PDA

View Full Version : [Uefa 2. Tur 1.Maç] Beşiktaş - Vikingur

LaigLeNoiR
04.Temmuz.2010, 19:57
15 Temmuz 2010

Beşiktaş İnönü Stadı

http://www.sokeportal.com/img/spr/bjk_logo.gifhttp://www.brandslogotypes.com/logos/1227619472830207.gif

Addolorato
04.Temmuz.2010, 19:59
Beşiktaş'ın normalde farkla kazanması gereken bir maç ama sezonun açılış maçları her zaman zor olmuştur Beşiktaş fark atamasada kazanır yinede fakat zorlanabilirde.

Özgür Çetin
04.Temmuz.2010, 20:07
Vikungur daha yeni bir klüp 2 yıllık .
Şansı yok.Fark olur

BaGa TaRKaN
04.Temmuz.2010, 20:11
Norveçin Takımı mı Bu? Resim Kazak Resmine Benzettim Adamı:)

Addolorato
04.Temmuz.2010, 20:14
Norveçin Takımı mı Bu? Resim Kazak Resmine Benzettim Adamı:)

Faroe Adaları takımı diye okumuştum bir yerde.

BaGa TaRKaN
04.Temmuz.2010, 20:30
Resim Ama Bizim Orta Asya Türklerinden Birine Benziyor:) Var mı Acaba Bir Bağlantısı Merak Ettim Şimdi:D

http://www.brandslogotypes.com/logos/1227619472830207.gif

Gerçi Bizim Türkler Hiç Boynuzlu Değil Ama:n: Boynuz Bize Ters. Ama Adamın Yüz Hatları Benziyor Yahu Bize:zuhaha

Ulen Amma Taktım Bu Adama Biri Beni Durdursun:D

Ahmet Göktaş
04.Temmuz.2010, 21:30
Adam bi burun bi gözden ibaret nasıl benziyor yahu :n:

LaigLeNoiR
04.Temmuz.2010, 23:32
Faroe adaları takımı.

2 sene önce 2 kulübün birleşmesiyle kurulmuş bir takım.

Lamı cimi yok fark atmalıyız.

ozaniel
05.Temmuz.2010, 03:06
Ne olursa olsun işi sıkı tutmalıyız, küçük takım diye küçümsersek Tobol faciyası olabilir.

yunusgs
05.Temmuz.2010, 10:18
Bu tip takımlarla oynamanın ne kadar zor olduğunu biliriz.10 kişi ile kapanıp kontra atak ile zaman zaman sürpriz yapabilen takımlar bunlar.Beşiktaş'ın avantajı ilk maçı kendi sahasında oynayacak olması.3-0 gibi bir skor bekliyorum Beşiktaş'tan.

Zekirdek
05.Temmuz.2010, 10:42
Maç 2 - 0 veya 3 - 0 bitebilir. daha fazla fark olmaz diye umuyorum.

Sekopej
05.Temmuz.2010, 10:44
Beşiktaş hazırlık maçı yapsa daha zorlu rakip seçerdi herhalde, 2 maçta da gole boğup turu geçer.

Zekirdek
05.Temmuz.2010, 10:50
Beşiktaş hazırlık maçı yapsa daha zorlu rakip seçerdi herhalde, 2 maçta da gole boğup turu geçer.

Ama Beşiktaş'ın maç eksiği var maç yapmadı bunun nedenide sezon yeni açılyıor. Galiba Faroe Liginde lig daha erken başlıyor olabilir. Mesela Rusya Liginde yazın maçların oynanması gibi.

Ama Beşiktaş net sonuçlarla geçecektir. En azından üstün bir futbolla.

Sekopej
05.Temmuz.2010, 10:59
İşte ben de onu diyorum, Beşiktaş herhangi bir takımla hazırlık maçı yapıyor gibi gitse de hiç zorlanmaz, hazırlık maçlarında daha çok bile zorlanabilir.

Ha böyle takımlar sürpriz yapmıyor mu, yaptıklarını gördük ama böylesini değil. Bu turda kim gelirse gelsin ne olursa olsun sürpriz yapma ihtimali yok bence.

Varonil
05.Temmuz.2010, 19:53
Bu takıma en az 4-5 fark atmalı Beşiktaş.

GodfatheR
05.Temmuz.2010, 20:04
Ne olursa olsun işi sıkı tutmalıyız, küçük takım diye küçümsersek Tobol faciyası olabilir.

Facia Tromsö idi :D

nerazzuri
05.Temmuz.2010, 20:05
Tam gidilesi maç.

partizanlion
05.Temmuz.2010, 23:04
Hafife almadan rahat kazanılması gereken maç.. :)

footballer33
05.Temmuz.2010, 23:07
Bu turda her türlü iş biter İnönü'deki maçta. Dışardaki maça da a2 ve yedek ağırlıklı bir takımla çıkarız düşüncesindeyim.

yunusgs
05.Temmuz.2010, 23:41
Bu arada maçı hangi kanal verecek acaba?

GeNç KaRTaL
06.Temmuz.2010, 00:28
Tam gidilesi maç.

Aynen.Maalesef burada olamayacağım.Hiç kaçmazdı bu maç.

TellaQ
06.Temmuz.2010, 00:33
Bjk'nin böyle bir rakibi sürklase edip farklı kazanması gerekir.

Ghonedre
15.Temmuz.2010, 15:17
maça hangi kanalda :)?

BaGa TaRKaN
15.Temmuz.2010, 16:14
Facia Tromsö idi :D

Hayır Valerangaydı O:n: Carew-i Meşhur Etmiştik:zuhaha

DaveJones
15.Temmuz.2010, 16:23
Futbol Smarttan yayınlanacak maç.

eXcitinG
15.Temmuz.2010, 22:40
Nihat ın attığı goL iLe Beşiktaş 1-0 Önde.

Ahmet Göktaş
15.Temmuz.2010, 22:47
Quaresma gerçekten büyük oyuncu. Kalite nasılda belli ediyor sivriliyor diğerlerinin arasından.

Tabata müthiş ötesi.

TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Temmuz.2010, 22:54
BJK 5 farkli kazanamazsa hic girmesin Avr.Ligine :n::n:

Universal
15.Temmuz.2010, 22:58
Bu kadar erken maç mı var? UEFA saçmalamış.

Futboldan iyice koptuk, saat kaçta? Veya oynandıysa skor nedir?

TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Temmuz.2010, 23:14
Nihat Kahveci 2-0

Uchiha Itachi
15.Temmuz.2010, 23:15
Bu sene bu Beşiktaş çok can yakıcak.Biraz da şanslı olurlarsa şampiyonluk hayal değil.Bunu bir galatasaraylı olarak tüm içtenliğimle söylüyorum.

nerazzuri
15.Temmuz.2010, 23:17
Bu sene bu Beşiktaş çok can yakıcak.Biraz da şanslı olurlarsa şampiyonluk hayal değil.Bunu bir galatasaraylı olarak tüm içtenliğimle söylüyorum.
Aynı şeyi bir Fenerbahçe'li olarak bende söyleyebiliri.

Schuster büyük hoca, Tabata,Delgado,Bobo,Nihat,Quaresma bir arada oynadı yuh dedim. Bir de bu takıma Guti ve yabancı forvet katılacak. Of of.

Zekirdek
15.Temmuz.2010, 23:19

Son yedi yıldır bir Fenerbahçeli olarak şampiyonluk yarışında Beşiktaş'tan korkuyorum.

Guti, Ernst, Q7 ve Nihat sırtlar takımı.

Fearless Coward
15.Temmuz.2010, 23:28
Q7 penaltı kaçırdı galiba..izlemiyorum gerçi haberi aldım :D

Night_Mare17
15.Temmuz.2010, 23:28
Q7 yaktı ya peanltıyı kaçırdı

TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Temmuz.2010, 23:40
Nobre 3-0 oldu.

Zekirdek
15.Temmuz.2010, 23:42
Demiştim 2-0 veya 3-0 biter diye.

besiktas1903
15.Temmuz.2010, 23:49
Q7 ve carsi show :D

Ahmet Göktaş
15.Temmuz.2010, 23:51
Penaltıda fazla gaza geldi Q7 :) Olur o kadar ilk maçında heyecandan.

Ama oyun olarak gerçekten müthişti ya hiç bir Beşiktaş maçından bu kadar keyif almamıştım.

Tuvalete kalkamıyor insan Q7'ye top gelir dur biraz daha bekleyeyim diye. Çünkü her defasında farklı hareket yapıyor.

Alicanfmfan
15.Temmuz.2010, 23:52
Tebrikler Beşiktas net bir skor.

besiktas1903
15.Temmuz.2010, 23:54
Penaltıda fazla gaza geldi Q7 :) Olur o kadar ilk maçında heyecandan.

Ama oyun olarak gerçekten müthişti ya hiç bir Beşiktaş maçından bu kadar keyif almamıştım.

Tuvalete kalkamıyor insan Q7'ye top gelir dur biraz daha bekleyeyim diye. Çünkü her defasında farklı hareket yapıyor.

Aynen bende uzun sure boyle keyif almamistim. 26 korner kullanmisik. Q7 muthis oynadi ara sira top bile kapti

Zekirdek
16.Temmuz.2010, 00:04
Q7'nin penaltı kaçırması hiç önemli değil. Yarın hiçbir Beşiktaş'lı Q7'nin penaltı kaçırdığı konuşmayacak. Bir çalım ile 3 kişi ekarte ettiği çalımı konuşacak. (Sporx'ten takip ediyordum böyle yazdığını gördüm) Ondan Q7'nin penaltı kaçırması önemsiz.

eXcitinG
16.Temmuz.2010, 00:11
Metin-ALi-Feyyaz dan sonra Beşiktaş iLk defa bu kadar ofansif bir oyun anLayışı iLe sahada yer aLdı. Rakip çok zayıf oLduğundan adam gibi bir haLısaha takımı iLe yenebiLecek bir rakip oLduğundan asLında fazLa abartmaya gerek yok. Q7 gerçekten müthiş bir adam. Top ayağına her geLdiğinde oLumLu işLer yaptı. Çift santrafor da Nihat ve Nobre nin ne kadar etkiLi oLabiLeceğini görmüş oLduk.

Night_Mare17
16.Temmuz.2010, 00:32
Tabata - Delgado - Quaresma - Nihat - Bobo - Ernst nasıl birlikte oynattı bunları ya anlamak çok güç Quaresma bir solda bir sağdaydı kanatlar eksik kalmadı

KaPaLı
16.Temmuz.2010, 01:07
Bu maça aldanmayın sakın. Takım ezik kere ezikti yahu :n: Beşiktaş'ın oynadığı hazırlık maçlarındaki takımlar daha çok mücadele etmiştir. Ligde böyle oynarsa çok fena sonuçlarla karşılaşır. Ernst tek başına kalıyo ortasahada. Quaresma iyi mücadele etti yanlız beğendim onu, Delgado'ya yazık olacak gelecek oyunculardan sonra..

anilton
16.Temmuz.2010, 01:45
Rakibin Beşiktaş'ın futbolunu değerlendirmemizi sağlayacak derecede bir rakip olmadığını kabul etmek lazım.O yüzden bu maç bize oynanan futboldan çok Schuster'in ne düşündüğü,ne yaptırmaya çalıştığı ve futbolcuların bunlara nasıl karşılık verdiklerini görmemiz açısından yararlı oldu.

Evvela Schuster sistem ne olursa olsun tercihinin topu kullanabilen futbolculardan yana olduğunu gösterdi.Kampta da denediği 4-1-4-1 sistemiyle sahaya sürdü takımı bugün.Genel anlamda sahadaki diziliş ise böyleydi;

http://1.bp.blogspot.com/_q5yTSNxUwZg/TD96AhwlfBI/AAAAAAAAAg0/dVBJAzeAgbE/s400/5384_Besiktas_JK.jpg

Geçen sezona göre en büyük farklılık savunmanın önde kurulması ve rakibe önde basılması.Ernst orta sahada tek savaşçı olarak göze çarpıyor.Önündeki dörtlüden ona en yakın oynayan ise Delgado.Ancak Delgado oyunun topsuz bölümünde yok,mücadele etmiyor.Sadece top alıp,servis yapmanın peşinde.O bölgeye muhtemelen Guti gelecek ve "cuk" oturacak.Nihat ikinci forvet rolünde.Zaman zaman orta sahanın içine kadar girip pas trafiğine katılıyor.Hiddink'te milli takımın hazırlık kampında Nihat'ı bu şekilde kullandı.Takım hücumda çoğaldığı zaman -Nobre'nin de ilacı bu- ve Nihat ceza sahası içinde/yakınlarında topla buluştuğu zaman gol kralı olması işten bile değil.Quaresma bilinen Quaresma.Bir sağda bir solda.Bek falan dinlemiyor,basıyor çalımı.Bugünde penaltı kaçırmasına rağmen gözlerimizin pasını sildi.Beşiktaş uzun süredir bu kadar özel yeteneklere sahip,bu kadar yaratıcı futbolcu görmemişti.Schuster'in sürprizi ise Tabata.Tabata'yı kanatta kullanıyor.Quaresma ile sürekli değişmeli oynadılar bugün.Boş alana koşusu ve Nihat'ın kafasına teslim ortası alkışı haketti.Bunun dışında etkili şutlarıda vardı.Pas alışverişlerinede katılması avantaj.Bu Tabata Schuster'in takımında her türlü oynar.Bobo artık klasikleşen sezon başı "fazla kilo" problemini yaşıyor.Formda olsa,gününde olsa hiç abartısız Oktay Derelioğlu'nu yakalayabilirdi bugün...

Rakibin zayıflığınında etkisiyle Beşiktaş çok etkili oldu.Hücum adına herşey vardı sahada.Driplingler,ikiye birler,uzun şutlar,sıfıra inmeler,sağdan soldan ortalar.Zaten Schuster'in felsefesi ve buna binaen yapılan kaliteli transferler ile hücumsal yönden bir sıkıntı olmayacağı aşikar.Üzerinde asıl düşünülmesi gereken konu oyunun defansif yönü.Önde basmaya alışık olmayan savunmacılar ve orta sahada "koşan" tek oyuncuyla başarının gelmesi gerçekten zor.Ya savunmacıların çok zeki,çabuk ve çevik olacaklar.Ya da çok iyi hücum edip yediğinden fazlasını atacaksın.İlk seçeneklere uyan futbolcular olmadığı için ikinci seçeneği uygulamak gerekiyor.Yoksa "sıkıntı" oluşacağının sinyallerini hem hazırlık maçlarında hemde bugün gördük.Rakip iki üç kere hücum girişiminde bulunda hepsinde de tehlike yarattı diyebiliriz.Özellikle orta sahası diri,sağlam ve ayağı düzgün oyunculardan kurulu takımlara karşı tekleyebilir bu sistem.Ancak,Guti'nin orta alana girecek olması bu zaafı bir nebze azaltacaktır.

Schuster'in maçtan sonraki açıklaması; fazla hücumcuyla oynamanın oluştururabileceği defansif zaafların farkında olduğunu gösteriyor.Bu olumlu bir gelişme;

'5'li forvet bugüne bağlıydı. Rakibin kalesine yakın oynayacağını biliyorduk. Bu nedenle böyle bir kadroyla çıktık. Ancak ligde de olabildiğince kalemizden uzakta oynamaya çalışacağız'' diye yanıt verdi.

Öyle ya da böyle güzel bir başlangıç oldu.Başladığı gibi devam etmesi dileğiyle...

King_91
16.Temmuz.2010, 01:53
schuster akıllıca davranmış .. bu takıma karşı açık oynamayacaksın da kime oynayacaksın .. tabi ligde böyle oynanmaz .. zaten kendisi de söylemiş . ortada sadece ernst'i bırakmak intihar olur .

World Hollow o1
16.Temmuz.2010, 01:57
Avrupadaki ilk maça galibiyetle başlamak iyi oldu.
Bizim için önemli olan, gruplara kalıp bu kadroyla artık en kötü bir çeyrek final izleme keyfi olur umarım..

Quaresma'nın penaltı kaçırmasıda nazar boncuğu olsun..:p

indie
16.Temmuz.2010, 02:01
Rakibin gücünden bağımsız yazıyorum, sanki 1 değil 2 Quaresma transfer etmişiz gibi her iki kanatta oynadı adam :) Aynı dakika içinde bir sağdan çalım atıp ortaladığı, bir soldan çalım atıp şutladığı oldu.

Bu arada Nihat'ın artık şutlarında kaleyi bulması da sevindirici. Emre belözoğlu örneğindeki gibi bu sene yeniden doğmasını bekliyoruz.

Bobo'nun rakip ceza sahasında sabit 6-7 oyuncu arasında kaybolması dışında pek can sıkan durum olmadı. Elbette rakip takımı a2 ile de geçebilirdik, o yüzden fazla derin analizlere girmemek lazım.

Son olarak, ne kadar samimi gelir bilmiyorum ama öyle 6/7- 0 gibi abartı skorlar çıkmamasına da sevindim (ki 36 şutun çekildiği, 27 korner kullanıldığı maçta çıkabilirdi de). Malum maçtan başımıza geldiği için biliyoruz, Vikingur gibi gariban bir takımı sürklase edip futbol heveslerini kırmaya gerek yok.

ozaniel
16.Temmuz.2010, 02:03
Hakan: Kaleye 3-4 top geldi maç boyunca ama yarısını sektirdi.

Delgado: Biraz da geride oynadığı için çok ön plana çıkmadı. 1 sene futbola ara verdiği için biraz gerilemiş ama kendini zaman içinde topralayacaktır.

Nihat: Kendine güveni vardı, özellikle 2. golü oldukça güzeldi.

Q7: Tam anlamıyla "sihirli ayak"tı. Oyunu zevk verdi, ayrıca oldukça hırslıydı. Penaltı kaçırması biraz heyecandan olsa gerek.

Bobo: Bana göre beklentilerin altında kaldı. Yine de topu oldukça iyi kullandı, Nobre'ye verdiği kafa pası da oldukça güzeldi.

Takımın dizilişi:
-----------Ernst-----------------
-------------------Delgado-----
Nihat------Tabata----------Q7
--------------Bobo--------------
şeklindeydi.

Alicanfmfan
16.Temmuz.2010, 02:03
Bence tam tersi , bizi bulduklarında hiçde öyle düşünmemiştiler 5-8 tane sallamıslardır yıllardır ,şimdi bizde acımamamlıyız 6 tane 9 tane sallamalıyız.

indie
16.Temmuz.2010, 03:42
Bence tam tersi , bizi bulduklarında hiçde öyle düşünmemiştiler 5-8 tane sallamıslardır yıllardır ,şimdi bizde acımamamlıyız 6 tane 9 tane sallamalıyız.

Onu kısmetse İngiliz/Alman/İspanyol/İtalyan takımlarına yapmak lazım :)

Ahmet Göktaş
16.Temmuz.2010, 04:07
Hans Jorgen Djurhuus'un facebooktaki yorumu,

Hans Jørgen Djurhuus Besiktas supporters, are the best in the world, very loud :)

GeNç KaRTaL
16.Temmuz.2010, 10:57
Maçı seyredemedim.Gollere bakma fırsatı buldum.Sezonun ilk resmi maçında galibiyet almamız güzel.Geçen sezon gol atma konusunda çok sıkıntı çeken Nihat ve Nobre'nin sezonu golle açmaları da güzel.Özellikle Nihat adına çok sevindim.Geçen sezonki performansından sonra bu sezon ondan Emre'nin yaptığı gibi bir yükseliş bekliyordum.Beklentimin yerine gelmesi konusunda çok umutluyum.Schuster'in kafasındaki sistem tutarsa yeni süper transferlerimizle beraber bu sezon çok başarılı olacağımızı düşünüyorum,umuyorum.

footballer33
16.Temmuz.2010, 15:54
Rahat bir maç oldu. Belli anlar haricinde tek kaleye çevirdik maçı. Yalnız bizim kesinlikle havadan etkili olacak bir golcüye ihtiyacımız var. Bobo sağa, sola gittiği için içeri yapılan ortalarda pek göremedim. Sadece korner sayısı 26 ve gol 0, maç içinde yapılan diğer ortaları saymıyorum bile. Bu yüzden oraya bir çözüm bulunmalı acilen. Nihat'ın 2 gol birden atarak başlaması çok çok iyi oldu. Gerçek Nihat'a yakın bir Nihat bekliyorum bu sezon. Q7'nin penaltı kaçırması da hiç önemli değildi, sahanın en iyilerinden birisiydi zaten. Delgado-Tabata ikilisi beklenenin altındaydı, hala kimin gideceğini kestiremiyorum ben. Özetle güzel bir sonuç aldık ve şimdi Plzen'i bekliyoruz. :)

Deus Dominus
17.Temmuz.2010, 01:02
İzlerken zevk aldığım bir karşılaşma oldu ancak iki şey hoşuma gitmedi. Birisi Delgado...ki bu kadroda kendisine yer bulması oldukça zor görünüyor. İkincisi de spiker...Bu kadar mı küçümsenir rakip takım Allah aşkına. Resmen dalga geçti karşılaşma boyunca Vikingur takımı ve oyuncularıyla.