen oyuncular olacaktır, o açıdan söylediğinizle bağdaşabilir. Ancak getirilen yabancı da bu yetenek ve kalite konusu yerlilere göre minimum seviyede aranacak. Yabancılar kaliteli gelmeyecek, genç Afrikalılar falan gelecek ülkeye büyük ihtimalle. Bu oyuncuların gelmesi kulüpleri rahatlatacak ekonomik açıdan. Dediğiniz gibi Mehmet Topuz, İsmail Köybaşı örneklerinde olduğu gibi paralar saçılmaz. Belki bu defa yabancı oyuncular için bu bonservisler ödenebilir. Yurtdışına oyuncu göndermemiz yukarıda arkadaşların da söylediği gibi çok zor. Yabancı sınırlamasına takılıyorlar. Yurtdışına gidemeyen oyuncular 1.Lig'e dönecek. Yukarıda saydığım gibi, bu oyuncuların 1.Lig'e gelmesi, oradan da 2.Lig'e oyuncu kaymasına neden olacak. 2.Lig'den de 3.Lig'e. Ne kadar çok yerli oyuncuyu üst seviyede mücadele ettirebilirsek oyuncuların gelişimi açısından o kadar iyi sonuçlar verir kanaatindeyim. Bu da milli takımımıza yansır.
Yine yukarıda verdiğim rakamlara dayanarak; geçtiğimiz sezon yurtdışında oynayanların dışında yaklaşık olarak 306 yerli oyuncu arasından Milli takıma oyuncu seçilirken, önümüzde ki sezon 270 yerli oyuncudan milli takıma oyuncu seçilecek.
Ben son derece karşıyım yabancı kontenjanının arttırılmasına. + uygulaması bana da saçma geliyor. Yabancı sayısı 5 ya da en fazla 6 olmalı. Oyuncularımızın yurtdışında yabancı sayılmaması yönünde uygulamalar gerçekleştirilirse sayı arttırılabilir.
The.Crow
01.Haziran.2010, 20:21
Bu karar tamamen saçma ancak anadolu kulüplerin oyuncularına istedikleri fiyatları düşürür tek yararı bu olur gibi götünüyor. CL kapatasitesinde oyuncu alacaksın onları ligde yedek de oturtamazsın eee o zaman her halukarda aynı kişiler yedek kalır olur biter Bir yararı da olmaz.
Varonil
01.Haziran.2010, 20:24
Bank Asya 1.Ligi'ide 3 yabancı olmuş bu arada.
Kulüplerimiz için yapılabilecek en mantıklı hamle doğru bir şekilde scout sistemi yerleştirip 6+2+2'de genç,yetenekli ileride Türk ve Avrupa futboluna damga vuracak isimleri getirmek olmalıdır.
yaman76hakanFB
01.Haziran.2010, 20:27
O ARTI kısmını alsınlar... Başlarına çalsınlar. Adam gibi SEKİZ yabancı kuralı getir; kimse haketmediği halde yerli kontenjanından ilk 11'e yerleşemesin. Yahut kötü oynarken "yerli kontenjanından" sahada kalmasın.
Fernando Gago
01.Haziran.2010, 20:30
Bu olaya nereden baktığınız önemli . Doğru olduğunu söylersin birçok neden sayarsın , Yanlış olduğunu söylersin birçok neden sayarsın . Ancak yabancı sınırlamasının artırılması doğru bir karar . 9 milyon euro 6 milyon euro gibi şişirme Bonservis ücretleri veriyoruz Türk oyunculara . Anadolu klüpleri zarar görecek diyoruz ama bu kontejyan işinden çok yarar sağladılar Büyükleri çok zorladılar zaten .. 6+2+2 komik duruyor gerçekten ama Lig uzun bir maraton sakatlık cezalılar milli takıma gidenler vs ek +2yi doldurur zaten .
di canio
01.Haziran.2010, 20:38
Bonservislerin yüksek olması transferi yapan kulüp yöneticilerinin hatası. Bunu tamamen kontenjana bağlamak doğru değil bence. Mehmet Topuz, İsmail Köybaşı gökten yetişmiş olarak inmiyorlar. Onların da bir altyapı geçmişi var. Sen de yetiştir. Büyük takımlarımızın altyapılarından yetişen oyuncular liglerimizde oynuyor. Şans ver, güven ver, oynat. Çıksın altyapından. Serdar Özkan, Aydın Yılmaz gibi yeterli şansı bulmasına rağmen verimli olamıyorsa gönderirsin. Ya da yurtiçinde ki yetenekleri erkenden keşfedersin, daha parlamamışken alırsın. A2 ligi, gençlik ligleri boşuna mı oynanıyor. İzle, keşfet, al. Millet olarak hazıra konmayı sevmemizin de etkisi var yüksek bonservis ücretlerinde, taraftarın ağzına bir parmak bal sürme düşüncesinin de.
Flawless Victory
01.Haziran.2010, 20:52
Arkadaşlar bırakın bu işleri yav. Yabancı oyuncular olmadan bizim Avrupa Kupası almamız 50 yılda bir ya olur ya olmaz. Galatasaray da böyle aldı. Artık takımlarımızın hedefi Şampiyonlar Ligi'ne girdik, ooh be yeter bize demek olmamalı. Eskiden lig büyük takımların tekelindeydi, yabancı sayısı kısıtlıydı. Şimdi yabancı sayısı daha çok ve anadolu takımları da artık iyi takımlar kurabiliyor. Maç seyrederken niye Alex gol attı, Semih atmadı diyor musunuz? Önemli olan o golleri atmak, Avrupa'da da yabancılar sayesinde kupa alınca, "Türkler bir şey yapamadı, ne yapayım böyle kupayı" diyecek miyiz?
di canio
01.Haziran.2010, 21:04
Arkadaşlar bırakın bu işleri yav. Yabancı oyuncular olmadan bizim Avrupa Kupası almamız 50 yılda bir ya olur ya olmaz. Galatasaray da böyle aldı. Artık takımlarımızın hedefi Şampiyonlar Ligi'ne girdik, ooh be yeter bize demek olmamalı. Eskiden lig büyük takımların tekelindeydi, yabancı sayısı kısıtlıydı. Şimdi yabancı sayısı daha çok ve anadolu takımları da artık iyi takımlar kurabiliyor. Maç seyrederken niye Alex gol attı, Semih atmadı diyor musunuz? Önemli olan o golleri atmak, Avrupa'da da yabancılar sayesinde kupa alınca, "Türkler bir şey yapamadı, ne yapayım böyle kupayı" diyecek miyiz?
Kulüpler açısından haklısın. Ya milli takım açısından bakarsak?
Deus Dominus
01.Haziran.2010, 21:06
Düzgün kullanılabilirse kulüplere getirileri olabilecek bir karar ama bende çoğu arkadaş gibi günü kurtarmak adına verilmiş bir karar olarak görüyorum. Gelecek vadettiği düşünülen ama riske girip takıma katılmak istenmeyen genç yabancı oyuncular bu sayede takıma katılabilir ama hangi Türk kulübü dener, yapar bu sistemi soru işareti.
footballer33
01.Haziran.2010, 21:20
Bu kararın elle tutulacak tek yanı yabancıları yollarken daha iyi şartlarda ve alelacele değil de düşünüp doğru adım atarak yollamak oldu. Onun dışında neresinde bakarsan bak saçmalık.
KanaKe
01.Haziran.2010, 21:23
En cok BJK'nin isine yarar heralde bu... diger takimlarin isine yarayacagini sanmiyorum.
Flawless Victory
01.Haziran.2010, 21:33
Kulüpler açısından haklısın. Ya milli takım açısından bakarsak?
Gören de her 4 yılda bir dünya kupası ve avrupa kupasına gidiyor sanır. Bir dünya kupasında ve bir avrupa şampiyonasında başarımız var. Başka bir başarımız var mı bu sistemle? Yabancı sayısı çok olursa bence alt liglerdeki oyuncular kendisini geliştirmek adına ve büyük takımlarda oynama adına daha gayretli olacaklar. Hem geçtiğimiz senelerde Galatasaray 6 yabancı hakkı olmasına rağmen Türk oyuncuları oynatarak şampiyon olmadı mı? Demek ki, yabancı sayısı ile alakası yok olayın, Türk oyuncular iyi olduğunda gelip oynar, takımın da yıldızı olur. Tuncay Fenerbahçe'ye geldiğinde yıldız değil miydi? Sen iyiysen her halükarda oynarsın. Ben maç yaparak iyi olunacağına inanmıyorum. Çok maç yaparak sadece tecrübe kazanırsın, o da çok önemli değil, sadece kritik anlarda önemli.
GeNç KaRTaL
01.Haziran.2010, 21:36
yabancı sınırlaması tümden kalkmalıydı. ancak türkiye buna hazır değil. yabancı sınırı kalkacak diye tüm oyuncu kontenjanlarını yabancılardan yana dolduran kulüpler olacaktır. önce altyapı sağlamlaştırılmalı ki kaliteli türk oyuncular da çıkabilsin. mesela bakın barça'ya, sevilla'ya, valencia'ya; hep ispanyollar ön planda. yahut bakın juventus'a, kadro'nun çoğunluğu italyan.
İnter'e baktığımızda ise takımdaki toplam İtalyan sayısının 3-4 olduğunu görüyoruz.Aynı takım bu sezonun en başarılı takımı.Yabancı kısıtlamasını bırakınca tüm takımlar yabancı oyunculara yönelmezler herhalde.Bir kaç tane takım böyle yapar belki,oda sanmıyorum.Milli takımın yabancı kısıtlamasın kaldırılmasından etkileneceğini düşünmüyorum.Bunu anlayabilmemiz için de yaşamamız gerekiyor.Fakat bu son alınan karar milli takımı hiç etkilemez.Kulüpleri rahatlatmak adına alınmış bir karar.Zaten kulüpler istediler bunu.
di canio
01.Haziran.2010, 21:41
Gören de her 4 yılda bir dünya kupası ve avrupa kupasına gidiyor sanır. Bir dünya kupasında ve bir avrupa şampiyonasında başarımız var. Başka bir başarımız var mı bu sistemle? Yabancı sayısı çok olursa bence alt liglerdeki oyuncular kendisini geliştirmek adına ve büyük takımlarda oynama adına daha gayretli olacaklar. Hem geçtiğimiz senelerde Galatasaray 6 yabancı hakkı olmasına rağmen Türk oyuncuları oynatarak şampiyon olmadı mı? Demek ki, yabancı sayısı ile alakası yok olayın, Türk oyuncular iyi olduğunda gelip oynar, takımın da yıldızı olur. Tuncay Fenerbahçe'ye geldiğinde yıldız değil miydi? Sen iyiysen her halükarda oynarsın. Ben maç yaparak iyi olunacağına inanmıyorum. Çok maç yaparak sadece tecrübe kazanırsın, o da çok önemli değil, sadece kritik anlarda önemli.
Ülkemizde ki yabancı hayranlığı, alınan oyuncuların piyasasının düşmemesi, yabancılarla yapılan sözleşmelerde ki katı şartlar, yabancıların maliyeti dolayısıyla; takımlarımızda yerlilerin yabancılara tercih edilebilmeleri çok zor. Bu şartları düşününce yabancı sayısının artmasıyla, ülkemizde ki en üst ligde mücadele eden yerli oyuncu sayısı düşeceği ve yurtdışına da tarnsferi zor olduğu için, daha iyi bir milli takım olması pek mantıklı gelmiyor bana.
Flawless Victory
01.Haziran.2010, 21:41
Türkiye'de alt yapının sağlamlaştırılmasını beklemek hayalperestlik olur bence. Neremiz doğru ki alt yapı sağlam olsun. Türkiye'nin başarı kazanması ve bunu paraya çevirip alt yapıya yönelmesi gerekir.
izmer96
01.Haziran.2010, 23:08
is yine donmus milli takima gelmis , yahu basarili bu kadar avrupa ulkesinden hangisinin liginde bizim kadar sacma yabanci kurali varki ? ne kadar kaliteli yabanci olursa senin liginde okadar iyi gelisir bu kadar basittir bu is , 6+2+2 nedir ? Uganda liginde olmiycak sacma kurallar cikartiyorlar , bi baskan ariyor yahu elimde yabancilar kalicak bari + 2 ye + 2 daha cikartalim diyorda boyle mi cikiyor bu kural?
Lig markasi , kalitesi diyorlar biraksinlar yabanci sinirsiz olsun AB disindanda yilda 2 tane alinabilinsin , avrupadaki tum takimlar 11 tane yabanci ile oynarken burda bizi dos santoslara , tabata lara , cristian lara 5-10 m euro verdirttirip boyle futbolculari izlemek zorunda birakmasinlar
di canio
01.Haziran.2010, 23:15
is yine donmus milli takima gelmis , yahu basarili bu kadar avrupa ulkesinden hangisinin liginde bizim kadar sacma yabanci kurali varki ? ne kadar kaliteli yabanci olursa senin liginde okadar iyi gelisir bu kadar basittir bu is , 6+2+2 nedir ? Uganda liginde olmiycak sacma kurallar cikartiyorlar , bi baskan ariyor yahu elimde yabancilar kalicak bari + 2 ye + 2 daha cikartalim diyorda boyle mi cikiyor bu kural?
Lig markasi , kalitesi diyorlar biraksinlar yabanci sinirsiz olsun AB disindanda yilda 2 tane alinabilinsin , avrupadaki tum takimlar 11 tane yabanci ile oynarken burda bizi dos santoslara , tabata lara , cristian lara 5-10 m euro verdirttirip boyle futbolculari izlemek zorunda birakmasinlar
Başarılı bu kadar Avrupa ülkesinin oyuncuları diğer AB ülkelerinde yabancı kontenjanına takılmıyor. Kendi ülkesinde yabancı sınırsız olsa da yerli statüsünde oynayabileceği bir sürü üst düzey lig var seçenek olarak. Bizim oyuncularımız yurtdışında yabancı sayılıyor ve kaç oyuncumuzu gönderebileceğiz yurtdışına? Yerli oyuncuların oynayabileceği en üst düzey ligimiz Süper Lig. Burada da onların önünü bir sürü yabancı oyuncu ile doldurursan artık Bank Asya 1.Lig'den alırız Milli takıma oyuncu.
Flawless Victory
01.Haziran.2010, 23:26
Başarılı bu kadar Avrupa ülkesinin oyuncuları diğer AB ülkelerinde yabancı kontenjanına takılmıyor. Kendi ülkesinde yabancı sınırsız olsa da yerli statüsünde oynayabileceği bir sürü üst düzey lig var seçenek olarak. Bizim oyuncularımız yurtdışında yabancı sayılıyor ve kaç oyuncumuzu gönderebileceğiz yurtdışına? Yerli oyuncuların oynayabileceği en üst düzey ligimiz Süper Lig. Burada da onların önünü bir sürü yabancı oyuncu ile doldurursan artık Bank Asya 1.Lig'den alırız Milli takıma oyuncu.
Bu güne kadar engellendi de ne yaptık diye sormak lazım. Avrupa takımlarının basına verdiği GS, FB, BJK güçlü takım, dikkatli olacağız açıklamalarına bakmayın, kendi içlerinde dalga geçiyorlar.
RasAnt
02.Haziran.2010, 02:26
Çok güldüm ya bu karara :D amaç ne acaba ben mi göremiyorum doğruyu,seneyede bir +2 daha koysunlar onlarda top toplasın.
Özgür Çetin
02.Haziran.2010, 02:30
Yuhh diyorum
Türkiyeden futbolcu zor çıkar!!
5+1 en güzeli idi
RasAnt
02.Haziran.2010, 02:41
Yuhh diyorum
Türkiyeden futbolcu zor çıkar!!
5+1 en güzeli idi
İtalyada İngilterede İspanyada Torresler Lampardlar Terryler Buffonlar nasıl çıkıyor acaba kardeşim ? takımlarında 3-4 kendi milletinden oyuncular var hepside dünya starı,gerisi zaten yabancı.Kaliteli Türk çok dünya starı elde edebiliriz diğer ülkeler gibi.
Ama düşüncem ne diye sorulsa tüm dünyada 5 yabancı sınırlaması olmasını isterdim.
di canio
02.Haziran.2010, 02:54
İtalyada İngilterede İspanyada Torresler Lampardlar Terryler Buffonlar nasıl çıkıyor acaba kardeşim ? takımlarında 3-4 kendi milletinden oyuncular var hepside dünya starı,gerisi zaten yabancı.Kaliteli Türk çok dünya starı elde edebiliriz diğer ülkeler gibi.
Ama düşüncem ne diye sorulsa tüm dünyada 5 yabancı sınırlaması olmasını isterdim.
İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa ile Türkiye'yi karşılaştırmak çok yanlış öncelikle. O ülkelerde ki gibi bir düşünce yapısına sahip olabilsek keşke futbol açısından. O ülkelerde ki gibi altyapılara, genç oyunculara yatırım yapabilsek, onlara gereken ilgiyi gösterebilsek keşke. Türkiye'yi saydığım ülkelere göre değil de kendi içinde yorumlamak gerek, sorunların teşhisi için. Genç milli takımlarda ki oyuncularımız alt seviyelerde çoğu zaman zirveye oynayıp, rakiplerinden aşağı kalmıyor. Ancak o seviyede karşılaştıkları rakiplerinin birçoğu üst seviye liglerde, kulüplerde, milli takımlarının a kadrolarında forma giymeye başlarken, bizimkilerin hemen hemen hepsi ligde daha küçük bir takıma ya da bir alt lige kiralanıyorlar. Sonra da bu oyuncular oralarda kendilerini geliştirip, olgunlaşana kadar 5-6 sene geçiyor. Bu süre zarfında genç milli seviyede rakip oldukları oyuncular üst seviyelerde maçlara çıkarken, bizimkiler kendilerini kanıtlamak için çırpınıyorlar. Eğer şanslılarsa yaşları 26-27 olunca bir büyük takıma transfer oluyorlar. Herhangi bir Avrupa mücadelesinde; genç seviye milli takımlarında rakip olarak boy ölçüştükleri oyuncular, bizim oyuncuların ilk maçlarına çıktıkları seviyede defalarca maç yaptıkları için daha tecrübeli olup, bizimkilerden daha başarılı oluyorlar. Tekrar ediyorum bizim o sayılan ülkelerin düşünce yapıları, sistemleri bizim gömlek gömlek üzerimizde. Ayrıca bizim oyuncularımızın Türkiye'de forma şansı bulamazlarsa, yurtdışında rahatlıkla oynayabileceği bir ülke de yok, yabancı sınırı yüzünden. Kendimizi İtalya, İspanya, Fransa, Almanya, İngiltere ile kıyaslamamız son derece yanlış.
RasAnt
02.Haziran.2010, 13:28
İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa ile Türkiye'yi karşılaştırmak çok yanlış öncelikle. O ülkelerde ki gibi bir düşünce yapısına sahip olabilsek keşke futbol açısından. O ülkelerde ki gibi altyapılara, genç oyunculara yatırım yapabilsek, onlara gereken ilgiyi gösterebilsek keşke. Türkiye'yi saydığım ülkelere göre değil de kendi içinde yorumlamak gerek, sorunların teşhisi için. Genç milli takımlarda ki oyuncularımız alt seviyelerde çoğu zaman zirveye oynayıp, rakiplerinden aşağı kalmıyor. Ancak o seviyede karşılaştıkları rakiplerinin birçoğu üst seviye liglerde, kulüplerde, milli takımlarının a kadrolarında forma giymeye başlarken, bizimkilerin hemen hemen hepsi ligde daha küçük bir takıma ya da bir alt lige kiralanıyorlar. Sonra da bu oyuncular oralarda kendilerini geliştirip, olgunlaşana kadar 5-6 sene geçiyor. Bu süre zarfında genç milli seviyede rakip oldukları oyuncular üst seviyelerde maçlara çıkarken, bizimkiler kendilerini kanıtlamak için çırpınıyorlar. Eğer şanslılarsa yaşları 26-27 olunca bir büyük takıma transfer oluyorlar. Herhangi bir Avrupa mücadelesinde; genç seviye milli takımlarında rakip olarak boy ölçüştükleri oyuncular, bizim oyuncuların ilk maçlarına çıktıkları seviyede defalarca maç yaptıkları için daha tecrübeli olup, bizimkilerden daha başarılı oluyorlar. Tekrar ediyorum bizim o sayılan ülkelerin düşünce yapıları, sistemleri bizim gömlek gömlek üzerimizde. Ayrıca bizim oyuncularımızın Türkiye'de forma şansı bulamazlarsa, yurtdışında rahatlıkla oynayabileceği bir ülke de yok, yabancı sınırı yüzünden. Kendimizi İtalya, İspanya, Fransa, Almanya, İngiltere ile kıyaslamamız son derece yanlış.
Ben kıyaslamadım zaten onlar gibi olmamız lazım dedim.Onların sistemleriyle kıyaslayacak olursak Türkiyede futbol yok zaten :)
BeeTLeJuiCe
02.Haziran.2010, 17:51
Fenerbahçe, Almanya'dan tribünde oturması için çekirdekçi getiriyormuş hepimize hayırlı olsun :p
6+2+2 yapana kadar 6+ yapsınlar ilk 11 de 6 kişi gerisi serbest olsun.
ThersoN
02.Haziran.2010, 18:43
Karar değişti!
Artık 6 sahada 2 kulubede 2 tribunde 2 de genellikle söğütlüçeşme,mecidiyeköy,dolmabahçe semalarına alınabilecek!
Yabancı sayısı serbest olsun, yok AB vatandaşları serbest olsun diyenlere ve yabancı sayısı serbest olur mu yerli futbolcu yetişmez diyenleri Türkiye'yi İngiltere,İspanya,İtalya futbolu ile karşılaştırıp onlarda nası oluyor diyenlere hayretle ve üzülerek bakıyorum!
SAİT71
02.Haziran.2010, 18:51
Yuh böyle saçma karar heralde sadece ülkemizde olur... Tribünede yabancı transferi yapılacak artık... Bizim halı sahayada transfer hakkı tanınsın hatta bu yeni +2 olarak alınacaklar maç günleri tribün yerine bizim halı saha maçlarında oynasınlar :D Gerçekten saçma bir karar.. Bence transferlerde dondurma gönderme işlemleri için alındı bu karar. Keşe 6+2+2 yerine direk 7 yapsalardı yada 6'ya çekselerdi...Yani artılar atsalardı..
GeNç KaRTaL
02.Haziran.2010, 19:25
Bu son kararı tribüne transfer yapılacak olarak algılamak yanlış bence.Eldekilerden hangisi o gün maç için uygun değilse o oynamayacak.Tribünde otursun diye adam mı alınır Allah aşkına.:icon_smile:
SAİT71
02.Haziran.2010, 19:28
Evet ben yanlış algılamışım :D
eng1n
02.Haziran.2010, 20:19
Bu karara en güzel yorum Zaytung'un yaptığı uydurma haber :n:
"Futbol Federasyonunun Çıkardığı Yeni Kuralla 2 Yabancı Oyuncunun Tribünde Oturacak Olması İ.B.B. Camiasında Sevinçle Karşılandı.." :n:
vego
03.Haziran.2010, 17:07
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yabancı sayısını artırılmasında katkıları bulunan TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Kulüpler Birliği Başkanı, aynı zamanda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a teşekkür etti.
http://media3.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/sadri%C5%9Feneryabanc%C4%B1karar%C4%B1.hlarge.jpg
NTV Spor ve Ajanslar
Güncelleme: 15:04 TSİ 03 Haziran. 2010 Perşembe
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, yabancı kontenjanının artırılmasına ilişkin, ''Bu uygulamaya katkı sağlayan başta Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere Federasyon yönetim kuruluyla vakıf üyelerine teşekkür ediyoruz'' dedi.
Şener, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, uygulamanın kulüpler adına son derece yararlı olduğunu belirterek, ''Yabancı oyuncu sayısındaki sınır kulüplerimizin ekonomik durumu açısından bazı problemleri de beraberinde getiriyordu. Kulüpler verimli olmayan oyuncuları göndermek için boş yere bedeller ödemek zorunda kalıyorlardı. Bu nedenle böyle bir uygulamaya ihtiyaç vardı. Yeni uygulama kulüplerin kadrolarında bulunan verimsiz yabancıları elden çıkarmaları adına iyi bir fırsat olacak'' değerlendirmesini yaptı.
Uygulamanın Türk futboluna zarar vermemesi adına gereken tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Şener, ''Kısa vadede bahsettiğimiz sorunları aşıp kulüplerimiz ellerindeki yabancıları dengeledikten sonra konu yeniden masaya yatırılabilir. Artık Türk futbolcuları da oluşacak rekabet ortamı içerisinde daha çok çalışarak kendilerini geliştirmek zorundalar. Yaşanacak sürecin de kaliteyi artıracağına inanıyoruz. Bu uygulamanın hayata sokulmasında katkı sağlayan başta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere Federasyon Yönetim Kuruluyla vakıf üyelerine teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı.
titates1
03.Haziran.2010, 17:09
Futbol Federasyonu'nun Çıkardığı Yeni Kuralla 2 Yabancı Oyuncunun Tribünde Oturacak Olması İ.B.B. Camiasında Sevinçle Karşılandı...
zaytung.com :D
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
03.Haziran.2010, 19:09
Saçma Kararlara Devam... ;)
nerazzuri
04.Haziran.2010, 00:53
Futbol Federasyonu'nun Çıkardığı Yeni Kuralla 2 Yabancı Oyuncunun Tribünde Oturacak Olması İ.B.B. Camiasında Sevinçle Karşılandı...
:n: iyi güldüm buna yahu.
Cengo
04.Haziran.2010, 01:22
hahaha güzeldi bu
BleedingMoon
04.Haziran.2010, 01:24
harika (:. yalnız gelen oyunculara bir kaç tezahürat öğretmek lazım. ibb'nin herhanbi bir tezahüratı olduğundan emin değilim ama. orda dursalar da yeter gerçi.
Merev
19.Haziran.2010, 10:28
Türkiye de tartışılan bir konu olan ''Yabancı Sınırlaması'' hakkında görüşlerimi belirtmek istiyorum. Malesef ülkemiz de körü körüne bir yabancı hayranlıgı var...
Öncelikle 6+2+2'nin çok saçma bir kural oldugunu soylemek istiyorum. Oynatmayacaksan 4 tane yabancının kadronda ısı ne? Kulüplerimiz çok saçma transfer politikası uyguluyor, federasyon da tam destek veriyor! Soruyorum size, Linderoth sakatlanmasa Galatasaray su anda M.Topal'ı, Valencia'ya 5 milyon Euro'ya satabilir miydi..? Önder Turacı sakatlanmasa ve transfer sezonu kapalı olmasa su anda G.Gönül'den bahsediyor olabilir miydik..? Sırf yabancı diye attıgı gol sayısı bir savunmacıyı (Lugano) geçmediği halde oynatılan başka bir forvet var mıdır dünyada? Su anda kimse farkında değil ama ben Ugur İnceman'ın harcandıgını ve çok yetenekli bir oyuncu oldugunu dusunuyorum ama malesef önünde iki yabancı (!) oyuncu var. Bu örnekler sayısızca çoğabilir.Galatasaray'ın 4 sene üst üste şampiyon oldugu ardından UEFA'yı aldıgı kadroda kilit adam olarak kaç tane yabancı oyuncu vardı. Sadece üç! (Taffarel-Popescu-Hagi)
Yabancı konusunda da İngiltere'yi örnek almamız isteniyor. İngiltere'nin geçmiş yıllarına bakalım. İlk ve tek sampiyonlugu 1966'da ev sahibi oldugu kupada, zar zor finale cıkarak alınılan bir kupa. İngiltere'den çok yıldız oyuncu çıkıyor ona lafım yok ama kaç tane takım oyuncusu çıkıyor?Bir yada iki.. İngiltere'nin 2010 dünya kupasında ki hali de ortada. İlk iki maçta kaybedilen 4 puan! İngiltere son 10 yılda kaç tane dünya çapında kaleci çıkarttı? Çıkarttıgı kaleciler çok sıradan! Robinson, Wright, Martyn, Kirkland. Hatta şu anda bile yedek kulübesinde oturan 40'lık Martyn'nın neden oynatılmıyor diye eleştiriliyor. 40 yaşında olan ve küme düşen Portsmuth'un kalecini Nigel Martyn!! İşte İngiltere'nin içler acısı durumu!
Kulüplerimiz transfer yapamıyor diyorlar. Özellikle Anadolu kulüplerimizin..
Türkiye'ye gelipte tutunan kaç tane yabancı oyuncu var.. Tutunamayanların yanında çok çok az dimi. Fazla geriye gitmeye gerek yok. Geleceğin Ryan Giggs'i olarak getirilen Carrusca, Avrupa'da forma giymemiş en yetenekli Güney Amerika'lı Maldonado (Avrupa da neden forma giymediğinide ilk senede öğrendik zaten), Senna'yı kesen adam Josico, dünyanın en iyi defansı olarak getirilen Diatta!
Hatta size bir olay anlatıyım. 1993 yılıydı yanlıs hatırlamıyorsam, Türkiye'ye getirilen Beşiktaş'la sözleşme imzalayan ve sonra da ''Görev adamı, bundan Türkiye'de çok var'' gibi klişe laflarla gönderilen Ronny Johnson'u hatırladınız mı .. ? Johnson'a ne mi oldu.. Önemsiz boşverin. Sadece M.United'in kaptanı olarak Lig & Şampiyonlar Ligi gibi kupalar kazandırdı görev adamı!!
Anadolu kulüplerimizin transfer yapmasına yabancı sınırlaması mı engel oluyor, ekonomik sıkıntıları mı..?
Eskisehirspor, Ribery'i getiriyordu da yabancı sınırlaması mı engel oldu.. Bursaspor Ronaldinho ile anlaştı da buna yabancı sınırlaması mı engel oldu.. Türkiye'ye gelen yabancılara bakalım.. : Koffi - Diallo - Keita (Sivassporlu) - Senecky - Ariel Broggi - Calvin Sosibo - Jan Rajnoch - Milan Martinovic - Nourdin Boukhari - Gabriel De Paulo Limeira - Jimmy Dixon - Jacques Momha ve birçok ligimizde oynayan ama ligimizin kalitesine yakışmayan futbolcular...
Okudugunuz için teşekkür ederim.
Kaynak : http://turkishfootballmedia.blogspot.com/2010/06/yabanc-snrlamas-hakkndaki-goruslerim.htm
El Barto
19.Haziran.2010, 11:29
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=87370&page=4
burada paylaşabilirsin fikirlerini.
sentugo
19.Haziran.2010, 11:39
yazan kişi aşmış bu konuda.. Çok da sinirlenmiş be haklı :D
Ben de bu 6 artı 2 artı 2 olayına başından beri karşıyım.. 6 yabancı olsun o kadar diyenlerdenim..
Merev
19.Haziran.2010, 11:45
Ben yazdım. Kendi düşüncelerim. :)
yunusgs
19.Haziran.2010, 11:50
Gayet güzel yazmışsın,hak vermemek elde değil.6+2 tamam da o diğer +2lik kısma sınırlandırma getirebilirsin.Mesela 16-19 yaş arası oyuncular alacaksın,onları A2 Ligi'nde oynatabilirsin,21 yaşını doldurduğunda senin için gelecek vaad ediyorsa o 6+2 kontejyanının içine alıp Süper Lig'de oynatabilirsin o oyuncuyu denebilir.
İşine yaramıyorsa 21 yaşındaki oyuncu serbest bırakabilir ya da satabilirsin.
Zekirdek
19.Haziran.2010, 12:18
Hahahah muthis. :)
Bizim Manisa deplasmanina ZTK 3 kisi gelmisti. 3 unun elinde de fon kartonu var ve birinde I, diger ikisinde B vardi ve oyle bir kombinasyon olusturmuslardi. Stadta gulmekten olmustuk.
Varonil
19.Haziran.2010, 14:22
Sanıyorum A2 Liginde de oynayabilme özelliği olacak o son +2'nin o yüzden kulüplerimiz 18-19'lu yaşlardan itibaren yeteneğini,potansiyelini gördüğü oyuncuları A2'den A Takıma hazırlayabilecekler.
Şimdi bunu söylüyorum ama bardağın diğer kısmına bakmalı birde.Bundan önce sanki A2 Liginden çok Türk oyuncu yetiştirdik de şimdide işin yabancı kısmına giriyoruz.
aerysnmz
19.Haziran.2010, 14:46
Hatta şu anda bile yedek kulübesinde oturan 40'lık Martyn'nın neden oynatılmıyor diye eleştiriliyor. 40 yaşında olan ve küme düşen Portsmuth'un kalecini Nigel Martyn!! İşte İngiltere'nin içler acısı durumu!
Kaynak : http://turkishfootballmedia.blogspot.com/2010/06/yabanc-snrlamas-hakkndaki-goruslerim.htm
O kaleci Nigel Martyn değil David James
Zekirdek
19.Haziran.2010, 15:09
O kaleci Nigel Martyn değil David James
Fiziki olarak birbirlerine cok benziyor ya ondan karistirmis olabilir. :)
Nigel Martyn
http://img75.imageshack.us/img75/9481/42201528yb3.jpg
David James
http://www.djf.org.uk/content/images/DavidJames.jpg