Log in

View Full Version : "Alonso karaktersiz"

vego
26.Temmuz.2010, 15:04
Almanya Grand Prixi'nde Fernando Alonso'nun Felipe Massa'yı takım kararı ile geçip birinci olmasının yankıları sürüyor.
http://media1.ntvspor.net//C/I/52/alonso600_F0UUH.jpg
Almanya Grand Prix'sini Ferrari pilotu Fernando Alonso kazandı. Ancak yarışa Ferrari'nin takım emirleri damgasını vurdu. 49. turda takım kararıyla Felipe Massa'yı geçen Fernando Alonso'nun birinciliği, tartışmaları da beraberinde getirdi.
Formula 1'de takım emirlerinin yasak olmasına rağmen Ferrari'nin bu yöntemi kullanmasına çeşitli tepkiler geldi. İşte bunlardan bazıları:
Stefano Domemicali (Ferrari Takım Şefi): "Biz bir takımız ve kendimiz için en iyi kararları almak zorundayız. Bu yüzden kararımızı Massa'ya ilettik ve bu uyarıyı dikkate almaları için dua ettik. Bir ceza alacağımızı düşünmüyoruz."
Fernando Alonso: "Şundan eminim ki Massa Ferrari için en iyisini istiyor. Böyle bir durumda kavga etmek ve risk almak doğru bir davranış olmazdı."
Felipe Massa: "Ben her zaman kazanmak istiyorum. Bu yüzden ikincilikle mutlu olduğumu söyleyemem. Ancak bizim için takımın başarısı daha önemli, bu yüzden alınan kararlara saygı duymak zorundayız."
Christian Horner (Red Bull Takım Şefi): "Bu davranış Formula 1 ruhuna aykırı. Pilotlar birbirleriyle özgürce yarışmalı. Bu tarz takım kararları, izleyiciyi Formula 1'den uzaklaştırıyor".
Michael Schumacher: "Olanları anlayışla karşılıyorum. Geçtiğimiz senelerde ben de böyle tartışmaların içinde kalmıştım. Takımlar dünya şampiyonluğu için çok çalışıyor, ve her puanın altın değerinde olduğunun bilincindeler."
Niki Lauda (Eski F1 şampiyonu) : "Bugün maalesef Formula 1 için utanç verici bir gün. Spor ruhu büyük yara aldı. Fernando yarıştan sonra çok yanlış açıklamalar yaptı. Bana göre tamamen saçmaladı. Fernando Alonso'nun bir karaktere sahip olduğunu düşünmüyorum."
Hockenheim'da yaşanan bu olay, daha uzun süre tartışılacağa benziyor.

El Barto
26.Temmuz.2010, 15:49
Takım kararları yasaklanmamış mıydı?

Addolorato
26.Temmuz.2010, 16:33
Michael ile Rubens arasındada böyle bir olay yaşanmıştı. Bence gayet mantıklı bir olay.

GodfatheR
26.Temmuz.2010, 17:45
Başarı için her yol mübah.

yunusgs
26.Temmuz.2010, 18:44
Massa'nın birinci olması,Red Bull takım şefinin işine yarayacaktı tabi.Kim ister pilotlarının hemen ensesinde bir pilotun olmasını.Massa'nın kazanmasını yeğlerlerdi.Takım,Massa'nın kötülüğünü istemez.Ama mevcut durumda Alonso'nun 1.olması gerekiyordu ve takımda böyle yaptı.Doğru karar.

Zekirdek
26.Temmuz.2010, 19:27
Doğru bir karar ve Ferrari ceza almamalı. Çünkü Massa'nın yeni sözleşmesindeki maddeye göre Massa takımın 2. pilotu ve buna uyması gerekirdi. Olması gereken oldu.

sakary Ali
26.Temmuz.2010, 20:40
Doğru bir karar ve Ferrari ceza almamalı. Çünkü Massa'nın yeni sözleşmesindeki maddeye göre Massa takımın 2. pilotu ve buna uyması gerekirdi. Olması gereken oldu.
Bunu nasıl bu kadar kesin söylüyorsun..Sözleşmesinde 2.pilot olacaksın diye madde olamaz.

Bu olay tamamen saçmalık.Alonso Massa'yı geçemeye çalıştı ancak Massa savunma yapınca telsizden takıma "Bu Saçmalık" diyerek mesaj gönderdi.Ardından Ferrari Massa'ya resmen yerini bırak dedi.

Zaten podyumda ve basın toplantısında Massa'nın yüzünden tavırlarından herşey anlaşılıyordu.Massa'ya telsizden söylenenleri yorumlarmısın diye soru sordular Massa "herşey ortada" dedi.Alonso'ya geçilirken hata mı yaptın dediler; "Hayır geldi geçti " dedi.

Böyle emirler F1'de hep uygulanmıştır.Ama sezonun daha bitmesine 8 yarış varken böyle aptalca birşey yapılmaz.Ferrari yönetimi dubleye giderken 1 çuval inciri berbat ettiler.

Massa şampiyonluğu 7 puanın altında bir farkla kaçırırsa neler olacak çok merak ediyorum.Daha şampiyonun bitmesine 8 yarış.Daha toplanabilecek 200 puan var

10 puanlık sistemde 2 yarış kala yani toplam 20 puan varken, 18 puan farktan şampiyona dönebiliyorsa (kimi'nin şampiyonluğu) 200 puan alınabilecek varken 72 puan kapanmaz mı?

Birde Alonso çıkmış Felipe'den hızlıydım diyor.Geç kardeşim o zaman geç.4-5 tur Massa daha hızlı turlar atıyor 4-5 tur Fernando.Ferrari kenar yönetimi başta Domenicali olmak üzere resmen aptallık yaptılar.

sakary Ali
26.Temmuz.2010, 20:43
Takım kararları yasaklanmamış mıydı?
Yasaklandı.Ferrari böyle birşey yaptığı için 100.000 $ ceza geldi.Ayrıca bir ihraç kararı olabilir.Konu Dünya Motor Sporları konseyine götürüldü.

Zekirdek
26.Temmuz.2010, 20:54
Yasaklandı.Ferrari böyle birşey yaptığı için 100.000 $ ceza geldi.Ayrıca bir ihraç kararı olabilir.Konu Dünya Motor Sporları konseyine götürüldü.

Herşey olur ihraç olmaz. Yapamazlar.

El Barto
26.Temmuz.2010, 21:09
İş Alonso Massa işi değil arkadaşlar. Yerlerini değiştir Alonso yol verirdi. Sürücüleri bağlayan bir durum değil yani.

SAİT71
27.Temmuz.2010, 10:44
Etik değil bu. Yarışın kaderi neyse o olmalı. BBence caydırıcı bir ceza gelmeli. Bende Massa'nın yerinde olsam bende kızarım. Hakkım olan bir yarışta takım sen durda o birinci olsun derse orda sinirlenirim.. Yanlış karardı..

LeqenDary
28.Temmuz.2010, 14:13
Bu kadarda olmaz ama biraz pilotların yarışmasına izin versinler .Takım emrinde de suç var ama Massa ben gerçek bir pilotum diyerek uymayabilirdi buna .Ferrari'ye olan olan nefretim bir kat daha arttı .3 F'in de karizması çizildi .(Ferrari, Fernando, Felipe)