PDA

View Full Version : Football Manager'e nasıl başladık?



Lim10
04.Temmuz.2010, 03:12
Benim bu oyuna başlayışım çoğu kişiden daha enteresandır kalıbımı basarım:)

Sene 2001.Orta üçe gidiyorum.O zamanlar ev kullanıcıları fazla yaygın değildi malum.Bizim apartmanlarda 2-3 kişide vardı sadece bilgisayar.Bunlardan biri de benim samimi bir arkadaşımdı.Age OF Empires, Fifa falan oynuyordum o zamanlar.Değişik oyunlara yönelmeye karar verdim.Ve bu arkadaşımdan "para kazanmalı" bir oyun önermesini istedim.Roller Coaster tarzı falan.O zamanlar futbolla yeni yeni ilgilenmeye başlamıştım, Fifa'dan dolayı."Championship Manager diye bir oyun var" dedi(Olaya bak:D).Dedim "Ne yapıcaz, nasıl para kazanıcaz"."Oyuncu satıcaksın işte" falan demişti:D(Benim suçum değil valla, adamın oyunu gördüğü şekil bu)."Para kazanmalı oyun":DVelhasıl Championship Manager 2001 ile hayatıma sokmuş oldum bu tatlı belayı:)Daha sonra 2004de Eidos-Sigames ayrılığında, bizim oyunun devamının Football Manager olacağını okuduğumda da bir daha Championship Manager'i merak dahi etmedim.

Bazen düşünüyorumda, iyiki arkadaşımdan böyle bir oyun istemişim ve iyiki oda bana 100 yılın düz mantık şekliyle "Para kazanmalı oyun" olarak beni bu işe başlatmış:DTeşekkürler arkadaşım...

HooijDonk07
04.Temmuz.2010, 03:20
Sene 2000.2. sınıf gidiyorum futbola ilgim aşırı derecede büyük.Annemden futbol oyunu istedim annemde gidip FM 2000 almış.İlk başlarda bişi anlamasamda oyunu bir şekilde çözmeye başladım ve sevdim ilk takımım R.Betis'di Denilson sağolsun.Bizimde hayatımıza böyle girdi kahrolası oyun :)

Ahmet Göktaş
04.Temmuz.2010, 03:23
Adama strateji ver dedik gitti ne verdi.Hiç aklıma gelmezdi o an verdiği cd'nin hayatımdan yıllarımı çalacağı ban.gif

ToRoSKaPLaNı
04.Temmuz.2010, 12:08
İnternet kafede başlamıştım ilk kez oynamaya.Oyun ilk başlarda zor gelmişti epey.Neler yapacağımı filan tam bilmiyordum ama uğraşmak bile hoşuma gitmişti ve cafeden çıkışta cd sini alıp eve geldim.İşte bu kadar basit benim fm ye başlama hikayem :D

nouma16
04.Temmuz.2010, 12:29
İsmini duymuştum. Sağolsun bir arkadaşda hastasıymış oyunun herşey ondan başladı. CD'yi ödünç istedim ondan o da verdi. Hatta kuramamıştım ilk başta sonraki deneyişde kuruldu. Kurulmaz olaydı.

sentugo
04.Temmuz.2010, 12:40
2000 lerde ortaokuldayım.. Arkadaşım da oynuyor bunu.. Almış Galatasaray'I. Toplamış yıldız oyuncuları falan.. Yaaa dedim çok saçma oyun bu ne bu dedim ya! :D

ondan sonra bir bakayım dedim.. fm2007 oyunuyla başladım fm ye..

Ondan önceleri şehir geliştirme oyunları oynardım ya da strateji... Ama bu fm ile iki üç senem geçti.. Zaten şu anda tam benlik bir oyun çünkü oyun için fazla zamanım yok.. Fm'yi ne kadar istersem o kadar oynayabiliyorum :D

Zekirdek
04.Temmuz.2010, 13:12
Yıllardan 2006 aylardan Yaz tatili oyunlardan fa FM 2005. Çocuk sana oyun gösterecem dedi. Bende göster dedim. Baktım oyun tam benlik. Çünkü ben oynamaktan ziyade oynatmayı severim. Maç esnasında sıkıştığın zaman taktik için düşünmek falan çok ayrı bir olay. Kısaca beyin gerektiriyor. Baktım oyun kafama yattı. Ama bende bilgisayar yok o zamanlar. Onun annesi ile babası çalışıyordu. Sabah 8:30 da evden çıkıyorlardı bende gidiyordum onlara 9'da akşam mesai saatine kadar FM oynuyorduk. :) Sonra 2007 yılında bilgisayarı aldık ve kendi evimde oynamaya başladım.

C h A o S
04.Temmuz.2010, 13:47
Abimden gördüm ve başladım :)

ulasfb
04.Temmuz.2010, 14:01
Yıl 2003 9 yaşındayım futbol hastayım fifa falan oynuyorum sürekli en yakın arkadaşım o da futbolh hastası baktım bu bir oyun oynuyo böyle alıyo satıyo taktik yapıyo o zaman başladım işte oynamaya şimdi düşünüyorum o zaman ben ingilizce biliyordum da çok az acaba nasıl anlamıştım oyunu

CeNTeR_TR
04.Temmuz.2010, 14:07
Orta 1'e giderken Fenerbahçede Kemalettin falan vardı Cm serisinde :n:

Bilgisayarı daha yeni almışım çapraza gir vur gol olsun oyununu oynuyorum :n: word cup 98 di heralde :0: arkadaşımdan oyun istedim Cm'nin o zamanki serisini verdi arkadaş.Oyun ingilizce hiçbirşeyden anlamıyorum.

Sürekli ev telefonundan arkadaşı arıyorum ne yapmam lazım falan diye.En son arkadaş tüm şeyleri bir defter haline getirip yazmış ve ertesi gün okulda bana vermişti :n:

Öyle başladı ve sonrasıda her sene düzenli bir şekilde oyunu alarak devam etti (:

Birde çok daha öncesinde yanılmıyorsam 3.sınıf falandı Ankarada akrabadayım bana bilgisayar oynatıcaklar :n: bir oyun açtılar ve oyun managerlik oyunuydu zola falan baya gençti o zamanlar :p ordada baya kaptırmışdım kendimi dışarı çıkaramıyorlardı beni.

Oyun sağ üst köşede mini bir ekranda oynanıyordu belki adını bilen vardır söylerse sevinirim (: indiresim geldi :n:

EndoplazmiK RetikuluM
04.Temmuz.2010, 14:14
Oyunu yanlışlıkla indirdim :D
Fifa 2006 indireceken yanlış linke basmışım. 1 saat sonra %kaç inmiş diye bakarken bir baktım oyun inmiş. Şok oldum ama oyun çok sardı. Fifa'ya PES'e zaman ayıramaz oldum.
İngilizce çok bilmezken nasıl oynadım bilmiyorum.
İlk takımım Betis'ti.

BaGa TaRKaN
04.Temmuz.2010, 14:17
Yalnız Konu FM'e Nasıl Başladınız Sorusu Ama Bizim Uşaklar Hikayeye CMden Başlamış:p Yav FMe Nasıl Başladığınızı Anlatın:n:

ozaniel
04.Temmuz.2010, 14:19
Bir arkadaşım Cm03/04 oynuyordu, oraya ziyaret ettiğimizde bir kaç saat oynadık ve sonra oyunu ben de istedim ve aldım. Hatta ilk oyunumda Beşiktaşlı olmama rağmen arkadaştan gördüğüm için Fener'i seçmiştim ve Maldonado'yu almıştım Fener'e. :D
Sonra bir süre ara verdim CM/FM serilerine, strateji oyunları yüzünden. 2009'da tekrar başladım seriye.

omrcanjc
04.Temmuz.2010, 15:44
Abimden gördüm ve başladım :)
aynen abim saolsun

E.Cartman
04.Temmuz.2010, 15:54
Senelerden 2003, 3. sınıftayım o zamanlar ayda bir giderdim PC'ciye çünkü sürekli bi şekilde bozuyodum bilgisayarı zaten deneme yanılma mantığıyla öğrendim bilgisayarı :D:D o zamanlar hayatım futbol ve bilgisayar üzerine kurulu bilgisayarcıda tanıdıktı, tanıdık oldu daha doğrusu :D:D, dedim bana oyun yüklesin yüklemiş işte, FIFA vardı NFS vardı bide CM 03/04 oyunu merak ettim başladım denemeye o gün bu gündür bir menejerliktir tutturdum gidiyorum :n::n:

hasanamca
04.Temmuz.2010, 16:32
Ailecek hastasıyız bu oyunun şaka biyana Cm 2003 serisyle basladık FM 2010 serisyle devam ediyoruzz 7 senelık oyun hayatım geçti ve oyunu oynadığım için kendime teşekkür ediyorum.

sakary Ali
04.Temmuz.2010, 16:43
Aynen bizim buradada pek öyle herkeste bilgisayar yoktu.Yan komşuda bi abinin evinde vardı.Bende Pazar günleri falan oraya gider Fifa falan oynardım.

Birgün gittim baktım abi temizlik yapıyor.Klavyeyi falan temizlemiş ama PC açık oynuyor.Dedi klavyesiz bir bu oynanıyor dedi.Sonra ben onu izlemeye başladım.Oyuna hayran kalmıştım banada aç dedim ama açmadı ben anlamazmışım.

Daha sonra yine birgün gittim.Tam abi evden çıkıyordu arkadaşı ile birlikte.Bende ısrar ettim abi bana CM'yi aç diye.Arkadaşı kıyamadı açtı.Dedi dur ben sana taktik yapayım sen bunla devam et.Bende tamam dedim.Yaptı taktiği oynamaya başladım.Takım Manu ilk maçımda Blacburn'u 7-0 yenmiştik.

Bu günden sonra her yıl oynuyorum bu seriyi.Ve hep yenisi geldiğinde de ayrı bir heyecanlanıyorum.

Zekirdek
04.Temmuz.2010, 16:48
Birde FM oynarken aldığım tepkilerden biri. Çocuklar diyor malmısın niye oynuyon sanki sen oynuyon boşa zaman geçiriyon diyorlardı. Fakat ben onları takmıyordum. Bir baktım şimdi onlarda FM oynuyor. Ama çocukca yok para çalıyorlar.

KaRaBükLü KraL
04.Temmuz.2010, 17:45
Bende bi dergi vasıtası ile tanıştım FM ile.Bigün dergiyi okurken bi baktım FM 2008 şöyle böyle anlatılıyo.Bi okudum ilgimi çekti.Gittim aynı gün oyunun CD'sini aldım ilk başlarda çözmekte zorlansamda bi bağlandım tam bağlandım:D

cris king
04.Temmuz.2010, 17:48
arkadaşlar sizin hikayelerinizi okudum çok duygulandım ya valla çok güzel bir konu olmuş :) sonra bende şöyle bir durup düşündüm bu hayatımı bazı dönemlerde mahveden sigaradan alkolden beter bu oyuna nasıl başladığımı yıl 2003 o zamanlar daha 7.sınıfa gidiyorum annemin teyzesininoğlunun bize playstation oynamasına gelmesiyle başladı herşey muhabbet ederken kon birden cm den açıldı bana övüyor çocuk böyle oyun şöyle oyun ilk oynadığında sıkıcı sonra bağımlıık yapıyor gerçek hayat gibi tabi bende müthiş bir merak uyandı bulmam 3 hafta sürsede sonunda cm4 ü buldum (2002-2003 sezonunun 2.yarı transferleri olan oyun) hergün evdei bilgisayar kaldırmadığı için babamın işyerine gidiyordum ve sabah 9 akşam 5 babamla birlikte mesai yapıyordum :D sonra babam bende kurtulmak istedi ve yeni bir bilgisayar aldı :D yeni bilgisayarla cm03-04 de çıkmıştı hiç unutmam 7.sınıfın yazında 24 saat bilgisayarın başından kalkmadığım günler vardı o cm 03-04 öyle bir belaydıki beni adeta her yıl yeni çıkan fm serilerini almaya mecbur bırakmıştı ve hala bile ailemle bazen sorunlar yaşıyor 7.sınıfdaki gibi yeni serinin çıkmasına gün sayıyorum... :)

Varonil
04.Temmuz.2010, 17:59
Çok önemli bir yeri vardır hayatımda Football Managerin.

2005 Mart ayıydı.O zamana kadar çok sağlam Fifacıydım,Fifadan başka futbol oyunu oynamam diyordum.Ama içten içe gelen bir menejerlik aşkı vardı bende.Çocukken 98 Dünya Kupasında kadroları defterlere yazardım,her ülkenin en iyi oyuncularını alır kendi 11imi kurardım o derece.

Kuzenim vasıtasıyla tanıştım FM ile.Bir akşam birlikte bilgisayar oynuyorduk,beni kıramadığı için bir süre fifa oynadık,ama sonra bak burada fifadan daha güzel bir oyun var dedi ve FM 2005i açtı.2005 ile FMyi tanımamdan sonra 2006,2007,2008,2009 ve 2010.soluksuz geçen yıllar beni çok iyi bir FMci yaptı çıkardı.

SAİT71
04.Temmuz.2010, 18:04
Benim evde bir depo dolusu cd mevcuttur.. Bazen lazımlı bir cd ararken içerisinde ne olduğunu bilmediğim cdler gözüme çarpar.. Yine çok önceleri bir cd geldi elime üzerinde CM yazan. Nereden ve nasıl geldiğini bilmiyorum. Açtım yükledim sonra oyunda 2. lig takımlarının felan olduğunu görünce acayip şaşırdım ta başkanlarına kadar var dedim sonrasında keşfettim oyunu... Gerçekten böyle oldu. CD'nin nasıl alındığını yemin ederim hatırlamıyorum.. tamamen şans eseri tanıştım oyunla. Eminim o cdyi merak edip yüklemesem ben FM le ya tanışmayacaktım yada çok geç olacaktı bu tanışma..

belkide bir çok arkadaşım gibi oyuna sadece kendi kendine maç yapan noktalar olarak bakacaktım...

narakan1969
04.Temmuz.2010, 18:25
Süper hikayeler var :D :D

Bende orta okula giderken internet kafe'de ps oynarken görmüş, denemiş ve sevmiştim.

exe_genesis
04.Temmuz.2010, 21:18
Internet cafede oynayan birini gormustum.

-Ne mal oyun ya. Mac oynamiyorsun izliyorsun toplari bundan zevk mi alinir demistim :D:D

5-6 kere gorunce -bu kadar oynuyo dur bi indirip deneyelim dedim. O gun bugun oynuyorum hala :D:D:D

Oynarken goren arkadaslarim ilk baslarda ayni tepkiyi veriyor. -Abi bu ne nasil zevk aliyosun. Sen oynamiyosun mac izliyosun sadece, macta mac olsa toplar oynuyo. Git fifa oyna bin kat daha iyi..

Bugun boyle soyleyen arkadaslarimin hepsi fm bagimlisi. Birlikte oynuyoruz :D

Universal
04.Temmuz.2010, 22:12
Yazıcıoğlu iş hanında korsan oyun alırken, CM 4'ün Türkçesi ile satıldığını gördüm ve satın aldım. Oradan başladı benim maceram.

E.Cartman
04.Temmuz.2010, 22:37
Git fifa oyna bin kat daha iyi.

bu söz hiç değişmez demi herkes aynı şeyi söylüyor sonra geliyor oyunu benden daha çok oynamaya başlıyor :n::n::n::n:

eng1n
04.Temmuz.2010, 22:46
Kuzenim oynuyordu benide yanında otutturup işte bu oyuncu çok iyi falan diyodu bende aaa iyimiş falan diyordum ama anlamıyordum sonra maça geçti o bende izliyorum aynı şekilde bu ne ya bilgisayar oynuyor sen izliyon dedim ondan sonra FM 2005 cd'sini aldım oynadım ama ingilizcem o dönem olmadığı için Fenerbahçeyi alıyorum yanında oyuncuların FRG yazıyora ya ben onu oynatılamaz diye yabancılar hiç oynatamıodum sonrandan FM 2006 da anladım :D

Addolorato
04.Temmuz.2010, 22:47
İlkokula gidiyordum sene 2004 falan sıra arkadaşım devamlı bana CM 2003/2004'te kazandığı başarıları yaptığı kadroları genç yetenekleri falan anlatıyordu. Açıkcası hayatımda hiç manager oyunu oynamama rağmen bende ona taktik veriyor ve nerdeyse devamlı CM üzerine sohbet ediyorduk. Her neyse bende CM 5 ile başladım bu manager oyunlarına. Daha sonra CM serisinin üzerine FM'yi keşfettim. İlk olarak FM 2006'yı indirerek başladım bu serüvene ve hala hiç aksatmadan her yeni çıkan oyununu alarak devam ettiriyorum. Kısaca arkadaş tavsiyesi ile başladım.

3842
05.Temmuz.2010, 22:15
Bilgisayarcıdan DVD'lerin olmadığı zamanlarda 2 CD 'lik bir oyun almıştım.. Oyun bozuk çıktı.. Geri götürdüm. Adam da iyi çıktı herneyse ki baktı uğraştı olmuyor ben sana iki yeni oyun çekeyim dedi.. Benm acelem vardı ve hazır varsa ondan ver dedim. Tesadüfe bak ki hayatımı değiştirien oyun FM 2005 hazırdı.. Ve aldım gittim. Çalıştırdım.. Baktım sıkıcı görünüyor. Kapattım sonra bir gün sıkıntıdan kurcalarken FM05'i, kendimi kaptırdım , hayatımı kaptırdım bu oyuna..

Merak edenler için Bilgisayarcının verdiği diğer oyun Hitman 2 (Silent Assasin) 'ydi.. ..

laziale
07.Temmuz.2010, 01:48
Öncelikle şunu söylemeliyim ki; football managerla değil de diğer managerlik oyunlarıyla başladım :)

Açıkçası zamanımı boşa öldürmüşüm onlarla, FM çok başkaymış.. Neyse konu o değil şimdi..

Fifa 2000'lerde filan her zaman Celta Vigo'yu alırdım ve takımın ayarlarıyla oynardım, o zamanlar Matt Holland ve Alexanderson gibi adamlar vardı ve şimdi ki gibi futbolu bilmediğim için sırf isimleri güzel geldi diye almıştım takımıma :icon_razz:

Bu takımı kendi isteğime göre kurma olayı beni çok sardı fakat o dönemlerde menejerlik oyunlarının farkında değildim bile. Yıl 2002 olmuş elimdeki bilgisayar oyunlarından sıkılmışım, gittim bilgisayarcıya.. Bilgisayarcı dediğim akla Vatan computer gelmesin, eskiden her pasajda en az üç tane oyun satan dükkanlar vardı :)

Her neyse; karşıma Total Club Manager 2003 çıktı, yanlış hatırlamıyorsam kapağında Karel Bruckner vardı tam teknik direktör modunda.. Açıkçası beynim dönmüştü, tam istediğim bir oyun elimdeydi..

Eve gittiğimde herşeyin yeni başladığından habersizdim.. :icon_wink:

King_91
07.Temmuz.2010, 10:32
6 ya da 7deydim tam hatırlamıyorum oyundan habersizim böyle bi oyunun hayalini kurardım internet de olmadığı için fazla haberdar olamıyoruz bi gün yemek yerken yine bu muhabbet açıldı ben böyle oyun olsa ne güzel olur falan derken arkadaşın biri var zaten dedi . türkiye ligi de var hatta vs. sözlerle tüm isteğimi gerçekleştirdi :D ertesi gün cd'sini bana getirdi ve müthiş macera cm4'le başlamış oldu .

World Hollow o1
07.Temmuz.2010, 11:25
Başlık CM ve FM'e nasıl başladık daha mantıklı olur..

CM'le başladım taa ki 2001'le arkadaş yarım yamalak çalışan cd'sini getirmiş kurmuştuk pek bilmiyodum Türkçeydi ama hep '' Devam '' :)

RasAnt
07.Temmuz.2010, 12:56
Eveett yıllardan 2005 girmişim puslu internet cafeye,ozmanlar dumansız hava sahası yok tabi :D cs 1.6 online,fifa,age of oynardım hep sonra bi gün sıkıldım pc başına oturmadım millet ne oynuyor diye gezintiye çıktım.

Bi abi vardı ekranda taktik sihirbazı,takımı Empoli bişiler yapıyor.

Yanaştım abi bu oyunun adı ne dedim :) o da Football Manager 2005 dedi,ne yapıyorsun abi bu oyunda dedim,işte istediğin takımı alıyorsun oyuncu alışverisşi yapıon taktik kuruyon maçlar yapıyosun dedi.

Ben tabi doğuştan babamlar,amcamlar sayesinde futbol hastasıyım hemen vuruldum oyuna tam benım aradıgım dedim oturdum hemen yanındaki boş pc ye açtım oyunu seçtim sora sora abiye takımı sonunda takımımım önüme geldi Fenerbahce tabiki. :D

Neyse güzelce ayarladım takımı satılcakları fln benim ingilizcede iyi sayılır anladım bazı yerlerini.Taktiği kurdum maça başlıcam ama ilerlemiyor oyun sordum abiye nasıl maça gircem diye oda kızdı artık çok sormusum herhalde play e basccan işte dedi biraz yüksek sesleee,bende onu bulamadım zaten dedim içimdem :D neyse o kadar uğraştım bulamadım :D alt f4 yapıp çıktım artık içimde kaldı oyun :D

Sonra artık arkadasımın kardeşi biliyormus oyunu onla yan yana oturdum ordan öğrendim artık iyice, böyle başladı benim FM kariyerim :)

eXcitinG
08.Temmuz.2010, 13:23
2000 yıLında okuL bitince yazLarı bir internet cafe de çaLışıyordum. O araLar İstanbuL dan geLen bir satış firmasında çaLışan 40-50 yaşLarında bir abi geLiyordu cafeye. SürekLi aynı masaya oturur, saatLerce kaLkmazdı. Sonra bir gün eLinde bir CD iLe geLdi ve bunu nasıL kurabiLeceğini sordu, bende yardımcı oLdum ve oyunu PC e yükLedik. Hay yükLemez oLaydım. 10 yıLdır her yıL yükLer haLe geLdim.

Aimar, SavioLa, RiqueLme, RonaLdinho, RonaLdo. Tanımadığımız, görmediğimiz adamLarın ama iLeride meşhur oLacak oyuncuLarın hayaLLeri iLe büyüdük.

burzum34
08.Temmuz.2010, 14:17
2009 yıllarında başladım sanırım...

A.FaruK
08.Temmuz.2010, 14:27
Kaç senesiydi hatırlamıyorum benim win98 vardı külüstür. Malum iyi oyun yükliyemiyorsunuz. CM01 ile başladık bu menejerlik serisine. Öyle her yeni seriyi yükliyemedik PC döküntü olduğu için. Yıllarca oynadım sonra müptelası olduk. Artık oyun save leri o kadar büyüktü ki oyunu save yapabilmek için müzik vs. bişeyler silerdim bilgisayardan gerçi 10 GB bi harddiskimiz vardı :) . Her neyse sonra CM03, FM06 derken 10 a kadar geldik. Ama o aradaki çoğu seriyi oynamamışımdır yinede.

La BruJiTa
08.Temmuz.2010, 14:57
hey gidi günler...cm00-01 ile başladım ben oyuna.bir internet cafede masaüstünde gördüm simgeyi. hayatımız futbol olduğu için ''manager'' yazıyor ya hemen daldık içeriye.girmez olaydım. eidos ve SI ayrılana kadar cm onlar ayrıldıktan sonra da sadece Fm ile devam ettim yola. seriyi her yıl heyacanla bekler,2 gün oynamasam delirecek gibi olurum. çok yakın bir arkadaşıma da öğrettim oyunu. cm-03 den beri müptelasıdır oda. adam askerde 1 ay sonra dönecek her gün telefon ediyor bana oyuncuları konuşuyor,takımlardan bahsediyor. oynadığım oyunda 2016 yılında uçmuş profilleri 140-150 tane oyuncuyu nette yükledim yaklaşık 6 saat telefonda oyuncular üstüne yorum yaptık. bir oyun insanı nasıl böyle bir tutkuyla kendine bağlar onu asla anlamış değilim fakat şundan eminim 50 yaşımada gelsem 60 yaşımada gelsem bu oyun olduğu sürece ben oynamaya devam edeceğim. ( tabi benim hanım beni öldürmezse. her gün ''gene mi bu çocukmusun sen bırak artık '' tadındaki söylemlerinden kurtulmam lazım. önerilere açığım :D)

Zekirdek
08.Temmuz.2010, 14:59
hey gidi günler...cm00-01 ile başladım ben oyuna.bir internet cafede masaüstünde gördüm simgeyi. hayatımız futbol olduğu için ''manager'' yazıyor ya hemen daldık içeriye.girmez olaydım. eidos ve SI ayrılana kadar cm onlar ayrıldıktan sonra da sadece Fm ile devam ettim yola. seriyi her yıl heyacanla bekler,2 gün oynamasam delirecek gibi olurum. çok yakın bir arkadaşıma da öğrettim oyunu. cm-03 den beri müptelasıdır oda. adam askerde 1 ay sonra dönecek her gün telefon ediyor bana oyuncuları konuşuyor,takımlardan bahsediyor. oynadığım oyunda 2016 yılında uçmuş profilleri 140-150 tane oyuncuyu nette yükledim yaklaşık 6 saat telefonda oyuncular üstüne yorum yaptık. bir oyun insanı nasıl böyle bir tutkuyla kendine bağlar onu asla anlamış değilim fakat şundan eminim 50 yaşımada gelsem 60 yaşımada gelsem bu oyun olduğu sürece ben oynamaya devam edeceğim. ( tabi benim hanım beni öldürmezse. her gün ''gene mi bu çocukmusun sen bırak artık '' tadındaki söylemlerinden kurtulmam lazım. önerilere açığım :D)

Hanımı kuaföre falan yolla kafan rahat olsun. :)

KaRaBükLü KraL
08.Temmuz.2010, 15:09
Komşuya yolla abi:n::n:

RasAnt
08.Temmuz.2010, 17:15
Alışveriş abi ozman seni her bayan gibi kesin unutur :D

BleedingMoon
08.Temmuz.2010, 18:09
fifa, winning eleven ya da pes gibi futbol oyunları varken bu oyun bana çok saçma geliyordu. ta ki merak edip fm 2008'i oynayana kadar. başlamam geç oldu ama oyunun bağımlısı oldum.

vego
08.Temmuz.2010, 18:20
fifa, winning eleven ya da pes gibi futbol oyunları varken bu oyun bana çok saçma geliyordu. ta ki merak edip fm 2008'i oynayana kadar. başlamam geç oldu ama oyunun bağımlısı oldum.
Benim hikayenin aynısı şaka gibi bende böyle başladım :n:

eXcitinG
08.Temmuz.2010, 18:54
hey gidi günler...cm00-01 ile başladım ben oyuna.bir internet cafede masaüstünde gördüm simgeyi. hayatımız futbol olduğu için ''manager'' yazıyor ya hemen daldık içeriye.girmez olaydım. eidos ve SI ayrılana kadar cm onlar ayrıldıktan sonra da sadece Fm ile devam ettim yola. seriyi her yıl heyacanla bekler,2 gün oynamasam delirecek gibi olurum. çok yakın bir arkadaşıma da öğrettim oyunu. cm-03 den beri müptelasıdır oda. adam askerde 1 ay sonra dönecek her gün telefon ediyor bana oyuncuları konuşuyor,takımlardan bahsediyor. oynadığım oyunda 2016 yılında uçmuş profilleri 140-150 tane oyuncuyu nette yükledim yaklaşık 6 saat telefonda oyuncular üstüne yorum yaptık. bir oyun insanı nasıl böyle bir tutkuyla kendine bağlar onu asla anlamış değilim fakat şundan eminim 50 yaşımada gelsem 60 yaşımada gelsem bu oyun olduğu sürece ben oynamaya devam edeceğim. ( tabi benim hanım beni öldürmezse. her gün ''gene mi bu çocukmusun sen bırak artık '' tadındaki söylemlerinden kurtulmam lazım. önerilere açığım :D)


Ben askerde satınaLma yazısıcısyıdım. Kendime ait bir masam ve PC vardı. Saat 5 oLduğunda mesai bitince bütün rütbeLiLer ortadan kayboLduğunda Saat gece 1-2 e kadar FM oynuyordum. Askerde ne yaptık dedikLerinde zaten direk SatınaLma yazıcıLığı, çavuşLuk ve MenajerLik yaptım demek oLuyordu :D

La BruJiTa
08.Temmuz.2010, 20:11
birazda evde tek bilgisayar olması sanırım işi bozuyor bir tane daha alsam sesi kesilir büyük ihtimalle ama önerilerin hepsini değerlendireceğim.:D

CeNTeR_TR
08.Temmuz.2010, 20:19
Edit.Yanlış yere yanlış mesaj :)

fbdevil190737
08.Temmuz.2010, 20:30
Benimde ilk FM ile tanışmam FM 2005 ile oldu . Daha önceden de menajerlik oyunlarına merakım vardı , FM 2005 ' i aldım kurdum , oynadım o günden beri de FM ' e devam ediyorum .

GeorgeWeah
12.Temmuz.2010, 21:11
FM ile ilkokul 5 ya da ortaokul 1 de tanıştım. :) 2. kattaki komuşumuz oynuyordu. Onu izleye izleye oynamaya başladım. İlk oynadığım oyun da CM 01/02 di. :)

bySilver
13.Temmuz.2010, 01:32
Sanırım 2004 senesiydi FM ile tanışmam Bursa' ya yaz tatiline geliyoruz ailece ben internet kafeye gidip abileri izliyorum felan. En son bi abiye takıldım FM oynuyor. FM 2005 aynı yerde bir kaç kişi oynayınca oyuna merak saldım bütün gün paramı oyunu çözmek için harcardım.. :)

Time Cris
13.Temmuz.2010, 19:14
amcamın oglu sagolsun

lazo
17.Temmuz.2010, 15:14
sene 2000
uefa şampiyonu olduk babamda ilk bilgisayarımı aldı bana o sene :)
mahalledeki çocuklar fifa oyna süper oyun falan filan demeye başladılardı
bende cd olmaya gittim
cd ci abi elimde fifa yok dedi ağlamaklı oldu
ama dur futbol oyunu vereyim sana dedi
cd kağıdında mitre top vardı
o zamanlar mahallede bi mikasa bi mitre topu olan LORD ilan edilirdi :D
mitre marka topu görünce aldım direk cd'yi
oyunu kurdum milletten gördüğüm gibi futbol oyunu ya A S D tuslarına alıştırıyorum kendimi :D
oyun açıldı zaten ufağım bide ingilizce aldım elime ing-türkçe sözlüğü
devam devam devam diye diye
10 seneyi bitirdik :)
eidos-sigames ayrılana kadar cm ,sonra hep fm oynadım

batuhany7
18.Temmuz.2010, 20:17
yıl 2005-2006 Köydeyiz Bilgisayar falan pek yok bigün amcam merkezden getirmişşş..yapck bşi yok sıkıla sıkıla amcamı izliorm...almış o zamanların barçasını bakıyorum böle Fred'i almış...maçlarını izliorum işte 2D Fred Show'a tutuldum azıcıkta olsa içimde bi şevk uyandırdı oyun...amcam yine merkeze gitmiş bilgisayar boşta öle duruo hiç unutmam Abimden yardım alarak oyunu falan kurdum ama bi yerde takılıyo basıyorum boşluk tuşuna olmuyo basıyorum olmuyoo çaresizce amcamı aradım amcamda telefonda aynen söle dio Vayy Koçum Sn Nasl Geldn Oralara Kadar bnde işte çaktırmıorm bşiler sallıorm işte girdim konuya boşluk tuşuna basıyorum olmuyo diyorum amcamda telefonda sağ alta sol alta falan bak bnde baktım Accept Reject Faln Var diorm işte olum km alıo snn topcunu ddi bnde şaşıra şaşıra amcamı dinliyorum oyundan gıdım anladğm yok o zmnlr korkuttu beni adamlarn gidio die snra şaka yptm dedi içim bi rahatladı aYNEN telefonda Söyle Dedi Hiç unutmamm

Koçum accept transferi kabul et demek

Reject ise reddetmek

Sen ksn ilerde transferde yapmak istersn dedi make an offerdan da teklif götürülüo dedi

İşte O Günden Sonra Bi Tane Fm Serisİ vE cM kaÇIRmADIMmm BanA Bu heM hAYAt Oyunumu HEm Baş Belamı Tanıttığın iÇİn sana SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM

Revolution
18.Temmuz.2010, 23:40
Tam 10 sene önce ilkokul 1'deyim. Capitol İlköğretim'de okuyorum o zamanlar okulun yanında da Capitol var işte. Annem aldı okuldan beni Capitol'e gittik. O zamanlar da Hacıoğlu'nun oralarda cd satan büyük stand gibi biryer vardı. Böyle oyunlara bakarken Championship Manager 00/01'i gördüm tutturdum al bunu anne al diye. Oradaki adam da dedi ki birşeye benzemez alma parana yazık diye ama ben dinlemedim al anne al o bilmez dedim ve aldık iyiki de almışız 10 yıldır ailecek takip ediyoruz :D

Amasya_Spor
23.Temmuz.2010, 18:06
7 yaşındaydım. Dayımın oğlu Serdar abi Murat abime oyunu öğretmişti e tabi bu bende merak salmıştı ama o kafayla gel zaman git zaman unutmuştum. Cm 01-02'ydi arkada kaleci skini vardı hiç unutmam bir başka dayımın oğlu Sakaryalı olduğu için Sakaryaspor'u almıştı.Bende de tabi bir heyecan oldu. O ara ilk takımımı Fenerbahçe olarak almıştım. Ama abimde yardım etmiyordu Win 98 ile anca yaptım. O zamanlar oyuncuları kendi kafama göre mevkileştirmiştim ama 1. oluyordum o ayrı mevzu. Büyük ihtimalle yani mesela Serhat nereye gider Foırvet'e Ümit Özat nereye defans'a o şekil.

E tabi bu CM - FM hızı bütün sülalede hızla yayıldı 3 dayımın çocuklarıda oynamaya başladı yani bütün sülalenin erkekleri onu oynuyordu.Ve işte Barça'dan 54$ aldığıma mı sevineyim. Aynı anda saçmalayım 5 takım mı yönetiyim tavrım oluşmaya başlamıştı. 8-9 yaşında CM 03-04 ben 3 4 diyordum. :D İşte o zamanlar hile olaylarına kalkıştım ve İnter'in bütçesini 1 Milyar dolar yapıp 500 milyon dolarını Amasyaspor'a 500 milyon dolarını Fener'e yollamıştım. Hey gidi günler hey.

Şimdi Amasya'ya ilk düştüğü gün kopyasıyla oyun dükkanından çıkarım.

Rick Nelson
31.Temmuz.2010, 12:51
FM ile tanışmam 2005 yılında oldu.Abim bir arkadaşıyla ortak kariyer yapıyordu.Abim Villareal arkadaşı Atletico Madrid'ti.Maça girdiğinde saçma geliyordu oyun.1 yıl sonra bende oynamaya başladım.2005'ten beri 1 seri kaçırmıyorum..

mehmetd
31.Temmuz.2010, 21:44
İnternet kafede başlamıştım ilk kez oynamaya.Oyun ilk başlarda zor gelmişti epey.Neler yapacağımı filan tam bilmiyordum ama uğraşmak bile hoşuma gitmişti ve cafeden çıkışta cd sini alıp eve geldim.İşte bu kadar basit benim fm ye başlama hikayem :D
bende ilk internet kafede gördüm sene 2007 ya bi beş dakka bakim şu oyuna zaman geçsin dedim o zamandan beri oynuyorum! ki oyunun adını cm zannetmiş öyle aratmıştım! o zaman henüz toydum tabi sadece bildiğim adamları alıyordum işte zahoviç,rivaldo falan alıyordum oyunda fm 2006 idi sonra 2007 olmasına rağmen gittim fm 2006yı aldım 2007 vardı ama ben oyun başında gsnin 100.yılı kutlanıyora hayran kalmıştım sonra işe ca pa falan girdi diğer işler filan 2008 e kadar oynadım hadi dedim 2008 e gelmişken 2009 a ve sonra fm 2010 gelecek onu alim dedim ve 2. fm imi almış oldum oyununen sevdiğim tarafı kısmını açıcam şimdi yada en sevmediğiniz kısım diye yazılarınızı beklerim.iyi oyunlar.

ancar
31.Temmuz.2010, 22:09
Zamanında dersaneye giderdik ÖSS illeti için bir gün tarama testi olacaz arkadaşımla evde oturuyoruz pc açık gazoz kapağına benzeyen seyler sahada geziniyor gol olunca işte gollll diye bağırıyor arkadaşım baktım bu ne diyorum. Tabii o sırada annem arar nerdesin diye dersanedeyim anne sınava girecem biraz tamam der halbuki ben o sırada CM03/04'ü çözmeye çalışıyorum arkadaşımın evinde :D ondan sonra aldım oyunu o seneden beri bir fiil kaçırmaksızın alırım ve oynarım bu oyunu millet hala der bana ne anlarsın bu salak oyundan diye ama bende derim onlara sen nasıl PES'ten zevk alıyorsan bende bundan :D

jubarin
01.Ağustos.2010, 21:39
yıl 2002 babamdan bana içinde beşiktaşın olduğu bir oyun alması istedim o da cm 2002 yi getirdi oyunu 6 ayda anca çözdüm :D o zamandır oynuyorum

razzyc
02.Ağustos.2010, 02:20
Kuzenle gittik oyun almaya baktık futbol oyunu hemen aldık CM4'ü. Başlangıçta kuzenlere gittiğimizde oynardık beraber. Baktım olacak gibi değil eve de aldım. Her pc açışımda onu oynar oldum. Ardından CM 03/04 çıkınca hayranlığım zirve yaptı. Bana göre biraz kolay olmakla beraber en iyi menajerlik oyunuydu. Ardından CM 5'i aldım son aldığım CM de odur. FM 2005'ten itibaren yani en başından itibaren bütün seriyi aldım. CM4'ü beraber aldığım kuzenimse o gün bugündür CM oynar. Diyorum olm salla CM'yi gel FM'ye ama kabul ettiremiyorum. Adam fantastik oyun seviyor ben gerçekçi ne yaparsın işte. :)