Log in

View Full Version : Gururumuz Marsel

vego
17.Haziran.2010, 21:17
Milli tenisçimiz Marsel İlhan bir kez daha gururumuz oldu ve rakibini saf dışı bırakarak Wimbledon'da ana tabloya kalan ilk Türk oldu.
http://media1.ntvspor.net//C/I/42/mars600_UYNRG.jpg
Marsel İlhan, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ana tabloda yarışmaya hak kazandı. 11 numaralı seribaşı İlhan, 21 Haziran Pazartesi günü İngiltere'de başlayacak Wimbledon Tenis Turnuvası elemelerinin 3. turunda, Hırvat Roko Karanusiç ile karşılaştı. Rakibine 7-5, 7-6 (7-4) ve 6-2'lik setlerle 3-0 üstünlük sağlayan milli tenisçi, ana tabloya adını yazdırmayı başardı.
İlhan, elemelerin ilk turunda Belçikalı Ruben Bemelmans'ı 6-3, 4-6 ve 6-1'lik setlerle 2-1, ikinci turunda da Slovenyalı Aljaz Bedene'yi 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenmişti.
İlk kez Wimbledon Tenis Turnuvası'nda yarışacak olan milli tenisçi, geçen yıl ABD Açık'ın, bu yıl da Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın 2. turunda elenmişti.
Marsel İlhan, bu yılki Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda (Roland Garros) ise 3. eleme turunda yenilerek ana tabloya kalma başarısını gösterememişti.

barahir
17.Haziran.2010, 21:18
Tebrikler gerçekten.. Her geçen gün üzerine koyarak devam ediyor.. Tebrikler..

Zekirdek
17.Haziran.2010, 21:22
Su devsirme teniscimizde olmasa teniste esamemiz okunmayacak.

Universal
17.Haziran.2010, 22:08
70 milyon kişiden sadece bir sporcunun ismi konuşuluyorsa, helal olsun.

Tenis'e tekrar dönmeye karar verdim.

sentugo
17.Haziran.2010, 22:14
Valla bu habere çok sevindim.. Bir iki maç kazanırsa bile büyük olay

El Barto
17.Haziran.2010, 22:58
Bu çocuğa Türk değil ki zaten diye laf edenleri biliyorum. Onlara inat Wimbledon'da ana tabelaya kalmak çok büyük başarı. Tebrikler Marsel.

yunusgs
18.Haziran.2010, 00:08
Türkiye'yi temsil ettiği için tebrikler.Ama Türkiye'de spora olan eğilim çok zayıf gerçekten.Atletizm'e bakıyorsunuz tek atletimiz var.Güreş deseniz -ata sporu olmasına rağmen- tek tük.Formula 1'e bakıyorsunuz Hintli,Japon pilotlar var,bir Türk pilot GP2'de bile yok.Tenis'e bakıyorsunuz Türk asıllı hiçbir sporcumuz yok.

Bu gerçekten üzücü bir durum.Tabiki bunda ailelerin yaptığı baskı çok büyük.İlla Türkiye'deki her kişi okuyacak ve doktor,avukat,mühendis,öğretmen gibi mesleklere sahip olacak.Malesef hala gelişemedik bu konularda.

sakary Ali
18.Haziran.2010, 15:13
Gerçekten helal olsun.Hergün daha iyiye gidiyor.İnşallah daha büyük başarılaara imza atar.

barahir
21.Haziran.2010, 21:50
Marsel İlhan kocaman bir tarih yazdı!

Wimbledon Açık'ta ana tabloda mücadele eden ilk Türk tenisçi olan Marsel İlhan ilk turda Brezilyalı raket Marcos Daniel ile karşı karşıya geldi. Marsel İlhan setlerde 2-0 geriye düştüğü maçı 7-6 (7-4), 6-4, 2-6, 3-6 1-6'lik setlerle 3-2 kazanarak tarih yazdı ve 2.tura yükseldi.

Karşılaşmanın ilk setini, ''tie-break''te 7-4 üstünlük sağlayan Daniel 7-6 kazandı. Daniel, 2. seti de 6-4 alarak setlerde durumu 2-0 yaptı. Karşılaşmayı bırakmayan Marsel İlhan, 3. seti 6-2, 4. seti 6-3 alarak setlerde 2-2 eşitliği sağladı.

Son sette de üstün bir oyun sergileyen İlhan, bu seti 6-1, maçı 3-2 kazanarak ikinci tura yükseldi. Maçta Marsel İlhan 31 kez, Daniel 19 kez ''ace'' attı.

2.TURDA 1.98'LİK RAKİP

Marsel İlhan'ın 2.turdaki rakibi ise turnuvanın 31 numaralı seribaşı Romanyalı raketi Victor Hanescu oldu. 2000 yılında profesyonel olan 1.98'lik Hanescu'nun daha önce 5 kez mücadele etme başarısı gösterdiği Wimbledon'da en büyük başarıları 2005, 2008 ve 2009 yıllarında oynadığı 2.tur...

Maçı izledim.. Ben onun bu derece iyi bir tenisçi olduğunu bilmiyorudum.. Servisleri müthişti gerçekten.. Kaç defa sadece Ace'lerle oyun kazandı.. Serevis return'leri de baya iyiydi.. Gerçekten tebrikler.. Göğsümüzü bi kez daha kabarttı.. Ama iş daha bitmedi sıra romende..

Zekirdek
21.Haziran.2010, 22:11
Türkiye'yi temsil ettiği için tebrikler.Ama Türkiye'de spora olan eğilim çok zayıf gerçekten.Atletizm'e bakıyorsunuz tek atletimiz var.Güreş deseniz -ata sporu olmasına rağmen- tek tük.Formula 1'e bakıyorsunuz Hintli,Japon pilotlar var,bir Türk pilot GP2'de bile yok.Tenis'e bakıyorsunuz Türk asıllı hiçbir sporcumuz yok.

Bu gerçekten üzücü bir durum.Tabiki bunda ailelerin yaptığı baskı çok büyük.İlla Türkiye'deki her kişi okuyacak ve doktor,avukat,mühendis,öğretmen gibi mesleklere sahip olacak.Malesef hala gelişemedik bu konularda.

GP2'de bir pilotumuz yarıştmıştı. O da babasının torpilliyle Jason Tahincioglu'du. Puan alamadan bir sezon geçirmişti galiba.

Haklısın ülkemizde spor sadece futboldan ibaret. Birde futbolda lisanslı oynayan çoğu kişi tanıyorum ben okuyamam bali futbolcu olayım diye oynuyor. Yani dediğin gibi o öğretmen vb. meslekler ille olmak zorunda gözüküyor futbola da dersi düşük olanlar kendini kurtarmak için gidiyor. Ama arada istisnalar var.

barahir
21.Haziran.2010, 22:15
Beyler devşirmelere artık alışmamız lazım.. Osmanlı'nın en önemli makamlarında bile devşirmeler vardı.. Biz değilmiydik Naim Süleymanoğlu ile gururlanan?

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Haziran.2010, 22:19
Macin buyuk bi bolumunu de ben de izledim. 2-0 dan donusu muhtesemdi.
Tabi bunda 31 yasindaki rakibi Daniel in de rolu buyuk, 2-0 dan sonraki setlerde oyle yorgun dustu ki bi cok topa kosmaya bile luzum gormedi. Bedelini agir odedi.
2. turda romen rakibi daha disli olacak, seribasi, 30 kusur siralamadi yeri. En azindan su 2.tur macini merkez kortlardan birinde oynasa daha zevkli olacak izlemesi.
2.turu da gercerse muhtesem bi mac bizi bekliyor olacak. Muhtemel rakip 7 numara Davydenko olacak.

DenizlispoR
21.Haziran.2010, 22:27
Klasik Türk canım Marsel yine geri dönüş yapmış :n:.

Zekirdek
21.Haziran.2010, 22:29
Maçı 2. sette izlemeye başladım. Ve İlhan'ın genç olması ve Brezilya'lı rakinin fizik gücünün yaşından dolayı ilerleyen dakikalarda azalması büyük etkendi kazanmadı. Şu merkez kortalara geçelimde bizim Türkler akın eder. Futbol maçına çevirirler ortalığı meşaleler, bayraklar, tezahüratlar falan olur. Karıştırırz ortalığı birbirine. Ama benim en gururlandığım yer yayının sonunda oldu. Yabancıların İlhan'dan imza istemesiydi.

KaPaLı
21.Haziran.2010, 22:58
2-2'yi en son çıktım dışarıya. Karşısındaki rakipte fena değildi. Servisleri çok etkili kullanıyodu ama Marsel gelen toplara çok güzel yön veriyo. Zaten 2-2 olduktan sonra rakip düşmüştü. Helal olsun Marsel İlhan. TÜRK'ün gücünü gösterdin.

sakary Ali
22.Haziran.2010, 00:12
Beyler devşirmelere artık alışmamız lazım.. Osmanlı'nın en önemli makamlarında bile devşirmeler vardı.. Biz değilmiydik Naim Süleymanoğlu ile gururlanan?
Yorumcu devşirme olmadığını söyledi.Kendini Türkiye'de geliştirmiş.

Maça gelirsek harikaydı gerçekten.Rakip dediğiniz gibi oyundan düştü ve harika sayılar aldı Marsel.Çok iyi gidiyor.Çok daha iyi olacak inşallah zamanla.Dahada genç.

yunusgs
22.Haziran.2010, 00:21
Gerçekten gurur verici bir maç çıkardı Marsel.2-0'dan 3-2'ye dönüşü harikaydı.Çek Cumhuriyeti maçını anımsattı.Aynen devam Marsel.

C h A o S
22.Haziran.2010, 01:04
Maçı tamamen izledim ve acayip zevkli geldi.Tenisin bu kadar zevkli olduğunu bilmiyordum.Maçı yapan oyuncu Türk olunca daha da bir zevkli oluyor.Son sette adeta Gs-Fb derbisi izliyor gibi heyecan yaptım kendime.Sonunda mutlu sonla bitti.Diğer maçı merakla bekliyorum.Marsel'in özellikle soğukkanlılığını ve disiplinini beğendim.2-0 geriye düştüğünde bile 0 moral bozukluğu ve 0 maçtan kopma.Gerçekten kaliteli bir tenisçi.Kendini daha çok geliştirirse bir dünya tenisçimiz olur...

Fearless Coward
22.Haziran.2010, 01:10
Valla şu teniside akın ettim biz hangi sporda olursak çok fena heyecan veririz millete yav :D yürü be Marsel kim tutar seni arkandayız..

RasAnt
22.Haziran.2010, 12:10
Tebrikler Marsell devamı gelsin

Aşk-ı Şehir
22.Haziran.2010, 12:13
2-0 olduktan sonra bitti bu iş dedim kapattım TV'yi. Ama çevirmiş Marsel maçı. Helal olsun...

eXcitinG
22.Haziran.2010, 14:15
MarseL de bizim FutboL miLLi takımı ve 12 dev adam gibi geriden geLip maç kazanma aLışkanLığını işLemiş içine. Bizim yapımızda, karakterimizde var sonradan geri dönmek..

Aşk ta da öyleyizdir. Önce severiz, sonra terkederiz, sonra tekrar geri döneriz.

Zekirdek
22.Haziran.2010, 14:28
MarseL de bizim FutboL miLLi takımı ve 12 dev adam gibi geriden geLip maç kazanma aLışkanLığını işLemiş içine. Bizim yapımızda, karakterimizde var sonradan geri dönmek..

Aşk ta da öyleyizdir. Önce severiz, sonra terkederiz, sonra tekrar geri döneriz.

Maçı izlediyseniz rakip yaşlı biri değilde Marsel'in yaşlarında olsaydı Marsel'in kazanma imkanı bile yoktu. Rakip yorulup yorgun düştü. Malum 31 yaşında ve yaşlanmış.

Nedvedmania
22.Haziran.2010, 14:40
Maçı izlediyseniz rakip yaşlı biri değilde Marsel'in yaşlarında olsaydı Marsel'in kazanma imkanı bile yoktu. Rakip yorulup yorgun düştü. Malum 31 yaşında ve yaşlanmış.

Yaş maş farketmez. Adam o yaşına rağmen bu turnuvaya katılabildiyse anla artık ne kadar iyi olduğunu.

barahir
22.Haziran.2010, 17:58
Yorumcu devşirme olmadığını söyledi.Kendini Türkiye'de geliştirmiş.

Maça gelirsek harikaydı gerçekten.Rakip dediğiniz gibi oyundan düştü ve harika sayılar aldı Marsel.Çok iyi gidiyor.Çok daha iyi olacak inşallah zamanla.Dahada genç.

Semerkant doğumlu olduğu için devşirme dedim. Ama haklısın sonuçta oralarda yaşanlar da Türk;;)

TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Haziran.2010, 18:59
Yukarda Naim ile ilgili bi benzetme yapilmis marsel icin, ancak marsel henuz cocukken turkiyeye gelmis ve turkiyenin imkanlariyla kendini gelistirmis. Naim ise zaten Bulgaristandan hazirkita gelmisti :D:D

C h A o S
23.Haziran.2010, 14:28
Marsel bugün Victor Hanescu ile ikinci tur maçına çıkıyor.Maç yine NtvSpor'da kaçmaz bu maç...

Nedvedmania
23.Haziran.2010, 22:04
Ve Marsel Elendi.

C h A o S
23.Haziran.2010, 22:04
Her şey için teşekkürler İlhan.Bu adam daha çok can yakar.İnşallah beklediğimiz yerlere ulaşır.

Nedvedmania
23.Haziran.2010, 22:19
Oha :D Açın NTVSPOR u. Şuan maç 45 45. 8 saattir maç devam ediyormuş :D En uzun maç rekoru kırılmış sanırım ve hala devam ediyor :D

sakary Ali
23.Haziran.2010, 22:22
yayında ondan bahsettiler.gerçekten inanılmaz.

herşey için teşekkürler ilhan.yavaş yavaş tecrübede kazanacağız.ilerde çok daha iyi olacağız.çalışmaya devam :)

BeeTLeJuiCe
23.Haziran.2010, 23:08
Mahut-Isner maçını izliyodum, maç başlayınca içeri gittim, sıkıldım geldim hala devam ediyor 52-52. Üstelik hala 1. tur maçı normalda 3. tura geçildi (=

Bugünde bitiremezler bence bıraksınlar yarın oynasın gençler (=

BeeTLeJuiCe
23.Haziran.2010, 23:31
Mahut-Isner maçının 5. setinin başında Los Angeles'dan kalkan uçak, maçın 9. saatine girilirken kort'un üstünden geçti (= Kameraler bunu ekrana da yansıttı (=

killyou
24.Haziran.2010, 00:18
İleride daha üst turlara çıkacak tebrikler Marsel.

sakary Ali
24.Haziran.2010, 00:18
İnanılmaz bir maç.Süperdi.Yarında bitmez inşallah.Birazda servis kırsınlar karşılıklı daha zevkli olur.

Nedvedmania
24.Haziran.2010, 18:43
Tarihe Tanıklık Etmek İstiyorsanız NTV SPOR'u açın :) 60-60

Nedvedmania
24.Haziran.2010, 19:25
67-66 devam ediyor. Ben ISNER i destekliyorum :)

barahir
24.Haziran.2010, 19:26
Bende Isnerciyim:) Ama yazık her ikisine de Mahut bıraksın artık :P

BaFraLı
25.Haziran.2010, 18:46
Arkadaşlar Marsel İlhan Türk mü yoksa uzun süre yurt dışında mı kalmış. Konuşması yeni yeni Türkçe'Yi öğreniyor gibiydi de. Bu gün NTVSpor'a konuk olmuştu, orda dinliyodum da dedim bu devşirme sporcu mu :D

BeeTLeJuiCe
25.Haziran.2010, 18:50
Arkadaşlar Marsel İlhan Türk mü yoksa uzun süre yurt dışında mı kalmış. Konuşması yeni yeni Türkçe'Yi öğreniyor gibiydi de. Bu gün NTVSpor'a konuk olmuştu, orda dinliyodum da dedim bu devşirme sporcu mu :D

Özbek Türk'ü. 2004 yılından beri Türkiyede yaşıyor. Tüm altyapı eğitimini Türkiyede aldığı için Türk Vatandaşı olarak yarışıyor.

barahir
25.Haziran.2010, 18:50

Aslen özbek.. Semerkand doğumlu