PDA

View Full Version : Halilhodziç: "En büyük hayalim Trabzon'a geri dönmek"

Maymuncuk
09.Mayıs.2006, 16:14
http://img218.imageshack.us/img218/7563/halilhodzicuzgunbyk1vr.jpg (http://imageshack.us)

"En büyük hayalim Trabzon'a geri dönmek"
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Beşiktaş maçı sonrası Trabzonspor'daki görevinden ayrılarak Fransa'ya döneceğini açıklarken, "En büyük hayalim tekrar geri dönmek ve Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını sağlamaktır" dedi..

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyerek ayrılma kararını açıklamayan Boşnak teknik adam "Ankaraspor maçından sonra sözleşmeyi uzatmamaya ve Fransa'ya dönmeye karar verdim. Kararı Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu'na söyledim. Başkanımız bana önümüzdeki yıllarda uygulamak için çok önemli projeler sunmuştu fakat ben bu projeleri uygulamaktan korktuğumdan değil aileme daha fazla zaman ayırmak için bu kararı verdim. Bilhassa savaştan sonra onları çok ihmal etmiştim" dedi.

Kendisine birçok teklifler yapıldığını ancak bir süre takım çalıştırmayı düşünmediğini ifade eden Halilhodzic "6 ay veya 1 yıl kadar dinlenmek ve aileme zaman ayırmak istiyorum. Bir gün tekrar Trabzonspor'a dönebilirim. Şimdi size bir şey söylersem size komik gelebilir. En büyük hayalim tekrar geri dönmek ve Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Kulüp Başkanı Nuri Albayrak ile İstanbul'da yaptığı görüşmede kendisinden Ankaraspor maçından önce ya da sonra karar vermesinin istendiğini hatırlatan Halihodzic, maçın ardından verdiği ayrılma kararını Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu'na ilettiğini kaydetti. Ayrılma kararını birkaç gün önce verdiğini ve bunu ailesinden başka kimsenin bilmediğini belirten Halihodzic, "Son 2-3 haftada çok düşündüm. Karar vermem gerçekten çok zor oldu. Çünkü bana gerçekten çok ilginç bir proje sunulmuştu. Bu kararı almam gerçekten kolay olmadı" diye konuştu.

Trabzonspor'da kalmasını isteyenler kadar ayrılmasını isteyenlerin de olduğunu ve bunu anlayışla karşıladığını dile getiren Boşnak teknik adam, kulüpte görev yaptığı süre içerisinde kendisine destek veren herkese teşekkür etti. "Bana destek veren ve güvenen taraftara da, ıslıklayan taraftara da çok teşekkür ediyorum ve bunlara aldırmıyorum" diyen Halilhodzic, yaşanılan her şeyin Trabzonspor sevgisinden kaynaklandığını bildiğini, ancak bazen sabırsız davranıldığını söyledi. Trabzonspor'a bir tesadüf sonucu geldiğini ve çok zor 7 ay geçirdiğini vurgulayan Halilhodzic, "Burada geçirdiğim günlere hiç acımıyorum. Çok çalışmak istediğim bir ülkede idim. Ama ne yazık ki kısa oldu. Çünkü futbolda 7 ay çok kısa bir zamandır. Belki bir gün tekrar geri gelirim. Çünkü bu ülke ve insanları kendime çok yakın buluyorum" dedi.

"TRABZONSPOR'DA SEZONU KURTARDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Trabzonspor'un başına geldiği günle bugün arasında büyük fark bulunduğunu, bunun açıkça göründüğünü kaydeden Halilhodzic, "Sezonu kurtardığımızı düşünüyorum. Göreve geldiğimde takım orta sıralardaydı. Şu anda ise lig üçüncüsü ve burada kalma şansı da büyük. Seneye UEFA Kupası'na katılmak için her şeyi yapmak lazım. Bu sezon yaşadığımız olumsuzluklar, zorluklar, sakatlıklar ve cezalar, yönetim değişikliği, devre arasında 9 oyuncunun değişmesi çok önemli olaylar. Bu dönem içerisinde kulüp para harcamadı aksine para kazandı. 34 yıllık futbol hayatımda böyle bir şey görmedim" diye konuştu.

Kulüpte gelişim adına çok şey yapıldığını belirten ve yapılanları 'Küçük devrim' diye nitelendiren Halilhodzic, Trabzonspor'da yaptığı çalışma ve harcadığı emeğe acımadığını söyledi. Trabzonspor'un futbolun bütün alanlarında önemli gelişmeler kaydettiğini ancak ligin 2. yarısında çok daha fazlasının yapılabileceğinin altını çizen ve takım içindeki bazı olumsuzluklara üstü kapalı değinen Halilhodzic, "Ama olmadı. Tabii ki bunun tek sorumlusu ben oldum. Buna bir-iki şey eklemek isterim. Oyuncular arasında daha fazla arkadaşlık-dostluk olsa ve takımın moral seviyesi daha fazla olsaydı büyük ihtimalle ikinci yarıda daha başarılı olabilirdik. Yerime gelecek teknik adamın böyle bir düzende devam etmesini dilerim" ifadelerini kullandı.

"BURADA ÇOK DOSTLARIM OLDU, HATTA GÖZYAŞI BİLE DÖKTÜM"

Çok fazla sayıda taraftarı ve seveni bulunan Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'nde oynamasının en büyük beklenti olduğunun farkında olduğunu dile getiren Halilhodzic, bu beklentinin gerçekleşmesi için zamanın yanı sıra çok çalışmak ve radikal değişiklikler yapmak gerektiğini belirtti. Yerine gelecek teknik adama sürekli başarı dileyen Halilhodzic, "Bu kulübün formasının taşınmasının hak edilmesi lazım. Bana artık takımı son maça hazırlamak kaldı. En büyük isteğim gelecek sene Trabzonspor'un UEFA Kupası'na katılmasıdır. Ben son ana kadar verebileceğimin hepsini vereceğim" diye konuştu.

Görevde bulunduğu süre içinde hep takımda bir aile ortamının oluşmasını istediğini ve bunun için çok çalıştığını ifade eden Halilhodzic, aile ortamının oluşturulmasının takıma çok büyük katkılar verebileceğini ancak insanların sürekli birbirini eleştirmesinin buna engel olduğunu söyledi. "Burada çok dostlarım oldu, hatta gözyaşı bile döktüm" diyen Halilhodzic, "Çünkü insan çalışırken arada dostluk olmazsa başarı elde etmek zordur. Oyuncular bu yönde gelişmeler gösterdi. Çünkü geldiğimde gruplaşmalar vardı. Her şey çok daha iyi olabilirdi ancak bu kadar oldu. Ayrıca oyuncularla problemim ve sürtüşmem olmadı. Olunca da yüz yüze hallettim. Bazı oyuncuların alışkanlıkları var ve bunları kola kolay yok edemezsiniz. 7 ay içinde her şeyi değiştiremeyiz. Çünkü kulüp içinde sürekli bir gerginlik söz konusuydu" dedi.

Kaynak: Ajansspor

Burak Duran
09.Mayıs.2006, 16:16
bence bu adam başarılıydı trabzonda kalsa dahada yararlı olurdu

zargı
09.Mayıs.2006, 16:18
bencede bikaç transferle iyi yerlere getirirdi trabzonu

10_Osmanozc
09.Mayıs.2006, 18:29
Teknik Direktör Halilhodžić: “Ayrılmaya karar verdim”

http://www.trabzonspor.com/images/haberpic/090506hoca.jpg

Teknik Direktörümüz Vahid Halilhodžić bugün düzenlediği basın toplantısında Turkcell Süper Ligi’nin son haftasında Beşiktaş’la yapılacak maçın ardından sözleşmesini uzatmayacağını ve Fransa’ya dönme kararı aldığını açıkladı.

Saat 12.00’de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Halilhodžić, kararını Ankaraspor maçından sonra Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu’na ilettiğini kaydederek, “Aslında kararımı birkaç gün önceden vermiştim fakat bunu ailemden başka kimse bilmiyordu. Son iki-üç hafta içerisinde çok düşündüm ve bu kararı almak hiç de kolay olmadı” dedi.

“Çocuklarımı 8 aydır görmedim”
Trabzon’da en büyük sıkıntısının ailesinden uzakta yaşamak olduğunu söyleyen Boşnak teknik adam, “Çocuklarımı tam 8 aydır görmedim. Bu gerçekten çok zor. Eşimin buraya gelip yaşaması söz konusu olabilirdi ama ailevi nedenlerden ötürü böyle bir imkan da olmadı.” diye konuştu.

“Trabzonspor’la Şampiyonlar Ligi"
Halilhodžić sözlerini şöyle sürdürdü: “Tesadüf eseri geldiğim Trabzonspor’da yedi zorlu ay geçirmeme rağmen bu kulüpte çalıştığım için hiç pişman değilim. Bir gün mutlaka çalışmak istediğim bir ülkeye geldim ve çok insan tanıyıp, çok dost edindim. Maalesef burada kalma sürem çok kısa oldu çünkü 7 ay futbolda çok kısa bir dönemdir. Türkiye ve buranın insanları banim karakterime uygun bu nedenle belki ileride geri gelirim. Trabzonspor’a tekrar gelip takımı Şampiyonlar Ligi’nde oynatmak en büyük isteğimdir”

Proje sundular
“Başkan Nuri Albayrak ve Başkan Yardımcı İbrahim Hacıosmanoğlu bana stadyum projesinden bahsettiler. Ayrıca gelecek sezona daha geniş bir bütçeyle hazırlanılacağını söylediler. Duydukları güvenden ötürü onlara teşekkür ederim. Benim Trabzonspor’da kalmamı istemeyenlerin de olduğunu biliyorum ama bunu doğal karşılıyorum. Kalmamdan yana olan yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ederim”

“Konumumuzdan memnunum”
Halilhodžić, Trabzonspor’da mevcut konumundan ötürü memnun olduğunu ifade ederek “Bu sezonu kurtardığımız görüşündeyim. Trabzonspor’u ilk kez Galatasaray maçında izlemiştim ve o zamanki takımla şimdi sahada gördüğüm takım arasında büyük fark var. Geldiğimde takım orta sıralarda bulunuyordu, hatta küme düşme adayları arasında bile gösteriliyordu. Şimdi ise üçüncü ve UEFA Kupası’na katılma mücadelesi veriyor. Kulübün bu sezon yaşamış olduğu sakatlık, ceza, yönetim ve oyuncu kadrosundaki büyük değişiklik gibi olaylardan sonra bu başarılabilirse büyük başarı olur. Trabzonspor’un bu sezon yapabileceği en iyi şey ligi üçüncü bitirmekti. Kulüp eğer sürekli başa oynamayı düşünüyorsa bütün bunlardan ders çıkarmalı. Kulübün kuralları her şeyin üzerinde olmalı ve bu kulübün formasını taşımak için onu hak etmek gerektiği iyice kavranmalı” görüşünü seslendirdi.

“Ufak bir devrim”
Trabzonspor’da bir yöneticinin söylediği gibi “ufak bir devrim” yaptıklarını kaydeden Boşnak teknik adam, “Gerek saha içinde gerekse saha dışında birçok alanda Trabzonspor’un gelişme gösterdiğini düşünüyorum. Özellikle ikinci yarı güçlenmiş kadromuzla daha iyi bir performans gösterebilir, en azından iki maç daha kazanbilirdik. Her ne kadar böyle durumlarda tek sorumlu ben olarak görülsem de, oyuncular arasında biraz daha fazla dostluk olsa ve takımın moral motivasyonu biraz daha güçlü olmuş olsa büyük ihtimalle bu yenilgileri almayabilirdik” açıklamasını yaptı.

“Dostluk olmadan sportif başarı gelmez”
“Görevde kaldığım süre boyunca Trabzonspor ailesinin oluşmasını çok istedim” ifadesini kullanan Halilhodžić, “Burada insanlar birbirlerini çok eleştiriyorlar. Halbuki yönetimden, takıma ve personele kadar herkesin Trabzonspor ailesini oluşturması lazım. Dostluk olmadan sportif başarıyı elde etmek zordur” ifadesini kullandı.

Yabancıların uyum sorunu
Trabzospor taraftarlarının en büyük isteğinin takımlarını bir gün Şampiyonlar Ligi’nde görmek olduğunu söyleyen Halilhodžić, “Bunun başarılabilmesi için çok çalışma, disiplin ve zaman gerekli. Radikal bazı değişikliklerin yapılması şart” diye konuştu. Halilhodžić, Trabzonspor’a gelen yabancıların takıma uyum süresinin uzamasının da bir dezavantaj oluşturduğunun altını çizerek, “Yöneticiler ve takım arkadaşları böyle oyuncuları çabuk uyum sağlamaları için iyi benimsemeli, onları kendi evlerindeymiş gibi hissettirmeli. Bunlar basit gözükse de sonuca ve takıma etki eden faktörler” diye konuştu.

Teknik kadroya övgü
Trabzonspor’da çok iyi bir teknik kadroya sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Boşnak çalıştırıcı, “Geldiğim günden bu yana hiçbir oyuncumuz kas sakatlığı yaşamadı. Bu gerçekten kayda değer bir durum. Futbol oynamaları yasaklanabilecek bazı oyuncularımız vardı. Yapılan çalışmaların onları da iyileştirdiğini düşünüyorum” dedi.

Son görev
Kendisine Trabzonspor’da düşen son görevin takımı Beşiktaş’la oynanacak maça hazırlamak olduğunu söyleyen Halilhodžić, “Şimdiye kadar olduğu gibi bu maça da çok çalışarak hazırlanacağız. En büyük isteğim takımın gelecek sene UEFA Kupası’nda oynamaya hak kazanması” yorumunu yaptı.

Veda hediyesi
Halilhodžić ayrıca, birçok kulüple teması olmasına rağmen 6 ay ya da bir yıl gibi bir süre dinlenmek istediğini belirterek, “Son birkaç yıl içinde ailemden çok uzak kaldım. Artık onlara zaman ayırmak istiyorum. Paris Saint-Germain’den sonra Trabzonspor’da da zor dönemler yaşadım. Ancak şimdilik Trabzonspor sonrasını fazla düşünmüyorum. Aklımdaki birinci şey takımı Beşiktaş maçına en iyi şekilde hazırlamak ve gelecek yıl Avrupa Kupaları’nda oynamasını sağlamak. Bu benim için en güzel veda hediyesi olur” açıklamasını yaptı.

Teşekkür etti
Halilhodžić konuşmasının sonunda tüm oyuncularına, teknik ekibe, Trabzonspor personeline, taraftarlara ve kendisine her adımda sıcak ilgi gösteren Trabzon halkına teşekkür etti.

Muratoğlu da konuştu
Aynı zamanda Vahid Halilhodžić’in tercümanlığını yapan yardımcı antrenör Cemşir Muratoğlu ise, Halilhodžić’le birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türk futboluna büyük katkısı olduğunu inanıyorum. Titiz ve mükemmeliyetçi bir insan oluşuyla futbolculara tam bir profesyonellik düşüncesi aşıladı. Ondan çok şeyler öğrendim. Kendisine teşekkür ediorum” diye konuştu.

Vahid Halilhodžić Basın Toplantısı Videosu İçin:
http://www.trabzonspor.com/videolar/090506vahid.wmv

http://www.trabzonspor.com/images/haberpic/090506hoca1.jpg
http://www.trabzonspor.com/images/haberpic/090506hoca2.jpg
http://www.trabzonspor.com/images/haberpic/090506hoca3.jpg
http://www.trabzonspor.com/images/haberpic/090506hoca4.jpg
http://www.trabzonspor.com/images/haberpic/090506hoca5.jpg
http://www.trabzonspor.com/images/haberpic/090506hoca6.jpg

Kaynak:www.trabzonspor.com

Berkaiser
09.Mayıs.2006, 18:56
İsabet olmuş.

VoLkaN BaROs
09.Mayıs.2006, 19:54
Kendisini pek tanımam ama Trabzonspor yöneticileri için birkaç kere ileri geri konuşmuş, kendisinin büyük yöneticilerin küçük olduğunu ima edip durmuştu...

bence de isabet olmuş, umaruım Trabzon kısa sürede toparlanır...

ibo
09.Mayıs.2006, 23:24
bakalım Trabzonspr da şimdi yeni T.Direktör kim olacak...

hezzo
10.Mayıs.2006, 00:15
yazık bu adama iyi bi teknik adam niye bu kadar suçluyolar anlamadım ben üzüldüm açıkçası

10_Osmanozc
10.Mayıs.2006, 19:15
Başarılı bir teknik direktördü ama burası Trabzon bu takımın başında uzun süre kalmak şampiyon olmaktan daha zor.Güle güle Vahid Hoca herşey için tşk.