Log in

View Full Version : Beşiktaş - Helsinki | UEFA Avrupa Ligi Play-Off 1. Maç

GeNç KaRTaL
16.Ağustos.2010, 09:18
http://www.yukleresim.com/images/86854883093030717889.jpg (http://www.yukleresim.com/)

Varonil
16.Ağustos.2010, 10:56
Rakip Beşiktaş'ın kalitesininin kat kat altında.Pek fazla konuşmaya gerek yok sanırım,Beşiktaş'ın bu maçı en az 3 farkla kazanması lazım.

vego
16.Ağustos.2010, 21:24
Antrenman sırasında sol ayak bileğinden sakatlanan kaleci Hakan
Arıkan`ın çalışmayı yarıda bıraktığı öğrenildi. Genç kalecinin hemen
hastaneye kaldırıldığı ve MR`ının çekildiği ifade edildi. Hakan`ın
yaşadığı bu sakatlığın ardından yarın HJK Helsinki karşısında forma
giymesinin zor olduğu öğrenildi. Hakan`ın sakatlığının ardından kaleyi
genç kaleci Cenk`in koruması bekleniyor

yunusgs
16.Ağustos.2010, 21:28
Antrenman sırasında sol ayak bileğinden sakatlanan kaleci Hakan
Arıkan`ın çalışmayı yarıda bıraktığı öğrenildi. Genç kalecinin hemen
hastaneye kaldırıldığı ve MR`ının çekildiği ifade edildi. Hakan`ın
yaşadığı bu sakatlığın ardından yarın HJK Helsinki karşısında forma
giymesinin zor olduğu öğrenildi. Hakan`ın sakatlığının ardından kaleyi
genç kaleci Cenk`in koruması bekleniyor

Fark etmez Beşiktaş için.Cenk de en az Hakan kadar kaliteli bir kaleci.

Varonil
16.Ağustos.2010, 22:34
Beşiktaş'ın muhtemel 11'i

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden olan Beşiktaş, HJK Helsinki maçının hazırlıklarını tamamladı.

16 Ağustos 2010 Pazartesi - 20:17
DHA

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında yarın HJK Helsinki ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Bu akşam Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen çalışmaya sakatlıkları bulunan Rıdvan ve Sivok katılmadı. Tedavileri devam eden İbrahim Toraman ve Yusuf takımla birlikte yaptıkları koşuların ardından, fizyoterapist eşliğinde çalışmaya devam ettiler. Bir diğer sakat oyuncu Rüştü ise takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdürdü. Siyah-beyazlı takımın yarın oynayacağı Helsinki maçında, bu 5 futbolcunun yanı sıra sarı kart cezalısı Delgado da forma giyemeyecek.

Öte yandan bu akşamki antrenman sırasında sol ayak bileğinden sakatlanan kaleci Hakan Arıkan'ın çalışmayı yarıda bıraktığı öğrenildi. Genç kalecinin hemen hastaneye kaldırıldığı ve MR'ının çekildiği ifade edildi. Hakan'ın yaşadığı bu sakatlığın ardından yarın HJK Helsinki karşısında forma giymesinin zor olduğu öğrenildi. Hakan'ın sakatlığının ardından kaleyi genç kaleci Cenk'in koruması bekleniyor. Takımın ikinci kalecisi ise A2 takımda forma giyen Umut olacak.

Teknik direktör Bernd Schuster yönetimindeki ilk 15 dakikası basına açık olan antrenman koşu ve kondisyon çalışmalarıyla başladı. Daha sonra taktik ağırlıklı bir çalışma yapan Siyah-beyazlı ekip, antrenmanı şut çalışmasıyla tamamladı.

Öte yandan dün bir kız çocuğu dünyaya gelen Tayfur Havutçu, çalışmada yer almadı.

Bu arada Beşiktaş yönetimi yarın saat 19.00'da başlayacak HJK Helsinki maçında, iftar saatinin karşılaşmanın oynandığı zamana denk gelmesi sebebiyle Siyah-beyazlı taraftara iftarlık dağıtacak. Yarınki karşılaşmaya 30 bin Siyah-beyazlı taraftarın gelmesi beklenirken, Beşiktaş yönetiminin gelen her taraftara iftar saati öncesinde kumanya vereceği öğrenildi.

Beşiktaş'ın yarınki mücadeleye şu ilk 11'le çıkması bekleniyor:

"Cenk, Ekrem, Ferrari, Zapotocny, İbrahim Üzülmez, Ernst, Necip, Holosko, Guti, Quaresma, Bobo"

I3esiktas
16.Ağustos.2010, 23:55
Şimdi dikkat ettim Maç 7'deymiş Nasıl izlicez, Nasıl iftar yapcaz

RaSenGan
17.Ağustos.2010, 00:00
Şimdi dikkat ettim Maç 7'deymiş Nasıl izlicez, Nasıl iftar yapcaz

Ankara'da o gün 19.53'te iftar.Yani devre arasına geliyor.10 dakika da yersin herhalde :D

I3esiktas
17.Ağustos.2010, 00:11
Ankara'da o gün 19.53'te iftar.Yani devre arasına geliyor.10 dakika da yersin herhalde :D

Büyük ihtimalle öyle olcak Aygün :D. Evde iftarı yapmayı düşünüyodum ama misafirleri ekcez artık

EreN
17.Ağustos.2010, 03:41
Sanmıyorum Beşiktaş zorlansın bu maçta. Rahat kazanacak bence, oyununu biraz daha sürekli hale getirebilirse özellikle.

vego
17.Ağustos.2010, 18:59
Beşiktaş: Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Tomas Zapotocny, Roberto Hilbert, Matteo Ferrari, Ekrem Dağ, Fabian Ernst, Ricardo Quaresma, Bobo, Guti, Rodrigo Tabata

HJK Helsinki: Ville Wallen, Tuomas Kansikas, Peter Magnusson, Cheyne Fowler, Rafinha, Sebastian Sorsa, Johannes Westö, Akseli Pelvas, Dawda Bah, Juhani Ojala, William De Mattia

yunusgs
17.Ağustos.2010, 19:13
Hala İsmail Köybaşı'daki ısrar nedir anlamadım gitti.Koy Üzülmez'i ya.

anil luque
17.Ağustos.2010, 19:14
Tabata :@ !!!

World Hollow o1
17.Ağustos.2010, 19:17
Maçı hangi kanal veriyordu?

RoNNiE91
17.Ağustos.2010, 19:19
D-Smart veriyor.

anil luque
17.Ağustos.2010, 19:22
Bu arada Tabata seçimine kızmıştım ama Nihat varken Hilbert ve son maçn tartışmasız yıldızı Necip varken Tabata'yı oynatması , hangisinin gideceğine karar vermek için midir sizce arkadaşlar?

Varonil
17.Ağustos.2010, 19:23
Schuster az forma şansı bulan isimleri oynatacağını söylemişti önceden sanırım bu maç için.

Suicider
17.Ağustos.2010, 20:09
etkili geldi beşiktaş ama olmadı gol

vego
17.Ağustos.2010, 20:15
Yapma Ernst ah be

Suicider
17.Ağustos.2010, 20:16
ernst kaçırdı baya etkili geliyor beşiktaş heran atabilir gol..

vego
17.Ağustos.2010, 20:24
Zapo etkisiz vurdu evet Zapo:zuhaha

vego
17.Ağustos.2010, 20:26
Su molası:) oyun yeniden başladı

vego
17.Ağustos.2010, 20:28
gollllllllllllll Hilbert Orta Q7 Tabata indirdi Hilbert çizgide dokundu 1-0

Suicider
17.Ağustos.2010, 21:04
bob nası vuruş o yav

Hoca ofsayt yok ya :s

Suicider
17.Ağustos.2010, 21:18
oha yuhhhhhh çüşşşş süper gol Q7 attı süper gol :D

vego
17.Ağustos.2010, 21:19
Q7 müthiş gol anlatamam görmeniz lazım:D 2-0

LaigLeNoiR
17.Ağustos.2010, 21:19
Oha Quaresma Oha...

Suicider
17.Ağustos.2010, 21:20
Hkikaten öyle adam nası gol attı helal olsun :D

IcedEarth
17.Ağustos.2010, 21:21
Şimdilik iyi gidiyor, ama 2 gol daha atılırsa iyi olur. Deplasmana daha rahat bir skorla gidilmiş olur...

vego
17.Ağustos.2010, 21:22
Tabata çıktı Necip girdi Taraftarın büyük desteği var Necip'i ayakla alkışlıyor taraftar

RaSenGan
17.Ağustos.2010, 21:23
Sıradan bir gol :rolleyes: Merak ettim golü internete düşse de izlesek :D

LaigLeNoiR
17.Ağustos.2010, 21:24
Gutinin pasıyla topu alan Q7 2 kez sırtı kaleye dönük topu ayağında sektirdi ve top havadayken sırtı kaleye dönük volesini ceza sahası dışından gönderdi ve kaleci çıkaramadı tam köşeye gitti.

Ahmet Göktaş
17.Ağustos.2010, 21:52
Yok böyle bir oyun ya. %80 lere varan topla oynama hakimiyeti , Quaresma'nın adeta olayı artık aşması , Guti'nin takıma getirdiği güven , Necip'in Arda gibi artık yavaş yavaş takımın "genç lider"i olma aşamasına adım adım yaklaşması , Hilbert'in müthiş performansı , Zapo ve Ferrari'nin mükemmel uyumu , Cenk'in müthiş refleksleri... Ve de kadronun müthiş derinliği... Herşey çok güzel bu sene gerçekten , inanmakta güçlük çekiyorum artık bu kadar kusursuz olabilir mi Beşiktaş diye.

Bu takımın 2-0 ken bile 3 için bastıracağını hiç hayal edemezdim bundan daha 1 sene önce.

Çok şükür sonunda 2000-2004 arasındaki Brezilya milli takımı gibi oynayan bir Beşiktaş izleme şansına sahip olduk. büyük terslikler bizi bulmazsa bunun bozulacağını sanmıyorum şahsen. Helal olsun çocuklar.

IcedEarth
17.Ağustos.2010, 22:02
Keşke 1-2 gol daha atılsaydı. Deplasmana daha rahat bir skorla gidilirdi.

Tebrikler Beşiktaş için. Güzel takım kurdular, sonucunu almaya da başladılar...

Ahmet Göktaş
17.Ağustos.2010, 22:04
bu takım deplasmandada gol atamaz zaten. 2-0 gerideyken bile 11 kişi defans yapıyorlar. Ayrıca takım tekniğini 100 üzerinden değerlendirirsek 18-25 arası veririm takımın teknik oranına o derece vasatlar. En teknik adamlar sağ bekleri Rafinha o da zaten her Brezilyalı gibi doğuştan gelen özellik.

Onlar orada en fazla 1 gol atalar ev sahibi oldukları içn ama atak oynayan ve gol isteyen Beşiktaş en kötü ihitmalle 1 gol bulur zaten.

garydelgadov
17.Ağustos.2010, 22:06
Beşiktaş'ın benim için yerini tartışmam,ama oLaya futboL oLarak bakarsak ben iftarımı kahvehane'de sırf bu takımı 90 dakika izLeyim diye yapacağımı hiç tahmin etmezdim.Peynir,üzüm,pide ve Quaresma.Bu adam bu Ligin aLışık oLmadığı işLer yapıyor.Ligin kaLitesi böyLe böyLe artacak işte..

Börk
17.Ağustos.2010, 22:07
oh be harika oldu bu evimizde avantajlı bir skorla gideceğiz Finlandiya'ya.Tebrikler Beşiktaş.

bu arada konu yine amacından sapmış biraz daha sakin olalım beyler.

yunusgs
17.Ağustos.2010, 22:12
Q7 yine farkını ortaya koydu.Neredeyse 1 asist yaptı ilk golde ve 2.golü de kendisi attı.Tebrikler Beşiktaş,1.görev tamamlanmıştır artık.Darısı diğer 3 takımımızın başına.

izmer96
17.Ağustos.2010, 22:15
Q7 mukemmel bir gol atmis , ''bitmis'' denilen bir adam olarak geldi Quaresma ama her macda en az bir kere kalitesini , klasini gosteren bir hareketi var , bu performansini sezona yayarsa BJK seneye bence elinde tutamaz Quaresmayi

Varonil
17.Ağustos.2010, 22:19
Beşiktaş artık UEFA Avrupa Ligi'nde bence.Tebrikler.

Ahmet Göktaş
17.Ağustos.2010, 22:22
Hilbert'in çok iyi oynayacağını düşünüyorum neden kendimde bilmiyorum...
about 3 hours ago via web

3 Saat önce maç öncesinde Twitter'daki yorumum :D

Deus Dominus
17.Ağustos.2010, 22:38
zaten bu tür zayıf rakiplere karşı da oynayamayacaksalar durmasınlar zaten :) gerçekten istekli oynadı bu akşam Hilbert. Verilen fırsatları daha ciddiye alıyor artık sanırım. Oynadığı bir iki karşılaşmayı daha hatırlıyorumda bu kadar geriye yardım etmiyordu, hücumda bu kadar aktif olmuyordu.
İsmail'i beğenmedim bu akşam. Kendine güvensiz oynuyor izlenimi verdi bana. Top ayağına geldiğinde ilk yaptığı durup Quaresma nerde diye bakmak. Süper uyumsuzdu Q7 ile. Maçın sonlarına doğru 2-0'dan sonra bir anlık kendine güveni geldi herhalde ceza sahası dışından sert bir şut denedi, o pozisyonda da Bobo'ya takıldı :) Bobo'nun da çok net bir gol pozisyonu vardı, kendisine hiç yakışmayan, Schuster'in düşüncesini doğruya çıkaran bir vuruşla harcadı...Hakikaten Bobo ile Nobre ile sezon sıkıntılı geçer Beşiktaş adına.
İzlerken keyif veren bir takım oldu Beşiktaş, sıkıntı yaşarsalar beklerde yaşarlar gibi geliyor bana (bir forvet alacakları kesin gibi.).

Ahmet Göktaş
17.Ağustos.2010, 22:58
Topla oynama oranı 70 e 30. ...

izmer96
17.Ağustos.2010, 23:14
nerdeyse esit oynamis 2 takim topla desene Ahmet

tarikko
17.Ağustos.2010, 23:17
Quaresma'nin golu cidden fenaymis yahu..

aerysnmz
18.Ağustos.2010, 00:13
Sergen'in golden sonraki tepkisini merak ediyorum.Kesin öle aman aman bi gol değil demiştir

deniz.91
18.Ağustos.2010, 01:27
Süper gol amtış atmış harbiden quaresma ya

ozaniel
18.Ağustos.2010, 01:49
Bana göre maçın en ilginç olayı Bobo'nun kaptanlık bandını takmasıydı. :D Quaresma'nın golü zaten harikaydı ama Ernst'in ceza sahasındaki çalımı da Ernst'ten beklenmeyecek kadar güzel bir çalımdı.

Addolorato
18.Ağustos.2010, 01:50
Hilbert'in çok iyi oynayacağını düşünüyorum neden kendimde bilmiyorum...
about 3 hours ago via web

3 Saat önce maç öncesinde Twitter'daki yorumum :D

Vallahi tivitır'ı bilmemde burda Hibert gitsin Hilbert kötü diyordun.

vego
18.Ağustos.2010, 01:51
bnede zapo dan o çıkışı beklmiyordum gitti ceza sahasına kadar ama zayıf vurdu:D

LaigLeNoiR
18.Ağustos.2010, 01:56
Bana göre maçın en ilginç olayı Bobo'nun kaptanlık bandını takmasıydı. :D Quaresma'nın golü zaten harikaydı ama Ernst'in ceza sahasındaki çalımı da Ernst'ten beklenmeyecek kadar güzel bir çalımdı.

Bence gayet normal. Yanında sıradan oyuncularla oynamıyor şu anda Ernst. Onun kalitesi de belli zaten. Yanında Guti ve Quaresma varken o da sadece defans yaparak bu takımda oynayamaz. Kendisini ara ara gösteriyor ki iyi yapıyor. Tüm oyunculardan bunları bekliyorum Delinho dahil :)

Ahmet Göktaş
18.Ağustos.2010, 01:59
Vallahi tivitır'ı bilmemde burda Hibert gitsin Hilbert kötü diyordun.

Hilbert iyi demiyorum hilbert bu maç iyi oynayacak dedim. Sende benim açığımı yakaladın diye sevindin yani. Yine olmadı kardşm :)

Ahmet Göktaş
18.Ağustos.2010, 02:05
Ayrıca hala söylüyorum , Hilbert iyi oyuncu değildir , eğer Robinho falan alınacaksa gönderilecek ilk isim olmalıdır.

Ama görev adamıdır , en azından ekrem'den daha tekniktir. Belki +2 için kullanılabilir transfer kapandıysa. Ama biri gelecekse ilk Hilbert gitmelidir kontenjan açısından , yanlız öyle bir ihtimal olmadıgını söyledi maç sonu.

vego
18.Ağustos.2010, 02:23
Facebokta çalkalanıyor videolar:D

Ahmet Göktaş
18.Ağustos.2010, 02:25
Golu izliyebileceğimiz bir yer varmıdır?

http://www.youtube.com/watch?v=O4Y3VIdXm-Q

.............

BaGa TaRKaN
18.Ağustos.2010, 02:32
Golu izliyebileceğimiz bir yer varmıdır?

Buradan (http://www.dailymotion.com/video/xeh6ue_besiktas-hjk-helsinki-macy-ozeti-go_sport) 1.Golü İzleyebilirsin Hocam

2.Gol Q7 Farkı Buradan (http://www.dailymotion.com/video/xeh737_besiktas-hjk-helsinki-macy-ozeti-go_sport)

anil luque
18.Ağustos.2010, 12:19
Q7'yi izlemek her geçen maç daha da keyif vermeye başladı.. Kendine güveni geldikçe , taraftarlardan zaten başından beri aldığı müthiş desteği özgüvene dönüştürdükçe çok daha iyi işler yapıyor.. Attığı gole diyecek yok zaten en usta golcünün bile belki de yapamayacağı bir vuruş , düşünsel açıdan mümekkel olması da cabası..

Hala diyorum belki bu zamana kadar bizim seviyemizin yarısındaki bile olmayan takımlarla oynadık hep ama bu takım büyük maçlarda daha rahat oynar.. Yani 11 kişi defans yapan takımlara karşı bile bu kadar pozisyon bulup öyle veya böyle gol atıyorsak büyük maçlarda daha rahat oynarız..

Neden derseniz , şu ana kadar oynanan maçlarda hep dikkat ettiğim birşey var.. Buca maçı dahil olmak üzere atıyorum Q7'ye pas geliyor etrafında 4 kişi.. Ya bir tekme faul ya da 2 kişiyi geçip zoraki bir pas.. Büyük maçlarda böyle olacağını düşünmüyorum şahsen.. Yani Q7 topu aldıgında atıyorum Gökhan Gönül zaten kendi adamı oldugu ıcın baskıya gelecek bir de onun yanında Emre Cristian falan onun basına toplanmayacaklar heralde , büyük takım dediğin kendi oyununu sahaya yansıtacak aman gol yemeyeyim düşüncesiyle sahaya cıkacagını sanmam şahsen Fenerbahce'nin veya Galatasaray'ın.. O yüzden şahsi fikrim uzun zamandır hasret kaldıgımız derbı galıbıyetlerının bu sene bıraz daha rahat gelecegı yonunde hele İnönü'de..

Şimdilik Allah bozmasın Beşiktaşım güzel gidiyor , istenilen tipte ve kalitede forvet de alırsak değmeyin keyfimize..

GeNç KaRTaL
18.Ağustos.2010, 12:34
Maçı seyredemedim.Özetine baktım.Özetten bile olsa Quaresma'yı seyretmek mükemmel bir olay.Quaresma Beşiktaş'ta top oynamaz diyenlere inat döktürüyor.İnanılmaz bir oyuncu gerçekten.Bu sezon inşallah önemli bir sakatlık falan olmazsa Quaresma'nın şovunu seyreceğiz tüm sezon boyunca.Bir de Guti var ki tek bir pasıyla maçı kazandırdığını gördük Bucaspor maçında.Bu takıma bir de Robinho gelirse neler olur acayip merak ediyorum,çok heyecanlanıyorum.Kaliteli bir forvet de lazım geldiği fikrine gittikçe katılmaya başladım.Açıkcası bırakın Nobre'yi,Bobo bile bu takıma bir beden küçük gelmeye başladı.Tabii bunlar çok zor maçlar değil.Bu yüzden fazla havadan uçmamak lazım ama oynanan pozitif oyunu gördükçe,yıldız oyunuların şovlarını seyrettikçe uçmamak çok zor.

eXcitinG
18.Ağustos.2010, 13:23
Quaresma hakikaten çok özeL bir oyuncu. Onu özeL yapan bir çok sebep var. Sıradan çizgi adamLarı gibi sadece sıfıra inip zorLamıyor. Adam soLda oynuyor, sağda oynuyor, çizgiye iniyor, içeri katediyor, şut atıyor, triveLa yapıyor, terse pasLar atıyor,vs vs gider. Bu kadar çok yönLü oLduğu için durdurmakta çok zor oLuyor. Anca kendisi isterse, havasında oLmazsa durduruLabiLecek gibi geLiyor bana Quaresma.

Turu geçmeye yakınız. Sahanın adamı Quaresma ve İsmaiL dir bence. HeLe İsmaiL bizden neredeyse iki kat fiziki oLarak üstün HJK oyuncuLarı iLe maç sonuna kadar sürekLi ikiLi mücadeLeye girdi, savaştı, gaLip çıktı.

zemlinskis
18.Ağustos.2010, 16:08
Beşiktaş bu sene çok canlar yakacağa benziyor...

RasAnt
18.Ağustos.2010, 17:06
Ya ben bu konuya iki kere beşiktaş zorlanmadan kazanır die msj attım birincisinde silinmiş ikincisindede göremedim gene silinmiş,problem ne gardaş ?

Homer J.S
18.Ağustos.2010, 17:18
Ya ben bu konuya iki kere beşiktaş zorlanmadan kazanır die msj attım birincisinde silinmiş ikincisindede göremedim gene silinmiş,problem ne gardaş ?

Maç hakkında kısa, basit mesajlar yazmak yasak. Yorumlarınızı bir nedene dayandırmanız gerekiyor.

Gerçi bu kuralı Avrupa Ligi maçları için biraz esnetebiliriz. Netice de Beşiktaş'ın zorlanmadan kazanacağını bir sebebe dayandırmaya gerek yok. Kat kat fark var aralarında.

Onun dışında bir problem yok.

RasAnt
18.Ağustos.2010, 17:22
Hmm tamam anladım ilginç :)