View Full Version : Defans Yapamıyorum ?
Addolorato
14.Ağustos.2010, 11:51
6. Lig ekiplerinden Woking'i yönetiyorum ve lider olmama rağmen her maç en az 2 gol yiyorum. Aranızda böyle düşük rütbeli ekipleri yöneten varsa önerileri nelerdir ?
ozaniel
14.Ağustos.2010, 12:48
Böyle liglerde daha fazla gol atacaksın, çünkü savunma pek olmuyor. Ben Woking'le 4-2-4 oynuyordum mesela.
Addolorato
14.Ağustos.2010, 12:54
Ama o yedikleri golleri görsen futbola olan inancımı kaybediyorum bazen :D.
ForCimbom
14.Ağustos.2010, 13:07
ben galatasaray ı yönetiyorum ve otamendi (ca:196) - fazio(ca: 150 küsür) ikilisine rağmen bazen çok saçma goller yiyebiliyorum.
fm'de savunma konusunda her zaman zaaflar oluyor... ben bu seridekilere bi çözüm getiremedim açıkçası...
EndoplazmiK RetikuluM
14.Ağustos.2010, 13:11
Eralp o oyuncularla defans yapmaman normal gibi :n:
Addolorato
14.Ağustos.2010, 13:17
Defans yapsak bile kaleyi bulan şut gol zaten.
World Hollow o1
14.Ağustos.2010, 13:22
önde karşılasınlar direk paslarla vede sert top kapma yapsınlar.
benim taktikde 8 hafta gol yemediğimi hatırlıyorum..
DenizlispoR
14.Ağustos.2010, 13:29
Eralp o ligler öyle defans yapmayacaksın , ben 2 stoper ve 1 anchor man kullanıp gol rekorları kırıyordum .
Zekirdek
14.Ağustos.2010, 13:43
6. Lig ekiplerinden Woking'i yönetiyorum ve lider olmama rağmen her maç en az 2 gol yiyorum. Aranızda böyle düşük rütbeli ekipleri yöneten varsa önerileri nelerdir ?
Bende aynı gruptaki Chelmsford City'i yönetmiştim. Eğer rakipte adam gibi forvet varsa adam maçı duman ediyor. Bak hangi takımda bilmiyorum ama bir tane Sole olacak sizin grupta o adam çok dehşetti. Her maç bana hat-trick yapıyordu.
Addolorato
14.Ağustos.2010, 13:53
Bizim takımda Giuseppe Sole 52 maçta 40 gol attı :D
Zekirdek
14.Ağustos.2010, 13:58
Bizim takımda Giuseppe Sole 52 maçta 40 gol attı :D
O adam dehşet ya. Demekki sen onun takımına almışın. Maç başı 1 golle oynuyor lig maçlarında.
BaGa TaRKaN
14.Ağustos.2010, 14:09
Sürekli Taktik Değiştiriyorsanız Ondanda Kaynaklanır Takımın Sisteminin Çok Fazla Bozulması Uyumsuzluğa Yol Açar Ben 3 Sezondur Oynadığım Şuanki Oyunumda 220 Gol Atıp 55 Gol Yedim. 3 Sezondur Aynı Sistem ve Taktik.
Özellikle Maça Girerken Her Maçta Asistan-Gözlemci Raporları Doğrultusunda Ufak Değişikliklerle Her Maçı Çok Üstün Oynarsınız.
Addolorato
14.Ağustos.2010, 14:42
Sürekli Taktik Değiştiriyorsanız Ondanda Kaynaklanır Takımın Sisteminin Çok Fazla Bozulması Uyumsuzluğa Yol Açar Ben 3 Sezondur Oynadığım Şuanki Oyunumda 220 Gol Atıp 55 Gol Yedim. 3 Sezondur Aynı Sistem ve Taktik.
Özellikle Maça Girerken Her Maçta Asistan-Gözlemci Raporları Doğrultusunda Ufak Değişikliklerle Her Maçı Çok Üstün Oynarsınız.
Yok her maça klasik 4-4-2 çıkıyorum bu sene bir üst lige çıkınca yeni bir kaleci aldım defansada 1-2 takviye yapacağım.
Zekirdek
14.Ağustos.2010, 14:43
Yok her maça klasik 4-4-2 çıkıyorum bu sene bir üst lige çıkınca yeni bir kaleci aldım defansada 1-2 takviye yapacağım.
EPL ve EPL'nin bir alt ligindeki takımlardan adam kirala.
Addolorato
14.Ağustos.2010, 15:07
Onları bende biliyorum kimse gelmiyor takıma. Neyse lige iyi başladık ilk maçı 3-0 kazandık bu sene coca cola league 2'ye çıkarsak iyi adamlar gelmeye başlar heralde.
DenizlispoR
14.Ağustos.2010, 15:18
Benim tavsiyem Londra civarından takım seçmendi aslında , Arsenal'i ana kulübün olarak kaparsan etrafı dağıtırsın .Benim Welling'te ana kulübümdü kiraladığı adamlar sağlamdı .
Karl Sheppard'a bakabilirsin , iyi gelişiyor .James Lawrie bu 2 isim forvette iyi oynar .
ozaniel
14.Ağustos.2010, 15:51
O adam dehşet ya. Demekki sen onun takımına almışın. Maç başı 1 golle oynuyor lig maçlarında.
Sole bende de felaket oyuncuydu. Finishing 9 Composure 10 Hız-Hızlanma da 11-12 civarında. O lig için çok yüksek değerler. :D
vego
14.Ağustos.2010, 15:55
o lig mahalle ligi tavsaiyem 3-4-3 falan oyna:D o 4 aml falan olsun:zuhaha
Addolorato
14.Ağustos.2010, 16:01
Forvette Danijel Subotic ile Julio Eduardo Santa Cruz var. Ama şu defansı çözemedik az önce 4-3 kaybettim sinir oldum :D
Zekirdek
14.Ağustos.2010, 16:06
Forvette Danijel Subotic ile Julio Eduardo Santa Cruz var. Ama şu defansı çözemedik az önce 4-3 kaybettim sinir oldum :D
Forvet daha da sağlamlanmış. Şimdi defans için bu forumda bir AFC Telfrod kariyeri vardı ona bak birde. Güzel defanslar vardı beğenirsen al.
Chivalry
14.Ağustos.2010, 16:14
Kendi görüşüm, 3 lü savunmalar 4 lülere göre defansif anlamda daha güven veriyor. Everton'la
3 DC 2 MC 1 AML 1 AMR 1 AMC 2 ST oynuyorum bu taktiğe geçtiğimden beri hazırlık maçları harici 7 maç oynadım ve 6 galibiyet aldım, henüz gol yemedim. Barcelona'yı süper kupada 2-0 yendim.
2 tanesi atletik, ortadaki bir tanesi de mental olarak güçlü olan 3'lü savunmalar gayet iyi iş yapıyor.
Addolorato
14.Ağustos.2010, 16:17
Hocam bizde ne atlet var ne mental. Bu ligde marking falan 10'sa yıldızsın. Hele fiziğinde 11 falan varsa coştun.
Zekirdek
14.Ağustos.2010, 16:20
Kendi görüşüm, 3 lü savunmalar 4 lülere göre defansif anlamda daha güven veriyor. Everton'la
3 DC 2 MC 1 AML 1 AMR 1 AMC 2 ST oynuyorum bu taktiğe geçtiğimden beri hazırlık maçları harici 7 maç oynadım ve 6 galibiyet aldım, henüz gol yemedim. Barcelona'yı süper kupada 2-0 yendim.
2 tanesi atletik, ortadaki bir tanesi de mental olarak güçlü olan 3'lü savunmalar gayet iyi iş yapıyor.
Arkadaş İngiltere 6.Liginde.
10 Marking, 10 Tackling olan kral birde 10 Heading ve azda fizik olursa adam süper star.
Chivalry
14.Ağustos.2010, 17:24
Hocam karşıdaki forvetinde bitiriciliği hızı aynı oranda düşük olduğu için iyi mental = 9 diyin işte :)
TeNaciOUS MidFieLdeR
14.Ağustos.2010, 18:07
Cok gusel bi secim bence konferans ligi. Harika bi seruven oluyor. Ben hala fm 2009 daki kariyeri devam ettiriyorum. Afc Wimbledon. Bu sezon Lig 1'den de terfi ettik. Premiere 1 sezon uzaktayiz. Yalniz bir sezon 46 mac oldugu icin oldukca uzun suruyor. Biraz sabir gerektiriyor.
Ben ancak Lig 2'ye terfi ettikten sonra nispeten daha iyi oyuncular getirebildim. Yas ortalamasini dusuk tutuyorum, amacim ilerki yillarda da onlardan faydalanmak. Daha cok U18 milli takimlarindan oyuncu seciyorum. Lig 1 deki bu sezonumda yas ortalamasi 21 civari bi kadro ile oynadim. gosterdikleri gelisim heyecan katiyor oyuna. BU zamana kadar cok ofansif oynadim. Championshipte farkli daha dengeli bi oyuna gecmek gerekecek sanirim.
Hizli fizikli oyuncular cok isine yarayacaktir.
EmReLie
14.Ağustos.2010, 19:38
4-1-2-1-2'ye benzer birbirine yakın oyunculu Sistem Kullan
Hugo
14.Ağustos.2010, 23:26
1-2 sezon üstten herhangi birini profiline bakmadan gönül rahatlığıyla kirala Eralp :D
Her türlü tozu dumana katıyorlar. Ayrıca rakibinden 1 gol fazla atıp maçları kazanmak o ligler için sorun değil zaten. kazan, 3 puanını al biter gider.
mehmetd
16.Ağustos.2010, 01:44
ben galatasaray ı yönetiyorum ve otamendi (ca:196) - fazio(ca: 150 küsür) ikilisine rağmen bazen çok saçma goller yiyebiliyorum.
fm'de savunma konusunda her zaman zaaflar oluyor... ben bu seridekilere bi çözüm getiremedim açıkçası...
otamendi ca 196?
bende ca 135 pa 190 falan o pa olmasın?(yada oyunda birkaç sene ileridesin)
bence 2 oyuncun arasında uçurum var ondan olabilir diyorum(biri 196 diğeri 150) yani çok iyi bi defans düşün yanında da ondan çok altta bi oyuncu iyi ikili olurlar mı iyi olan öbürünün eksisini doldurmaya çalışırken takım gol yemez mi mesela yani bilemiyorum bence bundan olabilir.
ForCimbom
16.Ağustos.2010, 02:14
otamendi ca 196?
bende ca 135 pa 190 falan o pa olmasın?(yada oyunda birkaç sene ileridesin)
bence 2 oyuncun arasında uçurum var ondan olabilir diyorum(biri 196 diğeri 150) yani çok iyi bi defans düşün yanında da ondan çok altta bi oyuncu iyi ikili olurlar mı iyi olan öbürünün eksisini doldurmaya çalışırken takım gol yemez mi mesela yani bilemiyorum bence bundan olabilir.
sene 2015-16 falan otamendi pa: 197 ca: 196
evet bu da bi yaklaşım ama yok yani sanmıyorum olabileceğini çünkü oyunda bu bahsettiğiniz "diğer oyuncunun eksiğini kapatma" vs. gibi gerçekçi kavramlar pek yok. zaten olsa bile sonuçta 150 küsür ca lık adam gayet yeterli ayrıca fazio ca sını çok verimli doldurmuş durumda yani gereksiz özellikler yerine hep iyi defansif özellikleri şişkin ve bu da gayet yeterli bi oyuncu kılıyor onu.
ben bu tarz sorunların oyundan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü çok basit mantık hataları var oyunda örneğin amr ye sol ayaklı teknik hızlı bir adam koyuyorum(carlos eduardo, 170 küsür ca sı var) içeriye kat et komutu ve roaming verince resmen yarıyo bütün savunma hattını ve oraya toplanmış üşüşmüş kümelenmiş orta saha oyuncularıyla birlikte toplam 8-9 kişinin oluşturduğu topluluğu. bunun sonrasında ya açıyı yakalayıp uzaktan bi füze gönderiyor(uzun şut özelliği iyi olduğu için gol oranı da yüksek) ya da araya bi pas veriyor herkes seyrediyor sonra da forvet oyuncum kaleciyle karşı karşıya kalıyor. gerçekte böyle bir şey yok messi bile 7-8 kişinin arasına girip sağ çıkamaz yani.
mesela yine bi saçmalık, rakip kaleci kendi ceza sahasının oralardan kullandığı bi frikikle topu savunmamın arkasına bi yolluyor, bütün savunma seyrediyor - savunma hattını GERİDE KURSAM bile- sonra bitirici forvetleriyle benim kalecim baş başa kalıyor ve aynı olay maç içerisinde birkaç defa gerçekleşebiliyor.
si nin katedeceği çok yol var daha ama onlar hiç düşünmüyorlar gerçekten sahici bir maç motoru yaratmayı onların tek derdi oyunu satmak maalesef...
mehmetd
16.Ağustos.2010, 02:37
sene 2015-16 falan otamendi pa: 197 ca: 196
evet bu da bi yaklaşım ama yok yani sanmıyorum olabileceğini çünkü oyunda bu bahsettiğiniz "diğer oyuncunun eksiğini kapatma" vs. gibi gerçekçi kavramlar pek yok. zaten olsa bile sonuçta 150 küsür ca lık adam gayet yeterli ayrıca fazio ca sını çok verimli doldurmuş durumda yani gereksiz özellikler yerine hep iyi defansif özellikleri şişkin ve bu da gayet yeterli bi oyuncu kılıyor onu.
ben bu tarz sorunların oyundan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü çok basit mantık hataları var oyunda örneğin amr ye sol ayaklı teknik hızlı bir adam koyuyorum(carlos eduardo, 170 küsür ca sı var) içeriye kat et komutu ve roaming verince resmen yarıyo bütün savunma hattını ve oraya toplanmış üşüşmüş kümelenmiş orta saha oyuncularıyla birlikte toplam 8-9 kişinin oluşturduğu topluluğu. bunun sonrasında ya açıyı yakalayıp uzaktan bi füze gönderiyor(uzun şut özelliği iyi olduğu için gol oranı da yüksek) ya da araya bi pas veriyor herkes seyrediyor sonra da forvet oyuncum kaleciyle karşı karşıya kalıyor. gerçekte böyle bir şey yok messi bile 7-8 kişinin arasına girip sağ çıkamaz yani.
mesela yine bi saçmalık, rakip kaleci kendi ceza sahasının oralardan kullandığı bi frikikle topu savunmamın arkasına bi yolluyor, bütün savunma seyrediyor - savunma hattını GERİDE KURSAM bile- sonra bitirici forvetleriyle benim kalecim baş başa kalıyor ve aynı olay maç içerisinde birkaç defa gerçekleşebiliyor.
si nin katedeceği çok yol var daha ama onlar hiç düşünmüyorlar gerçekten sahici bir maç motoru yaratmayı onların tek derdi oyunu satmak maalesef...
zaten demiştim ileride olduğunu sende belirtmiş oldun tşkkr.
diğer oyuncunun eksiği derken tabi bu bir oyun ben oyunun zekası açısından demek istedimdi anlatamadığım için kusura bakma yani bence ya 196 olanı göndermeli (ki olmaz!) yada yanına ona yakın bir adam almalısın.(o da zor tabi çok pahalı oluyorlar!)
hatalara gelince ben editörden bi oyuncuyu sarışın yaptım (sarışın bayan olduğundan normaldir:D) ama oyunda sarışın mıdır nedir belli olmuyor neyse o sorun değilde oyuncuların koşuşlarına daha doğrusu koşamayışlarına hastayım devidi mi örnek alıyorlar(yengeç dansı var ya) bilmem acaip bir koşuşları var yan yan gidiyorlar vs.
savunmaya yanıtım da alan savunması olabilir mi yani alanı savunurken adam adamayı bırakmış falan yani oyun adına söylüyorum yani gerçekte sen yanındaki adamı görür bi müdahale yaparsın ama oyun onu düşünemiyor olabilir mi acaba yada oyuncunun görüşü falan?
oyunu satmak istiyorlarsa bence nss3 ü örnek alsınlar (hatta nss 4 2010 dahil olmak üzere!) çok basit olmakla beraber bu oyunu seviyorum zira oyuncu olarak oynuyorum öyle sadece izleyip fıtık olmuyorum yani.:icon_smile:
hadi iyi oyunlar.
ForCimbom
16.Ağustos.2010, 02:56
zaten demiştim ileride olduğunu sende belirtmiş oldun tşkkr.
diğer oyuncunun eksiği derken tabi bu bir oyun ben oyunun zekası açısından demek istedimdi anlatamadığım için kusura bakma yani bence ya 196 olanı göndermeli (ki olmaz!) yada yanına ona yakın bir adam almalısın.(o da zor tabi çok pahalı oluyorlar!)
hatalara gelince ben editörden bi oyuncuyu sarışın yaptım (sarışın bayan olduğundan normaldir:D) ama oyunda sarışın mıdır nedir belli olmuyor neyse o sorun değilde oyuncuların koşuşlarına daha doğrusu koşamayışlarına hastayım devidi mi örnek alıyorlar(yengeç dansı var ya) bilmem acaip bir koşuşları var yan yan gidiyorlar vs.
savunmaya yanıtım da alan savunması olabilir mi yani alanı savunurken adam adamayı bırakmış falan yani oyun adına söylüyorum yani gerçekte sen yanındaki adamı görür bi müdahale yaparsın ama oyun onu düşünemiyor olabilir mi acaba yada oyuncunun görüşü falan?
oyunu satmak istiyorlarsa bence nss3 ü örnek alsınlar (hatta nss 4 2010 dahil olmak üzere!) çok basit olmakla beraber bu oyunu seviyorum zira oyuncu olarak oynuyorum öyle sadece izleyip fıtık olmuyorum yani.:icon_smile:
hadi iyi oyunlar.
hocam her türlüsünü denedim, alan savunması, adam markajı, ultra defansif mantalite, derin defans çizgisi ama olmuyor işte hep bi hata çıkıyor ve buna engel olamıyorum. oyuncularımı bunu halletmeleri yönünde kontrol edemiyorum.
bu arada yıllardır cm-fm oynayan biri olarak biraz cahillik olacak sanırım ama bahsettiğiniz oyunu ilk defa duyuyorum. ve şimdi nette baktığıma göre baya bi beğenen var şimdi sitesine giriyorum bakalım nasıl birşeymiş...
saygılar iyi akşamlar iyi oyunlar...
mehmetd
26.Ağustos.2010, 02:57
hocam her türlüsünü denedim, alan savunması, adam markajı, ultra defansif mantalite, derin defans çizgisi ama olmuyor işte hep bi hata çıkıyor ve buna engel olamıyorum. oyuncularımı bunu halletmeleri yönünde kontrol edemiyorum.
bu arada yıllardır cm-fm oynayan biri olarak biraz cahillik olacak sanırım ama bahsettiğiniz oyunu ilk defa duyuyorum. ve şimdi nette baktığıma göre baya bi beğenen var şimdi sitesine giriyorum bakalım nasıl birşeymiş...
saygılar iyi akşamlar iyi oyunlar...
valla benim kurduğum takım kaç maçtır gol yemedi 8-9 maç oldu yenilen gol:0 belki taktikte bir hata vardır (bir maçta benim taktik yanlışım dolayıyla kaybediyordum 1-0 ,fazla cesur çıkmıştım ve saçma bir taktik deniyordum,sonra bu taktiği sildim zaten, oyundan çıktım bi daha oynadım gol de yemedim onun dışında son maçta rakibin attığı gol ofsayt gerekçesi ile sayılmadı başka da yediğim gol yok!)
benim defansım:
1.dc 190 200(32 yaş)
2.dc 178 185(bunu anlatmaya çalıştım)(24-25 yaş)
kalecim:
1.193 200(31-32 yaş ama o oynuyor zira 1 puan iyi!)
2.196 199(196 yeni oldu ben 193 girmiştim ve 23 yaşında!)
bilmem anlatabildimmi (oyuncuları editörden kendim ürettim öyle oyuncu yok yani!)
oyuna gelince başka bişey yazmadığına göre sarmış olmalı oyun çok basit bir süre sonra aynı şeylerden sıkılıyorsun belki ama ben seviyorum ki fm 2010 editörden yaptığım oyuncuları nss 3 e de koydum bayaa zevkli oldu tabi oyuncular bayan olunca:smismileyiw2:gerçi oyunda bayan olmuyorlar tabi ama isimleri bayan ismi:smismileyiw2:
hadi iyi nss3 ler yada fm 2010lar:confused:
BaGa TaRKaN
26.Ağustos.2010, 03:19
Dahada Olmuyorsa Sil Oyunu Emekli Ol Fmden:D Boşver Ne Stres Ne Kafayı Kurcayan Bir Oyun Oh Ne Rahat Dünya:zuhaha
Kawaguchi
30.Ağustos.2010, 15:24
liberolu sistemle defansı önde oynat liberoyu süpürücü yap