PDA

View Full Version : Ankaraspor artık yok!

Varonil
04.Ağustos.2010, 18:40
Ankaraspor artık yok!

BÜYÜK KARAR! Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün İstanbul'da yaptığı toplantıda Bank Asya 1.Lig takımlarından Ankaraspor A.Ş.'nin tescilinin iptal edilmesine karar verdi.
TFF Yönetim Kurulu bu kararı; Ankaraspor A.Ş.'nin Türkiye Futbol Federasyonu nezdindeki taahhütlerine uymamak ve Süper Lig'den Bank Asya 1. Ligi'ne düşürülmesine ilişkin PFDK kararını onaylayan Tahkim Kurulu kararı kesin olmasına rağmen bu karar aleyhine dava açmak suretiyle, TFF düzenlemelerini ciddi ve sürekli bir şekilde ihlal etmesi nedeniyle aldı.

Ayrıca TFF üyeliği de askıya alınan Ankaraspor A.Ş., Bank Asya 1.Lig de dahil olmak üzere hiçbir kategoride müsabakalara iştirak edemeyecek. Fikstür uyarınca Ankaraspor A.Ş. ile maçı olan takımlar, o haftayı maç yapmadan geçirecek. Bu uygulama 2010-2011 sezonunda Ankaraspor A.Ş.'nin faaliyet göstermeyi planladığı A2 Ligi ve diğer tüm alt yaş liglerinde de geçerli olacak.

Böylece tüm profesyonel ve amatör liglerden ihraç edilen ve tescili iptal edilen Ankaraspor A.Ş.'nin dışında 2010-2011 sezonu sonunda Bank Asya 1.Lig'den TFF 2.Lig'e sadece 2 takım düşecek.

04.08.2010
Kaynak : Sporx.com

DaveJones
04.Ağustos.2010, 18:45
İyice yüzüne gözüne bulaştırdı federasyon bu işi. Aynı saçmalık Bank Asyada da yaşanacak artık.

Börk
04.Ağustos.2010, 18:48
olay var demek.

Sekopej
04.Ağustos.2010, 18:52
Saçmalık değil, FIFA'nın uygulaması. Tüm takımlar taahhütte bulunuyorlar, Tahkim Kurulu kararları kesindir ve bu kararlara uyacağım, bu kararları idari mahkemeye taşımayacağım diyorlar. Fakat Ankaraspor bu taahhütünü yerine getirmeyip federasyonu dava atti, bu davayı da geri çekmeden yeniden lisans alması mümkün değil.

Universal
04.Ağustos.2010, 18:54
Olay nedir ne değildir bilmem; ama bir belediye takımı futboldan çıktı ya çok mutlu oldum.

sananes
04.Ağustos.2010, 19:03
Belediye takımı çıkmadı bence bu takım hala belediye tarafından yada belediye baskanı ve muhiti tarafından korunuyo olsaydı bırakın bank asyayı süper ligde oynamaya devam ediyo olurdu

yaman76hakanFB
04.Ağustos.2010, 19:14
Bugün okuduğum bir başka haber: Ankaragücü Bayan Voleybol takımı da dağılma noktasına gelmiş. Takımda büyük emeği geçen bazı isimler Gökçek ailesiyle ters düştüğü için gönderilmiş. Aile takıma sahip çıkmıyormuş, oyuncular takımdan kaçıyormuş, vs.

Melih elini nereye atarsa kurutuyor.

Eserleriyle övünebilir.

Geçen sezon bu ucuz politika esnafının eteğine sığınıp Fenerbahçe'ye saldıranlar bile oldu ya... Ona yanarım. Hiç olmazsa Melih'in erketeliğini yaparak saldırmasalardı.

SAİT71
04.Ağustos.2010, 19:16
İşte siyaset girerse böyle olur. Futbolda siyaset istemiyoruz. Tüm siyasiler ve belediyeler futbolumuzdan ellerini çeksinler lütfen.

deniz.91
04.Ağustos.2010, 22:45
Futbola siyaset karıştı birkere daha çok şeyler olur iki camiadada ben şunu anlamıyorum neden herşey ankaraspora mal oluyor ankaragücünün hiçmi suçu yok

vego
04.Ağustos.2010, 22:49
Futbola siyaset karıştı birkere daha çok şeyler olur iki camiadada ben şunu anlamıyorum neden herşey ankaraspora mal oluyor ankaragücünün hiçmi suçu yok
Çok basit ankaraspor un taraftrı yok ankaragücünün var;) daha doğrusu camia güç 100 yıllık klüp:icon_wink:

World Hollow o1
05.Ağustos.2010, 10:20
O kadar güzelim tesise yazık oldu.
Alt yapıdaki Gençlere oldu, A2'de arkadaşım vardı koca sezon hüsran şimdi..

Fernando Gago
05.Ağustos.2010, 11:17
Çok yerinde bir karar da bunun Ankaragücü birleşmesinden önce yapılması gerekiyordu . Ne fark etti ki Küçük Gökçek Ankaragücü başkanı :)

di canio
05.Ağustos.2010, 13:59
Yahu bu Ankaragücü'nün etkisi, gücü nedir federasyon üzerinde.
Gökçekler Ankaraspor'u gözden çıkarıp Ankaragücü'ne dadanıyorlar. Ankaraspor ceza alıyor, Ankaragücü'ne dokunan yok. Ankaraspor ligden ihraç edildiği için oyuncularının neredeyse hepsini Ankaragücü alıyor. Ankaragücü'nün Ankaraspor'la bahsedilen bağının Ankaragücü ayağı yine görülemedi. Bu sezon Ankaraspor'un -bazı bilgilere göre Gökçekler'in özellikle olmasını istediği şekilde- tescili iptal ediliyor. Bugünki karar doğru bir karar. Ancak en baştan Ankaragücü'nün bu olaydan sıyrılması büyük yanlıştı.

Nedvedmania
05.Ağustos.2010, 14:03
Yahu bu Ankaragücü'nün etkisi, gücü nedir federasyon üzerinde.
Gökçekler Ankaraspor'u gözden çıkarıp Ankaragücü'ne dadanıyorlar. Ankaraspor ceza alıyor, Ankaragücü'ne dokunan yok. Ankaraspor ligden ihraç edildiği için oyuncularının neredeyse hepsini Ankaragücü alıyor. Ankaragücü'nün Ankaraspor'la bahsedilen bağının Ankaragücü ayağı yine görülemedi. Bu sezon Ankaraspor'un -bazı bilgilere göre Gökçekler'in özellikle olmasını istediği şekilde- tescili iptal ediliyor. Bugünki karar doğru bir karar. Ancak en baştan Ankaragücü'nün bu olaydan sıyrılması büyük yanlıştı.

İmzamı atıyorum .

Sekopej
05.Ağustos.2010, 14:06
Ankaraspor açıkca beni atın diyor, dava açarsa lisansının iptal edileceğini bildiği halde, federasyon davayı geri çek yoksa iptal ederiz dediği halde çekmiyor. Hangi akıllı bunu yapar ki? CAS'a gidip hakkını orada arayabilir ama oraya giderse bu sefer CAS olayı baştan inceleyip Ankaragücü'nü de olaya dahil edebilir, bu nedenle gitmiyorlar, bilerek kendilerini attırıp, sonra mağdur rolüne bürünürler, kameralara ağlarlar falan.

Siyaset yasak ama federasyon başkanı, Gökçekler ve mevcut iktidar. Fazlasına gerek yok, siyaset konuşmak yasak.

Hugo
05.Ağustos.2010, 14:30
....RIP...
Ankaraspor

Flawless Victory
05.Ağustos.2010, 14:43
Tüm şehir takımları belediyeler tarafından resmi & gayriresmi destekleniyor, onun için sadece adı belediyespor olan takımların çekilişini bir belediye takımı gitti diye yorumlamak eksik kalıyor.

Alicanfmfan
06.Ağustos.2010, 01:59
Sırada İBB var....

Yada Ankaragücü kimi isterse

Nedvedmania
06.Ağustos.2010, 02:01
Sırada İBB var....

Yada Ankaragücü kimi isterse

Ankaragücüne bişey olmaz.

RaSenGan
06.Ağustos.2010, 02:02
Ankaragücüne bişey olmaz.

Öyle bir şey demiyor zaten :) Ankaragücü kimi isterse kapattırır diyor :)

Nedvedmania
06.Ağustos.2010, 02:04
Mesajı yazdıkdan sonra aklımda bi soru işareti kalmıştı zaten :D

Olsun yinede dediğim şey geçerli :D

ThersoN
06.Ağustos.2010, 16:04
iyi oldu, böyle konularda emsal vermek sonradan çok baş ağrıtırdı, arka planda kim etkili olduysa iyi olmuş

KaPaLı
14.Ağustos.2010, 04:23
Burdaki kaç kişi Ankaraspor hakkında bilgi sahibi acaba ? Yok şöyle yok böyle diye konuşuyosunuz. Federasyon kuluplere lisans verirken peşin peşin söylüyo. Tahkim kurulu kararlarına itiraz edemezsiniz, ve bu kararlara uymakla yükümlüsünüz diye. Ankaraspor başkanı Ruhi Kurnaz geçen sezondan beri sürekli olarak TFF aleyhine görüş bildiyodu zaten. Melih Gökçek'te bu sezon başında başlamıştı konuşmaya. TFF en sonunda kuralda yazan şeyi yaptı.

Ankaraspor'un kapanmasına Ruhi Kurnaz veya Gökçek Family's 1 gram üzülmemişlerdir. Sebebini yazcam ama tetikte bekliyolar uyarı vermek için. Sadece şunu söyleyeyim Ankaraspor adına bir çok taşınmaz mal var...

Ayrıca şuda var Federasyon 3 defa uyardı Ankaraspor'u. Mahkemeyi geri çekin yoksa küme düşürüleceksiniz diye. Her seferinde mahkemede görüşürüz deyip TFF'ye kafa tutuyolardı.