PDA

View Full Version : Kanat Oyuncularında Hız Ve Havasal Hakimiyet Ters Orantısı

EndoplazmiK RetikuluM
25.Ağustos.2010, 16:38
Dikkat ettiniz mi bilmiyorum fakat gözüme hep çarpan bir ayrıntı.

Kanatlarda oynayan oyuncular hızlı olursa havadan etkili olamıyor yada havadan etkiliyse yavaş oluyor.

Sebebi nedir acaba ?

aerysnmz
25.Ağustos.2010, 16:53
Boyları olabilir.

Revolution
25.Ağustos.2010, 17:08
Asıl enstantane sensin yemin ediyorum :D Hızlı oyuncular genelde kısa boylu oyuncular olur (bkz: Dani Alves, Messi, Stoch, Emre, Sabri, Jesus Navas). Bu yüzden de hava hakimiyetleri düşük olur. Boyları ortalama üzeri olsa dahi çok süratli oyuncular çoğu zaman çok dengeli, çok güçlü oyuncular olmadığı için hava hakimiyeti düşüktür.

ForCimbom
25.Ağustos.2010, 17:16
hızlı oyuncuların çoğu kısa boylu oyunculardır, yani hava hakimiyeti düşük olan futbolculardır.

uzun boylu yani hava hakimiyeti yüksek olan futbolcular da genelde hantal olurlar.

insan doğasıyla alakalı bi olay daha çok..

bi de anlamadığım, kanat oyuncusunda hava hakimiyeti ne işe yarar ola ki ?

playeray
25.Ağustos.2010, 17:21
Valla ben 10.1 versiyonunda Koen Daerden diye bir ML almıştım. Adam hem kanattan bindiriyo, hem de 190 boyuyla kafa golü atıyordu :D

DaveJones
25.Ağustos.2010, 17:31
Hem çok hızlı olup hem hava hakimiyeti olan C.Ronaldo ve Balotelli var, ama çok fazla oyuncu yok tabiki.

bi de anlamadığım, kanat oyuncusunda hava hakimiyeti ne işe yarar ola ki ?

Şahsen benim taktiğimde kanat oyuncularının boylarının uzun olması çok önemli. Çünkü 2 kanat oyuncusununda Cross Aim leri Far Post olduğu için hava hakimiyeti olan kanat oyuncuları olursa bu ortaları değerlendirebiliyor.

LifeYourself
25.Ağustos.2010, 19:05
uzun olup hızlı çevik olan az oyuncu var ama kadlec hem çevik hem hızlı hem boylu postlu tam bir türk gençi:zuhaha

Hugo
25.Ağustos.2010, 19:53
Stevan Jovetic'i alıp sol kanat oynatıyorum. Her türlü etkili. Ayrıca Galatasaray oyunumda Keita da etkiliydi havadan. Oyuncuya göre değişiiyor

playeray
25.Ağustos.2010, 20:53
Carlos Eduardo. 171 cm boyuyla 4-5 kafa golü attı vala.