View Full Version : PFDK derbinin cezasını kesti !
mertcan1304
02.Mayıs.2006, 21:47
http://www.spor3.com/haberimaj/derbiolay0205.jpgPFDK, derbide çıkan olaylardan dolayı iki takıma da para cezası verdi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Turkcell Süper Ligi'nin 32. haftasında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan ve Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle sonuçlanan Galatasaray maçında yaşanan olaylar nedeniyle Sarı lacivertli kulübe 175 bin YTL, Galatasaray'a ise 75 bin YTL para cezası verdi.
zargı
02.Mayıs.2006, 22:15
ne kadar az o kadar olaya pfdk korkudan cezada kesemiyo artık
mertcan1304
02.Mayıs.2006, 22:17
ne kadar az o kadar olaya pfdk korkudan cezada kesemiyo artık
Az olabilir ama manisa macındaki olaylaradan verdikleri haksız cezanın üstüne anca bunu veriyorlar.
zargı
02.Mayıs.2006, 22:19
haksız verilen mi ne haksızı yaa hangi haksız saha kapatma almak için illa birilerinin ölmesimi lazım
mertcan1304
02.Mayıs.2006, 22:20
tabi haksız ordaki bir tane soytarının tahriki sonucu oldu bu olaylar.Orda ceza verilecekse manisaya verilmeliydi.
zargı
02.Mayıs.2006, 22:21
tahrik olmiicaksın kardeşim olay cıkarmıcaksın cıkarırsan yersin cezayı
Sekopej
02.Mayıs.2006, 22:23
tahrik olmiicaksın kardeşim olay cıkarmıcaksın cıkarırsan yersin cezayı
iyi de gs taraftarı pankarttan ötürü tahrik olup aynı şeyleri yapmadı mı saraçoğlunda?
koltukları tuvaletleri kırdılar bu mu hakedilen ceza?
mertcan1304
02.Mayıs.2006, 22:23
demesi kolay öyle.Galatasarayın macında olsa böyle bir olay taraftarlar olay cıkarmazmı.
zargı
02.Mayıs.2006, 22:26
iyi de gs taraftarı pankarttan ötürü tahrik olup aynı şeyleri yapmadı mı saraçoğlunda?
koltukları tuvaletleri kırdılar bu mu hakedilen ceza?
benim tek tarflı bi yazım varmı orda ben iki taraf içinde söledim en bası okursan
zargı
02.Mayıs.2006, 22:27
demesi kolay öyle.Galatasarayın macında olsa böyle bir olay taraftarlar olay cıkarmazmı.
cıkarır ben cıkarmaz demiyorum ama cezasınıda kabullenicek cıkarırsa
10_Osmanozc
02.Mayıs.2006, 22:29
Ufff anlamamak için bu uğraşınız nedir yani.Manisa maçında olaylar çıktı ve ceza gerekliydi bu kadar.
Ve derbinin para cezaları da azımsanacak kadar küçük değil.
Sekopej
02.Mayıs.2006, 22:31
benim tek tarflı bi yazım varmı orda ben iki taraf içinde söledim en bası okursan
o zaman yanlış anladım özür dilerim ama manisa maçında acımadan fb nin sahasını kapatan, rize trabzon maçında iki takımında sahasını kapatan federasyon neden bu maçta cezayı böyle verdi?
kapatsaydı madem 2 takımın sahasını da ama kapatırsa fb seneye cezasını çekecek ama gs son maç da çekecek. bence bunu için kapatamadılar....
mertcan1304
02.Mayıs.2006, 22:32
Ufff anlamamak için bu uğraşınız nedir yani.Manisa maçında olaylar çıktı ve ceza gerekliydi bu kadar.
Ve derbinin para cezaları da azımsanacak kadar küçük değil.
tamam manisada olaylar cıktı ama seyiecisiz oynama cezası fazla bence.Para cezası verilmeliydi bence.
10_Osmanozc
02.Mayıs.2006, 22:33
tamam manisada olaylar cıktı ama seyiecisiz oynama cezası fazla bence.Para cezası verilmeliydi bence.
İşte sence.Ona bakarsan Rize-Trabzon maçında atışmalar oldu ve iki takıma da seyircisiz oynama cezası geldi Trabzonspor-Beşiktaş maçı seyircisiz bana göre de o ceza ağır ama değiştirmiyor bunu.
mertcan1304
02.Mayıs.2006, 22:35
İşte sence.Ona bakarsan Rize-Trabzon maçında atışmalar oldu ve iki takıma da seyircisiz oynama cezası geldi Trabzonspor-Beşiktaş maçı seyircisiz bana göre de o ceza ağır ama değiştirmiyor bunu.
doğru diyorsun trabzona verilen cezada ağır.Ama fenere verilen cezada ağır.
10_Osmanozc
02.Mayıs.2006, 22:38
Galiba bundan sonra cezalar bu yönde olacak.
mertcan1304
02.Mayıs.2006, 22:42
Galiba bundan sonra cezalar bu yönde olacak.
evet ya bu seneki cezalar cok ağır oluyor.
zargı
02.Mayıs.2006, 22:50
abi ne agırı allah askına ben federasyonun yerinde olsam dahada agırlaştırırım ligin çivisi cıktı iyice hafif bile bu cezalar avrupadan bizim ligde yapılan olaylarda adam puan kesiyo
Berkaiser
02.Mayıs.2006, 22:51
Cezaların daha da ağır olması lazım bazı şeylerin değişmesi için.
mertcan1304
02.Mayıs.2006, 22:56
Daha ne ağırı olsunki ya.kümemi düsürsünler.
dinaMYt
02.Mayıs.2006, 22:57
manisa maçından dolayı fbye seyircisiz oynama cezası veriliyorsa fb-gs maçından sonra her iki takımın birden sahasının kapatılması lazımdı en azından.federasyonun yüreği yetmemiş bu cezayı vermeye.
Bu cezalar yeterli bence amma velakin manisa maçının cezası fazla ağırdı.Aynı olaylar tamamen FB-gs maçında da oldu
RoCCo_42
02.Mayıs.2006, 23:33
Bu cezalar yeterli bence amma velakin manisa maçının cezası fazla ağırdı.Aynı olaylar tamamen FB-gs maçında da oldu
aynı sey olmadı arkadasım gö.... bilmem ne yapdıkmı diye ben sana bi pankart açsam gs taraftarının yaptıgının on mislini sen bana yaparsın olaya birde buradan yaklas.
FB ye verilen ceza az degil ama arada ikilem var FB'ye ceza veriliyorsa A.GÜCÜ'nede verilmesi lazımdı bu acıdan yaklasırsak cifte standart var ama rakib GS tarafından bakarsanız bence dogru karar verilmistir.
ernusal
02.Mayıs.2006, 23:42
federasyon taraflı kararlar verdiğini gösterdi vestel maçında koltukların kırılmasından dolayı fb syircisiz ceza veriyorsa gs vermek zorundaydı...o gündemdeki pankart gs taraftarların olduğu yerin hemen yanında açılmış yani gs o pankartı görmesi imkansızmış...
RoCCo_42
03.Mayıs.2006, 00:19
federasyon taraflı kararlar verdiğini gösterdi vestel maçında koltukların kırılmasından dolayı fb syircisiz ceza veriyorsa gs vermek zorundaydı...o gündemdeki pankart gs taraftarların olduğu yerin hemen yanında açılmış yani gs o pankartı görmesi imkansızmış...
mışlı muşlu konusma istersen arkadasım ne dersin. somut kanıtların varsa amenna ama su yazar sunu dedi burası böyleymiş diye ikinci agızdan konusmamanı bir arkadasın olarak tawsiye ediyorum tesekkürler saygılar.
ernusal
03.Mayıs.2006, 00:36
ben stadyumda olmadığım için mecbur mışlı konuşmalıyım...ayrıca koltukların kırılıp atılması doğru mu ne kadar kışkırtma olursa olsun sana soruyorum aşağıya attıkları koltuklar bir çocuğun kafasına düşüp öldürse iyi mi?
Jesus_FB
03.Mayıs.2006, 00:51
pankartı gördüler o yüzden çıldırdılar, o yüzden koltukları tuvalet kapılarını kırdılar ama cezayı kendileri değil yönetimleri çekicek yani orda koltuk kıran Polisin üstüne atan adamlar yine ceza almayacak yaptıklarını ortalıkta gururla da anlatmaya devam edicek böyle ceza sistemine can kurban:mad:
Burak Duran
03.Mayıs.2006, 09:19
pankartı gördüler o yüzden çıldırdılar, o yüzden koltukları tuvalet kapılarını kırdılar ama cezayı kendileri değil yönetimleri çekicek yani orda koltuk kıran Polisin üstüne atan adamlar yine ceza almayacak yaptıklarını ortalıkta gururla da anlatmaya devam edicek böyle ceza sistemine can kurban:mad:
olaya en mantıklı tarık yaklaşmış. Kulüplere ceza verileceğini güvenlik sistemi artmalı ve manisada kadıköyde olay çıkaran şahsiyetler yakalanıp onlara ceza verilmeli. 15-20 çapulcunun çıkardığı olayları kulüpler çekmemeli. sen suç işle cezayı kulüp çeksin isterse 10 puan silsinler kulüplerinden bu adamlar hala olay çıkarır. Genel ceza değil bireysel ceza önemli burda
RoCCo_42
03.Mayıs.2006, 10:00
işte dogruluk payı en yüksek ve objektif bir mesaj herseyi özetlemis tarık arkadasımız tesekkürler. Ayrıca Burası TÜRKİYE hersey olabilir olmayada devam edecek vaziyete bakılırsa.
Laz_Asker_61
03.Mayıs.2006, 11:03
konu hakkında yazılacak en güzel yazı bence bu üzerine katılacak birşey de bulamıyorum
nic-39
03.Mayıs.2006, 13:41
bı kere manısa macıyla gs macını bırbırınden ayırmanız lazım arklar..manısa olayları mactan 20 dakıka sonra baslamıs ve o sırada ne sahada ne trıbunlerde rakıp takım seyırcı ve oyuncuları vardı...trabzon-rize macında ve agucu-kayseri macında olaylar yuzunden oyun durmustur.
gs macında seyırcının o pankartı gorme ıhtımalı yok cunku aynı hızada oturuluyo..ayrıca o pankartı hazırlayanlar zaten onlar boyle asırı tepkı vermelerı sasırtıcı..zaten her geldıklerı macta tuvaletlere zarar verıolar...eger fb seyırcısı mactan sonra sahaya koltuk attı dıe ceza verıosan mac sonrası koltukları saha yerıne ozellıkle zarar vermek ıcın fb tararftarına atan gs taraftarı daha fazla ceza vermelıdır..
ama alıstık zaten bız bu ceza konusunda cıfte standartlara ondan sasırmadım bile bu olaylara..
10_Osmanozc
03.Mayıs.2006, 15:10
@nic-39
Rize-Trabzon maçında olaylar yüzünden oyun durmadı 2.yarı geç başladı.
RoCCo_42
03.Mayıs.2006, 15:40
nic-39 a bi soruda ben sorayım
arkadas bana kanıtla elinde somut belgelerle gel öle ikinci sahısların dedikleriyle degil okey?
ben bi gsli olarak yapmam ama farzetki yaptım o pankartı sarı lacivert yaparım ne hikmetse o pankartta sarı kırmızı burada neyi tartıstırıyorsunuz adama inanılmazsınız valla pankartın renklerini bile tartısacak duruma getiriyorsunuz ortamı ne diyim artık ya allah biliyor herseyi. :)
Burak Duran
03.Mayıs.2006, 18:12
bı kere manısa macıyla gs macını bırbırınden ayırmanız lazım arklar..manısa olayları mactan 20 dakıka sonra baslamıs ve o sırada ne sahada ne trıbunlerde rakıp takım seyırcı ve oyuncuları vardı...trabzon-rize macında ve agucu-kayseri macında olaylar yuzunden oyun durmustur.
gs macında seyırcının o pankartı gorme ıhtımalı yok cunku aynı hızada oturuluyo..ayrıca o pankartı hazırlayanlar zaten onlar boyle asırı tepkı vermelerı sasırtıcı..zaten her geldıklerı macta tuvaletlere zarar verıolar...eger fb seyırcısı mactan sonra sahaya koltuk attı dıe ceza verıosan mac sonrası koltukları saha yerıne ozellıkle zarar vermek ıcın fb tararftarına atan gs taraftarı daha fazla ceza vermelıdır..
ama alıstık zaten bız bu ceza konusunda cıfte standartlara ondan sasırmadım bile bu olaylara..
tabi hatta o pankartı açanlarda fb forması giymiş galatasaraylılardı ya mantıklı olun arkadaşlar biraz ltf... fener koltukları sahaya atmaktan değil polise saldırmaktan ceza yedi. çifte standart yok bu çift standartları kendi kafanızda kuruyosunuz. ayrıca sen aynı hizada otururken yan taraftaki pankartı göremiyosan sana dicek fazla bi sözüm yok
Laz_Asker_61
03.Mayıs.2006, 19:40
eğer çifte standart var diye bir fenerli çıkıyorsa ortaya ben gülerim böyle işe :D
RoCCo_42
03.Mayıs.2006, 19:42
eğer çifte standart var diye bir fenerli çıkıyorsa ortaya ben gülerim böyle işe :D
gül o zaman ADEM'cim baksana dolu :D
perpetua
03.Mayıs.2006, 19:55
Yani taraftar 90 dakika icinde taskilik yaparsa ceza verilmeli, 90 dakika bittikten sonra ceza verilmemeli mi demeye variyorsun burada?
Zaten yukarida en dogrusu soylendi, kisiler yerine kulupler cezalandiriliyor esas sorun burada. Devlet kendisi bu insanlari ayiklamak yerine, kuluplere "siz ayiklayin" diyor bir bakima. Tribundeki taraftar kulubun bir parcasi olarak varsayiliyor. Bu durumda taraftar ne zaman kulubun bir parcasi olarak varsayilmaktan cikar? 90 dakika bitiminde mi yoksa tribunden ciktiktan sonra mi? Mac bittikten sonra koridorlarda uygunsuz hareket yapan oyuncu kirmizi kart gorebiliyorsa, taraftarin da cezalandirilmasi normal karsilanmalidir.
Mac bittikten sonra cikan olaylari kulube mal etmemek lazim diyorsan, mactan once tribunlerde olay cikarsa o da mi kulube mal edilmemeli? Ya 15 dakikalik arada cikan olaylar ne olacak?
Peki rakip takim seyircisi maca gelmedi diyelim. Ayni takimi tutan tribunler arasinda olay cikti. Bunda da mi ceza verilmemeli? Ya bu olay mac oncesinde veya yarida, yani sahada oyuncu yokken cikarsa ne olacak? O zaman da olay cikinca ceza verilmeyecek mi? Yani o durumda sen bize "yari biteli 5 dakika olmus, sahada futbolcu yok, zaten tribunde rakip seyirci de yok, taraftar tribunu darmadagin etmis ama ceza verilmemeli" mi diyeceksin.
Olay cikti mi? Cikti. O zaman ceza verilecek. Gonul ister ki o sorun yaratan seyirciler kokunden tribunlerden ayiklansin. Ancak bunun icin hem kulupler hem de devletin bir organizasyona girip bu gibi insanlarin mac gunlerini ya evde mahsur, ya da gozetim altinda gecirmesini saglayabilecek ortam yaratilmali. Ornegin bu kisilere GPS cihazli ve cikartilmasi mumkun olmayan bileklik takip, olmalari gereken yerden baska bir yerde olduklari takdirde belli bir sure hapise atilmalari gibi bir uygulama yapilabilir. Bu da kuluplerin bu tip insanlar yuzunden zarara ugramalari engellenebilir. Hatta kuluplerden toplanan para cezalari da bu sekilde bu tip insanlarin tribunden temizlenmesi icin kullanilabilir.
Ayrica amigoluk yerine, organize ve kulup tarafindan onaylanmis tribun yoneticileri kullanarak tribunlerde asayisi koruma gorevi bu yoneticilerin ellerine verilebilir. Tribun yoneticisinin gorevi hem taraftari organize etmek hem de olay cikartan birisi oldugunda bunu ihbar etmek olur. Ihbar etmezse,tribun yoneticisi kendisi suclu sayilarak ceza verilir.
ayrıca o pankartı hazırlayanlar zaten onlar boyle asırı tepkı vermelerı sasırtıcı..
Pankarti Galatasaray seyircisinin hazirladigi konusunda elinde kanit var mi? Yoksa senin veya baska bir kimsenin ruyasinda gorduklerinden mi ibaret bu olay? Bilinmiyor. O zaman bu konu uzerinde varsayim yapmak yanlistir ve hic bir gecerliligi yoktur.
nic-39
04.Mayıs.2006, 12:14
nic-39 a bi soruda ben sorayım
arkadas bana kanıtla elinde somut belgelerle gel öle ikinci sahısların dedikleriyle degil okey?
ben bi gsli olarak yapmam ama farzetki yaptım o pankartı sarı lacivert yaparım ne hikmetse o pankartta sarı kırmızı burada neyi tartıstırıyorsunuz adama inanılmazsınız valla pankartın renklerini bile tartısacak duruma getiriyorsunuz ortamı ne diyim artık ya allah biliyor herseyi. :)
ben sana belge sunmak durumunda ya da zorunlulugunda degılım arkadasım,,bırakın bu gazeteci agızlarını...ayrıca mac gunu taraftar sıtelerınde bu olay konusulmus..artı bunu ortaya koyan HABERTURK ki pazartesi gunu yayınlanan programın BJK li sunucusu..pankartı hazırlayan kısıyı bile bulmus adam bu bızım iddiamız degil adamın iddası.
bu perpetua 5099 nıcklı arkada cevap olsun..ruyamızda gorerek uydurdugumuz bısey degıl bunu ortaya cıkaran bı fb lı de degıl bjklı..!!!
nic-39
04.Mayıs.2006, 12:30
tabi hatta o pankartı açanlarda fb forması giymiş galatasaraylılardı ya mantıklı olun arkadaşlar biraz ltf... fener koltukları sahaya atmaktan değil polise saldırmaktan ceza yedi. çifte standart yok bu çift standartları kendi kafanızda kuruyosunuz. ayrıca sen aynı hizada otururken yan taraftaki pankartı göremiyosan sana dicek fazla bi sözüm yok
yukarıda cevap yazdıgım ıcın sana ayrıntılı cevap vrmıcem pankartı kımler hazırladı dıe..kadıkoyde maca gelmedıgın ıcın kı bu sıtedekı bjklı gslı cogunluk ıcın gecerlı bızım stad samıyen ya da ınonu gıbı degıl trıbunler duz ve aynı hızada sen aynı hızada acılan bıpankartı gormen ıcın daha asagıda olman lazım..
pankart 71.dakıkada acılmıs olup gslıler mac sonunda yaklasık 20 dakıka daha olay cıkarmaya devam etmıstır..
bu poankart olayı 2001 yılındakı samıyendekı gs macında da omustur..kapalıda ıstıklal marsı sırasında hepınız o... cocugunuz dıye acılan pankarta tepkı gosteren ve o zaan kı acıkta yer alan kafes ıcındekı taraftarımız kı bende ordaydım tepkı gossterdı dıe yaklasık 10 dakıka boyunca coplandık..aynı tepkıyı gosteren gs taraftarı kı attıkları koltuklar polıslere de gelmıstır hıc mudahale etmemıstır,,,bu cifte standarttır...polısten en cok ceken bızım taraftarımızdır...ts macına gıden 4 otobuste 3 odun 1 mesale 1 Meyve bıcagı! 1 balta 1 doner bıcagı buldular dıye bıletlı seyırcımızı sehre sokmadılar...gozu onunde trabzonda mekanlara ellerınde doner bıcagıyla saldıran carsı uyelerıne bırakın mudahaleyi bi goz altı bıle olmadı!!
soon ts macında kafasına tas parcaları yagan taraftarımızı kurtarmak ıcın bısey YAPMAYAN gene polistir...aynı seyi biz yapsak dakıkalarca coplanırdık!!bu cifte standarttır..
gelelım gs macındakı cezalara bıze 125bın ytl vermısler pankart dısında napıldı macta ben bısey gormedım mesale yakmak sucsa o zmaan dun 20 tane mesale yakan bjk de ceza alsın..her kose vurusunda alex e yabancı madde atıldı bakalım ceza alcaklarmı!!koltuk kıran bunu once yandakı seyırcıye sonra cıkıstakı seyırcıye atan tuvaletlerı kıran seyrıcı gsnınkı ve daha cok ceza alan biziz...burada adalet var dıe konusmayın bence..
orada 10-15 kişi polisle kavga ettı dıye bır klube ceza verılmesı ınsan haklarına aykırıdır...bu adli olaydır alırsın onları polıse muvakemetten(yanlıs yazmıs olabılırım)ıcerı atarsın klube seyırcısız cezasını vermessın..keza aynı sekılde tuvalet kırdı dıe klube ceza verılmez..kıranlara ceza verılmelı..10 kişi için oncelıkle 50000 kşiyi sonra mılyonları cezalandırmazsın...
bu arada kardesım cevap dırekt sana degıl herkese yazdım yanlıs anlama ok...:D
Burak Duran
04.Mayıs.2006, 16:31
ya en iyisi ben susayım siz çifte standarttan bahsediyosunuz ya helal olsun
paceywitter
04.Mayıs.2006, 22:39
İşte en doğru teşhis bu taraftar ceza almadıkça yada aldığı cezalar caydırıcı olmadığı sürece hiç bir zaman bitmez böyle olaylar daha da büyür hatta
ernusal
05.Mayıs.2006, 01:03
şunu karıştırmayalım hakem hatası olabilir bu gayet normal bişey hakemler kuralları uygularken her takıma yanı standartı tutturamayabilir fakat federasyonun belli ceza sistemi varsa bunu her takıma aynen uygulamalı bir takıma farklı karar diğer takıma farklı karar vermemeli...