PDA

View Full Version : Banvit'in nefesi yetmedi

vego
25.Eylül.2010, 13:16
Le Mans 78-66 Banvit
Euroleague ön eleme mücadelesinde temsilcimiz Banvit, Fransa deplasmanında karşılaştığı Le Mans’a 78-66'lık skorla mağlup oldu. İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynadığı ilk maçı 78-72’lik skorla kaybeden temsilcimiz, bu sonuçla Euroleague’e veda etti.

İlk dakikası Alain Koffie ve Barış Ermiş ikilisinin sayılarıyla başlayan mücadelede 3.dakikayı temsilcimiz, Mutlu Akpınar’ın turnikesiyle 4-6 önde geçti. Ben Dewar ve Alain Koffie ikilisiyle hücumları değerlendiren Fransız ekibi Le Mans, 5.dakikada durumu 9-8’e getirdi. Bu bölümde iki ekipte hücumda skor bulmakta sıkıntı yaşamazken, Vladimir Golubovic’in turnikesiyle farkı 1 sayıya indiren temsilcimiz Banvit, ilk periyotu da 18-17 geride tamamladı.

İkinci periyota iyi başlayan taraf ev sahibi Le Mans oldu. Özellikle savunmada iyi bir performans sergileyen ve hücumda da Antonio Diot ile sayılar bulan Fransız ekibi, durumu 21-17 yaptı. Golubovic’in pota altından bulduğu basketle rakibinin serisine son veren temsilcimiz Banvit, Batista’nın devreye girmesiyle 27-23 geri düştü. Bir kez daha savunmasıyla toparlanan Bandırma ekibi, Barış Ermiş ve Chuck Davis’in sayılarıyla 17.dakikada 29-30 öne geçti. Son üç dakikada rakip potaya sadece 3 sayı bırakabilen Banvit, devre sonunda soyunma odasına 38-33 geride gitti.

Yiğitcan Turna’nın smaç basketiyle üçüncü periyotun ilk hücumundan basket çıkartan temsilcimiz, buna karşın savunmada Koffie ve Kahudi’nin sayılarına engel olamayınca, öne geçme şansı yakalayamadı. Ben Dawer ile Joao Paulo Batista ikilisinin devreye girmesiyle tempoyu arttıran Le Mans, 25.dakikada 50-40’lık skorla 10 sayılık farkı yakaladı. Mola alan temsilcimiz, Vladimir Golubovic ile pota altından bulduğu basketle rakibinin serisine son verdi. Ancak periyotu ev sahibi ekip 58-49 önde tamamlayan taraf oldu.

Mücadelenin final periyotunda Mutlu Akpınar ve Chuck Davis ikilisiyle hücumları iyi organize eden temsilcimiz Banvit, kaptığı toplar sonrasında 3 dakika içerisinde farkı 4 sayıya indirdi (60-56). Bunun üzerine mola alan Le Mans, Ben Dewar ile üç sayı denemesinden isabet çıkartamadı. Bu dakikadan sonra farkı açan ev sahibi Le Mans, karşılaşmadan da 78-66 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Antares

LE MANS (78): Ryvon Covile 6 (1 ribaund), Charles Kahudi 4 (2 ribaund- 3 asist), Antoine Diot 18 (3 ribaund- 3 asist), Alain Koffi 14 (5 ribaund), Alex Acker 4 (1 ribaund), Ben Dewar 12 (3 ribaund- 2 asist), Marc-Antoine Pellin 8 (2 ribaund- 7 asist), Thierry Rupert 4 (5 ribaund- 1 asist), Joao Paulo Batista 8 (3 ribaund- 3 asist), Henri Kahudi

BANVİT (66): Şafak Edge 3 (1 ribaund- 3 asist), İbrahim Yıldırım 2 (1 asist), Lance Williams (2 ribaund- 1 asist), Mutlu Akpınar 18 (3 ribaund), Chuck Davis 14 (6 ribaund- 2 asist), Erol Can Çinko, Yiğitcan Turna 5, Vladimir Golubovic 16 (12 ribaund- 1 asist), İzzet Türkyılmaz, Barış Ermiş 8 (1 ribaund- 3 asist), Bora Hun Paçun

1.PERİYOT: 18-17
2.PERİYOT: 20-16
3.PERİYOT: 20-16
4.PERİYOT: 20-17

NBAtrky