PDA

View Full Version : "30-40 milyon Euro verebiliriz!"

titates1
01.Haziran.2010, 09:48
"30-40 milyon Euro verebiliriz!"

01 Haziran 2010 Salı * 08:18

Milliyet Gazetesi'nin 60. yılı nedeniyle hazırlanan özel gazetede Lube Ayar'a röportaj veren Yıldırım, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu...

http://www.superfb.com/img/3/2009/aziz_yildirim0040.jpg
http://www.superfb.com/_img/haber/superfb_v2.png

http://www.superfb.com/_img/haber/haber_alt_image.gif
Fenerbahçemiz'in Başkanı Aziz Yıldırım, gerek ekonomik gerekse sportif başarı yönünden çok büyüdüklerini ve diğer kulüplerin kendilerini yakalamalarının artık imkansız olduğunu iddia etti. Milliyet Gazetesi'nin 60. yılı nedeniyle hazırlanan özel gazetede Lube Ayar'a röportaj veren Yıldırım, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu...

- Yeni bir golcü gelecek değil mi?
Panik yok! Gereken yapılacak. Herkesin korkusu aynı, Fenerbahçe alıp başını gidecek ve ayrılacak, söylüyorum bak! “Tek büyük var, Fenerbahçe” diyorum. Niye? Biz hiçbir zaman diğer kulüplerle ilgili, “Bu şunu yensin, bu da şöyle olsun” demedik. Hep kendimize baktık, başkasına değil. Kimseden yardım talep etmedik, kimsenin de kimseye bizim için birşey yapmasını istemedik. Ben kapalı konuştum ama sen açık anlarsın! Şimdi belli noktaya geldik. Bu sene bütçemiz 250 milyon dolar, seneye bu 300 milyon dolar olacak. Fenerbahçe, artık kendi kendini katlamaya başladı. Korktukları da bu, Fenerbahçe'ye yetişemeyecekler artık! Amatör branşlarda bile olmaz denilen şeyler yaptık, o kadar büyüdük ki. Biz heryerdeyiz. Karşımızda da bazı kulüpler var. İster istemez toplanıyorlar ve bir bütün oluyorlar bize karşı. Sıkıntı bu!

- Anelka, benim için çizginin aşıldığı yerdi. Ondan sonra neden düştü golcü profili?
Anelka'dan sonra kim geldi? Kezman, çok önemli bir oyuncuydu ama geldi oynayamadı. Güiza, çok önemli oyuncuydu. Güiza'yı aldık ama Avrupa şampiyonası devam ettiği için söyleyemedik kimseye. Ömer Güvenç duymuş bunu, sordu bana, “Haberim yok benim” dedim. İnanamadılar Güiza'yı aldığımıza. Gelenlerin hepsi iyiydi.

- Simon Kuper, “Türk futbolu bıraksın artık Latin sevdasını, yüzünü Avrupa'ya dönsün” diyor. Ne dersiniz?
Aynen katılıyorum. Transfer politikamıza da yansıyacak bu zaten. Ama her yanımız çelişki. Bir yandan Avrupa Birliği (AB) sevdası var, doğru ya da yanlış ayrı konu. Hedefin buysa, sporda da sınırları aşman lazım. AB futbolcularını yabancı statüsünde görmeyeceksin o zaman. Kıta dışından olana da 3-5 bir sınır koyarsın. Ve bütün tartışmaları ortadan kaldırırsın.

30-40 milyon Euro bonservis bedeli verip futbolcu alabiliriz

- 10 yıl sonra Fenerbahçe'yi nerede görüyorsunuz?
Fenerbahçe, bütün branşları ile Avrupa'da ses getiren bir kulüp olacak. Hangi branşta olursa olsun, Avrupa'da bir sporcuya Fenerbahçe dediğin zaman gelir. Çünkü Avrupa'da önemli bir ismimiz var ve sporculara parasını ödüyoruz. İlerleyen yıllarda, benim olup olmamam önemli değil, Fenerbahçe aştı bunları. Sen diyorsun Anelka! Ben de diyorum ki; “Ya bu gelir mi?” dediğin yıldızlar düşecek bu şehre, gelecekler Fenerbahçe'ye, bunu bil! Şu anda istesek, 30-40 milyon Euro bonservis bedeli verip, futbolcu alabiliriz.

- Peki bu yıl istemiyor mu Fenerbahçe?
Fenerbahçe istiyor ve yapacak. Önümüzdeki 10 yılda, bu durum devamlılık arz edecek. Şimdi aklımızda dolaşan, “Olur mu?” dediğimiz her şey olacak. Bu kesin, çünkü merdivenlerden atlayarak gidiyoruz. Önümüzdeki beş yıl çok önemli Fenerbahçe için. Fenerbahçe beş yılda hayallerimizde görebileceğimiz noktalara gelebilir.

O seçimin sonucu belli zaten

- Üç yıl üst üste şampiyonluk sözünüz ne olacak?
Ee verdik söz, olmadı, sözümüzü tutamadık. İnsanların hedefi olmalı, hedef olmadan bir yere varılmaz. Türkiye'de insan bir hedef koymaya korkuyor, hemen aleyhinize kullanıyorlar. Bu arada o hedefi seçim kazanmak için koymadım. O seçimin sonucu belli zaten. Seçim kazanmak için söz vermeye falan ihtiyacım yok! Kulübün bir hedefi olsun, herkes bunun için çalışsın, diye söyledim.

- Neden hedefi Avrupa'da başarı için koymadınız?
Artık hedefimi söylemem. Söyleyince aleyhime kullanıyorlar. Yaşayınca göreceğiz.

Topun canı istemedi

- Trabzon maçının Denizli'den farkı neydi sizce?
Ben üzüldüm, şuna üzüldüm; iyi oynadık, oyuncular ellerinden gelen her şeyi yaptı. Olmayınca olmuyor. Prekazi'nin Monaco'ya attığı golden sonra ettiği bir lafı var, “Topun canı var” diye. Gerçekten öyle. Top istemedi. Son 3 dakikada 3 tane pozisyon var. Şimdi o noktadan sonra başkalarını suçlamak olmaz. Çünkü oraya kadar gelmişsin! Bir suç varsa, benimdir dedim zaten.

Güiza'nın açılacağı da yok galiba!

- F.Bahçeliler iki senedir “Güiza çilesi” çekiyor. İspanya gol kralı falan ama açılamadı gitti!
Açılacağı da yok galiba! (Gülüyor).

Bırakayım gideyim herkes kurtulsun!

- 2006'da duygusal davranıp, istifa ettiniz. Trabzon maçından sonra da çıktı bazı söylentiler!
Oraya kadar getirdik, olmadı, ne yapalım? Ben sadece soyunma odasına girdim. “Seyirci tribünleri yakıyor, suçlu ben. E o zaman bırakayım gideyim, herkes kurtulsun” dedim. Kimseye bir şey söyleyemeyecek miyiz?

nerazzuri
01.Haziran.2010, 10:12
Bu adam çok ayrı birşey yahu. İstemiyorum felan ama, bir taraftan kalsın istiyorum. Konuşunca içim huzur doluyor.

KaPaLı
01.Haziran.2010, 11:08
Buda demek oluyorki Fenerbahçe, Krasic'i aldı. bkz: " Güiza'yı aldık ama Avrupa şampiyonası devam ettiği için söyleyemedik kimseye. Ömer Güvenç duymuş bunu, sordu bana, “Haberim yok benim” dedim. İnanamadılar Güiza'yı aldığımıza. "

A.FaruK
01.Haziran.2010, 11:09
Bu adam çok ayrı birşey yahu. İstemiyorum felan ama, bir taraftan kalsın istiyorum. Konuşunca içim huzur doluyor.

Valaha yaa aynen katılıyorum :D :D

Invincible
01.Haziran.2010, 11:24
Aziz inşallah bu laflarınıda yemessin. benzemayı al o kadar para verebılıyorsan

RasAnt
01.Haziran.2010, 11:28
Adam gerçeten fenerbahçeli,Simon Kuper in de dediği gibi adamda latin sevdası var bu sene ondan kurtulacagını söylüyor hadi bakalım umutlandım bak şimdi :)

sananes
01.Haziran.2010, 12:28
öyle bi adam ki bu adam o kadar laf ediyorum kızıyorum ama profil resmimi de değiştiremiyorum bir türlü

LaigLeNoiR
01.Haziran.2010, 12:38
- Yeni bir golcü gelecek değil mi?
Panik yok! Gereken yapılacak. Herkesin korkusu aynı, Fenerbahçe alıp başını gidecek ve ayrılacak, söylüyorum bak! “Tek büyük var, Fenerbahçe” diyorum. Niye? Biz hiçbir zaman diğer kulüplerle ilgili, “Bu şunu yensin, bu da şöyle olsun” demedik. Hep kendimize baktık, başkasına değil. Kimseden yardım talep etmedik, kimsenin de kimseye bizim için birşey yapmasını istemedik. Ben kapalı konuştum ama sen açık anlarsın! Şimdi belli noktaya geldik. Bu sene bütçemiz 250 milyon dolar, seneye bu 300 milyon dolar olacak. Fenerbahçe, artık kendi kendini katlamaya başladı. Korktukları da bu, Fenerbahçe'ye yetişemeyecekler artık! Amatör branşlarda bile olmaz denilen şeyler yaptık, o kadar büyüdük ki. Biz heryerdeyiz. Karşımızda da bazı kulüpler var. İster istemez toplanıyorlar ve bir bütün oluyorlar bize karşı. Sıkıntı bu!

Koyu ile işaretlediğim bölüme pek katılmıyorum. Son Bursa-Beşiktaş maçında nasılda çoğu Fenerlinin Beşiktaşlı olduğunu gördük bir anda. Hatta İstanbul sokaklarında Fenerbahçe'li taraftarlar Beşiktaş diye slogan bile atmışlardı.

Ilhan
01.Haziran.2010, 12:51
Aziz Yıldırım kalsın, parayı da sağlasın, ama transferi o yapmasın lütfen.

Fernando Gago
01.Haziran.2010, 12:55
Bu zihniyetle olmadı olmuyor olmayacak . Güiza'ya 14 milyon euro veren de bu zihniyetti Sonucu görüyoruz .

Sekopej
01.Haziran.2010, 13:00
Kurtuluşun latin oyuncularda olmadığını anlamış, Daum ile devam edilmeyeceği anlaşılıyor, transferde avrupalı, iyi oyuncular görebiliriz. Güiza'ya tepkisi olduğunu biliyorduk, gülerek de olsa bunu dile getirmiş.

Yabancı sayısı artacaksa, AB oyuncuları sınırsız olabilir, öyle garip bir federasyonumuz var ki, hala şunu netleştirmedi. Hoca olayı yakın dönemde açıklanmayacaksa da, Aykut Kocaman panik yok, kontrol bende, hocayı da bulacağız demeli Aziz Yıldırım'dan sonra.

titates1
01.Haziran.2010, 13:23
Koyu ile işaretlediğim bölüme pek katılmıyorum. Son Bursa-Beşiktaş maçında nasılda çoğu Fenerlinin Beşiktaşlı olduğunu gördük bir anda. Hatta İstanbul sokaklarında Fenerbahçe'li taraftarlar Beşiktaş diye slogan bile atmışlardı.

Son maçta gerçekten Beşiktaş'tan medet umsaydık 40 tane şut çekip , rakip kaleye o kadar yüklenmez , kontrollü oyun oynardık , son saniyedeki o psikolojiyi anlayamıyorsanız diycem de bu konuda bunu yazıyorsanız zaten anlamanızı beklemek doğru olmaz.

yaman76hakanFB
01.Haziran.2010, 13:47
Aziz Yıldırım kalsın, parayı da sağlasın, ama transferi o yapmasın lütfen.

Sonuna kadar katılıyorum...

Revolution
01.Haziran.2010, 19:10
Son maçta gerçekten Beşiktaş'tan medet umsaydık 40 tane şut çekip , rakip kaleye o kadar yüklenmez , kontrollü oyun oynardık , son saniyedeki o psikolojiyi anlayamıyorsanız diycem de bu konuda bunu yazıyorsanız zaten anlamanızı beklemek doğru olmaz.

Orada Murat Abi'nin demek istediğinin bu olduğunu hiç düşünmüyorum.. Her takım kendi işini kendi halletmek ister ama Fenerbahçeliler maç 2-2 bitti sandıktan sonra Beşiktaş lehine sloganlar attılar Murat Abi sanırım bunu kastediyor.

Ahmet Göktaş
01.Haziran.2010, 19:20
Niye? Biz hiçbir zaman diğer kulüplerle ilgili, “Bu şunu yensin, bu da şöyle olsun” demedik. Hep kendimize baktık, başkasına değil. Kimseden yardım talep etmedik, kimsenin de kimseye bizim için birşey yapmasını istemedik.
Manidar.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1476546114829 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2 Fvideo%2Fvideo.php%3Fv%3D1476546114829)

Revolution
01.Haziran.2010, 19:21
Yalnız Aziz Yıldırım bu sefer çok ciddi ve ince eleyip sık dokuyor gibi görünüyor.. Bu beni Galatasaraylı olarak korkutuyor açıkçası bizim de bazı yatırımlar yapmamız lazım...

Sekopej
01.Haziran.2010, 19:26
Arkadaşlar, o yorumu taraftar için yapmıyor, taraftar için zaten yapılamaz. Takım olarak, diğer takımlarla uğraşmadık diyor, çıkıp şu takım şampiyon olsun demedik, lig şaibeli demedik, şunları bizim için yenin demedik diyor.

Orada gönderme yaptıkları kendilerini biliyor, taraftara söylenmiş bir söz değil yani. Mesela beni şampiyonluğun kaçması üzdü ama Galatasaray şampiyon olmadığı için 2006'da olduğu gibi etkilemedi, travma yaratmadı.

Taraftarlar arasında bu tür düşüncelerde olanlar vardır. Konu yine bu fikirle sıkışıp kalmasın, yapılan o kadar çok açıklamalar var, biz yine aynı şeyleri tartışmayalım.

BleedingMoon
01.Haziran.2010, 19:41
iyisiyle kötüsüyle efsanedir aziz yıldırım. efsane olarak bıraksın. iyi ya da kötü bu kadar iz bırakan başka başkan daha yoktur.

titates1
01.Haziran.2010, 20:36
Kendini bilmez bir kalabalığın yaptığını , koskoca camiaya ve milyonlarca taraftara mal ediyorsanız sizin bileceğiniz iş.

Universal
01.Haziran.2010, 21:01
30-40 milyon € maaş olarak Jose Morinho'ya verseydin iki üç yıllığına, hiç olmassa 12 yıl sonra ilk kez iyi bir teknik adam getirmiş olurdun. Onun karizması yeterdi şampiyonluk için. =)

Sanırsam çok iyi isim yapmış bir oyuncu aldık, eğer transferleri Aykut yapıyrosa sorun yok, Güiza gibi oyuncular almayız. Ek olarak; bizim teknik drektörümüz kim, sonuçta o daha belli olmadan transfer yapmak hata olabilir.

Flawless Victory
01.Haziran.2010, 21:36
Hedef 30 milyon euro verip futbolcu alan klüp olmak değil de bir oyuncudan 30 milyon euro kazanmak olmalı Fenerbahçe için. Aziz Yıldırım'da bu sebeple gelecek görmüyorum.

MeMo
01.Haziran.2010, 21:46

Aynen ya :D adam konuşurken "yürü be büyük başkan !" moduna giriyorum aradan zaman geçiyor gitsin istiyorum.

@Ahmet Göktaş o gönderdiğin videonun bu konuyla hiç alakası yok manidar gibi laflar ederek çok kaliteli birşey söylediğini zannediyorsun ama Aziz Yıldırım orda kendi takımı şampiyon olsun diye bağıranlardan değil başkası olsun diye dua edenlerden bahsetti.

Senden yanlış anonstan dolayı sevinen Fenerbahçe'li resimleri falan bekliyorum bu mesajdan sonra.

titates1
01.Haziran.2010, 21:50
Hedef 30 milyon euro verip futbolcu alan klüp olmak değil de bir oyuncudan 30 milyon euro kazanmak olmalı Fenerbahçe için. Aziz Yıldırım'da bu sebeple gelecek görmüyorum.

Türkiye'de bunu yapabilen klüp yok , aziz yıldırım zaten o civarda para ödeyecek gücümüz var demiş , 30 - 40 milyon euro bonservisi olan oyuncular zaten ülkemize zor gelirler . Genç oyuncuları alıp satmayı herkes ister belki bu yabancı kuralıyla böyle birşey olabilir , ama yabancı sınırlaması ve böyle medya böyle sabırsız taraftarlar varken bunu herhangi bir klubümüzün yapabilmesi mümkün değil.

Universal
01.Haziran.2010, 22:16

İyi de büyük kulüpler transferlerden kar elde etmek zorunda değil. R.Madrid, Barcelona, Man. Utd bunlar transferlerden para kazanan kulüpler değil. Ben kulübümün transferden para kazanmasını beklemiyorum, neyse ücreti alalım. Forma satışları ile zaten o para çııkıyor.

Cengo
02.Haziran.2010, 01:20

Galatasaray ve Beşiktaş ne zaman kazandı 30 Milyon Euro?

Laf olsun, torba dolsun.

Okocha 20 M USD + Balic 20 M USD getirdi, ötesi yok.

BleedingMoon
02.Haziran.2010, 01:24
anelka da kazandırmasa da geldiği paraya gitti.

galatasaray'da da iyi para kazandırırsa arda kazandırır.

RasAnt
02.Haziran.2010, 02:20
Moldovan vardı gittiği zmanlarda 7 M $ çok para,aziz yıldırım okocha baliç moldovan dan gelen paralarla güzel tesisler kurdu ve nakit akışı başlamış bulundu.Amaç genede transfere yardımcı olmak için para kazanmaksa 6+2+2 deki tribünlerdeki fubolcuları genç yetenk olarak ucuza alsınlar satsınlar yüksek praya.