View Full Version : Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe Spor Kulübü Başarılı Olmuştur"
Universal
27.Mayıs.2010, 18:40
Video için:
http://www.youtube.com/watch?v=b9RGjxXhhic&feature=player_embedded
Başkanımız Aziz Yıldırım, Düzce-Kaynaşlı’daki temel atma töreninin ardından önemli açıklamalar yaptı. Teknik ekip konusunda bir karara varılmadığını ve Güiza için en mantıklı yolun bulunacağını belirten Aziz Yıldırım, ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş’a ligde 10’ar puan fark atan Profesyonel Futbol Takımımızın başarısız sayılamayacağını söyledi. Başkan Yıldırım ayrıca, yarıştığı tüm branşlarda 60’a yakın kulüple mücadele eden ve bu branşların tümünde farklı takımlarla finaller oynayan Fenerbahçe’nin ’Türkiye’nin tek büyüğü’ olduğu konusunda ısrar ettiğini de söyledi.
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-05-27_baskan446.jpg
Başkanımız Aziz Yıldırım, temel atma töreninin ardından Lig TV’ye önemli açıklamalar yaparak, tesisler ve gündemdeki konularla ilgili değerlendirmeler yaptı. Aziz Yıldırım şunları söyledi:
Tesise ek bölümler yapılacak
"Sporda başarı önemli ama tesisleşme de sporda başarıyı getiren ana sebeptir. Bütün branşlardaki sporcularımızın gelip kamp çalışmalarını yapacağı bir yer inşa ediyoruz. Bundan sonra hiçbir takımımız başka yerlere kampa gitmeyecek. Futbol takımımız başta olmak üzere tüm takımlarımızın kamp çalışmaları burada yapılacak. İki futbol sahası var, bir de kapalı salon yapacağız, kürekçiler için tesis yapacağız. Diğer tüm branşlar için yapılanma devam edecek. Atletizm çalışmaları için tartan pist yapılacak. Futbol takımımızla kamp için Avrupa’ya gidiyoruz, üçüncü lig takımlarıyla hazırlık maçları yapıyoruz. İnsanlar maç sırasında sahaya giriyor. Fenerbahçe’nin kurumsal kimliğine yakışmayan şekilde kamp yapmayı bırakacağız.10 milyon dolarlık bir yatırım yaptık buraya . Diğer kulüpler de bunu gördükten sonra, onların da yatırımlarının yönü bu şekilde olacaktır"
Önemli olan insanları kazanmak
"Daum ve Aykut Kocaman ile ilgili şimdilik bir çalışma yapmadık. Önümüzde kulübün mali kongresi var. Ondan sonra çalışmalara başlayacağız. Son haftadan sonra camia olarak büyük bir travma yaşadık. Bunun üzerinden zaman geçmesini istiyoruz. Bunu da yavaş yavaş atlatmaya başladık. Atlatamazsak, burada olmazdık.Yönetim olarak dirayetliyiz. Bizim için önemli olan insanları kaybetmek değil, insanları kazanmak, kazanmaya çalışmak"
Güiza için en mantıklı yolu bulacağız
"Güiza’yı taraftarların ya da benim isteyip, istemediğimizin bir önemi yok. Maddi manevi; bizim için ve Güiza için en mantıklı olan yol ne ise o şekilde devam edeceğiz. Taraftar istedi diye Güiza’yı gönderemeyiz"
Galatasaray ve Beşiktaş’a 10’ar puan fark attık
"Trabzonspor maçında biz kazansaydık kötü takım mı olacaktık iyi takım mı olacaktık? Hiçbir Fenerbahçe yönetimi kötü takım yapmak için yola çıkmaz. Biz iyi takım yaptık ve iyi takımız. Son maçta girdiğimiz 15 net pozisyon var. Fenerbahçe sezon boyunca son maçtaki kadar iyi oynadı mı? Şimdi şampiyonluk gitti diye kötü takım mı olduk? Son maçta kazansaydık bakış böyle mi olacaktı? O zaman bizi göklere çıkaracaklardı. Son maçta kime kızacağız? Herkes çok iyi oynadı. Yani yönetici topu ayağıyla mı içeri atacaktı? Herkesin bakış açısı değişmeli.Fenerbahçe, bence başarılı. Ben 3 sene üst üste şampiyon olacağız derken hedefimi kime göre belirledim? Beşiktaş ve Galatasaray’a göre. Pekiyi ne oldu, sezon sonunda ikisiyle de aramızda 10 puan fark vardı. Kimse bunu dile getirmiyor. Burada bir başarı varsa, emeği geçer herkesindir. Başarısızlık varsa bu da hepimizin başarısızlığıdır ancak burada sorumluluk bendedir"
Herkes istediğiyle konuşabilir
"Herkes istediğiyle konuşabilir. Semih de kimi istiyorsa görüşebilir. Ben buna karışamam. Biz Semih’e bir yanlış yapmadık. Kontratında bir madde var, ’Eğer Fenerbahçe isterse sözleşmeyi Federasyona bildirip uzatabilir’, diyor. Burada sorun ne? Semih’in avukatı bizi yanlış yapmakla itham ediyor. Biz federasyona başvurumuzu yaptık sözleşmeyi uzattık. Burada bir yanlış var mı?"
Israr ediyorum ’Tek Büyük Fenerbahçe’
"’Tek büyük var, Fenerbahçe’ diyorum ve bu konuda da ısrar ediyorum. Bizim mücadele ettiğimiz aynı branşlarda 60’a yakın kulüp mücadele ediyor. Ama hepsinde başarılı olan yalnızca Fenerbahçe var. Baskette, voleybolda Galatasaray ile Beşiktaş var mı? Rakibimiz olarak bizi zorlayan bir Efes var, bir Eczacıbaşı var. Erkek voleybolda Ziraat Bankası ile final oynadık. Her yerde Fenerbahçe var. Herkes bizi örnek alsın ve bizim gibi hareket etsin"
Kongreden sonra konuşacağım
"Şimdi önümüzde bir kongre var. O kongre bitsin, ben de Melih Gökçek ile ilgili konuşacağım"
Rüştü ile ilgili bir pişmanlığım yok
"Rüştü ile ilgili yaptığım açıklamalardan bir pişmanlık duymuyorum. Konuşacağım dedim, çıktım konuştum. Ne söylediğim ortada. herhangi bir pişmanlık duymuyorum"
Resmi Site
DenizlispoR
27.Mayıs.2010, 18:45
Futbol haricinde başarılıdır ancak futbolda başarılı olduğunu söylemek komikliktir bence .
Universal
27.Mayıs.2010, 18:46
Fenerbahçe başarılı olmuştur söylemi var‚ ben ve benim gibi niye milyonlar bir, mayıs akşamı sinir krizi geçirdi. Başarının ardından sinir krizi yaşanmaz. Sevinç gözyaşları damlar.
Güiza var ise‚ ben ne kombine alırım‚ ne de maça giderim. Aragones ve Maldonado için bunun aynısnı yaptım ve hiçbir şey kaybetmedim.
yaman76hakanFB
27.Mayıs.2010, 19:51
Fenerbahçe SPOR Kulübü 100.yılımızı bile geride bırakacak derecede başarılıdır. Dünyada böyle bir örnek yok; yarıştığı her alanda zirve yarışında; ya Şampiyon; ya finalist...
Mesela en büyük rakibimiz Galatasaray'la takım sporlarında 18 defa karşılaştık; 17 tanesini biz kazandık. (100.yılımızda 14-0'dık... Bu sezon 17-1) Keza yarıştığımız bir diğer güzide rakibimiz Beşiktaş'a karşı da benzer bir üstünlük kurduk.
Fenerbahçe FUTBOL takımı ise beklentilerin altında kalmış ve beklenen Şampiyonluğu getirememiştir. Ama hem kupada, hemde ligde şampiyonluğu son düdüğe kadar kovalamıştır. Ne yazzık ki; büyük takım olmanın cilvesi... Başkası 2.olsaydı "gönüllerin şampiyonu" olacaktı; biz ise yıkılıyoruz...
Futbolu çok mühimsediğimden değil... Ama ülkenin gerçeği -malesef- böyle olduğu için... Ki bu gerçek yüzünden bizde büyük sporcular yetişmez ve her dört senede bir Olimpiyatlarda dökülür dökülür geliriz... Evet; ülke sporunun en önemli gerçeği futbol olduğu için futbol takımına çok ama çok kızıyorum... Onlar Şampiyon olamıyor diye MALESEF diğer branşlardaki muhteşem başarılar gölgede kalıyor... Onlara haksızlık oluyor... Bu sebeple Futbol takımı Şampiyon olmak zorunda... Onların gafleti ve beceriksizliği yüzünden diğer sporcularımızın başarılarıyla doya doya övünemiyoruz...
Yine de -bence bizden daha kaliteli bir kadro ile lige başlayan- rakibimiz Galatasarayın üstünde tamamladığımız için o kadar da yıpranmadık... Üzüldük ama Denizli'deki kadar değil...
İyi yapılan ve şampiyonluk getiren her hamleyi ve emeği saygı ile anıyoruz... Yanlışları da eleştirmeye devam edeceğiz... Futbol takımı şampiyon olsaydı gerçekten ALTIN sezonumuzu yaşamış olacaktık... (Tıpkı 100.yılımızdaki gibi...)
Şimdi rakiplerimiz "bize ne futbol dışı branşlardan" diyecek... "Onlara ne" olabilir ama Fenerbahçe taraftarı bunları mühimsiyor; her geçen sene daha fazla mühimseyecek ve zaten bizim derdimiz de dışımızdakilerin bizi başarılı kabul etmesi değil... Onların bizi "başarılı" bulup bulmaması önemli değil... Fenerbahçenin vizyonu çizilmiştir: O bir SPOR kulübüdür... Önemli olan bizim kendi hedeflerimiz... Diğerleri sadece futbolla avunadursun... Çünkü onlara çizilen vizyon bununla sınırlı... Başkasını göremezler...
Bu arada... Kulübümüzün başarısını gölgeleyen ve ALTIN sezona gölge düşüren futbol takımını kuran ve idare edenlerin de -mecazi anlamda söylüyorum- bir ton fırçayı hakettiği ortada... Futbol şubesi yıllardır ama yıllardır çok kötü yönetiliyor... Bu gerçeği de görmezden gelemeyiz... Sonuna kadar eleştireceğiz... Ama bunu KULÜBÜN genel gidişatından ayırarak yapacağız... Amacımız üzüm yemek; bağcıyı dövmek değil... Önümüze çizilen vizyon bunu gerektiriyor... Aziz Yıldırım'ın bu vizyon adına futboldan elini eteğini çekmesi gerekiyor...
bjk4ever
27.Mayıs.2010, 20:21
Kusura bakmayin ama ona kendini avutmak denir. FB basarili olmustur amator branslarda, ama bunu tek nedeni rakipsizliktir. Baskete Efes disinda onem veren yok, onem veren Ulker'le zaten birlestiler, ayni sey voleybol icin de gecerli, tek rakip var. Sanki amator branslarda inanilmaz bir rekabet var da basarili olmus FB. Ki o ciddi basarilar da sponsorlar (Ulker ve Acibadem) sayesinde geldi....
Fernando Gago
27.Mayıs.2010, 20:24
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak gayet de başarılı olmuştur . Bunun aksini kimse söyleyemez . Ancak ülkemizde Spor: "futbol ve diğerleri" olarak algılandığı ve hatta futbola gösterilen ilginin %10unun bile diğer sporlara gösterilmediğini düşünürsek Başarısız gibi gözüküyor olması çok normal
E.Cartman
27.Mayıs.2010, 20:27
başarılı da kime göre başarılı çünkü başarı göreceli bir kavramdır kimine göre kümede kalmak da başarıdır kimine göre şampiyonluk...
bay e-ko
27.Mayıs.2010, 20:28
@bjk4ever
Üstâd bence sen fenerbahçe'ye birşeyler söyleyerek kendini avutuyorsun.
Galatasaray spor külübü değil mi?
Beşiktaşın diğer branşlarda takımı yok mu?
Eğer sen spor denilince sadece futbol anlıyorsan başka...
Burada kimse Fernerbahçe Futbol Takımı çok başarılı demiyor zaten...
Ancak şunu herkes çok iyi biliyor ki Fenerbahçe Spor Klübü son 10 yılda açık ara öndedir.
Biz kendimizi avutmuyoruz, gerçekleri konuşuyoruz...
Şunu da belirteyim, fenerbahçe amatör branşlarda başarılı olmuştur bunun nedeni rakipsizliktir derken zaten fenerbahçenin rakipsiz olduğunu sende kabul ediyorsun... Rakip çıksın kardeşim yok mu rakip :)
Sekopej
27.Mayıs.2010, 20:29
Bayan basketbol, rekabet yok mu? Galatasaray ile seneleridr rekabet var.
Yüzme, kürek, bu şubelerdeki Galatasaray rekabeti en az diğer branşlardaki kadar, o branşlarda yer alan sporcuların ne kadar hırslı olduklarını görmek yeterli.
Aynı şekilde erkek voleybol takımında da başarı sponsorluk sayesinde gelmedi.
Sen kendini bu şekilde avutabilirsin, ben 5 ay önce de her branşta başarıyı önemsiyordum 5 sene önce de. Umarım bunu önemseyen taraftar sayısı artar ki artsın diye de çabalıyorum, Fenerbahçe'nin sadece futbol kulübü olmadığını, spor kulübü olduğunu belirtiyorum sürekli.
Diğer branşlarda rekabet olmaması doğrudur, çünkü doğru hamleleri yapan Fenerbahçe'ye karşı, rakipleri doğru şeyler yapamamıştır. Bu nedenle her branşa dünya yıldızları alınıp, hedefe avrupa şampiyonluğu koyulmuştur. Şu anda Fenerbahçe kulübünün en başarısız şubesi futbol şubesidir, diğer branşlar, hele ki takım sporlarında hedefte artık Türkiye değil, avrupa şampiyonluğu vardır.
Bu branşlara önemi Aziz Yıldırım şimdi vermedi, ki şimdi kendini avutuyor olsun. Diğer kulüpler bu tür branşlardan gelen parayı futbola aktarırken, Fenerbahçe futboldan gelen parayı bu branşlara aktarıyordu, zaten artık gerek de kalmadı, kendi kendini idare edecek duruma geldi çoğu branş.
Sporsorlar sayesinde başasılı olmak da küçümsenmemeli, lakin bunu uygulamaya geçirebilmek de önemli. 9 branşın 2'sinde sponsor var, umarım bu sayı artar ve avrupa şampiyonluğu heedefine daha sağlam gideriz.
Sekopej
27.Mayıs.2010, 20:32
başarılı da kime göre başarılı çünkü başarı göreceli bir kavramdır kimine göre kümede kalmak da başarıdır kimine göre şampiyonluk...
Fenerbahçe için başarı, yarıştığı tüm branşlarda final oynamak ve kupa kazanmak. 9 branşta da bu gerçekleşti, şampiyon olunamayan tek branş olan futbolda 2 kupada da final oynandı ve en başarısız branş şu anda onlar.
Çoğu Fenerbahçe taraftarı da benim için futbol önemli, bana ne diğer branşlardan diyor, azınlık da olsa, ben geçmişten beri tüm branşlarda kazanılmış başarılarla mutlu olduğumdan, bu oranın artmasını diliyorum sadece.
DisCo
27.Mayıs.2010, 20:34
Madalyonun iki yüzünüde konuşmakta fayda var.
Bir tarafında bakınca söylenenlar gayet doğrudur. Fenerbahçe spor klubü olarak bırakın Türkiye'yi Avrupa'da en başarılı spor kulübüdür. Bunu bu sene tartışmanın anlamı yoktur.
Diğer tarafından bakıncada futboldaki başarısızlığın diğer branşların başarısıyla örtülmesi ve Fenerbahçe taraftarının gönlünün yapılması için bu yola gidilmiştir. Aziz Yıldırım'da bunun farkında Fenerbahçeli'lerde...
Fenrbahçenin futbol dışı branşlara yaptığı yatırıma gerçekten hayranım.
Madalyonun iki yüzünüde konuşmakta fayda var.
Bir tarafında bakınca söylenenlar gayet doğrudur. Fenerbahçe spor klubü olarak bırakın Türkiye'yi Avrupa'da en başarılı spor kulübüdür. Bunu bu sene tartışmanın anlamı yoktur.
Diğer tarafından bakıncada futboldaki başarısızlığın diğer branşların başarısıyla örtülmesi ve Fenerbahçe taraftarının gönlünün yapılması için bu yola gidilmiştir. Aziz Yıldırım'da bunun farkında Fenerbahçeli'lerde...
Şu anda avrupanın 1 numaralı SPOR kulubu.Başarı gibi göreceli bir kavramdan değil kupa ve madalya sayısıyla:)
vuque
27.Mayıs.2010, 20:41
Ohh ne kolay hemen başarıları küçümsemek...
Sponsor var onlar getiriyor başarıyı demek...
Fenerbahçe Ülker tabii sonuçta sponsor var...
Peki sorarım size Galatasaray Cafe Crown Ve Beşiktaş Cola Turka nedir diye?
F.B Spor Kulübü olarak başarılıdır ve bu konuda Türkiyede 1 numaradır...
Futbol'da da Türkiye Kupasında final oynamak ve son hafta sampiyonluğu kaçırıp 2. olarak Şampiyonlar Ligine gitmek başarısızlıksa herkesi haftalar önce şampiyonluğu kaçıran ve ligi 3.4. sırada bitiren kendi takımlarına bakmaya davet ediyorum...
Günlerdir şunu görüyorum F.B başarısız,F.B başarısız diye yazan başka takım taraftarları...
Kardeşim sizin takımlarınızın başarısızlıklarından bahsetsenize biraz da?
Ama yok Fenerbahçe'yi kötülemek her zaman cazip gelmiştir...
Diğer bütün branşlardaki başarıyı futbol'da son hafta kaçan şampiyonluk yüzünden yok sayamazsınız...
Aziz başkanın da dediği gibi "Tek büyük var oda FENERBAHÇE"
goosfraba
27.Mayıs.2010, 20:43
aynaya bakmayan çok insan var.
aynaya baksa da birşey değişmeyecek çünkü farkında.
çünkü kafasında oturmuş birşeyler :)
Sekopej
27.Mayıs.2010, 20:45
Aslında söylemlerden çok, bugün temeli atılan tesisi de konuşmak gerekir. Fenerbahçe artık sezon başı kamplarını kendi tesislerinde yapacak, üstelik sadece futbol takımı da değil. 2 tane futbol sahası, 1 tane kapalı spor salonu, atletizm pistleri, kürek ve yüzme branşı için antreman tesisleri. Hepsi bu tesiste yer alacak.
Yönetimin bu büyük hamlesinden sonra geriye tek yatırım kalıyor. Spor Salonu. Ataşehir'de yapılması planlanan spor salonu ve kompleksin ardından tesisleşme hamlesi neredeyse tamamlanmış olacak. En azından Aziz Yıldırım'dan sonra, futbolu yönetmeyi bilenler geldiğinde, zaten diğer branşlarda her şey sorunsuz işlediği için ve tesisleşme neredeyse tamamlandığı için, futbolda başarı için uğraşabilirler.
Bu sene bekleyip görmekte fayda var ama futbolda olumlu işler olur mu, bu işte büyük soru işareti???
aynaya bakmayan çok insan var.
aynaya baksa da birşey değişmeyecek çünkü farkında.
çünkü kafasında oturmuş birşeyler :)
Altına imzamı atarım.
Çok ilginç bir olay var bir kulüp yönetiminde futbol branşında başarılı olma(son senelerde) hariç her şey yolunda gözüküyor.İşin kötü yanı ben bu konuda gerekenlerin yapılacağına inanmıyorum malesef...
anilton
27.Mayıs.2010, 20:50
F.Bahçe Spor Kulübünün genel manada başarılı olduğunu inkar eden yok zaten.Kimse F.Bahçe Spor Kulübü başarısız demiyor.Herkes de çok iyi biliyor ki başarısız yorumu futbol takımı için yapılıyor...
Yönetim,taraftar,medya,para konularında tavan yapan branş ne?Futbol.En büyük rekabet nerede var?Futbol.F.Bahçe deyince insanın aklına ne geliyor?Futbol takımı.Bu bütün futbol takımları için geçerli.Acı belki ama gerçekler bunlar...
Aziz Yıldırım'da zaten futbol takımının başarılı olduğunu söylüyor.Başarının kriteri kupa ve şampiyonluktur.Hele ki bu ülkede her anlamda başı çeken bir futbol kulübüysen ve bütün kulvarlarda yoksan bu başarısızlığın daniskasıdır...
İyi Aziz Yıldırım; "ben 3 sene şampiyonluk sözünü futbol takımı için değil diğer branşlar için verdim" dememiş...
Varonil
27.Mayıs.2010, 20:52
Fenerbahçe Spor Kulübünün her sezon koymuş olduğu hedef yarıştığı bütün branşlarda şampiyon olmaktır.Bu sezon da futbol ve erkek basketbol dışında mücadele ettiğimiz bütün branşlarda şampiyonluğa ulaştık,bana göre bu yüzden Fenerbahçe SPOR kulübü başarılı bir sezon geçirmiştir.
Vitrin branşımız futbol olduğu ve Türkiye'de spor "futbol ve diğerleri" olarak görüldüğü için başarısız olduğumuzun vurgulanmasına şaşırmıyorum.
TR.CaPTaiN
27.Mayıs.2010, 20:52
Başkan'ın haklı olduğu kısımlar da var yanlışta ısrar ettiği kısımlar da var.
Taraftar istedi diye Güiza'yı gönderemeyiz. Bu söz sanki tribünden Ali efendi Güiza'yı istemedi de kişisel problemleri varmış ve Aziz Başkan da olaya el koyup Ali efendi istedi diye Güiza'yı gönderecek değiliz tarzında olmuş. Fenerbahçe taraftarının büyük bölümünün Güiza'yı önümüzdeki sene istememesinin nedeni yeteri kadar başarılı olamamasıdır. Fenerbahçe formasını terletmiş, formanın hakkını vermiştir ama gol konusunda yeterli sayıya ulaşamadı. Fenerbahçe taraftarı daha kaliteli bir forvet istiyor. Bu sözden açıkçası baya rahatsız oldum; taraftar ne anlar futboldan gibi olmuş.
Trabzon maçının hemen ardından benim de fikrim şu toplardan birisi girse tüm Türkiye Fenerbahçe'nin başarısını konuşuyor olacaktı şeklindeydi ama işin o maçta o topun girmesine gerek kalmadan bitmesi gerekiyordu. Fenerbahçe üst üste 6-7 maçtan kayıplarla ayrıldı. Yani son maçta çok iyi oynamış olmamız bu takımın 3 kulvar için yeterli olduğunu göstermez.
Yani yönetici topu ayağıyla mı içeri atacaktı sözüne gelecek olursak; Hayır, yönetici topu ayağıyla içeri atmayacaktı devre arası teknik direktör transfer diye yalvarırken gerekli takviye yapılacaktı. Ben de dahil birçok kişi takımın devre arası transfer olmasa da başarılı olabileceğini düşünüyordu. Evet sakatlıklar olmasa daha başarılı olabilirdik ancak; teknik direktör istiyorsa yönetim almalı. Demek ki yönetimin, bizlerin düşünemediği sakatlıkları Daum düşünmüştü. O konuda yönetim haksız.
Fenerbahçe'nin spor kulübü olarak başarılı olmasına hiçbir laf olamaz. O konuda kimin en ufak emeği varsa o branşlarda, hepsine teşekkürler. Her ne kadar futbolda da son 10 yılın en başarılı takımı olduğumuz istatistiksel olarak açıklansa da bu Fenerbahçe taraftarını kesmiyor, 2006 Denizli faciasından sonra dahi kombinelere hücum eden bu taraftar çok daha iyisini hakediyor.
Universal
27.Mayıs.2010, 20:53
Kusura bakmayin ama ona kendini avutmak denir. FB basarili olmustur amator branslarda, ama bunu tek nedeni rakipsizliktir. Baskete Efes disinda onem veren yok, onem veren Ulker'le zaten birlestiler, ayni sey voleybol icin de gecerli, tek rakip var. Sanki amator branslarda inanilmaz bir rekabet var da basarili olmus FB. Ki o ciddi basarilar da sponsorlar (Ulker ve Acibadem) sayesinde geldi....
Ben dediklerine farklı bir görüş ile katılıyorum.
Fenerbahçe, baskette ki başarısının büyük bölümünü Ülker'e borçludur.
Voleybol'da ki başarısı M.Ali Aydınlar'ındır.
Erkek Voleybol tamamen Aziz Başkan'a aittir.
Atletizm'in tamamen Aziz Başkan'a aittir.
Bayan Basketbol'da doğru işler yapan başarı Aziz Başkan'a aittir.
Ben Aziz Yıldırım'ın artık gitmesini düşünüyorum, çünkü; miladını doldurdu. Bundan sonra gelenlerde bu projeleri yapacaklar, yöneticilerin yeni yüz olması bütün branşlarda ki başarıyı artırır.
Efes Pilsen'e gelelim. Tek bir dalda yarışan bir spor kulübü. Tek hedefleri Euroleague'da final-four oynamak. Tarihleri boyunca bir defa başarmışlar, Efes başarılı bir kulüp değildir.
Beşiktaş'ın tam adı nedir? Beşiktaş Jimnastik Kulübü?
Sence en son Olimpiyatlara kaç sporcu gönderdiler, SIFIR. Kulübün adı bu ise Olimpiyatlara mutlaka oyuncu göndermeleri gerekir.
Galatasaray Spor Kulübü. Eskiden mütihişlerdi, başta bayan-bay basketbol olmak üzere. Ama şimdi yoklar. Bu durumu bu hale getirenler utanmalıdır. Futbol için Avrupa'da fırtına gibi eserken, şimdi ligde bile zirveden 10 puan gerisindesin.
Türk takımları yanlış yönetiliyor. Fenerbahçe şuan amatör branşlarda, artık bir takım oldu ve sistemi kurdu. Rakipleri Fenerbahçe'nin yaptıklarını yapana kadar Fenerbahçe zaten hem maddi hem takım olarak farkını koyacak. Çünkü; kulüpler branşlar arasında para aktarımı yapamıyorlar.
Sekopej
27.Mayıs.2010, 21:02
F.Bahçe Spor Kulübünün genel manada başarılı olduğunu inkar eden yok zaten.Kimse F.Bahçe Spor Kulübü başarısız demiyor.Herkes de çok iyi biliyor ki başarısız yorumu futbol takımı için yapılıyor...
Yönetim,taraftar,medya,para konularında tavan yapan branş ne?Futbol.En büyük rekabet nerede var?Futbol.F.Bahçe deyince insanın aklına ne geliyor?Futbol takımı.Bu bütün futbol takımları için geçerli.Acı belki ama gerçekler bunlar...
Aziz Yıldırım'da zaten futbol takımının başarılı olduğunu söylüyor.Başarının kriteri kupa ve şampiyonluktur.Hele ki bu ülkede her anlamda başı çeken bir futbol kulübüysen ve bütün kulvarlarda yoksan bu başarısızlığın daniskasıdır...
İyi Aziz Yıldırım; "ben 3 sene şampiyonluk sözünü futbol takımı için değil diğer branşlar için verdim" dememiş...
%90 böyle düşünüyor, Fenerbahçe taraftarı arasında da bana ne diğer branşlardan diyen var. İşte diğer branşlara yapılan bu yatırımların berbat olmaması için futbolda başarıya mahkum bu kulüp.
Eğer topun biri içeri girse, şampiyon olacaktık, şampiyon olamasak da hala başarılıyız demiş, bunu da Bursa'yı yarışta düşünmediği, diğer 2 rakibe 10'ar puan fark attığına bağlamış.
Bizim kulüplerimiz genelde avrupada final oynayacağız diye hedef koyarlar, söylemleri böyle olur, elbette şampiyon olamıyorsan başarısızsındır. Bu nedenle her şampiyon olunamayan sezonun ardından hocayı kovuyorsun. Futbolda da başarılı olduk açıklaması, belki de taraftarı ikna etmek, ŞL'ye gidebilmek de önemli anlamında kullanılmıştır.
Futbolda başarısızlığı unutturmak yine yönetimin elinde, yapılacak transferler, icraatlar bunu ortaya çıkaracak, aynı hatalar devam ederse, seneye yönetim daha da sıkıntı çekebilir.
Ama mesela ben futbolda yapılan bu yanlışlara tepkiyi, diğer branşlara giderek göstermek isterim, şimdiden kombine alırım her branş için futbola almam. Tüm branşların, tüm biletleri kombine olarak satılsa bile futbolun getirdiği gelirin yanına yaklaşamaz, futbola gitmem, diğer maçlara giderim, bu sayede takıma destek olurum.
Ama düzen değişmezse, yapılacak ismi büyük bir transferler yine kombineler satılır, seneye taraftar stadı doldurur, böyle böyle gider bu olay.
KanaKe
27.Mayıs.2010, 21:10
aziz yildirim her zamanki gibi ayni masallari anlatip duruyor su adamin karsisina adam gibi bir aday cikmadi gecen sene keske ali sen adayligini koysaydi kesin alirdi...
Bu arada ben bu mesajı görmemişim.Serkan abinin yazdıklarını okumuşsundur inşallah.