PDA

View Full Version : "Arda kendini geliştiremedi"

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
11.Haziran.2010, 12:45
"Arda kendini geliştiremedi"

Dünya futbolunun en önemli isimlerinden Arsenal Menajeri Arsene Wenger, Castrol’ün konuğu olarak geldiği Johannesburg’da basının sorularına çarpıcı yanıtlar verdi.
Bunlardan özellikle G.Saraylı Arda Turan, milli takımlar ve Türkiye üzerine olanları tartışılacak cinstendi. Wenger’in Arsenal’i, Türk takımlarıyla defalarca karşı karşıya geldiler. Bunu kendisine hatırlattığımızda aramızda ilginç bir diyalog gelişiyor.

TERİM'E NE YAPTINIZ?

Türk takımlarıyla birçok defa karşı karşıya geldiniz...

Evet, benim takımlarıma karşı oldukça da başarılıydınız! (gülüyor)

G.Saray, UEFA Kupası’nı sizin çalıştırdığınız Arsenal’e karşı almıştı...

Ama penaltılarda! (gülüyor)

Türkiye’ye son gelişinizde F.Bahçe’yi 5-2 yendiniz. Bugünse Türkiye Dünya Kupası’nda yok. Acaba Türk futbolu zirveye ulaştıktan sonra inişe mi geçti?

"TERİM 2008'İN EN İYİ HOCASIYDI"
Futbolda ülkeler biraz da yakaladıkları jenerasyonlara bağlıdır. Biz G.Saray’la oynadığımızda Türkiye çok iyi bir jenerasyon yakalamıştı. Tabii ki, Hagi ve Taffarel vardı ama çok sağlam, kaliteli Türk oyuncular da vardı. Bence Türkiye bir futbol ülkesi ve bunu yeniden yakalayacak kaliteye her zaman sahip. Belki de ileride iyi bir kuşak daha çıkarırsınız. İsviçre’deki turnuvada da çok iyiydiniz. Menajeriniz (Fatih Terim) de o turnuvada muhteşemdi. Bence Euro 2008’in en iyi hocasıydı. Ama şimdi Türkiye’yi çalıştırmıyor. Ne yaptınız ona? (gülüyor)

Takımı Dünya Kupası’na götüremeyince görevinden ayrıldı.

Yetenekli ama...

Başka bir takımla anlaşmadı.
Purolarını içiyordur hala! (gülüyor)

"ARDA HENÜZ OLGUNLAŞMADI"
Arda Turan’ı izlediniz mi, onunla ilgili neler düşünüyorsunuz?

Evet, izledim, o da 2008’deki turnuvada iyiydi. Yetenekli bir oyuncu ama bence oyununu yeterince olgunlaştıramadı. henüz.

"MİLLİ TAKIMA YABANCI HOCA GETİRİLMEMELİ"
Arsene Wenger’e milli takım çalıştırmayı düşünüp düşünmediğini , nasıl bir tercih yapacağını soruyoruz. İlginç bir yanıt veriyor: “Futbol ülkelerinin kendi ülkelerinden hocalarla çalışmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü milli takım bir ulusun kendi meselesi. Milli takımlar ulusun onuru için oynar.

Ben Brezilya’nın hocası olsam, Fransa’nın karşısına çıksam, milli marşlar okununca ne yapacağım? Sven Göran Eriksson bunu İngiltere’yi çalıştırırken yaşamıştı: İsveç’e karşı oynuyorlar, İsveç’in milli marşını biliyorsun ama senin rakibin onlar...”

"BREZİLYA YARI FİNALE BİLE KALAMAZ"
Fransız teknik adama göre Dünya Kupası’nda yarı finale kalacak takımlar İspanya, Arjantin, İngiltere ve Hollanda. Wenger, bu kupayı 5 kez kazanan Brezilya’nın yanı sıra, İtalya ve Fransa’yı favoriler arasında görmüyor ve yarı finale kalamayacaklarını düşünüyor. Wenger, “İspanya için başka bir dünyadan gelmiş gibi oynuyor ve turnuvanın en büyük favorileri” diyor.
Messi çime bağlı

"ÇİM MESSİ İÇİN ÖNEMLİ"
Arsene Wenger, Messi’nin bu turnuvada yaşayabileceği bir sıkıntıya dikkat çekiyor: “Messi topu kontrolü altında tutabilmek için ıslak, yumuşak, pürüzsüz bir zemin istiyor. Yüksek tempoda yön değiştirmek için buna ihtiyacı var. Güney Amerika’da oynanan milli maçlarda yeterince başarılı olmamasının sebebi bu. Güney Afrika’da da bu sorunu yaşayabilir. Her şey onun lehine olduğunda durdurulamaz bir oyuncu.” Kupanın yıldız adayları kim olur sorusunu: “Fark yaratabilecek oyuncular, kim olduklarını zaten biliyorsunuz, Messi, Ronaldo, belki de Brezilya’yla çok iyi maçlar çıkaran Luis Fabiano. İspanya’dan Torres ve Villa” diye cevap veriyor.

"AFRİKA İLERİ GİDİYOR"
Wenger'le buluştuğumuz gün, Güney Afrikalıların sokaklara dökülüp, vuvuzela dedikleri borularını öttürdükleri, doyasıya eğlendikleri gün. Fransız teknik adam G.Afrika’daki atmosferden fazlasıyla etkilenmişti. “Dünya kupaları önceden sadece Avrupa ve Güney Amerika’dan ibaretti, sonra Kuzey Amerika’yı ve Asya’yı da buna ekledik. Afrika’yı da eklemeden tam olamazdı. Heyecanla, coşkuyla kutluyorlar kupayı. Ve bir mesaj veriyorlar dünyaya: “Yerinde saydığı düşünülen Afrika ileri gidiyor.”

SUNUM YAPTI
Castrol Global Elçisi Arsene Wenger, Castrol’ün 2010 FIFA Dünya Kupası Resmi Sponsoru olarak turnuva boyunca dünyadaki futbolseverlerin kullanımına sunacağı eşsiz performans analizi araçlarıyla özel sunum yaptı.

EN İYİ 11'DE 3 BREZİLYALI
Castrol'ün 1966’dan bu yana Dünya Kupaları’nda oynanmış tüm maçları analiz ederek oluşturduğu en başarılı 11’de şu efsane futbolcular bulunuyor: ·
Kaleci: Emerson Leao (Brezilya) · Defans: Marcio Santos (Brezilya), Marcel Desailly, Lilian Thuram (Fransa), Franz Beckenbauer, Andreas Brehme (Almanya) · Orta Saha: Gregorz Lato (Polonya), Diego Maradona (Arjantin), Johann Cruyff (Hollanda) · Forvet: Gerd Müller (Almanya), Ronaldo (Brezilya)

LigTv

titates1
11.Haziran.2010, 13:34
Biz deyince taşlanıyoruz , Wenger de söylemiş hadi o da görememiştir aynı şeyi.

Alicanfmfan
11.Haziran.2010, 13:43
Siz , bizde altın olsa , gümüş dediginiz için pel önem vermiyoruz yorumlarınıza...

titates1
11.Haziran.2010, 14:08
Bence , sen o düşüncelerinden sıyrılamadığın için bu da benim gibi düşünür zannediyorsun , ben ne kadar yetenekli olduğunun farkındayım , ama bir an önce gitmesi lazım ve giderse 1.5 2 sene önce konuşulan rakamlara gidemez , çünkü kendini geliştiremedi 1 adım öne atlayamadı , farklı bir şeyi savunuyosan söyle konuşalım

TeNaciOUS MidFieLdeR
11.Haziran.2010, 14:28
Arda'yi son hazirlik maclarinda cok begendim. Gelisme gostermedigini soyleyemeyiz. Wenger yakindan takip etmiyor Arda' yi sanirim. Bir FB li olarak GS de gormek istemedigim turden bir futbolcu :) , herhangi bi Avrupa takiminda rahatlikla forma giyebilecek duzeye geldi.

metaLwrath
11.Haziran.2010, 14:36
Dünya Kupası'na gidebilseydik şu an çok farklı konuşuyor olacaktık..

TeNaciOUS MidFieLdeR
11.Haziran.2010, 14:48
Dünya Kupası'na gidebilseydik şu an çok farklı konuşuyor olacaktık..

Arda' nin en cok uzuldugu nokta da o olmali, cunku Dunya Kupasi cok onemli bi vitrin. Euro 2008 deki sohretini pekistirebilirdi boylelikle.

Börk
11.Haziran.2010, 14:50
Arda'yi son hazirlik maclarinda cok begendim. Gelisme gostermedigini soyleyemeyiz. Wenger yakindan takip etmiyor Arda' yi sanirim. Bir FB li olarak GS de gormek istemedigim turden bir futbolcu :) , herhangi bi Avrupa takiminda rahatlikla forma giyebilecek duzeye geldi.

Bunun üstüne daha fazla Arda'yı konuşmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Sadixx
11.Haziran.2010, 14:51
arda da kondisyon un k si yok bu bitiklikle pek bişey yapamaz keşke oda olsaydı :( şuan çok farklı yerlede olabilirdi .

brknesta
11.Haziran.2010, 15:07
maç başlamadan once en krıtık maclarda benıde ıttırıp kaktırırlarsa saha ıcı dısı oyunlarla yok etmeye calısırlarsa :) hatırlamayanlara hatırlatayım crıstıan baronı vs bende ılerleyemem arkadasım :)

GebzeLi1907
11.Haziran.2010, 15:21
maç başlamadan once en krıtık maclarda benıde ıttırıp kaktırırlarsa saha ıcı dısı oyunlarla yok etmeye calısırlarsa :) hatırlamayanlara hatırlatayım crıstıan baronı vs bende ılerleyemem arkadasım :)

Arda'nın gelişimi bununla duracak veya şahlanacaksa hiç gelişmesin zaten :)
Baskının altından kalkabilmektir birazda gelişim denen bence.Baskıyı kolay kaldırabilen bi adam değil Arda ancak mental anlamda çok şey kattı kendisine son 2 yıldır..
Fiziksel olarak Avrupa'ya uyum sağlayacak düzeyde olduğunu sanmıyorum çok tempolu hızlı futbolu bence kaldıramaz..

nannar
11.Haziran.2010, 15:26
Ben de tam aksine mental olarak zayıf oldugunu, fiziksel ve yetenek anlamında Avrupa'da rahatlıkla oynayacağını düşünüyorum :) Ne olacak şimdi? :) Her Fenerbahçe maçı öncesi stres yapıp yeteneklerini sahaya yansıtamayan bir adama "mental olarak hazır" diyorsanız ya ben anlamıyorum bu futboldan ya da bu Arda başka Arda :D Keita'nın da durumu aynı. Dün trransfer başlıklarında da yazdım.Türkiyede oynayan oyuncuların en büyük eksiği mental özellikleri :D Keita maçta markaj yiyince sinirlendiği için büyük takımlarda oynamıyor. Yoksa yetenek ve fiziğine sözümüz yok. Arda mental açıdan yeterli düzeye gelirse her takımda oynar. Arsen Wenger'in de bahsettiği oaly bu bence

DenizlispoR
11.Haziran.2010, 15:33
Ben de tam aksine mental olarak zayıf oldugunu, fiziksel ve yetenek anlamında Avrupa'da rahatlıkla oynayacağını düşünüyorum :) Ne olacak şimdi? :) Her Fenerbahçe maçı öncesi stres yapıp yeteneklerini sahaya yansıtamayan bir adama "mental olarak hazır" diyorsanız ya ben anlamıyorum bu futboldan ya da bu Arda başka Arda :D Keita'nın da durumu aynı. Dün trransfer başlıklarında da yazdım.Türkiyede oynayan oyuncuların en büyük eksiği mental özellikleri :D Keita maçta markaj yiyince sinirlendiği için büyük takımlarda oynamıyor. Yoksa yetenek ve fiziğine sözümüz yok. Arda mental açıdan yeterli düzeye gelirse her takımda oynar. Arsen Wenger'in de bahsettiği oaly bu bence
Bence Arda şu anda mental olarak Türkiye'nin en iyi oyuncusu bence kondisyon eksiği var .

nannar
11.Haziran.2010, 15:39
yaratıcılıkla ilgili değil yazdıklarım. baskıyı kaldırmayla ilgili.

TeNaciOUS MidFieLdeR
11.Haziran.2010, 15:42

Bahsettigin baski insanustu bi baski oluyo Turkiye' de :n::n:
Buna ragmen hala futbol oynayabiliyosa Arda' yi kutlamak gerekir bence.

GebzeLi1907
11.Haziran.2010, 15:44

Arda sadece Fenerbahçe maçlarında biraz fazla hırslanmanın kurbanı oluyor bence diğer maçlarında oyun zekasını gayet iyi yansıtıyor maç içinde -ikili münakaşları hariç- soğukanlı gayet rahat çalım atabilen kendine güvenen top ayağındayken doğru noktayı görebilen doğru tercihi yapabilen yeri geldiğinde sorumluluk alabilen bi oyuncu havasında ki bunlar mental anlamda olumlu şeyler.2 sene öncesine göre bu anlamda baya ilerme kaydetti bence Arda.

GebzeLi1907
11.Haziran.2010, 15:45

Baskıyı kaldıramadığını bende söyledim ancak buna rağmen 2 yıl önceki Arda'yla bugunki arasında oyun zekası anlamında çok fark varki buda geliştirebildiğini gösterir kendini ancak fiziksel anlamda aynısını söylemek mümkün değil.

nannar
11.Haziran.2010, 15:48
Fiziksel olarak Arda Manisa'dan döndüğünde çok zayıftı.Emre Çolak gibiydi aynı işte :) Ama şu anda baya güçlendi... Yakındır, çok daha iyi oalcak.Gelecek sezon Galatasaray iyi bir hava yakalarsa Arda Avrupa'da tüm dikkatleri üzerine çeker

TeNaciOUS MidFieLdeR
11.Haziran.2010, 15:49
Sezonbasi Hincal Uluc oyle bi laf etmisti ki yasina hurmeten kimse sesini cikarmadiydi. Barca gelsin Arda'yi istesin Messi'yi vercez desin, ustune bi de para isterim ben dediydi.

nannar
11.Haziran.2010, 15:55
Sezonbasi Hincal Uluc oyle bi laf etmisti ki yasina hurmeten kimse sesini cikarmadiydi. Barca gelsin Arda'yi istesin Messi'yi vercez desin, ustune bi de para isterim ben dediydi.

:n: abartmış biraz.Ama şunu da belirtmek lazım,Messi sistem adamı.Zaten bu yüzden milli takımda başarılı olamıyor diye eleştiriliyor sürekli. Benim şu ana kadar gördüğüm en istikrarlı yıldız Zidane idi... Ötesini tanımam...

Bordo61Mavi
11.Haziran.2010, 16:07
Gelistirmis gelistirmemis, Arda Turkiyenin gelecegidir :)

Börk
11.Haziran.2010, 16:07
Lionel Messi,kendisi de belirtiyor."Ben ıslak ve kaygan zeminde kapasitemin üstüne çıkabiliyorum" diye.Messi yine başarılı olamayacak Afrika'da.İstediklerini Afrika'da gerçekleştirmek zor.

Arda Turan,bu senenin sonlarında görülen bir düşüş var.Hazırlık maçlarında iyiydi.Arda Turan,ligin en iyi tekniksel özelliklerine sahip olan ve ligin en iyi 2.en iyi zihinsel özelliklere sahip oyuncudur.Arda şimdi İngiltere'nin en büyük kulüplerinde olabilirdi fakat fiziği çoğu şeyi engelliyor.Ahmet Çakar'ın da dediği gibi vücudu futbol oynama elverişli değil ve kondisyonu çok az.Yoksa Arda'nın yetenekleri herkesi etkileyecek cinsten.

KanaKe
11.Haziran.2010, 16:17
Arsene Wenger hakli Arda'nin Ingiltere Ligi'nin büyük kulüplerinde oynamasi icin Türkiye ligini kasip kavurmasi lazim 20 gol atip 20 asist yapmasi lazim ancak ozaman gidebilir oralara.

A.FaruK
11.Haziran.2010, 16:29
Galatanın sezonu erken açması yoğun maç temposu Arda'yı sezon içerisinde zorlamış olabilir.Sezona gerçekten çok iyi başlamıştı ama dediğim gibi yoğun tempo Ardayı zorladı ve sakatlıklar yaşadı.Milli takım hazırlık maçlarında gördük Ardanın biraz gününde olunca çok iyi işler çıkarıyor.

izmer96
13.Haziran.2010, 14:28
yahu kendini gelistirememis yada gelistirmis bizim ulkemizde ki baskiyla olucagin en iyisi bu iste yapicak bisey yok , nezaman profesyonellesiriz futbolun bir spor oldugunu anlariz ozaman oyuncularda baski altinda kalmaz kendini kafalarini baska seylere yormadan gelistirirler sonra da 30 - 40 m eurolar kazandirirlar takimlarina

Varonil
13.Haziran.2010, 19:07
Ben Wenger'in Arda için bu söylediklerini tamamen fiziksel anlamda söylediğini düşünüyorum.Arda yeteneği ve tekniğiyle Avrupa Liglerinde birçok takımda forma giyebilir,ama fiziksel kondisyonunu güçlendirmesi gerekiyor.