View Full Version : Mehmet Demirkol
Homer J.S
04.Ekim.2010, 22:23
http://www.ataryemez.com/wp-content/uploads/2009/07/mehmet-demirkol-01.jpg
1970 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nin ardından ve Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. Halkla ilişkiler sektöründe metin yazarlığı yaptı. Yazarlığa Gazete Pazar'da başladı, ardından Yeni Binyıl'da ve Radikal'de devam etti. Radikal’de yazarlığına 2002 Dünya Kupası’nı yerinde takip ederek ve gözlemlerini aktararak, gazeteci kimliğini de ekledi. Radikal Futbol ekibinde yer aldı.
Mehmet Demirkol yazarlığa başladığı ilk günlerden itibaren dikkatleri çekmeyi başarmıştır. Okurlarının gönüllerini esas fethedişi 2002 Dünya Kupası’daki yazılarıyla olmuş, futbolla alakası olmayanlara bile kendini keyifle okutabilmiştir. Nitekim bu çok sevilen yazılar bir araya getirilmiş ve “Tae Han Min Guk/ 2002 Dünya Kupası Mektupları” adıyla İletişim Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Maç öyküleri -ki Tuna Kiremitçi'nin deyimiyle "Türkiye'nin en iyi maç öyküsü yazarı"dır- ve köşe yazılarının yanı sıra televizyon programlarında da eleştirmenliğe devam eden Demirkol, CNN Türk’teki İleri Üçlü programında yer aldı. Geniş kitlelerce tanınması ise NTV’de yayınlanan 90 Dakika ekibine katılmasıyla olmuş; fakat Hıncal Uluç muhterisi yüzünden 90 Dakika macerası fazla uzun sürmemiştir.
Halen Milliyet'te yazmaya devam eden Demirkol’u NTV Spor'da yayınlanan Spor Servisi ile Video Lig programlarında seyretmekteyiz.
2006 yılında kendisiyle yapılmış bir röportajdan öğrendiğimize göre, Osmanlı savaşlarından birini konu edinen bir roman yazmak istiyor ve en çok okuduğu yazarlar Umberto Eco ve Jerzy Kosinski.
Mehmet Demirkol, evli ve iki çocuk babasıdır.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
07.Ekim.2010, 19:03
Bence çok kaliteli bir yorumcu.
Suicider
07.Ekim.2010, 19:22
Severek dinlediğim Yorumculardan biri..
attirson
07.Ekim.2010, 19:25
en sevdigim yorumculardan
BleedingMoon
07.Ekim.2010, 19:39
galatasaray lisesi'inde okumasına rağmen kendisi fenerbahçe taraftarıymış. şimdilik tarafsız takılsa da gençliğinde fenerbahçe taraftarı olduğunu söylemekten kaçınmıyor.
futbola farklı bir bakış açısıyla bakan biri. değişik fikirleri ve düşünceleri var. bence futbol konusunda saygı duyulası bir yazar.
garydelgadov
07.Ekim.2010, 19:42
Bence Türkiyede futbolu en çok bilen adam.Yorumlarından mantık akıyor diyebilirim.En sevdiğim özelliği de kimsenin kabul etmediği ya da söyleyemediklerini rahatlıkla söylüyor.
En sevdiğim yorumcu.Fikirlerine bayılıyorum.Ayrıca spor serviside hakikaten çok kaliteli bir program.:)
RaSenGan
07.Ekim.2010, 19:46
En çok severek dinlediğim bir isim.Güleryüzlü neşeli ve işinin en iyilerinden kendisi :)
Aşk-ı Şehir
07.Ekim.2010, 19:55
Bir spor yazarını örnek alacaksam veya almalıysam bu Mehmet Demirkol olur...
Zekirdek
07.Ekim.2010, 20:01
Tek kelimeyle çok kalite bir adam. Spor Servisi'de çok güzel bir program. Okul olmadığı zaman izliyorum.
C h A o S
07.Ekim.2010, 20:18
İzlediğim en tarafsız yorumcu.Adam hiç bir takımı ayırıp kayırmadan yorumlarını yapıyor.Severek izliyorum katıldığı programları.
GodfatheR
07.Ekim.2010, 20:24
Bu adam varsa o programı izlerim. Spor servisi çok güzel ayrıca.
yunusgs
07.Ekim.2010, 21:05
Ben de diğer görüşlere katılıyorum.Objektif ve mantık kuralları dahilinde yorumlar yapan bir spor adamı.Onu dinlemek gerçekten büyük zevk.
King_91
08.Ekim.2010, 00:43
bi rıdvan dilmen değil ..
TeNaciOUS MidFieLdeR
08.Ekim.2010, 01:00
GS lisesinde bay gicik oldugu iddia ediliyor yakin taniyanlari tarafindan. Neden bu yakistirmayi aldigi cok diklemesine ve cekinmeden yaptigi yorumlardan anlasiliyor. Herkesten farkli, kimseye sirin gozukmek adina palavralar SIKmayan, dogrulari dile getiren gercekci bir yorumcu. Acikcasi Ntvspordaki eli ayagi duzgun tek yorumcu diyebilirim.
galatasaray lisesi'inde okumasına rağmen kendisi fenerbahçe taraftarıymış. şimdilik tarafsız takılsa da gençliğinde fenerbahçe taraftarı olduğunu söylemekten kaçınmıyor.
futbola farklı bir bakış açısıyla bakan biri. değişik fikirleri ve düşünceleri var. bence futbol konusunda saygı duyulası bir yazar.
Ben Fenerbahçeli değilim dedi.
BleedingMoon
08.Ekim.2010, 19:48
Ben Fenerbahçeli değilim dedi.
gençliğinde fenerbahçe taraftarı olduğunu hep söylüyor. şu anda fenerbahçeli olmayabilir. bununla ilgili güzel bir röportajı da vardı. okumuş da olabilirsin. bulabilirsem paylaşırım.
E.Cartman
08.Ekim.2010, 19:58
Kendisinin Galatasaray Dergisindeki röportajında lisedeyken Fenerbahçeli olduğunu söylüyor ama şu anda tarafsız ya da Fenerbahçeli önemli değil çünkü yorumları gayet tarafsız, doğru ve mantıklı. Kendi adıma söyliyim bence Rıdvan Dilmen'den bile iyi
Sinsi geliyor bu adam bana.Garip bir farklı ve objektif olma çabası var.
Gncl1905
09.Ekim.2010, 08:23
En beğendiğim spor yorumcusudur, umarım bu çizgisinden hiç ayrılmaz.Gençken FB'li olduğunu biliyorum bende ama birşey farketmiyor, yorumları tarafsız...
Sinsi geliyor bu adam bana.Garip bir farklı ve objektif olma çabası var.
Keşke herkeste o çabadan olsa...
Revolution
09.Ekim.2010, 22:47
Bayılarak dinlediğim bir yorumcu. Gerçekten tam objektif bir kişi..
En beğendiğim spor yorumcusudur, umarım bu çizgisinden hiç ayrılmaz.Gençken FB'li olduğunu biliyorum bende ama birşey farketmiyor, yorumları tarafsız...
Keşke herkeste o çabadan olsa...
Objektif görünme çabası diyecektim yanlış olmuş.
GodfatheR
10.Ekim.2010, 00:36
" Galatasaray'ı da Fenerbahçe'yi de en iyi ben bilirim birinin sıralarından diğerinin tribünlerinden geliyorum " diye başlayan bir yazısı var. Şimdi rengi ne bilemem ama F.BahçeLi imiş önceden. Önemi yok ya neyse :D
nekop
14.Kasım.2010, 00:58
Bu adamı dinledikten sonra Rıdvan Dilmen'den bile sıkılmaya başladım. Bence Türkiye'deki en iyi spor yorumcusu..
0xjasaitis
14.Ekim.2011, 15:43
Rıdvan Dilmen gibi bir kuklanın, yorumcuyum diye ortalıkta cirit atan bir adamın baş tacı edildiği ülkemizde doğruları söylediği için kabul görmeyen,gerek kulüp yöneticeleri gerekse aşırı fanatik grupların sürekli eleştirdiği asıl Adam Mehmet Demirkol gözardı ediliyor.
Hangi takımlı olursa olsun farketmez bu adam işini düzgün yapan ender insanlardan.Allah yardımcısı olsun bu kadar işe yaramazın içinde işini doğru şekilde yapan az var.
ThersoN
14.Ekim.2011, 18:24
uzun zamandır takip etmeye çalışıyorum, genelde yazılarını pek okuyamasam da spor servisi'ndeki tavrı hoşuma gidiyor. Özellikle olaylara farklı açılardan yaklaşıyor, kimseden çekinmiyor, kimseye yaranmaya çalışmıyor, tekrar düşmüyor, tabi tekrar ettiği şeyler var ama bunları bilinçli yapıyor, saygı duyulması gereken adamlardan biri, bu camia içinde genç ve farklı olmak zor.
Söylemek tartışmak istedikleri var ama herhalde Ntv-Ntvspor'a zarar gelmesinden korkuyor
futureless
14.Ekim.2011, 19:03
Türkiye'deki en iyi spor yorumcusudur kendisi kanımca.Rıdvan Dilmen ile kıyaslamam çünkü Rıdvan sadece Fenerbahçe hakkında ayrıntılı yorum yapar.Diğer takımlarda sıradan yorum yapıyor.