View Full Version : Taktik Komutlarının Anlamları
yorumsuz1i
07.Temmuz.2010, 14:11
Beyler ingilizcesi iyi olanlardan bir isteğim var.Taktikler bölümünde orta açma talimatında float ve drill tam olarak ne anlama gelmekte?Bir de oyuncuya özel taktiklerden wide play daki üç seçenek hug touchline ve diğer ikisinden birini oyuncuya verebiliyoruz.Ne demek oluyor bunlar yani hug toucline çizgiden ayrılma demekse neden bu komut verilir oyuncuya?Bir de roam from position pozisyonunda kal mı yoksa istediğin gibi dolaşmı?
goosfraba
07.Temmuz.2010, 14:12
bildiğim kadarıyla,
drill - yerden
float - havadan
World Hollow o1
07.Temmuz.2010, 14:18
Mentality:Anlayış
Creative Freedom: Yaratıcılık serbestliği
Passing style : pas şekli
closing down:pres
tackling:top kapma
run from deep: ileriye gitme (bek ve açıklarda bindirme yapma, forvetlerde defansın arkasına sızma)
run with ball: dribbling yapma
long shots:uzun şutlar
through balls: arapası denemesi
cross ball: orta açma
cross aim: ortanın nereye atılacağı
cross from: nereden atılacağı
wide play: sahaya yayılış şekli (taç çizgisine yapışma vb)
swap position: takım arkadaşıyla pozisyon değiştirme
distribution: dağıtım
distribute to: topu kime atacağı
roam from position: pozisyonuna çok fazla sadık kalmama, serbest oynama. yani free role un yeni hali
hold up ball : topu tutma, bekletme
kısıtlı ingilizcemi kendi fikirlerimle birleştirerek bu ortaya çıktı:D
bunu geçen bir arkadaşa sorduydum böyle cevap verdi umarım yararlı olur.. :)
yorumsuz1i
07.Temmuz.2010, 14:26
bildiğim kadarıyla,
drill - yerden
float - havadan
bunu geçen bir arkadaşa sorduydum böyle cevap verdi umarım yararlı olur.. :)
Beyler sağolun da bir iki kelimeyle değilde biraz daha detaylı anlatım olursa iyi olur.
World Hollow o1
07.Temmuz.2010, 14:33
http://i45.tinypic.com/2wcoaj5.jpg
dahada geniş bilgi verecek çıkarsa alırsın :)
run from deep: ileriye gitme (bek ve açıklarda bindirme yapma, forvetlerde defansın arkasına sızma)
roam from position: pozisyonuna çok fazla sadık kalmama, serbest oynama. yani free role un yeni hali
yorumsuz1i
07.Temmuz.2010, 14:39
Yahu basit bir mantıkla yorum yapın hemen üstümdeki mesajın daha üsttekinden ne farkı var?Ben hiç bir fark göremedim.Arkadaşın anlama kabiliyetinde bir sıkıntı var sanırım.
DaveJones
07.Temmuz.2010, 14:49
Şöyle şimdi, drill crosses daha çok ön direğe ortalar topları float ise arka direğe ortalar.
Roam position demekde pozisyonundan ayrılıp başka yerlere gitme olayı. Yani sağ kanattayken sol kanada geçebilir oyuncun.
Hug Touchline bildiğin kenardan çizgiye, sıfıra inme yani ingiliz kanat oyuncusu tarzıdır. Ordaki diğer seçeneklerden move into channel ise boş kanallara kaçma yani boşluklara kaçıp pozisyon bulmaya çalışmak olarak anlaşılabilir. Son olarak Cut inside ise sağ kanatta topla buluştuğunda direk ceza sahasına ortalama olayıdır. Yani Hug Touchline ın tam tersidir.
El Barto
07.Temmuz.2010, 14:54
Yahu basit bir mantıkla yorum yapın hemen üstümdeki mesajın daha üsttekinden ne farkı var?Ben hiç bir fark göremedim.Arkadaşın anlama kabiliyetinde bir sıkıntı var sanırım.
İki mesajı da aynı arkadaş yollamış. Bu kadar abartacak ne var?
yorumsuz1i
07.Temmuz.2010, 14:59
http://i45.tinypic.com/2wcoaj5.jpg
dahada geniş bilgi verecek çıkarsa alırsın :)
İki mesajı da aynı arkadaş yollamış. Bu kadar abartacak ne var?
Farketmemişim kusura bakma kardeş
RasAnt
07.Temmuz.2010, 15:00
Şöyle şimdi, drill crosses daha çok ön direğe ortalar topları float ise arka direğe ortalar.
Roam position demekde pozisyonundan ayrılıp başka yerlere gitme olayı. Yani sağ kanattayken sol kanada geçebilir oyuncun.
Hug Touchline bildiğin kenardan çizgiye, sıfıra inme yani ingiliz kanat oyuncusu tarzıdır. Ordaki diğer seçeneklerden move into channel ise boş kanallara kaçma yani boşluklara kaçıp pozisyon bulmaya çalışmak olarak anlaşılabilir. Son olarak Cut inside ise sağ kanatta topla buluştuğunda direk ceza sahasına ortalama olayıdır. Yani Hug Touchline ın tam tersidir.
Düzeltme yapayım;
Float crosses havadan orta açma yani hava topalarından etkili santraforun varsa bunu kullanabilirsin,drill ise bunun zıttı yerden orta.
Roam position bir nevi Alex gibi serbest oynamak dahada açarsak sağda solda ortada forvette heryerde gezinen bir pozisyon vermek anlamına gelir.
Hug Touchline ve cut inside arkadasın anlattıgı gibi.
DaveJones
07.Temmuz.2010, 15:06
Oyunda ön direk ve arka direk diye açıklıyor? Havadan yerden olduğunu nerden biliyorsunuz?
RasAnt
07.Temmuz.2010, 15:12
İngilizce karşılığı budur bunun yanlış veya eksik türkçe paket kullanıyorsan bundan dolayı yanlış anlamış olabilirsin.
DaveJones
07.Temmuz.2010, 15:14
Oyun ingilizce zatende drill crosses de yerden orta yapıyor diye bir ibare yada açıklama yok ondan sordum.
RasAnt
07.Temmuz.2010, 15:19
Ben o yeni taktiği kullanmıyorum o yüzden açıklamada ne yazdıgını bilmiyorum ön arka direk diye bahsediyorsa açıklamasında ben yanılmışımdır.
Universal
07.Temmuz.2010, 16:17
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=81562
Bu konuda nannar adlı üyemiz çok güzel bir bilgilendirme yapmış. Buradan gerekli yardımı alabilirsiniz.
NOT: Başlığı değiştirdim, kurallara uygun olması gerekiyor. "Yardım" gibi kelimeler başlıklarda yer vermiyoruz.
barpolla
07.Temmuz.2010, 22:07
Ön direğe çok hızlı şekilde koşabilecek fırsatçı bir forvet varsa drill
Ağır ama hava toplarında etkili bir forvetiniz varsa float
yararlı olacaktır
Zekirdek
07.Temmuz.2010, 22:10
Şutu falan iyi bir stoperiniz varsa yerden atmayı seçin. Topu düzeltip çok güzel zımbalıyor. bkz: Ömer Toprak
Walter Sakana
08.Temmuz.2010, 00:47
float crosses: arka direğe orta yap (dolayısıyla havadan olur). takım komutlarından bunu seçtiğinizde kanat ve bek oyuncularınızın cross aim yani orta hedefleri otomatik olarak "arka direğe" olur.
drill crosses: ön direğe orta yap (alçaktan, sert ortalar olur). takım komutlarından bunu seçtiğinizde kanat ve bek oyuncularınızın cross aim yani orta hedefleri otomatik olarak "ön direğe" olur.
hug touchline: taç çizgisine yakın oynar, içeri fazla girmez. kanat ataklarına ağırlık veren takımlar için idealdir.
cut inside: kanattan içeri doğru hareketlenir, kanatta ters ayaklı oyuncular için idealdir (örnek Messi). bu komutu verdiğiniz oyuncular kanattan çizgiye inmek yerine içeri doğru kateder ve ara pasları yada uzaktan şutlarla tehlike yaratmaya çalışırlar. teknik özellikleri yüksek olmalıdır.
move into channels: rakip savunmadaki boşluklara sızmaya çalışır. topsuz oyun, hızlanma ve önsezi özellikleri yüksek oyuncular bu komutu daha iyi uygularlar.
roam from position: ofansif varyasyonlarda mevkisine bağlı kalmadan rakip sahada serbestçe dolaşması yani serbest rolün yeni hali denilebilir. Kaka, Cristiano Ronaldo, Messi tarzı oyuncular en güzel örnekleridir.