PDA

View Full Version : Mesut Özil'e Solucan Demişler

titates1
20.Ağustos.2010, 18:21
‘Solucan’ demişler!Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün: Mesut’u 5 yıl önce Türkiye’ye getirdim ama Galatasaray “Bu çocuk çok cılız. Solucan gibi” deyip beğenmedi. Beşiktaş da yüzüne bakmadı.

Galaktikos’a transfer olarak tümTürk gençlerinin idolü olanMesut Özil’in Türk takımlarının kapısından döndüğü ortaya çıktı.

Alman futboluna yakınlığıyla bilinen ve Lincoln’ün Galatasaray’a transferinde de rol oynayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Mesut’u 5 yıl önce İstanbul’a getirdiğini ama büyüklerin kendisini beğenmediğini açıkladı. Mesut’tan yakın dostu olan ve o dönemde Schalke’nin başkanlığını yürüten Gerhard Rehberg sayesinde haberi olduğunu belirten Akgün, 2005 yılında oyuncu gurbetçiyi Türkiye’ye davet ettiğini söyledi.

Rot-Weiss Essen’de forma giyen 1988 doğumlu futbolcunun babasını ikna ederek Mesut’u İstanbul’a getirdiğini ifade eden Hasan Akgün, o tarihte Galatasaray Başkanı
Özhan Canaydın’la yaptığı görüşme sonrası Mesut’un Sarı-Kırmızılı takımla antrenmana
çıktığını kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Mesut’u G.Saray’a ellerimle götürdüm. Kendisini gören yöneticiler, ‘Bu çocuk çok cılız. Solucan gibi. Bundan futbolcu olmaz. Denemeye bile gerek yok ama buraya
kadar gelmiş, bir bakalım’ dedi. Saatlerce bekledik ama denemeye bile almadılar.
Sonra Beşiktaş’ın kapısını çaldık ama onlar da ‘Futbolcu tipi yok’ diyerek benzer bir tavır sergiledi. Bu yaşananlardan sonra Fenerbahçe’ye başvurmaya da gerek görmedim.”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, Mesut Özil’in TürkMilli Takımı yerine AlmanyaMilli Takımı’nı tercih etmesinde de Galatasaray ve Beşiktaş’ta yaşadıklarının etkili olduğunu dile getirdi.

ERAY EROLLU - MÜSLİM SARIYAR / AHT

Duymaya alışık olduğumuz haberler.

goosfraba
20.Ağustos.2010, 18:24
iyiki de kabul etmemişler.

birkez daha gördük, avrupa'nın bu konularda bizden fersah fersah yukarılarda olduğunu.

GodfatheR
20.Ağustos.2010, 18:34
Sonu Serdar Özkan'a Batuhan'a benzerdi iyi olmuş.

Varonil
21.Ağustos.2010, 13:15
Kendimizi hiçbir şekilde avutmayalım.İşte altyapıda bulunduğumuz nokta.

KanaKe
21.Ağustos.2010, 13:19
Adam Schalke'de dogru dürüst forma giyemiyordu genelde rezerv takimda oynuyordu, Schalke rezerv takimindan Bremen'e daha sonra Alman milli takimina ve son olarak Real Madrid'e kadar 3 senede müthis bir cikis yasadi. Türk takimlarinda oynuyor olsa kadroya bile zor girerdi.. Belkide su anda anadolu takimlarinda sürünüyor olurdu.

izmer96
21.Ağustos.2010, 13:46
Mesut'un Alman milli takimini secmesine kizanlar simdi nedenini daha iyi anlamislardir

SAİT71
21.Ağustos.2010, 14:11
Bizim Mesuttan daha kaliteli gençlerimizde var ama asıl sorun o gençleri Mesut gibi parlatıp, bir anda dünya vitrinine sunamamamız. Herşey eğitimde bitiyor. Mesela ver Tr'deki gençleri Alman hocalara sayısız Mesut gibi oyuncu çıkarırlar.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
21.Ağustos.2010, 14:48
Bizim Mesuttan daha kaliteli gençlerimizde var ama asıl sorun o gençleri Mesut gibi parlatıp, bir anda dünya vitrinine sunamamamız. Herşey eğitimde bitiyor. Mesela ver Tr'deki gençleri Alman hocalara sayısız Mesut gibi oyuncu çıkarırlar.
Kesinlikle katılıyorum...

izmer96
21.Ağustos.2010, 16:43
yahu turkiyenin nufusu 70 milyon + , avrupa'nin en genc nufusu bizde atiyorum 15 milyon genc var hadi diyelim bunlarin 5 milyonu futbol oyniycak yasdalar 16 ve alti sen bu kadar nufusdan zaten her 5 senede 1 tane bile olsa dunya yildizi cikaramiyorsan sorun alt yapidadir baska bahane aramanin manasi yok

RaSenGan
21.Ağustos.2010, 16:51
Hasan Akgün mü :) Vay be adama bak neymiş bir de doktor adam :D

Zekirdek
21.Ağustos.2010, 16:52
yahu turkiyenin nufusu 70 milyon + , avrupa'nin en genc nufusu bizde atiyorum 15 milyon genc var hadi diyelim bunlarin 5 milyonu futbol oyniycak yasdalar 16 ve alti sen bu kadar nufusdan zaten her 5 senede 1 tane bile olsa dunya yildizi cikaramiyorsan sorun alt yapidadir baska bahane aramanin manasi yok

Her kelimesine kadar haklısın. Futbol için gereken her şart var bizde ama nedense çıkaramıyoruz. Uruguay Dünya Kupası 4.sü. Nufüsları 4.5 - 5 milyon arası. Bizim genç nüfusumuz bu nüfusun 3 katı ama icraat yok. Fakir bir ülkeyiz. Bu da çok büyük bir avantaj. Çoğu gencimiz futbolu bir kurtuluş yolu olarak görüyor. Eğer yeterli imkan sağlarsa çok güzel bir futbolcu fabrikası olabiliriz. Ama oynayan kişilerde diğer ülkelerdeki kadar azim olmadığıda sayılabilir. Amatör bir takımın alt yapısında oynuyorum. Ne kadar gerçekçi bir ifade olur ama şunuda belirtmek istiyorum. Bizde gereken çabayı göstermiyoruz. 4 yıldır lisanslı oynuyorum ve çoğu kişi ilk on bir oynamadım diye bırakıyor. Herşeyi ayağımıza bekliyoruz. Çocuk iki maç oynamıyor takımı bırakıyor. Antremanlara gelmiyor maçlara geliyor. TFF bize güzel imkan sağlarsa bizde ona karşılık verebilirsek çok güzel sonuçlar ortaya çıkabilir.

E.Cartman
21.Ağustos.2010, 19:33
28 yaş altında 40 milyon kişi varmış Türkiye'de... bunların yarısı kız desek, %10'da basketbol ya da diğer branşlar desek 15 milyon genç kalıyor elimizde. Bırakın dünya yıldızı yapmayı biz bu gençlerden bir Mehmet Aurelio çıkaramadık