PDA

View Full Version : Gaziantepspor - Bursaspor [5. Hafta]

TR.CaPTaiN
15.Eylül.2010, 14:27
http://www.yukleresim.com/images/85507165819212283005.png (http://www.yukleresim.com/) http://www.yukleresim.com/images/14747335464528489817.png (http://www.yukleresim.com/) http://www.yukleresim.com/images/08046361521255562475.png (http://www.yukleresim.com/)

Tarih: 20.09.2010

Saat: 20:00

Hakem: Deniz Çoban

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
15.Eylül.2010, 14:41
Şampiyonlar Liginde Valencia karşısında hemde kendi evinde 4 gol yiyen Bursaspor'un moralmen çöktüğünü ve dirençli Gaziantepspor takımı karşısında kaybedeceğini düşünüyorum.

sentugo
15.Eylül.2010, 14:52
kazanırız ya.. 15 yaparız puanı..

Zekirdek
15.Eylül.2010, 15:00
Bursaspor haftada 3 gün maç maratonuna daha yeni başlıyor ve moralmen düşük fiziken ise yorgun olmaları çok muhtemeldir.

Volkan Şen'in sakatlandımı bilmiyorum ama bu Gaziantepspor maçınında tam randıman oynayamayacağından eminim çünkü bütün maç Lmp bir şekilde oynadı.

Gaziantepspor ise Galatasaray'a geçen hafta bir penaltı golüyle puan şansını kaçırdı. Gaziantepspor ise Tolunay Kafkas ile daha defansif bir takım oldu. Maçı izlemedim ama duyduklarıma göre Galatasaray'ı baya hırpalamışlar.

Bursaspor karşısında da Bursaspor'un yorgun ve demoralize halinden faydalanacaklarını düşünüyorum. Gaziantep bu maçta Bursaspor'u yenemesse bir daha hiç yenemez. Kendi saha ve seyirci avantajını kullanarak en azından bir puan ile ayrılacağını düşünüyorum.

İddiacılara önerim ise Gaziantep 1/0 Çifte Şans.

yunusgs
15.Eylül.2010, 15:11
Gaziantepspor'un bize karşı oynadığı futbolu gördükten sonra,Bursaspor'un işinin hiç kolay olmadığını söyleyebilirim.Hafta içindeki maçtan da etkilenirse Bursaspor,maçı kaybedebilir.Tahminim beraberlik.

Varonil
15.Eylül.2010, 15:22
Bursaspor Valencia maçında mental olarak çok yoruldu ve bu muhakkak Gaziantep maçına yansıyacaktır.Beraberlik bekliyorum ama Sosa veya Julio Cesar'ın performansına göre kazanabilir de G.Antep.

King_91
15.Eylül.2010, 18:33
bursaspor'un valencia'ya 4-0 yenilmesiyle antep'in puan alma şansı kalmadı . bursa 2-0 falan alır .

ozaniel
15.Eylül.2010, 19:29
Bence Ertuğrul hoca takımı mental olarak toparlar, yine de Gaziantep deplasmanı kolay değil, beraberlik bekliyorum.

Nedvedmania
15.Eylül.2010, 19:32
Bursa yordu kendini. Beraberlik çıkabilir. 2-2

Lucas Neill
15.Eylül.2010, 20:48
Antep Gs karsisinda iyi mücadele etti Bursa son macinda 4 yedi beraberlik veya Antep alir.

deniz.91
16.Eylül.2010, 00:13
Tolunay hoca ne yapar eder berabere kalır:)

Sekopej
16.Eylül.2010, 00:16
Yorgunluk olacağını sanmıyorum, maç pazartesi günü, aradan 6 gün geçmiş olacak. 6 günde mental açıdan da toparlanacaklardır ama Gazinatep zorlu deplasman, Bursa ilk puan kaybını yaşayabilir.

GeNç KaRTaL
16.Eylül.2010, 17:22
Bursaspor için zor bir maç olacak G.Antep deplasmanı ancak ben bu maçı kazanıp yollarına devam edeceklerini düşünüyorum.Çıkarsa beraberlik çıkabilir bu maçtan.

Bordo61Mavi
16.Eylül.2010, 17:42
Bursa her turlu alir :)

Bordo61Mavi
16.Eylül.2010, 17:46
Valencia nin acisini cikartircaklar :)

bursa_mc
17.Eylül.2010, 14:47
Valencia maçının kaybedilmesinden sonra takımın toparlanabilmesi için Antep maçını kazanmak zorundalar.3-1 alırız.

Deus Dominus
18.Eylül.2010, 14:41
Federasyon bize kıyak geçmiş bu hafta, salı günüydü avrupa maçımız, pazartesi günü lig maçı. Fiziksel yorgunluğu bahane etme şansımız yok bu sebeple. İnşallah oyuncular fazla etkilenmemiştir sonuçtan, kaldığımız yerden devam edeeriz ligte.

Crocodile1963
19.Eylül.2010, 14:14
Kadroda ufak çağlı değişiklikler bekliyorum. M.Keçeli, İbrahim, Sercan, Batalla oynar gibime geliyor. Valencia maçından sonra geçen 6 günde fiziksel açıdan değilde mental açıdan yorgunluk olabilir.

Bu hafta alacağımız puan/lar kesinlikle altın değerinde olacaktır. Trabzon'un puan kaybı üstüne haftaya oynayacağı Kayseri maçı, FB-BJK maçı ve olası puan kayıpları bu maçtan alınacak puanı/puanları anlamlı hala getiriyor.

G.Antep'te her zaman sıcak karşılanmışızdır. Umarım keyifli, güzel bir maç olur. . .

Crocodile1963
19.Eylül.2010, 22:58
FB-BJK maçından beklediğimz skor çıktı, sıra artık bizde :)

GeNç KaRTaL
20.Eylül.2010, 06:33
En yakın takipçilerinin puan kaybı acaba Bursaspor'da rehavete,akabininde puan kaybına sebep olur mu acaba? Pek sanmıyorum ama olsa iyi olur valla.:icon_smile:

SAİT71
20.Eylül.2010, 12:23
Bu seneki iki şampiyonluk adayımdan (Bjk, Bursa), birisi olan Bursa'nın Ş.L'ndeki maçın moral çöküşü, ve karşısındaki Antep'inde dirençli olacağını tahmin ettiğim futbolu karşısında puan kaybı yaşayacağını düşünüyorum. Berabere biter diye oy verdim.

Deus Dominus
20.Eylül.2010, 20:05
Ben şimdiden açayım maçı :) dün akşamki gibi bir sorunla karşılaşmak istemiyorum. Derbinin ancak ikinci yarısını izleyebilmiştim webtv yüzünden.

Crocodile1963
20.Eylül.2010, 20:08
Ivankov - Ali - Ömer - İbrahim - Keçeli - Svenson - Ergiç - Volkan - Batalla - Ozan - Sercan

Şampiyon kadrodan bir tek Hüseyin eksik o da Antep'e götürülmedi zaten. . .

Deus Dominus
20.Eylül.2010, 20:24
Mustafa Keçeli'yi özlemiştim :) onu izleyeceğimiz için ayrıca mutlu oldum, Vederson biraz dinlensin, bizde dinlenelim. Svenson'u da dikkatle takip edicem, ilk kez 11'de başlayacak.

Crocodile1963
20.Eylül.2010, 20:29
KARŞILAŞMA ÖNCESİ

Gaziantep’e gelen Bursasporlu taraftarlar ’Gençlik 27’ taraftar grubu tarafından sıcak karşılandı. Bursasporlu taraftarlara akşam yemeği verildi. Gaziantep Kamil Ocak Stadı’nda oynanacak olay Gazinatepspor - Bursaspor maçı öncesi her iki takım taraftarı samimi görüntüler verdi.

Bursasporlu taraftarları stadyum önünde karşılayan ’Gençlik 27’ taraftar grubu Anadolu kulüpleri için birlik ve beraberlik mesajları verdi. Gençlik 27 Taraftar Grubu Başkanı Hasan Günaslan Bursaspor taraftarları tarafından sıcak karşılandıklarını ifade ederek, "Önceki yıllarda Bursaspor taraftarları bizlere her zaman yakın ilgi göstermiştir. Bizlerde burada onları aynı güzellikte ağırlamaya çalışıyoruz. Zaten örf ve adetlerimizde bunu gerektiriyor. Bu saygı sevgi ve kardeşliğin her zaman devam edeceğine inanıyoruz. Geçen yıl Bursaspor’un şampiyonluğu hepimizi sevindirdi. Bunun devamının gelmesi için bütün Anadolu takımlarının birbirleriyle karşılıklı olarak daha çok yakınlaşması gerekiyor. Birlik ve beraberlikle başarı gelir" dedi.

Bursasporlu taraftar Tarık Tarım ise, Gaziantep’teki sıcak ilgiden dolayı memnun olduklarını belirterek, "Yıllardır Gaziantepsporla karşılıklı olarak sıcak bir ilgi doğmuştur. Geçen sezonki şampiyonluğumuzu bu yıl ya da gelecek senelerde Gaziantepspor’un da yaşamasını ümit ediyoruz. Çünkü bu potansiyel Gaziantepspor’da var olduğuna inanıyorum. Özlenen başarı mutlaka gelecektir. Bizim için bugünkü sonuç hiç önemli değil. Bugün burada dostluk ve kardeşliğin kazanacağına inanıyoruz. Yensek yenilsek biz bu renklerin aşığız" diye konuştu.

Daha sonra ’Gençlik 27’ taraftar grubunun ikramları Bursasporlu taraftarlara sunuldu. Akşam yemeği yiyen Bursasporlu taraftarlar daha sonra Gazinatepsporlu taraftarlarla hep birlikte Anadolu takımları adına tezahürat yaptı.

Gündem16

Maç öncesi kavga çıksaydı her yer son dakika geçerdi. . .

Crocodile1963
20.Eylül.2010, 21:07
Dakika 23 Sercan'ın 2, Volkan'ın kaçırdığını 1 pozisyon var. . .

Crocodile1963
20.Eylül.2010, 21:58
Gollll Ömer Erdoğan

dakika 56

Crocodile1963
20.Eylül.2010, 22:00
Yan hakemin kafası yarıldı. Antep taraftarının hakeme tepkisi var.

Crocodile1963
20.Eylül.2010, 22:03
Soyunma odasına gidiyor hakemler. . .

Deus Dominus
20.Eylül.2010, 22:03
haklılar hakem maçı katlediyor, söylemek hoşuma gitmiyor ama bana takdir haklarını genelde bizden yana kullanıyor gibi maç başından beri. Taraftarı kızdıranda bu oldu. Gerginliğin sebebi hakemler...

Crocodile1963
20.Eylül.2010, 22:04
Taraftarlar arasında hiçbir sürtüşme olmadı zaten. Hakemle - Antep taraftarları arasında problem var. Antep'ten böyle bir olay hiç beklemezdim. . .

Crocodile1963
20.Eylül.2010, 22:06
Maç tatil oldu

vego
20.Eylül.2010, 22:08
Hopbala neler oluyor yahu bu maçta böyle birşey olacağı aklıma gelmezdi.

C h A o S
20.Eylül.2010, 22:13
Tolunay hoca sonuna kadar haklı bence.
Şimdi maç kaldığı yerden başka bir gün mü oynanacak?Yoksa Antep hükmen mağlup mu sayılacak?

yunusgs
20.Eylül.2010, 22:16
Tolunay hoca sonuna kadar haklı bence.
Şimdi maç kaldığı yerden başka bir gün mü oynanacak?Yoksa Antep hükmen mağlup mu sayılacak?

Büyük ihtimalle hükmen mağlup olur Antep,geçen sene Diyarbakır'ın olduğu gibi.

bursa_mc
20.Eylül.2010, 22:17
Yine 3-0 hükmen mağlup olacak heralde.

C h A o S
20.Eylül.2010, 22:20
Maçtan sonra Ertuğrul Sağlam böyle puan almak hoşuma gitmiyor dedi.Antep hükmen mağlup .

SAİT71
20.Eylül.2010, 22:25
Yazık oldu, ligimizin imajı adına kötü bir gece...

Crocodile1963
20.Eylül.2010, 22:40
Maç boyunca Antep'e pozisyon vermedik, Sercan son vuruşlarda etkili olsa ilk yarıyı önde kapatıyorduk klasik Ali - Ömer duran top işbirliği ile golü bulduk.

Maçtan önce Antepliler tribünlere çağırmıştı her iki takımı da her iki taraf arasında en ufak bir sıkıntı yoktu. Hakemle sürtüşmeye girdiler. 2-3 dakika öncesinde pet şişeler ve 2.5 litrelik kola şişeleri aynı yerden sahaya atılmıştı. Büyük olasılıkla 3 puan alıcaz. 30 dakika için sıkışık programda erteleme maçı zor olur. Keşke Antep gibi bir yerde böyle bir olay yaşanmasaydı. . .

fbdevil190737
20.Eylül.2010, 22:56
Ancak golde bariz faul vardı . Ömer destek alarak kafayı vurdu .

Ahmet Göktaş
20.Eylül.2010, 22:57
Bursasporun da her sezon en az 3 maçı garani böyle hükmen galibiyetlerle yani :) . En ufak çakıl taşı atılsa Bursa kazanıyor maçları ilginç yani. Maçı izleyen 2 kişi konuştum bu maç iptal olana kadar hakemin inanılmaz saçma kararlar verdiğini ve bu kararların hepsinin Bursa lehine oldugunu söyledi.

Artık şaşırmamak gerek.

Aşk-ı Şehir
20.Eylül.2010, 23:05
Olay Bursa'da olsa Bursaspor'un maçı tatil edilir miydi? Bence asıl sorulması gereken bu...

Deus Dominus
20.Eylül.2010, 23:08
şimdi kimin maçı tatil edildi? Batman Petrolspor'un mu?

eXcitinG
20.Eylül.2010, 23:34
Bundan sonra Bursaspor maçLarında dikkatLi oLmak gerek. Sahaya çekirdek kabuğu düşse tatiL ediLir feLan. Aman diyim kaLan rakip takım taraftarLarı dikkatLi oLun.

DenizlispoR
20.Eylül.2010, 23:37
Bursaspor'un şampiyonluğunun etkileri ortaya çıkmaya başlamış : ).

RaSenGan
20.Eylül.2010, 23:38
Bursaspor maçlarında konfeti atmasınlar sahaya tatil olur falan :D

Deus Dominus
20.Eylül.2010, 23:41
Acımayız, alırız 3 puanınızı haberiniz olmaz ;)

Crocodile1963
20.Eylül.2010, 23:45
5'te 5 yaptık, 15 puan oldu, cuma günü Buca'yı yenersek hafta 18-10-10 puanlarla başlıcak daha 6. hafta 8 puan fark yapmış olacağız. Böyle bir galibiyet sevindirmiyor, keşke maç oynansaydı da üç puanı alsaydık, Antep'in 60 dakikada net bir pozisyonu yok zaten.

Crocodile1963
20.Eylül.2010, 23:49
Hayır hakemin kafasına taş gelmiş maç mı iptal edilir diyorsunuz, roket mi gelicek hakemin başına iptal edilmesi için. Yok efendim neden hep Bursa maçları iptal ediliyor, bizimkiler aralarına sızmış taş atmışlar hey Allahım ya . . .

eXcitinG
21.Eylül.2010, 00:13
Bursaspor u konuşuyoruz, GaLatasaray ve Fenerbahçe değiL.

HatırLatırım.

Addolorato
21.Eylül.2010, 00:34
Hakem maçı katletti aslında. İlk olarak taraftarın attığı kola şişesini sanki taraftarları azdırmak için tüm saha boyunca taşıdı. Kenara atabilirdi ama yapmadı. Daha sonra Ömer Erdoğan'ın bariz faul olan golünü verdi ve taraftarları çileden çıkardı. Sen bu kadar çok hata yapıyorsan kafanada çakmakta yersin şişede.

uAburak89
21.Eylül.2010, 00:36
Maçı izlemedim, sadece faul olduğu iddia edilen gol pozisyonunu gördüm az önce. Bence faul ile uzaktan yakından alakası yok, Ömer'in zamanlaması harika. Maçın yarıda kalmasına sebep olan taraftarlar golü gerekçe gösterirse komik bir durum olur, genel anlamda hakem çok kötü bir yönetim göstermiş olsa bile sahaya yabancı madde atılmasına gerekçe değil zaten. Antep'te bu tür olayların olduğunu hatırlamıyorum daha önce, şaşırtıcı doğrusu. Her geçen gün daha kötüye gidiyor herşey sanki..

Addolorato
21.Eylül.2010, 00:38
Maçı izlemedim, sadece faul olduğu iddia edilen gol pozisyonunu gördüm az önce. Bence faul ile uzaktan yakından alakası yok, Ömer'in zamanlaması harika. Maçın yarıda kalmasına sebep olan taraftarlar golü gerekçe gösterirse komik bir durum olur, genel anlamda hakem çok kötü bir yönetim göstermiş olsa bile sahaya yabancı madde atılmasına gerekçe değil zaten. Antep'te bu tür olayların olduğunu hatırlamıyorum daha önce, şaşırtıcı doğrusu. Her geçen gün daha kötüye gidiyor herşey sanki..

Yalçın'ın boyu 192 , Ömer'in 191. Destek almadan o kadar yükselmesi imkansız. Kurallara görede destek almak faul.

Deus Dominus
21.Eylül.2010, 00:44
Destek alarak sıçramadı, sıçramasını daha geriden yapıyor, Yalçın'ın omuzuna yüklenerek değil.

uAburak89
21.Eylül.2010, 00:47
Yayıncı kuruluşun sitesinden izledim gölü, görüntü pek kaliteli değil. Görebildiğim kadarıyla çok çok ufak bir teması varmış gibi duruyor, bence faul diyenlerin yanıldığı nokta Yalçın. Çünkü kendisi fena şekilde dengesiz hareketlerde bulunuyor. Aynı zamanda az önce Ömer'in açıklamalarını okudum, kendisi Türkiye'deki ender düzgün oyunculardan bana göre o da aynı yönde konuşmuş.

Bursaspor'un karşılaşmadaki tek golünü atan Ömer Erdoğan, yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. Attığı golde yaptığı hareketin faul olmadığını dile getiren Ömer Erdoğan, "Pozisyonda Yalçın ile birlikte çıktık. Bu tarz pozisyonlar maç içerisinde oluyor. O pozisyonda da ben kendime avantaj sağladım. Yalçın o anda bir anda ön tarafa gitti ve ben kendime avantaj sağladım ve kafayı vurdum. Orada benim Yalçın'a müdahalem olmuş olabilir ancak bu müdahele hiçbir şekilde faulü gerektirecek bir hareket değildi. Bir temasım olduğu söz konusu ancak bu temas kesinlikle faulü gerektirecek bir hareket değil. Pozisyonu bir kez daha soğuk bir şekilde izleyeceğim ancak fikrimin değişeceğini sanmıyorum" dedi.

Bordo61Mavi
21.Eylül.2010, 00:55
Bursa her turlu alir :)

Demistim her turlu galip bursa

LaigLeNoiR
21.Eylül.2010, 00:56
Bursaspor'un attığı golde en ufak bir faul yok bence.

Alicanfmfan
21.Eylül.2010, 02:37
Bursa yine başladı :)

O zaman bende Galatasaray'ın rakip takımla macı oldugu zaman o tribüne gidip hakemin kafasını yarayım her hafta 34'de 34 yapalım ? , kendini bilmez bir kişinin yaptıgı ceza binlere mal olamaz.Hakemde resmen istedi yani...

Aydin
21.Eylül.2010, 03:11
umarım hakemler aynı hassasiyeti kadıköydeki maçta da gösterir çünkü sıkıldık her sene kafası yarılan adamları görmekten fb-gs maçında.

ayrıca gs li arkadaşlar burada tatil olmasın diye karşı çıkıyorsa, kadıköyde gsli bir oyuncunun veya bir hakemin kafası yarılınca da maç tatil olmalıydı dememeli.

bjk4ever
21.Eylül.2010, 11:15
FB-GS macinda daha ciddi bir yaralanma varken burada macin hemen tatil edilmesi cok sacma geldi bana.

bursa_mc
21.Eylül.2010, 13:09
Böyle olayların Bursaspor'a denk gelmesinde Bursaspor'un ne suçu var.Galatasaray maçında hakem maçı devam ettirip hata yapmıştır,şimdide mi hata yapılsın..

ForsakeN
21.Eylül.2010, 13:15
umarım hakemler aynı hassasiyeti kadıköydeki maçta da gösterir çünkü sıkıldık her sene kafası yarılan adamları görmekten fb-gs maçında.

ayrıca gs li arkadaşlar burada tatil olmasın diye karşı çıkıyorsa, kadıköyde gsli bir oyuncunun veya bir hakemin kafası yarılınca da maç tatil olmalıydı dememeli.

aynı hassasiyeti asy'de de daha doğrusu seyrantepe'de de beklemek gerekiyor o zaman. Oradaki maçlarda sahaya gül atılıyordu da ben mi yanlış hatırlıyorum.

maçın tatil edilme kararı doğrudur. Eğer hakeme,futbolculara zarar gelebilecek bir ortam varsa orada futbol oynatılması saçma olur. Sahaya birşey atılmasına her maç bu şekilde ceza verilirse ,sahaya bişey atan adam kalmaz zaten

Ayrıca bence de ömer'in golünde faul yok

Sekopej
21.Eylül.2010, 13:19
O maçla bu maç niye karşılaştırılıyor, onu da anlamadım. Orada daha maç başlamamış, tatil olsa başka gün oynayacaklar maçı, üstelik hakeme yönelik bir tepki yoktu. Eğer hakem hedef alınsaydı, ilerleyen dakikalarda da hakem zarar görebilirdi ama orada hakemle alakası olmayan bir pozisyonda hakem yaralandı. Maça devam edemeyeceğim deseydi, elbette maç tatil edilecekti, dün oynanan maçta ise hakeme müdahale var, maç devam etse yine hakeme tepki olacak. Kurallar da açık, taraftar bu şekilde maçın oynanmasını emgelliyorsa ve hakemi yaralamışsa maça devam etmezsin.

Olu mu öyle şey, sonuçta ikisinde de kafa yarılmış diyebilirsiniz eğer maksatınız Fenerbahçe'ye saldırmaksa ama objektifseniz, o maçtaki olayla bu maçtaki olayı kıyaslamak pek benzer şey olarak durmaz.

Ve bundan sonra umarım hakemler böyle olur, orada yapılmamıştı bize niye yapıldı demekle, geçen hafta tartıştığımız küfür olayı aklıma geldi, orada da ediliyor diyerek yapılanın doğru olduğunu savunma gibi bir durum. Orada yanlış yapıldıysa bugün doğrusu yapılmış. Bundan sonra da bu tür durumlarda 3-5 maç tatil edilsin, bakın kulüpler nasıl tribündeki olayları çözmeye çalışacak.

O taşı atan taraftarı bulup, adam öldürmeye teşebbüsten yargılamak gerekiyor ibretlik olsun diye. Kulüplere değil, tribünde bunları yapanlara ceza kesilmedikçe bu işler düzelmez.

Sekopej
21.Eylül.2010, 13:23
Fenerbahçe maçında olan olaylar doğru değil elbette, orada hakeme olmasa da oyunculara tepki vardı. Orada da o cismi atanı ya da atanları isabet etmese de kameralar tespit eder, onlara ağır cezalar verilip, kulüplere hükmen mağlubiyetler verilerek ancak çözülür, bu maç dönüm noktası olur umarım.

SAİT71
21.Eylül.2010, 13:32
İki maçtaki olaylarda yanlıştı, fakat burda Hakemin soyunma odasına gitmesini eleştirmek doğru değil. Doğru olanı yaptı.

Crocodile1963
21.Eylül.2010, 13:34
Antep'te böyle bir olay yaşandığını uzun süredir hatırlamıyorum. Ancak 15. dakikaya kadar ön sıraları boş olan stadyum nasıl oldu da birden dolmaya başladı merak ediyorum doğrusu. Maçla ilgili bir dünya komplo teorisi yazılabilir, taşı atanlar kameralara takıldığı için er geç yakalanır. Üzüldüğüm olay Antep gibi bir yerde bu tür olayların yaşanmasıdır.

Kasımpaşa - Konyaspor maçında bu tür olay yaşansaydı eminim ki bu kadar konuşulmazdı . . .

Nedvedmania
21.Eylül.2010, 13:37
Taraftarın yaptığı bir olaydan neden futbolcular etkileniyor ? Cezayı niye takım yiyor. Ver 5 maç saha kapatma olsun bitsin. Niye takım hükmen kaybediyor. Futbolcular hakeme saldırsa neyse.

SAİT71
21.Eylül.2010, 14:03
Birde şöyle bir durum var:

Hakeme iş görebilir raporu verildi neden devam etmedi?

İlla hakemin sakatlanıp, öldürülmesi mi gerekiyor maçı oynatmaması için? Kafası yarılmış/kanatılmış ve can güvenliğine kast edilmiş devam ettirse belki daha büyük tehlikeler olacak. Bu açıdan bakmak lazım olaya.

Sekopej
21.Eylül.2010, 14:04
Taraftarın yaptığı bir olaydan neden futbolcular etkileniyor ? Cezayı niye takım yiyor. Ver 5 maç saha kapatma olsun bitsin. Niye takım hükmen kaybediyor. Futbolcular hakeme saldırsa neyse.

5 maç kapatma da sorunu çözmez ki, sonuçta 5 maç sahayı kapattığında kulüp bundan etkileniyor, hükmen mağlubiyetle 5 maç saha kapama aynı takıma, oyunculara kesiliyor. Üstelik seyircisiz oynadığın maçlarda, son seyircili oynadığın maçta ödediğin KDV ve federasyon payını ödemeye devam ediyorsun, bilet gelirin olmadan.

İsabet etsin, etmesin, sahaya yabancı madde atanları, adam öldürmeye teşebbüsten yargılayacaksın. Alacakları ceza tabi ki 5 sene 10 sene olmayacak, para cezasına çevrilebilecek şekilde olacak ama sonuçta o ithamla yargılanmak da koyar insana.

Maçlarda özel güvenlikler var mesela, seyirciyi izliyorlar, seyirci takıyor mu ki onlara? Hayır. Adam güvenliğe bakıp ona söve söve atıyor ne atacaksa sahaya.

Sporda Şiddet Yasası oluşturuluyordu, Tahkim Kurulu'nun da üzerinde yetkisi olan, Spor Mahkemeleri kurulmalı, bu tür taşkınlık yapan, sahaya yabancı madde atan taraftar anında tutuklanıp, mahkemeye çıkartılmalı. Toplu eylem varsa kulüp cezalandırılmalı, çünkü 50-100 kişi sahaya madde atmaya başladığında onları belirleyip toplamak zor. Bunu çözecek olanlar da kulüpler, koyacakları güvenlik kameralarıyla, kimlikle bilet satarak, turnikelerde stada girenleri çekerek. Bunlar avrupada büyük liglerde artık her yerde uygulanan sistemler.

ForsakeN
21.Eylül.2010, 14:33
Maçın iptalinin hakı olduğunu düşünüyorum ama bir de bu örnek var tabii

İngilizinki Can Değil mi?

http://i297.photobucket.com/albums/mm229/papazincayiri/philsharp.jpg

Yukarıdaki fotoğraf 2008'deki Aston Villa - Portsmouth maçından. Hakemin kafasına maçın son dakikalarında madeni para atılıyor ve bir açılma oluyor. Tedavisi yapılıyor ve maça devam ediyor. Merak edenler için uzun hikaye şurada. Hikayenin devamında şu oluyor

Villa fan charged for coin toss Kısaca şöyle diyor

Yardımcı hakemi yaralayan 43 yaşındaki John Billington suçlu bulundu. Federasyon zanlının hayatı boyunca stada girmekten men edilmesini kararlaştırmış ve Aston Villa kulübü bulunması için her türlü yardımı yapacağını söylemişti.

Bu arada Aston Villa'ya bu olaydan dolayı ceza verilmedi.

Bugün Gaziantep'te maç tatil edildi. Yardımcı hakem kafasındaki yarığı tedavi ettirip görevine devam edemedi. Bizimkilerin canı İngilizlerden daha tatlı. Üstelik taşı atan elini kolunu sallayarak evine gidecek. Üstelik bugün parasını verip maça giden Antepliler maçı yarısında terk etmek zorunda kaldı. Üstelik Gaziantepspor taraftarı 3-4 maç takımını izleyemeyecek.

Neden? Okulun camından bir adamın kafasına kocaman bir taş atsam okulun kapısına kilit vurup tüm öğrencilere disiplin cezası verilmez. Ben tutuklanırım ve "adam öldürmeye teşebbüs"e varacak ağırlıkta suçlamalarla yargılanırım. Tribünden yaparsanız ise ceza falan almıyorsunuz, olur da alırsanız 6 ay stada girmeme ve 1500 TL para cezası. Takımlara saha kapatma cezası verildiği için o hesabı gördüklerini düşünenler asıl suçluyu aramaya zahmet etmiyor zaten. Bu işten kurtarma olasılığınız çok yüksek.

Üstelik mesela bir Fenerbahçe taraftarıysanız her hafta GS taraftarı arasına girip hakemin kafasını kırmaya çalışmanız çok anlamlı oluyor. Cezayı tüm GS kulübü almış oluyor. Daha önceki örneklerden gördüğümüz üzere sizin ceza alma olasılığınız da çok düşük. Neden olmasın?

Hakemden sarı kart isteyenlerin sarı kartla cezalandırıldığı ligin ülkesi burası. Artık kimseye de garip gelmiyor bu benimsenmiş saçmalıklar.

papazincayiri.blogspot.com

bjk4ever
21.Eylül.2010, 14:35
Ben simdi FB/GS formasiyla maca gidip yan hakeme birsey firlatsam yine 3-0 hukmen maglubiyet olur mu ve olursa mantikli midir?

Sekopej
21.Eylül.2010, 14:51
Yukarıdaki haberde siyahla belirtilmiş şekilde bir ceza uygulaması olmadığı müddetçe, hala kulüpler cezalandırılmaya devam eder. Yapanın yanına kar kalır, maç tatil edilmiş olur ki eğer edilmezse büyük tartışmalar devam eder.

sentugo
21.Eylül.2010, 15:12
Antep'te böyle bir olay yaşandığını uzun süredir hatırlamıyorum. Ancak 15. dakikaya kadar ön sıraları boş olan stadyum nasıl oldu da birden dolmaya başladı merak ediyorum doğrusu. Maçla ilgili bir dünya komplo teorisi yazılabilir, taşı atanlar kameralara takıldığı için er geç yakalanır. Üzüldüğüm olay Antep gibi bir yerde bu tür olayların yaşanmasıdır.

Kasımpaşa - Konyaspor maçında bu tür olay yaşansaydı eminim ki bu kadar konuşulmazdı . . .

12000 biletsiz sehirci girmiş stada sonradan..

Night_Mare17
21.Eylül.2010, 15:26

Mahalle takımı değilki bu biletsiz seyirci alınmaması lazım adam sarhoş sarhoş gelecek belkide neler olacak

SAİT71
21.Eylül.2010, 15:38
12.000 biletsiz seyirciyi stada sokan yada girmemesi için gerekli önlemleri almayan kulüp 3-0 hükmen yenilmeyide haketmiş demektir.

Varonil
21.Eylül.2010, 17:14
Tespit edeceksin kamerayla,ömür boyu maça girmesini yasaklayacaksın.Başka türlü bir çözüm yolu yok.

King_91
21.Eylül.2010, 19:08

antepin stad kaç kişilik ki 12bin kişi girmiş biletsiz ? bana sallama bi sayı gibi geldi ..

SAİT71
21.Eylül.2010, 19:27
antepin stad kaç kişilik ki 12bin kişi girmiş biletsiz ? bana sallama bi sayı gibi geldi ..

18.325...

Zaten Antep 8-9 bin kişiye anca oynar.

barahir
21.Eylül.2010, 19:46
Bundan sonra şıklara maç yarıda kalır ibaresi de eklensin.. Bu kaçıncı artık ya :(

jarosik_61
22.Eylül.2010, 12:36
levent kızıl sağolsun.son 2 yılın hakem hataları hep bursanın lehine....yarım metre ofsayttan atıığı goller......teşekkürler levent kızıl..sen giittikten sonra acaba ne olacak bursanın hali....

bjk4ever
22.Eylül.2010, 12:49
Anlamadigim olay, macla ilgili bir aciklama yapilmamissa nasil Saglam ve Bursa'li oyuncular cikip boyle kazanmak istemezuk vs diyebiliyor? Bu guven ve bilgi nereden geliyor? Baska seyler mi var??? Macin seyircisiz oynanma ihtimali yok mu mesela?

eXcitinG
22.Eylül.2010, 13:05
Anlamadigim olay, macla ilgili bir aciklama yapilmamissa nasil Saglam ve Bursa'li oyuncular cikip boyle kazanmak istemezuk vs diyebiliyor? Bu guven ve bilgi nereden geliyor? Baska seyler mi var??? Macin seyircisiz oynanma ihtimali yok mu mesela?

AsLında mantıken bakıLdığında seyircisiz oLarak kaLdığı yerden devam etmesi gerek. Maçın bitmesine 30 dakika var daha. Son 5-10 dakika kaLa oLsa direk hükmen gaLibiyet veriLmesi doğaL oLabiLir ama bu kadar uzun bir süre varken direk hükmen sonuç veriLirse cidden yazık oLur.

Sekopej
22.Eylül.2010, 14:19
Başka bir sebeple maç yarım kalsa devam edebilirdi belki ama böyle bir durumda hükmen mağlubiyet verilir.

Crocodile1963
22.Eylül.2010, 14:58
Cumhurbaşkanı Beşiktaşlı
Başbakan Fenerbahçeli
TBMM Başkanı Galatasaraylı
TFF Başkanı Altay görünümlü Fenerli
TFF Başkanvekili Galatasaraylı

Sen ne büyük adammışsın be Levent Kızıl geçen sene yukarıdakiler arasından sıyrılıp bizi şampiyon yaptın şu Buca maçını da hallediver de 6 da 6 yapalım.

bursa_mc
22.Eylül.2010, 15:33
Büyüksün Levent Kızıl.Bu sene de şampiyon yap bizi..!!!

DenizlispoR
22.Eylül.2010, 16:12
Cumhurbaşkanı Beşiktaşlı
Başbakan Fenerbahçeli
TBMM Başkanı Galatasaraylı
TFF Başkanı Altay görünümlü Fenerli
TFF Başkanvekili Galatasaraylı

Sen ne büyük adammışsın be Levent Kızıl geçen sene yukarıdakiler arasından sıyrılıp bizi şampiyon yaptın şu Buca maçını da hallediver de 6 da 6 yapalım.
Bunun üstüne bir şey yazılmaz.

Deus Dominus
22.Eylül.2010, 17:41
Levent Kızıl oldukça sırtımız yere gelmez :)