View Full Version : Aziz Yıldırım: "Borç olmadan büyüme olmaz"
SAİT71
24.Temmuz.2010, 15:07
http://cdn.sporx.com/images/1/29/2726_B_fb001.jpg
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, eleştiriye her zaman açık olduğunu ifade ederek ''Beni bir tek suçlayamayacağınız şey paradır'' dedi.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan toplantıda, üyelerden Kerim Kerimoğlu'nun mali konulara ilişkin eleştirileri üzerine son bölümde söz alıp konuşma yapan Yıldırım, üyelere kendileriyle ilgili maddi anlamda hiçbir şüpheleri olmaması gerektiğini söyledi.
Yüksek Divan Kurulu toplantılarında yapılan eleştirilerin kendileri için yol gösterici olduğunu kaydeden başkan Yıldırım, şunları kaydetti:
''Herkesin konuşması gerektiğine inanan bir insanım. Ama her seferinde de burada bizi tahrik edercesine söylendiği zaman bunlar bizi üzüyor. Lütfen bu kürsüde söylediğiniz bir şeyin arkasında duralım ve doğru olduğuna inanarak söyleyelim. Beni bir tek suçlayamayacağınız şey paradır. Para dışında her türlü suçlama yapabilirsiniz. Maddi anlamda Fenerbahçe'ye zarar veren veya bununla ilgili bir şey olduysa bu konular arkasında bir şey bulamazsınız. Bütçe şöyle olmuş, deftere böyle yazılmış... Bunları ben değiştirmedim. Ben geldiğim zaman ne vardıysa aynı şeyler devam ediyor. İyileştirmek için belki bir şeyler yapmış olabilirim.''
-''BORÇ VARDIR, OLACAKTIR''-
Yaptıkları yatırımların Fenerbahçe Kulübünün geleceği için önemli adımlar olduğunu anlatan Aziz Yıldırım, ''Fenerbahçe Spor Kulübünün borcu vardır, olacaktır, borç olmadan da büyüme şansı yoktur'' dedi.
Bugün kulübe kazandırılan değerlerin yıllar geçtikte artarak daha da değerleneceğini anlatan Yıldırım, ''Çünkü bunlar gayrimenkul. Bu paraları buralara yatırmasaydım, toplamasaydım, gidip de oyuncu alsaydım, o oyuncular gitseydi elimizde bunlar olmasaydı daha mı iyi olurdu acaba... Hep yatırım yaptık. Elimizden geldiği kadar yatırım yapacağız. Neresi olursa olsun arazi almak lazım. Buna inanan bir insanım. Yatırımlar devam edecek'' şeklinde konuştu.
-''EN UFAK BİR ŞEY BULABİLİRSENİZ BİZ ZATEN BURADA OLMAYIZ''-
Kulüp başkanı Yıldırım, üyelere maddi konularda kendilerinden hiçbir şüpheleri olmaması gerektiğini ifade etti.
Kerim Kerimoğlu'ndan, Yüksek Divan Kurulu toplantılarında gerginlik yaratmaması isteğinde bulunan Yıldırım, şöyle konuştu:
''Bizi tenkit ederken maddi anlamda hiçbir şüpheniz olmazsın. Rica ediyorum. Bulabileceğiniz en ufak bir şey olursa, o zaman zaten biz burada olmayız. Biz, bir maça bilet alıp giren insanlarız. Lütfen altında bir şey aramayın. Altında bir şey varsa, biz olmayız diyorum. Tekrar tekrar söylüyorum. Burada bir aile ortamı var, aile ortamını bozmayalım. Buranın huzurunu bozmayalım. Tenkit edin, ama şahsi ve kişisel şeylere girmeyelim.''
Aziz Yıldırım, ''Hep beraber inşallah gönlümüze göre geçen bir sezon yaşarız'' şeklindeki sözlerle konuşmasını bitirdi.
Kaynak : AA
GodfatheR
24.Temmuz.2010, 15:09
Başkan haklı beyler. :D Onu her konuda eleştirebilirsiniz ama maddi anlamda çağ atlatmıştır kulübe.
SAİT71
24.Temmuz.2010, 15:18
''Beni bir tek suçlayamayacağınız şey paradır'' :D
Gerçekten konuşma tarzı hoşuma gidiyor... Şu anansçuyu dövme dedikodularına cevap verdiği konuşmayı izleyenler varsa çok gülmüşlerdir.. Arkadaşlar ben şimdiye kadar hiç birinizi dövdüm mü ? :D
Ama gerçektende finans açısından öyle tahmin ediyorum ki bize en iyi tarihimizi yaşatan başkan..
Sekopej
24.Temmuz.2010, 15:20
Geçen sene aynı kürsüden bu dönemlerde şampiyonluk sözü vermişti, bu sezon geçmişten ders çıkarmış başkan;
Aziz Yıldırım, ''Hep beraber inşallah gönlümüze göre geçen bir sezon yaşarız'' şeklindeki sözlerle konuşmasını bitirdi.
yaman76hakanFB
24.Temmuz.2010, 15:23
Geçen yıl verilen şampiyonluk sözü... Yahu üç kulübün üç başkanı da her sezon ama her sezon "bu sene şampiyon olacağız" diye lige başlamıyor mu? Üç yıl üst üste şampiyon olsaydık, dördüncü yıl "bu sene olmayacağız" mı denecekti. Tek fark; üç yılda, her sezon başı tek tek söyleyeceğini, bir seferde ve toptan söyledi. Büyütülecek birşey değildi.
GodfatheR
24.Temmuz.2010, 15:26
Daum ile 3 yıl şampiyonluk sözü veren Aziz Yıldırım, bu sezon için ''Hep beraber inşallah gönlümüze göre geçen bir sezon yaşarız'' dedi. Daum'a çok güvendiğini söyleyip 3 yıl şampiyonluk sözü veren Başkanın, bu sezon için şampiyonluk sözü vermemesi Aykut Kocaman'a güvenmediğini mi gösteriyor acaba??
Yarın böyle bir haber okuyabiliriz :0: :D
Sekopej
24.Temmuz.2010, 15:29
Kesin çıkar, çıkmasa şaşarım.:D
SAİT71
24.Temmuz.2010, 15:31
Aziz Yıldırım Aykut Kocaman'a gönderme yaptı :D Aykut Kocaman Yolcu mu? :D
Geçen sene Daum ile 3 yıl şampiyonluk sözü veren başkan bu sene neden vermedi?
Aykut Kocaman'ın soyunma odasında hani bana hani bana dediği doğru mu? :D
GodfatheR
24.Temmuz.2010, 15:32
Emre Başkanı arayıp Aykut Kocaman'ı şikayet etti haberi çıktıktan sonra bu haberin çıkma olasılığı yüzde bin valla :D
MeMo
24.Temmuz.2010, 16:27
Başkanı temkinli gördüm :D
bjk4ever
24.Temmuz.2010, 16:41
Cok dogru soylemis, borctan ziyade onemli olan gelir-gider dengesi ve marka degeridir, borc mevzusuna cokt takiliyoruz maalesef....
vego
24.Temmuz.2010, 16:45
Takımın başına Bir rus veya Arap gelmesse başka yolu yok başkan doğru demiş:)
TR.CaPTaiN
24.Temmuz.2010, 17:56
Aziz Yıldırım ve yönetimi maddi anlamda kulübü çok geliştirdi ancak; maddi olarak büyüyen Fenerbahçe bu maddi gücünü başarıya yeteri kadar çevirebildi mi ? Rakiplerine büyük bir fark açabildi mi? Cevap galiba hayır. Demek ki yönetim parayı kazanma konusunda çok başarılı ancak bu parayı kullanma konusunda yeteri kadar başarılı olamamış veya başarısız olmuş.
SAİT71
24.Temmuz.2010, 18:06
Aziz Yıldırım para kazanmayı biliyor hemde çok iyi biliyor ama harcamayı bilmiyor :D
yaman76hakanFB
24.Temmuz.2010, 18:15
Futbol şubesinin yıllardır çok kötü yönetildiği aşikar...
Bence kırılma noktası 2006'da kaybedilen Şampiyonluk oldu. İç ve dış etkenleri sıralamanın şu anda pratik bir faydası yok. Gerçek şu ki, yeni bir hanedanlık kurmak üzereydik. Türkiye'nin Lyon'u olabilirdik. Ama olmadı, İÇ ve DIŞ etkenler izin vermedi.
Sonrası... Yanlışlar yanlışları kovaladı. Gerekli hamleler ve operasyonlar zamanında yapılmadı.
Bunun dışında -şimdi şükürler olsun ki kurtulduğumuz ve tıpış tıpış gidişine şahit olduğumuz- Mahmut Uslu nedeniyle yaşadığımız Tanjeviç travmasını saymazsak -ki Tanjeviç'e rağmen bu süreçte gelen iki şampiyonluk, fakat Avrupada final-four hedefi frenlendi- genelde çok başarılı bir KULÜP yöneticiliği...
FUTBOLU yönetmesini bilmeyen, ama BASKETBOL ve VOLEYBOLDA rüyamızda bile görmediğimiz başarıları bize yaşatan Aziz Yıldırım dönemi... Çünkü basketbol ve voleybolda işi bilen insanlar ön planda ve söz sahibiydi. Bir Nedim Karakaş gibi menejer mesela... İnce eleyip sık dokuyan... Çok iyi kadrolar kurdular. Kadro çok iyi olunca, Tanjeviç ve Zafer Kalaycıoğlu gibi defolu koçlar bile, Mahmut Uslu gibi yöneticiler bile en azından Türkiye liginde başarıyı frenleyemedi. Çünkü kurulan kadrolar Türkiye standartlarının üstünde kadrolardı.
Futbolda ise her işi bizzat yönetim -kendisi- yapmaya kalktı. Buna rağmen şampiyon olabilirdik; AMA İYİ KADROLAR KURMADIK. HEP VASAT YILDIZLAR ve VASAT TAKIMLAR...
Bu sene futbolda da -işin yıldız tarafında değilim- ilk defa doğru adımlar atıldığını görüyorum ve seviniyorum.
bjk4ever
24.Temmuz.2010, 18:16
Ne gibi dis etkenler mesela?
Bu arada voleybol ve basketboldaki basarilar subenin basarisindan cok diger kuluplerin (GS, BJK dahil) FB kadar yatirim yapmamasi ve bu branslari onemsememesinden kaynaklaniyor.
Varonil
24.Temmuz.2010, 18:21
Galatasaray ve Beşiktaş amatör branşları önemseseler Fenerbahçe başarılı olamayacak yani?
SAİT71
24.Temmuz.2010, 18:24
Bizim voleybol takımının kadrosuna bakınca;
diğer takımlar istedikleri kadar önem versin yine başa çıkamazlar.. Zaten Basketbolda Fb Ülker ve Efes başı çekiyor.. Şubenin başarısı branşlara gereken önemi vermesidir. O halde Voleybol takımının Avrupa'da final oynamasıda bizden değil Avrupadaki takımların amatör branşlara önem vermemesinden.. MAntık bence doğru değil.. Şubenin başarısı dediğim gibi gereken değeri vermesi zaten..
MeMo
24.Temmuz.2010, 18:25
Bu arada voleybol ve basketboldaki basarilar subenin basarisindan cok diger kuluplerin (GS, BJK dahil) FB kadar yatirim yapmamasi ve bu branslari onemsememesinden kaynaklaniyor.
Tüh ya...Keşke önemseselermiş o zaman.Bayan Voleybol'da Şampiyonlar Liginde finale çıkıldı.Bunu bahanesi Cannes ve diğer Avrupa takımlarının önemsememesi mi yoksa sponsor mu? Voleybola ve diğer branşlara yapılan yatırımları emekleri bilmediğin için yazdım bu bahaneleri senin için.
yaman76hakanFB
24.Temmuz.2010, 18:27
Bayan basketbolunda Galatasarayın geçen yıl kurduğu kadro bizden daha pahalıydı. Ahmet Dedehayır tonla para harcadı; baktı olmuyor, vazgeçti. Onlar 10 tane iyi oyuncuya sahipken, biz Nevin'in sakatlığından sonra yedi kişilik rotasyonla şampiyonluğa ulaştık. Galatasarayın bütçesinin bizden çok daha fazla olduğu sadece aldıkları, gönderdikleri oyunculara bakılarak kestirilebilir. Ama ben hep iddia ettim; onlar daha çok para harcadı ama biz daha kaliteli bir kadroyuz ve favoriyiz.
Erkek basketbolunda aynı şekilde Efes'in 8 yabancıyla başladığı sezon... Rakoçeviç, Nachbar, Santiago...vs. Bizden daha pahalı bir takımdı. Ama ben hep iddia ettim; onlar daha çok para harcadı ama biz daha kaliteli bir kadroyuz ve favoriyiz.
Erkek voleybol takımına hemen kimse şans vermiyordu. Arkas, İ.B.Ş.Belediyesi ve Ziraat bizden daha pahalı takımlar kurmuştu. Onları özellikle kutluyorum. Herkesi yanılttılar. Favori olmadan şampiyonluk yaşayan tek branş...
Geçen sezon sadece bayan voleybolunda rakipsizdik. (Bu sene Eczacıbaşı'da en az biz kadar büyük yatırım yaptı. Bakalım n'olacak?)
Başarının sırrı; kaliteli ve iyi kadrolar ve bunların doğru yönetilmesi...
Futboldaki DIŞ etkenlere gelince... O günleri yaşayan herkes bilir.
izmer96
24.Temmuz.2010, 18:29
baslarinda Sugar Daddy olan takimlarin haricinde su anda borcu olmayan bir klup varmi dunyada? normaldirki her takimin borcu olucak dogru soylemis Aziz Yildirim
Zekirdek
24.Temmuz.2010, 18:56
Önem verseydiniz ne yapardık bilemiyorum. Önemseler yani önemsesinler. Baskette Efes'ten başka rakip daha gelsin. GS desen sanırım küme düşmemeye oynamıştı Basketbol'da.
goosfraba
24.Temmuz.2010, 19:03
Yönetim ''Fenerbahçe Spol Kulübü'' adının gerektirdiği sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyor ve bana kalırsa başarılı.
RasAnt
26.Temmuz.2010, 00:54
Ekonomık acıdan kesınlıkle suphenız olmasın dedi para cok ya bu adamda
KanaKe
26.Temmuz.2010, 11:55
kendi cebinden para vermiyorki.. taraftar yeteri kadar bagista bulunuyor zaten o lafi sen yildirim demirören icin söyleseydin haklisin derdim su ana kadar 50 milyon dolara yakin para aktardi kulübüne.
Zekirdek
26.Temmuz.2010, 12:10
kendi cebinden para vermiyorki.. taraftar yeteri kadar bagista bulunuyor zaten o lafi sen yildirim demirören icin söyleseydin haklisin derdim su ana kadar 50 milyon dolara yakin para aktardi kulübüne.
Hangisi adam gibi işe yaradı. Hem klüpten ayrıldığı zaman o paraların hepsini geri alacak.
RasAnt
26.Temmuz.2010, 15:00
Nerden biliyorsun vermediğini ? en ufagından maçlarda bilet satın alıyormus baskanımız.Yıldırım Demirören parayı verdiğini açıklamıs, Aziz Yıldırım açıklamadan para veriyor olamaz mı ?
SAİT71
26.Temmuz.2010, 15:34
Nerden biliyorsun vermediğini ? en ufagından maçlarda bilet satın alıyormus baskanımız.Yıldırım Demirören parayı verdiğini açıklamıs, Aziz Yıldırım açıklamadan para veriyor olamaz mı ?
Aziz Yıldırım eğer veriyorsa gizliden daha sonra bu parayı kulüpten isteme hakkı olmayacaktır. Ama Demirören birşekilde alacak parasını. Hemde bilet almak doğal birşey. Parayı veriyor bileti alıyor..
Aziz Yıldırım para konusunda gerçekten akıllı bir adam. Sanmmıyorum gizliden bağış yapacağını yada yardım edeceğini.
GodfatheR
26.Temmuz.2010, 15:36
Başkanlığa gelir gelmez 30 milyon Euro gibi bir parayı kulübe hibe etmiş Aziz Başkan ve almayı da kesinlikle düşünmüyorum diyor. Yoksa o da bilirdi bak ben bu kulübe 50 milyon euro cebimden verdim ölene kadar başkan kalıcam yoksa paramı isterim valla demesini. Örneklerini görüyoruz ülkemizde. Neyse başkan çok iyi niyetli bu para işlerinden de iyi anlıyor ama futboldan aynı derecede anlamadığı kesin :0: :D