View Full Version : Efsane Kaptan Damir Mrsiç Basketbolu Bırakıyor
yaman76hakanFB
26.Temmuz.2010, 02:00
Fenerbahçe Ülker’in kaptanı Damir Mrsic, 40 yaşında basketbol kariyerini noktalama kararı aldı. Salsabasket.net’in haberine göre; ülkemize 15 yıl önce Netaş formasıyla adım atan ardından Tuborg, Troy Pilsener, Fenerbahçe, Kazan ve Dinamo Moskova formasını giyip yeniden Fenerbahçe Ülker’e dönüp kaptanlık görevini üstlenen usta basketbolcu halen teklifler almasına karşın kariyerini sonlandırdı.
Mrsic, “Basketbolu bıraktım kesin olarak. Düşündüm, taşındım ve zirvede bırakmak istediğime karar verdim. Bunu F.Bahçe gibi büyük bir camiada yapmak en güzeliydi ve ben de en güzelini yaptım. Karşıyaka, Bornova, Mersin, Antalya gibi takımlardan teklifler aldım ama dedim ya hem zirvede hem de F.Bahçe’de bırakmak istedim. Eğer olursa işin idari kısmında görev almak elbette isterim F.Bahçe’de. Orada şimdi yepyeni bir yapı kuruluyor. Spahija geldi, Aydın abi geldi. Bu ekibin içinde bana uygun bir pozisyon varsa ve bana böyle bir teklif gelirse seve seve kabul ederim. Şimdilik beklemedeyim” açıklamasını yaptı.
kaynak:basketdergisi.com
Not: Haber, nbatrky.com adlı basketbol forumundan alınmıştır.
vego
26.Temmuz.2010, 02:01
Üzüldüm bir Beşiktaşlı olarak seni unutmayacağım :)
yaman76hakanFB
26.Temmuz.2010, 02:04
Bu kara haberi vermek bana mı düşecekti?
Kaç yıldır korkarak bu haberi ilk duyacağım anı merak ediyordum.
Magic Johnson 1991'de kameralar karşısına geçip yüzünden hiç eksilmeyen gülümsemesiyle "HIV virüsüne yakalandım, basketbolu bırakıyorum" dediğinde (15'i doldurmuştum henüz) hüngür hüngür ağlamıştım. Çünkü daha bir hafta öncesi aynı virüs nedeniyle ünlü bir sinema yıldızının ölüm haberini vermişti televizyon...
Jordan -ilk bıraktığı 1993 yazında değil, çünkü o zaman çok ciddiye almamıştık, döneceğine dair yüksek umutlarımız vardı ve yanılmadığımızı gördük- 1998'de bıraktığında adeta NBA'e küsmüştüm. En azından küstüğümü sanmıştım; kopamadım, ayrı mesele... Yeni sezon başlayana kadar süren bir küslük...
Mrsiç ansızın veda etseydi aynı şoku yaşardım. Sağolsun kaptan, alıştıra alıştıra elveda dedi.
Fan'ı olduğum oyuncuların basketbola veda etmesi, Fenerbahçe'ye veda etmesi içimde derin bir yangını körüklüyor, burnumun direklerini sızlatıyor. Zor oluyor kabullenmesi... Son olarak Pier Van Hoojdonk ve Capy Pondexter veda ettiğinde bu acıyı duymuştum. Ama Mrsiç'in vedaı bambaşka oturdu içime...
Yıllar geçsede üstünden
Bu kalp seni unutur mu?
Kader gelip istemeden
Bu kalp seni unutur mu?
Bir hasretlik yüzün vardı
İçinde bir hüzün vardı
Söyleyecek sözün vardı
Bu kalp seni unutur mu?
Bambaşka bir halin vardı.
Farketmeden beni sardı.
Benliğimi benden aldı
Bu kalp seni unutur mu?
Güle güle büyük KAPTAN; güle güle... Elimde olsa da 12 numaralı formanı emekli edip salonun tavanına asabilsem... Senden sonra kimse giymesin onu... Pier'in 17 numaralı formasını Can Arat gibi birisinin giydiğini gördükten sonra karamsarım.
Sen bir EFSANE nasıl olması gerekirse öyle olan gerçek bir LİDER, gerçek bir efsaneydin. Seni unutmak mümkün mü?
Zekirdek
26.Temmuz.2010, 02:08
Duyabileceğim en kötü haberdi. Bu klüp bünyesinde 12 numarayı tek taşıyabilecek abimizdi. Haliyle taraftarın numarası bir tek Mrsic'e yakışırdı. Basketbolu takip etmeye başlama sebebimdi. Süper 3'lük atardı. İnşallah idari kadroda görürüz artık O'nu.
Sekopej
26.Temmuz.2010, 10:30
Futbolda 12 numarayı kimse giyemiyor, basketbolda da Mrsiç vesilesiyle 12 numara artık sadece taraftara bırakılabilir. Hatta bunun için kampanya bile başlatalım sanal alemde.
O çok süre almasa da artık, duruşu yeterdi, Efsane Kaptan, seni asla ve asla unutmayacağız. Keşke bu sezon da olsaydın kadroda, çıkıp bir maçta 2 3'lük atıp, ben hala atarım deseydin bize.
Takım içinde tutulursa bu üzüntü büyük olmaz. Aydın Örs'ün de Mrsiç'i kendi haline bırakacağını sanmıyorum, bu yeni yapılanmada bir görev verecektir ona.
RasAnt
26.Temmuz.2010, 10:49
Vay be yılların Mrsici
A.FaruK
26.Temmuz.2010, 10:56
Vay be küçük bir tatilin donüşünde internette güzel bir haber almak için girdim siteye ama bu haberi almak hiçde hoş olmadı açıkcası. Üzgünüm haddinden fazla ama söyle bi şey var bize sorulsa değil 40 yaşında bırakması 50 yaşında kadar oynasın en azından kenarda bile oturması yeterdi bizim için. Ama yapacak bişey yok bu saatten sonra. Bence klüb 12 numaraya bir vefa örneği göstermeli bu takımın içinde bir görev almalı kaptan. Neyse sözü fazla uzatmanın alemide yok.
UNUTULMAYACAKSIN BÜYÜK KAPTAN.
yaman76hakanFB
26.Temmuz.2010, 14:32
http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2010/03/1mrsic.jpg.jpg (http://www.basketdergisi.com/mrsic-birakmiyorum.html/1mrsic-jpg_thumb-jpg)
Hakan Peker'in o şarkısını hatırlıyor musunuz? "BİR EFSANEYDİ..."
vego
26.Temmuz.2010, 14:33
Burda baya genç görünüyor karizmatik şutör:n:
GodfatheR
26.Temmuz.2010, 14:37
Seni hiç unutmayacağımız KAPTAN. Yerin hiç dolmayacak, bu taraftar seni hiç unutmayacak. Hele ki attığı 3lüğün ardından Da-da-da Damiiiiiiiir Mrsiiiiiiiç anonsunu :uzgun:
El Barto
26.Temmuz.2010, 14:39
Türkiye'ye gelmiş sevdiğim basketbolcular içinde ilk üçte olan bir oyuncuydu.
Petar Naumoski
Khalid El-Emin
Damir Mrsiç
seyretmek çok keyifliydi.
MeMo
26.Temmuz.2010, 14:40
Bana basketbolu sevdiren insan.Basketboldan zerre anlamazken(hala da çok anladığım söylenemez :D) Mrsic sayesinde baskete ilgim olmuştu.Attığı üçlükleri hiç bir zaman unutamayacağım.Yeni salona forması asılmalı.Valla bir kötü oldum bu haberi görünce...
Erdi_1907
26.Temmuz.2010, 15:45
Büyük kaptan seni unutmayacağız. 3'lüklerini izlemek için az akın etmedik Abdi İpekçi'ye. :)
BleedingMoon
26.Temmuz.2010, 15:47
arada sırada tribünlerden sahaya inip bir üçlük attıktan sonra gitsin.
Varonil
26.Temmuz.2010, 17:49
Basketbolu Mrsic sayesinde sevmştim.Futbolda Alex ne ise,basketbolda da Mrsic o dur benim için.Birgün ayrılacağını bilmeme rağmen her geçen günde bu gerçeği kabullenmeyerek onu seyretmenin tadını çıkarmaya çalışıyordum.Fenerbahçe de efsane olmak kolay değildir,Mrsic bugün bu noktada basketbol şubemizin efsanesidir.Onu hep attığı üçlüklerle hatırlayacağım.Ataşehir'deki yeni spor salonumuzda mutlaka onun forması asılması,büyük Kaptan'a bu vefa örneği gösterilmelidir.
Raten
26.Temmuz.2010, 19:09
Mutlaka yönetimde görev almalı.İçimizden biri gibi oldu oyunuyla duruşuyla.Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi futbolda Alex neyse basketbolda da Mrsiç.Güle güle demiyorum.Hep İstanbul'da Fenerbahçe ile kalacağını umut ederek.
EndoplazmiK RetikuluM
26.Temmuz.2010, 19:19
Elveda Üçlük Kralı...
Seni Unutmayacağız...
Revolution
27.Temmuz.2010, 01:46
Tam bir "oyuncu", tam bir şutör,tam bir profesyonel.. Seni parkelerde göremeyecek olmak üzücü Mrsic. Efsane oldun ezeli takımda da olsa kalbimizde taht kurdun...