Log in

View Full Version : Şampiyon Lakers ||| NBA Finali: Los Angeles Lakers - Boston Celtics

Professeur
30.Mayıs.2010, 10:28
Ve büyük final belli oldu.İlk maç perşembe günü.Benim gönlüm Boston'dan yana ve Boston'un şampiyon olacağına inanıyorum...

Flawless Victory
30.Mayıs.2010, 10:41
Lakers'ı istiyorum!

Aşk-ı Şehir
30.Mayıs.2010, 11:18
Kobe varsa selam duracaksın arkadaş. Ararım, sorarım, ararım seni heryerde, sorarım ıssız gecelerde, LeBron nerde? :n:

yaman76hakanFB
30.Mayıs.2010, 11:27
Takım oyunu ve savunmaya inandığım için BOSTON'ı bir adım önde görüyorum. Sezon başlamadan önce aynısını düşünüyordum; şimdi yine Boston'ı avantajlı görüyorum.

Ama Kobe Byrant bu gece, hatta bütün Suns serisi boyunca öyle bir ağırlık koydu ki; "acaba" diye düşünmemek elde değil... Yani bir tarafta Kobe varsa, asla kesin konuşmamak lazım. İnanın; şu Suns serisini adeta tek başına aldı. Bütün kırılma anlarında, en imkansız yerlerde izleyenlerin dudaklarını uçuklattı. Kısacası; Kobe şakaya gelmez; hafife almaya hiç gelmez.

Yine de her iki tarafın sağlıklı kalması, Rajon Rondo'nun son bir haftadır kendisini zorlayan sakatlığını atlatması kaydıyla Boston Celtics'in Lakers'a iki maçtan fazla kaybedeceğini sanmıyorum. Boston şartlar ne olursa olsun, kendi temposunu rakibe kabul ettiriyor; kaybetse dahi oyunu kendi istediği formatta şekillendiriyor. Kolay kolay vermez bu seriyi... "Kobe" kaynaklı yanılma payım istisna...

Aydin
30.Mayıs.2010, 11:50
beat l.a .

tarikko
30.Mayıs.2010, 12:11
Lakers olacak sampiyon bana gore..Kobe yine dokturecektir seride :)

GodfatheR
30.Mayıs.2010, 13:16
İşte NBA'in Fenerbahçe - Galatasaray rekabeti :D Gönlüm Boston'dan yana. Efsanevi bir seri bekliyorum içimden geçen 4-3 Boston şampiyonluğu.

Fearless Coward
30.Mayıs.2010, 13:20
Uzun sürmedi yine buluşmaları Lakers'in yerine keşke Suns çıksaydı ama olmadı işte West'li takımları tuttuğum için favorim tabikide Lakers oluyor :D

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
30.Mayıs.2010, 13:57
Boston Alır Götürür...;)
Skor tahminim 4-2

vego
30.Mayıs.2010, 14:04
Nefret ettiğim 2 takım finalde.İnşallah birbirlerini boğazlarlar.

Sadece doğu basketbolunu sevdiğim için,Boston kazanır umarım.

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Mayıs.2010, 14:30
İşte NBA'in Fenerbahçe - Galatasaray rekabeti :D Gönlüm Boston'dan yana. Efsanevi bir seri bekliyorum içimden geçen 4-3 Boston şampiyonluğu.

Hangisi Fener hangisi Cimbom, merak ettim :D:D

Boston-Lakers finalleri kla******. Cok gusel bi eslesme oldu, oyum yesillerden yana olacak. Kimin sampiyon olacagini kestiremiyorum, %50-50 sanslar.

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Mayıs.2010, 14:32
Yazdigim kelimeyi kufur olarak algilamis sistem :n::n::n: dogrusu k l a s i k t i r olacak :D:D

nerazzuri
30.Mayıs.2010, 14:41
L.A. ---------------------

ToRoSKaPLaNı
30.Mayıs.2010, 15:24
kobe en sevmediğim basketbolcu.Birde batıdan bir takımın şampiyon olmasını istemiyorum.4ever doğu

Revolution
30.Mayıs.2010, 16:11
Boston'ın en büyük kozu takım oyunu, Lakers'ınki ise Kobe.. Gönlüm her zamanki gibi Boston'dan yana ve 4-2 kazanacağımızı düşünüyorum.. Bu sene gerçekten haketti bu takım bu şampiyonluğu...

KaF KeF
30.Mayıs.2010, 16:13
Lakers akacaktır.4-2 biter seri.

GodfatheR
30.Mayıs.2010, 16:22
Hangisi Fener hangisi Cimbom, merak ettim :D:D

Boston-Lakers finalleri kla******. Cok gusel bi eslesme oldu, oyum yesillerden yana olacak. Kimin sampiyon olacagini kestiremiyorum, %50-50 sanslar.

Fenerbahçe - Galatasary kadar köklü bir rekabet anlamında söyledim :) Lary Bird - Magic Johnson'dan beri gelen müthiş bir rekabet.

sananes
31.Mayıs.2010, 00:56
boston lakers iki takımını düşündüğümüzde bench'i vs boston daha güçlü daha uyumlu bi takım,lakers benchinde sadece odom var adam gibi onuda ben sevmiyorum işte:) ama kobe kazanacak nasılsa

eXcitinG
31.Mayıs.2010, 11:03
Boston`a karşı şu ana kadar oynayan takımLarın süper yıLdızLarının tek başLarına müthiş performansLarı hiç bir zaman yeterLi oLmadı. Boston bu işi çok iyi yapıyor. Lebron,Wade,Howard gibi isimLer müthiş performansLar sergiLeseLer biLe sonunda kazanan hep Boston oLdu. Çünkü diğer katkı yapacak adamLarı müthiş kiLitLiyorLar. Miami serisinde BeasLey`i, Cavs serisinde, Mo ve diğerLerini, OrLando serisinde zaman zaman Carter ve NeLson`u bitirerek buraLara geLdiLer.

Tek başına performansLarın maç kazandırmadığını vurguLarcasına oynuyorLar. Boston cephesinde ise Bir maç öLüsü yeter deniLen performansını iLe Pierce çıkıyor, Bir maç Rondo, bir maç ALLen, Garnett... sadece tek maçLık performans göstermiyorLar. Her maç beLirLi düzeyde oynayınca arada da sadece bir tanesi sıyrıLınca yetiyor zaten kazanmaya.

Forza Boston.

anil luque
31.Mayıs.2010, 12:10
İki takımın da kendilerine göre artıları eksileri var ama bence ağır basan taraf Boston Celtics ..
Herşeyden önce kafasına koyduğunda tek başına bir takım olabilen KG var onlarda ve son 1-2 ayda da görüldü ki eski KG yavas yavas donuyor.. Bu yaştan sonra en fazla ne olabilir eski KG'den bilinmez ama çok büyük bir avantaj olacağı kesin..
2.si Boston takım savunmasını lgde belki de en iyi yapan takım.. Dışarda Rondo gibi rakip guardlar için başbelası bir savunmacı var , Ray Allen da savunmayı iyi yapabilen 2 numaralardan.. Onları geçtikten sonra boyalı alanda KG tehdidi var..
3. sü ise Boston'un gerçekten takım oyununu mükemmel oynaması.. Kenardan gelen oyuncular da inanılmaz katkı veriyor takıma , herkes aldığı sürede elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor..
Boston'un en büyük eksisi ise patlamaya hazır bomba oyuncuları.. Hepsi çok tecrübeli ancak sabıkalı oldukları da su götürmez gerçek yani.. Rasheed Wallace ve Paul Pierce final atmosferlerine alışık olsalar da ufak bir sertlikte olay çıkarmaya meyilli oyuncular ve Doc Rivers'ın bence bu konu üstünde durması gerekir..

Lakers cephesinde ise yine istediği zaman herşeyi yapabilecek olan bir Kobe Bryant gerçeği var .. Ayrıca fizik olarak o sertliğe hiçbir zaman ulaşamasa da ayaklarının çabukluguyla (KG diz sakatlıgı gecirdi ve eski hızında değil bu bir gerçek) Garnett'i alt edebilecek Pau Gasol var..
2. olarak Gneç ve başarıya aç bir Bynum ve onu her fırsatta beslemeye çalışan Fisher gibi bir 'abi' ..
Lakers'ın eksisi ise Kobe'nin ritm tutamadığı zamanlarda takımın sayı olarak aşağılarda kalması.. E Boston'ın da en sert savunma ve en başarılı savunma yapan ekiplerin başında geldiğini düşünürsek Kobe durduğu takdirde Lakers'ın işi çok zor..

Boston buı konuda biraz daha önce gözüküyor.. Ray Allen leblebi gibi 3lük atan bir isim , o olmadı Pierce da keskin bir şutör , Rajon Rondo içeriye müthiş girip savunma dengesini bozabilen bir isim , Perkins gizli santrfor misali olmadık yerlerden sayı üretebilen bir isim ve KG de sertliğiyle boyalı alanda kral benim diye bağırabilir..

Tüm bunların ışığında Boston bir adım önde gibi duruyor ve umarım kazanırlar biz de hiç değilse şampiyona elendik deriz Cavs tayfası olaraktan =)

anil luque
31.Mayıs.2010, 12:14
İki takımın da kendilerine göre artıları eksileri var ama bence ağır basan taraf Boston Celtics ..
Herşeyden önce kafasına koyduğunda tek başına bir takım olabilen KG var onlarda ve son 1-2 ayda da görüldü ki eski KG yavas yavas donuyor.. Bu yaştan sonra en fazla ne olabilir eski KG'den bilinmez ama çok büyük bir avantaj olacağı kesin..
2.si Boston takım savunmasını lgde belki de en iyi yapan takım.. Dışarda Rondo gibi rakip guardlar için başbelası bir savunmacı var , Ray Allen da savunmayı iyi yapabilen 2 numaralardan.. Onları geçtikten sonra boyalı alanda KG tehdidi var..
3. sü ise Boston'un gerçekten takım oyununu mükemmel oynaması.. Kenardan gelen oyuncular da inanılmaz katkı veriyor takıma , herkes aldığı sürede elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor..
Boston'un en büyük eksisi ise patlamaya hazır bomba oyuncuları.. Hepsi çok tecrübeli ancak sabıkalı oldukları da su götürmez gerçek yani.. Rasheed Wallace ve Paul Pierce final atmosferlerine alışık olsalar da ufak bir sertlikte olay çıkarmaya meyilli oyuncular ve Doc Rivers'ın bence bu konu üstünde durması gerekir..

Lakers cephesinde ise yine istediği zaman herşeyi yapabilecek olan bir Kobe Bryant gerçeği var .. Ayrıca fizik olarak o sertliğe hiçbir zaman ulaşamasa da ayaklarının çabukluguyla (KG diz sakatlıgı gecirdi ve eski hızında değil bu bir gerçek) Garnett'i alt edebilecek Pau Gasol var..
2. olarak Gneç ve başarıya aç bir Bynum ve onu her fırsatta beslemeye çalışan Fisher gibi bir 'abi' ..
Lakers'ın eksisi ise Kobe'nin ritm tutamadığı zamanlarda takımın sayı olarak aşağılarda kalması.. E Boston'ın da en sert savunma ve en başarılı savunma yapan ekiplerin başında geldiğini düşünürsek Kobe durduğu takdirde Lakers'ın işi çok zor..

Boston buı konuda biraz daha önce gözüküyor.. Ray Allen leblebi gibi 3lük atan bir isim , o olmadı Pierce da keskin bir şutör , Rajon Rondo içeriye müthiş girip savunma dengesini bozabilen bir isim , Perkins gizli santrfor misali olmadık yerlerden sayı üretebilen bir isim ve KG de sertliğiyle boyalı alanda kral benim diye bağırabilir..

Tüm bunların ışığında Boston bir adım önde gibi duruyor ve umarım kazanırlar biz de hiç değilse şampiyona elendik deriz Cavs tayfası olaraktan =)

Bu arada züürt tesellisi falan demeyin istirham ederim .. =)

RasAnt
31.Mayıs.2010, 12:41
Lakers ve Kobe diyorum

eXcitinG
31.Mayıs.2010, 13:30
NTVspor`da birisi yazmış hoşuma gitti.

LA Lakers için;

''Defans yapamayan Pheonix, 23 yaş ortaLamaLı OkLahoma ve 7 kişiLik Utah`ı yenip geLdiniz. BakaLım Boston`u nasıL yeniceksiniz'' demiş.

omersal
01.Haziran.2010, 07:45
NTVspor`da birisi yazmış hoşuma gitti.

LA Lakers için;

''Defans yapamayan Pheonix, 23 yaş ortaLamaLı OkLahoma ve 7 kişiLik Utah`ı yenip geLdiniz. BakaLım Boston`u nasıL yeniceksiniz'' demiş.

Onlarda bile zorlandılar yaa.İnşallah kazanırız(Lakers) ama benim pek umutlu olduğum söylenemez.

Universal
03.Haziran.2010, 22:25
Los Angeles. =))

NBA Şampiyonlarının Batı'dan çıkmasını isterim. :)

http://www.youtube.com/watch?v=7-xqjI6Trms&feature=player_embedded#!

yaman76hakanFB
03.Haziran.2010, 22:37
Bu gece ayaktayız yani... Her sene olduğu gibi NBA finalleri yine Cuma, Pazartesi ve çarşamba sabaha karşı... Yani bu günlerde her sene olduğu gibi işe uykusuz gideceğiz.

Boston'lılar bu geceden itibaren çember altında Lakers'lılara bir ton dayak atacak... Gasol'ün yerinde olmak mı? Düşman başına... Perkins şimdiden ellerini ovuşturuyordur. Hele Bynum'un tam sağlıklı olmadığını düşünürsek...

Hakemlerin nasıl bir tutum içinde olacağı da çok önemli... Eğer buranın bir final olduğunu gözönünde bulundurup sertliğe müsade ederler ve zırt-pırt her pozisyona düdük çalmazlarsa Boston bir adım öndeydi; iki adım öne geçer... Ama tersi bir durumda Lakers'ın işine gelir...

Universal
03.Haziran.2010, 22:49
Ne yazık ki bu akşam ve pazartesi günkü maçlarını izleyemeyeceğim finaller yüzünden. Ondan sonra staj olsa bile, sonuçta rahatım. :) İzleyebilirim.

Since-1907
03.Haziran.2010, 22:51
Bu geceki maçın yayını var mı arkadaşlar ?

yaman76hakanFB
03.Haziran.2010, 22:52
Bu geceki maçın yayını var mı arkadaşlar ?

NTV... Saat: 04:00

Bütün maçlar NTV'de...Tekrarını da NTVSpor yayınlar;ertesi akşam...

Since-1907
03.Haziran.2010, 22:54
NTV... Saat: 04:00

Bütün maçlar NTV'de...Tekrarını da NTVSpor yayınlar;ertesi akşam...

Teşekkür ederim.

Çok zevkli bir maç olacağını düşünüyorum.Lakers'ın Kobe avantajı olsa da Boston takım oyunu oynayarak Kobe nin etkinliğini azaltabilir.Bakalım yinede Lakers bir adım önde.

A.FaruK
03.Haziran.2010, 22:58
Takım savunmasını Boston çok iyi yapıyo ama Kobeyi durduracak bi savunma daha icat olmadı bence.Çok çekişmeli geçeceği kesin ama Kobe farkıyla Lakers diyorum.

yaman76hakanFB
04.Haziran.2010, 05:07
NBA Finallerine hoşgeldiniz.

Daha maçın 27.saniyesi... Ron Artest-Paul Pierce birbirine girdi.

yaman76hakanFB
04.Haziran.2010, 05:17
Ray Allen çok erken ikiledi ve kenara geldi.

yaman76hakanFB
04.Haziran.2010, 05:30
Hakemler çok kolay düdük çalıyor. Maçın sertleşmesine izin vermiyor, işleri sıkı tutmaya çalışıyorlar. Ama olmaz ki... Burası final... Herhangi bir final değil; Boston-Lakers finali... Sertlik olmadan olmaz ki... Normal sezon maçlarından ne farkı kalır?

yaman76hakanFB
04.Haziran.2010, 05:42
Farmar ilk çeyreğin sonunda kendisinden beklenmeyen iyi işler yaptı:Bir turnike, bir top çalma... 26-21 Lakers ilk çeyreği önde kapattı.

12 dakikada 18 faul düdüğü çalındı.

yaman76hakanFB
04.Haziran.2010, 06:22
İlk yarı bitti.

Garnet iki sezon önce Gasöl'ü ezmişti. İlk maçın ilk yarısında Gasöl Garnet'i ezdi.

Rashad Wallace dışında Celtics yedekleri hiç katkı vermedi. Lakers yedekleri ise beklentilerin üstüne çıktı.

Bol bol top kaybı ve serbest atış izlediğimiz bir devreyi geride bıraktık.

Son üç dakikaya kadar maç dengedeydi; Artest'in bir üçlüğü ile başlayan Garnet'in kaybettiği bir topla devam eden çok kısa sürede Lakers bir anda farkı çift hanelere çıkardı. Rondo'nun süre dolarken piyangodan çıkan isabeti sayesinde tek haneli farkla gittiler soyunma odasına: 50-41

Aydin
04.Haziran.2010, 07:00
Kobe maça çok ağırlığını koymadığı halde Lakers rahat bir maç oynuyor sayılır.

gerçi kobe bu. 4. periyodda çıldırır, 30 sayı atar. ama çıldırmasını gerektirecek çekişme yok sayılır şimdilik 3. periyodun sonlarına yaklaşırken.

ekleme: ben bu satırları yazarken kobe bir blok yaptı, öbür hücumu da alley hoop ile sonlandırdı. bari bu kadar çabuk tıkmasaydın ağzıma lafları kobe.

yaman76hakanFB
04.Haziran.2010, 07:16
Bol bol düdük izliyoruz. Her iki takımda faul düdüklerinden fırsat bulabilirse mücadele ediyor. Kazanan sevinecek, kaybeden üzülecektir. Ama basketbol adına, oyun kalitesi adına hiçbir şey yok... Dağ fare doğurdu... Ama Deivid Sern'ün elemanları maç oynanmasına müsade etmedi ki... Oyuncular n'apsın? Tıpkı ilk yarının son üç dakikası gibi 3.periyodun son birkaç dakikasında da Celtics'in bir anlık konsantrasyon kaybı 10 civarında seyreden farkı bir anda 20'ye çıkardı. Ve sadece bir periyot kaldı...

yaman76hakanFB
04.Haziran.2010, 07:51
Kevin Garnet kariyerinin en kötü, en felaket periyodunu oynadı... Bomboş iki pozisyonu bitiremedi, hata üstüne hata yapıyor. Maçı artık Lakers aldı sayılır. Bu dakikadan sonra, hele Boston bu haldeyken mümkün değil dönmez... (İki dakika filan kaldı.)

Lakers hakedilmiş bir galibiyetle başladı seriye... Baştan sona üstün oynadılar... Ama basketbol kalitesi adına izleyenlere hiçbir şey vermedi bu maç... Lakers fan'ları dışında tarafsız bir gözle "keyif alarak maçı izledim" bir kişi bile yoktur.

Bursaspor
04.Haziran.2010, 08:06
Lakers maçı sonuna kadar haketti. Boston bugünkü gibi oynarsa seri boyunca işi çok zor. Kobe playoff maçlarında özellikle Suns serisinde yalnız kalıyordu skor açısından, çok iyi oynadığı maçlarda takım arkadaşlarından çok fazla katkı gelmiyordu.

Bugün takım halinde hem ofansta hem defansta harika oynadılar, zaten Boston'a uzun süre rebound yüzü göstermediler.

Phil yine işini biliyor, 1-0 önde başladığı serilerde 47-0 önde şuan, bu 48. serinin başı oldu bakalım bu seferde yüzü gülecek mi?

yaman76hakanFB
04.Haziran.2010, 08:27
Toparlayacak olursam: Maç 102-89 Lakers lehine bitti.

Lakers hakedilmiş bir galibiyetle başladı... Baştan sona üstün götürdü oyunu...

Kırılma anları 2.periyot ile 3.periyodun son üç dakikalık bölümleriydi. Her iki bölümde de fark birdenbire açıldı.

Kobe harika bir gece geçirdi. Gasol Garnet'i denize döktü ve ilk maç itibariyle iki sezon öncesinin acısını çıkardı. Garnet -özellikle ilk devre ve 4.periyot- belki kariyerinin en felaket gecesini geçirdi.

Hakemler maçın final maçına benzememesi için ellerinden geleni yaptılar. Yemeyip içmeyip oyunu durdurdular. Maçın ve mücadelenin ritim kazanmasına müsade etmediler. Her temasa istisnasız düdük çaldılar. Bir final maçını değil de, herhangi bir normal sezon maçı idare eder gibiydiler.

Lakers'ı kutluyorum. Ama Lakers fan'ları dışında tarafsız bir gözle ve NBA finallerinin havasını solumak ve bu büyük heyecanı yaşamak için maçı izlemeye kalkan ve uykusunu bunun için feda eden bir tane basketbolseverin bile "ne güzel maç oldu; tam bir basketbol ziyafetiydi" diyeceğini sanmıyorum. Basketbol adına kısa süreli bölümler hariç hiçbir şey yoktu.

CeNTeR_TR
04.Haziran.2010, 12:05
Özellikler 2.periyot ve 3.periyotun sonlarında Lakers'in gösteridiği performasn Boston'un maçı kaybetmesine sebep oldu.Gerçi maçı her ne kadar baştan sona önde götürselerde o bölümler kırılma noktalarıydı.

Basketbol açısından final serisine yakışmayacak bir maç oldu.

Umarım bu maçtan sonra takımlar toparlanırda 7 ye uzayacak basketbola doyacağımız bir seri olur (:

Universal
04.Haziran.2010, 12:24
Maçın özetini izleyebildim, tek kelime ile Rondo vs Kobe olmuş. Kobe ve arkadaşları kazandı.

eXcitinG
04.Haziran.2010, 13:46
Boston çok büyük hayaL kırıkLığı yarattı. Seri başLamadan önce herkesin vurguLadığı tek birşey vardı. Kobe yi tutma ama ekstra dışarıdan katkı sağLayacak adamLarı tut. Boston bunu başaramadı ve sahadan yenik ayrıLdı. Cavs serisine de geride başLamışLardı. BakaLım toparLanabiLirLer ama toparLanmak ve Şampiyon oLmak için takımda en çok Ribaunt aLan adamın P.Pierce değiL Garnett oLması gerek. Yoksa işLeri çok zor.

TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Haziran.2010, 13:56
Maci izleyemeyenler icin su anda Ntvspor da macin genis-ozeti yayinlaniyor.

Fearless Coward
04.Haziran.2010, 14:45
Lakers sonuna kadar haketti Kobe ve arkadaşları 2008'in rövanşını istiyor anlaşılan..

GodfatheR
04.Haziran.2010, 20:21
Ribaunt almaktan aciz bir Garnett vardı sahada. Diz sakatlığı onu çok ama çok etkilemiş.

Aşk-ı Şehir
04.Haziran.2010, 20:25
Oooleeeey saldır Los Angeles. :p =) Alıcaz bu seriyi alıcaz. K-O BE! varken =)

Universal
04.Haziran.2010, 21:38
Ribaunt almaktan aciz bir Garnett vardı sahada. Diz sakatlığı onu çok ama çok etkilemiş.

Rbiaunt ve Rondo faktörleri var. Boston kupaya uzanması için Kobe gibi bir oyuncuya ihtiyacı var. Onun potansiyeline ulaşabilecek tek oyuncu Rajon Rondo; ama o bu performansa ulaşabileceğini sanmıyorum. Belki bir iki maç ulaşabilir; ama bütün maçlarda göstermek zorunda.

GodfatheR
04.Haziran.2010, 22:18
Boston'ın gücü takım oyunu ve pota altı olarak gözüküyordu.

Ama bu sabah ne Boston takım oynayabildi ne de Boston uzunları Gasol ve Bynum'a karşı koyabildi. L.A uzunları Boston uzunlarını resmen denize döktü.

yaman76hakanFB
07.Haziran.2010, 03:59
Birazdan NBA finalleri 2.maçı başlayacak... Bence Boston için serinin en önemli maçı... Bugün kazanmak zorunda olan taraf onlar...

yaman76hakanFB
07.Haziran.2010, 04:25
Boston kazanmak istiyorsa Rondo ısrarla penetre edecek. Israrla kalabalığa dalacak, çember altını karıştıracak. Başka yolu yok... Topu rakip sahaya taşıyıp, oradan pas verip çekilmeyecek.

Bu arada Ray Allen'ın hem Kobe savunmasında, hemde hücumda muhteşem başladığını belirtmeliyim. Oyun şu anda Gasol ile Ray Allen arasında geçiyor.

yaman76hakanFB
07.Haziran.2010, 04:35
Rondo ikidir Pierce'ı devreye sokacağım diye bomboş Ray Allen'ı görmüyor. Birşey değil, onu soğutacak. İlk periyot bitti. Lakers: 22 Boston: 29

yaman76hakanFB
07.Haziran.2010, 05:06
Ray Allen çıldırdı. Üçlüklerde ALTIDA ALTI oldu. Çok ciddiyim; altı üçlük atış kullandı, altısı da isabetli...

yaman76hakanFB
07.Haziran.2010, 05:12
Ray Allen yedide yedi üçlük... YEDİ ŞUT; YEDİ İSABET... ÜÇLÜK...

Volkan Şen
07.Haziran.2010, 05:15
Ray Allen yedide yedi üçlük... YEDİ ŞUT; YEDİ İSABET... ÜÇLÜK...

Ray Allen müthiş ya 7 de 7 rekor final rekoru.

yaman76hakanFB
07.Haziran.2010, 05:21
Ray Allen'ın bu kadar hücumu sürklase ettiği, 7/8 üçlükle ve toplamda 27 sayı ürettiği bir gecede farkın tek hanelerde kalması, sadece ALTI olması korkunç... Boston aleyhine korkunç.. İlk yarı bitti: Lakers:48 Boston:54

Volkan Şen
07.Haziran.2010, 05:29
Boston çok top kaybı yapıyor gereksiz top kayıpları o yüzden farkı bu kadar açamadılar. buna bi çare bulmaları lazım.

yaman76hakanFB
07.Haziran.2010, 06:27
Son altı dakika... Maç 85-85

yaman76hakanFB
07.Haziran.2010, 06:54
Ve Boston deplasmanda seriyi eşitledi...

Şimdi uykum var. Maçın analizini belki akşam uzun uzun yazarım.

tarikko
07.Haziran.2010, 07:13
Ne maçtı be !

Allen'ın 7/7 üçlük atması,Rondo'nun triple-double yapması ve kaptığı iki kritik top ve Doc Rivers'ın sahaya dalması :D Müthiş bir maç oldu.Boston çok önemli bir maçı kazandı..

yaman76hakanFB
07.Haziran.2010, 09:07
Lakers uzunları muhteşemdi. Seri bu düzende oynanacaksa Celtics'in işi çok ama çok zor. Mutlaka çember altında dengeyi sağlamalı. Maç genel olarak -özellikle ilk yarı- Ray Allen ile Gasol ve Bynum arasında geçti. Boston kaybetmek için elinden geleni yapsa da, ilk üç periyot tercihleriyle Lakers'ın ekmeğine yağ süren Rondo öne çıktı ve maçı aldı. Kobe'nin faul problemine erken girip kırılma anlarını kenarda geçirmesi de bunda etkendi.

Bir daha mı? Ne Ray Allen bu kadar muhteşem ve kusursuz oynar, ne Paul Pierce bu kadar kötü ve felaket... Serinin akışını çember altı savaşı belirleyecek. Bir de Rondo... Kimse triple-double'a aldanmasın; o kadar çok top kaybına sebep oldu ki... Sadece kendi yaptıkları değil, yanlış yere attığı paslarla takım arkadaşlarının da top kaybı yapmasına sebep oldu. Hatta asistlerinin bir çoğu sıkışıp son anda Ray Allen'a verdiği kötü ve zor paslar... Ray Allen zar-zor kontrol edip üçlük çizgisinin gerisinden hepsini sayıya çevirdi. Ama son periyotta bambaşka bir Rondo vardı. Kenara geldiği bölümde Nate Robinson'da bulduğu beş sayı ile iyi katkı verdi. Hakemler yine maçın önüne geçti. Ama bu defa herşeye rağmen maçın heyecan dozu düşmedi. Garnet şaşırtmaya devam ediyor. Özellikle ribauntlarda ve defansta... Malesef çok kötü... Dediğim gibi; Lakers uzunları böyle oynarsa Celtics'in işi çok zor. Mutlaka oyunu bir başka düzleme taşımaları lazım.

eXcitinG
07.Haziran.2010, 09:51
VaLLa uykusuz kaLmama değecek bir maç oLdu. Ray ALLen in deLirircesine üçLük showunu kaçırmamış oLduk. Zaten benim totemimdir. Ben ne zaman Boston maçı izLesem Boston kazanır ama P.Pierce da berbat oynar. Şu adamı çıLdırırken izLemek nasip oLmadı daha :)

NTV`e de teşekkürLerimi sunarım. MoLa anLarında sıkıcı, tekrar rekLamLarı göstermeyip, Lakers girls`Leri bize izLettirip, uykumuzun geLmesini engeLLedikLeri için :D

KaPaLı
07.Haziran.2010, 11:12
Ray Allen'ı bu kadar boş bırakırsanız cezayı keser işte. Ron Artest denen adam ne işe yarıyo acaba bütün maç sahada gezdi durdu. Yerine Trevor Ariza olsa veyada Shannon Brown daha çok süre alsa Ray Allen bu kadar boş kalmazdı. Gasol - Bynum olmasa fark olurdu. Uzunlar engelledi farkı, hucumda boy farkını kullandılar bol bol ama Bynum'da sakat. Tam olarak istediklerini yapamadı..
Kobe tutuktu, o bildiğimiz Kobe yoktu sahada. Garnett'in sakatlığı var herhalde. Bench'e gittiğinde ayağına bişey sardı sürekli olarak. Pierce kötüydü ama Odom'a 2 dkda 2 faul aldırdı, onu maç içinden kopardı. Rondo ilginç oyuncu. Fisher onu bir türlü savunamadı. Zaten ayakları çok yavaş.

Gelecek maç Pierce - Kobe savaşı olursa hiç şaşırmam : )

KaPaLı
07.Haziran.2010, 11:15
http://www.yukleresim.com/images/21734199672623549342.jpg
http://www.yukleresim.com/images/14541960612709001443.jpg

GodfatheR
07.Haziran.2010, 13:16
Ray Allen çıldırdı şampiyonluk istiyor :D

ToRoSKaPLaNı
07.Haziran.2010, 14:08
Neredeyse İki kişiyle aldı maçı celtics.Diğerleri çok büyük katkı sağlayamadı.Nate robinson kritik bir zamanda üst üste basketler buldu ve ivmeyi değiştirdi.Gerisini Allen- rondo ikilisi halletti

Aşk-ı Şehir
07.Haziran.2010, 14:26
Kaybetmişiz yahu. :S Üzüldüm bak. 4-1'e bile gidebilir seri. Sanırım bundan sonraki 3 maç Boston'un sahasında...

Fearless Coward
07.Haziran.2010, 14:30
Ray Allen şhow ! inş. bu çekişme devam eder 7 maç istiyoruz ! :)

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Haziran.2010, 14:50
Ne zaman gece maci izlemek icin ayakta kalsam ilk yariyi bitiremeden uyuyakaliyorum.
Izledigim kadariyla macin havasi muhtesemdi, tamamini canli izleyebilmeyi cok isterdim :D:D Macin basi itibariyle Boston kazanir diye dusunmustum, yanilmamisim.
Ray Allen bana hep R.Miller' i hatirlatiyor. Muazzam bi isabet orani var ve hep el ustunden sayilari. Macin bas kahramani olmus urettigi sayilarla.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
07.Haziran.2010, 18:11
Ray Allen'ın 8/7 üçlük atması gerçekten inanılmaz...Boston'un kazanmasını bekliyordum ve nitekim de öyle oldu...

omersal
08.Haziran.2010, 01:18
Yenildik ama benim içimde şamp. olacağımıza dair en ufak bir kuşku yok.Kobesiz fishersız odomsuz takımla bile bostonla başabaş mücadele ettik ve ray allen'in extra katkısını da unutmamak lazım.Bizim pota altı böyle çalışmaya devam ederse işimiz çok zor olmaz herhalde.Her maç bu kadar üçlük farkı olmaz ama pota altımız her maç üstünlük kuracağa benziyor.Şu anda Boston avantajlı gözükse bile çoğu kişinin Lakers'ı hala bir adım önde görmesi de benim bu kanıya vararken tek olmadığımı gösteriyor.

omersal
08.Haziran.2010, 01:19
Ne zaman gece maci izlemek icin ayakta kalsam ilk yariyi bitiremeden uyuyakaliyorum.
Izledigim kadariyla macin havasi muhtesemdi, tamamini canli izleyebilmeyi cok isterdim :D:D Macin basi itibariyle Boston kazanir diye dusunmustum, yanilmamisim.
Ray Allen bana hep R.Miller' i hatirlatiyor. Muazzam bi isabet orani var ve hep el ustunden sayilari. Macin bas kahramani olmus urettigi sayilarla.

Bence maçın başkahramanı kesinlikle Rondoydu :)

yaman76hakanFB
08.Haziran.2010, 01:24
Maçlar bu momentumda oynanmaya devam ederse sonuna kadar haklısınız. Lakers uzunları Celtics çember altında voleybol oynamaya devam ettikçe Boston'ın şansı azalacaktır. Ama buna Doc Rivers'ın mutlaka bir çözüm bulacağını, savunmada yeni setler deneyeceğini, mesela pas kanallarını kapatmayı ve dışarıdan atışa zorlamaya çalışacağını, uzunları rotasyonlarla önden alıp topun inmesine engel olacağını vs. tahmin ediyorum. Yani Celtics mutlaka bu momentumu değiştirecek hamleyi yapacaktır. Bu potansiyel onlarda var. Kobe atabildiğini atsın, diğer parçalar işlemesin diye Lakers oyununu üçlük çizgisi dışına püskürtebilirler. Aksi takdirde işleri zor zaten.

TeNaciOUS MidFieLdeR
08.Haziran.2010, 01:27
Bence maçın başkahramanı kesinlikle Rondoydu :)

Ben o kisimda uyuyakaldigim icin Rondoyu goremedim :n::n::n:
O yuzden Ray Allen demistim, genis-ozeti izledikten sonra dedigine katilabilirim.
Rondo ve Allen :D:D:

Aydin
08.Haziran.2010, 01:30
Bugün maçın özetini verdiler mi bilmiyorum. Vermişlerse de bunu özete koymuşlardır mutlaka. Rebound mücadelesinden sonra top rondo'da mı ne kalıyordu ama pres yüzünden köşede sıkışmıştı. 8 saniye süresi dolacakken doc rivers sahaya atlayarak mola istedi. orası çok komikti ve taktir edilmesi gereken birşeydi. beat l.a. diyorum başka birşey demiyorum.

yaman76hakanFB
08.Haziran.2010, 01:40
Maçı canlı izledim. Sıcağı sıcağına yorumlarım üst sayfalarda mevcut. Rondo ilk üç periyot felaketti. Evet, triple-double yaptı.Ama bazı triple-double'lar yanıltıcı oluyor. Bugün ilk üç periyot yanlış tercihleri çok fazlaydı. Hem kendisi top kaybı yaptı, hem arkadaşlarını verdiği zor paslar nedeniyle top kaybı yapmasına sebep oldu. Asistlerinin bir çoğu süre dolmaya yakınken mecburiyetten Ray Allen'a verdiği kötü ve zor paslar. Ray Allen onları zorla da olsa yakaladı ve üçlük çizgisinin gerisinden sayıya çevirdi. Oldu mu Rondo'ya asist... (Avrupada olsa bu tür paslara asist yazmazlar.)

Ama bir son periyot oynadı ki, maça damga vurdu. Bir de geçen maç ribauntlarda ezilen takımına bu konuda yaptığı katkıyı ayakta alkışlamak lazım... Ama dediğim gibi bazı triple-double'lar yanıltıcı olabiliyor.

KaPaLı
08.Haziran.2010, 02:12
Bugün maçın özetini verdiler mi bilmiyorum. Vermişlerse de bunu özete koymuşlardır mutlaka. Rebound mücadelesinden sonra top rondo'da mı ne kalıyordu ama pres yüzünden köşede sıkışmıştı. 8 saniye süresi dolacakken doc rivers sahaya atlayarak mola istedi. orası çok komikti ve taktir edilmesi gereken birşeydi. beat l.a. diyorum başka birşey demiyorum.

Kısa özette ve uzun özette verdi o görüntüyü çok komikti : ) Rondo topu çıkaramadı bir türlü 8 saniye olacaktı akıllıca davrandı hemen daldı sahaya :n: Mola hakkı olmasa ne olurdu merak ediyorum :D

garydelgadov
09.Haziran.2010, 02:06
Hakan abi iyi bağLanmışsın TSİ'ye he:D
Bizim için en kritik maç şüphesiz.Garden depLasmanı Ligdeki 28 takım için zordur,bizim için çok zordur.HeLe ki finaLLerdeyiz.Haydi hayırLısı..

yaman76hakanFB
09.Haziran.2010, 05:28
Hakan abi iyi bağLanmışsın TSİ'ye he:D
Bizim için en kritik maç şüphesiz.Garden depLasmanı Ligdeki 28 takım için zordur,bizim için çok zordur.HeLe ki finaLLerdeyiz.Haydi hayırLısı..

Oğuzhan... Basketbolun lezzetini burada da yaşamak istedim; ne var bunda?:icon_wink: Bizim formu ihmal etmiyorum ki... Garnet bugün başınızı epey ağrıtacak? 3.maça çok iyi başladı. İlk iki maçın acısını çıkartmak istercesine başladı. İlk periyot bitmek üzere: Pierce:0/5 Ray Allen 0/5 Garnet:4/5

yaman76hakanFB
09.Haziran.2010, 05:37
Bu arada... İlk periyoda Boston fırtına gibi başladı. Lakers fırtına gibi bitirdi. Önce Celtics'i durdurdu, sonra yumruğu vurdu. İlk periyot sonucu: 26-17

yaman76hakanFB
09.Haziran.2010, 06:18
Boston bir ara 14-15 sayı geriye düştü. Maç koptu kopuyordu; dengeye geldi. Fark kapanmak üzereydi; devreyi Kobe'nin muhteşem performansı noktaladı. İlk yarı sonucu fark Lakers lehine 12 sayı... Celtics şutörleri herhalde 2. devre bir şekilde devreye girer. Yoksa bu kadar kötü şut atarak -hatta serbest atışları bile sokamıyorlar- işleri zor.

sananes
09.Haziran.2010, 06:20
kobe'nin devre sonunda çalıp, çıkmasını engelleyip yaptığı asist herşeye bedel bravo be efsane

yaman76hakanFB
09.Haziran.2010, 06:22
kobe'nin devre sonunda çalıp, çıkmasını engelleyip yaptığı asist herşeye bedel bravo be efsane

Yılın asisti... Müthiş... Haydi topu oyunda tuttun, o durumda pası nasıl atabiliyorsun; tek bir hareketle...

yaman76hakanFB
09.Haziran.2010, 07:04
Son periyot başlamak üzere... Boston 3. periyot muhteşem savunma yaptı ama hala 6 sayı gerideler. Şutörler devreye girmedi.

yaman76hakanFB
09.Haziran.2010, 07:07
Hakemler çıldırdı. Pierce'a aptalca bir düdük çalıp beşlettiler. Ardından rashad'a... Ah şu maç Olimpiyakos taraftarı önünde oynanacaktı ki... Bu hakemler sağ çıkmazdı sahadan.

garydelgadov
09.Haziran.2010, 07:31
Ray ALLen 12/0 inanıLmaz.Bu kadar istikrarLa aLakası oLmayan bir adam oLamaz..
Fisher tarihi bir maç oynuyor kazanırsak maçı Fisher getirecek..

yaman76hakanFB
09.Haziran.2010, 07:43
Derrec Fisher maçı Lakers'a getirdi. Daha 40 saniye var ama sanmıyorum döneceğini. Ray Allen 13'te 0... Evet; onüçte sıfır... İşin özeti: 2. maçı Ray Allen almıştı; bu maç aldığını geri verdi.

yaman76hakanFB
09.Haziran.2010, 07:50
Derrec Fisher serinin 3. maçının kahramanı olarak şu anda röportaj veriyor. Söylediği:

I love this game... I love this game... I love this game...

Üç defa üst üste "bu oyunu seviyorum" dedi.

tarikko
09.Haziran.2010, 08:02
Çok önemli bir galibiyet oldu gerçekten.Fisher'ın son çeyrekteki katkısı inanılmazdı.Mükemmel oynadı.Allen bir kez daha rekor kırdı 13'te 0 :D Kobe geçen maça oranla pek etkili değildi şutlarda ama yinede iyiydi.

Go Lakers !

Fearless Coward
09.Haziran.2010, 11:11
Boston zaten bu sezon nedense sahasında çok kötü anlaşılan 2 takımda bu seriyi bırakmayacak gibi büyük bir ihtimal 7. seride bitebilir bu seri..

KaPaLı
09.Haziran.2010, 12:12
http://yukleresim.com/images/44426880421725465125.jpg
http://yukleresim.com/images/98424146581902075250.jpg

Universal
09.Haziran.2010, 12:20
Andrew Bynum attığı sayıda Kobe'nin yaptığı o müthiş kurtarış, geceye damgayı vurmuş.

Lakers maçda hep önde olan tarafdı ve hak ettiler. Eğer evinde ki maçıda kazansalardı şuan 3-0 gibi psikolojik bir üstünlük kurmuş olacaklardı.

eXcitinG
09.Haziran.2010, 12:25
Boston un çok hızLı bir şekiLde o biLindik takım oyununa geri dönmesi gerek. İki adam iyi, 3 adam reziL oynarsa bu seri 4-1 biter. Geçen maç ALLen ve Rondo coşuyor, Garnett ve Pierce yokLarı oynuyor. Bu maç Garnett coşuyor, Pierce azıcık destek veriyor ALLen ortada yok. BöyLe anLayış iLe yapamazLar. Kim coşarsa coşsun ama en azından diğer adamLarında coşan adama azıcıkta oLsa katkı yapması gerek.

ALLen gibi bir adamın iki gün önce 32 sayı atıp, rekor kırdığı bir maçtan sonra geLipte 13 de 0 atması mantığa, akLa, fiziğe sığmayan bir oLay. Tarifi yok bunun yani. Büyü feLan yaptıLar herhaLde adama.

Ha birde bundan sonra kaLan bütün maçLarı izLeyeceğim. Boston PLay off başLadığından beri izLemediğim hiç bir maçı kazanamadı, izLediğim bütün maçLarı kazandı. Sanırım bana ihtiyaçLarı var.

GodfatheR
09.Haziran.2010, 12:26
Garnet oynarsa kazanırız dedik, evet Garnet oynadı ama 2 gece önce 7/7 üçlük atan Ray Allen'ın 0/13 çekeceğini tahmin etmemiştik. Daha çok uzun bir seri var evimizde ki 2 maçı alırsak seri 3-2 ye gelir. Bu sene deplasmanlarda müthiş oynayan Boston deplasmanda illa ki bir maç alacaktır. Önümüzde ki şu 2 maçı kesinlikle kazanamsı gerekiyor Boston'ın.

omersal
09.Haziran.2010, 23:55
Ya bilmiyorum Lakerslı olduumdan mı sanki 3 maçta Lakersın elindeymiş gibi geldi maç bana.Lakers isterse kazanıyo istemezse kaybediyo gibi geliyor.Belki de yanılıyorum ama Lakerslılar gününde olursa sanki her maçı kazanabiliriz bütün maçların favorisiymişiz gibi düşünüyorum. Final serilerinde her zaman çok heyecanlıydım ama bu sefer heyecan yok sanki çok rahat kazanacağız gibi geliyo...

Universal
10.Haziran.2010, 00:49
Ya bilmiyorum Lakerslı olduumdan mı sanki 3 maçta Lakersın elindeymiş gibi geldi maç bana.Lakers isterse kazanıyo istemezse kaybediyo gibi geliyor.Belki de yanılıyorum ama Lakerslılar gününde olursa sanki her maçı kazanabiliriz bütün maçların favorisiymişiz gibi düşünüyorum. Final serilerinde her zaman çok heyecanlıydım ama bu sefer heyecan yok sanki çok rahat kazanacağız gibi geliyo...

Lakers değil, iş Kobe'de bitiyor. Sınır tanımayan bir oyuncu.

omersal
10.Haziran.2010, 09:26
Lakers değil, iş Kobe'de bitiyor. Sınır tanımayan bir oyuncu.

Biraz öyle :) ama Kobenin arkadaşları da git gide takımına katkısını artırıyor.Bunların başında da Andrew Bynum geliyor.

sananes
10.Haziran.2010, 13:11
boston hep korkutuçu gelmiştir bana yani daha düzgün bi takımlar daha bi bütünler bence söyle düsünelim kobe kenardayken izleyin lakers'ı topla dribling yapan bile yok paslasıp sut atıyolar geri dönuyolar.ama boston öyle değil en basiti ray allen benim attıgım yüzdeyle şut atsa boston kazanırdı:D her zaman 0 çekmez ray.ayrıca ben 3te 1 falan atarım:)

Fearless Coward
10.Haziran.2010, 13:17
Allen 3. maçta 2 sayı atmış açıkcası bu oyuncu ya çoşuyo ya batıyo böyle bir şey bu adam :D

yaman76hakanFB
10.Haziran.2010, 23:27
Celtics bu gece kazanmak zorunda... Bu gece kaybederse hiç ama hiç şansı kalmaz... Daha maçın hava atışından itibaren olabileceği en üst düzeyde sert oynamalı... hakemler faul çalsın, takım halinde sertlik yaparlarsa her düdüğe çalamazlar. Takım halinde sertlik... Ve daha ilk saniyeden maça ağırlıklarını koymak zorundalar. Son saniyelerde maçın ortada olması Celtics adına bir çuval inciri berbat edebilir. Bu gece...04:00'da...NTV ekranlarında... Celtics kazanmak zorunda... Diğer parçaların, özellikle uzun rotasyonunun işlemesine izin vermesinler. Kobe atabildiği kadar atsın; ama oyun sadece Kobe'nin üztüne kalsın. Maç beşe beş oynanırsa Celtics kaybeder. Kobe'ye karşı Celtics'e dönsün maçın havası... Eğer Celtics kaybederse şimdiden Lakers'ı kutlasın.

Universal
10.Haziran.2010, 23:47
Hakan abi Celtic'in ilk yapması gereken iş, Kobe'yi durdurmak. Dediğin gibi sert oynamaları gerek yok. Ama bu sertlik ilk olarak Kobe'ye tattırmaları gerekiyor. Kobe bunu tadarsa Boston'ın işi kolaylaşır.

yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 00:06
Ben tersini düşünüyorum. (Belki sen haklı olabilirsin.) Ama 2008 finalinde Lakers'ın hiçbir parçası işlememiş, bütün yük Kobe'ye kalmıştı. Kobe ne kadar muhteşem oynarsa oynasın; burası playoff... Celtics, Jordan'ın 63 sayı attığı maçta bile Bulls'a yenilmedi. (Bu 63 sayı playoff rekorudur.) Savunma sadece Kobe'ye odaklanırsa... Kobe artık 2000'lerin ilk yarısındaki Kobe değil...Özellikle son iki yılda çok olgunlaştı. Onu bazen tanıyamıyorum. Olumlu anlamda... Hiç zorlamıyor. Baktı; savunma üstüne odaklanmış. Sokuyor takım arkadaşlarını devreye... 2000'lerin başında öyle miydi? İşi inatlaşmaya vardır, zorladıkça zorlardı. Şimdi öyle değil... Gerçek bir lidere dönüştü. sadece oynamıyor, arkadaşlarını da devreye sokuyor. Bu çark işlerse Lakers'ı kimse tutamıyor. Ama skor sadece Kobe'ye kalır ve üçgen hücum tıkanırsa Lakers çok zorlanıyor.

Universal
11.Haziran.2010, 00:30
Şunuda düşünmek lazım Kobe bu maçta 50'ye yakın bir sayı bulursa Lakers kazanır. Çünkü; Boston önde geldiği maçların büyük bölümü 90 ile 100 sayı arasında elde etti. Kobe'nin böyle bir sayıya ulaşması Boston'u etkiler. Zaten stresli oynayacaklar. Psikolojileri ile mücadele edecekler. Kobe eğer bu maçta başlarsa durdurmaları zor.

Tabii şu açıdan bakarsak sert bir savunma ile Kobe dışında ki diğer oyuncuları başta Gasol'u durdururlarsa, iş Kobe'ye kalacak ve Kobe psikolojik olarak etkilenirse Boston kazanır.

Ben biraz olaya Lakers taraftarı ile bakıyorum. NBA'de hep Batı'yı tutumuşumdur o nedenle. :)

yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 00:45
Kobe 20-25 arası şut kullanıp 50 sayı bulursa Lakers güle oynaya kazanır. Ama Kobe bu 50 sayıyı 48 dakikada 35-40 arası şut kullanarak bulursa kazanmaları çok ama çok zor olur. Şöyle de düşünmek lazım: Hücumda tıkanan oyuncu savunmada da bocalamaya başlar... Tabii Kobe'den 50 yiyecek kadar da boş bırakmazlar. Zaten boş bırakmazlar ama ben ikili sıkıştırma onun üzerine yapılmasın diyorum sadece... Çember altı kalabalık tutulsun. Celtics adına...

Lakers cephesine gelirsek... Gasol ve Bynum zaten her şart altında belli bir katkı verecek Kobe'ye eşlik ederse işleri çok kolay olur.

Universal
11.Haziran.2010, 01:04
En son maçda Kobe'nin pota altında son anda çıkardığı topu Bynum atmıştı. Takımın bütün hücum sistemi o anda gözüktü. Çünkü; o hücumda Gasol, Bynum ve Kobe vardı.

yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 05:04
Ve başladı...NBA finali 4.maçı Kobe'nin basketiyle başladı.

yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 05:25
Celtics adına ilk maçta Rondo iyiydi. 2.maçı Ray Allen, 3.maçı ise Kevin Garnet muhteşem oynamıştı. Sanırım bu geceye de Pierce damga vuracak. Daha şimdiden 14 sayının 10'u Paul Pierce'tan... Ama büyük üçlüden en az ikisi aynı anda ne gün verim verecek?

Celtics çember altından kaçırdıklarının yarısını atsa epey önde olurdu. (Daha ilk periyot bitmedi.)

Lakers her istediğinde çember altından rahat rahat sayı buldu.

yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 05:28
Hah...Hah...Hah... Paul Pierce attığı sayı sonrası yumruk show yapmak istedi. Yumruk hakemin suratına geldi. :D Hemde en sevmediğim hakemlerden Eddie Rush'ın... (Bu arada hakemler basketi saymadı. Atış öncesi dedi... Attığı yumruk kâr kaldı Pierce'ın.)

yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 05:30
Ve ilk periyot sonucu:

Boston:19 - Lakers:16

sananes
11.Haziran.2010, 05:35
ray allen şu ana kadar cok iyi savunuyor kobe'yi

yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 05:41
Nate Robinson'dan extra katkı geldi: İki tane üçlük...

Ama şu ana kadar Celtics'in yıldızı Pierce...

yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 06:05
İlk yarı bitti.

Lakers:45
Celtics:42

yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 06:42
Lakers 3.periyoda Bynum'sız başladı. Bu onlar aleyhine bir kırılma anı olabilir.

yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 06:48
Bynum maça döndü ama mecburiyetten mi döndü, yoksa durumu ne kadar ciddi? Malum dizinden problem yaşıyordu.

yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 07:04
Glen Davis devreye girdi...:D

yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 07:23
Glen Davis ve Nate Robinson Celtics lehine maça damga vuruyor.

Kaan Kural: "Ne günlere kaldık..." :)

yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 07:42
Kobe'nin muhteşem oyununa rağmen diğer parçalardan verim alınamayınca (sadece Gasol biraz katkı verdi) Boston kazandı: 96-89

Seri: 2-2

Heyecan devam ediyor. Şimdi çok daha keyifli bir 5.maç bizleri bekliyor. Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece...

eXcitinG
11.Haziran.2010, 09:33
Ben izLerimde Boston kaybedermi ?

yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 09:47
Maça dair yorumlarımı her molada sıcağı sıcağına paylaştım. (Yukarıda...) Şöyle bir toparlayacak olursam:

Celtics'in kazanmaya mecbur, mahkum olduğu bir maçtı. Çok agresif başladılar ama öyle gergindiler ki, çember altından bile defalarca ve defalarca şut kaçırdılar. İlk üç maçta pek fazla ortalıkta görülmeyen Paul Pierce dışında kimse hücumda şut sokamıyordu. Özellikle ilk periyot tek başına Pierce'ın sayıları ayakta tuttu Celtics'i.

Lakers'da ise Paul Gasol'ün orta mesafe isabetleri ve yine onun kullandığı çok sayıda ve yüksek yüzdeli serbest atışlar onlara çok sayı kazandırdı. Maç başa baş giderken Kobe'nin arka arkaya bulduğu üçlükler bir anda Lakers lehine 8 sayılık bir fark oluşturdu. İlk yarının bitmesine iki dakika kala Celtics, Garnet'in hareketlenmesiyle birlikte farkı kapattı. Hele Garnet'in devre biterken farkı üçe indiren zor basketi moral açısından da önemliydi.

Lakers için kırılma anı devre bitimi soyunma odasından Bynum'sız dönmek oldu. Bynum'ın sakatlığı yine onlara bela olacak gibi... Gerçi ilerleyen bölümlerde Bynum yine oyuna girdi ama sadece birkaç dakika sahada kalabildi.

Geçen maçı Lakers'a Derrec Fisher getirmişti. Bu maçı ise Celtics'e son periyot üç yedek oyuncu kazandırdı. Tony Allen bu gece muhteşem hücum eden Kobe'yi frenledi ve yavaşlattı.

Ama asıl kahraman Glen Davis'ti. Aldığı hücum ribauntları ve hiç yoktan o karışıklıkta çıkardığı sayılarla geceye damga vurdu. Celtics onun enerjisiyle bir anda öne fırladı. Bir başka yedek Nate Robinson'da ona katıldı ve fark bir anda çift haneleri buluverdi. Bu bölümde yine bir başka yedek Rashad Wallace'ın da kritik bir üçlük isabeti var. Ray Allen'da kötü geçen ilk üç periyottan sonra son periyot epey katkı verdi; gerek pasları ve gerek orta mesafe isabetleriyle... Son iki dakika ise yine Pierce sahneye çıktı ve Lakers'ın son umutlarını da söndürdü.

Lakers taraftarları üzülebilir ama bu heyecanın uzayabildiği kadar uzamasını isteyen bizler için iyi oldu. Eğer Lakers kazansaydı Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece 5.maçın bile pek bir önemi kalmayacaktı. Çünkü lakers 3-1'den seri vermezdi. Şimdi ise hem 5. maç ve onu kim kazanırsa kazansın hem de 6. maç yine nefesleri kesecek, adrenalinimiz tavan yapacak. Hele bir de 7. maç olursa... Vay ki vay... Tadından yenilmez.

Fearless Coward
11.Haziran.2010, 10:34
Dediğim gibi bu serinin 7. maça kadar yolu var deplasman iç saha farketmez her maç bi farklı havada geçiyor..

Universal
11.Haziran.2010, 11:47
Hakan abi maçı senle beraber tekrar yaşıyoruz. :)

Seride atılan sayı yüzdesi inanılmaz düştü. 90'larda maç bitiyor. Boston sahaya taktiğini yansıtıyor.

eXcitinG
11.Haziran.2010, 11:56
Sabah 5,30 da kaLktım. Maç 45-42 Lakers Lehineydi. Son iki periyodu izLedim ve Boston kazandı. Bir ara Kobe ALLen in bir kaç gün önce kırdığı rekora göz dikti sandım. Adam nerden saLLasa attı 3 lükleri.

Boston Pazartesi günkü maçı da kazanırsa Şampiyon oLur.

KaPaLı
11.Haziran.2010, 12:02
http://yukleresim.com/images/96506488679716527962.jpg

http://yukleresim.com/images/59584131303795611845.jpg

GodfatheR
11.Haziran.2010, 12:52
5.40 gibi kalkabildim :D Lakers 5 sayı öndeydi. Ama sahneye bi adam çıktı ki tıkanan Boston hücumunu tek başına yağa kaldırdı. Bu isim, Kaptan Mağara adamı Glen Davis'di :n: :n: Ağzından sıvılarını saçtığı sevinci sabah sabah midemi kaldırsa da çok sempatikdi : ) Kaptan Mağara adamına bir de Problem Çocuk Nate Robinson yardım edince bu ikili maçı alıp götürdü.

Kobe inanılmaz oynadı. Ama ne gariptir ki Kobe'nin inanılmaz oynadığı maçları hep kaybetti bu playofllarda Lakers. ( bkn. 2 Phoenix maçı ve bu maç )

Artık iş P.tesi sabahındaki maça kaldı. Serinin en kritik maçı olucak şüphesiz. Boston kazanırsa şampiyon olacaktır. Ama bu oyun devam ederse kazanmaları bir hayli zor. İlk periyot 10 sayı atan Pierce'ı 2. yarı sahada kayboldu. Rondo bekleneni veremedi, Ray Allen sadece faul sokabiliyor :p Ve bunlara rağmen Boston kazandı bu da çok önemli tabi.

Herşey P.tesi sabaha karşı belli olucak. Umarım Boston kazanır. Eğer kazanırsa deplasmanda illa ki bir maç alacaktır bu yaşlı kurtlar.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
11.Haziran.2010, 16:54
Tebrikler Boston...
5.maç cidden çok kritik,eğer Boston o maçı kazanırsa çok büyük bir avantaj elde eder, ve bence şampiyon olur. Ama kazanamazsa....
O zaman tüm ipler Lakers'ın elinde olur.Müthiş bir maç bizi bekliyor :)

TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Haziran.2010, 22:32
Lakers kaybetse dahi ev sahibi avantaji hala onlarda. Boston ekstradan deplasmanda mac kazanmali .

yaman76hakanFB
13.Haziran.2010, 22:52
Bu gece 03:00'da NTV ekranlarındayız. Maçı izlemek isteyen arkadaşlar olursa sıcağı sıcağına yorumlarımızı bu sayfada paylaşırız. İnşallah ben gece 03:00'da bu sayfaya uğrayacağım.

Celtics için daha kritik ve daha önemli bir maç... Çünkü kendi evindeki bu maçı kaybederse daha sonra seri Los Angeles'e taşınacak. Bunun anlamı, şampiyonluk için deplasmandaki iki maçın ikisini de kazanma mecburiyeti... Bu ise çok zor... Bu sebeple deplasmana 3-2 geride değil, 3-2 önde gitmeli...

Celtics için iki kritik durum: Perkins ve Rashad Wallace teknik faul sınırında... Bir teknik faul bile alsalar serinin altıncı maçında oynayamayacaklar. Sürekli sakin kalmak zorundalar ve bu onların oyununu, agresifliğini etkileyebilir.

Lakers için kritik durum: Bynum'ın sakatlığı... O Lakers'ın çember altına sertlik katıyor ve o bölgenin Celtics kontrolüne geçmesine engel oluyordu. O yokken Gasol'de 4 numaradan 5 numaraya kayıyor ve verimliliği düşüyor. Bynum'ın varlığında daha kalın uzunlarla boğuşmak zorunda kalmadığı için Gasol'ün de performansı artıyor. Bynum oynamaya and içimiş; ama şiş bir dizle ne kadar verimli olabilir?

Bir istatistik: NBA tarihinde 7 maç üzerinden oynanan serilerde 5.maçı kazanan takımların turu geçme oranı %80... Ve bu gece 5. maç oynanacak. Önemini siz değerlendirin.

RaSenGan
13.Haziran.2010, 23:05
Uyumazsam izleyeceğim maçı.Bakalım nasıl maç olacak

yaman76hakanFB
13.Haziran.2010, 23:17
Uyumazsam izleyeceğim maçı.Bakalım nasıl maç olacak

Vuvuzela+TRT+ Ömer Üründül+ ağır ve sıkıcı futbol maçlarının içimizi bayılttığı şu hafta sonunda nihayet adrenalimizin tavan yapacağı birşey... Gece üç bile olsa bir soluklanma fırsatı... En azından vuvuzela ve Ömer Üründül olmayacak.

nerazzuri
13.Haziran.2010, 23:18
kaçırmamak lazım, yarın sınavım olmasına rağmen gece 3de tv başında olacağım :)

DenizlispoR
13.Haziran.2010, 23:19
Vuvuzela+TRT+ Ömer Üründül+ ağır ve sıkıcı futbol maçlarının içimizi bayılttığı şu hafta sonunda nihayet adrenalimizin tavan yapacağı birşey... Gece üç bile olsa bir soluklanma fırsatı... En azından vuvuzela ve Ömer Üründül olmayacak.
Ömer Üründül'ün yorumlamadığı bir karşılaşma izleme keyfi uykusuzluğa değer :D.

RaSenGan
13.Haziran.2010, 23:26

Heyecanlı olduğunu bildiğim için izleyeceğim zaten abi.Dünya Kupası maçlarını doğru düzgün seyretmiyorum zaten bayıyo vuvuzelasıyla üründülüyle sahadaki oyunuyla.Ama bu maçın bunlardan bin kat iyi olduğunu bildiğim için izleyeceğim burdan da senin yorumları takip edeceğim :)

yaman76hakanFB
13.Haziran.2010, 23:33
Ona (Ömer Üründül) TRT 2008 Pekin Olimpiyatlarında bir de basketbol maçı yorumlattı... Gülmekten ölürsünüz. Sanırım Arjantin maçıydı. Ginobili filan... Nasıl saçmalamıştı. Futbol maçında neyse ne; ama o kadar komikti ki... Sesini kıstım sonunda... Gülmekten maçı izleyemiyorum.

GodfatheR
13.Haziran.2010, 23:58
Heyecan dorukta maçın başlamasını dört gözle bekliyorum. Haydi Celtics vur şu yumruğunu masaya.

Fearless Coward
14.Haziran.2010, 00:21
Kim yenerse yensin harika bir maç olacak..Bu maç kaçmaz 3'ten itibaren televizyonun başındayız..Allen'in performansını çok merak ediyorum çoşunca tam çoşuyor batınca tam batıyor bu adam..Boston bu maçı kazanmak zorunda çünkü sahasında artık maçı yok..Lakers'de avantaj istiyorsa kazanmalı..Kim kazanırsa kazansın harika bir maç olacak favorim yok iyi oynayan kazansın..

GodfatheR
14.Haziran.2010, 00:41
Shrek ile Eşşek yine coşar mı acaba bu maç :p

sananes
14.Haziran.2010, 01:28
go lakers go madem:D

RaSenGan
14.Haziran.2010, 01:37
97-93 Lakers yenecek demedi demeyin :p

Aşk-ı Şehir
14.Haziran.2010, 02:02
97-93 Lakers yenecek demedi demeyin :p

İnşallah. :n: O kadar bekleyeceğiz boşa beklemeyelim...:)

KaPaLı
14.Haziran.2010, 02:57
Gençler maç saatinde burdaysanız toplu konuşma yaparız :n: Maç heyecanını canlı yaşarız :n:

Bursaspor
14.Haziran.2010, 03:00
Burda olan beri gelsin, ben buradayım.

Boston kazanacak diyorum, en azından kim kazanırsa kazansın o 7. maçı istiyorum.

Aşk-ı Şehir
14.Haziran.2010, 03:17
Go Lakers Go

GodfatheR
14.Haziran.2010, 03:24
İnşallah. :n: O kadar bekleyeceğiz boşa beklemeyelim...:)

Sen yat uyu bence :p Bu maç her türlü bizim. Go Celtics Go.

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 04:00
Gecenin bu saatinde günaydın mı denir; iyi geceyarıları mı bilmiyorum arkadaşlar. Her zaman olduğu gibi maç 3-5 dakika geç başlayacak sanırım.

RaSenGan
14.Haziran.2010, 04:11
Başa baş gidiyor maç 10-10 şimdilik.Lakers avans veriyo heralde :p

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 04:15
Celtics çok agresif başladı ama Lakers çok çabuk dengeledi oyunu...

Bynum topal topal Celtics çember altında tek başına voleybol oynuyor. Öbür çember altında ise Garnet şu ana kadar Gasol'ü darmadağın etti.

Lakers'da Bynum'la birlikte Fisher takımı taşıyor.

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 04:20
4. maçın yıldızı Glen Davis oyuna girdi...

RaSenGan
14.Haziran.2010, 04:26
Artest batırdı takımı.

RaSenGan
14.Haziran.2010, 04:30
Boston 22-20 önde bitirdi ilk çeyreği.Artest şimdilik sahanın en kötüsü.Kobe de oldukça kötü.Bunlar toparlanmazsa işi zor Lakers'ın.

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 04:32
Şu bölüm Lakers için kritik... Lakers yedekleri Celtics yedeklerine karşı ne kadar ayakta kalabilecek? Çünkü gerçekten Lakers sezon boyu yedeklerinden yeterli katkıyı alamıyor. Onlardan verim aldığında da zaten işleri çok kolay oluyor.

Özellikle Odom'ın katkısı ayrıca mühim...

Celtics hücum ribauntlarını dengeleyebilirse şu momentumda vurur geçer.

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 04:34
Kobe bir yerde devreye girecektir. Önemli olan diğerleri ona ne kadar eşlik edecek?

RaSenGan
14.Haziran.2010, 04:37
30-22 oldu Boston coştu ve mola geldi.

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 04:41
Lakers yedekleri?

RaSenGan
14.Haziran.2010, 04:43
Lakers yedekleri?

Vujacic üçlük attı.Farmar topu çalıp faulü aldı :) Ve 26-30 oldu.

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 04:43
Celtics'in klasik hastalığı depreşti: İki hücumda iki top kaybı... Lakers benchini de ateşlediler ya... Helal olsun valla...

RaSenGan
14.Haziran.2010, 04:46
Lakers geri döndü.Boston acayip top kaybı yapmaya başladı.

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 04:47
Doc Rivers'ın yerinde olsam elimde bir sopayla oyun kurucuları şöyle bir falakadan geçiririm. Tam vurup geçecekleri yerde canlandırdılar rakibi... Bu kadar basit top kayıpları...

RaSenGan
14.Haziran.2010, 04:51
Kavga çıktı :D Rondo neyine güvenip Artest'e artistlik yapıyorsa :)

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 04:51
Harika... Tam Boston-lakers finaline benzemeye başladı. Bayılıyorum sertliğe... Basketbol sert oynanırsa güzel...

RaSenGan
14.Haziran.2010, 04:55
Şu bahsettikleri kavgayı izledim Rondo'daki cesaret iyi gerçekten :D

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 05:01
Ama o gün Pistons oyuncuları ve taraftarı aşırı tahrik etmişti. Özellikle Ben wallace ortalığı kışkırtıp kenara gelmiş ve altı maç cezayla sıyırmıştı. Kabak Artest ve Indiana'nın başında patlamıştı. Provakasyonların yanına kâr kaldı.

RaSenGan
14.Haziran.2010, 05:02
İyi yapmış ama Artest :icon_smile: 39-45 bitti ilk yarı.

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 05:06
Paul Pierce 15 sayı... Kobe henüz kıvamını bulamadı ama onun devrede olmadığı bölümü sadece 6 sayı geride tamamlamak Phil Jackson'ı memnun ediyordur.

Celtics'in kaderini top kayıpları belirleyecek.

Lakers'ın kaderini boyalı bölge direnci...

sananes
14.Haziran.2010, 05:08
ray allen müthiş savunuyo kobe'yi 4.maçtada yazmıstım aynısını.kobe savunma muazzamlaştıkça saçma tercihler yapmaya başladı kendine gelmezse kaybederiz

GodfatheR
14.Haziran.2010, 05:09
Garnett çok iyi başladı ama durdu, Pierce ise çıldırdı. Boston ilk yarı müthiş şut attı ama ribaunt almaktan o kadar aciz kaldılar ki Lakers her hücumda potaya 1 değil 2 top attı ve farkın açılmasını engelledi. Bakalım 2.yarı neler olucak. Ayrıca Rondo az kalsın 2 teknik faulle kenara geliyordu iyi yırttı.

Perkins'in tüm sahayı geçip Kobe'ye çarparak durması ise bombaydı :n: :n:

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 05:12
Garnet hücumda durdu ama sahada olduğu bölümde Gasol'ü de kilitledi. Zaten rashad Wallace o kenardayken iyi maç çıkardı ve Garnet biraz fazla dinlendi.

GodfatheR
14.Haziran.2010, 05:14
Serinin 5. maçı oynanıyor savunma ribauntları yine sorun yine sorun Boston adına :S Boston kaybederse bu savunma ribauntları yüzünden kaybedecek.

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 05:18
Özellikle Bynum sahada olduğu bölümde hiç zıplamadan hücum ribauntu aldı. Zaten Perkins hiçbir zaman iyi bir ribauntçu değil. Çok sert bir uzun ama ribaunt zaafı hep var. Buna top kayıpları da eklenince Lakers neredeyse Celtics'in iki katı şut kullandı.

RaSenGan
14.Haziran.2010, 05:23
Fakat isabetlerde Boston 2 kat üstünlük sağladı.

GodfatheR
14.Haziran.2010, 05:24
Bynum zaten zıplayamıyor abi. Ama adama helal olsun o dizle sağlıklı Odom'dan daha çok mücadele edip daha çok ısırıyor, istiyor. Ama haksızlık yapmıyayım Odom'da hafif soğuk algınlığı geçiriyormuş :p

RaSenGan
14.Haziran.2010, 05:29
Kobe Show başladı :)

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 05:33
Kobe bir yerde devreye girer diye bekliyorduk; girdi de... Kritik nokta diğerleri ona ne kadar eşlik edecek? Şu anda etmiyor. Bu tam Celtics'in istediği birşey...

Lakers adına boyalı bölge direnci çok önemli demiştik. Boyalı bölge darmadağın... Elini kolunu sallayan oradan sayı buluyor. Garnet ve Ray Allen bomboş turnike attı orada... Pierce her penetrede sayı buldu.

RaSenGan
14.Haziran.2010, 05:37
Kobe müthiş bıraktı topu :) Bu adamlar utanmıyor mu Kobe'yi görüp merak ediyorum.İnsan bir şeyler yapmaya çalışır.Uyuyolar resmen.

GodfatheR
14.Haziran.2010, 05:38
Aman tanrım. Böyle bir basketi sadece Kobe atabilir.

RaSenGan
14.Haziran.2010, 05:38
Oha Kobe orta sahadan atsaydın :D

GodfatheR
14.Haziran.2010, 05:41
İşte Garnett bu. Önce basket faul ardından blok ama yine ribauntu alan Lakers. =)

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 05:49
Bu periyottaki bütün Lakers sayılarını tek başına Kobe attı.

Bu Lakers'ın ne kadar tıkandığını gösteriyor. Bundan bir maç evvel (4.maç) yazmıştım: Kobe ne kadar atabilirse atsın; yeter ki diğerleri işlemesin... Bu durumda Celtics avantajlı olur. Ama Lakers çember altı maçın içinde olursa Lakers öne geçer demiştim.

RaSenGan
14.Haziran.2010, 05:52
Gasol kırk yılda bir basket atıcaktı onda da blok yedi. 61-73 maç.Zor çevirir bunlar bu kafayla.

GodfatheR
14.Haziran.2010, 05:53
Tony Allen, Gasol'un kalbini çok fena kırdı =)))

RaSenGan
14.Haziran.2010, 05:54
73-65. 26 sayının 19'u Kobe'ye ait :)

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 05:58
Ünlü yönetmen Speek Lee'yi gördüm seyircilerin arasında... New York taraftarı değil miydi o? hemde fanatik... Ne işi var Garden'da...:D

RaSenGan
14.Haziran.2010, 06:11
Dakika başı mola alıyolar.Uykum geldi oynayın da bitsin ya.

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 06:13
Celtics yine hücum ribauntu vermeye başladı. Fark sadece altı sayı... Lamar Odom katkı vermeye başlayınca işin çehresi değişti.

RaSenGan
14.Haziran.2010, 06:21
Bu maç bitmiştir bana göre :) Bilgisayarı kapatıp yatağıma geçiyorum iyi geceler sizlere.Tebrikler Boston'a.

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 06:32
Sahaya yabancı madde atıldı...:icon_razz:

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 06:43
Rondo'nun turnikesinden sonra sanırım 70'lerden kalma o meşhur Cino dansına başlayabilir Celtics taraftarları..

yaman76hakanFB
14.Haziran.2010, 06:48
Bu maç bitmiştir bana göre :) Bilgisayarı kapatıp yatağıma geçiyorum iyi geceler sizlere.Tebrikler Boston'a.

Aygün... Vallahi az kalsın büyük bir geri dönüşü kaçıracaktın. Lakers maçı ortaya getirmişti. Hakemlerin kritik bir kararı işlerini bozdu. Fark sadece beş sayıya indiğinde bir Celtics şutu girmedi, süre dolmuştu, hücum ribauntu Celtics'de kaldı (Perkins) ama top çembere değmediği için hücum sırası Lakers'a geçebilirdi. Gerçi biz bile defalarca görüntüye rağmen topun çembere değip değmediğini ayıramadık ama hakemler topu çembere değdi kabul edip Celtics hücumunu devam ettirdiler. Aksi bir kararda lakers maçı ortaya getirebilirdi.

Bu arada maç bitti ve Celtics kazanmaya mecbur olduğu maçı kazandı. Ama son üç dakika Lakers'ı oyuna ortak etmesi onlar adına eksi puan...

Fearless Coward
14.Haziran.2010, 11:46
Boston'un kazanması iyi oldu Lakers'ta artık sahasında kazansında şu seri 7. maça uzasın..

Fearless Coward
14.Haziran.2010, 11:48
http://img812.imageshack.us/img812/396/72948398.png

KaPaLı
14.Haziran.2010, 11:51
Her maç beklenmedik birisi ortaya çıkıyo. Bu maçta Kendrick Perkins şov yaptı resmen :D Müthiş mücadele, hiç düşmeyen tempo. Gecenin bir yarısına kadar beklemek sonuna kadar değdi doğrusu.

Revolution
14.Haziran.2010, 12:08
Saat 3e kadar ayakta duracaktım ama maça 5-10 dakika kala uyuyakalmışım.. :) Rüyamda Boston maçı kazanıyordu vallahi de öyle olmuş çok mutlu oldum sabah sabah :D

Aşk-ı Şehir
14.Haziran.2010, 12:31
Kobe daha ne yapacak arkadaş? Adam herkesi oyunun içine sokayım diye uğraşıyor. Bakıyor olmuyor bari kendim atayım diyor. Geçen seneki Gasol'dan eser yok. Artest'e top geldiyse hiç bakmadan kaldırıp atıyor. Fisher'da hemen sistemden kopmuş 2 maç iyi oynayınca. Yazık oluyor Lakers'a. Bynum'un ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor böylelikle...

eXcitinG
14.Haziran.2010, 12:34
Boston Totemim devam ediyor. Serinin 6.Maçını da izLeyeceğim ve inşaLLah Boston kazanıcak ve Şampiyon oLacak.

Beat L.A & Beat Kobe.

BeaT
14.Haziran.2010, 12:46
Fisher savunma yapmakta zorlanıyor ,Artest 5 maçtır zarar veriyor ,Bynum sakat sakat oynamaya çalışıyor ,Odom yararıda var zararıda var takım tamamen Kobe ile Gasolun sırtında şu anda çok kötü bir seri geçiriyor LA.Takım birazcık toparlansa 2 maçıda rahat alır aksi takdirde 6.maçta bu iş biter.

Fearless Coward
14.Haziran.2010, 12:49
Kobe'nin yapacağı bir şey yok arkadaşları çok isteksiz..Boston'un o süper 5'lisini devirmek çok zor Kobe hadi 4'ünü devirse 1'i kalıcak :D çok desteğe ihtiyacı var Kobe'nin çook..Lakers'in seneye kadrosunu bir gözden geçirmesi lazım bence..

GodfatheR
14.Haziran.2010, 13:10
Kobe insan değil yahu. Ben böyle bir şey görmedim adama en iyi savunmayı yapıyorsun yine kaldırıp atıyor. Ama yetmiyor işte, takım arkadaşlarından katkı gelmezse Boston gibi bir takımı tek bir adamla yenmek mümkün değil. Bu iş serinin 7.maçına kalabilir orda da Boston alır diye düşünüyorum.

Beat L.A :D

RaSenGan
14.Haziran.2010, 13:26
Aygün... Vallahi az kalsın büyük bir geri dönüşü kaçıracaktın. Lakers maçı ortaya getirmişti. Hakemlerin kritik bir kararı işlerini bozdu. Fark sadece beş sayıya indiğinde bir Celtics şutu girmedi, süre dolmuştu, hücum ribauntu Celtics'de kaldı (Perkins) ama top çembere değmediği için hücum sırası Lakers'a geçebilirdi. Gerçi biz bile defalarca görüntüye rağmen topun çembere değip değmediğini ayıramadık ama hakemler topu çembere değdi kabul edip Celtics hücumunu devam ettirdiler. Aksi bir kararda lakers maçı ortaya getirebilirdi.

Bu arada maç bitti ve Celtics kazanmaya mecbur olduğu maçı kazandı. Ama son üç dakika Lakers'ı oyuna ortak etmesi onlar adına eksi puan...

Kaçırmadım abi onları izledim :) En son Fisher Garnett'ten hava atışında topu aldı sonra Artest 2'de 0 yaptı anladım ihtimalin 0 olduğunu yattım :)

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
15.Haziran.2010, 01:56
Boston bu 5.maçı kesinlikle kazanmak zorundaydı ve o zorunluluğunu yerine getirdi. :) Lakers'ta Kobe tek başına bişeyler yapmaya çalışıyor fakat 1 takıma karşı 1 oyuncu da duramaz tabi ki. :) Bence serinin 7.maça kalma ihtimali çok yüksek ve 7.maçta inanılmaz bir maç izleyebiliriz. Boston Şampiyon olacak bence ve öyle de olmasını umuyorum...
Son Olarak;
Beat L.A ;)

sananes
16.Haziran.2010, 02:25
kobe ne yapar eder maçı kazanır.lakers yazmıyorum çünkü kaç maçtır tek başına bıraktılar kobeyi bu maçı tekde olsa kazanır parmagında sorun olsada kazanır dizinden sakat olsada kazanır.kobe bu maçı alır bizde 7.maçı zevkle seyrederiz

yaman76hakanFB
16.Haziran.2010, 05:06
NBA finalleri 6.maçına hoşgeldiniz.

Bakalım; dünyanın en tepesindeki takım bu gece belli olur mu; yoksa bir 7.maç heyecanı yaşayacak mıyız?

yaman76hakanFB
16.Haziran.2010, 05:33
Perkins maçın daha 6.dakikasında sakatlandı. Durumu nedir bilmiyorum ama serinin kaderini etkileyebilecek bir durum...

Lakers ilk periyodu 28-18 önde kapattı. Kobe her zamanki gibi süper başladı ama bu defa Artest ve Gasol başta takım arkadaşları da iyi oynuyor. Ribauntlarda çok iyiler.

Ray Allen skorda Celtics'i ayakta tuttu. Sanırım Staples Center'ı daha çok seviyor.

yaman76hakanFB
16.Haziran.2010, 06:17
Maçın ilk yarısı 20 sayı farkla Lakers lehine sona erdi: 51-31

Özeti: Gasol ve Artest başta sahaya giren her Lakers'lı takımına katkı verdi. Farmar bile... Vujacic bile... Odom bile...

Celtics'e gelince... Rajon Rondo tahammül edilemez boyutta kötü oynuyor. Kim iyi oynuyor ki... Ray Allen dışında... Bir de kısa bir süreliğine Pierce...

BeaT
16.Haziran.2010, 06:19
Lakers takım olarak iyi oynuyor bugün ilk yarı 20 sayı fark var serideki en büyük fark şu anda.

yaman76hakanFB
16.Haziran.2010, 06:51
Maç "bir sen at, bir ben atayım" ritminde ilerliyor. Celtics atarsa Lakers'ta atıyor, Lakers kaçırırsa Celtics'te kaçırıyor. Maç 20 sayılık farka kilitlendi ve süre hızla tükeniyor.

yaman76hakanFB
16.Haziran.2010, 07:00
3.periyot sona erdi. Fark: 25 sayı.

İlk üç periyot itibariyle: Lakers yedekleri 24 sayı; Celtics yedekleri 0 sayı... (SIFIR sayı...)

Fark 25 sayı. Yedekler 24-0 önde...

Rondo'nun 3.periyot bulduğu 6 sayıyı bir tarafa bırakın; Boston'da Pierce, Ray Allen ve Garnet dışında sayı üreten başka bir isim yok.

eXcitinG
17.Haziran.2010, 10:42
İzLemediğim bir maçı da kaybetme yahu..

İLLa gece kaLkıp izLicez ha. Bu kadar uzun totemim oLmamıştı hiç. İnşaLLah Cuma sabahı Şampiyon oLacak Boston.

Aşk-ı Şehir
17.Haziran.2010, 12:17
Beat Celtics. ;)

DeNiZ_1903
17.Haziran.2010, 12:40
3 maça kalktım 3'ünü de Lakers aldı 3 üne de kalkmadım Boston aldı kalksam mı kalkmasam mı diye düşünüyorum :icon_smile: Perkins'in yokluğu çok kötü oldu Bynum da oynuyormuş.Glen Davis yakışmıyor Boston'a ya.Bu arada Staples Center'a gelen tiplere baktığımzda hepsi ünlü,şarkıcı,türkücü,aktör falan.TD Garden'a baktığımızda gördüğümüz adamların hepsi eski basketbolcu ve basketbola emek vermiş isimler.İşte bu yüzden Boston'luyum :icon_wink: Let's Go Celtics !

KaF KeF
17.Haziran.2010, 15:42
Bu gece Lakers akacak..

nerazzuri
17.Haziran.2010, 20:36
Bu gece Lakers akacak..
Bu gece tv başındayız. L.A.L

eXcitinG
17.Haziran.2010, 20:59
3 maça kalktım 3'ünü de Lakers aldı 3 üne de kalkmadım Boston aldı kalksam mı kalkmasam mı diye düşünüyorum :icon_smile: Perkins'in yokluğu çok kötü oldu Bynum da oynuyormuş.Glen Davis yakışmıyor Boston'a ya.Bu arada Staples Center'a gelen tiplere baktığımzda hepsi ünlü,şarkıcı,türkücü,aktör falan.TD Garden'a baktığımızda gördüğümüz adamların hepsi eski basketbolcu ve basketbola emek vermiş isimler.İşte bu yüzden Boston'luyum :icon_wink: Let's Go Celtics !

Sen kaLkma ben kaLkarım. Tam totem oLur beraber yıkarız L.A yi :D

nekop
18.Haziran.2010, 05:15
çok iyi başladı maç.

yaman76hakanFB
18.Haziran.2010, 05:39
Harika başladı maç... Burası Final... Burası 7.maç... Kimseye kolay sayı yok... Burada birazdan DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ belli olcak... İşte bu sertliğe, bu mücadeleye hayranım...

yaman76hakanFB
18.Haziran.2010, 06:10
iLK YARI SONUCU:

Boston:40
Lakers:34

Lakers aldığı hücum ribauntları ve Boston'ın top kayıpları sayesinde maça tutundu. Celtics hücum ribauntu verme konusunda biraz daha cimri davranırsa bu muhteşem savunmasıyla Lakers'ı darmadağın edebilir.

BU MAÇ HİÇ BİTMESİN....

nerazzuri
18.Haziran.2010, 06:12
Maç harika başka söylenecek laf yok, gerçekten bu maç bitmesin.

yaman76hakanFB
18.Haziran.2010, 06:17
Benim en komiğime giden Artest ile Pierce'ın tartışmasında Rashad Wallace'ın arabulucu rolü oynaması, Artest'e "sakin ol dostum" diye onu yatıştırmaya çalışması... Kıyamet alameti gibi... Rashad bir pozisyonda arabulucu oldu...

Aydin
18.Haziran.2010, 07:54
lakers şampiyon oldu.

nerazzuri
18.Haziran.2010, 07:55
La Lakers şampiyon. Evet sanırım o arkadaşların suratlarını görmek istiyorum artık :D

BeaT
18.Haziran.2010, 07:55
Şampiyon Lakers.6 maç takımını sırtlamaya çalışan Kobe bu maçta bir ara 22-5 le oynadı Kobe'yi hiç bu kadar kötü oynarken görmemiştim ama son 5 dk da toparlandı maçın sürpriz ismi Artest ti belkide Kobe den öte takımına şampiyonluk getirdi Gasol'un de hakkınıda yememek gerek 7 maç muhteşem oynadı.

nerazzuri
18.Haziran.2010, 08:00
Kobe en kötü oyununu oynamasına rağmen yinede en skorer oyunculardan biri olmayı başardı. Artest ve Gasol harkaydı desem yeridir.

yaman76hakanFB
18.Haziran.2010, 08:01
Muhteşem bir maç oldu... Bize bu unutulmaz finali yaşatan her iki takıma da binlerce teşekkürler... Aynı zamanda şampiyon oldukları için Lakers'ı ayrıca tebrik ediyorum.

Maç öncesi tahminim %51 Boston alır şeklindeydi. %49 ihtimal galip geldi. Maç sonunda ufak detaylar galibiyeti Lakers'a getirdi.

Dünya Şampiyonu Lakers oldu... Bu maçın üstüne gel de başka bir basketbol maçı izle...

omersal
18.Haziran.2010, 08:14
Son maçı Staples Center'da bırakmayız diye düşünüyordum(Lakers).İkinci yarı açtım tvyi ve farkı görünce şoke oldum ama bu kadar yüzdesiz oynasak bile şampiyon olmayı başardık.Kobenin atışları belki yüzdesizdi ama aldığı ribaundlardan gayretini rahatlıkla görebiliyorduk.Gasol da ilk yarı kötü bir yüzdeyle atmış ama ikinci yarı çok iyiydi ama tabi asıl maçı getiren Artest.Final maçı olmasına rağmen en iyi maçlarından birini çıkardı.

FreeStyLR
18.Haziran.2010, 08:27
Beat Boston :D Şampiyon Lakers..!!

Universal
18.Haziran.2010, 09:27
Lakers kazandı, kazanacağını bahis oranlarından da anlamıştım. 1.28'lere kadar düştü. Hem ben kazandım, hem Lakers.

Tebrikler Şampiyon. :) Batıyı tutuyordum ve batı kazandı. =)

Aşk-ı Şehir
18.Haziran.2010, 10:42
Nerde Beat L.A.? :p Seriyi fazla uzattık zaten. En fazla 6 maçta bitirmeliydik...

LeqenDary
18.Haziran.2010, 13:36
Zevkli bir maç oldu ama üzülen biz olduk..L.A.'ya tebrikler..

TeNaciOUS MidFieLdeR
18.Haziran.2010, 14:50
Lakers'tan 'duble'

NBA final serisi 7. maçını 83-79 kazanan Los Angeles Lakers, 2009-2010 sezonunun şampiyonu oldu.

http://media1.ntvspor.net//C/I/43/LAS140_NBA_Finals_Celtics_Lakers_Basketball_NBA_Fi nals_Celtics_Lakers_Basketball_272505618062010_BB6 CW_580x410.jpg

NBA tarihinin en başarılı iki takımının finaldeki son kapışmasında gülen taraf 83-79'luk skorla Los Angeles Lakers oldu
ve NBA'de 2009-2010 sezonunun şampiyonluk yüzüğünü taktı.

Son 3 yılda 2. kez finallerde karşılaşan iki ekibin 7. ve son buluşmasının ardından Los Angeles Lakers tarihinin
16. şampiyonluğunu ilan ederken, Boston Celtics ise şampiyonluk sayısını 18'e taşıyamadı. 1978'den beri
'7. maça taşınan hiçbir final serisini misafir takımın kazanamaması' geleneği bu yıl da bozulmazken, Lakers rakibiyle girdiği
12. final serisi mücadelesinden 3. kez galip ayrıldı.

İLK ÇEYREKTE CELTICS RÜZGARI
Son 5 yılda ilk kez 7. maça taşınan NBA final serisinde 2009-2010 sezonunun son heyecanı Staples Center'da yaşanırken,
hava atışının ardından ilk sayı 3. dakikanın başında Derek Fisher'ın üçlüğüyle geldi.

Pota altındaki sertlik daha ilk dakikalardan mücadelenin seyri açısından belirleyici olacağını gösterdi. Her hücumun adeta
'son top' havasında kullanıldığı mücadelenin 5. dakikasını Garnett ve Rondo'nun sayılarıyla konuk ekip 10-7 önde geçti.
Lakers'ın süper yıldızı Kobe Bryant, ilk basketini 8. dakika geçildiğinde bulurken, Celtics, Perkins'in yokluğunda pota altı zaafını
ilk çeyrekte Garnett ve Wallace'ın skorer kimliğiyle kapatmayı bildi. Periyodun son 5 dakikasında 13-3'lük bir seri
yakalayan Boston, çeyreği 23-14 önde geçti. İlk çeyrekte Rondo'nun 4 asisti, Kobe'nin 1/6 saha içi isbaetiyle oynayabilmesi,
Glen Davis'in kenardan gelip 6 sayılık katkı yapması ve Garnett ile Gasol'un 2 faule ulaşması dikkat çekti.

KOBE'YE NE OLMUŞ?
Kobe, Odom ve Artest'in üst üste sayıları ikinci çeyreğin başında Lakers'a moral verirken, Celtics de 5 atışında topu
çembere sokamayınca Doc Rivers'ın müdahalesi gecikmedi. Ama bu molanın ardından da tablo değişmedi.
Pota altında sahne alan Artest, 5. dakika sonunda ev sahibini 25-23 öne geçirdi.

Rondo ve Garnett'le rakibine cevap veren Celtics, Artest'in bu bölümdeki 9 sayılık katkısı dışında Lakers'ın düşük yüzdeli
hücumları sonrası tekrar öne geçti. Çeyreğin sonuna doğru 9-2'lik seri yakalayan konuk ekip, soyunma odasına
40-34 önde gitti. İlk yarıda final maçına damga vurması beklenen Kobe Bryant 3/14 saha içi isabetiyle oynarken,
sahanın en skoreri 12 sayıyla Ron Artest'di. İlk devre sonunda Lakers ribaundlarda 29-23 önde olmasına karşın,
% 26 ile hücum edince istediği ritmi yakalayamadı.

SAVUNMA İŞ BAŞINDA
İlk yarının başarılı isimleri Garnett ve Artest ikinci yarıya da etkili başlarken, ilk 2 dakika dolduğunda Rondo-Garnett ikilisi
farkı çift hanelere çıkardı: 36-47. 7-0'lık Celtics serisi Kobe'nin sayılarıyla bozulurken, 5. dakika sonunda Gasol farkı
tekrar tek haneye çekti: 41-49. Ev sahibi savunmadaki ve ribaundlardaki başarısıyla oyunda tutunurken periyodun
son 5 dakikasında rakibine 3 sayı şansı tanıdı. Hücumda ise Kobe ve Gasol gibi yıldızların dışında beklenen katkı Artest ve odom'dan geldi.

VE SON 12 DAKİKA
57-53 Celtics üstünlüğü ile girilen son çeyrekte nefesler tutuldu. Final raundu Gasol'un sayısıyla başlarken,
İspanyol savunma ribaundlarıyla da takımını ayakta tuttu. Kobe'nin bitime 8.45 dakika kala 3 serbest atışı
sayıya çevirmesi hem kendisi adına moral olurken, farkı da 1 sayıya indirdi. Gecenin sürpriz ismi Artest da 7. 20 dakika kala
durumu eşitledi: 61-61. Son 6 dakikaya girilirken Rasheed Wallace'ın 5 faule ulaşması Boston için tehlike çanları anlamına geliyordu.
Fisher'ın üçlüğü ve Kobe'nin serbest atışlarıyla Lakers 6 dakika kala öne geçerken, ivme ev sahibine döndü.
Gasol'un serbst atışlarıyla bitime 4.30 dakika kala Lakers farkı 6 sayıya çıkardı. Kalan bölümde karşılıklı basketlerle heyecan
'tavan' yaparken, Rondo'nun üçlüğü bitime 15 saniye kala farkı 'ye indirdi. Ancak kazanan taraf 83-79'luk skorla Lakers oldu.
Bu skorla NBA final serisinde durumu 4-3 yapan Los Angeles Lakers 2008-2009'dan sonra 2009-2010 sezonunu da şampiyon olarak noktaladı.

http://www.yukleresim.com/images/45666094777819879971.jpg

ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 07:12 TSİ 18 Haziran. 2010 Cuma

GeNç KaRTaL
18.Haziran.2010, 16:36
Maçların hiç birisini seyretmedim.Çok fazla ilgili değilim yani ama bu konuya atılan mesajları takip ettim hep.Maçları seyretmiş gibi oluyorsun zaten buradaki yorumları takip edince.:icon_smile: NBA'da sempati duyduğum takım Lakers'dır.Bu yüzden şampiyon olmalarına sevindim.

di canio
18.Haziran.2010, 16:53
Ben de daha önce 1 maçı izlemiştim. Bu maç şampiyonu belirleyecek diye izlemek istedim. Saat 3:52 idi en son saate baktığımda. O saate kadar bekleyip, o saatten maç başlayana kadarki 8 dakikada uyuyakalmışım.

GodfatheR
18.Haziran.2010, 17:31
Boston'da bir devrin sonuna gelindi sanırım. Artık takımda gençleşme operasyonları yapılmalı yüksek kontratlardan kurtulmalı Celtics.

nekop
18.Haziran.2010, 18:30
Osman Celtics alır dediğinde Lakers'in şampiyonluğu kesinleşmişti bizim için.. :D Beklediğimizden daha zor olsada şampiyonluğu kazandık.

vego
18.Haziran.2010, 18:52
Eurolig finali gibiydi:D müthişti 7 de yattığıma deydi :D

2 takımdan da nefret ediyordum sırf doğu basketbolunu sevdiğim için Boston'ı tutuyordum.Olmadı.Tebrikler Lakers.

Kobe maçtan sonra çok ayıp etmiş ama.

vego
18.Haziran.2010, 18:53
bu arada son 1 dk içinde olanlar çok acayipti :n:

DenizlispoR
18.Haziran.2010, 18:57
Okula gecikmemi sağlayan güzide maçtı :n:.

sakary Ali
18.Haziran.2010, 19:56
İki takımıda sevmediğim için serideki hiçbir maçı izlemedim.Ha bire Lakers-Boston finali :) Yeter artık.:D

GodfatheR
18.Haziran.2010, 20:49
Osman Celtics alır dediğinde Lakers'in şampiyonluğu kesinleşmişti bizim için.. :D Beklediğimizden daha zor olsada şampiyonluğu kazandık.

Her dediğim tersinin çıkması inanılmaz can sıkıcı :D

eXcitinG
18.Haziran.2010, 23:16
Boston eLLeri iLe verdiği ŞampiyonLuğu.

CeNTeR_TR
18.Haziran.2010, 23:49
Boston eLLeri iLe verdiği ŞampiyonLuğu.

Birazcık basketbol bilgisi Şampiyonluğu Lakers'in emekleriyle aldığını gösterir herkese fazlasyıla ;)

ToRoSKaPLaNı
18.Haziran.2010, 23:55
Lakers hiç sevmediğim bir takım.Karşısında kim olursa onu tutarım hep.Bu seridede Bostonu tutmuştum ama bende mi sorun var bilmiyorum tuttuğum takımlar hep yeniliyor.:D Neyse bu sene Lakers şampiyon oldu ama seneye inanıyorum ki Charlotte damgasını vuracak NBA ye.Artık zamanı geldi :D

yaman76hakanFB
19.Haziran.2010, 00:53
Boston hücum ribauntları konusunda biraz daha cimri davransa ve her zaman yaptığı top kayıplarını biraz sınırlandırsaydı maç boyu ortaya koyduğu muhteşem mücadele, örnek savunma ve kollektif basketbolun mükafaatını bir şampiyonlukla taçlandırabilirdi. Rondo'nun son periyot oyundan düşmesi onların organizasyonunu bozdu. Ray Allen'ın bu maçta herşeye rağmen daha yüzdeli şut atması lazımdı. Garnet bir MVP gibi oynadı, muhteşemdi ama aldığı iki saçma faul nedeniyle özellikle ilk yarının önemli bölümünü kenarda geçirdi. Pierce yine kritik anlarda elini taşın altına koydu ama ne kadar verimliydi; tartışılır. Bence Perkins'in yokluğunda Rashad Wallace özellikle hücumda çok verimliydi. Çok kritik basketler buldu. Bugüne kadar alışılmış Celtics hücumuna bir çeşitlilik kattı. Zaten çok zor sayının üretildiği böyle bir maçta bu çok önemliydi. Ama bir-iki tane saçma ve gerkesiz düdükle o da faul problemine girenlerdendi.

Lakers'ta ise Ron Artest durdu durdu ve bu maç takımını ipten aldı. Kobe Celtics savunması içinde adeta boğuldu; eridi gitti ama buna rağmen elini taşın altına koymaktan geri kalmadı. Bir gerçek var ki, Lakers bu maçı kaybetseydi çok kişi Kobe'yi -bence hiç haketmediği halde- eleştirmeye, tartışmaya başlayacaktı. Başka yerleri bilmem ama hassaten bizim ülkemizde böyle olacaktı. Bu sebeple Kobe'nin bu cendereden sağ salim çıkmasına onun adına sevindim. Çünkü tarih son maç kötü şut yüzdesini değil, şampiyon olduklarını ve onun MVP seçildiğini yazacak. Şampiyonluk sayısında da Kareem AbdülJabbar ve Magic Johnson'a yetişerek Lakers tarihinin en büyük üç isminden birisi olduğunu bu alanda da ispatlamış oldu. (Lakers formasıyla kazanılan şampiyonlukları kastediyorum; Jabbar'ın bir tane de Bucs formasıyla şampiyonluğu var.)

Hakemlerin sertliğe ve mücadeleye izin vermesi güzel ve Celtics lehineydi. Ama bütün hatalı düdükler de Celtics aleyhine çıktı. Kaç tane tartışmalı ve onun da ötesinde bariz hakem hatası varsa hepsi de Lakers lehine, Celtics aleyhineydi. Özellikle Gasol'ün Garnet turnikeye giderken eline vurduğu pozisyonu üç hakemin birden kaçırması akıl alır gibi değil... Çünkü görüş açıları çok netti; ama faul de çok netti. Sonra maç sonunda Kobe'nin yaptığı hücum faulü es geçip faul düdüğünü savunmaya çalmaları ayrı bir facia ve o dakikada yapılacak hata değildi.

Maç önü tahminim %51 Celtics alırdı. %49'luk ihtimal galip geldi. Keşke maç bir, hatta iki uzatmaya gitseydi. Hani "Türkcel Süper Lig... Hiiiiç bitmesin" diye saçma bir reklam var ya... Türkcell Süper Lig umrumda değil ama Boston-Lakers finali keşke hiç bitmeseydi. Her iki takımı bize yaşattıkları bu heyecandan ötürü tebrik ediyor, Lakers'ın şampiyonluğunu ayrıca kutluyorum.