Log in

View Full Version : Galatasaray Tjikuzu'yla masaya oturacak

Cancanokan
04.Mayıs.2006, 22:00
Aslan bu futbolcuyla masaya oturacak !

Transfer için kolları sıvayan Galatasaray ilk avı Almanya’da buldu.

Almanya'da küme düşen Duisburg'dan bedelsiz serbest kalan başarılı sağ kanat oyuncusu ile Beşiktaş maçı sonrası masaya oturulup son pazarlıklar yapılacak. Liverpool kalecisi Dudek'ten ise yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçildi.

Sezon sonunda Kamurunlu Saidou ve Çek Marek Hainz ile yollarını ayırmayı planlayan G.Saray yönetimi, gelecek yıl güçlü bir kadro kurmak için kolları sıvadı. Önceki gün transfer edilmesi düşünülen futbolcuların menejerleriyle görüşmeler yapan yönetim, ilk olarak Duisburg'da oynayan Namibyalı oyuncusu Razundara Tjikuzu'nun transferini bitirme kararı aldı. Duisburg'un küme düşmesiyle serbest kalan 25yaşındaki oyuncunun Beşiktaş maçı sonrası İstanbul'a getirmeyi planlanıyor. Çabukluğu ve kıvrak futboluyla Marsilya'ya giden Ribery'ye benzetilen Tjikuzu'nun eşinin de müslüman olduğu ve Türkiye'ye gelmeye sıcak baktığı belirtildi.

Gerets de Onay Verdi

Tjikuzu'yu son haftalarda oynadığı maçların kasetlerinden izleyip beğenen teknik direktör Erik Gerets'in de yönetime bu transferin gerçekleşmesi için onay verdiği belirtildi. Belçikalı hocanın, özellikle Tjikuzu'nun güçlü fiziği ve mücadaleci karekterinden etkilendiği ifade edildi. Sarı-kırmızılı yönetim ayrıca ismini sır gibi sakladığı iyi bir 10 numara transferi için Avrupalı menajerlerle görüşmelerini gizlilik içinde sürdürüyor. G.Saray yönetimi ayrıca Kolombilayı Mondragon'un yerine almayı düşündüğü Liverpool'un Polonyalı kalecisi Dudek'in transferinden maliyetinin çok yüksek olması nedeniyle vazgeçti.

18 yaşından beri Almanya'da

7 yıldır Almanya'da oynayan 25 yaşındaki Razundara Tjikuzu, Namibya Milli Takım formasını bugüne kadar 29 kez giydi ve Almanya Ligi'nde de bu sezon 6 gol attı. Bonservisi elinde olan Namibyalı oyuncuya bazı Åvrupa kulüplerinin de talip olduğu belirtiliyor. Ancak en avantajlı kulüp Galatasaray...

Tjıkuzu'nun Kariyeri

SEZON TAKIM MAÇ
99-00 W.Bremen 25
00-01 W.Bremen 12
01-02 W.Bremen 22
02-03 W.Bremen 8
03-04 H.Rostock 34
04-05 H.Rostock 15
05-06 Duisburg 24

Yeni Şafak

alıntıdır

comandante
04.Mayıs.2006, 22:17
ya küme düşen takımda beleş kalan bi oyuncuyu mu alacağız yani?iyi bi adam olsa en azından alman 1. liginden ilgilinirlerdi bence...

Cancanokan
04.Mayıs.2006, 22:25
ya küme düşen takımda beleş kalan bi oyuncuyu mu alacağız yani?iyi bi adam olsa en azından alman 1. liginden ilgilinirlerdi bence...
ama ribery'ye benzetiliyo diyo unutmaki ribery'de fransanın kötü takımı olan metzden geldi

paceywitter
04.Mayıs.2006, 22:32
yalan haberdir bunlar ya gs böyle transfer yapmaz

zargı
04.Mayıs.2006, 22:45
eger o kalitede bir futbolcuysa alınsın sonucta illa tanınmış adam alınacak die bişe yok önemli olan en iyi transferi yapmak

Berkaiser
04.Mayıs.2006, 22:45
Sonu Heinz'a benzemez umarım.:(

crazy_aslan
04.Mayıs.2006, 23:15
insallah ribery gibi gitmez ama ben bu adami duymustum zaten werder bremende oynamis her sene 20 macin üstünde bakin bi böyle bir adam kötü olurmu

RoCCo_42
04.Mayıs.2006, 23:31
süper degil ama tam bir görev adamı ayrıca RİBERY'iyede hic benzemiyor orası biraz abartılmış süper bir oyuncu olsa DUİSBURG'u ligde tutardı.

Frank_Castle
04.Mayıs.2006, 23:33
hagi brescia yı ligde tutamamıştı mesela..
yıldız olmasın faydalı olsun .. istediğimiz bu zaten ..

dinaMYt
05.Mayıs.2006, 00:11
uğurla sabri ve arda dan iyi olduğunu sanmıyorum.elimizde böyle yetenekli gençler varken işimize yaramaz.son zamanlarda galatasarayın kalitesi bir hayli düşmüş olan bundesligadan futbolcu arama çabalarını ise anlamış değilim.

emirduman
05.Mayıs.2006, 00:15
Bu oyuncu hakkında hiç bilgim yok ama alınmadan önce elimizdeki gençlerden iyi mi kötü mü düşünülsün, öyle alınsın derim...

Burak Duran
05.Mayıs.2006, 12:08
valla ben fmde baktım adama :D fena değil olsada olur olmasada

zargı
05.Mayıs.2006, 13:32
ben katılmıyoum mondragon un postalanıp yerine iyiy bikalecide alınması dart bana göre ki bu sezon mondragon bi maçı bile kurtaramadı üstüne cok büyük hatalarla goller yedi bence Galatasarayın öncelikle kendine kaleci bulması lazım sonra orta saha

meddah
05.Mayıs.2006, 14:03
Başlık kötü olmuş diyebilir miyim?
Dedim bile..

Bahsi geçen futbolcunun adı dördüncü paragrafta geçiyor.. Dördüncü paragrafın ortasına kadar hava civa..

Yeni Şafak, yeni Fotomaç olma yolunda..

Selman Ozturk
05.Mayıs.2006, 14:53
Başlık biraz manasız olduğu için değiştirdim.

Konuya döneyim:

Tjikuzu ilk başlarda ofansiften ziyade defansif oynayan bir oyuncuydu. Çok koşan pres yapan bir yapıya sahip. Ancak Werder Bremen'deki son zamanlarında sağ tarafta biraz daha ofansif oynamaya başladı. Tekniği zayıf olmasına karşın sağ kanadı başarılı idare etti. Sonrasında Hannover'de sürekli olarak ofansif orta saha olarak sağ kanatta görev yaptı. Bu kez tekniğini de geliştirerek Werder Bremen'de ortaya koyduğu performanstan daha istikrarlı bir performans ortaya koymaya başladı. Duisburg'a geldiğinde de yine sağ kanatta devam etti fakat takımın küme düşmesini engelleyemedi.

Gelirse yararlı olma ihtimali %60. Galatasaray'ın aradığı kan mı değil mi o konuda bir yorum yapmak istemiyorum. Ama eğer sağ kanatta sorun varsa ve transfer yapılacaksa öncelikle kendi içimize bakmamız gerek. Çünkü Arda Turan'ın Tjikuzu'dan tecrübe haricinde hiçbir eksiği yok...

http://img97.imageshack.us/img97/6324/tjikuzu8ie.jpg (http://imageshack.us) http://img301.imageshack.us/img301/536/0355591ke.jpg (http://imageshack.us)

http://img71.imageshack.us/img71/6492/2030ss.jpg (http://imageshack.us)

gorkemyilmazkarasu
05.Mayıs.2006, 15:12
Başlık biraz manasız olduğu için değiştirdim.

Konuya döneyim:

Tjikuzu ilk başlarda ofansiften ziyade defansif oynayan bir oyuncuydu. Çok koşan pres yapan bir yapıya sahip. Ancak Werder Bremen'deki son zamanlarında sağ tarafta biraz daha ofansif oynamaya başladı. Tekniği zayıf olmasına karşın sağ kanadı başarılı idare etti. Sonrasında Hannover'de sürekli olarak ofansif orta saha olarak sağ kanatta görev yaptı. Bu kez tekniğini de geliştirerek Werder Bremen'de ortaya koyduğu performanstan daha istikrarlı bir performans ortaya koymaya başladı. Duisburg'a geldiğinde de yine sağ kanatta devam etti fakat takımın küme düşmesini engelleyemedi.

Gelirse yararlı olma ihtimali %60. Galatasaray'ın aradığı kan mı değil mi o konuda bir yorum yapmak istemiyorum. Ama eğer sağ kanatta sorun varsa ve transfer yapılacaksa öncelikle kendi içimize bakmamız gerek. Çünkü Arda Turan'ın Tjikuzu'dan tecrübe haricinde hiçbir eksiği yok...
bence uğur,arda,sabri (gitmezse hasan şaşta var) gibi oyuncuların yanında gerek yok bu sene mutlaka ardadan yararlanmalıyız.genç oyuncuları sahada daha çok görmek istiyorum gs taraftarı olarak.

Berkaiser
05.Mayıs.2006, 15:16
bence uğur,arda,sabri (gitmezse hasan şaşta var) gibi oyuncuların yanında gerek yok bu sene mutlaka ardadan yararlanmalıyız.genç oyuncuları sahada daha çok görmek istiyorum gs taraftarı olarak.

Katılıyorum.Gelecek sene takımda ağırlık genç oyuncularda olmalı.

Cancanokan
05.Mayıs.2006, 16:25
Demirhan sana aynen katılıyorum

Universal
05.Mayıs.2006, 16:40
hala kalitesiz oyuncular geliyor Türkiyeye ismi duyulmuş bir yetenek alsalar daha ii almanyanın ligden düşmemek için oynayan takımı keşke şampiyonluğa oynayan takımdan alsalardı