View Full Version : Haldun Üstünel İstifa Etti
KaPaLı
03.Temmuz.2010, 10:32
http://img.mynet.com/spr2/haldun_ustunel.jpg
Galatasaray'da beklenen deprem gerçekleşti; Haldun Üstünel Futbol AŞ Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti. Son dönemde özellikle yabancı futbolcu transferinde aktif rol alan, sarı-kırmızılı takıma kazandırdığı yabancı yıldızlarla "Transfer sihirbazı" unvanını alan Üstünel'in sezon tamamlandıktan sonra Futbol AŞ'deki yeni yapılanma sürecinden rahatsız olduğu konuşuluyordu.
Yaz dönemindeki transfer faaliyetlerinde aktif rol almayan Üstünel'in hoşnutsuz olduğu yönündeki iddiaları başkan Adnan Polat kabul etmemiş, "O da, bütün şubelerde sorumluluğun profesyonellere teslim edilmesinden yanaydı" diyerek gündemdeki yeni yapılanmayı Üstünel'in istediğini öne sürmüştü. Polat'ın, Üstünel'i yumuşatma çabalarına karşın genç yöneticinin tavrının değişmediği öğrenildi. Üstünel, dün Galatasaray Futbol A Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı'na hitaben şu dilekçeyi yazdı: "Son günlerde yeniden yapılanma adına uygulamaya çalışılan idari ve sportif bozukluklar ve değişikliklere; Bugüne kadar bu camianın içindeki büyüklerimden öğrendiğim Galatasaraylılık ve Galatasaray'ın yazılmamış kurallarına aykırı bulduğum, aynı zamanda genel ve şahsi çalışma prensiplerime de uygun bulmadığım, böylesine yanlış uygulamaların, alınan ve alınacak kararların içinde yer almak istemediğimden, Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliğimden üzülerek de olsa istifa etmem zarureti hasıl olmuştur. İstifamın kabulünü arz ederim."
Sekopej
03.Temmuz.2010, 10:38
Geçen sezondan belliydi aslında, tarafatar Haldun Üstünel'i göklere çıkardıkça, rahatsız olan yöneticiler vardı ama takımın huzuru kaçmasın diye bu pek duyurulmadı. Aynı bu sezon da Fenerbahçe 1 ay öncesinden Stoch ile anlaşmasına rağman, sanki Galatasaray istemiş, Fenerbahçe de bunu duyup, gidip 1 günde transferi bitirmiş gibi duyuruldu olay ve Galatasaray yönetime buna da açıklık getirmedi, hatta Fenerbahçe çalımı diye çıkan haberle de tepki gösterilmedi.
Haldun Üstünel'in geri plana çekilmesi, yetkinin Adnan Sezgin'e verilmesine demek ki bu kadar dayanabilmiş Üstünel, gelecek seçimde Adanan Polat'ın karşısında ya da karşısına çıkacak adayın 2. adamı olarak görürsek şaşırmayalım.
2 taraf için de hayırlısı olsun. Belki Adnan polat istifayı kabul etmeyip, yönetimde tutabilir Haldun Üstünel'i ama düşük bir ihtimal gibi bu durum da.
Varonil
03.Temmuz.2010, 10:40
Katılıyorum.Haldun Üstünel'in geçen sene transferdeki başarısı ve taraftarların Üstünel'e sevgi gösterileri bazı yöneticileri rahatsız etti nispeten.
Bu yapılanmaya olayı iyi güzel hoş da,tercih edilen isimler yanlış.Transferdeki başarısını bu kadar kanıtlamış bir yönetici muhakkak kalmalıydı bence.
Zekirdek
03.Temmuz.2010, 10:49
Katılıyorum.Haldun Üstünel'in geçen sene transferdeki başarısı ve taraftarların Üstünel'e sevgi gösterileri bazı yöneticileri rahatsız etti nispeten.
Bu yapılanmaya olayı iyi güzel hoş da,tercih edilen isimler yanlış.Transferdeki başarısını bu kadar kanıtlamış bir yönetici muhakkak kalmalıydı bence.
Transferlerde heleki devre arasındakilerde patlak çıktı hele kiralıklar. :)
Flawless Victory
03.Temmuz.2010, 10:55
Yazık olmuş.
Deus Dominus
03.Temmuz.2010, 11:00
Patlak çıkması onun suçu değil. İsmi olan, kendini ispatlamış, büyük kulüplere transfer olmuş oyuncuları ikna edip getirdi mi? Önemli olan bu. Kendi kafasına göre gidip oyuncu araştırmıyor, getirmiyor sonuçta. Galatasaray için ciddi bir kayıp olarak görüyorum.
ThersoN
03.Temmuz.2010, 11:02
İşini iyi yapan adamı yıpratıyorlar.. sonumuz nereye gidecek hayırlısı
Zekirdek
03.Temmuz.2010, 11:04
Patlak çıkması onun suçu değil. İsmi olan, kendini ispatlamış, büyük kulüplere transfer olmuş oyuncuları ikna edip getirdi mi? Önemli olan bu. Kendi kafasına göre gidip oyuncu araştırmıyor, getirmiyor sonuçta. Galatasaray için ciddi bir kayıp olarak görüyorum.
Kimin suçu patlak çıkması valla benim suçum değil.İkna etmekle iş olmaz hele kiralıkla hiç olmaz. Hatırlarsın bir Ahmed Barruso'yu kiralamıştı zamanında Roma'dan adam top oynamadan gitmişti.
ThersoN
03.Temmuz.2010, 11:05
Bence de patlak çıkma diye birşey yok.. Dos Santos tutulursa çok faydalı olur olmazsa da iyi bir fiyata satılabilir, Jo içinse biraz daha alışma ve kendini toparlama süresi verilebilirdi ama yönetimin tutumu bu tür oyuncuları takımda barındırmamak; özellikle Brezilyalıdan yanan ağızlardaki yaralar tekrar açılsın istemiyorlar
Varonil
03.Temmuz.2010, 11:06
Kesinlikle öyle.Oyuncu transfer olduktan sonra o takımda tutar veya tutmaz.Sonuçta onun işi hangi oyuncunun alınmasına karar vermek değil.Bu oyuncuların transferi için ikna edip getirmek.Galatasaray'a son yıllarda gelen kariyerli futbolcuları da göz önünde bulundurduğumuzda Haldun Üstünel'in çok başarılı olduğunu görebiliyoruz.
yunusgs
03.Temmuz.2010, 11:15
Huzursuz olan,kulüpte kendini mutlu hissetmeyen,artık işine konsantre olamayan ve haksızlığa uğramış bir insanın verebileceği en doğru karar.Bize kazandırdığın tüm futbolcular için teşekkürler Haldun Üstünel.
wolfson
03.Temmuz.2010, 11:18
Ne diyelim ki? Saten bütçe yok şahsen ben diyodum belki haldunla adnan sezgin bi şey yapar diye. Ama Haldun abimiz gittiyse vay halimize. Adnan Polat tekrar çağırmalı onu. NE olursa olsun tekrar gelmeli. uA da buna sessiz kalmamalı kesinlikle. Ayrıca o gerçek bir GAlatasaraylıysa başkanla konuştuktan sonra görevine tekrar döner inşallah :D
KaPaLı
03.Temmuz.2010, 14:00
Adnan Polat kendinden yukarıda birini kabul etmez. Artık Haldun üstünel o derece olduki " in haldun we trust " pankartı açmaya başladı tribünler. Haldun üstünel az daha güçlenseydi başkan adayı olarak çıkabilirdi Adnan Polat'ın karşısına. Ee buda Polat'ın işine gelmez. Kademeli olarak düşürdü Haldun Üstünel'in yetkilerini.
Revolution
03.Temmuz.2010, 14:03
Bittik biz. Tebrikler rant kavgacı Galatasaray düşmanları tebrikler !
izmer96
03.Temmuz.2010, 15:06
Turkiye'de isin iyi yaparsan cok mutevazi olucaksin , kesinlikle goz onunde bulunmiycaksin boyle haldun gibi populeriten artarsa alirlar adami ayak altina , sevmez bizim CEO larimiz yoneticilerimiz kendilerinden populer adamlari , her ne kadar isinin ehlide olsa
Homer J.S
03.Temmuz.2010, 15:23
Haldun Üstünel'in Galatasaray'a transfer yaparkenki tek avantajı birden fazla dil bilmesiydi. Bu yüzden oyuncuyla direkt olarak konuşabiliyordu, bu da büyük bir avantaj sağlıyordu. Bunun dışında pek bir faydası olduğunu düşünmüyorum. İsmi olan Rijkaard neticede, Rijkaard takımımızın başında olmasaydı şu transferlerin 4'te 1'i gerçekleşmezdi..
Yine de çok teşekkür ediyoruz Haldun Üstünel'e emeklerinden dolayı.
Ayrıca Emre abimizin dalga geçeceği bir Haldun Üstünel yok artık. :)
eXcitinG
03.Temmuz.2010, 15:26
Beşiktaş aLsa ne sevinirim. YıLın transferi oLur.
MeMo
03.Temmuz.2010, 15:26
Çok fazla abartılmıştı.Yönetim içinde kıskanıldı heralde bu taraftarın ilgisi.
Nedvedmania
03.Temmuz.2010, 16:28
Bu taraftar klübe yaptığın katkıları asla unutmayacak Haldun BABA !
Revolution
03.Temmuz.2010, 18:12
Çok fazla abartılmıştı.Yönetim içinde kıskanıldı heralde bu taraftarın ilgisi.
Haldun Üstünel hiç de abartılmadı.. O bu işin master'ını yaptı tamamen eğitimliydi. Türkiye'ye gelmez denen oyuncuları getirdi peşpeşe hiç de abartılmadı..
uAburak89
03.Temmuz.2010, 19:14
Önce Kewell, şimdi Haldun Üstünel, bakalım sıradaki kim olacak...
ozaniel
03.Temmuz.2010, 23:21
İşini adam gibi yapan biriydi, kendisi adına üzüldüm.
Alicanfmfan
04.Temmuz.2010, 00:05
Önce Kewell, şimdi Haldun Üstünel, bakalım sıradaki kim olacak...
Taraftar olacak herhalde.
LeqenDary
04.Temmuz.2010, 00:37
Tam anlamıyla rezillik,Üstünel'in istifası bunu ona zorlayan Adnan Polat ve ekibinin suçudur..Kınıyorum yönetimi .