PDA

View Full Version : Kaleciyi Yatırmak Yasaklandı !



Addolorato
03.Ağustos.2010, 20:08
Fifa penaltı atışlarında topa vururmuş gibi yapıp kaleciyi yatıran sonrada ters köşeye topu bırakan oyunculara sarı kart gösterilmesini ve penaltının tekrar edilmesine karar vermiş. Fakat top auta giderse tekrar edilmeyecekmiş. Kararın gerekçesi profesyonelliğe aykırı olmasıymış.

Çok saçma bir karar bence..

SAİT71
03.Ağustos.2010, 20:18
Bence iyi oldu. Çünkü kalecilere büyük haksızlık oluyordu. Topa geldikten sonra vuracakmış gibi yapmamalı.

EndoplazmiK RetikuluM
03.Ağustos.2010, 20:21
Zaten yasaklanmamışmıydı çoktan ?

vego
03.Ağustos.2010, 20:22
yok o kalecinin yatmasıydı:n: daha doğrusu öne çıkmasıydı:D

Hugo
03.Ağustos.2010, 20:23
Dünya kupasından önce yasaklandıydı zaten.

vego
03.Ağustos.2010, 20:24
Hadi ya haberim yok

yaman76hakanFB
03.Ağustos.2010, 20:49
Kaleci sazan gibi erkenden atlarsa n'olacak?

Bence bu karar epey baş ağrıtır. Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar gibilere yeni ekmek kapısı? Gerçi biz Fenerbahçe olarak beş senede toplasan beş penaltı kullanmamış bir takım olduğumuz için: BAL ALAN PEKMEZ SATSIN... Bizi ilgilendirmiyor.

EndoplazmiK RetikuluM
03.Ağustos.2010, 20:55
Kaleci sazan gibi erkenden atlarsa n'olacak?

Bence bu karar epey baş ağrıtır. Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar gibilere yeni ekmek kapısı? Gerçi biz Fenerbahçe olarak beş senede toplasan beş penaltı kullanmamış bir takım olduğumuz için: BAL ALAN PEKMEZ SATSIN... Bizi ilgilendirmiyor.

Linderoth 9 maç oynadı. Biz 5 penaltı atmadık. Duruma bak :)

Zekirdek
03.Ağustos.2010, 22:12
Çok önce verilen bir karardı.

DaveJones
03.Ağustos.2010, 23:03
Daha önceden verilmişti doğru ama o penaltı atarken birden durup sonra ters köşeye atanlar içindi diye hatırlıyorum. Bu kuralla hareket halindeyken hafif bir duraksama bile bundan sonra kabul edilmeyecek heralde.

El Barto
04.Ağustos.2010, 00:08
Ronaldinho penaltısını mı yasaklamışlar yani? :)

Zaten bariz durup yatırıp atmak yasaktı ama gelirken hız kesip vurmak yasaklandıysa saçmalık olmuş. Kaleci istediği tarafa hareket edebiliyor ama onu da yasaklasınlar madem. Atan oyuncunun konsantrasyonu bozuluyor.

eXcitinG
04.Ağustos.2010, 13:01
Panenka penaLtısını da yasakLasınLar. KaLeciLerin gururLarı iLe oynanıyor.

GeNç KaRTaL
05.Ağustos.2010, 09:35
Panenka penaLtısını da yasakLasınLar. KaLeciLerin gururLarı iLe oynanıyor.

O hangisi abi?

eXcitinG
05.Ağustos.2010, 09:45
O hangisi abi?

Bu topa yavaşça geLip aşırtarak atıLan penaLtı varya. Hani Zidane feLan atmıştı, hatta son Dünya Kupasında Uruguay - Gana maçında Son penaLtıyı atan Abreu nun kuLLandığı penaLtı şekLi.

LifeYourself
05.Ağustos.2010, 21:50
abi panenka penaltısı zaten kaleciyi yatırmakmış
Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, Güney Afrika’da başlayacak Dünya Kupası öncesi penaltı atışında kural değişikliğine gitti. Tarihe Panenka penaltısı olarak geçen ve topa vuracakmış gibi yapıp kaleciyi önceden yatırmak sarı kart gerektirecek.
Futbol literatürüne, 1976 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası final maçında Çek futbolcu Antonin Panenka’nın topa vuracakmış gibi yapıp kaleciyi yatırması ve daha sonra vurmasıyla panenka penaltısı olarak geçen hareket için hakemler artık sarı kart gösterecek.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’nun düzenlemesine göre penaltı atışı sırasında, kaleciyi yanıltmak amaçlı duraksamak yasaklandı.

Bu taktiğin kaleciler açısından haksız rekabet yarattığına karar veren Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, bundan böyle benzer bir taktiğin uygulanmasına izin vermeyeceğini açıkladı. Dünya kupası ile birlikte, kaleciyi yanıltmak için topa vurmadan önce duraksayan futbolcular, sarı kart ile cezalandırılacak ve atış tekrarlanacak.
ama videosunu izleyince o fazla durmuyorki

DaveJones
05.Ağustos.2010, 21:55
Yok ya yanlış olmuş o. Panenka penaltısı aldatma felan değil direk topun dibine giriyor işte. Zidane'ın 2006 finalinde attığı penaltı gibi

vego
05.Ağustos.2010, 21:58
o zman u 19 şampiyonasımı o ispanyolun penaltısıda yasaklansın penaltı sadece gelip sert vurmaktan ibaret olsun :S

berkay19
05.Ağustos.2010, 22:09
Yok ya yanlış olmuş o. Panenka penaltısı aldatma felan değil direk topun dibine giriyor işte. Zidane'ın 2006 finalinde attığı penaltı gibi


Dünya Kupası finali mi? O penaltılarda Zidane var mıydı ya? Atılmamış mıydı o?

DaveJones
05.Ağustos.2010, 22:11
Hayır penaltılardan önce, ilk yarıdaydı yanlış hatırlamıyorsam. Penaltı yapılmıştı ve Zidane atmıştı.

berkay19
05.Ağustos.2010, 22:52
Hayır penaltılardan önce, ilk yarıdaydı yanlış hatırlamıyorsam. Penaltı yapılmıştı ve Zidane atmıştı.


Aa pardon unutmuşum afedersin :D

Universal
05.Ağustos.2010, 22:58
Penaltı adı üstünde ceza atışı. Rakip istediği gibi kullanacakki rakip cezasını çeksin. Şaçma bir karar, Türkiye'de nasıl olsa penaltı atıldığında 50 kişi giriyorsa ceza sahasına, bununda bir önemi olmaz.