Log in

View Full Version : Hamit'ten Mesut'a gönderme!

Lim10
06.Ekim.2010, 21:22
A Milli Takım'ın yıldız futbolcusu Hamit Altıntop, Mesut Özil'in Almanya milli takımı forması giydiği için Real Madrid'e transfer olduğunu söyledi.

http://media1.ntvspor.net//C/I/70/HAM%C4%B0TTB%C3%9CY%C3%9CK_HIVGY.jpg

A Milli Takım'ın Bayern Münih'te forma giyen futbolcusu Hamit Altıntop, Mesut Özil'in Türkiye yerine Almanya Milli Takımı'nı tercih etme kararına saygı duyduğunu, ancak kendisini desteklemediğini, Mesut'un Real Madrid'e transferinde Almanya Milli Takımı'nda oynamasının çok büyük rolü olduğunu söyledi.

Berlin'de 8 Ekim Cuma günü Euro 2012 elemelerinde oynanacak Almanya-Türkiye maçından önce Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine açıklamada bulunan Hamit Altıntop, Mesut'un da aralarında bulunduğu yabancı kökenli oyunculardan oluşan Dünya 3'üncüsü Almanya Milli Takımı'nın "başarılı bir entegrasyonun simgesi olduğu fikrine katılmadığını" söyledi.

"Futbol bazen bir duygu meselesidir, ama genellikle iştir. Ben hoşgörülü bir insanım ve Mesut'un tercihine saygım var, ancak onu desteklemiyorum" ifadesini kullanan Hamit Altıntop, "Almanya Milli Takımı'nda oynadığı için Mesut'un arkasında lobi var. Mesut'un transfer piyasasındaki değeri büyük ve daha fazla kazanıyor. Türkiye'yi seçseydi Dünya Kupası'nda oynayamazdı ve Real Madrid'e transfer olamazdı. Konu bu kadar basit" diye konuştu.

Hiçbir zaman Almanya Milli Takımı'nda oynamayı düşünmediğini söyleyen Hamit, "Almanya'ya çok şey borçluyum. Burada çok şey öğrendim, bana fırsat verildi, ancak ailem Türkiye'den geldi ve ben Türk'üm" dedi.

Özellikle altını çizdiğim bölüm duygulandırdı gerçekten.Aslanım benim.

deniz.91
06.Ekim.2010, 21:35
Çok uzadı bu olay artık geçti.Mesutun kararına saygı duyarım.Kendisini oyuncu olarak severimde yi oyuncudur ama benim içinde ballacktan farkı yoktur.Umarım maçı alırız

sakary Ali
06.Ekim.2010, 21:49
"Ben Türküm" .. "bu kadar basit"

Lim10
06.Ekim.2010, 21:52
Almanya-Türkiye maçıyla ilgili basının sorularını yanıtlayan Mesut Özil, "Almanya Milli Takımı formasını giymekten gurur duyuyorum. Zaten başka bir ülkeyi hiç düşünmedim" dedi.

Kendini Türk olarak görmüyorsa yapılacak birşey yok.Kararına saygı duymak lazım.Benim de anlamadığım neden hala bu denli gündemde tutulduğu.Çoğu kişi ile aynı fikirdeyim.Ha Ballack ha Mesut.Sadece adı Türk, kanı değil.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
06.Ekim.2010, 22:17
ailem Türkiye'den geldi ve ben Türk'üm" dedi.

bu kadar... :0: Hamit Altıntop :)

Flawless Victory
06.Ekim.2010, 22:33
İmzamı atıyorum altına.

fbdevil190737
06.Ekim.2010, 22:34
Helal olsun be Hamit !

Börk
06.Ekim.2010, 22:36
Hamit,nereye gitse aynı can haliyle,mücadelesini her şekilde sürdürebilecek nadir oyunculardan bence.Çok iyi niyetli ve çoğu futbol izleyicisinin görüşlerinin tercümanı olmuş.Teşekkürler Hamit.

garydelgadov
06.Ekim.2010, 23:25
Futbol bazen bir duygu meselesidir.Ama genellikle iştir.Futbolun duygu kısmında,milli duygu kısmı herkeste olmayabiliyor işte.Hamit Altıntop Türkiyeyi seçerken risk aldı.Çünkü kariyerinin gelişmeme riski vardı,ama o milli duygularını daha ön planda tuttu,"ben bu ülkenin vatandaşıysam ve futbolcuysam,bu ülkenin milli futbolcusu olmalıyım" dedi.Herkes böyle düşünemiyor işte.

Varonil
07.Ekim.2010, 16:57
Zaten herkes Mesut'un kararına saygı duyuyor.Fakat destekleyen de var,desteklemeyen de.Kendi fikrim,ben Mesut Özil'in kararını desteklemiyorum.Basında da haberi çıktığı zaman "Real Madrid'in Türk kökenli oyuncusu" diye anılması beni rahatsız ediyor.

Hamit'in bu açıklamasını Ntvspor'da canlı olarak izledim.Gerçekten gurur duydum.Yıllardır Almanya Ligindeki başarısıyla ve Milli Takıma verdiği katkıyla göğsümüzü kabartıyor,kendisiyle gurur duyuyoruz.

Estranged
07.Ekim.2010, 17:17
Berlin'de 8 Ekim Cuma günü Euro 2012 elemelerinde oynanacak Almanya-Türkiye maçından önce Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine açıklamada bulunan Hamit Altıntop

Zaytung haberi çıktı.. :p

sui generis
07.Ekim.2010, 18:39
ya artık mesut konusu kapanmalı ve türk basın mensupları artık ona türk milli takımı hakkında soru sormasınlar hamitiin dedigi gibi saygı duyuyoruz ama desteklemiyoruz kloseden ballacktan hic bi farkı yok gözümde

Suicider
07.Ekim.2010, 18:47
Zaytung haberi çıktı.. :p

olur mu olur :D :icon_lol:

bjk4ever
07.Ekim.2010, 19:10
Bu gurbetcilerin neler yasadigini bir gurbetci olarak ben cok iyi bilirim. Acikcasi Mesut'un cahil, Hamit'in akilli oldugunu dusunuyorum. Maalesef burada iyi bir futbolcuysan seni Hollandali, Alman, Isvicreli olarak gorurler, ama mesela hirsizsan sana Turk, Fasli, Surinam, Japon derler. Mesut'u iyi simartip yikayip yaglamis Alman'lar ve kendi ulkelerine kazandirmis, Hamit ise yememis bunlari. Kendi milli takimlarina alinip sonra kenara atilan bircok oyuncu da var. Kuranyi, U.Yildirim, Serdar Tasci, Aissati, Afellay, Castelen vs. Sonucta oyuncularin kendi tercihi, ama benim mantigima gore milli takimi seciminde asla kariyer planlamasini rolu olmamali, sen milli takima para kazanmak icin degil, ulkenin temsil etmek icin gidiyorsun....

attirson
07.Ekim.2010, 19:34
Bn mesuta bir sey demiorum bu kadar rahat ulke satılmaz !

Ilhan
07.Ekim.2010, 20:13
Bu gurbetcilerin neler yasadigini bir gurbetci olarak ben cok iyi bilirim. Acikcasi Mesut'un cahil, Hamit'in akilli oldugunu dusunuyorum. Maalesef burada iyi bir futbolcuysan seni Hollandali, Alman, Isvicreli olarak gorurler, ama mesela hirsizsan sana Turk, Fasli, Surinam, Japon derler. Mesut'u iyi simartip yikayip yaglamis Alman'lar ve kendi ulkelerine kazandirmis, Hamit ise yememis bunlari. Kendi milli takimlarina alinip sonra kenara atilan bircok oyuncu da var. Kuranyi, U.Yildirim, Serdar Tasci, Aissati, Afellay, Castelen vs. Sonucta oyuncularin kendi tercihi, ama benim mantigima gore milli takimi seciminde asla kariyer planlamasini rolu olmamali, sen milli takima para kazanmak icin degil, ulkenin temsil etmek icin gidiyorsun....

Katılmıyorum. Mesut'un tercihi tamamen doğrudur. Almanya'da büyümüş, orada yetişmiş, Almanya'nın imkanlarından faydalanmış, kısacası Almanya'yı seçmiştir. Mesut şimdi birkaç yıl önce Schalke'de kazandığının kim bilir kaç katını kazanıyor. Bunların hepsini Almanya milli takımında iyi oynayarak ulaşmıştır. Türkiye'yi seçmiş olsaydı kesinlikle Real Madrid'e gidemezdi. Daha az para kazanırdı. Daha kötü bir kariyeri olurdu. Almanlar Mesut'a sahip çıktılar. Hamit de Almanya'yı seçseydi bence asıl pozisyonu olmayan Bayern sol kanadı yerine Chelsea orta sahasının ortasında oynayabilirdi.

bjk4ever
07.Ekim.2010, 22:26
Katılmıyorum. Mesut'un tercihi tamamen doğrudur. Almanya'da büyümüş, orada yetişmiş, Almanya'nın imkanlarından faydalanmış, kısacası Almanya'yı seçmiştir. Mesut şimdi birkaç yıl önce Schalke'de kazandığının kim bilir kaç katını kazanıyor. Bunların hepsini Almanya milli takımında iyi oynayarak ulaşmıştır. Türkiye'yi seçmiş olsaydı kesinlikle Real Madrid'e gidemezdi. Daha az para kazanırdı. Daha kötü bir kariyeri olurdu. Almanlar Mesut'a sahip çıktılar. Hamit de Almanya'yı seçseydi bence asıl pozisyonu olmayan Bayern sol kanadı yerine Chelsea orta sahasının ortasında oynayabilirdi.

Sen milli takima kariyer planlayici bir unsur olarak mi bakiyorsun yoksa ulkeni ve kanini temsil ettigin bir yer olarak mi? Ayrica Almanya'yi secti de gitti noktasini sacma buluyorum. Mesela Rustu Alman milli takiminda mi oynayip Barca'ya gitti? Geremi nereden gitti Real'e, hangi kulup ve milli takimda oynuyordu? Balic hangi kulupten ve milli takimdan Real'e gitti? Lassana Diarra Fransa milli takiminda oynuyor muydu? Iyi oynayan oyuncu er gec fark edilir zaten, Werder'deki performansi iyiydi, Turk milli takiminda da gosterebilirdi, o performansi bir cok oyuncumuz zaten Euro 2008'de gosterdi, hatta M.Topal Valencia'ya transfer oldu (hemde Alman milli takiminda oynamadan!), Arda ve Semih gibi oyunculara da teklifler geldi.

Ilhan
08.Ekim.2010, 09:06
Sen milli takima kariyer planlayici bir unsur olarak mi bakiyorsun yoksa ulkeni ve kanini temsil ettigin bir yer olarak mi? Ayrica Almanya'yi secti de gitti noktasini sacma buluyorum. Mesela Rustu Alman milli takiminda mi oynayip Barca'ya gitti? Geremi nereden gitti Real'e, hangi kulup ve milli takimda oynuyordu? Balic hangi kulupten ve milli takimdan Real'e gitti? Lassana Diarra Fransa milli takiminda oynuyor muydu? Iyi oynayan oyuncu er gec fark edilir zaten, Werder'deki performansi iyiydi, Turk milli takiminda da gosterebilirdi, o performansi bir cok oyuncumuz zaten Euro 2008'de gosterdi, hatta M.Topal Valencia'ya transfer oldu (hemde Alman milli takiminda oynamadan!), Arda ve Semih gibi oyunculara da teklifler geldi.

Sen milli takima kariyer planlayici bir unsur olarak mi bakiyorsun yoksa ulkeni ve kanini temsil ettigin bir yer olarak mi?

- İnsan eğer bütün hayatını bir ülkenin topraklarında, o ülkenin nimetlerinden faydalanarak seçmişse, bunda abes bir yan yoktur. Mesut iyi düşündü, kendini daha rahat pazarlayabileceği bir milli takım ile oynadı. Arkasında Khedira ve Schweinsteiger, yanında Müller ve Podolski, önünde Klose gibi isimlerle oynadı. Ve kendini gösterdi. Ben futbolu bu kadar abartmıyorum. Biz dünya şampiyonu olsak da ülkemizin sorunları devam edecek, sadece eğlence açısından insanlara bir şeyler katan bir aktivite. O yüzden candır, kandır, bunlar önemli değil.

Mesela Rustu Alman milli takiminda mi oynayip Barca'ya gitti? Geremi nereden gitti Real'e, hangi kulup ve milli takimda oynuyordu? Balic hangi kulupten ve milli takimdan Real'e gitti? Lassana Diarra Fransa milli takiminda oynuyor muydu?

- Her kulüp yanlış transferler yapar. Rüştü Barcelona için yanlış bir transferdi. Geremi de Real için. Balic için de aynı şey geçerli. Toschack'ın eserleriydi bunlar, nitekim kariyerleri sanıldığı denli parlak gitmedi. Ancak Mesut şimdi ilk 11 oynuyor. Ve takımının en iyilerinden. Farkedilmeseydi, transfer edilmeseydi bu ortaya çıkmayacaktı. Werder iniş çıkışlar yaşayan, Bundesliga'nın istikrarsız takımlarından. Lassana Diarra yanlış hatırlamıyorsam Chelsea'den gitti Real'e. Ama yanlış da hatırlıyor olabilirim. Arada başka bir takımda oynamış olabilir. Ben eminim ki Arda atıyorum İtalyan milli takımında olsa çoktandır dünyanın en iyi takımlarından birinde oynuyor olurdu. Mesut kendi açısından reklamını iyi yaptı, kendini iyi gösterdi. Helal olsun. Kararını destekliyorum, bol para ve refah ile sürsün hayatını.

bjk4ever
08.Ekim.2010, 11:22
O ulkenin nimetlerinden faydalaniyorsa calisip kendi parasini kazaniyor, hukumetin sagladigi imkanlar karsisinda da catir catir vergisini oduyor zaten. Ayrica Mesut Ozil cok mu merakli Almanya'da olmaya, kendi mi secti yoksa Turk'leri oraya getiren ve calistiran Almanlarin getirdigi birinin hasbelkader oglu olarak mi dunyaya geldi ve o yuzden mi orada? Sizin icin hersey gulluk gulistanlik tabii, oradan sallamak kolay. Ama Avrupa'lilarin buradaki Turk'lere ozellikle son 3-4 yil nasil davrandigini, ne gozle baktigini, ne olaylar oldugunu biz biliriz, demek ki sende haberleri pek siki takip etmiyorsun bilgin olmadigina gore. Futbol senin dedigin kadar eglenceye yonelik olsaydi milli maclar zaten olmazdi, veya oyuncular milli maclardan para alirdi. Milli mucadele kanin icindir, ulken icindir, para icin degil.

Ayrica transferin yanlis veya dogru oldugunu tartismiyoruz. Sonucta bunlar da gitti o kuluplere ve onlar iyi bir milli takimda oynayarak gitmedi. Kendini gosterirsen eninde sonunda transfer olursun zaten, gerisi o takimdaki performansina kalmis. Rustu adam gibi oynasaydi Barca'da kalmaz miydi? Geremi R.Madrid'de iyi oynayip, oradan Chelsea'ye vs gitmedi mi? Arda'nin durumunun milli takimla alakasi falan yok, tamamen rahatliktan dolayi kaliyor bu oyuncular Turkiye'de. Biliyor ki transfer oldugu zaman cok ciddi para alamayacak (Di Maria 2 milyon euro aliyor) ve orada buradaki rahatligi ve sevgiyi bulamayacak, bu oyuncularda maalesef hedef yok. Tuncay nasil rest cekip gitti, ustelik giderken bedavaya gidip kulubune sirt donmedi mi? Arda GS'ye rest cekse ve hedeflerim var dese GS satmayacak mi? Ama 3 senedir gobegini ve gigisini eritip adam gibi vucut yapamamis (bkz Ronaldo) birinin bu sekilde hedeflere yonelmesini beklemek zaten hayalcilik (GS'liler de yanlis anlamasin bunu lutfen).

Ilhan
08.Ekim.2010, 11:44
Benim Norveç'te, İsviçre'de ve Almanya'da yaşayan akrabalarım var. Onların yanına vakit buldukça gidiyorum, onlar geliyor. Ekonomik açıdan bizden çok daha iyiler oradaki akrabalarım. Ve orada öğretmenlik yapan teyzem hiçbir tavırdan rahatsız değil, Almanların ona gayet dostça yaklaştıklarını söylüyor. Yine Almanya'da yaşayan amcama işçi bulma kurumu kendisi iş buluyor, işsiz kaldığında. Ben hor görülüyorum diyen bir akrabam yok açıkçası. Hatta amcamın oğlunun Alman kız arkadaşı var, gayet iyiler. Bence medyadır, politikadır, bunlara takılmamak gerekiyor. Zorluk çekenler elbette vardır ancak bunlar medyanın abarttığı kadar değil.

Açıkçası Mesut da, başka bir futbolcu da, eğer orada sıkıntı yaşıyorsa Türkiye'ye dönebilir. Dönmüyorlarsa orada futbolcuya verilen emeğin, eğitimin, sprocuya verilen saygının büyüklüğündendir. Eğer yanlış bilmiyorsam Almanya'daki lisanslı Türk futbolcu sayısı Türkiye'den fazlaydı. Yani adamlar bizden daha çok Türk futbolcu yetiştiriyorlar. Onlar insanlarına bizden daha çok sahip çıkıyor. Ve onların milli takımı daha güçlü olduğu için onların milli takımında iyi oynamak, Türk milli takımından iyi oynamaktan daha önemli.

Ben Arda'nın kesinlikle Mesut'tan daha yetenekli olduğunu düşünüyorum. Ancak biz Arda'ya sahip çıkamamışız, ona saygı duyamamışız.

nannar
08.Ekim.2010, 13:47
ilhan sen hayattamıydın yahu ? :D

mehmet scholl'den sonra mesut özil geldi... türkiye milli takımında ancak türk gibi hissedenler oynar, mehmet aurelio mesela artık kendisini bizden biri gibi hissettiği için milli takımda da oynuyor. aynı şekilde mesut da kendini alman gibi hissetmişse bunda bir sorun yok :)

BleedingMoon
08.Ekim.2010, 14:37
türkçe küfreden biri kendini nasıl alman hisseder? mesut belki almanca düşünebilir, ancak almanca hissedemez. bunun için en konsantre anında türkçe küfretti. basit bir konu gibi görünse de küfür deyip geçmemek lazım.

bjk4ever'a hak veriyorum. milli takım kariyer planlama yeri olmamalı. adı üstünde "milli" takım.

mesut da bir balotelli değil mesela. öyle düşünmek lazım. 2 yaşında alman bir anne babaya evlatlık verilmedi ki. balotelli'nin yaptığı da yüzde yüz doğru mu? o da ayrı konu.

bjk4ever
08.Ekim.2010, 15:17
türkçe küfreden biri kendini nasıl alman hisseder? mesut belki almanca düşünebilir, ancak almanca hissedemez. bunun için en konsantre anında türkçe küfretti. basit bir konu gibi görünse de küfür deyip geçmemek lazım.

bjk4ever'a hak veriyorum. milli takım kariyer planlama yeri olmamalı. adı üstünde "milli" takım.

mesut da bir balotelli değil mesela. öyle düşünmek lazım. 2 yaşında alman bir anne babaya evlatlık verilmedi ki. balotelli'nin yaptığı da yüzde yüz doğru mu? o da ayrı konu.

Kufur olayina ben de deginecektim, unutmustum. Mesut kendini gercekten Alman gibi hissediyorsa, yuregi orasi icin atiyorsa helal olsun derim, ben de desteklerim. Ama kariyer planlamasi veya kupa kazanmak icin secmisse sadece kotu bakabilirim. Acikcasi Alman marsini soyle(ye)meyen, kizdiginda Turkce kufur eden birinin bu yuzden sectigini zannetmem.

jarosik_61
08.Ekim.2010, 15:32
hamitin düşüncelerine katılılyorum bide şunu sormak istiyorum kendine alman milli takımı mesut gibi hamitinde çok üstüne düşsseydi hamit nereyi tercih ederdi diye merak ediyorum...

Volkan Şen
08.Ekim.2010, 15:47
Vatan haini ilan etmek lazım Mesutu !

Zekirdek
08.Ekim.2010, 19:26
Ettiği küfürle oynaması gerekeceği Milli Takımı'da bir tek biz belirleriz.

di canio
08.Ekim.2010, 21:05
Mesut'un Türk olup olmayacağına kimse karar veremez. Ben Mesut'un kararına saygı duyuyorum. İsterdim ki bizim adımıza oynasın. Ama onun tercihi Almanya oldu. Tıpkı Mehmet Scholl, Mustafa Doğan gibi. Hatta Murat Yakın, Hakan Yakın, Gökhan İnler, Eren Derdiyok, vb gibi. Onlara bu kadar yüklenilmeyip Mesut'un gündemde tutulmasını da kalitesine bağlıyorum. Pepsi sloganı gibi, hep daha fazlasını, daha iyisini istiyoruz. Ama elde edince yüzüne bakmıyoruz, örnek Nuri Şahin. Nuri Şahin, U17 dönemlerindeki potansiyeli ile adından çokca söz ettirdi. Mesut Özil'in o kadar ses getirdiğini hatırlamıyorum. Ben duymadım, benim eksikliğim olabilir. Önemli olan da o dönem değil zaten. Nuri Şahin'i Milli Takımımıza monte edebilseydik. Sürekli forma bulabilseydi. Mesut yerine Nuri Şahin gidecekti büyük bir takıma. Dortmund'da gerçekleştirdiği futbol kariyerinin üzerine milli takım cilasını bir türlü çekemedi maalesef. Düzenli olarak milli takımda oynasaydı da belki faydası olmayacaktı, Hamit gibi. Mesut bizi seçseydi Nuri'den farklı mı olacaktı? Ben sanmıyorum. Hamit gibi Bundesliga'da kalırdı. Belki Bayern alıp oynatmazdı onu da. Bence kendisi için en doğru seçimi yaptı Mesut. Bırakalım bu Türk'üm, Türk değilsin savlarını. Bu söylemlerin etkin olduğu dönem, özellikle sporda çok geride kaldı. Mustafa İzzet'in Türklük bilinci ne kadar iyiydi? Adamı milli takımda oynattık. Neredeyse kültürünü hiç bilmediği bir ülkenin, bilmediği milli marşını okumuyor diye eleştirdiler. Kendisini nereye ait hissediyorsa orada oynaması daha doğru Mesut'un. Bu Türklüğüne de gölge düşürmez ayrıca. Onun Türklükle ilgili düşünceleri de kimseyi ilgilendirmez.

Ahmet Göktaş
08.Ekim.2010, 21:31
Bu adam her yaz Zongukdak'a geldiği halde ben türk hissetmiyorum Almanım diyorsa kusura bakmayın da benim için Vatan hainidir.

MeMo
08.Ekim.2010, 22:06
Mesut seçmiş seçeceğini daha neyin davasını yapıyoruz ? Vatan haini olsa ne olur ?

King_91
08.Ekim.2010, 22:11
bu tartışma hep olacak sanırım .. bence vatan hainliğiyle alakası yok . adamın sıradan bir almandan tek farkı türkiyede tanıdıklarının olması .. ki bu da sıradan bi olay . kimseyi türk hissetmesi için zorlayamayız hissetmiyosa hissetmez . bu da onu klose'yle aynı derecede türk yapar birbirimizi yememize gerek yok bu kadar . adamın bile bu kadar düşündüğünü sanmıyorum bu konuda

EndoplazmiK RetikuluM
08.Ekim.2010, 22:17
Mesut seçmiş seçeceğini daha neyin davasını yapıyoruz ? Vatan haini olsa ne olur ?

+1

Adam seçmiş işte, bu saatten sonra yaptığınız eleştirileri görüp 'Ben Türk'üm' diyecek, nede çıkıp Türk Milli Takımı forması giyecek. Bu kadar uzatmanın alemi yok.

Vatan haini demeye de gerek yok. Adam orada doğup büyümüş, ekmeğini orada yemiş. Orada Müller kadar Türk. Her yaz Türkiye'ye gelse ne fark eder gelmese ne fark eder.

İnsanın memleketi doğduğu yermidir doyduğu yermidir diye bir soru vardır. Ne derseniz diyin Mesut için ikiside geçerli. Orada doğmuş, orada doymuş.

Bu saatten sonra hala vatan haini demenin anlamı yok. Adam kendi diyor 'Ben Alman'ım' diye. Alman olan, yada kendini Alman gibi hisseden Türk müdür ? Türk olmadan onu vatan haini ilan edebilirmiyiz ?

Geçin bunları arkadaşlar, çok büyütüyorsunuz olayı. Mesut Alman, sadece ismi Türk ve Alman Milli takımında oynuyor. Bu kadar basit.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
08.Ekim.2010, 22:23
+1

Adam seçmiş işte, bu saatten sonra yaptığınız eleştirileri görüp 'Ben Türk'üm' diyecek, nede çıkıp Türk Milli Takımı forması giyecek. Bu kadar uzatmanın alemi yok.

Vatan haini demeye de gerek yok. Adam orada doğup büyümüş, ekmeğini orada yemiş. Orada Müller kadar Türk. Her yaz Türkiye'ye gelse ne fark eder gelmese ne fark eder.

İnsanın memleketi doğduğu yermidir doyduğu yermidir diye bir soru vardır. Ne derseniz diyin Mesut için ikiside geçerli. Orada doğmuş, orada doymuş.

Bu saatten sonra hala vatan haini demenin anlamı yok. Adam kendi diyor 'Ben Alman'ım' diye. Alman olan, yada kendini Alman gibi hisseden Türk müdür ? Türk olmadan onu vatan haini ilan edebilirmiyiz ?

Geçin bunları arkadaşlar, çok büyütüyorsunuz olayı. Mesut Alman, sadece ismi Türk ve Alman Milli takımında oynuyor. Bu kadar basit.
Bu sözlerin üzerine daha da fazla bişey denmez heralde. Artık Mesut konusunu kapatalım bence de...

TR.CaPTaiN
09.Ekim.2010, 11:58
Mesut'u kaçırdık diye üzülmeye gerek yok. Bir oyuncu eğer 2 ülke arasında kararsız kalmışsa ve biz bu oyuncuyla ilgilenmedikten sonra adam diğer ülkeyi seçip(Almanya,İsviçre,Avusturya vs.) çok önemli bir oyuncu haline gelmişse; keşke zamanında formamızı giydirseymişiz diyerek üzülebiliriz. Ancak Mesut'un durumu çok farklı. Mesut hiç 2 forma arasında kalmadı, başından beri onun aklı Almanya'daydı ve Türk milli takım formasını hiç düşünmedi. Zaten kendisi de defalarca söyledi bunları.

http://www.yukleresim.com/images/36196325013384362603.jpg (http://www.yukleresim.com/)

Türkiye Milli Takımı yerine Almanya'yı tercih etme nedeni tartışılan Mesut Özil'le ilgili çok önemli bir belge ortaya çıktı.

Belge, Mesut Özil'in milli takım tercihi konusunda Türk yetkililere yöneltilen suçlamalara da son noktayı koyar nitelikte.

Almanya-Türkiye Euro 2012 Elemeleri grup maçı öncesi Alman basını önemli bir belge yayınladı. Alman Bild Gazetesi'nde yer alan bir haberde, Mesut Özil'in Türkiye Futbol Federasyonu'na kendi imzası ile gönderdiği ve Türkiye'nin teklifini açık bir şekilde reddettiği bir de belgeye yer verildi. Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil, 7 satırlık yazısında kendisine A Milli Takım'da oynaması için davet gönderen federasyon yetkililerine açık bir şekilde ret cevabını iletiyor.

İşte Mesut'un Türk Milli Takımı'nı reddettiği belgenin hikayesi:

"Ay-yıldızlı ekibin 15 Kasım 2006'da İtalya'yla Bergamo'da yaptığı ve 1-1 berabere kaldığı özel maçın kadrosuna dönemin teknik direktörü Fatih Terim tarafından o zaman 18 yaşında olan Mesut Özil de davet edilir. Ancak 2 Kasım 2006'da Türkiye Futbol Federasyonu'na 7 satırlık İngilizce bir yazı gönderen Mesut Özil, Ay-yıldızlı ekipte forma giymek istemediğini kesin bir dille ifade eder ve bundan sonra kendisine herhangi bir davet gönderilmemesini ister." Yazdığı satırların altına imzasını atan ve daha o dönemde Almanya Milli Takımı'nı tercih edeceğini açıkça belli eden Mesut, geçtiğimiz gün de yaptığı bir açıklamada kendi vatanı olarak Almanya'yı gördüğünü ve başka bir ülkenin formasını giymeyi aklından bile geçirmediğini söylemişti.

Ilhan
09.Ekim.2010, 15:00
Benim dün sahada gördüğüm Mesut'u izledikten sonra tek temennim, Almanların oyuncu yetiştirme sistemi hakkında biraz bilgi edinip kendimize uygulamak oldu. Muazzam bir futbolcu.

E.Cartman
09.Ekim.2010, 15:07
"Doğduğun yer değil doyduğun yer memleketindir." demiş atalarımız. Mesut'un hem doğduğu hem doyduğu yer Almanya der kendim için konuyu kapatırım.

Kage
09.Ekim.2010, 15:18
Mesut bizde olsa ne fark ederdi milli takım antranörlerinden biri ile yada t.d ile kavga ederse ömür boyu alınmazdı zaten böyle bi durumda var.