Log in

View Full Version : Henry'nin Takımı Belli Oldu

Oghuse
14.Temmuz.2010, 17:39
Ve beklenen oldu!

Barcelona'nın Fransız yıldızı Thierry Daniel Henry'nin yeni durağı resmen belli oldu. 32 yaşındaki ünlü isim MLS takımlarından New York Red Bulls'un yeni büyük projesi oldu ve futbol yaşantısını ABD'de sürdürmeye karar verdi.
Günlerdir konuşulan ve ismi sır gibi saklanan büyük ismi Red Bulls da doğruladı ve resmen açıkladı. Barcelona ile sözleşmesinin bitimine 12 ay kala Katalan deviyle olan birlikteliği sona eren Henry ile ABD kulübü kaç yıllık sözleşme imzaladığını ise açıklamadı ve bunu "Birden fazla yıl" olarak duyurdu.

Sporx de uzun süredir konuşulan bu gelişmeleri 10 Temmuz'da "VE BİTİYOR" başlıklı haber ile ABD'de kulübe yakın kaynakları referans göstererek 14-15 Temmuz tarihlerinde resmi açıklama yapılacak şekliyle okuyucularına duyurmuştu. Öte yandan Thierry Henry'nin ismi bir dönem yerli medyada Fenerbahçe ile de geçmişti.

Kulüp Henry'nin Red Bull formasını ise ilk kez 22 Temmuz'da Tottenham ile oynanacak hazırlık maçında sırtına geçirmesinin beklendiğini duyururken Fransız oyuncunun isminin yazılı olduğu formaların satışa çıkarıldığını açıkladı.

Red Bull Global Soccer'ın başındaki isim Dietmar Beiersdorfer Henry transferi ile ilgili olarak "Son 15 senenin en başarılı ve en çok tanınan oyuncusu. New York'a gelmeye karar verdiğinde çok heyecanlandık. Bu sezon Red Bulls'un şampiyonluğu için mücadele edecek." ifadelerini kullandı.

Fransız futbolcu transferiyle ilgili ilk değerlendirmesini ise "Bu benim hayatımda yeni bir bölüm. New York Red Bulls'ta oynamak benim için onur. New York Red Bulls'un başarısı için ter dökeceğim ve hedeflenen ilk şampiyonluğa ulaşmak için elimden geleni yapacağım. Takım arkadaşlarıma güveniyorum" dedi.

15 Temmuz'da Red Bull Arena'da düzenlenecek dev organizasyonla imza töreninin düzenleneceği Henry Barcelona, Arsenal, Juventus ve Monaco takımlarında forma giyerken, Fransa'nın 1998'de kazandığı Dünya Kupası ve 2000'de Avrupa Şampiyonası'nda takımın önemli parçalarından biriydi.

Henry'nin ABD temsilcisinde de favorisi olan ve kendiyle özdeşleşen 14 numaralı formayı giyeceği açıklandı.

Ayrıca Henry bu transferle birlikte New York Red Bulls'ın bir başka ünlü futbolcusu Juan Pablo Angel Arango (Atletico Nacional, River Plate, Aston Villa) ile takım arkadaşı olmuş oldu.

http://www.sporx.com/img/2010/07/141279112381.jpg

GodfatheR
14.Temmuz.2010, 17:41
Aktif emeklilik bu olsa gerek.

barahir
14.Temmuz.2010, 17:44
Henry, arkadaşlarının yanına gitti :)

deniz.91
14.Temmuz.2010, 18:04
Ben olsam bende aynı ytercihi yapardım

Zekirdek
14.Temmuz.2010, 18:06
Ben olsaydım vefa amaçlı ilk başladığım klübe giderdim. Amatör takım olsada aynı olurdu. Pierre Van Hooijdonk böyle bir jest yapmıştı. İlk futbol oynadığı klübe.

ThersoN
15.Temmuz.2010, 18:52
Katar ve Amerika ligi maçlarını ntvspor falan yayınlasın isterim

yaman76hakanFB
15.Temmuz.2010, 20:10
Yolun açık olsun büyük usta! 2000-2010 arası sürecin genelinde benim için her daim dünya futbolunun bir numarasıydın!..İyi haberlerini duymak istiyoruz. Rastgele!..

Varonil
15.Temmuz.2010, 20:14
Yıldız bir futbolcunun kariyerini harika bir şekilde bitirebileceği bir yer.Hem emekliliğini yaşayacak hem de futbol oynayacak.Daha ötesi yok sanırım.

CeNTeR_TR
15.Temmuz.2010, 21:49
Neyse artık bizim ' Medya ' Fener Henry ile ilgileniyor diyemeyecek ..

sui generis
17.Temmuz.2010, 20:27
iyi yapmıs bence orda is görür zaten

vego
17.Temmuz.2010, 20:36
Fm 2011 de almak kolay olacak:)

sakary Ali
17.Temmuz.2010, 21:09
Fm 2011 de almak kolay olacak:)
maaşını verebilirsen :)

vego
17.Temmuz.2010, 21:45
Veririz canım feda olsun :n:

GeNç KaRTaL
18.Temmuz.2010, 07:57
Amerika'lıların bu işe el atmaları bu tür yıldız oyuncular için iyi oldu.Katar tarzı ülkelere gitmektense Amerika'ya gitmek daha cazip bir seçenek.

KanaKe
18.Temmuz.2010, 13:22
ben olsam Katar'a giderdim :) Futbolcunun kendi tercihi.. Cannavaro'da Katar'a gitti Amerika'dan teklif gelmesine ragmen.. he birde Angel hala oynuyormu? kac yasina geldi o adam ya oynarken görmeyeli uzun zaman oldu iyi bir futbolcuydu.

Bekq
18.Temmuz.2010, 13:40
Henry değilmiydi; "Büyük takımlarda oynamayı bıraktığım zaman, futboluda bırakırım" diyen. Ne olduda kararından caydı. :D