View Full Version : 48 ay taksit olayı oyundan soğutuyor
sasa16
24.Temmuz.2010, 23:53
Gs ile oynuyorum 48 ay taksitle birde kupa başarısı sağlarsa (şampiyonlar ligi) flan istediğin her oyuncu geliyor. 2 senede takımı komple değiştirebiliyorsun. Acıkcası bu beni oyundan soğuttu. Gs reelde cana pino gibi orta seviyeli oyuncular transfer ediyor. oyunda dzeko alexis sanchez vs. yani oyun dediğin birazda reeldeki gibi olmamalı mı?
ulasfb
24.Temmuz.2010, 23:56
Zaten çoğu kulüp futbolcularını taksitle alıyor , sen sanıyo musun ki gerçekte direk nakit veriyorlar.Ayrıca 48 ay taksitin ciddi riski var ilerki yıllarda bütçeyi dengeleyemezsen , batışa geçiyorsun.
EndoplazmiK RetikuluM
24.Temmuz.2010, 23:59
Bu 48 ay taktsitle kolayca oyuncu alabilme oyunun hatası değil :) Reelde de klüpler genelde taksitle transfer yapıyor.
Üst sınıf oyuncuların gelmesi ise tamamen klübün ve ligin reputationu ile ilgili. Eğer Avrupa'da birkaç sene üst üste çeyrek final, yarı final, final vs. oynarsa klübün reputationu doğal olarak yükselir.
Tabi bunların dışında klübün maddi kaynaklarıda önemli. TV gelirleri, galibiyet ve beraberlik sonrasında verilen ücretler vs. sezon sonunda toplanınca çok iyi bir balance ortaya çıkıyor.
Oyunda fazla hata yok yani :) Tek hata klüp borçlarının gerçekçi olarak oyuna yansıtılmamış olması :)
Lim10
25.Temmuz.2010, 00:09
Hayatımda sayılıdır taksitle oyuncu aldığım.En basitinden ne geçen seride, ne bu seride taksitle tek bir oyuncu dahi almadım.Konuyu açan arkadaşımızında değindiği gibi oyunun zevkini direkt olarak etkileyen unsurlardan biri bu durum.Amiyane tabirle tık para alırım alacağım adamları.Param yoksa almam.
C h A o S
25.Temmuz.2010, 00:11
Oyundan soğutuyorsa nakit almaya çalışıcaksın o zaman.Her şey bütçene bağlı.
GebzeLi1907
25.Temmuz.2010, 00:12
Oyundaki cinsliği 48 milyon euroluk bonservis ödeyeceksiniz diyelim 48 ay taksitle,
o ay 1 milyon euro ödeneceği için bütçeden o kadar düşülüyor,
böylelikle o sezon klubu batırabilecek kadar takside girebiliyorsunuz
40 milyonsa transfer bütçesi o ay 40 milyon aylık ödemeden x 48 ay kadarlık bütçe oluşuyor oda klubu iflasa sürükler
bence ona yönetimlerin müdahele edebiliyor olması lazım gerçekte böyle bi duruma izin verilmez..
Addolorato
25.Temmuz.2010, 00:52
O zaman oyundaki fiyat dengesi tekrar ayarlanmalı. 5 M €'luk adamı almaya çalışıyorsun 30-40 M € fiyat çekiyor takımlar. Mecbur taksitli alacaksın.
playeray
25.Temmuz.2010, 04:02
Ben hep 48 taksit yapmıyorum. Bazen 30, bazen 24. Ama mutlaka peşin 5M veririm en az.
Zekirdek
25.Temmuz.2010, 11:59
Hayatımda 1 kez yaptım. O da nasıl oluyor diye merak ettiğimden. Zaten normal iyi bir menajerseniz ve Avrupa'da da hatrı sayılır birşey oynarsanız Transfer Döenminde 30 - 50 bütçe geliyor. Hayatımda tek Cardozo'yu almıştım böyle. £10M keş £6.5M 48 ay taksitle diye. O da denemek için.
Hugo
25.Temmuz.2010, 12:23
biraz peşin biraz taksit yaparım bazen. sırf taksitle almaya kalkarsam daha pahalıya geliyor oyuncular. ya da bu olması gereken. yani vade farkı koyarım :D
10 milyonluk adamı taksitle alırken 12-15 falan teklif ederim.
E.Cartman
25.Temmuz.2010, 12:38
O zaman oyundaki fiyat dengesi tekrar ayarlanmalı. 5 M €'luk adamı almaya çalışıyorsun 30-40 M € fiyat çekiyor takımlar. Mecbur taksitli alacaksın.
bu olay düzelmediği sürece taksite devam değeri 1M€ adama 10-12M€ istediler kaç kez ama reelde bu adama 2,5M€ dan fazla veren çıkmaz
Chivalry
25.Temmuz.2010, 12:58
Asıl yapılması gereken gerçekçi oyun istiyorsak, oyuncunun değeri silinmelidir oyuncu profilinden. Bu fiyatı görebilmek için 2-3 yol olmalıdır.
1) Gerçek hayatta olduğu gibi atıyorum Barcelona başkanının Messi'nin fiyatı şudur: xxx şeklinde tam bir rakam vermeli ve o rakamı verdiğimiz taktirde pazarlık dahi yapılmamalıdır.
2) Scout'lar ile oyuncunun bonsvervis bedeli hakkında aşağı yukarı bir fiyat bulunmalıdır, örnek veriyorum 8 ila 12 milyon euro arası diye, ve bu miktarı verdiğimizde birden kulüp 20 milyon euro lar falan istememelidir.
3) Kendi değerlendirmelerimiz, oyuncunun yaşı, mevkisi, özellikleri ile kendi belirlediğimiz fiyatı önermeliyiz ve pazarlığa açık olan bir oyuncu bedeli ortaya çıkmalıdır.
Bunu oyuna yansıtmanın zor olmayacağını düşünüyorum keşke böyle olsa.
Gerçek hayattı kulüpler henüz teklif gelmemesine rağmen bu oyuncuyu kadrosuna katmak isteyenlerin xx kadar parayı gözden çıkarması gerekir şeklinde açıklama yaparken FM de transfer listesindekiler hariç hiç bir oyuncunun istenilen bonservis bedeli yazmıyor.
E.Cartman
25.Temmuz.2010, 13:04
Asıl yapılması gereken gerçekçi oyun istiyorsak, oyuncunun değeri silinmelidir oyuncu profilinden. Bu fiyatı görebilmek için 2-3 yol olmalıdır.
1) Gerçek hayatta olduğu gibi atıyorum Barcelona başkanının Messi'nin fiyatı şudur: xxx şeklinde tam bir rakam vermeli ve o rakamı verdiğimiz taktirde pazarlık dahi yapılmamalıdır.
2) Scout'lar ile oyuncunun bonsvervis bedeli hakkında aşağı yukarı bir fiyat bulunmalıdır, örnek veriyorum 8 ila 12 milyon euro arası diye, ve bu miktarı verdiğimizde birden kulüp 20 milyon euro lar falan istememelidir.
3) Kendi değerlendirmelerimiz, oyuncunun yaşı, mevkisi, özellikleri ile kendi belirlediğimiz fiyatı önermeliyiz ve pazarlığa açık olan bir oyuncu bedeli ortaya çıkmalıdır.
Bunu oyuna yansıtmanın zor olmayacağını düşünüyorum keşke böyle olsa.
Gerçek hayattı kulüpler henüz teklif gelmemesine rağmen bu oyuncuyu kadrosuna katmak isteyenlerin xx kadar parayı gözden çıkarması gerekir şeklinde açıklama yaparken FM de transfer listesindekiler hariç hiç bir oyuncunun istenilen bonservis bedeli yazmıyor.
aynen katılıyorum ama ben doğru düzgün pazarlığada rağzıyım bu kadar ayrıntı istemiyorum 5M€'luk oyuncuya 20-30M€ istemesinler ya da pazarlığa girişince de onlar 20 isterken biz 12 veriyoruz 15e çıkarınca onlar 25 istemeye başlıyor bu olay düzeltilsin yeter :D
nannar
25.Temmuz.2010, 13:43
iyi de gözlemciyi gönderdiğinizde eğer oyuncu kulüp için vazgeçilmez değilse ya da çok parlak bir genç yetenek değilse gözlemci size oyuncunun değerini söylüyorki.Yani bahsettiğimiz özellik var FM de :) Mesela Messi'ye gözlemci göndersen Barcelona bu oyuncyu bırakmak istemiyor yazar ama Gökhan İnler'in bonservisi 5-6 milyon € olsa bile gözlemci yolladıgınızda bu oyuncuyu kulübü 17-18 milyon € civarına bırakır gibisinden bir rakam veriyor..
Fmcolic
25.Temmuz.2010, 13:52
iyi de gözlemciyi gönderdiğinizde eğer oyuncu kulüp için vazgeçilmez değilse ya da çok parlak bir genç yetenek değilse gözlemci size oyuncunun değerini söylüyorki.Yani bahsettiğimiz özellik var FM de :) Mesela Messi'ye gözlemci göndersen Barcelona bu oyuncyu bırakmak istemiyor yazar ama Gökhan İnler'in bonservisi 5-6 milyon € olsa bile gözlemci yolladıgınızda bu oyuncuyu kulübü 17-18 milyon € civarına bırakır gibisinden bir rakam veriyor..
evet gözlemci size külüp tarafından satılabilecek olan oyuncunun ortalama fiyatını örneğin: 8-9 € diyor eğer külüp oyuıncuyu satmıycaksa fiyat göstermiyo ki bu da satılmaz anlamına gelmez basıyosun parayı 40 50 leri satıyo yani kısaca yada bence gözlemci sizin alabileceğiniz bütcenize uygun oyuncularda fiyat veriyor..
Chivalry
25.Temmuz.2010, 14:11
E durum madem böyleyse asıl fiyat gözlemcinin gösterdiği fiyatsa, oyuncu profilindeki fiyat neyi gösteriyor ? Tamamen sallama bir fiyat yani ? Gösterilmesin o zaman insanın kafasını bulandırmasın daha mantıklı değil mi ?
BaGa TaRKaN
25.Temmuz.2010, 14:16
E durum madem böyleyse asıl fiyat gözlemcinin gösterdiği fiyatsa, oyuncu profilindeki fiyat neyi gösteriyor ? Tamamen sallama bir fiyat yani ? Gösterilmesin o zaman insanın kafasını bulandırmasın daha mantıklı değil mi ?
O Oyuncunun Performansıyla Alakalı Diğer Oyuncularla Karşılaştırıldığı Değer:) Ama O Değer Minimum Değeri Olduğunu Gösteriyor. Takım Satmak İstemezse O Oyuncuyu Değerin Üstünde Bir Rakam Belirliyor Yada Kulübün Vazgeçilmezi Deyip Değer Göstermiyorlar. Yani Özet Olarak Biri Performans Değeri, Diğeri Kulübün ve Menejerin Biçmiş Olduğu Değer. Yani Bunda Anormal Bir Durum Yok
Chivalry
25.Temmuz.2010, 14:18
Peki şunu nasıl açıklayacaksınız ; aynı oyuncu fenere geldiğinde değeri düşüyor, real madrid e giderse zamanla artıyor ? Minimum değeri demişsiniz bu kesinlikle yanlış 1.5 milyon luk adamı 1 milyona aldığım da oldu.
BaGa TaRKaN
25.Temmuz.2010, 14:20
Bişey Ekleyim Birde Oyuncuların Performans Değerleri Her Lige Göre Farklılık Göstermesi Normal Bir Durum Değil mi???
O Daha Aşağıya Aldığın Adamlarda Oyuncunun Takım İçindeki Statüsü Gözden Çıkartılmış Yada Yedek Olarak Tabir Edilen Oyuncuda Takım Oyuncudan Kurtulmak İçin Aşağıya Adam Satabilir.
Chivalry
25.Temmuz.2010, 14:30
Söylemek istediğimi özetle son kez söyleme istiyorum. Fenerbahçe real madridden kaka yı almak istiyor diyelim. Şöyle birşey söylemek mümkün mü, Kaka'nın değeri 50 milyon, ama kakanın real madridde oynaması ve ilk 11 oynaması yani fenerbahçe kakayı 70 milyon euro ya alır.
Bana çok mantıksız geliyor, eğer fenerbahçe kakayı 70 milyon euro ya alabilicekse zaten kakanın değeri 70 milyon euro demektir.
Sizin demek istediğiniz şu sanırım bunda haklılık payı buluyorum, Kaka nın profili 50 milyon euro yu hakediyor, oyuncunun real de oynaması, ilk 11 oynaması, vs gibi durumlar real madridin oyuncu değerinin üzerinde yani 70 milyon euro ya bırakması anlamına geliyor.
Gerçek hayatta siz kesinlikle haklısınız ancak oyunda gösterilen profil değeri hiçbir anlam ifade etmiyor 10 milyonluk 2 farklı oyuncudan biri 20 ye gidiyor diğeri 11 e gidiyor yani bu sistemin yerine oyuncunun "gerçek fiyatının" gösterilmesi veya bilinmiyor şeklinde hiç gösterilmemesi.
lexoqe
25.Temmuz.2010, 18:17
Bence Transfer Konusunda Sadece Pazarlık Yönünden Biraz Eksiği Var. Diğer Yönlerden Hiç Bir Eksiği Yok. Biraz Daha Düşünüldüğünde Farkedeceksiniz.
C h A o S
25.Temmuz.2010, 18:23
Madem transfer sisteminden konu açıldı bende bir şey soracağım.Takas yolunu kullanan var mı hiç?Mesela az önce denemek amaçlı bir şey yaptım.Sıradan,tanınmamış bir ortasaha oyuncusuna teklif yaptım ancak kabul etmediler.Deneme amaçlı Suarez'i verdim yine kabul etmediler.Bu takas konusu oyunda daha çok aktif edilmeli.Mesela büyük kulüplerlede takas yapmaya çalışıyorum ancak yine yapmıyorlar.
Chivalry
25.Temmuz.2010, 18:27
Takas daha çok mesela senin takımından lugano yu istiyorlardır bu durumda luganoyu onlardan bir oyuncu ile takas etmek istersen kabul edilme ihtimali daha yüksek oluyor.
BaGa TaRKaN
25.Temmuz.2010, 18:33
Her Sezonda En Az 1 Takasım Olur:)
E.Cartman
26.Temmuz.2010, 00:37
Her Sezonda En Az 1 Takasım Olur:)
o da zor mesela Çağlar'ı alırken Galatasaray 1M€ + 3 genç karşılığında anlaştı (sonradan gençler anlaşamadı takımla başkan değişince ama önemli değil :D) ama bu olay fm'de olmuyor 3 tane değil 13 tane genç versen zor kabul ediyorlar yav :icon_confused: :D
Lim10
26.Temmuz.2010, 00:47
Takas olayı çokda zor olmuyor.Yeter ki rakip takım senin her hangi bir oyuncunla ilgilensin.Fenerbahçe kariyerimde Belözoğlu'nu listeye koyunca Napoli ilgilenmiş Emre+8M$ karşılığında Hamsik'i istemiştim ve kabul etmişlerdi.Emre gitmedi o ayrı.Şuanki Preston kariyerimde mesela Coventry zaten satmayı düşündüğüm 29 yaşındaki bir oyuncumla ilgileniyordu, bende üzerine 400K vererek Aron Gunnarson'u kadroma kattım.Takasta karlı çıkmak daha kolay oluyor.Yeterki oyuncular gelmeyi/gitmeyi kabul etsinler.