Log in

View Full Version : Gökhan: "Ben Türk Değilim"

BaGa TaRKaN
15.Eylül.2010, 04:32
İsviçre Milli Takım forması giyen Gökhan İnler, İngiltere ile oynayacakları Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı öncesi Telegraph gazetesine konuştu.

http://www.ajansspor.com/resim/gokhan_inler_yakin.jpg

İnler yaptığı açıklamada, "İsviçre için oynamak benim için çok önemliydi. Ben bu ülkeye olan şükranlarımı belirtmek için İsviçre forması giymeyi seçtim. Türkiye ailemin, İsviçre benim vatanım. Türkiye beni istedi ama ben Türkiyeli değilim!" diye konuştu.

Takvim

Aydin
15.Eylül.2010, 05:54
Oranın kültürüyle büyümüş birisi. Elinde iki tercih vardı. 1.si sırf ataları yüzünden doğmadığı, büyümediği, tanımadığı, milliyetçiliğin had safhada olduğu bir ülkeyi tercih etmek ya da doğduğu büyüdüğü toprakların milli forması adına top koşturmak.

Bence çok doğru söylemiş. Türkiye ailesinin vatanı. İsviçre de kendisinin. İnsan doğup büyüdüğü yeri daha çok benimser bence de.

nannar
15.Eylül.2010, 08:28
gurbetçileri illa da "Ben Türk'üm" demesi gerekli değil. Bazıları Türkiye ile gönül bağı oluştuğu için, bazıları yaşadıkları ülkenin milli takımına giremedikleri için Türkiye formasını giyiyorlar. Açıkcası ben ne Mesut Özil'i, ne Eren Derdiyok'u ne de Gökhan'ı türk gibi hissetmiyorum. Zaten onlar da hissetmemiştir muhtemelen ki yaşadıkları ülkeye daha çok bağlılar...

Homer J.S
15.Eylül.2010, 10:00
Kendini nasıl hissediyorsa öyledir, bizi ilgilendirmez.

Aşk-ı Şehir
15.Eylül.2010, 11:30
Çok ta umrumuzdaydı. Şişirildiğin kadar iyi bir futbolcu olmadığınıda belirtseydin İnler...

Fernando Gago
15.Eylül.2010, 11:39
"Türkiye ailemin, İsviçre benim vatanım."

partizanlion
15.Eylül.2010, 11:44
Çok ta umrumuzdaydı.
Çok doğru.
bizi istemeyen için vah vah gitti gibi düşüncede olmıyalım hiç.. :)

di canio
15.Eylül.2010, 11:52
Kendi tercihidir. İsviçre kendisine daha yakın geliyor, orada yetiştiği için. Böyle hissetmesi de son derece normal. Rize'li, Adana'lı bir ailenin İstanbul'da doğan çocuğunun ben İstanbul'luyum demesine benzer bir durum. Böyle dedi diye kötülenmemeli bence. Kötü bir futbolcu da değil benim düşünceme göre. Serie A gibi üst düzey bir ligde kötü bir futbolcuya bu kadar tahammül gösterilmez. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı da var. Yarın birgün Türkiye'ye de transfer olabilir. Ki zaten bir dönem Önder Çengel ile berabaer Fenerbahçe'de denenmiş ve Herr Daum tarafından beğenilmemişlerdi. Türkiye'yi, Türklüğü kötüleyici birşey de söylememiş.

Corpus
15.Eylül.2010, 12:20
Yıllardır söylüyorum bu kadar önem vermeyin bizim Milli takımımızı seçmeyenlere diye ama dinleyen kim....

SAİT71
15.Eylül.2010, 12:38
Türkiye'de ölmüştü illa Türk ol diye. Haber değeri bile yok benim açımdan. Sana sıra gelene kadar kaç oyuncu var milli takımda.

Ahmet Göktaş
15.Eylül.2010, 13:26
Tamam olmayabilirsin de çıkıp ben türk değilim demen gerekli mi ?

Hiç bağı olmadığı halde İstiklal Marşımızı okuyan Aurelio bile senden daha Türk. Bu ülkenin zaten ne kadar iyi olursan ol senin gibi oyunculara ihtiyacı yok. Milli duyguları ile oynayan ve o ay yıldız için son dakikaya kadar savaşan adamlara ihtiyaç var.

Euro 2008de İsviçre maçında görmüştür zaten Gökhan İnler ne kadar zor birşey oldugunu o duyguları hissedipte savaşmanın.

Aydin
15.Eylül.2010, 15:17
Tamam olmayabilirsin de çıkıp ben türk değilim demen gerekli mi ?

Hiç bağı olmadığı halde İstiklal Marşımızı okuyan Aurelio bile senden daha Türk. Bu ülkenin zaten ne kadar iyi olursan ol senin gibi oyunculara ihtiyacı yok. Milli duyguları ile oynayan ve o ay yıldız için son dakikaya kadar savaşan adamlara ihtiyaç var.

Euro 2008de İsviçre maçında görmüştür zaten Gökhan İnler ne kadar zor birşey oldugunu o duyguları hissedipte savaşmanın.

Aurelio durduk yere kendimi Türk hissediyorum demez. Sorulur, cevap verir, bu da Türk halkının onu daha çok benimsemesini sağlar. Gökhan'a da sorulmuştur, cevap vermiş, İsviçre halkı daha çok benimsemiştir şimdi onu ama onlar bizim kadar bunları umursamaz.

Alicanfmfan
15.Eylül.2010, 16:30
İyi ki değilsin...

Addolorato
15.Eylül.2010, 17:53
Fenerbahçe tarafından beğenilmemiş İsviçre doğumlu , ekmeğini İsviçre'de kazanmaya başlamış tabiki İsviçreli olacak. Türk olacak hali yok ya.

barahir
15.Eylül.2010, 17:58
Türk asıllı İsviçreli.. bitmiştir..

GebzeLi1907
15.Eylül.2010, 18:00
Fenerbahçe tarafından beğenilmemiş İsviçre doğumlu , ekmeğini İsviçre'de kazanmaya başlamış tabiki İsviçreli olacak. Türk olacak hali yok ya.

Fenerbahçe'den sonra Galatasaray ve Beşiktaş'a da gitti denendi oralarda da beğenilmedi.
Zaten bu 3 lüden birine o zaman secilip kadroya alınsaydı büyük olsalıkla bugun kü seviyesine gelemezdi.
Bu gibi demeci vermesi cok normal karşılamak lazım.Adamın Türkiye ile ne bağı var orda doğmuş büyümüş yetişmiş illaki gen meselesi değil olay.

Estranged
15.Eylül.2010, 18:14
Türkiye'de ölmüştü illa Türk ol diye. Haber değeri bile yok benim açımdan. Sana sıra gelene kadar kaç oyuncu var milli takımda.

Gökhan İnler Türkiye orta sahasında rahatça as oynayabilecek bir oyuncudur, ama İsviçre'yi seçmekte de sonuna kadar haklı. Bu açıklama da basın tarafından %95 ihtimalle çarpıtılmıştır, Türk olmadığını söylemek yerine ben İsviçreliyim demiştir.

guarin14
15.Eylül.2010, 20:24
Bizde seni Türk olarak görmüyorduk zaten!

SAİT71
16.Eylül.2010, 15:16
Gökhan İnler Türkiye orta sahasında rahatça as oynayabilecek bir oyuncudur, ama İsviçre'yi seçmekte de sonuna kadar haklı. Bu açıklama da basın tarafından %95 ihtimalle çarpıtılmıştır, Türk olmadığını söylemek yerine ben İsviçreliyim demiştir.

Bana göre Nuri Şahin'de rahatça as oynayabilecek bir adam ama oynayamıyor işte. Gel görki Dortmundda döktürüyor. O nedenle bu adamlar yerine alt yapıya konsantre olsalar ah bizim yardımcılar, takımlar, her kimse işte..

GeNç KaRTaL
16.Eylül.2010, 17:41
Türkiye'de kendisini kanıtlayabilseydi bu konu belki de hiç olmayacaktı,belki Gökhan İnler diye birisini tanımayacaktık.Kısmet.

http://www.yukleresim.com/images/88392125170692974717.jpg (http://www.yukleresim.com/)

REsist JuvE11
18.Eylül.2010, 04:07
Türkiye beni istedi ama ben Türkiyeli değilim!" diye konuştu.

Takvim

Türk olmak başka Türkiyeli olmak başka.

nannar
18.Eylül.2010, 08:37
Sonuç itibariyle kendisini bu ülkenin vatandaşı olarak görmüyor... yaşadığı yer fark etmez... ben kendisi TC vatandaşı olmamasına rağmen bu ülkenin bir evladı gibi görmeyen bir kişiye bu kadar değer verilmemesinden yana oldum her zaman. Mesut Özil ile Deco arasında hiçbir şey fark etmez. Yani ülkemizin milli takımında yer almak istemeyen bir oyuncuya zorla "türk oyuncu" kimliği giydirmeye çalışıp ona ekstra değer katmaya çalışmak saçmalık zaten... Deco sakatlandığında ne kadar üzülüyorsan mesut sakatlanırsa o kadar üzülürüm. bu kadar basit...

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
18.Eylül.2010, 16:10
Sonuç itibariyle kendisini bu ülkenin vatandaşı olarak görmüyor... yaşadığı yer fark etmez... ben kendisi TC vatandaşı olmamasına rağmen bu ülkenin bir evladı gibi görmeyen bir kişiye bu kadar değer verilmemesinden yana oldum her zaman. Mesut Özil ile Deco arasında hiçbir şey fark etmez. Yani ülkemizin milli takımında yer almak istemeyen bir oyuncuya zorla "türk oyuncu" kimliği giydirmeye çalışıp ona ekstra değer katmaya çalışmak saçmalık zaten... Deco sakatlandığında ne kadar üzülüyorsan mesut sakatlanırsa o kadar üzülürüm. bu kadar basit...
Bende aynen böyle düşünüyorum :)

maNga 33
18.Eylül.2010, 16:31
adam isviçrede doğmuş, büyümüş, orada top oynamış ,orada arkadaşları ,olmuş sevgilisi olmuş, devletin parasını yemiş biri .ondan Türk olmasını beklemek yanlış olur...