View Full Version : Fenerbahçe Kulüpler Birliği'nden Çıkarıldı
Berkaiser
02.Mayıs.2006, 19:36
Kulüpler Birliği,bugün yaptığı toplantıda Fenerbahçe Kulübü'nü vakfı dağıtmaya yönelik eylemleri ve açıklamaları nedeniyle birlikten çıkarma kararı aldı.
RoCCo_42
02.Mayıs.2006, 19:46
zaten çıkmışlardı bildiğim kadarıyla hayırlısı neyse o olsun. :D
emrecep
02.Mayıs.2006, 19:48
Bir şey soracam bu havuz sistemiyle kulüpler birliğinin doğrudan bir ilgisi var mıydı?
meddah
02.Mayıs.2006, 19:57
Dolaylı yoldan var..
emrecep
02.Mayıs.2006, 20:01
O zaman bu havuz sistemini tehlikeye düşürmez mi? Mesela Aziz Yıldırım bu olaydan dolayı tavır koyabilir. Tabi şimdiki sözleşme bitip bu durum değişmemiş olursa.
meddah
02.Mayıs.2006, 20:07
Kulüpler Birliği'nin bu konu üzerinde doğrudan bir yaptırımı yok..
Kulüpler Birliği'nin üyesi olan bir kulüp de bu konuda çatlak ses çıkarabilir..
emrecep
02.Mayıs.2006, 20:10
Anladım sağol.
Universal
02.Mayıs.2006, 20:10
herkese hayırlı uğurlu olsun diyecek başka bişey bulamadım
sürüden ayrılanı kurtlar kaparmış ...
barahir
02.Mayıs.2006, 20:21
ii de fener zaten çekildiğini açıklamıştı. yeni mi jetonları düştü acaba??
valla bende FB ayrılmıştı diye biliyorum ama nasıl oluyor bu iş...
zargı
02.Mayıs.2006, 20:47
hayırlısı olsun
jacke
02.Mayıs.2006, 20:48
sürüden ayrılanı kurtlar kaparmış ...
bu dünyaya tek geldik tek gideriz :D ayrica tek başına ayakta durmayı bileceksin..Allaha şükür kimseye muhtaç değiliz :)
biz bize yeteriz.zaten öyleydi 17 takım birdi fenerbahçe tek..
senderson
02.Mayıs.2006, 21:30
İhraç Edemezsiniz....Biz Zaten Kulüpler Birliğinden Çıkmıştık
Geçtiğimiz aylarda kulüpler birliğinden ayrıldığını açıklayan Kulübümüze bugün komik bir haber geldi. Kulüpler birliği Kulübümüzü , "son dönemde spekülasyon yaratan açıklamalar yaptığı gerekçesiyle Kulüpler Birliği'nden ihraç ettiğini" açıkladı. Kulüpler Birliği'nden yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe'nin vakfı dağıtmaya yönelik eylemleri ve açıklamaları nedeniyle birlikten çıkarılması kararı alındı, denildi. Ama ne acıdır ki Fenerbahçemiz geçtiğimiz aylarda, Kulüpler birliğini tanımadığını, ve kulüpler birliğinden ayrıldığını açıklamıştı.
RoCCo_42
02.Mayıs.2006, 23:41
ihraç edilsen ne olacak istifa etsen ne olacak zaten herkes neyin ne oldugunu biliyor onlarda bende kalsın tartısma cıkmasın gene. :D
Cengo
02.Mayıs.2006, 23:47
Kulüpler Birliği'nin görünen hiçbir yaptırımı yok zaten..
Zaten biz ayrılmıştık Jeton sorunu yaşıyor bunlar :D
RoCCo_42
03.Mayıs.2006, 00:15
Kulüpler Birliği'nin görünen hiçbir yaptırımı yok zaten..
aynen öle bencede etkisiz ve gereksiz bir kurum.ne gerek varsa.
Laz_Asker_61
03.Mayıs.2006, 10:56
zaten fenerbahçe birliğin içinde değildi bence olmaması da normal
gereksiz bir kurum ve komple dağılsa belki daha iyi olur
nic-39
03.Mayıs.2006, 13:50
ıhsallah su havuz sıstemınden de cıkarız maclarımızı ıstedıgımız paraya satarız..
RoCCo_42
03.Mayıs.2006, 15:32
ıhsallah su havuz sıstemınden de cıkarız maclarımızı ıstedıgımız paraya satarız..
o konu biraz zor bence arkadas bilmiyorum eger bir takım cıkarsa zaten o havus sistemi direk cöker ve oratalık fena halde toz duman olur.
Jesus_FB
03.Mayıs.2006, 16:58
Bizim olmadığımız yerde ne havuz sistemi ne göl sistemi kalır :D:D:D
Burak Duran
03.Mayıs.2006, 17:51
sen kovmadın ben ayrıldım geyiğini keselim bence çok komiğime gidiyor.... Havuz sistemi dağalırsa kimse maç seyredemez bana kalırsa
Neron_FB
03.Mayıs.2006, 18:48
Bence de komik..Ztn olmuş olan bir şey tekrar oldurulamaz çünkü, bu 1.. 2.si bu birliğin gereksiz olduğu görüşüne katılıyorum
Berkaiser
03.Mayıs.2006, 18:55
Bence de komik..Ztn olmuş olan bir şey tekrar oldurulamaz çünkü, bu 1.. 2.si bu birliğin gereksiz olduğu görüşüne katılıyorum
Kesinlikle gereksiz.Sonuna kadar haklısın.Ayrıca Anadolu kulüplerinin 3 büyüklere karşı haklarını araması gereken bu birliğin başında 3 büyüklerden birinin başkanının bulunması daha da büyük bir saçmalık.
RoCCo_42
03.Mayıs.2006, 19:44
Kesinlikle gereksiz.Sonuna kadar haklısın.Ayrıca Anadolu kulüplerinin 3 büyüklere karşı haklarını araması gereken bu birliğin başında 3 büyüklerden birinin başkanının bulunması daha da büyük bir saçmalık.
aynen öle hele hele 4 yıldır kendi camiasını bile yönetemeyen bir kisinin 17 klup adına konusma hakkına sahip olması dahada büyük bir saçmalık.
zargı
03.Mayıs.2006, 19:51
aynen öle hele hele 4 yıldır kendi camiasını bile yönetemeyen bir kisinin 17 klup adına konusma hakkına sahip olması dahada büyük bir saçmalık.
valla yaa adam daha kendi klübünün haklarını savunamıyo bide 17 klübün haklarını savunacak:D:D:D
J.M SaLas
04.Mayıs.2006, 20:25
ne fenerbahcenin kulüpler birliğine , ne de kulüpler birliğinin fenerbahceye ihtiyacı var.. vatana millete hayırlı ugurlu olsun...
valla yaa adam daha kendi klübünün haklarını savunamıyo bide 17 klübün haklarını savunacak:D:D:D
bunu nasıl başkan seçtiler ya :) ben hayla hayret ediyorum :)
Berkaiser
04.Mayıs.2006, 23:04
bunu nasıl başkan seçtiler ya :) ben hayla hayret ediyorum :)
Demek ki bizim anlamadığımız birşeyler var.:D
nic-39
05.Mayıs.2006, 02:44
anadoluda cavcav dısında zaten dedıgım dedık dıyecek 3 buyuklere kafa tutacak baskan yok ki zaten..juve kendı saha maclarının yayını ıcın 2 senelık 180mılyon euro alıo ıse fbnın aldıgı yıllık 12-13 mılyon euro(rakamı tam bılmıorum) cok komık gelıyo bana..cok ucuza gıdıo bızım yayınlar..
Universal
05.Mayıs.2006, 14:13
ii de fenerbahce zaten geçen sene kendi isteğiyle çıkmıştı nasıl çıkardılar
Oghuse
05.Mayıs.2006, 16:12
Oh çok iyi oldu herkes anladı sonunda ve kulupler birliğinde çıkardı
OmuraK
05.Mayıs.2006, 20:52
Zaten biz kulüpler birliginden cıkmıstık.
hezzo
05.Mayıs.2006, 22:41
yok bide ligden atsalardı:) niye böyle şeyler oluyor anlamadım yoksa bizim bilmediğimiz şeyler mi var?
barahir
06.Mayıs.2006, 19:13
ya çıkarırlarsa çıkarsınlar. Sanki bizi çıkardılar die ülkede milli yas mı ilan etcez. zaten biz ayrılma kararını yeni federasyon döneminde almıştık yani neyin tartışması bu. ayrıca bu birlik çok gereksiz bencede. Ben yayın haklarınında bağımsız olarak satılşmasından yanayım. nedense sadece türkiyede böle anlamış değilim. ama ben aziz yıldırımdan maçları fb tv de vermesini isterdim.
perpetua
06.Mayıs.2006, 22:45
ya çıkarırlarsa çıkarsınlar. Sanki bizi çıkardılar die ülkede milli yas mı ilan etcez. zaten biz ayrılma kararını yeni federasyon döneminde almıştık yani neyin tartışması bu. ayrıca bu birlik çok gereksiz bencede. Ben yayın haklarınında bağımsız olarak satılşmasından yanayım. nedense sadece türkiyede böle anlamış değilim. ama ben aziz yıldırımdan maçları fb tv de vermesini isterdim.
Fenerbahce sadece evinde oynadigi maclari satma hakkina sahip. Yani deplasman maclarini yayinlayabilmek icin her kuluple ayri ayri anlasip, para odemesi gerekli.
Ayrica havuz sistemi bir cok ulkede var. Ayri ayri satilan Italya'da bile yukarida belirttigim nedenden dolayi Serie A takimlarinin cogu ayni sirket ile anlasmis durumda (en son farkli bir sirketle anlasmali olan Juventus'da mediaset ile anlasti) ve yayin haklari bir turlu havuza donusmus durumda.
Ayrica, 4 buyukler eger TV'lerle ayri ayri anlasirsa, taraftar sayisi daha kucuk takimlarin maclarini kim satin alacak? Genelde 4 buyuklerin deplasman maclarini yayinlamak icin alinacak bu maclari icin kim ve ne kadar para odeyecek? TV'den para alamayan veya az para alan takimlar nasil gelir yaratacak? Nasil futbolcu yetistirecek? Taraftari oldugun dusuncenin ne gibi bir cokuse neden olabileceginin farkinda bile olmadigini dusunuyorum. Veya diyelim ki kimse Denizli'nin yayin haklarini almadi, ve belki de Fenerbahce'nin sampiyon olacagi Denizli maci TV'lerden seyredilemeyecek durumda. Son dakika'da Denizli'ye giden bir teklif ile Denizli buzun sezonun acisini cikartmak isteyecek, cok yuksek bir meblag isteyecektir. Bunu TV sirketleri odemezse, mac yayinlanmayacaktir.
Kulupler birligi esasinda cok buyuk bir potansiyeli olan bir kurulus. Kulupler birligi yapacagi calismalar ile tum kuluplere buyuk kaynaklar yaratabilir. Bir cok kulubun benzer giderlerinin daha sinerjistik bir ortam yaratilarak azalmasi saglanabilir. Ornegin kulupler birligi otobus/ucak/konaklama sirketleri ile anlasip, tum kuluplerin bu sirketleri kullanmasini saglayarak daha ucuz fiyatlara bu servislerin karsilanmasini saglayabilir. Ayrica gelir artimini da kulupler bir araya gelerek saglayabilir, ornegin her kulup forma ve esya satan ayri ayri dukkanlar acmak yerine, bu dukkanlari ortaklasa acip, ayri ayri dukkan masraflari karsilamak zorunda kalmaz**, daha fazla yerde urunlerinin satilmasini saglayabilir. Tabii bu isleri yapacak kisinin bir kulup baskani yerine, 24 saatini bu ise harcayacak ve her kulube ayni mesafede olacak profesyonel bir yonetici olmasi daha dogru olur.
**Bir cok Fenerbahce taraftarinin, bizim Fenerium'umuz var dedigini simdiden duyuyor gibiyim. Peki Rize'de Fenerium var mi? Ya Van'da? Peki Adana'da? Bu illerde ayri ayri dukkanlar acmak yerine, formalarin ve diger urunlerin satildigi dukkanlar olmasi Fenerbahce'ye de daha fazla gelir saglamaz mi?