PDA

View Full Version : Beşiktaş - Plzen | UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu 2. Maç

TR.CaPTaiN
02.Ağustos.2010, 11:22
http://www.yukleresim.com/images/27955931796136279931.jpg (http://www.yukleresim.com/)

Revolution
02.Ağustos.2010, 11:34
Müthiş taraftarıyla Beşiktaş şov yapar..

GeNç KaRTaL
02.Ağustos.2010, 11:42
Mutlaka kazanmamız gerekiyor.İnşallah bir sıkıntı olmaz.

Zekirdek
02.Ağustos.2010, 11:44
2-0 veya 3-0 olur. Maçı Nihat götürür. Q7 yine beklentileri karşılayamaz. Ama ilk maçın ilk yarısındaki taktikle çıkarlarsa turu geçmeyi bırak fark yememeye oynarlar. Aynı Maradona'nın Arjantin'deki taktiğiyle çıkıyorlar.

footballer33
04.Ağustos.2010, 23:26
Rüştü
Erhan(Ekrem) Toraman Zapo(Ferrari) Deli İbo
Necip Ernst
Nihat Delgado Quaresma
Bobo

Bu kadro çıkarsa rahat geçeriz turu.

vego
04.Ağustos.2010, 23:28
katılıyorum :)

Addolorato
05.Ağustos.2010, 00:59
Beşiktaş Fenerbahçe maçını izlemiştir heralde. Ona göre ayağını denk almalı dikkatlı oynamalı.

World Hollow o1
05.Ağustos.2010, 01:03
Hadi Bakalım Yüzümüzü Bari Buradan Kara çıkartmayalım Hayırlısınla Turu Geçelim..

Bol şans.

GeNç KaRTaL
05.Ağustos.2010, 10:41
İlk maçtan çok farklı bir Beşiktaş seyredecek herkes demiş hocamız.İnşallah dediği gibi olur.Öyle olursa zaten rahat geçeriz turu daha güçlü kadromuz ve evsahibi avantajlarımızla.

yunusgs
05.Ağustos.2010, 10:51
Beşiktaş,deplasmandaki maçı kaybetse,sıkıntı olurdu bu maçta az da olsa.Ama 1-1'in bir nebzede vermiş olsa vermiş olduğu rahatlıkla Beşiktaş maçı kazanır,turu geçer.2-0 skor tahminim.

anil luque
05.Ağustos.2010, 20:01
Q7 yine beklentileri karşılayamaz derken ??
Schuster gibi bilinçli bir hocamız olması çok büyük avantaj.. Plzen maçının kötü geçmesi iyi oldu dedi nerdeyse , hataları görmemiz açısından..
Taraftarımızın müthiş desteğiyle geçeriz turu..

vego
05.Ağustos.2010, 20:52
Beşiktaş maça şu ilk 11 ile başlayacak...

Hakan Arıkan
Tomáš Zapotocny
İbrahim Toraman
Erhan Güven
İbrahim Üzülmez
Necip Uysal
Fabian Ernst
Matías Delgado
Ricardo Quaresma
Filip Hološko
Bobo

Yedekler

Cenk Gönen
İsmail Köybaşı
Nihat Kahveci
Roberto Hilbert
Mert Nobre
Rodrigo Tabata
Matteo Ferrari

Viktoria Plzen
Lukáš Krbecek
Tomáš Rada
David Limbersky
Pavel Horváth
Milan Petrzela
Jan Rezek
David Bystron
Petr Jirácek
Jakub Navratil
Daniel Kolár
František Rajtoral Yedekler

Martin Tichácek
Tomáš Hájovsky
David Strihavka
František Ševínsky
Vladimír Darida
Filip Rydel
Martin Hruška

izmer96
05.Ağustos.2010, 20:54
Besiktas kendini sikmadan , guzel topunu guzel seyircisi onunde oynar , rahat kazanir , skor tahminim 5-1

El Barto
05.Ağustos.2010, 20:57
Hankı kanal veriyor maçı.

Zekirdek
05.Ağustos.2010, 20:58
Hankı kanal veriyor maçı.

D-Smart......

Deus Dominus
05.Ağustos.2010, 21:01
Bende Galatasaray'ın aldığı galibiyetin bir benzerini bekliyorum Beşiktaş'tan. Kağıt üstünde rakip olabilecek bir takım değil. Erken gol farkı getirir.

El Barto
05.Ağustos.2010, 21:01
O zaman ben malikaneye geçeyim burada D-Smart çekmiyor. :D

Beşiktaş'taydım az önce. Gayet güzel bir ortam var. Taraftar çok umutlu ve istekli. Müthiş bir tribün izletecekler yine bugün herkese.

Sonuçta hayırlı olacak inşallah.

LifeYourself
05.Ağustos.2010, 22:21
maç başladı beşiktaş deli gibi saldırıyor sanki:zuhaha

El Barto
05.Ağustos.2010, 22:23
Rakip 10 kişi kaldı. Rahat kazanmamız gerekir bu saatten sonre. :)

LifeYourself
05.Ağustos.2010, 22:24
adam quaresma

El Barto
05.Ağustos.2010, 22:24
Q7 müthiş bir gol attı. 1-0. :)

LifeYourself
05.Ağustos.2010, 22:25
taraftarda müthiş yanlız

World Hollow o1
05.Ağustos.2010, 22:26
Abartma Quaresma.. :)

brava ya harika ötesi gol l:)

nannar
05.Ağustos.2010, 22:26
iyi iyi... Allah'ın izniyle yarınki kurada 4 büyük de yer alacak. 4 büyüklerden 4ü de gruplara kalabilirse nefis olur. en azından 2 si gruptan çıksa :D belki 1 yarı final görürüz bu yıl :D

LifeYourself
05.Ağustos.2010, 22:29
ibrahim makara adam ya attı kendini:D
bu hakan metalist maçından beri iyi çalışmış:zuhaha

El Barto
05.Ağustos.2010, 22:30
Oha Hakan :) Beraberlik geliyordu ama iyi çıkardı Hakan.

LifeYourself
05.Ağustos.2010, 22:33
adam daha ilk yarıdan formasını verdi:zuhaha

Ahmet Göktaş
05.Ağustos.2010, 22:34
Erhan değil Beşiktaşta süper ligde çok çok zor oynar olmuyor işte.

izmer96
05.Ağustos.2010, 22:37
Quaresma atmis , hayirli olsun BJK taraftarlarina gercek Besiktasli oldu artik oda :)

yunusgs
05.Ağustos.2010, 22:40
Attığı gol ve vuruş olağanüstüydü.Zaten maçın başından beri çok hırslıydı Q7.

Zekirdek
05.Ağustos.2010, 22:42
iyi iyi... Allah'ın izniyle yarınki kurada 4 büyük de yer alacak. 4 büyüklerden 4ü de gruplara kalabilirse nefis olur. en azından 2 si gruptan çıksa :D belki 1 yarı final görürüz bu yıl :D

Yarı olmazsa bile bir çeyrek çıkmazsa 4'ünden de yazıklar olsun. Trabzon'da gruplardan en iyi ihtimal gelir 5 takım ile UEFA'yı titretiriz. Bizim ruhsuzlar erkenden yol alır o ayrı. Bu arada Tabata ile Hilbert kesik yemiş.

berkay19
05.Ağustos.2010, 23:00
İnşallah 10 kişi rakip bir mucize gerçekleştirmez artık :D gerçi artık zor geçtik sayılır turu.

El Barto
05.Ağustos.2010, 23:00
9 kişi kaldı rakip. Q7 adama ilk yarıda sarı kart aldırmıştı, ikinci yarıda da bir sarı kart aldırdı. :)

LifeYourself
05.Ağustos.2010, 23:01
Q7 tek başına bir adamı attırdı:zuhaha
ilk yarı sarı 2. yarı sarı ama hakem karşı takıma çok kart veriyor ya

vego
05.Ağustos.2010, 23:01
bu iş burda biter 9 kişi kaldılar

LifeYourself
05.Ağustos.2010, 23:04
asistte yaptı:zuhaha
ayak hareketi süperdi:zuhaha

El Barto
05.Ağustos.2010, 23:04
Q7 asisti ile Delgado 2-0 yaptı. :)

anil luque
05.Ağustos.2010, 23:18
Aman Aman Holoskooo

KaRaBükLü KraL
Oha Holosko süper gol:)

vego
Holosko ne yaptın sen :n:

El Barto
05.Ağustos.2010, 23:21
Holosko müthiş bir gol attı 3 oldu Q7 4 yapacaktı kaleciye takıldı, Necip 5 yapacaktı yine kaleciye takıldı. :)

anil luque
05.Ağustos.2010, 23:23
Bu Trivela süper bir olay ya =)

KaRaBükLü KraL
05.Ağustos.2010, 23:24
Çarşı Defans Futboluna Karşı:n:

BJK hala hücum yapıyo ve çok iyi de oynuyo:D

El Barto
05.Ağustos.2010, 23:25
Ah birde şu küfür olmasa....

eXcitinG
05.Ağustos.2010, 23:39
Q7 maçın adamı oLdu. Sıradan bir takımı yendik, sırada ki rakibi bekLiyoruz.

Ahmet Göktaş
05.Ağustos.2010, 23:42
Çok fena geliyoruz çok... Bu takımı ve özellikle Quaresmayı rakiplerin durdurması hiç kolay olmayacak...

You re Football İdol Quaresma... ;)

El Barto
05.Ağustos.2010, 23:44
Deplasmanda yenemediğimiz sıradan rakibi 9 kişi kalınca rahat yendik sıradakini bekliyoruz. :)

eXcitinG
05.Ağustos.2010, 23:45
11 kişi de oLsaLar da yenecektik zaten. İkinci yarı goL atmak için yükLendikLerinde yine aynı senaryo oLacaktı. Hatta daha da iyi oLurdu. En azından 90 dakika kapanan takım izLemez daha fazLa atardık.

Ahmet Göktaş
05.Ağustos.2010, 23:49
9 kişi başlamadılar maça , Beşiktaş'ın iyi oyunu sayesinde 2 oyuncuları atıldı ;)

Horvath Galatasaray'da oynamış 2002de ilginç geldi bana hiç hatırlamıyorum yaş dolayısıyla foto falan varmı arkadaşlar acaba :)

eXcitinG
05.Ağustos.2010, 23:51
Harbiden sanki adamLara biz atıLın dedik. AtıLmasaLarmış.

Horvart Lucescu zamanının oyuncuLarından.

El Barto
05.Ağustos.2010, 23:52
ahahah ciddiye alan çıkacağını düşünmezdim hem de Beşiktaşlı birilerinin. :) İsmail de koymuşum sonuna ama...

Horvath Jardel'e karşılık Sporting'den takas ile gelmişti, Mpenza ve Spehear ile birlikte.

http://www.czechsoccernet.cz/obrazky/postcards/Horvath-Galatasaray2001.jpg

LaigLeNoiR
05.Ağustos.2010, 23:53
Quaresma ve Necip şov vardı sahada.

Ama maçın adamı kesinlikle Necipti. Hayran kaldım.

Ahmet Göktaş
05.Ağustos.2010, 23:55
Bu arada Holoskonun golü elimizi güçlendirdi transfer veya takas konusunda çok iyi oldu o bakımdan. Necip bu takımın artık gelecek vaad eden oyuncusu olmaktan çıkmıştır , Necip Beşiktaş'ın artık banko 11 oyuncusudur. Türkiye'de 25 yaşına kadar "adam pişirme" mantıgı Necip içinde uygulanmamalı.

Şahsen bence kendisinden neredeyse 20 yaş büyük olan İbrahim Üzülmez'den çok daha soğukkanlı. Necip artık Ernst'in partneri olmalıdır ve 3 sene sonra da kaptanlık kendisine verilmelidir.

LaigLeNoiR
05.Ağustos.2010, 23:56
Alın size Trivela.

http://www.facebook.com/home.php#!/video/video.php?v=134378809937190

Bu arada Ahmet bence Ernst'in yeri bile garanti değil. Necip varken.

eXcitinG
05.Ağustos.2010, 23:56
Durun daha yahu. Tamam Necip yetenekLi, çok kaLiteLi bir oyuncu oLacak ama hemen gökLere çıkarmayaLım. Yavaş yavaş, sindire, sindire yürüsün. Schuster in eLLerinde emin eLLerde merak etmeyin.

izmer96
06.Ağustos.2010, 00:32
Quaresma'nin golunu izledim simdi , kalite , klas , artistlik her sey var golde , mukemmel gol

Deus Dominus
06.Ağustos.2010, 00:32
Sağ ayağını bu kadar etkili kullanan oyuncu görmedim ben. Quaresma'nın şu ana kadar sergilediği performansı görünce kesin bir kanıya vardım artık. Bu adam sadece para için gelmemiş. Futbol oynamak için, kendisini yeniden ispatlamak için gelmiş.
İzlerken zevk aldığım bir karşılaşma oldu takım olarak oldukça iyi oynadı Beşiktaş, Schuster'in istediği düzeyde değil hala tabiiki ama iyi yolda. sorun sağbekte gibi duruyor. Erhan çok sırıtıyor o mevkide. İleri çıktığında ne yapacağını bilemiyor. Quaresma'ya uyum sağlaması zor. İ.Üzülmez'inde skor avantajının verdiği rahatlıkla yaptığı bir-iki saçma hareket, şut denemesi oldu. Kenarda çıldırdı Schuster. Aynı şekilde Tabata'da bencillik sınırlarını zorladı oyuna girdikten sonra. Ama Schuster hepsini toparlar, bu teknik direktörle, bu mentaliteyle başarılı olur Beşiktaş.

deniz.91
06.Ağustos.2010, 00:47
Maçı izlemedim ama hekes q7yi konuşuyor sevindirdi benide süper ligde bu youncuyu izlemek güzel olacak

footballer33
06.Ağustos.2010, 00:54
Maçta en beğendiğim isimler Necip, Quaresma ve Delgado'ydu. Fakat rakip takım, 11 kişiyken daha iyiydi, en azından zorluyorlardı. 9 kişi kalmasalardı bu kadar rahat geçmezdi maç belki de ama, turu da geçerdik yine. Artık yarınki kurayı bekliyoruz, seri başı olarak katıldığımız için çok güçlü takımlar gelmeyecek. Toramana da çok geçmiş olsun.

goosfraba
06.Ağustos.2010, 00:55
şahsen beşiktaş'tan bu sene avrupa'da olumlu şeyler bekliyorum.

vego
06.Ağustos.2010, 00:59
toraman 3 hafta yok

Ahmet Göktaş
06.Ağustos.2010, 01:19
Ersan var , Zapo var , Ferrari var sıkıntı olmaz defansta. Ersan'ı kimse hesaba katmıyor ama sanılandan çok daha kaliteli bir oyuncu.

Yarınki kura çekiminde bize Sibir Novosibirsk takımı çıkacak görün bakın :)

Alicanfmfan
06.Ağustos.2010, 01:34
Adam Fifa'nın içinden arkadas :D

LaigLeNoiR
06.Ağustos.2010, 02:00
Azcık dişli bir takım gelsin. Kapalı kutularsan sıkıldım. Eğer Avrupada birşeyle yapmak istiyorsak rakip ne olursa olsun zaten turu geçmeliyiz. O yüzden azcık adı sanı duyulan tanıdık oyuncusu olan takım gelsin rakip.

Alicanfmfan
06.Ağustos.2010, 02:07
Gruplarda gelecek bu seferde çok güçlü diyecegiz :D

Yanılmıyorsam Juve,Liverpool uefa da galiba.

Ahmet Göktaş
06.Ağustos.2010, 03:51
Liverpool gelsin gruplarda inşallah ;) Bu kez en alakasız toplar bile oralarına buralarına çarpıp gol girmeyecek ;)

Bordo61Mavi
06.Ağustos.2010, 03:58
Cok guzel bi havayla geliyor BJK ilk haftalarda o havadan biraz almasa rakipler bu takimi durdurmasi zor olur :)

Futbolunla zevk veriyorsun boyle devam et Besiktas

Zekirdek
06.Ağustos.2010, 09:44
Gruplarda gelecek bu seferde çok güçlü diyecegiz :D

Yanılmıyorsam Juve,Liverpool uefa da galiba.

Juve hiçbir yere giremedi diye biliyorum. Ama Liverpool UEFA'da olabilir.

Varonil
06.Ağustos.2010, 10:12
Juve hiçbir yere giremedi diye biliyorum. Ama Liverpool UEFA'da olabilir.

Juventus da Avrupa Ligi'nde.Dün akşam Sharmock Rovers'ı 1-0 yenerek Play-Off turuna yükseldiler hatta.

anilton
06.Ağustos.2010, 16:23
Bravo Schuster,Aferin Necip,Süpersin Q7: Beşiktaş 3 - 0 Plzen

Çoğunluk gibi Schuster'de deplasmandaki maçın ikinci yarısında oynanan oyundan memnun olacak ki Nihat'ı yanına alıp Necip'i sahaya sürdü.Zaman zaman 4-3-3'e de dönen 4-2-3-1'le sahadaydı Beşiktaş.Maça Bobo ve Quaresma'nın pozisyonları ile hızlı başladık.Ardından rakip birkaç tehlikeli kontra girişiminde bulundu.Bu girişimler Beşiktaş'ın hızını dindirdi.Mevcut skor Beşiktaş'a yeteceği ve gole ihtiyacı olan takım Plzen olduğu için oyun rölantiye döndü.Rakip elinden geldiğince gol bulmak için çabalıyor ama pozisyon bulamıyordu.Beşiktaş'ta Quaresma'nın driplingleri ve aldığı faullerle etkili olmaya çalışıyordu.Oyun sıkışmıştı ki Bobo rakip stopere basıp topu aldı ve sonrası malum.Rakip eksilince Beşiktaş saldırmaya ve oyunu rakip yarı alana yıkmaya başladı.Ardından Quaresma sahneye çıktı ve kendinden beklenen hareketi yapıp trivela ile tribünleri ayağa kaldırdı.İlk yarı doyamayan Quaresma ikinci yarıyada aynı hızla başladı.Limbersky'i oyundan attırarak rakibin gardını tamamen düşürdü.Bu karttan sonra oyun tamamen tek taraflı hale geldi.Quaresma yine müthiş getirip topu Delgado'nun kafasına çarptırdı ve durum 2-0 oldu.Holosko'da attığı Delgadovari golle skoru belirledi.

Takımın genel görüntüsüne bakacak olursak;hala hazır olunmadığı açık.Rakip eksilene kadar ilk 10 dakika hariç oyuna hükmedemeyen,orta alanda pas organizasyonlarını ve ileride hücum varyasyonlarını yapmakta zorluk çeken bir Beşiktaş vardı.Lige az bir süre kaldı.Villarreal ile oynanacak bir hazırlık maçı var.Guti'yi biran önce hazırlamak lazım.Tek önliberolu aşırı ofansif sistemde Delgado'nun yerine Guti oynarsa takım biraz olsun rahatlar demiştik.Dün oynanan 4-2-3-1/4-3-3 sistemlerinde ise Guti'nin seyrine doyum olmaz.Schuster maçtan sonra "takım halinde oynamalıyız,birlikte hücum edip birlikte savunma yapmalıyız,bunu henüz yapamıyoruz" dedi.Zaten bu yapılabildiği taktirde başarı kendiliğinden gelir.

Bireysel performansları değerlendirelim; hali hazırda bek sorunu çok açık.Erhan "benle olmaz" diye bas bas bağırıyor.Açıkçası Schuster'in Erhan ısrarını anlamakta güçlük çekiyorum.Aynı şekilde sol bekte de oynanmak istenen pozitif futbol için "zeki ve teknik" olan İsmail'in oynamasının daha iyi olacağını düşünüyorum.Holosko'nun attığı gol şapka çıkarılacak cinsten ancak 90 dakika boyunca ne bireysel olarak nede takım içinde sistem adına hiçbir yararı olmadı.Delgado'nun aç ve arzulu olduğu her halinden belli.Ama dün yine çok basit pas hataları yaptı.Teknik kapasitesi bu kadar yüksek olan bir oyuncunun bu basit pas hatalarını yapması anlaşılır gibi değil.Orta alana yakın olan bölgelerde kesinlikle faydalı olamaz.Fiziki açıdan çok kötü durumda,ayakta kalmakta zorluk çekiyor.Zaten stil itibariyle dikine ve hızlı oynamayı düşünen bir yapıda olduğu için pas trafiğini ayarlama konusunda da başarılı değil.Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti ama Delgado kaleye yakın oynarsa etkili olur.Dün attığı golde bunun göstergesiydi.Ligde bitiriciliği en iyi olan isimlerden birisi Delgado.Gol pozisyonlarında soğukkanlılığını koruyabildiği için etkili vuruşlar yapabiliyor.Ayrıca İnönü'de Bursa'ya attığı kafa golü,Zurich'e attığı iki kafa golü ve dün attığı kafa golü bu konuda da başarılı olduğunu gösteriyor.Kısaca Delgado kaleye yakın oynamalı.

Neden "bravo Schuster" ? Prag'ta oynanan maçın ikinci yarısında olduğu gibi Necip'i orta alana sokup Nihat'ı yanında oturttuğu için."Benim sistemim bu,Ernst o bölgede tek oynayacak,kimse karışmasın bildiğimi okurum demediği için".Holosko sahanın en kötülerinden olmasına rağmen bir kalemde silmeyip perfomansını tam olarak görebilmek adına sahada tuttuğu için.

Neden "aferin Necip" ? Çok az futbolcuda olan soğukkanlılığa bu yaşta sahip olabildiği için.Günümüzde aranan modern orta saha özelliklerini barındırıp çift yönlü oyunun nasıl oynandığını gösterdiği için.Hem savunmada rakipten topu,kayarak tere yağından kıl çeker gibi alabilecek kadar defansif,hemde rakip ceza sahasında ince hareketler yapıp topukla gol pası verebilecek kadar ofansif olabildiği için.Tüm bu yeteneklerine rağmen şımarmadığı,raydan çıkmadığı için.

Neden "süpersin Q7" ? Attığı müthiş gol için değil.Yaptığı şık asist için değil.Rakibi "kızartıcı" driplingleri için değil.Çünkü bunlar onun için çocuk oyuncağı.Kendisine şımarık,disiplinsiz,vurdum duymaz diyenlere inat rakibe yaptığı baskı,topu kaptırdığında alana kadar verdiği mücadele ve müthiş hırsı için.İmza töreninde "gerekirse kanımı akıtacağım" dediğinde ona inanmayanlara dünki savaşmasıyla bunu ispatladığı için.

GeNç KaRTaL
07.Ağustos.2010, 06:55
İlk maçta ortaya konan oyundan sonra acaba bir sürpriz olur mu sorusu aklımızın ucundaydı.Maçların oynanmadan kazanmadığını hepimiz biliyoruz.Maçtan önce Schuster'in ilk maçtakinden farklı bir Beşiktaş seyredecek herkes açıklaması açıkcası güvenimi artırdı.Nitekim öyle de oldu.2 maçın da tamamını seyretmedim ancak seyrettiğim özetlerden,maç hakkında yapılan yorumlardan böyle olduğunu çıkarmak çok zor değil.Bu galibiyet çok abartılacak bir şey değil.Sonuçta rakibimizden çok üstün bir kadroya sahibiz.Yine de oynanan pozitif futbol gelecek için umut veriyor.Umarım takım hocamızın aklındakileri uygulamada çok hızlı bir şekilde aşama kaydederde bu sene çok zevkli bir sezon geçiririz.