Log in

View Full Version : Fenerbahçe - Young Boys | Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu 2.Maç

Varonil
02.Ağustos.2010, 10:43
http://img94.imageshack.us/img94/6271/adszixr.png (http://img94.imageshack.us/i/adszixr.png/)

RasAnt
02.Ağustos.2010, 10:47
Aynı futbolcular bakalım çarşamba ne yapacaklar

SAİT71
02.Ağustos.2010, 10:59
Emin değilim bu maçtan Lugano yine olmayacak. Ne transfer var ne birşey. Belki 0-0 1-1 gibi skorlarla eleriz ama zor bir maç olacak.

Facx
02.Ağustos.2010, 11:14
young boys ilk maçaki kadar şanssız olmazsa bu maçı kazanabilir

Since-1907
02.Ağustos.2010, 11:27
Saha , seyirci avantajımızla maçı kazanacağımızı düşünüyorum.Bu maç Lugano büyük ihtimalle sakatlığından dolayı takımdaki yerini alamayacak ama Gökhan Gönül forma giyecek.Kazım'ın yerine de Dia oynayacak sanırım.Umarım çok zorlanmadan rahat bir maç çıkararak turu geçeriz.

Bu arada inşallah Ajax veya Zenit'ten biri elenir de diğer turda seribaşı oluruz (:

Varonil
02.Ağustos.2010, 11:27
Kesinlikle ilk maç gibi olmayacak,ilk maçtan gereken derslerin çıkarıldığını düşünüyorum.Dia bu maçta ilk 11'de başlayabilir.

2-0,3-0 gibi bir skorla kazanırız ..

Revolution
02.Ağustos.2010, 11:33
1-0 Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyorum ve rahat bir maç olacaktır.

yaman76hakanFB
02.Ağustos.2010, 13:26
İnşallah kazanırız. Kazanmak zorundayız. Nasıl bir savunma dördüyle ve kurgusuyla çıkacağız; bu çok mühim olacak... Dengesiz yakalanmamalı, orta sahada top kaybetmemeliyiz. Bir kaza golünde paniklemeden devam etmeliyiz.

nannar
02.Ağustos.2010, 15:46
ilk maçın aynısı olmaz. young boys saldırmaya çalışır yine ama bu kez savunmada gökhan gönül ve lugano da olacağı için FB ilk maçtaki kadar çok pozisyon vermez. Bence Fb açısından en önemli şey kanatların ve ortasahaların defansa ne kadar yardım edeceğidir. Zira ilk maçta Cristian savunmaya gömüldü, Stoch ve Kazım da yardım etmeyince savunma 4 lüsüne yardım eden tek Emre kaldı. O da yetmedi. Bu maçta eğer bu yanlışı tekrarlamazlarsa çok rahat turu geçerler. Ama yine yardım etmeden oynarlarsa young boys ilk maçtaki kadar olmasa da pozisyona girer. Doğruları yaparsa FB 2-3 farklı kazanır...

Zekirdek
02.Ağustos.2010, 15:49
ilk maçın aynısı olmaz. young boys saldırmaya çalışır yine ama bu kez savunmada gökhan gönül ve lugano da olacağı için FB ilk maçtaki kadar çok pozisyon vermez. Bence Fb açısından en önemli şey kanatların ve ortasahaların defansa ne kadar yardım edeceğidir. Zira ilk maçta Cristian savunmaya gömüldü, Stoch ve Kazım da yardım etmeyince savunma 4 lüsüne yardım eden tek Emre kaldı. O da yetmedi. Bu maçta eğer bu yanlışı tekrarlamazlarsa çok rahat turu geçerler. Ama yine yardım etmeden oynarlarsa young boys ilk maçtaki kadar olmasa da pozisyona girer. Doğruları yaparsa FB 2-3 farklı kazanır...

Lugano sakat.

GodfatheR
02.Ağustos.2010, 16:00
İlk maçta adamlar bizi oyunlarıyla ambale etti. Onları Kadıköy'de öyle bir yenmeliyiz ki "ahh bu adamları nerden kızdırdık" demeliler.

LifeYourself
02.Ağustos.2010, 16:17
bence o atmosferde ezilir boyslar:D

SAİT71
02.Ağustos.2010, 16:18
Valla savunmada Lugano olmayınca ne olursa olsun ben bu takıma güvenmiyorum arkadaş. Gördük ilk maçtaki avanaklıkları...

nannar
02.Ağustos.2010, 16:41
lugano yoksa iş yine sakat. valla fb liler alınmasın ama atmosfer falan yalan oluyor avrupa maçlarında. eskidendi o "kadıköy cehennemi" " ali sami yen cehennemi" falan :) elin oğlu gelip çatır çatır da oynuyor. inşallah bu cumaya 3 takımı da tur geçmiş olarak konuşuyor oluruz. işin garibi 3 rakip de birbirinden rezil ama bizim 3 takım da şu anda turu cebine koyamadı :D

Varonil
02.Ağustos.2010, 20:07
Lugano'nun Milli Takım ile Gana maçından kalma sakatlığı devam ediyor.Bunun için Uruguay Futbol Federasyonundan detaylı bir rapor istenecek.

Sevindirici haber ise İlhan Eker hızlı bir iyileşme kaydederek akşam antremanında takım ile birlikte çalıştı.Young Boys maçına yetişirse çok güzel olacak.

Bu arada,bu maçta Türk Telekom tribününde olacağım.Gelecek arkadaşlar olursa önceden görüşebiliriz veya maçı birlikte seyredebiliriz.

izmer96
03.Ağustos.2010, 01:04
ilk maci izleyemedigim icin Young Boys'un nasil bir futbol oynadigina iliskin hic bir fikrim yok fakat FB nin bu takimi evinde her sartta cok rahat yenip elemesi gerekir ki oylede olucakdir zaten

di canio
03.Ağustos.2010, 03:47
lugano yoksa iş yine sakat. valla fb liler alınmasın ama atmosfer falan yalan oluyor avrupa maçlarında. eskidendi o "kadıköy cehennemi" " ali sami yen cehennemi" falan :) elin oğlu gelip çatır çatır da oynuyor. inşallah bu cumaya 3 takımı da tur geçmiş olarak konuşuyor oluruz. işin garibi 3 rakip de birbirinden rezil ama bizim 3 takım da şu anda turu cebine koyamadı :D

3 rakip birbirinden rezil de, 3 takımımız da birbirinden rezil gözüküyor son oynanan maçlara bakılınca :)

BleedingMoon
03.Ağustos.2010, 03:50
cristian ve emre'nin çok iyi oynaması, alex'in de artık iş yapması ve pas trafiğine katılması lazım. orta sahaya hakim olursak rahat oluruz. bunun için stoch ve dia da takım oyununa destek vermek zorundalar tabi.

ozaniel
03.Ağustos.2010, 04:14
Bence Christian'ın oynamaması gerek, onun yerine Selçuk daha çok iş yapar bence.

Universal
03.Ağustos.2010, 11:12
Bu maçı kazanırız, Young Boys arada lig maçı oynadı ve bu sezon lige çok kötü başladılar, Kadıköy atmosferini kaldıramazlar.

Varonil
03.Ağustos.2010, 16:18
Takımımız Saracoğlu’na Çıkıyor

03 Ağustos 2010 Salı

Profesyonel Futbol Takımız, 2010-2011 Sezonu kapsamında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda taraftarlarımızla buluşmaya hazırlanıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndaki rakibimiz Young Boys'la yarın 21:15'te yapacağımız rövanş mücadelesinde takımımızı şu an itibariyle 40 bin taraftarımızın desteklemesi bekleniyor.

20 bini aşan kombine kart sahibine 20 bini aşan biletli taraftarımızın eşlik etmesi beklenen mücadele için Migros Tribünü biletleri tükenirken, diğer tribünlerimiz için satışlar sürüyor.

Taraftarımıza, gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle şimdiden teşekkür ederiz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

yaman76hakanFB
03.Ağustos.2010, 16:21
Aykut hoca ilk defa Kadıköy'de sahne alıyor. Bu açıdan, onun teknik adam olarak taraftarla bütünleşeceği ilk maç olması nedeniyle ayrıca çok özel...

Sekopej
03.Ağustos.2010, 16:25
Aykut Kocaman için o stad dolmalı, 40 bin hiç de fena değil, 20 binin üzerinde kombine satılması, üstelik kombineleri hareketlendirecek flaş bir isim alınmamasına rağmen idare eder.

Geçen hafta İlhan 6 hafta sakat demişlerdi, dün de idmana çıktı, oynayabilecek diyorlar. Lugano olmadıktan sonra aslında çok da önemli değil savunmada kimin oynadığı.

Gökhan muhtemelen ilk 11 başlayacak ve Önder'i görmeyeceğiz, Lugano-Bekir yan yana oynayabilir. Sol bekte Santos olacak, önlerinde Cristian-Emre, kanatlarda Dia, Stoch, ortada Alex ve forvette Gökhan. Kadroda olmayacağı kesin isimler ise, Lugano, Mehmet, Özer, Uğur Boral, Güiza ve Kazım.

sananes
03.Ağustos.2010, 16:47
mehmet ve özerin acilen dönmesi lazım alexe alternatif gerek.hep söylüyorum aykut hoca nerdeyse forvet diyeceğimiz tarzda oynatmak istiyo kanatları yani bu şekilde oynarken alex sırıtacaktır takımda.orta saha 3lüsü çift yönlü olmak zorunda yoksa başarısız olur aykut kocaman.ligden bahsetmiyorum her türlü alexli bi takım şampiyonluga oynar ligde ama avrupada zor gibi bu sene alexten verim almak.

alex2009
03.Ağustos.2010, 16:54
İlhan Eker takımla çalışmış yarın oynayabilirmiş.Hani bu adam 6 hafta yoktu :D

LifeYourself
03.Ağustos.2010, 17:03
adam inanmış:D

Varonil
03.Ağustos.2010, 18:43
Kocaman: "Güiza kalırsa..."

Aykut Kocaman, Young Boys maçı öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Odası'nda bir basın toplantısı düzenledi. İlk maçtaki kötü görüntüyü iyiye çevirmek istediklerini belirten Kocaman, "Emre'nin de dediği gibi, performans olarak ilk maçta yeterli değildik ama sonuç sevindiriciydi. Esas olan, yarınki maçta bunun gerçekten avantaj olduğunu göstermek. Bizim için en önemli şey turu geçmek. İlk maçta kötü görüntülerimiz vardı. Hepimiz bunun farkındayız. Yarınki maçta bunu nispeten iyiye çevirmek istiyoruz" dedi.

İlk maçta takım savunması kötüydü

Lugano'nun sakatlığı ve ilk maçta defans hattının iyi bir görüntü vermediğinin hatırlatılması üzerine Aykut Kocaman, "Lugano'nun sakatlığının ötesinde, esas probleme geç gelmesi. Sağlam da olsaydı, geç geldiği için randımanlı oynaması mümkün görünmüyordu. Sakatlığı, tuzu biberi oldu. Oyunculardan ziyade takım savunması iyi değildi. Bunu tamir etmeliyiz, yarın ve ilerleyen maçlarda. Bu durum kapasitesi ve forma tecrübesi yüksek oyuncuların aramıza katılmasıyla düzelecektir. Sakatlığından ötürü Lugano'nun futbol hayatının tehlikeye girdiğini söylemek hayalcilikten de öte çok iddialı bir söz olur. Lugano hakkındaki tahminimiz ve beklentimiz, ilk lig maçı veya turu geçersek bundan sonraki Şampiyonlar Ligi maçına yetişeceği yönünde. Sakatlık durumunun sizin söylediğiniz kadar olduğunu tahmin etmiyoruz" diye konuştu.

Sakatların takıma katılması transfer kadar önemli

Transfer ve beklentiler konusunda ise Aykut Kocaman, "Camiada böyle bir sıkıntı çok net gözüküyor. Bu konuda basının da beklentisi var. Basının da beklentisiyle büyük bir sıkıntı varmış gibi görülüyor. Benim de beklentim var ama yazıldığı çizildiği gibi değil. Benim beklentim tanıdığım ve performansını şekillendirebildiğim oyuncuların takıma katılması yönünde. Forvet arayışı ve transferi bu işin kaymağı olacak ama; Özer, Mehmet Topuz, Gökhan Gönül, Lugano ve Uğur Boral gibi oyuncuların takıma katılması da en az yabancı forvet arayışı kadar önemli" dedi.

Kalırsa, Güiza'dan faydalanmaya bakacağız

Güiza ile ilgili problemin ertelendiğini ve konunun Young Boys maçı sonrası ele alınacağını belirten Aykut Kocaman, "Güiza düzeldi. Onun hakkındaki tasarruf bilinen tasarruf. Ayrılma veya kalma yolunda bir şey çıkmazsa, Güiza'dan faydalanmaya bakacağız. Bu konuyu 2-3 gün sonra düşünmeye başlayacağız. Güiza problemini Perşembe veya Cuma gününden itibaren düşüneceğiz" diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi'ni istiyoruz

Young Boys maçının gönderilecek oyuncuların belirlenmesinden çok Fenerbahçe'nin hedefleri açısından önemli olduğunun altını çizen Aykut Kocaman, "Young Boys maçının en büyük kriteri; bu takımımız Şampiyonlar Ligi'nde yer almak istiyor. Bu maç, bizim Şampiyonlar Ligi'ne yükselmemiz için bir araç olacak. Fenerbahçe'nin Young Boys'u nasıl eleyeceğini düşünüyoruz ve tüm konsantrasyonumuz bu yönde" dedi.

Aksilik olmazsa Dia sahada

Young Boys maçı kadrosuyla ilgili ipuçları da veren Aykut Kocaman, "Kadroyla ilgili çok açık bir bilgi vermeyim ama Gökhan gönül 1 haftadır idmana çıkıyor, uzun bir dönemden sonra ürkekliğinin olması normal. Burada karar, Gönül'ün kendini ne kadar hazır hissettiğiyle ilgili. Gönül önemli bir oyuncu.Dia ise bir aksilik olmazsa yarın sahada olacak. Maça 24 saatten fazla bir süre var ama bugün için Dia'nın kadroda olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Son olarak transfer konusuna tekrar dönen Fransa'dan oyuncu transfer etmenin tek tercihleri olmadığın belirten Aykut Kocaman, "Transfer 1 Eylül'e kadar olacaktır. Buna son transfer demek yanlış olur. Hem Fenerbahçe hem de diğer takımlar için bunu söylemek yanlış olur. İhtiyaç olursa başka oyuncu da düşünürüz" dedi.

03.08.2010

Kaynak : Fenerbahce.org

Sekopej
04.Ağustos.2010, 17:49
Biletler tükenmiş, kombineciler tatilde değilse Aykut Kocaman'ın ilk maçı kapalı gişe olacak.

Kadro zaten belli gibi, Gökhan ve İlhan'ın durumuna göre Bekir ve Önder oynayacak, Kazım yerine de Dia olacak, diğer oyuncular ilk maçla aynı.

Yine bol gollü bir maç bekliyorum, mutlaka gol yeriz, yediğimizden fazlasını atarak turu geçeriz diye düşünüyorum.

SAİT71
04.Ağustos.2010, 17:58
Arkadaşlar D-Smart verecek maçı acaba gece maçın tekrarı olacak mı FBTV'de felan. Maçın tekrarını izlemek istiyorumda...

Varonil
04.Ağustos.2010, 18:39
Arkadaşlar D-Smart verecek maçı acaba gece maçın tekrarı olacak mı FBTV'de felan. Maçın tekrarını izlemek istiyorumda...

FBTV gece 12 haberlerinde maçın tekrarını verir mutlaka.Veya 00.30'da filan Star da verir belki.

RasAnt
04.Ağustos.2010, 20:07
Maç başlasın artık :) önder oynamayacak güzel

A.FaruK
04.Ağustos.2010, 20:23
Eksiğimiz çok daha sezon başı bir sürü sebep gösterilebilir ama yinede ufak da olsa bir parıltı görmek istiyor insan. İnşallah onuda gösterirler.

Lucas Neill
04.Ağustos.2010, 21:10
Ilhan ilk 11 de, 6 hafta yok muydu yav helal olsun hizli iyilesmis :)

uAnil94
04.Ağustos.2010, 21:15
Fenerbahçe: Volkan Demirel, İlhan, Bilica, Bekir, Andre Santos, Dia, Emre, Cristian, Stoch, Alex, Gökhan Ünal
Young Boys: Wölfi, Sutter, Dudar, Affolter, Jemal, Spycher, Degen, Doubai, Costanzo, Lulic, Bienvenu

Kaynak:Ntvspor

yaman76hakanFB
04.Ağustos.2010, 21:21
Kötünün iyisi olarak belki Christian yerine bir Selçuk tercihi olabilir miydi?

Bunun dışında eldeki malzemeye nisbet çıkabilecek en iyi kadro... Malesef...

Sekopej
04.Ağustos.2010, 21:27
Ben de Selçuk'u seçerdim, geçtiğimiz sezonun son bölümünde iyiydi, üstelik bu maçı Hiddink izleyecek ve Selçuk haftaya oynanacak milli maçın kadrosuna girebilmek için de ayrı bir hırsla oynayabilirdi.

Diğer oyuncular zaten beklenen oyuncular, Gökhan da 2. devre oynamaya başlar ve artık hep kadroda olur umarım, sakatlık yaşamadan.

BleedingMoon
04.Ağustos.2010, 21:28
selçuk cristian'dan iyi mi? etmeyin arkadaşlar, eylemeyin.

Sekopej
04.Ağustos.2010, 21:31
Geçen sene Cristian'ın sakatlanıp Selçuk'un oynamaya başladığı maçla 8 maçlık seri yakalanmıştı. Fiziki mücadele bakımından Selçuk daha iyi, Cristian'ı hiç ikili mücadelelerde göremiyoruz ama Aykut Kocaman'ın oturtmak istediği sistem daha çok pasa dayalı olduğundan, pas özürlüsü Selçuk yerine Cristian'ı tercih ediyor.

vego
04.Ağustos.2010, 21:31
Fenerbahçe ye başarılar umarım geçer turu:) kadro güzelde ilhan sağ bek galiba sağ bek için biraz ağır kalmazmı?Önderden daha iyidir herhalde:D

Sekopej
04.Ağustos.2010, 21:32
İlhan sağ bek olamaz adam sol ayağını kullanıyor.:D Sağ bekte Bekir oynayacak, Bilica-İlhan stoper.

vego
04.Ağustos.2010, 21:33
ben kadro dizilimini dr-dc-dc-dl zannettimde:D

BleedingMoon
04.Ağustos.2010, 21:38
cristian ligin ilk yarısında çok iyiydi. çift yönlü bir oyuncu. maça kendini vermesi lazım.

yaman76hakanFB
04.Ağustos.2010, 21:51
Maçın devre arasında Nevin Yanıt, madalyasıyla Fenerbahçe taraftarının karşısına çıkacakmış. Birkaç saat önce de staddaki Fenerium'da imza proğramı varmış. Uzun kuyruklar vardı. Taraftar bağrına bastı onu... Gerçekten gurur verici...

Christian ilk geldiği dönem en azından iyi bir kesiciydi. Topsuz oyunda iyiydi. Şimdi ne toplu, ne topsuz oyunda görebiliyoruz onu... Kademeye bile girdiğini görmez olduk. Selçuk en azından topsuz oyunda var... Kötünün iyisi olarak...

goosfraba
04.Ağustos.2010, 22:12
bu futbolla 10. haftaya kalmadan ya hoca gider ya da yönetim.

SAİT71
04.Ağustos.2010, 22:13
maçı izleyebilen arkadaşlar zaman zaman hem pozisyon hemde takımın oyunu hakkında bilgi verirlerse memnun olacağız..

goosfraba
04.Ağustos.2010, 22:15
maçı izleyebilen arkadaşlar zaman zaman hem pozisyon hemde takımın oyunu hakkında bilgi verirlerse memnun olacağız..

direk özet geçeyim.

çok kötü oynuyoruz.

defans - ortasaha - forvet arasında uyumsuzluk var.

SAİT71
04.Ağustos.2010, 22:32
Evet bende online izlemeye başladım...

kötü oynuyoruz maalesef :(

Takımda bir Volkan var bel bağladığım..

SAİT71
04.Ağustos.2010, 22:41
Hayırlı olsun elendik...

Dk 41 1-0 öndeler.. Hala Bilica Bekir felan devam etmeli miyiz?

uAnil94
04.Ağustos.2010, 22:41
1-0 Bienvenu

Börk
04.Ağustos.2010, 22:43
Bienvenu atmış,kötü oldu.

metaLwrath
fiyasko bir gol.. fenerin işi zor.

LaigLeNoiR
Ayakta duran tek Fenerbahçe'li Emre ile birlikte Volkan idi ancak dayanamadılar.

1-0

SAİT71
04.Ağustos.2010, 22:44
Hala devam etsinler transferleri yapmamaya...

LaigLeNoiR
04.Ağustos.2010, 22:47
Guiza'ya bir de Dia eklendi. Üflese gol olucak ama püfledi diyor spiker :D

vuque
04.Ağustos.2010, 22:47
Ahh Dia ahh ya düzgün bir pas ver yada düzgün bir şut çek bu nedir yani?

deniz.91
04.Ağustos.2010, 22:48
Aykut kocamanın işi çok ama çok zor

uAnil94
ajax 1-0 yeniliyor.

RaSenGan
Naptın Dia :D Fenerbahçe kötü oynuyor.Savunma zaten berbat.Bekir-İlhan-Bilica üçlüsü adamlara at koşturtuyor.Fenerbahçe toparlanmalı yoksa fark açılabilir.

DaveJones
04.Ağustos.2010, 22:49
Takım birbirinden çok kopuk. Çok dağınık görüntüsü verdiler şu ana kadar. Böyle olursa işimiz zor. İnşallah ikinci yarı toparlanırlar.

Ahmet Göktaş
04.Ağustos.2010, 22:50
Maçı 38 dakika sorunsuz izledim ve 39.dakikada yayın gitti , 42 de yayın geldi ve gol olmuş. Yok cidden bende bir şanssızlık olduguna inanıyorum artık.

2. yarı döner maç.

deniz.91
04.Ağustos.2010, 22:52
2. yarı döner maç.
bu umut ışığını ögren bir tek sensin heralde:)

ForsakeN
04.Ağustos.2010, 22:52
Lugano kurtar bizi :(

BleedingMoon
04.Ağustos.2010, 22:54
bekir'in yerinde okan alkan ondan daha mı kötü oynar, merak ediyorum.

Ahmet Göktaş
04.Ağustos.2010, 22:55
bu umut ışığını ögren bir tek sensin heralde:)

İlkyarıdaki oyuna göre söylemiyorum , duruma göre söylüyorum yani nasıl nasıl o maç 2.yarı döner , isterse fener 9 kişi kalsın. Taraftarlar Chelsea maçının 2.yarısındaki gibi bir hava oluştursa o maç 4-1 , 5-1 olur ama öle bi hava göremedim :) 2-1 biter o yüzden :)

nannar
04.Ağustos.2010, 22:56
ilk maçın aynısı ama YB deplasmanda oldugu için çok cesur saldırmıyor. gerçi 0-1 önde gittikleri sürece deli gibi saldırmak yerine dengeli hücum edecekleri de kesin. Volkan yine 2-3 pozisyon çıkardı. Son anlarda Dia'nın pozisyonu çok netti. Fenerbahçede sorunlar aynı. Orta alandakiler savunmaya yeterince yardım etmiyorlar savunma arkasına çok top yiyorlar. 2. yarı Fenerbahçe toparlanmazsa 2.'yi de yiyebilir. Zaten YB hiç baskı yiyecek gibi de durmuyor. FB bu turu atlamak istiyorsa gerçekten 2. yarıda çok ama çok iyi mücadele etmek zorunda çünkü rakip fizik olarak da güçlü duruyor.

Bordo61Mavi
Golden sonraya bakabildimde, Fenerbahce kanatlara inmiyor daha cok ordaki adamlari ceza sahasi icinde kullanmak istiyor. Kanatlara inseler oyunu genisletseler bisiler olabilir.

deniz.91
İlkyarıdaki oyuna göre söylemiyorum , duruma göre söylüyorum yani nasıl nasıl o maç 2.yarı döner , isterse fener 9 kişi kalsın. Taraftarlar Chelsea maçının 2.yarısındaki gibi bir hava oluştursa o maç 4-1 , 5-1 olur ama öle bi hava göremedim :) 2-1 biter o yüzden :)
Bilicada falan hiç gaza gelecep bir tip görmüyorum:)

Lorik Cana19
Maçın döneceğine dair hiçbir ışık yok bence. Young Boys şüphesiz daha iyi, bu bir gerçek. Degen, Costanzo ve siyahi forvet çok iyi Young Boys'da. Sol açıkları da Bekir'i bir hayli zorluyor.

Crazycat
04.Ağustos.2010, 22:58
Geçen sene Cristian'ın sakatlanıp Selçuk'un oynamaya başladığı maçla 8 maçlık seri yakalanmıştı. Fiziki mücadele bakımından Selçuk daha iyi, Cristian'ı hiç ikili mücadelelerde göremiyoruz ama Aykut Kocaman'ın oturtmak istediği sistem daha çok pasa dayalı olduğundan, pas özürlüsü Selçuk yerine Cristian'ı tercih ediyor.
Takımın daha pas yaptığını göremedik, ee o zaman Cristian'ı oynatmanın onda ısrar etmenin manası ne anlamadım.Ayrıca inşallah Dia'nın ilk maçı dolayısıyla bi heyecanı falan vardır da atar üzerinden yoksa 2. Güiza vakası olacak gibi.:D.Sağ kanada hangi isimler konuşulurken kimler geldi bir de forvet konusu var ki çık içerisinden...

yaman76hakanFB
04.Ağustos.2010, 22:58
Dia ve Stoch dışında bire birde adam geçecek futbolcumuz yok. Top bu iki oyuncuyla daha sık buluşmalı ama Alex efendi nedense onları topla buluşturmaya hiç ama hiç niyetli değil... Gökhan Ünal'a alamayacağı ara pasları atmakla meşgul... Dia'yı iyi buldum. Biraz cesur olup şut atsaydı golüde bulacaktı. İlk maç sendromu... Christian bir defa kademeye girdi, onun haricinde safi zarar... Alex aynı şekilde...

Birkaç duran top bulduk. Ama -haşa- sanki onları Alex'in kullanması kutsal metinlerde yazılı bir emir mi sanılıyor ne? Beyefendinin gücü yetmiyor topu kaldırmaya, her duran topa maydonoz oluyor...

Sorun çok... Kenarda "şu girse" denecek hazır oyuncu yok...

Haydi hoca; Al şu Alex'i kenara... Sür Semih'i...

Yahut Caner Stoch'un mevkiine geçsin, Stoch Alex'in yerine... Ne bileyim; bir hamle... Haydi hocam...

nannar
04.Ağustos.2010, 23:00
Gökhan ve Selçuk giriyor sanırım... bence yerinde bu değişiklikler

Rick Nelson
04.Ağustos.2010, 23:02
Gol pası gerçekten mükemmeldi, gol de o güzellikte oldu.Fenerbahçe'nin elenmesi durumunda Fenerbahçe'nin iç durumları yine karışır.Aykut Kocaman'ın hamlelerini yavaş yavaş oyuna sürmeye hazırlanıyor..

Aydin
04.Ağustos.2010, 23:03
sabri'den kötü sağ bek gördüm ya, ölsem de gam yemem.

Revolution
04.Ağustos.2010, 23:04
Acilen toparlanıp bu maçı kazanmamız lazım. Oyuncuların birçoğu o kadar ruhsuz ki takımda rehavet mi var, çok mu kendilerinden eminler, hazır mı değiller çözemedim. Fenerbahçe ilk 15 dakikada gol atamazsa maç iyice kısır döngüye girer. Tek temennim 1 gol daha yemememiz.

BleedingMoon
04.Ağustos.2010, 23:04
alex bu takımda yapabileceği her şeyi yaptı. süresini doldurdu.

alex'e hayranlık duyuyorum. avatarımdan da anlaşılacağı üzere ronaldinho ve roberto carlos'la birlikte en çok sevdiğim oyuncudur. ancak bu takımda süresini doldurdu. yapabileceği her şeyi yaptı. değişiklik için gitmesi gerek.

kurtarıcı olarak selçuk girdi oyuna. sakat ya da hazır olmayan gökhan girdi. ortadan ikiye ayrılmasa bari...

RaSenGan
04.Ağustos.2010, 23:05
Alex çıktı Selçuk girdi.Ne alaka şimdi ?

deniz.91
04.Ağustos.2010, 23:08
Bence faydalı bir değiiklik bu maçta selçukun daha çok faydası olacaktır

vuque
04.Ağustos.2010, 23:08
Bilica bu golü atsa düşünemiyorum :zuhaha

nannar
04.Ağustos.2010, 23:09
Alex'in çıkması iyidir . Artık duygusal bakmamak lazım. mücadele eden oyuncular olması lazımdı sahada. Ajax'da 1-0 geride. Fb tur atlarsa seri başı olacak. Yalnız spiker mi yanlış biliyor ben mi ? Adam dediki Fb elenirse Avrupa liginden devam edecek. Ben diğer ön elemede elenirse Avrupa ligine gidiliyor diye biliyorum. Bu turda elenirse Avrupaya veda ediyor diye biliyorum. Ben mi yanlış biliyorum acaba?

Addolorato
04.Ağustos.2010, 23:11
Alex'in çıkması iyidir . Artık duygusal bakmamak lazım. mücadele eden oyuncular olması lazımdı sahada. Ajax'da 1-0 geride. Fb tur atlarsa seri başı olacak. Yalnız spiker mi yanlış biliyor ben mi ? Adam dediki Fb elenirse Avrupa liginden devam edecek. Ben diğer ön elemede elenirse Avrupa ligine gidiliyor diye biliyorum. Bu turda elenirse Avrupaya veda ediyor diye biliyorum. Ben mi yanlış biliyorum acaba?

Bu turda elenirse Avrupa Ligine devam edecek. Aynı Sivasspor gibi.

SAİT71
04.Ağustos.2010, 23:13
stoch gitti. Bravo..

Vallahi bu ahmaklığa diyecek birşey yok. İlk maç Kazım ikinci maç Stoch.. Bravo diyorum emeği geçen herkese teşekkürler. Dünya klübü olma yolunda ilerliyoruz..

Yeter Aziz Başkan artık bende savunmayacağım seni. Bırak git yahu..

Revolution
04.Ağustos.2010, 23:14
Yapma Stoch yapma yahu. Arif gibi atmışsın kendini yapma bunu Stoch.

Lorik Cana19
Stoch kırmıız gördü.

vuque
Yahu nooluyoruz....

nannar
Stoch kırmızı yedi ... iyi de göz göre göre sarı kartı olan adam neden atıyor kendini yere ? baya bildiğin atmış yani...

FreeStyLR
Stoch kırmızı..

Alicanfmfan
Stoch'un gereksiz yere kendini atısı 2. sardan kırmızı görmesini sagladı.

Börk
04.Ağustos.2010, 23:15
Stoch,kırmızı kart.

Clayman
04.Ağustos.2010, 23:15
Gönül ister ki Fener turu geçsin ama 10 kişi kaldıktan sonra bu epey zor görünüyor.

vego
04.Ağustos.2010, 23:16
Buyrun cenaze namazına Stoch Kırmızı Kart Gördü

izmer96
04.Ağustos.2010, 23:17
Fenerli arkadaslar uzgunsunuz farkindayim ama sunu sormadan gecemiycem simdi FB bu turda su takima elenirse Aziz Yildirim hesabini vericekmi bu olanlarin?

SAİT71
04.Ağustos.2010, 23:17
Boşuna bunlara turboda taksan elendik. Sanırsam seneye 6 takım gönderme hayalide suya düştü..

Yahu hesap verecekse fblilere verir. Herkes kendi takımının başkanına baksın..

EndoplazmiK RetikuluM
04.Ağustos.2010, 23:19
Bundan sonra 11 kişi birşey yapmayan takım 10 kişi hiçbirşey yapamaz.

Buyurun cenaze namazına.

Elenmemiz hayırlı olur kanısındayım. Aksi takdirde 0 çekeriz gruplarda.

deniz.91
04.Ağustos.2010, 23:20
Yahu sarı kartın var yenik durumdasınız göz göre göre neden atarsın kendini

nannar
04.Ağustos.2010, 23:20
Degen cezalı ya da sakatmıymış rakipte? En iyi iki oyuncudan biriydi ilk maçta...

SAİT71
04.Ağustos.2010, 23:22
Yahu sok forvete Semihi yarım saat kaldı be adam.

izmer96
04.Ağustos.2010, 23:25
Bu mac 1-1 biter FB eler

SAİT71
04.Ağustos.2010, 23:27
Ceza alanında topla son hareketleri yapamıyorlarki. Elleri ayaklarına dolaşıyor. Şut desen zaten yok.

Nedvedmania
04.Ağustos.2010, 23:29
Bu mac 1-1 biter FB eler

Bencede .

EndoplazmiK RetikuluM
04.Ağustos.2010, 23:30
Dakka 70 iş bitmiş...

izmer96
04.Ağustos.2010, 23:32
Dia iyi oynuyor

nannar
Ajax maçı 1-1 oldu

SAİT71
bu Dia iyi adam ama yanına pas verebileceği onun gibi süratli birisi yok..

nannar
04.Ağustos.2010, 23:34
Ajax 1-2 öne geçti... Fb geçerse de işi zor olacak.. gerçi şu maç bir bitsin de :D

SAİT71
04.Ağustos.2010, 23:34
ajax 2-1 yaptı

goosfraba
04.Ağustos.2010, 23:35
Fenerli arkadaslar uzgunsunuz farkindayim ama sunu sormadan gecemiycem simdi FB bu turda su takima elenirse Aziz Yildirim hesabini vericekmi bu olanlarin?

vermez.

en iyisini yapacağız der.

EndoplazmiK RetikuluM
04.Ağustos.2010, 23:36
Elenelim daha iyi...

vego
04.Ağustos.2010, 23:36
Ajax 2 yi atmış

Bordo61Mavi
04.Ağustos.2010, 23:37
Cikar Alexi Al Semihi oyuna. Uzun toplar baslicak simdi ve golu Semih atacak :)

SAİT71
04.Ağustos.2010, 23:38
Bu takımla C.L ye gitsek zaten ne olur düşünemiyorum. Al adamoğlu adam Semihi oyuna beeeee

nannar
04.Ağustos.2010, 23:38
ajax şova döktü işi..3-1

EndoplazmiK RetikuluM
04.Ağustos.2010, 23:39
Cikar Alexi Al Semihi oyuna. Uzun toplar baslicak simdi ve golu Semih atacak :)

Alex oyunda değil zaten.

FreeStyLR
04.Ağustos.2010, 23:39
Semih giriyo..

nannar
04.Ağustos.2010, 23:40
Ajax maçında gol yagmuru oluyor yaww :D hiç maç öncesi düşünüldüğü gibi under gitmiyor bu maç :D 2-3 oldu :n:

SAİT71
04.Ağustos.2010, 23:42
Bu adam niye hep son 10 dakikada giriyor. Yuh be..

SAİT71
04.Ağustos.2010, 23:42
offf yaaa ne vuruştu ya

FreeStyLR
04.Ağustos.2010, 23:43
Semih atıyodu az daha..

Rick Nelson
04.Ağustos.2010, 23:43
82 oldu Fenerbahçe'den gol yok.Bu maç böyle biter... ( Semih gaza gelmezse :D )

EndoplazmiK RetikuluM
04.Ağustos.2010, 23:44
Semih'in bitiriciliği 75'ten sonra 20 oluyor.

EndoplazmiK RetikuluM
04.Ağustos.2010, 23:46
Bu arada maç öncesinde save ettik mi ?

vego
04.Ağustos.2010, 23:46
Semih'in bitiriciliği 75'ten sonra 20 oluyor.
Allah razı olsun güldürdün beni :n: :D

SAİT71
04.Ağustos.2010, 23:47
Yok Crash Dumps verdi :D

nannar
04.Ağustos.2010, 23:49
Bu arada maç öncesinde save ettik mi ?

:n: allah cezanı vermesin emi...

SAİT71
04.Ağustos.2010, 23:50
Hayırlı olsun.. Bu senede yokuz C.L de artık tvden izleriz

carmelo15
04.Ağustos.2010, 23:50
Elenirsek evimize mi yoksa Uefayamı ?

goosfraba
04.Ağustos.2010, 23:51
Elenirsek evimize mi yoksa Uefayamı ?

uefa ön elemesi oynayacağız ama sayısını bilmiyorum.

carmelo15
04.Ağustos.2010, 23:51
uefa ön elemesi oynayacağız ama sayısını bilmiyorum.

Neyse o zaman o kadarda dert etmesin Fenerbahçeli arkadaşlar.Sonuçta Uefada devam edecek-edeceğiz.

carmelo15
04.Ağustos.2010, 23:52
ahh Semih !

FreeStyLR
04.Ağustos.2010, 23:52
Ne gol kaçtı yahu...

carmelo15
04.Ağustos.2010, 23:53
Bilica Allah Belanı versin mi artık yıktın koca takımı

The.Joker
Selçuk'tan böyle bir pası göremezler artık.

EndoplazmiK RetikuluM
Bu sefer bitiricilik 0'a vurdu sanırsam.

Vieri
04.Ağustos.2010, 23:55
aykut kocaman'ın işi zor.

EndoplazmiK RetikuluM
Bitti..........

Addolorato
Geçmiş olsun Fenerbahçe'li arkadaşlara.

FreeStyLR
Maç bitti..

nannar
04.Ağustos.2010, 23:56
Türm Fenerbahçe camiasına ve Fenerbahçe'li arkadaşlara geçmiş olsun... Bu maçın analizi bize düşmez ama Young Boys turu daha çok istedi 2 maçta da...

Lorik Cana19
Fener elendi.

deniz.91
Geçmiş olsun fb radikal kararlar almalı artık yönetim bazında

Börk
İki takıma da tebrikler.Young Boys daha çok istekliydi.

EndoplazmiK RetikuluM
04.Ağustos.2010, 23:57
Forveti açıklarlar artık örtbas etmek için.

DaveJones
Yazıklar olsun.

Sheriff
Allah belamızı verdi :D

vego
Geçmiş olsun Fenerbahçe'li arkadaşlara

EndoplazmiK RetikuluM
:n: allah cezanı vermesin emi...

Amin................

deniz.91
04.Ağustos.2010, 23:58
Niangın fikrleride değişmiştir belkide

yunusgs
Elin İsviçrelisi geliyor,bizi eliyor.Elin Sırbı geliyor,buradan beraberlik koparıyor.Sonra Türk Futbolu ileri gitmiyor diyoruz.Nasıl gidebiliriz ki?Yarın da biz eleniriz.Avrupa'da değil kupa almak,tur atlamak bile hayal olma konumuna geliyor Türk Takımları için malesef.

izmer96
Bu isin yorum yapilicak yani da kalmadi artik , Aykut Kocaman hayatinin en zor sezonunu geciricek orasi kesin , Aziz Yildirim in artik koltuk sevdasini birakip isi bilen birisine devretmesinin zamani geldi

goosfraba
maçtan çıkardığım tek sonuç;

yönetim istifa.

başka alternatifi yok.

ya adam gibi yönetecekler ya da terkedip gidecekler.

Lorik Cana19
04.Ağustos.2010, 23:59
Çok büyük maddi gelirden oldu Fener. Gelecek forvetin maliyetli olacağını da düşünürsek, çok kötü oldu bu Fener için. Bence geçen seneden .ok daha kötü bir Fenerbahçe var.

Vieri
05.Ağustos.2010, 00:00
Şampiyonlar ligi vitrininde koşmak isteyen ve transfer edilmesi beklenen oyuncuların fikirleri bu gece değişti malesef :s

Rick Nelson
05.Ağustos.2010, 00:01
Bursaspor yaşadı.Aldıkları parayla bence bir yıldız daha alabilirler.Bursaspor gruplarda elense bile Şampiyonlar Ligi'ne tek temsilcimiz olduğu için alacağı para çok önemli bir miktar.Fenerbahçe Galatasaray maçında yendiğinden dolayı hafife aldılar..Olacağı buydu..Bakalım diğer temsilciler ne yapacak..

LaigLeNoiR
05.Ağustos.2010, 00:01
Çok yazık oldu ama bu oyunla geçmesi de çok zordu.

vego
05.Ağustos.2010, 00:02
maçtan çıkardığım tek sonuç;

yönetim istifa.

başka alternatifi yok.

ya adam gibi yönetecekler ya da terkedip gidecekler.
İstifaya gerek yok futbol şubesini yönetecek birini bulsunlar yeter aziz yıldırım her şubedeki başarıları bence göz ardı edilmemeli.

KaRaBükLü KraL
05.Ağustos.2010, 00:03
Çok yazık oldu demek isterdim ama maalesef Young Boys daha istekliydi 2 maçtada

goosfraba
05.Ağustos.2010, 00:04
İstifaya gerek yok futbol şubesini yönetecek birini bulsunlar yeter aziz yıldırım her şubedeki başarıları bence göz ardı edilmemeli.

profesyonel birisine bıraksa bile değişen birşey olmaz. diğer branşlarla neden ilgilenmiyor? çünkü futbol daha çok rağbet görüyor.

ForCimbom
05.Ağustos.2010, 00:05
Şampiyonlar ligi vitrininde koşmak isteyen ve transfer edilmesi beklenen oyuncuların fikirleri bu gece değişti malesef :s

ayrıca stoch'a da ayrı bir ukde kaldı şimdi :D

umarım aykut kocaman'ı hemen silmezler. değiştirmesi gereken şeyler var zira..

nannar
05.Ağustos.2010, 00:07
Aziz Yıldırım koltugunda kalmakta ısrar ederse daha da kötüye gider işler... Zaten Aykut bu sene 10 yıl falan yaşlanır. Hele bir de Avrupa liginde dişli bir ekip gelir de takım tam form tutmadan elenip falan ederse o zaman bir sürü darağacı kurulur kadıköye... Ama ben kendi takımımda Ayhan,Mustafa, Barış,Serkan Kurtuluş gibi isimler hakkında ne düşünüyorsam mevcut FB kadrosunda da Baroni, Bilica,Önder ya da artık yaşlanmış olan alex için aynı şeyleri düşünüyorum. Eğer FB ya da GS Türkiye'nin en büyük kulüpleriyse bu oyuncular bırakın ilk 11'i , ilk 18'de bile yer almaması gereken oyuncular. Mükemmel bir defans oyuncusu alsanız ne olur ? sakatlansa adamın yerine girecek olan Bilica! Yani kadroda lüzumsuzlar var...

yaman76hakanFB
05.Ağustos.2010, 00:08
Hakeden taraf kazandı.

Bu takım deve gibi? Boynun neden eğri diye sorsan "nerem doğru ki" diye cevap verecek türden...

Kaçan şampiyonluğun ekonomik boyutu katlanarak büyüyor. Şampiyonlar liginden gelecek para, dağa kaçtı, yandı, bitti, kül oldu. Muhtemelen bu ön elemeyi başkaları oynayacak ve onlar elenecekken; onların katkı payını da biz alacakken... Tersi oluyor. Geçen yıl zarar etmeyelim diye Guiza'yı satmaya ve adam gibi bir golcü almaya yanaşmayanlar, sebep oldukları zararın farkında mı?

Poposunu yerden kaldırmaktan aciz şavtı kaymış Brezilyalılar... İki metre ileriye pas yapmaktan aciz yerliler... Beklenen köklü revizyon yine gecikti. Şairin dediği gibi:

Buluştururlar bizi elbet birgün hesapta;
Lafını çok dinledik, şimdi iş inkîlapta...

Yenilgimiz hayırlı olsun. İnşallah içinde nice zafer tohumları saklıdır.

DaveJones
05.Ağustos.2010, 00:10
İlk yarı rezalet oynadı takım. İkinci yarı daha istekli başladı takım ki Stoch oyundan atıldı. Ama bu mazaret değil futbol bu herşey olabilir. Sen zamanında skoru bulup rahatlasan hiçbiri başına gelmezdi. İnanılmaz imkanlar, inanılmaz paralar veriliyor oyunculara ama gel gör ki adamlar afrikadan,bosnadan 3-5 kuruşa getirdikleri birkaç oyuncuyla bizim en azına 5m€ verdiğimiz oyuncuları maymuna çeviriyorlar. Şimdi bu onların başarısımı yoksa bizim rezilliğmizmi anlamadım.

Crocodile1963
05.Ağustos.2010, 00:12
Neyse herkese geçmiş olsun, baba oğluna yapmaz böyle iyiliği (+5 M €)

Şampiyonlar liginde Türkiye'yi tek takım olarak temsil etmekten gurur duyacağız. . .

LifeYourself
valla yazık oldu degende ne adamdı öyle.Seneye artık 1-2 maç performansına bakıldığından bu adamı transfer ederler türkiyeye:D

Rick Nelson
Kötü bir maç çıkardı Fenerbahçe.UEFA Avrupa Ligi'nden de elenirse işte durumlar tamamen değişir.Daum yorum yapar gibime geliyor ?

eXcitinG
05.Ağustos.2010, 00:13

Şampiyonlar liginde Türkiye'yi tek takım olarak temsil etmekten gurur duyacağız. . .

Çok mutLu, huzurLu gördüm seni. Sanki eLenen Yunan takımı. Ha doğru biz Bizanstık.

yunusgs
05.Ağustos.2010, 00:14

Bu kadar çok güvenmemeni öneririm takımına.Türkiye'deki 3 büyüklerin hali bu şekilde harapken,diğer takımların çok da iyi olabileceği sanmıyorum.

ForsakeN
05.Ağustos.2010, 00:15
Aykut Hoca'nın bir suçu yok.Bugün oynayan oyuncular bitmiş. Emre,Volkan,Dia,Stoch hariç oynayan 10 kişi Fenerabahçe'de oynayacak kapasitede değiller. Kimi pas atmayı bilmiyor, kiminin pas atacak hali yok.

Deus Dominus
Young Boys'a helal olsun, karşısında ciddi bir rakip olmasına rağmen iki karşılaşmada da üstün oynadı ve turu atladı. Lakin bir sonraki turda karşısında Fenerbahçe olmayacağı için onlarda Avrupa Ligi'ne yol alacaklar çok büyük ihtimalle :)

Crocodile1963
Çok mutLu, huzurLu gördüm seni. Sanki eLenen Yunan takımı. Ha doğru biz Bizanstık.

Fenerbahçe top oynamasın iki mçata elensin sonra suçlu biz olalım. Eğer çok mutlu olsaydım başka şeyler yazardım. . .

LaigLeNoiR
05.Ağustos.2010, 00:16
Bu gece itibariyle Aziz Yıldırım'ın çılgın transferlerini izleyebiliriz.

Deus Dominus
05.Ağustos.2010, 00:17
Bu kadar çok güvenmemeni öneririm takımına.Türkiye'deki 3 büyüklerin hali bu şekilde harapken,diğer takımların çok da iyi olabileceği sanmıyorum.

Dünya'nın merkezinde mi zannediyorsunuz kendinizi? nedir bu yahu? 3 büyükler kötüyse herkes kötü...aynaya bakın, iyice bakın. Görün gerçekleri. Takımlarının yapısına uygun futbol oynamıyor 3 büyük kulüpte.

eXcitinG
05.Ağustos.2010, 00:17
ŞL biLetini kaybetmiş bir takım biraz zor çıLgın transfer yapar bu saatten sonra.

vego
05.Ağustos.2010, 00:19
çılgından kasıt brezilya liginden bir oyuncuya 15 milyon euro verip getirmektir herhalde.

izmer96
05.Ağustos.2010, 00:19
Bu gece itibariyle Aziz Yıldırım'ın çılgın transferlerini izleyebiliriz.

Aziz Yildirim'in simdi gozu acildiysa bile cok gec artik getirebilicegi yildiz sayisida azaldi , S. Ligi yildiz getirebilmek icin buyuk etken

Alicanfmfan
05.Ağustos.2010, 00:21

Umarım bizde utanç degilde gurur duyarız :)

goosfraba
05.Ağustos.2010, 00:21
ya brezilya'ya gidilecek, ya da avrupa'nın en dandik forvetine büyük paralar sayacağız.

gyan - 16 m euro.

yunusgs
05.Ağustos.2010, 00:22
Dünya'nın merkezinde mi zannediyorsunuz kendinizi? nedir bu yahu? 3 büyükler kötüyse herkes kötü...aynaya bakın, iyice bakın. Görün gerçekleri. Takımlarının yapısına uygun futbol oynamıyor 3 büyük kulüpte.

Abi,işin içine tüm Türk klüplerini katalım.Avrupalılar kadar profesyonel miyiz?Onlar kadar profesyonel düşünebiliyor muyuz?Futbolu seyircilik ve çılgınca taraftarlıktan öte;mantıklı düşünerek Avrupa'daki takımları dize getirebiliyor muyuz?Türkiye'nin gerçekleri bunlar.Tüm Avrupa'nın 1.liglerinde tüm takımlarının düşünceleri bizimkilerden en az 10 kat fazla profesyonel.

yaman76hakanFB
05.Ağustos.2010, 00:24
Aykut Hoca'nın bir suçu yok.Bugün oynayan oyuncular bitmiş. Emre,Volkan,Dia,Stoch hariç oynayan 10 kişi Fenerabahçe'de oynayacak kapasitede değiller. Kimi pas atmayı bilmiyor kiminin pas atacak hali yok.

Zaten yılların damla damla biriken günahlarını, bu takımın kamburlarının hesabını Aykut hocadan soracak zihniyete yuh olsun derim.

Bu takımın genlerini Aykut hoca seçmedi ki... Sadece onlara muhtaç ve mahkum malesef... Onu bu ruhsuz yaratıklara mecbur bırakanlar utansın.

Aykut hocanın ne yapmaya çalıştığı, bu maç kırmızı görmesinin eleştirisi ayrı bir bahis, Stoch ve Dia'nın oyun tarzına bakılarak kestirilebilir. Ama korkarım ki, bu kadar ruhsuz Brezilyalıların arasında pek yakında onlarında ortama uyup, istikrarsızlaşmaları, lakayitleşmeleri yüksek bir ihtimal...

Bu sebeple: Aykut hoca, vur artık şu neşteri... Eğer merhamet edersen, ara yerde sana yazık olacak.

Börk
05.Ağustos.2010, 00:24

Bu yorumun sence ne kadar doğru ? Fenerbahçe konusunda , Bursaspor'u katıyorsun,dalga geçiyorsun.Bursaspor'a gönülden tebrikler:)

titates1
05.Ağustos.2010, 00:26
ŞL biLetini kaybetmiş bir takım biraz zor çıLgın transfer yapar bu saatten sonra.

Çok üzgünüm , haketmedik , kazanamadık söyleyecek fazla birşey yok ancak mehmet , özer , lugano hatta ve hatta guiza olsaydı bu takımda yani as kadromuzla çıkabilseydik herşey farklı olurdu çok şansızlıklar yaşadık ancak böyle bir takımı mağlup etmek için mazeret değil yedeklerimizin bile mağlup etmesi gerekirdi ama defans dörtlüsü birbirine alışmamış futbolculardan oluşunca böyle oluyor diğer maçlara göre daha iyi bir görüntü çizseler de bir süre sonra dağılıyorlar kondisyonlu takıma karşı , yalnız herşeye rağmen umutluyum çünkü alex çıkabiliyor iki oyuncu değişikliği birden gelebiliyor , stoch , dia ve yeni gelecek forvet kaliteli 2-3 yerli transferiyle avrupa liginde çok iyi yerlere gelebiliriz , lig ise daha çekişmeli geçer avrupadan

LifeYourself
05.Ağustos.2010, 00:26
şu dönemde en büyük sorun 3 büyük rekabeti bence
eskiden 3 büyüklerin içinden biri belirli aralıklarla 2-3 sezon 3.-4. olur bir iskelet kurardı.Sonra gelsin şampiyonluklar falan.Şimdi ise sen şampiyon olamadın antrenör yallah.Şu oyuncu yallah bu yallah.Bence bunların kafası değişmeden birşey yapamayız.İlginçtir Rijkaard 2. sezonunu yaşıyor.Ama onda da bir iskelet yaratma çabası görmedim ne biliyim genç oyuncular falan.Belki altyapıda bizim bilmediğimiz işler dönüyordur bilemem.Ama bilmiyorum.Bence en büyük sorun antrenörlerin hemen kovulması.Suçu hep birilerine atıp kurtulma çabası.

erdemzorer10
05.Ağustos.2010, 00:27
Bursaspor'a piyango vurdu adeta..

Young Boys iki maçta da gösterdiği performansla Fenerbahçe'den çok daha üstündü..Özellikle de fizik-kondisyon olarak..

hak eden turu atladı diyebilirz..Fenerbahçe'nin bu kadar kötü oluşunun nedeni ne onu da anlayabilmiş değilim..

C h A o S
05.Ağustos.2010, 00:28
Öncelikle YB'yi tebrik ediyorum.2 maçtada oyunun hakimi olan taraftı.İlk maçtaki şanssızlığı bu maçta yaşanmadı.Fb içinse 2 maçtada vasatın altında bir oyun ortaya koydu...

Birde bu YB'nin forveti Doubai sağlam adam.İlk maçtada beğenmiştim.

RasAnt
Ruhsuz Brezilyalılar tek sebep bu

LeqenDary
Fener elendi diye bu kadar Türk Futbolunu aşağılamanın anlamı yok .Neyse şimdi 4 takımla da gruplara kalmayı düşünürüz .Bir de Bursa var alacağı her puan kardır bu yıl tecrübe yılı olacak .

Addolorato
05.Ağustos.2010, 00:29
Öncelikle YB'yi tebrik ediyorum.2 maçtada oyunun hakimi olan taraftı.İlk maçtaki şanssızlığı bu maçta yaşanmadı.Fb içinse 2 maçtada vasatın altında bir oyun ortaya koydu...

Birde bu YB'nin forveti Doubai sağlam adam.İlk maçtada beğenmiştim.

Doubai ortasaha forvetleri Bienvenu.

LifeYourself
05.Ağustos.2010, 00:29
bursa gruptan çıkarsa 6 takım mı gidicek seneye?

C h A o S
05.Ağustos.2010, 00:31
Doubai ortasaha forvetleri Bienvenu.

Bienvenu o zaman :) Gerçekten iş yapar TSL'de.Ayı boğan gibi adam...

sananes
ya aykut hocada yapmayacaksa kim yapacak bu değişiklikleri.Bekirden Önderden sağ bek olmuyo bu inat niye genç Okanı oynatsan ölür müsün.Ayıp yahu bu yönetimin yaptığıda ayıp yetiştirmezsen transferleri olacağı budur.Young Boys çok iyi oynadı,tam bize ters gelen bi oyun yapıları varmış.Stoch'a gelince geçen maç kazımın yaptıgından çok daha sorumsuzcaydı yaptığı yazık etti.Aykut hoca bir an önce hatalarını anlamalı yoksa yönetim onu günah keçisi yapacak ki ben bunu hiç istemem.Alexi çıkartmasıda fena olmadı aslında ama özer , mehmet topuz gibi bir oyuncu sakat olmasa Alexin yerine girip çok daha verimli olabilirdi.Geçmiş olsun hepimize

yaman76hakanFB
Rıdvan: Fenerbahçe'nin sorunu teknik-taktik değil... Fenerbahçe'de futbol kültürü değişmeli...

World Hollow o1
05.Ağustos.2010, 00:32

Sizi ülke puanı ilgilendirmiyor zaten ülke gururu...

İnsan sonradan görme olmasın gelsin gitsin işi zor tabii..;)

Memnun kaldım elenmekden, rezalet futbolla play off'da bizi ezerlerdi dişli ekipler gelseydi.
hayırlısı olsun, bu sene kötü başladık kötü devam ediyoruz, umarım sezon sonuna kadar hayal kırıklığıyla geçiştirmeyiz.

Deus Dominus
05.Ağustos.2010, 00:33
Abi,işin içine tüm Türk klüplerini katalım.Avrupalılar kadar profesyonel miyiz?Onlar kadar profesyonel düşünebiliyor muyuz?Futbolu seyircilik ve çılgınca taraftarlıktan öte;mantıklı düşünerek Avrupa'daki takımları dize getirebiliyor muyuz?Türkiye'nin gerçekleri bunlar.Tüm Avrupa'nın 1.liglerinde tüm takımlarının düşünceleri bizimkilerden en az 10 kat fazla profesyonel.

profesyonellik bir yere kadar. Young Boys çok mu profesyonel takım? ama çıktılar, mücadele ettiler, istediler aldılar bunu söylüyorum ben. Hırs, istek olmadan olmuyor, Bursaspor'un kadrosunun genelinde, Ertuğrul Hoca'da, oyun anlayışında bu var, bu yüzden ayrı bir yere koyuyorum onları. Fenerbahçe'de bu tipte olan oyuncular zaten kendisini belli ediyor, sahaya baktığımızda en beğendiğimiz oyuncular kimler? Emre, Gökhan Gönül, Volkan, Stoch...Hırslı, istekli çalışan oyuncular.

sananes
05.Ağustos.2010, 00:34
Birde bütün Bursasporlu arkadaşlar değil ama bi garip bazıları son dakikada biz kaybettik şampiyonlugu ama sonucta ertugrul hoca var gelenekleri yıktılar vs hosuma giden birşeydi şampiyon olmaları şimdi gitgide sivasspor antipatikliğine dogru yol alıyorlar,sivasın hocası antipatikti bursanın bazı taraftarları.

goosfraba
05.Ağustos.2010, 00:36
fenerbahçe futbol takımının toplam oyuncu değeri - 134 milyon euro.

young boys - 24 milyon euro.

DenizlispoR
Umarım bizde utanç degilde gurur duyarız :)
Gidecek konumu elde ettiyse , elbette gurur duyacağız :).

Lucas Neill
Kötü futbol oynadi Fb savunma berbatti.Bekir ofansta Santos savunmada yetersizdi.Göbektiler de golde büyük katki sagladilar.

Dia %100 bi pozisyon kacirmis galiba intden izledigim icin göremedim arada takiliyodu ama onun disinda hareketli bi futbolcu da pek begenmedim tabi ilk maci.

Alex'i cikarip Selcugu almanin mantigini anlayamadim.Orta sahayi toparlamaksa amac Cristiani cikar.

Nese gecmis olsun hakeden kazandi.

RaSenGan
05.Ağustos.2010, 00:38
Ne diyelim geçmiş olsun.Umarım tüm Türk takımları UEFA'ya kalmayı başarır ve orda en iyi yerlere gelirler.

Flawless Victory
05.Ağustos.2010, 00:41
Yıldız oyuncunun değil, birbirini tamamlayan takım oyuncusu alma devri olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bizim takımlarımızın patronları (!) bunu hala göremiyorlar. Bir başkan da çıkıp, arkadaş ben kim ne derse desin yıldız oyuncuyu olmazsa olmaz görmüyorum diyemiyor. Sonra Türk takımları dalga konusu oluyor. Young Boys kim yav, biri Tromso'ya elenir, öbürü Anorthosis, diğeri Valerenga.

yaman76hakanFB
05.Ağustos.2010, 00:44
fenerbahçe futbol takımının toplam oyuncu değeri - 134 milyon euro.

young boys - 24 milyon euro.

İsviçre standartlarında 24 milyon euro... Aynı oyuncuları tam tekmil Türkiye ligine dağıtsak en az 60 milyon euro ederler. Yani bu rakamlar sunni... Uefa'nın merkezi İsviçre'de 1 milyona oynayan oyuncuyu biz istesek 5 milyon der. Tersini düşünelim: Bizim takımın 135 milyon euro oluşu da sunni... Çünkü bu oyuncular başka bir ülkede burada kazandıklarının yarısını kazanamaz. Hiçbirisi... Bu sebeple bu 135 milyon euroda aslında gerçek değerinin en az iki katı...

RasAnt
05.Ağustos.2010, 00:44
Young Boys iddaa da hep 4-6 gol oynadıgım takımdı harbiden attıkları kadar varmış takım, tecrübesiz bir Barcelona izledim ben

Lucas Neill
05.Ağustos.2010, 00:45
Bu arada Stoch Fbyi samp liginde oldugu icin tercih ettigini aciklamisti sanirim kendi etti bi bakima takimi samp liginden

Bordo61Mavi
05.Ağustos.2010, 00:46
Guiza kalacak galiba :)

Aykut Kocamana takimi emanet etmek ne kadar yanlis oldugunu daha iyi anlicaz tabi yonetimin akli basina gelmese

goosfraba
05.Ağustos.2010, 00:47
İsviçre standartlarında 24 milyon euro... Aynı oyuncuları tam tekmil Türkiye ligine dağıtsak en az 60 milyon euro ederler. Yani bu rakamlar sunni... Uefa'nın merkezi İsviçre'de 1 milyona oynayan oyuncuyu biz istesek 5 milyon der. Tersini düşünelim: Bizim takımın 135 milyon euro oluşu da sunni... Çünkü bu oyuncular başka bir ülkede burada kazandıklarının yarısını kazanamaz. Hiçbirisi... Bu sebeple bu 135 milyon euroda aslında gerçek değerinin en az iki katı...

kağıt üzerindeki durum bu abi.

değinmek istediğim nokta, aşırı derecede para harcayan, değerinin 2-3 katına futbolcu alan yönetimin başarısızlığı var. bunu göstermek istedim.

Zekirdek
05.Ağustos.2010, 00:47
Tam Daum'luk maçtı yatacaksın alacaksın. Dia'ya olan güvenimde o pozisyonda sağ ayakla vurmaya çalışacağına sol ayağını denese olmaz mıydı? Ne kadar sevmesenizde bu takım Güiza'ya ihtiyacı var. Daum'a 1000 kez daha ihtiyacı var. Adamda az daha şans olsaydı Fenerbahçe'de 3 kupa kazanıp bitirecekti sezonu. Aykut sadece Daum'un 3 katı az daha maaşa çalıştığı için geldi. Koch'un eksikliği bariz. Yediğimiz golde Volkan hatalı.

TR.CaPTaiN
05.Ağustos.2010, 00:49
Fenerbahçe forması giyen hangi 11 oyuncu sahaya çıkarsa çıksın bugün bu takımı yenmeliydik. Ancak; yönetim yapması gereken transferleri yapmayarak bu geceki sonuca davetiye çıkarmıştır, bu riski göze almıştır. Forvet, önlibero, stoper eksikliğimizi Metin Şentürk gördü, yönetim göremedi.

Normal şartlarda Aykut hocayı bugünkü sonuçtan dolayı suçlamazdım ancak; Aykut hoca devre arası gol atması gereken maçta Alex'i çıkarıp oyuna Selçuk'u alarak aha ben geldim, böyle bir maçta radikal bir karar aldım, şimdiye kadar gelenler yapamamış olabilir ama yaparım mesajı vermeye çalıştı, tabi bu mesaj elimizde patladı. Farzedelim ki Alex'i beğenmedin ilk yarı, yerine forvet alırsın, ofansif bir adam alırsın; Selçuk nerden çıktı ? Bana göre de Selçuk oyuna girmeliydi ama Alex yerine değil Cristian yerine.

Gökhan Gönül ve Emre çok çabaladı ama yetmedi. Y. Boys haketti ve turu geçtiler.

yaman76hakanFB
05.Ağustos.2010, 00:55
değinmek istediğim nokta, aşırı derecede para harcayan, değerinin 2-3 katına futbolcu alan yönetimin başarısızlığı var. bunu göstermek istedim.

O konuda sonuna kadar haklısın.

Bu turu geçmeyi en çok Aykut hocanın eli güçlensin diye istiyordum. Yoksa bu kadrodan -geçen yıl olduğu gibi, bu sezonda- pek bir şey beklediğim yoktu. Tek umudum alınacak radikal kararlar... Ama inşallah yönetim o konulara da burnunu sokmaz. Hocanın git dediği gider, kal dediği kalır.

Şu haliyle bu kadronun başına Morinhio'yu getirsen n'olur ki?

Bize düşen: Yılların günahlarını Aykut hocaya yüklemeyelim. Ona sahip çıkalım.

Deus Dominus
05.Ağustos.2010, 00:56
Durum 0-0 olsa çok mantıklı hamle derdim bende ama 1-0 mağlup durumda, gol bulman lazım, bir hücum oyuncusu alınabilirdi yerine. Ya da aynı şekilde devam edilebilirdi. Sanırım savunma ile hücumun aşırı kopuk oynaması nedeniyle böyle bir hamle yaptı. Cristian'da geri geliyordu 5 defans 4 hücumcu, arada yazık Emre koşturup duruyordu.

titates1
05.Ağustos.2010, 00:56
Çok fazla atak yiyorduk orta sahadan Alex aldığı toplardan 1-2 si dışında hiçbir topu kullanamadı ve hızlı çıkmamız gereken diri bir takıma karşı sadece yavaşlatıyordu hem orta saha üstünlüğü , hem defansı korumak ve emreyi biraz daha ileri iterek hızlı çıkmak adına yapılabilecek en doğru değişikliği yaptı Aykut Hoca , hiç de ben buyum falan deme durumu yoktu bence elinde topuz olsa onu sokardı ve herşey farklı olurdu tabiki

vego
05.Ağustos.2010, 00:58
Çok fazla atak yiyorduk orta sahadan Alex aldığı toplardan 1-2 si dışında hiçbir topu kullanamadı ve hızlı çıkmamız gereken diri bir takıma karşı sadece yavaşlatıyordu hem orta saha üstünlüğü , hem defansı korumak ve emreyi biraz daha ileri iterek hızlı çıkmak adına yapılabilecek en doğru değişikliği yaptı Aykut Hoca , hiç de ben buyum falan deme durumu yoktu bence elinde topuz olsa onu sokardı ve herşey farklı olurdu tabiki
Altını çizdiğim kısım dışındakine tamamen katılıyorum.

GodfatheR
05.Ağustos.2010, 00:59
Aykut Kocaman çok büyük taktiksel hatalar yaptı bugün, bu aşikâr. Ancak bu takımın sorunu artık taktik veya yapılmayan oyuncu transferleri değil. Kadroda bulunan oyuncuların kafa yapısı. Bu değişmezse bizden hiç birşey olmaz. Ve bu değişimi de ancak Aykut Hocanın yapabileceğine inanıyorum. Zamanla bu ağırlıklardan kurtaracaktır bizi buna inanıyorum.

yaman76hakanFB
05.Ağustos.2010, 01:05

Sadece bunlar değil... Bütün toplar onda toplanıyor ve beyefendi ısrarla kanatları kullanmak yerine Gökhan Ünal'ın alamayacağı, sökemeyeceği, götüremeyeceği ara topları deniyor. Maçın ilk 15 dakikası iki pozisyonda Stoch sol açıkta bomboş kaldı, Alex hazretleri dönüp bakmadı bile... Ben ekran başından gördüğüme göre, Alex gibi oyun IQ'su dünyanın en iyilerinden birisi olan bir futbol zekasının görmemesi mümkün değil... Stoch ise daha sonra top almak için ortaya gelmeye başladı ve zaten iyi pas alamadığı için kalabalık arasında kayboldu gitti. Kanat oyuncularına (Stoch ve Dia'ya) pasları hep başkaları atmaya çalıştı, onların paslarıda verimli olmadı haliyle...

2. yarı Alex'den sonra Stoch'un kızardığı dakikaya kadar farkındaysanız, hücum şekillenirken toplar hep kantlara doğru aktı ve ağır ağır bindirmeler başlamıştı. Yapması gereken bir hamleyi yaptı. Adamın yürüyecek hali yok. Duran topların başına geçiyor, ceza alanına zor yetiştiriyor.

titates1
05.Ağustos.2010, 01:07
Altını çizdiğim kısım dışındakine tamamen katılıyorum.

yani daha önce de yazdım bir lugano olsaydı orta sahada iki mücadeleci güç topuzla emre orta saha ve defansımız sağlam olurdu kaldı kı gökhan girdikten sonra bile nasıl değişti takım , he bunların hiçbiri mazeret değil bu eksikliklerin görülüp gereksiz adamlar yollanıp yerine mücadeleci adamlar alınmalı , okan diyoruz ama okan'ı oynatsaydı da bir hata yapsaydı da gol yeseydik fenerbahçe hayatı biterdi bence kocaman elindeki kadroyla yapabileceğinin en iyisini yaptı , değişiklikler de yerindeydi

titates1
05.Ağustos.2010, 01:09
Sadece bunlar değil... Bütün toplar onda toplanıyor ve beyefendi ısrarla kanatları kullanmak yerine Gökhan Ünal'ın alamayacağı, sökemeyeceği, götüremeyeceği ara topları deniyor. Maçın ilk 15 dakikası iki pozisyonda Stoch sol açıkta bomboş kaldı, Alex hazretleri dönüp bakmadı bile... Ben ekran başından gördüğüme göre, onun gibi oyun IQ'su dünyanın en iyilerinden birisi olan futbol zekasının görmemesi mümkün değil... Daha sonra ise top almak için ortaya gelmeye başladı Stoch ve zaten iyi pas alamadığı için kalabalık arasında kayboldu gitti. Kanat oyuncularına (Stoch ve Dia'ya) pasları hep başkaları atmaya çalıştı, onların paslarıda verimli olmadı haliyle...

2. yarı Alex'den sonra Stoch'un kızardığı dakikaya kadar farkındaysanız, hücum şekillenirken toplar hep kantlara doğru aktı ve ağır ağır bindirmeler başlamıştı. Yapması gereken bir hamleyi yaptı. Adamın yürüyecek hali yok. Duran topların başına geçiyor, ceza alanına zor yetiştiriyor.

Aynen öyle ağabey , hem Alex'e bağlı olmamalı diyoruz , hem de Alex çıksın oho nasıl gol atıcak bu takım diye sızlanmalar başlıyor , yaptıkları için teşekkürler ama bitti artık acilen sağlam bir defansif orta saha alınmalı ve önde topuz(özer)- emre şeklinde başlanmalı ve orta sahaya yiğit , selçuk , ceyhun gibi bir takviye yapılmalı

sentugo
05.Ağustos.2010, 01:13

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs131.ash2/39913_414607011909_249823561909_5262512_2282616_n. jpg

Bursaspor Fenerbahçeye Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında başarılar diler,Kendilerini bir an önce gruplarda aramızda görmek isteriz..

denildi bugün.. Herkesi kendiniz ile karşılaştırmayın!

sananes
05.Ağustos.2010, 01:14
herkesi kendinizle karşılaştırmayın demek ne demek bi açıkayın lütfen durduk yere mi burda bursaspor tartısması çıktı?

TR.CaPTaiN
05.Ağustos.2010, 01:14
2. yarı takımın biraz kıpırdamasının sebebi tamamen Gökhan Gönül'ün oyuna girişidir, başka birşey değil. Gerçi kıpırdama dediğimiz de ciddi birşey değil; topu topu 1 pozisyon var o da son dakikada.

Crocodile1963
05.Ağustos.2010, 01:15
Abi aynı fotoğrafı ben koyacaktım da "ironi" yapmışınızdır diyecekler diye düşündüm. . .

titates1
05.Ağustos.2010, 01:15
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs131.ash2/39913_414607011909_249823561909_5262512_2282616_n. jpg

Bursaspor Fenerbahçeye Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında başarılar diler,Kendilerini bir an önce gruplarda aramızda görmek isteriz..

denildi bugün.. Herkesi kendiniz ile karşılaştırmayın!

Okuyup da yazsak şu konulara , bak !!bazı!! bursalı arkadaşlar demişler dimi ? hepsi değil ? kimse yok bütün Bursa böyle diyor falan demiyor zaten ama gerçekten bazı Bursalı arkadaşlar çok fazla itici olmaya başladılar laf senin gibilere değil diyecem de en baştaki mesajın için sonlarda kendinizle karıştırmayın demen olmamış

TR.CaPTaiN
05.Ağustos.2010, 01:17
Beyler şu Bursa muhabbeti uzamasın.

Lim10
05.Ağustos.2010, 01:20
Yazıklar olsun...

yaman76hakanFB
05.Ağustos.2010, 01:21
Biz burada Fenerbahçe-Young Boys maçını konuşuyor ve tartışıyoruz. Takımımız elendi, acil alınması gereken tedbirler var, köklü bir revizyona ihtiyacımız var, vs... Beni kulübümün uğradığı zarar ilgilendiriyor, gerisi?.. Şahsen kapsama alanımın dışında... Bu maçla ilgili her türlü eleştiri ve yorumun başımızın üstünde yeri var. Başka konular için sanırım bu forumda başka sayfalar vardır. Bugüne kadar merak etmedim ve girmedim ama sanırım her takım ve her maç için ayrı bir konu açılıyor. Kimin nerede neyi temsil ettiği umrumda değil açıkçası... Ben şampiyonlar liginden kötü bir futbol oynayarak elendim. Kötü bir oyuncu kadrosuna sahibim. Ne sevinen umrumda, ne de kimseden taziye bekliyorum. BEN FENERBAHÇEYİM. Elmas çamura düşmekle değerinden ne kaybeder?

ozaniel
05.Ağustos.2010, 01:27
Geçmiş olsun Fener'e. Artık Avrupa Ligi'nde üç takım da bir yerlere gelmeli. 2-3 sene önce Fener Dinamo Kiev'e elendiğinde Lugano-Edu-Kezman-Deivid gelmişti diye hatırlıyorum. Yine böyle olabilir.

Lucas Neill
05.Ağustos.2010, 01:28
Bu arada takimda bi disiplinsizlik var gibi üst üste 3 mac kirmizi kart gördüler.

Raten
05.Ağustos.2010, 01:50
Forvet alsak da Lugano'nun yanına bir stoper ve bir orta saha almadıktan sonra hiçbir anlamı yok.Lugano ve Gökhan Gönül'ün tam adapte olmasıyla savunmanın bu kadar sıkıntılı olmayacağı kesin ama Lugano'nun sezon içinde tekrar sakatlanmayacağı ne malum.Ya da önemli maçlardan önce cezalı duruma düşmeyeceği.Gerçi geçen sezon artık önemli maç diye birşeyin olmadığını her maçın önemli olduğunu şampiyonluk kaçınca anladık.

Cristian geçen sene biraz görev adamı görüntüsü veriyordu.İnanılmaz bir ruhsuzluğa kapılmış.Bir maç daha oyunda görmeye tahammül edeceğimi sanmıyorum.Geçenki maçtan sonra da söylemiştim ama sezon içinde sol kanatın savunma kısmında da sıkıntı yaşayabileceğimizi düşünüyorum.Tam bir sol bek oyuncumuz yok.

Hemen karamsarlığa kapılmaya da -neden var- gerek yok.Bir stoper, bir ORTA SAHA, forvet transferleri gerçekleşirse ve Mehmet Topuz, Özer bir an önce takıma katılırsa bence bambaşka bir Fenerbahçe izleyebiliriz sezon içinde.

Stoch'un yaptığı sorumsuzluk olmasa belki de bir kanat organizasyonuyla gol gelebilirdi.Ona da erken bir disiplin dersi oldu belki bu.Artık aynı şeyleri yazmaktan da bıkkınlık geldi.Bir an önce takıma transfer ve ruh lazım.Aykut Kocaman korkak olmamalı yoksa kaybeder.

LifeYourself
05.Ağustos.2010, 01:57
stoch kendi etti kendi buldu neticesinde bence hatasını anlamıştır.Kazıma benzemez zaten fazla kırmızı yemiyormuş eskiden

berkay19
05.Ağustos.2010, 02:12
Bizim Tromso maçımızla senelerdir dalga geçenlerin bu maç sonundaki her kelimenin içinden bir ima arama psikolojisini anlamıyorum. Fenerbahçe elendiği için mutlu değilim fakat açık konuşmak gerekirse Fenerbahçe geçsin diye yanıp tutuşmuyordum da. Tek faktör ülke gururu falandı. Ben aslında bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe'nin Chelsea'ye attığı galibiyet golünde sevinçten fırladığımı bilirim. Ama geçen sene Atletico Madrid'e elenmemizden sonra yapılan dalgalar vb. bir nefret oluşmasını sağladı. Ortam gergin olduğu için bu mesajımın yanlış anlaşılmasından korkuyorum ve muhtemelen de yanlış anlaşılacak... Bursaspor'a güvenim inancım ve desteğim sonsuz, bizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Fenerli arkadaşlar da üzülmesin çünkü hala Avrupa yolları açık. Tamam ŞL maddi ve çeşitli yönlerde olanak sağlıyor ama Avrupa Ligi'nde bizim de Fenerbahçe'nin de önü daha açık olur.

KanaKe
05.Ağustos.2010, 02:45
balik bastan kokarmis hazirlik kampindan belliydi bu takimin young boysa elenecegi hatta ozamanlar yazmistim bu oyun devam ederse eleniriz diye dedigim tuttu yönetim transferleri geciktirmeye devam etsin.

eGowiCh
05.Ağustos.2010, 05:21
Yönetime bugüne kadar toz kondurmadım. 2 tane son dakika şampiyonluğu kaçmasına, transferde onlarca hata yapılmasına rağmen, futbol şubesi son yıllarda rezalet şekilde yönetilmesine rağmen KULÜP bazından yönetim olarak gösterilen performans hep bizi gururlandırdı ama bugünden itibaren yönetime karşı en ufak bir desteğim yok, olamaz da. Yönetim derhal istifa etmelidir.

Aykut Kocaman'la da çözülecek iş değil bu. Yönetim ya istifa edecek, ya da FENERBAHÇE TARİHİNİN en radikal değişimini yapacak. Bu saatten sonra bu değişimi yapamayacağına göre tek çözüm istifa etmek.

Revizyon denildiğinde yedeklerle yollar ayrılmıştı. Radikal bir değişim senelerdir şartsa, sonucu ne olacaksa olsun bunu yapmalıydılar bugüne dek.

16 Mayıs günü kaçan şampiyonluk sonrası gönderilen futbolcu Ali Bilgin ve Deniz Barış. Küstürülen Güiza. Onun dışında gönderilen futbolcu yok.

Bu takımda Alex başta olmak üzere, Deivid, Cristian, Bilica, Colin Kazım, Önder gibi isimlerle derhal yollar ayrılmalı. Alex neden gönderilecek derseniz, radikal değişim için şart olduğundan ve Brezilyalılar'ın tamamıyla yolların ayrılması gerektğinde. Andre Santos hariç hepsi gönderilmeli.

Bizle dalga mı geçiliyor anlamıyorum, forma alıyoruz, maça gidiyoruz, futbol takımı her gün geriye gidiyor, mahalle takımını eleyemiyor. Böyle bir şey olamaz. Yazıklar olsun.

brotha
05.Ağustos.2010, 05:27
herkes feneri tutmak zorunda degil bana gore

ForsakeN
05.Ağustos.2010, 08:40
Bu takıma Özer,Lugano,Mehmet Topuz ve yabancı forvet gelince futbolun çok daha farklı olacağından eminim. Hala umutluyum ben. Zaten ŞLye katılmamız zordu bu turu geçsek bile.

Varonil
05.Ağustos.2010, 09:27
Allah Aykut Hocama sabır versin.İşi çok zor gerçekten.Daum'un enkazını devraldı,toparlanmamız için zaman gerek.

Maç öncesinde en kötü ihtimalle iyi oynamasak bile turu geçeceğimizi düşünüyordum.Fenerbahçe formasını giymeyi haketmeyen oyuncularla bir an önce bedeli ne olursa olsun yollar ayrılmalı.

Herşeye rağmen durumun çok da kötü olduğunu düşünmüyorum.Takımdan hangi oyuncuların ayrılması gerektiğini öğrenmek için çok acı bir bedel ödedik sadece.Lugano ve Mehmet Topuz'un takıma katılması,olası bir Niang transferi takımın çehresini değiştirecektir.

Volkan Demirel ve Gökhan Gönül hakkında da konuşmak istiyorum.

Bu kulüpte yıllar boyunca yüzlerce sporcu görev yapmıştır,ama Fenerbahçe ruhunu taşıyan sporcu bulmak azdır.Sahada Fenerbahçe ruhunu taşıyan bu 2 sporcumuza emekleri için sonsuz teşekkürler,onlar bizim için şimdiden efsane sporcular arasındalar.2'sini de çok seviyoruz.

nannar
05.Ağustos.2010, 10:34
Dün gecenin harareti biraz olsun hafiflemiştir diyerek yorumu yazmak istedim..

Aykut Kocaman'ın bugüne kadar çalıştırdıgı hangi ekip hücum futbolu oynadı ? Tamam sahadaki oyuncular mücadeleden çok uzak ama Aykut konusunda da bence bu kadar umutlu olmamalı FB taraftarı. Fenerbahçe'de çok ama çok sorun görünüyor.

1- Aykut Kocaman Fenerbahçe'yi kaldıracak bir hoca değil...
2- Aziz Yıldırım'ın futbolda başarıyı getiremeyeceği aşikar olmasına rağmen 10 yıldır bitmek bilmeyen ısrarı Fenerbahçe'ye çok zarar veriyor
3- Fenebahçe transfer komitesinin acilen değiştirilmesi lazım çünkü ya Brezilya asıllılı ,mücadeleden uzak oyunu getiriyorlar ya da avrupadan fahiş fiyatlara oyuncu almaya kalkışıyorlar.
4- Kadroda o formayı hak etmeyen en az 6-7 tane oyuncu hala ilk 18'de bulunuyor. Mesele dünkü yenilen golde Bilica'yı bir izleyin. Adam arkaya kaçıyor.Bilica yürüyerek penaltı noktasına yöneliyor. :)

sananes
05.Ağustos.2010, 10:38
medya hemen başlamış yok Aykut Kocaman'a destek azalmış, yok Aykut Kocaman'ın işi zora girmiş vs vs. bu takımda işi zora girecek biri varsa o da yönetimdir.Revizyon diyerek sezona başlayığ yedeklerden 2-3 kişi gönderiyorlar 2 sezondur.Tamam transferleri Aykut hocam yaptı ona kabulüzde çok net belli Alex'li bir sistem düşünmediği ama sesini çıkaramıyo,en azından düne kadar çıkaramıyodu.Yönetim tüm yetki hocada deyip perde arkasında kendi istediği gibi at oynatıyo.Aptal değil fenerbahce taraftarı o yüzden geçen seneden beri her basarısızlıkta yönetim istifa diye inliyo o stad.artık hoca gönderme devri bitti,artık hocalara hesabı yıkan adamlardan hesap sorma vakti geldi.

Zekirdek
05.Ağustos.2010, 10:59
Geçmiş olsun Fener'e. Artık Avrupa Ligi'nde üç takım da bir yerlere gelmeli. 2-3 sene önce Fener Dinamo Kiev'e elendiğinde Lugano-Edu-Kezman-Deivid gelmişti diye hatırlıyorum. Yine böyle olabilir.

Aman öyle birşey istemiyoruz. Aralarından tek Lugano tuttu.

Allah Aykut Hocama sabır versin.İşi çok zor gerçekten.Daum'un enkazını devraldı,toparlanmamız için zaman gerek.

Bu maçtada da Daum'a nasıl sitem edersin anlamam. Daum enkazını devraldı diyonda. Zaten bu kadro Daum gelmeden öncede vardı. Daum dedi geçen sene Kazım'ı yollamayın Carlos'u yollamayın bu adamlar bana lazım. Ve tek takviye geldi Gökhan Ünal. Bu da Daum'un değil Aykut Kocaman'ın isteği üzerine olmalı ki şu an as çıkarıyor. Daum yüzüne bakmıyordu. Yüzüne bakmayacağı adama £4.3M harcamaz Daum. O adamı £2.4M yollamak hataydı. Son dakikada şampiyonluk finalde Türkiye Kupası kaybedildi diye adama etmediğinizi bırakmadınız. Aykut istediği takviyeleri yaparakta geleceğini sanmam. Hanginiz Daum'un bu kadar iyi bir derece alacağını tahmin ediyordunuz ligde bu kadroyla. Adam Bilica ile bir sezon geçirdi. Cristian ile ne kadar uzun süre yol katetti. Şimdi de anlıyorum ki Güiza'yu oynatarak hiç yanlış yapmıyormuş.

alex2009
05.Ağustos.2010, 11:32
Dünkü maç gösterdi ki transfer yapmak Fenerbahçe'nin sorununu çözmez.Fenerbahçe'nin sorunu takım olamamak.İlk olarak takım olmalı Fenerbahçe.Zaten Türk takımlarının esas sorunu bu bana göre.Şu Young Boys'daki oyunculardan çok daha kaliteli oyuncular var Fenerbahçe'de.Ama onlar çok iyi takım olmuşlar ,nerede ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar.Birlikte çabuk ileri çıkıp çabuk geri geliyorlar.Hiç fanteziye girmiyorlar.Yani futbolu basit oynuyorlar.Fenerbahçe transferden daha çok buna önem vermeli.

Universal
05.Ağustos.2010, 11:42
Dün Karaköy'de yemek yemeği bu maçı izleyeme tercih ettim, doğru olanı yapmışım, ne stres var ne üzüntü. Rahatım valla, tek üzüldüğüm paralarımı Fenerbahçe uğruna bir kez daha kaybettim. Bir daha Avrupa Kupalarında Türk takımlarına oynarsam iki olsun.

goosfraba
05.Ağustos.2010, 11:47
aykut hoca çok şanssız. dün ki maçın özetidir bu.

A.FaruK
05.Ağustos.2010, 11:53
Üretkenlikten yoksun bir takım vardı sahada. Ama ondan öncesinde sahada bir takımın olup olmadığı da tartışılır. Tamam o 11 kişi sahada ama sadece bedenen ordalar.

Tamam eksiklerimiz çok ama gerçekten doğrudur ama takımda bir ışıkta yok açıkcası. Bunun sebebide Ne forvet eksikliği nede defans eksikliğidir. Bunun tek nedeni bence şu an takımdaki inanç eksikliğidir.

Sekopej
05.Ağustos.2010, 11:55
Aykut Kocaman'a destek bitmez, Aykut Kocaman'ı bu taraftar kolay kolay harcatmaz, dün amatör kümeden bir takımla da oynasa Fenerbahçe o stad aynı şekilde tamamen dolardı Aykut Kocaman'ın hatrına. Sezonu fiyaskoyla bitirmişsin, 2 kupayı da son anda kaybetmişsin, takıma taraftarı stada çekecek yıldız transfer yapmamışsın (sorunludur, istikrarsızdır bunları kafaya takmadan Quaresma acaba ne yapacak maçta diye Quaresma'yı özel izlemek için bir çok Beşiktaş taraftarı ilk maça gelmişti), üstelik oynadığın hazırlık maçları ve ilk maç hiç iç açıcı değil ve tüm bu olumsuzluklara rağmen sezonun ilk maçında taraftar o stadı dolduruyor. Kim için? Aykut Kocaman.

Takıma bakıyorum aynı takım, sistem aynı sistem, radikal kararlar alıp da sistemi, oyun anlayışını değiştirmedi Aykut Kocaman, bu geçiş döneminde takımı alıştığı tarzda oynatıyor ama yok, olayın teknikle, taktikle alakası yok. Ben çözemiyorum, bu kadar kötü oyunu isteseler oynayamazlar, gerçekten çok garip bir durum.

Tüm yetki Aykut Kocaman'da lafının da sadece lafta kaldığını görüyorum, eminim yerli olarak 4-5 transfer istemiştir, yabancı oyuncu transferini kamp başlamadan bitirin demiştir ama olmadı. Eğer alternatifler alınmış olsaydı bugün Önder, Bilica, Cristian, Deivid çok r ahat takımdan gönderilirdi, şimdi gönderemiyor bile Aykut Kocaman ya yerlerine gelen olmazsa diye ama madem ki tüm yetki sende diyorlar, koy bu oyuncuları kapıya, gittiklerinde takviye illa ki yapılır.

Gökhan Gönül'ün tam iyileşmemiş olsa da, ne kadar takım savunmasını etkilediğini gördük. Hücuma verdiği katkıyı söylemiyorum çünkü Türkiye'de en iyi hücum yapan bek oyuncusudur. Savunmada rakibi karşılayışı, kademeye zamanında girişleri, kaptığı toplar, ben bunları ne Önder'de ne de Bekir'de göremiyorum.

Yediğimiz gol, yıllardır yediğimiz gollerin benzeri, araya atılan top ve defansın kaçırması.

Bazı şeyler değişecek diyor Aykut Kocaman ve maçtan sonra Alex ile ilgili bir soru soruldu, isimler önemli değil ama bu takım son 5 senede 1 defa şampiyon olmuş, dedi. Demek ki doğru bildiğimiz şeyler doğru değil. Ağırlığını hissettireceksen Alex'ten vazgeçmelisin, takımdan gönderilmesine gerek yok, mutlaka yararlanılacaktır ama sistem artık Alex üzerine kurulu olmamalı.

İleride oynayan 4 oyuncunun topu kaptırdığımızda topun arkasına geçme çabalarının olmaması sebebiyle orta sahayı güçlendirdim dedi. Emre de pekala Alex'in görevini yapabilir, bu değişikliği yargılayamam ama Stoch'un yaptığı da kabul edilir bir şey değil, kartalara daha ağır para cezası uygulanmalı.

Bu turu geçsek, diğer turda da çok zorlanacaktık, avrupa liginde elemede ise gelecek rakibin en güçlüsü YB'un 10 kat daha aşağısında bir takım olacaktır, transfer yapılmasa bile sakatların düzelmesi ile geçilebilecek bir tur olur.

Universal
05.Ağustos.2010, 11:57
Umarım Rıdvan'ın başına gelenler Aykut'un başına gelmez, ben bu seneyi yok saydım zaten, gelecekte pozitf oynayan kupalara uzanan bir Fenerbahçe görecek isek bu sene kaybolabilir.

SAİT71
05.Ağustos.2010, 12:00
İsterse Ronaldo'yu getirsin nerede oynatacağız A.L'nde mi? Farkındaysanız takım Zico'yu kovduğumuzdan beri hep geriye gidiyor

Önce CL Çeyrek final sonra Grupta sonunculuk sonra A.L şimdi ise A.L ön elemesinde ne olacağı belirsiz bir durum. Güya bu sezon sondu Cl'den uzak kaldığımız.

Emin değilim bu maçtan Lugano yine olmayacak. Ne transfer var ne birşey. Belki 0-0 1-1 gibi skorlarla eleriz ama zor bir maç olacak.

Yazdım, bu görünen birşeydi. Aykut hocanın dünkü haline acıdım. Elindeki "kazmalarla" ancak bu kadar oluyor. Stoch'un atılması tamamiyle çok istekli ve tecrübesiz olmasındandı. Keşke herkes onun kadar çabalasaydı. Dia orada o golü atmalıydı. Onu atamayan adam ne işe yarayacak, adam abuk sabuk topu yana bıraktı. Olur böyle şeyler diyemeyeceğim çünkü olmaz böyle birşey. Transfer neden öneleme maçlarına yetişmiyor neden hazırlık kampında oyuncuları monte edemiyoruz. Oyuncu CL'ye kalırsak diye madde koydurmuştur belki? O zaman başka adam alacaksın..

Aziz Yıldırım'ı savundum sonuna kadar ama Aziz Yıldırım yanlış kararlar verdi hep. Hep inat etti. Futboldan anlamadığı gün gibi ortada. Yada transfer yapmadan anlamadığı yada ne zaman yapılması gerektiğinden.. Kısacası imajımız 6-7 sene geriye gitti. Dünya kulübü felan boş masal artık..

Aziz Yıldırım ve saz arkadaşları başta olmak üzere bilsinki herkes; Bu taraftar Aykut Kocaman'ın arkasındadır. Dünkü dobra dobra açıklamaları ve değişecek bu takım demesi açık yürekliliği ona güvencimizi sonuna kadar artırdı. İlk kez kaçırmadık CL'yi. Biz zaten ligde kaçırmışız son maçta bu bize etki bile etmez artık, ama Aykut hocayı harcatmayız..

Kaldı ki Avrupa'da yolumuza devam ediyoruz. Hiç bir şey bitmedi..

GeNç KaRTaL
05.Ağustos.2010, 12:07
Yıllardır Fenerbahçe'nin maddi olarak Türkiye'nin açık ara en iyi kulübü olduğu söylendi.Eğer varsa böyle bir şey bir an önce kullanması lazım bence bu gücünü Fenerbahçe'nin.Fenerbahçe'li arkadaşlar Aykut hocaya çok güveniyorlardı.Ben geldiğinde açıkcası çok başarılı olacağını düşünmediğimi söylemiştim.Evet Aykut Kocaman'ı eleştirmek için henüz erken ama Aykut hocanın da bu kadroyla (bir kaç eksikte bambaşka bir takım oluyor) harikalar yaratmasını da beklemek çok akıllıca bir şey değil.Aykut Kocaman yavaş yavaş revizyon yapacak deniliyor.Uzun süredir başarısızlığın olduğu şubenin başında ve çok sabredilecek ortam olduğunu sanmıyorum.Tabii eksik oyuncular ve gelecek yeni transferlerle bu kötü hava dağılabilir ama her seferinde acı gerçekler göz ardı edildiği için şu an bu durumda Fenerbahçe.

nannar
05.Ağustos.2010, 12:14
Bence artık maddi olarak da en iyi durumda değil Fb :) hele hele son birkaç yılda Adnan Polat yönetiminin mali anlamda attığı başarılı adımlar Galatasaray'ı bataktan kurtardığı gibi önünü de açtı. Beşiktaş çok zarar ederek transfer yapıyor. alım satımda çok kaybediyor. Fenerbahçe ise aldığı yabancılardan çok zarar ediyor. Guiza'ya yıllık verdiği zaten zarar. Bonservisi desen gitti bir sürü para. Satarken kaça satacak merak ediyorum açıkcası.

Bir de herkes tutturmuş oyuncular değişmeli , hepsini gönderelim diye :) Bu iş bu kadar kolay değil Eldeki oyuncular böyle günlerde satışa çıkarırsanız zaten para etmez. Millet "nasıl olsa elden çıkarmaya çalışıyorlar" diye 3-5 kuruşa alma yoluna giderler. Kontrat feshedelim deseniz 6 oyuncuda ortalama 2 milyon €'dan 12 milyon € tazminatla zarar ederler. 6 da yerine alınacakları düşünelim. ortalama 4-5 milyon € bonservisli iyi oyuncular alınsa 25 milyon da onlar etti 35-40 milyon € :) Yani tamam neşter vurulsun diyorsunuz ama mali anlamda düşünüldüğü kadar kolay değil bu serbest bırakma işleri falan...

Varonil
05.Ağustos.2010, 12:15
Bu maçtada da Daum'a nasıl sitem edersin anlamam. Daum enkazını devraldı diyonda. Zaten bu kadro Daum gelmeden öncede vardı. Daum dedi geçen sene Kazım'ı yollamayın Carlos'u yollamayın bu adamlar bana lazım. Ve tek takviye geldi Gökhan Ünal. Bu da Daum'un değil Aykut Kocaman'ın isteği üzerine olmalı ki şu an as çıkarıyor. Daum yüzüne bakmıyordu. Yüzüne bakmayacağı adama £4.3M harcamaz Daum. O adamı £2.4M yollamak hataydı. Son dakikada şampiyonluk finalde Türkiye Kupası kaybedildi diye adama etmediğinizi bırakmadınız. Aykut istediği takviyeleri yaparakta geleceğini sanmam. Hanginiz Daum'un bu kadar iyi bir derece alacağını tahmin ediyordunuz ligde bu kadroyla. Adam Bilica ile bir sezon geçirdi. Cristian ile ne kadar uzun süre yol katetti. Şimdi de anlıyorum ki Güiza'yu oynatarak hiç yanlış yapmıyormuş.

Daum ne kattı bu takıma peki? Roberto Carlos zaten sene başında gidecekti,bu yüzden Andre Santos transferi yapıldı.Kazım'ın yollanma sebebini sen de benim gibi çok iyi biliyorsun.Gökhan Ünal'ın sene içinde 8-9 kişi kendi sahasına kapanan Anadolu takımları ile oynayacağımız maçlarda ne kadar çok iş yapacağını göreceğiz.

Bilica ile bir sezon geçirdi demişsin.Lugano'nun olmadığı kara Şubat ayında kaybettiğimiz puanların bizi şampiyonluktan ettiğini söylüyorum ben de sana o zaman.

Sabır diyorum sadece.Liginn 5-6.cı haftasına gelelim,hala aynı tablo olursa o zaman Aykut Kocaman'ı eleştiririz.Bir Lugano'nun,Mehmet Topuz'un,olası bir Niang transferinin bu takımın çehresini değiştirdiğini hep birlikte göreceğiz.

Zaten bu kadronun ligde yine son haftaya kadar şampiyonluk yarışında olacağını söylüyorum ben de.Ama benim derdim Avrupa.Ön eleme oynyorsun,daha forvet transferini bitirmemişsin.Şimdi yapsan ne olacak artık.Şampiyonlar Ligi gitmiş,milyon euroluk gelirlerden olmuşsun.

A.FaruK
05.Ağustos.2010, 12:16
Yıllardır Fenerbahçe'nin maddi olarak Türkiye'nin açık ara en iyi kulübü olduğu söylendi.Eğer varsa böyle bir şey bir an önce kullanması lazım bence bu gücünü Fenerbahçe'nin.Fenerbahçe'li arkadaşlar Aykut hocaya çok güveniyorlardı.Ben geldiğinde açıkcası çok başarılı olacağını düşünmediğimi söylemiştim.Evet Aykut Kocaman'ı eleştirmek için henüz erken ama Aykut hocanın da bu kadroyla (bir kaç eksikte bambaşka bir takım oluyor) harikalar yaratmasını da beklemek çok akıllıca bir şey değil.Aykut Kocaman yavaş yavaş revizyon yapacak deniliyor.Uzun süredir başarısızlığın olduğu şubenin başında ve çok sabredilecek ortam olduğunu sanmıyorum.Tabii eksik oyuncular ve gelecek yeni transferlerle bu kötü hava dağılabilir ama her seferinde acı gerçekler göz ardı edildiği için şu an bu durumda Fenerbahçe.

Mesele transferde falan değil ki abi. Mesele bu futbolcuların kafasında. Santos göbekli gelir , Güiza antremana çıkmaz , Kazim kafasına göre takılacak . Artık futolcularımızın bazı şeylerin farkında olması gerekiyor. Yoksa durum pekde iç açıcı gibi görünmüyor.

Sekopej
05.Ağustos.2010, 12:17
Acı gerçekler 5 senedir göz ardı ediliyor, son 5 senede 1 şampiyonluğumuz var dedi Şemsi dün Aykut Kocaman.

Bu kadar açık konuşan, neyin ne olduğunu söyleyen bir hoca görmemiştim ben takımımın başında. Diğer hocalar gibi iyi yoldayız, şu kadar zamanda hazır olacağız, yeni takımız, uyum süreci vs hiç bahane üretmiyor.

Evet açıklamalarının satır aralarına da bakarsak hem yönetimi hem de takıma yakışmayacak oyuncuları eleştiriyor. Her şeyin farkında ve hataları, eksiklikleri söyleyip, bunu icraata dökemiyorsa, demek ki bunu yapacak gücü yok, tüm yetki sende denmesine rağmen, yetki ona verilmemiş.

14 oyuncu ile sezon açılışı yapmak, bir hocanın başına gelebilecek en kötü durumlardan biri olsa gerek.

eXcitinG
05.Ağustos.2010, 12:26
Ya hocam bırak GaLatasaray hangi maLi bataktan kurtuLdu. Fenerbahçe, GaLatasaray ve Beşiktaş maLi anLamda tamamen bitmiş durumdaLar. AL birini, vur ötekine hocam. Hangi düzLükten bahsediyorsun.

goosfraba
05.Ağustos.2010, 12:31
hazard'a 25 milyon, gyan'a 16 milyon, krasic'e 15 milyon öneren kulüpte hala maddi güç vardır.

kontrolsüz güç güç değildir. asıl mevzu bu.

nannar
05.Ağustos.2010, 12:36
Şimdi avrupalı kulüplerle kıyaslamaya gerek bile yok bizim ekipleri. çünkü yıllardır verdiklerinin karşılıgını alamıyorlar. yıllar sonra ilk kez keita, uğur, emre güngör ve mehmet topla'dan para kazandık diye bayram ediyoruz :) Yıllar önce Ookocha'lar baliçler milyon €lara gittiler ama artık öyle transferler olmuyor.

Avrupada kulüplerin profesyonelliklerinden çok uzakta oldugumuz kesin. Hoca ile bitmiyor olay. Geçenlerde Tuncay'ın bir açıklamasını okumuştum. "İngiltereye ilk gittiğimde antremanlara çıktım. Koşuyordum ama onların hepsi benden daha hızlıydı. Ne yiyorlar ne içiyorlar bilmiyorum ama bunun mutlaka araştırılması lazım. EPL de oyuncular çok güçlüler "demiş. Yani bizim ülkede ne alt yapı zihniyeti var. Ne kondisyon konusunda profesyonellik var, ne scout sistemi ne de profesyonel yöneticilik var. Abdülrahim albayrak fanatik Gs li diye yöneticimiz olsun diyoruz :) Ya da Aziz Yıldırım'ım parası bol diye başkan olsun diyoruz. Futbol takımları çok amatörce idare ediliyorlar. Maalesef günlük planlar ve 2-3 maç izlenerek oyuncu alımları oluyor. Haliyle aldıktan sonra da kötü çıkınca illaki bir suçlu aranıyor. Sadece FB için değil diğer büyükler için de aynı şey söz konusu. Bunu kim değiştirir bilemem ama Aykut bu yolda diyorsanız ben Gsliyim ama ben de desteklerim onu :) Yıllar önce Fatih Hoca'nın kurdugu alt yapı sisteminden yetişenlerin dışında pek paftan oyuncu da alamadık. Avrupaya gidip 10-15 milyon € verip 1 adam alasıya o yatırımı keşke alt yapılara yapabilsek. Bu konuları profesyonelce ele alıp işleyebilen uzmanlar lazım türk futboluna. Maalesef çoğu ülkeden daha yetenekli gençlerimiz olmasına karşı onları yetiştirmek anlamında çok yetersiz kalıyoruz.

Olay sadece ekonomik olsaydı keşke ama maalesef çok daha fazlası var...

SAİT71
05.Ağustos.2010, 13:03
Dün NTVSpor'u izleyenler İngiltere'deki alt yapı okullarının çocuklara eğitim saatini yılda 10.000 saate çıkarmayı hedeflediğinizde izlemişlerdir. Aradaki fark daha fazla ders veriyorlar ve bu işi bizim xxx efendi var alt yapıya onu koyun gitsin diyerek yapmıyorlar. Eğitimli uzman hocaları yani alt yapı hocalarını getiriyorlar. Alt yapı hocalığı bambaşka biriş.

Hollandalı Ajax'ın futbol okulunda çocuklar 6.000 saat ders görüyorlarmış yılda toplam olarak İngiltere'de ise 2.500 dü sanırsam. İşte bizde 5-6 bin saate çıkarır ve alt yapıyı adam gibi hocalarla donatırsak o zaman herşey daha güzel olur.

Lorik Cana19
05.Ağustos.2010, 13:10
Fenerin bu oyunla UEFA'ya da kalamayacağını düşünüyorum. Dikkatimi birşey çekti. Alex sanki geçen senelere göre daha bitkin, daha isteksiz gibi.

EndoplazmiK RetikuluM
05.Ağustos.2010, 13:11
Neredesin Zico.

nannar
05.Ağustos.2010, 13:12
Alex bitkin isteksiz değil. yaşlandı artık. normalde de koşan ve mücadele eden bir oyuncu değildi ama en azından topla birlikte hareketlenmeye çalışıyor ve boş alanlara koşular yapıyordu. artık bunları da yapamaz hale gelmiş gibi göründü bana sezon başındaki 3-4 maça bakınca...

Lorik Cana19
05.Ağustos.2010, 13:13
Alex bitkin isteksiz değil. yaşlandı artık. normalde de koşan ve mücadele eden bir oyuncu değildi ama en azından topla birlikte hareketlenmeye çalışıyor ve boş alanlara koşular yapıyordu. artık bunları da yapamaz hale gelmiş gibi göründü bana sezon başındaki 3-4 maça bakınca...

Aynen. Bu sene Alex kaybolup gidecek gibi bir his var içimde.

goosfraba
05.Ağustos.2010, 13:14
alex'in zaten son senesi.

eXcitinG
05.Ağustos.2010, 13:15
Aykut Kocaman zaten bence yavaş yavaş takımı ALex siz oynamaya aLıştırıyor. Fenerbahçe nin sistemi 4-4-2 oLmaLı bence. ALex gibi bir adamı daha oyunu tutmak istediği anLarda, 75.dk dan sonra feLan aLıp 4-4-1-1 e döneceği zamanLarda kuLLanmaya bakmaLı. Hatta öyLede yapacak bundan sonra bence zaten.

Zekirdek
05.Ağustos.2010, 13:19
Daum ne kattı bu takıma peki? Roberto Carlos zaten sene başında gidecekti,bu yüzden Andre Santos transferi yapıldı.Kazım'ın yollanma sebebini sen de benim gibi çok iyi biliyorsun.Gökhan Ünal'ın sene içinde 8-9 kişi kendi sahasına kapanan Anadolu takımları ile oynayacağımız maçlarda ne kadar çok iş yapacağını göreceğiz.

Bilica ile bir sezon geçirdi demişsin.Lugano'nun olmadığı kara Şubat ayında kaybettiğimiz puanların bizi şampiyonluktan ettiğini söylüyorum ben de sana o zaman.

Sabır diyorum sadece.Liginn 5-6.cı haftasına gelelim,hala aynı tablo olursa o zaman Aykut Kocaman'ı eleştiririz.Bir Lugano'nun,Mehmet Topuz'un,olası bir Niang transferinin bu takımın çehresini değiştirdiğini hep birlikte göreceğiz.

Zaten bu kadronun ligde yine son haftaya kadar şampiyonluk yarışında olacağını söylüyorum ben de.Ama benim derdim Avrupa.Ön eleme oynyorsun,daha forvet transferini bitirmemişsin.Şimdi yapsan ne olacak artık.Şampiyonlar Ligi gitmiş,milyon euroluk gelirlerden olmuşsun.

Ama Aykut'a verilen desteğin kaçta kaçı Daum'a verildi. Verilmeliydi Daum'a o destek. Adamın bir isteğini yerine getirmediler. burada hala diyorlar köylü kurnazıymış. Benim başımda böyle bir yönetim olacak. Tazminatımın tamamını alırdım. Daum'da istese alırdı o tazminatı.

HooijDonk07
05.Ağustos.2010, 13:26
Taraftar ne yapsın..Bugün fotomaçın başlığı hoşuma gitti Bravo Aziz Bey diye bu ne Aykut Kocaman'la ne Daum'la nede Zico'yla olmaz bi başkan değişsin bence . Herkes diyecek ki 1-2 hafta önce başkanı övüyordunuz.Övüyorsak stadın boşluğu gelenlerin hiç birimi bir marş beste bişi bilmez...

nannar
05.Ağustos.2010, 13:26
alex'in zaten son senesi.

Aykut Kocaman zaten bence yavaş yavaş takımı ALex siz oynamaya aLıştırıyor. Fenerbahçe nin sistemi 4-4-2 oLmaLı bence. ALex gibi bir adamı daha oyunu tutmak istediği anLarda, 75.dk dan sonra feLan aLıp 4-4-1-1 e döneceği zamanLarda kuLLanmaya bakmaLı. Hatta öyLede yapacak bundan sonra bence zaten.

bence de son senesinde madem onu kulüpte tutmak istiyorlarsa yedek kulübesinde bekletip son 20-25 dakikada oyuna alarak kullanmalı. en azından oyunu sogutabilecek ya da öldürücü paslar atabilecek bir oyuncusu olur yedek kulübesinde. Yalnız dün birşey dikkatimi çekti. Stock bir türlü kanata inemiyor ya da Aykut'un isteğiyle inmiyor. Sürekli içe kat ediyor ve ön liberoların arasında kaybolup gidiyor. Dia ise tam aksine tam çizgide top bekliyor. bu ikili eğer Fenerbahçe'nin kanatları olacaksa buraya bir sistem geliştirmek lazım :) 4-4-2 içinse Fenerbahçe'ye 1 tane sağlam orta saha (emre'nin yanına) ve 2 tane santrafor lazım. Gökhan hadi bir nebze oynar ama Semih falan bitmiş. O yüzden bence 1 yıldız santrafor alıp orta alandan hücuma destek veren bir sistem lazım Fenerbahçe'ye. Çünkü Özer gibi, Mehmet Topuz gibi isimler açıkta kalır. Bunları da kaybeder FB eğer 2 forvete dönerse...

Zekirdek
05.Ağustos.2010, 13:29
bence de son senesinde madem onu kulüpte tutmak istiyorlarsa yedek kulübesinde bekletip son 20-25 dakikada oyuna alarak kullanmalı. en azından oyunu sogutabilecek ya da öldürücü paslar atabilecek bir oyuncusu olur yedek kulübesinde. Yalnız dün birşey dikkatimi çekti. Stock bir türlü kanata inemiyor ya da Aykut'un isteğiyle inmiyor. Sürekli içe kat ediyor ve ön liberoların arasında kaybolup gidiyor. Dia ise tam aksine tam çizgide top bekliyor. bu ikili eğer Fenerbahçe'nin kanatları olacaksa buraya bir sistem geliştirmek lazım :) 4-4-2 içinse Fenerbahçe'ye 1 tane sağlam orta saha (emre'nin yanına) ve 2 tane santrafor lazım. Gökhan hadi bir nebze oynar ama Semih falan bitmiş. O yüzden bence 1 yıldız santrafor alıp orta alandan hücuma destek veren bir sistem lazım Fenerbahçe'ye. Çünkü Özer gibi, Mehmet Topuz gibi isimler açıkta kalır. Bunları da kaybeder FB eğer 2 forvete dönerse...

Fener 4-4-2 değil. 4-2-3-1 oynuyor. Ve zaten Stoch kanatlara inen bir oyuncu değil. Stoch içe kateden bir oyuncu. Ama Stoch ile Servet'in karşılaşmasını izlemek güzel olur. :)

nannar
05.Ağustos.2010, 13:34
Fener 4-4-2 değil. 4-2-3-1 oynuyor. Ve zaten Stoch kanatlara inen bir oyuncu değil. Stoch içe kateden bir oyuncu. Ama Stoch ile Servet'in karşılaşmasını izlemek güzel olur. :)

en son bunu agüero-servet eşleşmesinde yazdınız ama sonuç agüero'nun yediği tekme oldu :D Ayıboğanımız ezer geçr :n: :icon_twisted:

Varonil
05.Ağustos.2010, 13:35
Alex'in gidişinden sonra 4-3-3'e tam olarak döneceğiz.Aykut Kocaman'ın dediği Fenerbahçe değişecek olayı bu tamamen.Değişim zamanla gerçekleşecek,sadece teknik,taktik anlamda değil.Mental olarak,futbol kültürü olarak da.

Varsın olsun bu değişim Fenerbahçe'ye pozitif,hücum futbolunu getirecekse,bu sene katılmayalım Şampiyonlar Ligi'ne razıyım arkadaş ;)

Sekopej
05.Ağustos.2010, 13:37
Stoch zaten aldığı topla içeri katetsin diye alınan bir oyuncu. Dia da aldığı topla takımı hızlı atağa çıkarabilsin diye. Rakibi geçebilme yeteneği var Dia'nın, kanattan topu çizgiye kadar taşıyabilir.

Bu 2 isim zaten topla hızlı hareket edebildikleri için alındılar. Topu alıp sürecek oyuncu yok çünkü kadroda. Bu 2 isim alsın takımı uçursun beklentisine girmek de doğru değil, sonuçta günü kurtarmaya yönelik transferler de değiller, belli seviyeye gelmeleri gerekiyor, kendilerini geliştirmezlerse, oldukları yerde sayarlar.

Orta alan çok boş kalınca Stoch çok içeri girdi dün, 2. devre atılmasa daha net yorum yapabilirdik çünkü orta saha kuvvetlendirilmişti. Dia içinse hala hazır değil, gerçi hazır olan oyuncu var mı orası da belli değil de, fizik olarak daha iyi olması gerekiyor Dia'nın.

Zekirdek
05.Ağustos.2010, 13:40
en son bunu agüero-servet eşleşmesinde yazdınız ama sonuç agüero'nun yediği tekme oldu :D Ayıboğanımız ezer geçr :n: :icon_twisted:

:) :)

Dia içinse hala hazır değil, gerçi hazır olan oyuncu var mı orası da belli değil de, fizik olarak daha iyi olması gerekiyor Dia'nın.

Dia iyi olacaktır. Çünkü adam zenci ya. Zenci yapar eder hiç yok yere koşar en azından.

Varonil
05.Ağustos.2010, 13:42
Dia'nın daha zamana ihtiyacı var.Birde stadda çıktığı ilk maçtan mıdır nedir,biraz heyecanlıydı dün nedense :)

nannar
05.Ağustos.2010, 13:46
Stoch zaten aldığı topla içeri katetsin diye alınan bir oyuncu. Dia da aldığı topla takımı hızlı atağa çıkarabilsin diye. Rakibi geçebilme yeteneği var Dia'nın, kanattan topu çizgiye kadar taşıyabilir.

Bu 2 isim zaten topla hızlı hareket edebildikleri için alındılar. Topu alıp sürecek oyuncu yok çünkü kadroda. Bu 2 isim alsın takımı uçursun beklentisine girmek de doğru değil, sonuçta günü kurtarmaya yönelik transferler de değiller, belli seviyeye gelmeleri gerekiyor, kendilerini geliştirmezlerse, oldukları yerde sayarlar.

Orta alan çok boş kalınca Stoch çok içeri girdi dün, 2. devre atılmasa daha net yorum yapabilirdik çünkü orta saha kuvvetlendirilmişti. Dia içinse hala hazır değil, gerçi hazır olan oyuncu var mı orası da belli değil de, fizik olarak daha iyi olması gerekiyor Dia'nın.

bence ikisi de Fenerbahçe'nin son yıllarda yaptıgı en iyi transferlerdir Brezilya'dan gelen Cristian'a bakınca :) Ama dediğin gibi ikisinin de zamana ihtiyacı var. orta alanda Emre'nin yanına Alex ve Cristian yerine 2 tane çift yönlü ya da 1 hücumcu 1 savunması orta saha koyulabilirse Fb iş yapar bence. birisi mehmet topuz olabilir mesela ama Özer ortada oynayabilirmi bilemem. Bir de Fenerbahçe'de Dia ve Sotch'un savunmaya bir yardım etmesi lazım. Hadi Gökhan Gönül savunma işini iyi kötü tek başına yapmaya çalışıyor ama Andre Santos zaten savunma anlamında zayıf kalıyor. Yani FB kadro olarak 2-3 transferle bence taraftarın istediği hale gelir ama oyunculara extra görevlen yüklenmeli :)

KaRaBükLü KraL
05.Ağustos.2010, 13:49
2 şey soracağım
1-Fenerbahçe bildiğim kadarıyla 4-4-1-1 oynuyor ama ben mi yanlış biliyorum
2-Deivid'i niye bu kadar çabuk sildi Fenerbahçe taraftarı adam Fenerbahçe çeyrek final oynadığı zaman Ş.Liginde FB'yi taşıyan adamdı onu merak ediyorum

Varonil
05.Ağustos.2010, 13:54
2 şey soracağım
1-Fenerbahçe bildiğim kadarıyla 4-4-1-1 oynuyor ama ben mi yanlış biliyorum
2-Deivid'i niye bu kadar çabuk sildi Fenerbahçe taraftarı adam Fenerbahçe çeyrek final oynadığı zaman Ş.Liginde FB'yi taşıyan adamdı onu merak ediyorum

Şablon şu anda 4-2-3-1.

Deivid 2 yıl önce geçirdiği ağır sakatlığının ardından fizik,kondisyon olarak çok geriye gitti.Brezilyalı oyuncuların oynamadıkları zaman kendilerini nasıl saldığını da göz önünde bulundurursak,şu anda Fenerbahçe'de direkt ilk 11'de oynayıp da katkı sağlayacak bir isim değil Deivid.+2 olarak kadroda durabilir,ama aldığı yıllık maaşı da çok fazla.

nannar
05.Ağustos.2010, 13:58
Deivid'i dün gösterdiler de öldüm gülmekten :D Adamdaki göbek nerdeyse benle yarışır :D kendine bakmamış hiç yazın. Demekki o da biliyor artık ilk 11 olmayacagını

Sekopej
05.Ağustos.2010, 13:59
Aykut Kocaman'ın kafasında 4-3-3 var. Ama bunu uygulayacak oyuncular elde yok. Özer kanat oyuncusu olmadığını, ortada oynamayı daha çok sevdiğini, ihtiyaç olduğunda kanatlarda oynayabileceğini söylemişti. Mehmet Topuz da ortada daha verimli olur diye düşünüyorum. Zaten 4-3-3 olursa ve kaliteli bir orta saha alınırsa, Emre ve Mehmet beklere gereken yardımı verir, geniş alan bırakılmazsa da takım savunmasında sıkıntı olmaz, Dia ve Stoch'un fazla geriye gelmesi beklenmez. Ama bu sistemi görebilmek için eldeki sakatların düzelmesi, Alex'ten vazgeçilmesi gerekiyor.

Fenerbahçe, Alex geldiğinden beri 4-4-1-1 oynuyor. Aragones değiştirmek istedi ama o da Alex'i orta sahaya çekip Semih'i Alex'in görevinde oynatınca, sistem yine değişmedi. Bu sene 2 kanat adamı forvete daha yakın oynayacak ama böyle olduğunda da Alex ile beraber geriye destek vermeyen 4 oyuncu oluyor, takım savunması zaafa uğruyor.

Deivid'i çabuk silmedik, Deivid yıllar önce silindi ama hala takımda. Deivid maç boyu ortalarda gözükmeyen, sürekli top kaybeden bir oyuncu. ŞL'de Fenerbahçe'yi taşıyan oyuncu olduğuna da katılmıyorum, o dönemde de sürekli eleştiriyordum çünkü kendisini. Hiç katkısı olmadan çıkar 1 gol atar, yine göz boyar, takımda kalır yorumunu yapıyordum. Kazım'ı da gördük, uzaktan iyi şutlar atabilmesi Deivid'in avantajıydı o sene, o sene takım savunması ve Carlos'un sağladığı özgüvenle o başarı geldi. Deivid attığı gollerle önplana çıktı ama Kazım demiştim, Kazım oynasa, o da uzaktan atacağı şutlarla o golleri bulabilirdi. O nedenle ŞL başarısını Deivid'e mal etmem, katkısını da yadsıyamam.

Ama o dönemde de beğenmiyordum, hala de beğenmiyorum ve artık bu takımda görmek istemiyorum.

Zekirdek
05.Ağustos.2010, 14:04
Deivid'i dün gösterdiler de öldüm gülmekten :D Adamdaki göbek nerdeyse benle yarışır :D kendine bakmamış hiç yazın. Demekki o da biliyor artık ilk 11 olmayacagını Deivid ilk geldiğinde forvet olarak geldi ve Güiza'dan çok kötüdü hatırlarsanız. Güiza'nın formu maliyetine oranlayınca çok kötü oluyor. Yoksa Güiza'nın bin kat beteride geldi. Deivid forvet oynarken newleri kaçırıyordu. Boş kale kafasına geliyor top kafa vuruyor ve top yan ağlarda. :) :) :)

eGowiCh
05.Ağustos.2010, 15:33
Alex yüzünden çift forvet oynanamıyor senelerdir. Aykut Kocaman da bunun farkında olduğundan Alex'i takımdan kesecek. Hızlı takım isteniyorsa bu Alex ile Baroni ile olmaz. Orta sahaya takviye lazımdı, yapılmadı. Birçok takviye lazımdı, hiçbiri yapılmadı.

Ne desek boş. Sorunun çözümü radikal revizyon. Köklü değişim yedekleri yollamakla olmaz. Volkan Babacan gidecek falan deniliyor, gencecik çocuk gitse ne olur gitmese ne olur? Göndereceksen, as oyuncuları, önemli oyuncuları yollayacaksın. Andre Santos hariç tüm Brezilyalıları yollayacaksın. Mücadele etmeyen yerlileri yollayacaksın. Altyapıdan adamları koysan daha çok mücadele ederler.

Artık şu sorunları çözün. Çözemiyorsanız gidin. Takım ruhsuz, mücadele etmiyor, peki yönetim sen ne yapıyorsun?

LifeYourself
05.Ağustos.2010, 16:25
volkan babacan neden gönderiliyor. takıma iyi tezahurat yapmamış mı komedi ya oyuncu göndericez deyip yedeği gönderiyor.Başka kimi alıp yedek oturtucan orda:(

izmer96
05.Ağustos.2010, 19:54
FB ye gerekli 3 sey var

Emrenin yanina onun kadar mucadele edicek , teknigi onun kadar iyi bir mc

Forvete arkaya sarkabilicek son vurusu cok iyi guclu bir forvet

defansa hizi ortalama ve ustu , kademesi iyi olan kesici bir defans

A.FaruK
05.Ağustos.2010, 21:16
FB ye gerekli 3 sey var

Emrenin yanina onun kadar mucadele edicek , teknigi onun kadar iyi bir mc

Forvete arkaya sarkabilicek son vurusu cok iyi guclu bir forvet

defansa hizi ortalama ve ustu , kademesi iyi olan kesici bir defans

Abi bence ilk önce bizim topçuların kafa yapılarını değiştirmeleri lazım.

ForsakeN
05.Ağustos.2010, 23:25
Mehmet Topuz ve Emre beraber oynarsa ortasaha yükünü kaldırabilirler. Defansif konuda kendilerini geliştirirlerse neden olmasın ki

Varonil
05.Ağustos.2010, 23:29
Şimdi yeni çıkan Palamut forma güya Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkarsak satışa sunulacaktı,daha gruplara bile kalamıyoruz.Bakalım hangi akla sığacak pazarlamaya yöntemi ile satışa çıkaracaklar merak ediyorum.

Varonil
06.Ağustos.2010, 00:00
Fenerbahçe'de görev aldığı 13-14 ay boyunca yaptığı gözlemlerden bahseden Aykut Kocaman, "Doğrusunu söylemek gerekirse birikmiş sorunlarımız var. Bunlarla yüzleşmek zorundayız. Gol sorunu ve gol yeme sorunu her zaman olabilir. Bir takım için 'Çok gol yiyor' veya 'Atamıyor' denilebilir. Her zaman söylenen klişelerdir bunlar. Ancak, Fenerbahçe'deki 13-14 aylık serüvenim içinde dışarından da gördüğüm şey; birikmiş sorunlarımız var ve bunlarla yüzleşme zamanımız geldi. Geçen sene veya Daum'dan dolayı oldu diye asla demiyorum. Genel olarak söylüyorum bunları. Bunları tespit ve tedavi etmesi gereken de benim. Bunu söylüyorum en azından" dedi.

izmer96
06.Ağustos.2010, 09:51
Young Boys'un Fenerbahçe galibiyeti İsviçre basınında geniş yer bulurken, kışkırtıcı başlıklarıyla bilinen Blick gazetesi yine döner göndermesi yaptı.

CENEVRE - Fenerbahçe karşısında önemli bir galibiyete imza atarak Şampiyonlar Ligi play-off turuna yükselen Young Boys’un bu başarısı İsviçre basınında önemli yankı buldu.
Ülkenin en çok satan gazetesi Blick, “Young Boys Fenerbahçe’den kebap yaptı” yorumunda bulundu. Aynı gazete daha önce de Euro 2008 sırasında eski milli takımı teknik direktörü Fatih Terim’den döner yapılması konulu bir kolaja imza atmıştı.
Gazetenin internet sayfasındaki yorumdaysa ‘Dün gece Fenerbahçe için döner çok sıcaktı’ ifadeleri kullanıldı. Fenerbahçe taraftarının maçtan sonra ıslık çalıp, protestolarda bulunmadığını ve sahada bir şey atılmadığını belirten Blick, taraftarların Young Boys’u alkışladığını ve Türkiye’deki atmosferin olumlu olduğundan bahsetti.

Tages Angeizer ‘Fenerbahçe taraftarı Young Boys’u alkışlarla uğurladı’ manşetini atarken Schaffhauser Nachrichten de İsviçre takımlarının İstanbul’da kazandığı ‘ilk’ galibiyete Fenerbahçe önünde ulaştığını okurlarına aktardı.Mücadeleye resmi internet sitesinde yer ayıran UEFA ise, ‘Young Boys (genç çocuklar) Türkiye’de reşit oldu’ başlığını kullanarak İsviçre temsilcisinin unutulmaz bir zafere imza attığına dikkat çekti.

SAİT71
06.Ağustos.2010, 11:36
Ne diyelim utanmayanlar utansın bu durumdan. Şu takımın bile diline düştük. Young Boys'un çapı neki?

murat taşlı
06.Ağustos.2010, 17:03
bizim takımlarımızın sorunu hiç bir zaman hazır olmaması.

LifeYourself
06.Ağustos.2010, 17:06
5 yıl sonra old boys diye gelirler reşit olmuş artisler:zuhaha

murat taşlı
06.Ağustos.2010, 17:15
hazırlık kampında takımın paşaları yok ya sakat ya doğum izninde,ya tatilinde .Yeni transferler ortada yok bazıları kadro dışı küskünler var nasıl olacak bu takım, plansız proğramsız olursa yazık çok yazık bu kadar paraların döndüğü bir sektörde .

GeNç KaRTaL
07.Ağustos.2010, 13:34
Mesele transferde falan değil ki abi. Mesele bu futbolcuların kafasında. Santos göbekli gelir , Güiza antremana çıkmaz , Kazim kafasına göre takılacak . Artık futolcularımızın bazı şeylerin farkında olması gerekiyor. Yoksa durum pekde iç açıcı gibi görünmüyor.

Aykut Kocaman'ın oyuncuların mantalitesini değiştirmesi gerekiyor ki bu kolay bir iş değil.Bu adamlar yıllardır böyleyse ve başarısızlık devam ediyorsa gönderip başkasını alacaksın.Yavaş yavaş yapılacak deniliyor.Buna sabredecek bir ortamı olduğunu sanmıyorum Fenerbahçe camiasının.Saraçoğlu'ndaki ilk mağlubiyette yönetim istifa sesleri çıkmış.Bu benim düşüncemi destekler nitelikte.

Acı gerçekler 5 senedir göz ardı ediliyor, son 5 senede 1 şampiyonluğumuz var dedi Şemsi dün Aykut Kocaman.

Bu kadar açık konuşan, neyin ne olduğunu söyleyen bir hoca görmemiştim ben takımımın başında. Diğer hocalar gibi iyi yoldayız, şu kadar zamanda hazır olacağız, yeni takımız, uyum süreci vs hiç bahane üretmiyor.

Evet açıklamalarının satır aralarına da bakarsak hem yönetimi hem de takıma yakışmayacak oyuncuları eleştiriyor. Her şeyin farkında ve hataları, eksiklikleri söyleyip, bunu icraata dökemiyorsa, demek ki bunu yapacak gücü yok, tüm yetki sende denmesine rağmen, yetki ona verilmemiş.

14 oyuncu ile sezon açılışı yapmak, bir hocanın başına gelebilecek en kötü durumlardan biri olsa gerek.

Aykut Kocaman'ın önünde tek seçenek var.Yeni transfer ve eksikler takıma katıldığında takım düzelecek.Yoksa yavaş yavaş revizyonla işi zor.Başarısızlık halinde olan Aykut Kocaman'a değil,yönetime olur deniliyor ama bu ülkemizde sık rastlanan bir durum değil.Sezon içerisinde neler olacağını hep beraber göreceğiz.

Zekirdek
07.Ağustos.2010, 13:38
Rıdvan bir yorum yapmıştı 2 maçtan sonra. Oyuncuların kafa yapılarını değiştirmek lazım diye. Bunu Lugano'da yaptılar başarılı oldukar. Çünkü Lugano senede 7 - 8 maç cezalı geçiren bir oyuncudu fakat kontrata maç başı maddesi eklenip bu durum ortadan kaldırıldı demişti.