PDA

View Full Version : Turkcell çekildi Anadolu zorda

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2010, 12:52
Anadolu kulüplerinin "göğüs sponsoru" Turkcell, bu sezon takımların formalardan çıkma kararı aldı. Turkcell, geçen sezon her kulübe 600 bin dolar veriyordu. Ligin başlamasına kısa bir süre kala sponsor bulamayan 10 kulüp, forma reklamlarında fiyatı 500 bin dolara çekti.

Geçen yıl Süper Lig'de mücadele eden 18 kulübün 10'una sponsor olan Turkcell bu yıl çekilme kararı aldı. Süper Lig'deki sponsorluk stratejilerini Anadolu kulüplerine yoğunlaştıran Turkcell'in bu yıl çekilmesi kulüpleri zorda bıraktı. Ligin başlamasına günler kala 10 kulüp formalarında sponsorsuz kaldı. Geçen yıl göğüs reklamları için 600 bin dolar alan kulüpler bu yıl bu rakamı 500 bin dolara kadar düşürdü. Turkcell geçtiğimiz günlerde Süper Lig'in isim hakkını da Spor Toto'ya devrettiğini açıkladı.

6 milyon dolar verdi

Turkcell geçtiğimiz yıl 10 Anadolu kulübüne sadece göğüs reklamı için 6 milyon dolar ödedi. Geçen yıl Ankaragücü, Denizlispor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Kayserispor, Sivasspor, Kasımpaşaspor, Diyarbakırspor ve İstanbul BB'ye destek veren Turkcell, kulüplerin bütçelerini de yükseltiyordu. Geçen sezon Ankaraspor'un küme düşürülmesiyle Turkcell, ilk Anadolu kulübünden de çekilmiş oldu.

500 bin dolara düştü

Geçen yıl Turkcell sponsorluğunda mücadele eden kulüpler ise bu yıl farklı yollarla göğüs reklamı bulmaya çalışıyor. Bu kulüplerden bazıları geçen yıl Turkcell'den aldığı ücretin altında anlaşmalara imza atmaya çalışırken, bazı kulüpler teklif toplama yöntemine gitti. Gençlerbirliği göğüs reklamını 600 bin dolardan 500 bin dolara çekti. Kayserispor ise şirketlerden teklif toplama yöntemine giderek göğüs reklamı konusunda anlaşma zemini arıyor. Lige yeni çıkan Anadolu kulüpleri arasında bulunan Bucaspor ise 600 bin dolar talep ediyor.

Eti, Vestel, Kardemir

Anadolu kulüpleri arasında en şanslı takımlar ise Eskişehirspor, Manisaspor, Kardemir Karabükspor ve Trabzonspor oluyor. Eskişehir, Karabükspor ve Manisaspor şehirlerinde üretim yapan dev şirketlerin sponsorluğuyla Süper Lig'de mücadele ediyor. Eskişehirspor Eti sponsorluğuyla yola devam ederken, Manisaspor'a Vestel destek veriyor. Karabükspor ise aynı zamanda takımın adında yer alan Kardemir sponsorluğunda Süper lig'e adım attı. Trabzonspor ise Türk Telekom desteğiyle bu yıl Süper Lig'de yer alacak.

4 büyükler 6 milyon dolardan fazla kazanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) geçtiğimiz yıl aldığı kararla forma reklam alanlarını genişletti. Bu çalışmadan en kârlı çıkan 4 büyükler oldu. Forma reklamlarına kol, sırt ve şort sponsorluklarının da girmesiyle 4 büyüklerin formalardan kazandığı para 6 milyon doları geçti. Beşiktaş Cola Turka sponsorluğunda yola devam ederken, Fenerbahçe Avea, Galatasaray ve Trabzonspor da Türk Telekom markasıyla mücadele ediyor. Türk Telekom Grubu ayrıca Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de yan sponsorları arasında bulunuyor.

Bursaspor şampiyon oldu, misyonumuzu tamamladık

Türk sporunun gelişimine katkı sağlamak için desteklerinin devam edeceğini belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, şu açıklamayı yaptı: "2003 yılında başlattığımız Anadolu kulüplerine yönelik desteğimiz sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesindeydi. Bu kapsamda Anadolu kulüplerine yönelik misyonumuzu tamamladığımıza inanıyorum. Çünkü biz bu yola çıkarken 4 büyükleri çok büyükler yapmayı hedefledik. Geçen sezonun sonunda da sponsor olduğumuz bir Anadolu kulübü (Bursaspor) şampiyon oldu. Bundan sonraki süreçte de manevi desteğimiz elbette devam edecektir."

Nasıl destek veriyordu

Turkcell, Süper Lig'de 10 Anadolu kulübünü sponsorluk ücreti dışında da destekliyordu. Sponsor olduğu kulüpler içinden Süper Lig şampiyonuna 500 bin dolar veriyordu. 2'nciye 250 bin dolar, 3'üncüye veya Avrupa Ligi'ne katılan kulübe ise 150 bin dolar ek destek sağlıyordu.

Avrupa Ligi'nde grup maçlarından sonra son 32'ye kalan takıma ve Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan takıma da 100'er bin dolar prim ödüyordu.

En çok gol atan ve milli takıma oyuncu gönderen takımlara da 100'er bin dolar ek destek sağlıyordu.

Mynet

Sekopej
15.Ağustos.2010, 12:57
Son şampiyon Bursa bile hala bir sponsorla anlaşamadıysa, diğer kulüplerin işleri daha da zor.

Yine bir şirket çıkıp hepsine sponsor olacağım derse bu iş çözülür yoksa yok pahasına göğüs reklamı alacaklar gibi duruyor kulüpler. Aslında çoğu şehir takımı, o şehirde, tüm Türkiye genelinde büyük işler yapan holdingler kesin vardır, onların destek olması gerekir aslında.

Zekirdek
15.Ağustos.2010, 12:58
En azından bizim ManisaSpor'u Vestel karşılıyor.

RasAnt
15.Ağustos.2010, 13:16
Sponsor bulmak önemli tabi

BaGa TaRKaN
15.Ağustos.2010, 13:18
En Büyük Merakım Milangaz-Likidgaz'ın Beşiktaşın Forma Reklamında Olması. Bekliyoruz O Günleri

KanaKe
15.Ağustos.2010, 13:33
sanki turkcell cok para vermiste birde utanmadan haber yapiyorlar :) anadolu kulüplerine toplam 6 milyon dolar paylastirmislar bu para cok mu Allah askina.. turkcell madem cok destek olmak istiyor basacak 100 milyon dolari bütün anadolu kulüpleri kalkinacak 100 bin dolarla 250 bin dolarla hangi kulüp kalkinsin

deniz.91
15.Ağustos.2010, 13:54
Turkcell destek falan vermiyomuş aten 500 bn dolar falan ne allah aşkına ya bir tane yedek oyuncunun 1 senelik maaşını anca karşılar

Kayseriye Boydak Holdingin sponsor olacağı söyleniyor ama bakalım

Sekopej
15.Ağustos.2010, 13:59
İşte sorun, diğer firmaların Turkcell kadar da destek vermemesi, artık her maç canlı yayınlanacak, kulüpler kendilerini iyi pazarlayabilmeli, söylenenler doğruysa Turkcell kadar da para vermeyecek kimse.

SAİT71
15.Ağustos.2010, 16:10
Ülkemizde henüz sponsporluk konusu o kadar gelişmemiş. Yazık valla. Turkcell az veya çok veriyor önemli değil önemli olan onca kulübe tek başına sponspor olarak, futbolumuza destek vermesi.. Helal olsun Turkcelle.

Crocodile1963
15.Ağustos.2010, 16:19
Bursaspor'da iş biraz farklı daha yüksek fiyat bekleniyor. Söylenene göre geçenlerde Türk Telekom 3 M ( € veya $ onu bilmiyorum) teklif etmiş, İbrahim Yazıcı fiyatı kabul etmemiş. . .

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
21.Ağustos.2010, 15:02
Gerçekten de ilk hafta maçlarında nerdeyse hiçbir Anadolu takımının formasında sponsor yoktu. Üzücü bi durum ülkemizde sponsorların takımlarımımıza destek vermemesi.

Hugo
21.Ağustos.2010, 15:11
9 takımda forma reklamı yok. Şampiyon dahil.
Milli takım formaları gibi formalar. Gerçi bazılarında sırt reklamı var.

Crocodile1963
23.Ağustos.2010, 03:47
Hala 1-2 M € luk değer biçsinler forma reklamı için. Adam gibi reklam gelmediği takdirde BSTV ile veya BursaStore reklamı ile çıksınlar. Belki bazıları utanır veya ders alırlar. . .

KaPaLı
23.Ağustos.2010, 11:35
1 milyon € isteyen şampiyon takıma sponsor bulunamamasıda ilginç...

Bursa'danda hiç destek gelmiyo demişti Ertuğrul hoca, yok artık ya o kadarda değil demiştim ama 2 maçtır hem formanın önüne hemde arkasına reklamsız çıkıyo Bursa..

KanaKe
23.Ağustos.2010, 15:56
iyi yapiyorlar bence.. ciddi bir teklif gelmedigi sürece kendi reklamlarini yapsinlar bu konuda arkadasa katiliyorum.. bence insanlar utanmali bursaspor artik anadolu takimi statüsünden ötededir sampiyonlar liginde oynayacak he gurup sonuncusuda olabilir önemli olan anadoludan ilk kez bir takimin sampiyon olup oralara gidebilmesi.. bursa bunu basardi iyi bir reklam gelirinide sonuna kadar hakediyorlar..

Crocodile1963
26.Ağustos.2010, 15:53
http://www.bursasporum.com/foto_ayar.php?file=uploads/hn7thefkj3wg8e9kw61cg.jpg&width=300 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.bursasporum.co m%2Fuploads%2Fhn7thefkj3wg8e9kw61cg.jpg)
Her hafta Çarşamba akşamları Bursasporum.com Radyo'da yayınlanan ve Bursasporum.com Haber Müdürü Yetkin Önürmen'in sunduğu programda dün akşam dünya tarihinde bir ilk olacak kampanyanın kıvılcımı yakıldı.

Bursaspor tribünlerinin tanınmış simalarından Raif Balkan'ın henüz forma reklamı alınmamış olmasından dolayı sunduğu öneride ''Forma reklamı olarak sembolik bir ücrete Teksas Bursasporlular Derneği ile anlaşılsın. Formalarımızın önüne Teksas yazılsın. Hem taraftarımız onore edilmiş olur, hem de herkese tokat gibi bir cevap yollanır'' mesajı gündeme getirildi. Ardından yayını dinleyen Bursasporum.com forum üyeleri kampanyada ilk kıvılcımı yakarak bağış miktarlarını forum alanımızda belirtmeye başladılar. Gecenin geç bir saati olmasına rağmen kısa sürede birçok üyemizin destek verdiği kampanya daha sonra yayına bağlanan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz İlhan Uslu'ya aktarıldı.

Tam Saha Pres programı sunucusu ve aynı zamanda Bursasporum.com Haber Müdürü Yetkin Önürmen, programa canlı telefon bağlantısı ile katılan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz İlhan Uslu'ya konuyla ilgili verdiği bilgide, ''Programımıza 15 dakika önce bağlanan Raif Balkan'ın bir önerisi oldu. Kulübümüz sponsorluk olarak forma reklamları konusunda istenilen bedelin alınamamasından dolayı henüz forma reklamı belirlemiş değil. Bu boşluktan dolayı bizler aramızda Bursaspor Kulübü'nün belirleyeceği bir hesap numarasına bağışlarımızı yaparak, bir maçlık da olsa formalarımızın önüne Teksas yazdırılmasını istiyoruz. Türkiye'ye güzel bir mesaj olacağını düşünüyoruz. Ayrıca üzerinde Teksas yazılı formaların satışlarında da ciddi bir patlama yaşanacaktır'' dedi. Henüz 10 dakika geçmesine rağmen forum alanımızda iyi bir para toplandığını belirten Yetkin Önürmen, ardından konu hakkında İlhan Uslu'ya düşüncelerini sordu.

İlhan Uslu böyle bir girişimden dolayı taraftarlara teşekkür ederken sözlerine şöyle devam etti; ''Taraftarlarımızın bu kadar duyarlı olmaları bizler için son derece önemli. Ben bu teklifinizi alıyorum. Yönetim kurulu toplantımızda Başkanımız İbrahim Yazıcı ile paylaşacağım. İnşallah güzel bir sonuç alırız. Özellikle vurgulamak istiyorum ki taraftarımızın aşırı duyarlılığı bizleri çok memnun ediyor. Yönetim kurulumuz ile paylaşmadan bu konuda net bir cevap veremem ama güzel bir fikir olduğu ortada'' dedi. Başkanımız İbrahim Yazıcı'nın Şampiyonlar Ligi kura çekimi için Fransa'nın Monaco şehrinde olduğunu belirten Uslu, ''Önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz yönetim kurulu toplantısında arkadaşlarıma bu önerinizi ileteceğim. Şahsım adına çok güzel bir fikir olduğunu ve gerekli yerlere çok iyi bir mesaj verilebileceğini düşünüyorum. İnşallah bu tür güzel organizasyonlar devam eder ve biz birlikteliliğimizi tüm Türkiye'ye göstermiş oluruz'' diyerek Bursasporum.com Radyo'daki sözlerini sonlandırdı.

Bursasporum.com olarak, önümüzdeki hafta yapılacak yönetim kurulu toplantısına kadar tüm taraftar gruplarını ve internet sitelerini forma reklamının "TEKSAS" olması konusunda harekete geçmeleri için göreve çağırıyoruz. Kabul edilmesi durumunda kampanya hesap numarası Bursaspor Kulübü'ne ait olacaktır ve ödemeyi gerçekleştirenler deklare edilecektir. Kabul edilen güne kadar katkılarımızı haber yorumuna veya forum sayfamıza üye olup yazabilirsiniz. Haber içine periyodik olarak isim ve miktar bilgileriniz yazılacaktır.

El birliği ile her kesime cevap verip, dünyada eşi benzeri olmayan bir ilki hep birlikte gerçekleştirelim! Haydi cefekâr Bursaspor taraftarı, görev yine senin!

http://www.bursasporum.com/haberincele-7344-Forma_sponsoru_Teksas_olsun

Crocodile1963
28.Ağustos.2010, 02:52
Bir tarafta Ay Yıldızlı formasına reklam alamamış bir Türkiye Şampiyonu. Diğer tarafta Türk Hava Yolları`nın milyonlarca dolar vererek sponsor olduğu İngiliz devi Manchester United...

Türkiye ligi Şampiyonu takımımız ve THY`nin sponsor olduğu Manchester United bu yıl Şampiyonlar Ligi`nde aynı grupta mücadele edecekler. Bilindiği üzre Şampiyon Bursaspor bu yıl göğsünde reklam olmadan oynuyor maçlarını. Evet; Şampiyon bir takım, göğsünde Ay Yıldızı taşıyan ve Türkiye`yi Şampiyonlar Ligi`nde temsil edecek tek takım göğsüne forma reklamı alamıyor. Ülkemiz adına ne kadar da utanç verici bir durum değil mi? İşte durum tam böyle iken Şampiyonlar Ligi`nde karşımıza THY`nin sponsoru olduğu Manu çıkıyor ve bizler merak etmeye başlıyoruz...

Aylardır formasına reklam alamayan Bursaspor Türkiye`yi Avrupa`da temsil ederken, THY Manu`ya bizimle oynayacağı maçlar öncesinde başarılar dileyecek mi? Forma reklamı olmayan takımımız Old Trafford`da THY reklamlı kapılardan çıkarken içiniz hiç mi cız etmeyecek?

Bursasporluyuz.net

Varonil
28.Ağustos.2010, 05:36
Diğer Anadolu takımlarına neyse de,hiç olmassa yıllar sonra Anadoludan çıkan şampiyonumuza bu konuda sahip çıkılması gerekiyordu.

deniz.91
28.Ağustos.2010, 14:08
Bizden çok daha kötü liglerin bile tüm takımalrında forma reklamı var bizde hala olmaması üzücü