Log in

View Full Version : Mehmet Ekici Türk Milli Takımını Seçti

BaGa TaRKaN
14.Ekim.2010, 04:04
Nurnberg'de forma giyen gurbetçi futbolcu Mehmet Ekici Hiddink'in kendisini arayıp milli takıma davet ettiğini söyledi.

http://media1.ntvspor.net//C/I/71/ekici600_JEWHD.jpg

Bundesliga kulübü 1. FC Nürnberg’de top koşturan Mehmet Ekici, A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink tarafından arandığını ve A Milli Takım’da oynamak için davet edildiğini açıkladı. SPOX.com’a özel röportaj veren orta saha oyuncusu, kararını henüz vermediğini açıkladı. Bayern Münih’den, Nürnberg’e kiralık olarak transfer olan genç oyuncu şu an Almanya Ümit Milli Takımı’nda forma giyiyor.
Mehmet Ekici Türkiye’den gelen teklif konusunda "Guus Hiddink bizzat beni telefonla aradı. A Milli Takım için beni istediğini söyledi. Şu an için çok fazla birşey anlatmak istemiyorum, çünkü nasıl bir karar vereceğimi de henüz bilmiyorum." açıklamasını yaparken Almanya veya Türkiye kararı hakkında ise Kolay bir karar değil. Bekleyip göreceğim ama kararımı da henüz vermedim. Almanya Federasyonundan bir teklif gelirse, düşünmek zorundayım." şeklinde konuştu.
Nürnberg’e transferine de değinen Ekici "Louis van Gaal’e kiralanma konusunda fikir danıştım. Beni takımda tutmak istedi ama gelişmem için, Bundesliga’da oynamak benim için önemli. Tecrübe kazanıp tekrar Bayern Münih’e döneceğim." dedi.

NTVSPOR

King_91
14.Ekim.2010, 15:29
şu çok mu zor arkadaş . yapın işte bunu çağırın 1 maç oynasın bizde kalsın bizde oynayacak seviyede olursa oynar . olmazsa zaten almanyada da oynayamaz .. yeter ki biz çağıralım bu saatten sonra artık gelmezse onun sorunu ..

sakary Ali
14.Ekim.2010, 18:37
Mehmet Ekici gelmeli..Hiddink'in bir açıklamasında zaten Azerbaycan maçından sonra genç oyunculara yönelip sistem oluşturmaya çalışacağız demişti.Bu haber güzel oldu.

Addolorato
14.Ekim.2010, 18:48
Mehmet Ekici gelmeli..Hiddink'in bir açıklamasında zaten Azerbaycan maçından sonra genç oyunculara yönelip sistem oluşturmaya çalışacağız demişti.Bu haber güzel oldu.

Heralde Euro 2012'ye gidemeyeceğimizi anladı kendisi. Yoksa bu ani mentalite değişiminin nedeni başka ne olabilir..

Fearless Coward
14.Ekim.2010, 18:53
Boşuna umut etmeyin Mehmet'i de kaptırırız.Ama ben Mehmet'i sanki Türkiye Formasıyla görmüştüm yahu çağırılmamışmıydı bu milli takıma?

Sekopej
14.Ekim.2010, 19:16
A Milli Takım'da resmi maçta oynamadıktan sonra, istediği ülkeyi seçebilir. Yani Kasım ayında Hollanda ile oynanacak özel maçta oynamaları da bir şeyi değiştirmeyecek bu genç oyuncuların, 2011'de resmi maçlarda da oynamaları gerekiyor. Son 2 maçı kazanmış olsak da zaten Hollanda maçında yine bazı genç oyuncular çağrılacaktı.

King_91
14.Ekim.2010, 20:13
A Milli Takım'da resmi maçta oynamadıktan sonra, istediği ülkeyi seçebilir. Yani Kasım ayında Hollanda ile oynanacak özel maçta oynamaları da bir şeyi değiştirmeyecek bu genç oyuncuların, 2011'de resmi maçlarda da oynamaları gerekiyor. Son 2 maçı kazanmış olsak da zaten Hollanda maçında yine bazı genç oyuncular çağrılacaktı.

Bence yanlış biliyosun . Nuri de ilk milli formayla maçına bi hazırlık maçında , Almanya'ya karşı çıkmıştı hatta . Artık bizde muhabbetlerini hatırlıyor gibiyim . tabi ben yanlış biliyor da olabilirim :zuhaha

SAİT71
14.Ekim.2010, 20:16
Ama yeni bi kural çıkmıştı sanırsam. Serkan abinin söylediği gibiydi.

Sekopej
14.Ekim.2010, 20:39
Hazırlık maçlarında ya da alt takımlarda oynaması önemli değil, son dönemde kuralde bir değişiklik daha yapıldı diye biliyorum, önceden oyuncu 21 yaşını doldurmadan tercihini yapması gerekiyordu ve bu tercihini değiştiremiyordu. Şimdi yaş sınırlaması kalktı, eğer oyuncu çifte vatandaşlık sahibiyse ve yaşı 21'i geçmişse bile, resmi maçta diğer ülke adına oynamadıysa, istediğini seçme hakkı var.

Resmi maçlarda oynatmak kesim çözüm.

King_91
14.Ekim.2010, 21:03
Hazırlık maçlarında ya da alt takımlarda oynaması önemli değil, son dönemde kuralde bir değişiklik daha yapıldı diye biliyorum, önceden oyuncu 21 yaşını doldurmadan tercihini yapması gerekiyordu ve bu tercihini değiştiremiyordu. Şimdi yaş sınırlaması kalktı, eğer oyuncu çifte vatandaşlık sahibiyse ve yaşı 21'i geçmişse bile, resmi maçta diğer ülke adına oynamadıysa, istediğini seçme hakkı var.

O zaman kesin kaçırırız bu adamı da elimizden :D

sakary Ali
14.Ekim.2010, 21:25
Heralde Euro 2012'ye gidemeyeceğimizi anladı kendisi. Yoksa bu ani mentalite değişiminin nedeni başka ne olabilir..
Daha maçlar başlamadan önce demişti.Almanya ve Azerbaycan maçlarını elimizdeki kadro ile atlatıp ondan sonraki uzun dönemde takıma yeni oyuncularkatacağız demişti.

sakary Ali
14.Ekim.2010, 22:09
Ama bu açıklamayı yapmış ise Milli Takımı seçebilir gibime geliyor.

Fearless Coward
14.Ekim.2010, 22:11
Hamit,Nuri ve Halil'e danışırsa seçer bizi rahat bir şekilde.

TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Ekim.2010, 01:31

Yas sinirlamasi tam olarak kalkmadi aslinda. Daha onceden 21 olan sinir 23'e cekildi. Bu durumda 23 yasina kadar tercih ettigi milli takim gelecekteki secimi icin bisey ifade etmiyor.

Ancak yine de hazirlik maci da olsa milli takima daveti kabul ederse EKICI, sonrasinda bizle kalacagini gostermis olacaktir.

Bordo61Mavi
15.Ekim.2010, 04:02
Benide cagirsinlar, Ingiltere - Turkiye arasi secim :D:D

Babam beni evlatliktan reddeder :D

World Hollow o1
15.Ekim.2010, 11:37
şu çok mu zor arkadaş . yapın işte bunu çağırın 1 maç oynasın bizde kalsın bizde oynayacak seviyede olursa oynar . olmazsa zaten almanyada da oynayamaz .. yeter ki biz çağıralım bu saatten sonra artık gelmezse onun sorunu ..

Amaç bu oyuncuları kazanmak mı?
yoksa bizde oynamazlarsa başka ülkedede mi oynamasınlar. ? :)

King_91
15.Ekim.2010, 13:38
Amaç bu oyuncuları kazanmak mı?
yoksa bizde oynamazlarsa başka ülkedede mi oynamasınlar. ? :)

bizde oynamış olunca bu futbolcuyu kazanmış oluyoruz zaten . milli takım futbolcu geliştirme yeri değil ki . iyi olan aynı milletten futbolcuların toplanıp ülkesini temsil ettiği bir yer . iyiyse oynar değilse oynamaz . bi de bizim problemler genelde almanya ile olduğu için bizde oynayamıyosa almanya'da hiç oynayamaz :D ama dediğin gibi yapanlar var mesela uğur yıldırım hollanda'da 1 kez oynadı bir daha yok . kaldı ki en iyi döneminde bile orda oynayacak kapasitede değildi .

anilton
29.Ekim.2010, 15:13
Mehmet Ekici'ye Milli Takım yolu açıldı

Profesyonel futbol yaşantısını Almanya'nın Nürnberg kulübünde sürdüren Mehmet Ekici, milli takımdaki tercihini Türkiye'den yana kullandı.

Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in bir süredir yakından izlediği genç orta saha oyuncusu için Türkiye Futbol Federasyonu, Alman Futbol Federasyonu ile gerekli görüşmeleri yaparak olumlu sonuç alınmasını sağladı. Mehmet Ekici'nin tercihi bugün FIFA'ya da bildirildi.

1990'da Münih'te dünyaya gelen ve futbola Unteraching Kulübü'nde başladıktan sonra Bayern Münih altyapısına geçen Ekici, bu sezonun başında kulübü tarafından Nürnberg'e kiralanmıştı. Nürnberg'in bu yıl oynadığı 8 Bundesliga maçında forma şansı bulan Mehmet Ekici, bir de gol kaydetti. Ekici, 2007'den bu yana Alman U17, U19 ve U21 milli takımlarında forma giydi.

deniz.91
29.Ekim.2010, 15:15
güzel bir haber

sakary Ali
29.Ekim.2010, 15:16
İşte güzel bir haber.

Night_Mare17
29.Ekim.2010, 16:04
Hiddink bari toplasın bunları sonra gitsin :)

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
29.Ekim.2010, 16:10
Ömer Toprak'tan sonra bu da güzel bir haber oldu :)

King_91
29.Ekim.2010, 16:32
Akıllanmış olmamız sevindirici ..

deniz.91
29.Ekim.2010, 16:53
Nürnbegdeki ilkayı ve hamburgdaki tunayıda milli takıma alabilirsek çok iyi bir iş yapmış olurz

goosfraba
29.Ekim.2010, 16:53
hiddink oğuzhan özyakup için ingiltere'ye gitmiş.

E.Cartman
29.Ekim.2010, 16:54
güzel bir haber oldu bu, 2-3 sezondur FM'de hatrı sayılır bi ortasaha oyuncusu olduğuna göre iş vardır bu adamda zaten :zuhaha

di canio
29.Ekim.2010, 18:44
hiddink oğuzhan özyakup için ingiltere'ye gitmiş.

Oğuzhan Özyakup'un yanısıra; Chelsea'den Gökhan Töre, Reading'den Jem Paul Karacan ve Portsmouth'tan Nadir Çiftçi'nin de antrenman ve maçlarını izleyecekmiş.

BleedingMoon
29.Ekim.2010, 18:52
artık 30'a merdiven dayamış ve 30'unu geçmiş oyuncuları takımdan kesmenin zamanı geldi. takımın en yaşlıları arda ve gökhan gönül olmalı.

KanaKe
29.Ekim.2010, 19:04
Bu adam A milli takimda oynayacak kapasiteye sahipmi? en fazla ümit millide oynar.

King_91
29.Ekim.2010, 22:16
Bu adam A milli takimda oynayacak kapasiteye sahipmi? en fazla ümit millide oynar.

90 doğumlu daha .. kaldı ki avrupa'da futbolu öğrenmiş biri olarak mental olarak bizimkilerin çoğundan üsttedir . teknik kapasiteyi bilmem hiç izlemedim ama gelişebilir türkiye'de bi takıma gelmezse ..

izmer96
31.Ekim.2010, 22:15
Az once lig tv de aciklandi , milli takimi secmis Mehmet

partizanlion
01.Kasım.2010, 15:13
oğuzhan hollanda adına oynuyordu onu da kaparsak güzel olur, gökhan töre, jem zaten türkiye için oynuyorlardı..

TR.CaPTaiN
01.Kasım.2010, 15:35
Neden Türkiye'yi seçti?

Bundesliga takımlarından Nürnberg'de oynayan Mehmet Ekici, Türk Milli Futbol Takımı için karar vermesinin kendisi için zor olduğunu söyledi.

Mehmet, Kicker dergisine verdiği röportajda, ''Türkiye'den yana karar vermenizin sebebi nedir?'' şeklindeki bir soruya karşılık, ''Herşeyi düşündükten sonra kalbimin sesini dinledim. Çok zor bir karardı'' dedi.

Türkiye'nin kendisine büyük ilgi gösterdiğini, teknik direktör Guus Hiddink'in kendisini çok kez aradığını ve teknik kadronun da kendisi ile görüşmek için Almanya'ya geldiğini anlatan Mehmet, ''Hiddink size nasıl bir perspektif sundu?'' sorusuna ''Sonuçta önemli olan performanstır. Bu, Alman milli takımında olduğu gibi Türk milli takımında da farklı değil'' cevabını verdi.

Bundesliga'da oynayan Türk milli futbolcular Nuri Şahin ve Hamit Altıntop'tan tavsiye almadığını belirten Mehmet, kararı kendisinin verdiğini, anne ve babasının kendisini desteklediğini, ancak etkilemeye çalışmadığını kaydetti.

Büyük bir olasılıkla Türkiye'nin bu ay Hollanda ile yapacağı maçta ilk kez Türk Milli Futbol Takımında yer alacağını ifade eden Mehmet, lisansını zamanında alması durumunda bu maçta forma giyebileceğini söyledi.

Alman Futbol Federasyonu'nun (DFB), kendisinin verdiği bu karara saygı duyduğunu ve kariyerinde başarılar dilediğini ifade eden Mehmet, kendisini uzun yıllardan bu yana desteklediği için DFB'ye teşekkür etti.

Mehmet, Türk Milli Takımı'nı seçebilecek durumda olan takım arkadaşı İlkay Gündoğan'ın da kendisine şans dilediğini belirtti.

Ligde 2 hafta sonra Bayern Münih'e karşı oynayacaklarının hatırlatılması üzerine de Mehmet, bunun özel bir durum olduğunu, bu maçta iyi oynayıp kendisini göstermek istediğini, Bayern Münih'li yetkililerin kendisini yoğun bir şekilde izlediğini ve gelişmesini takip ettiklerini bildiğini sözlerine ekledi.

Nürnberg'in bu sezon Bayern Münih'ten kiraladığı Mehmet'in, Bayern Münih ile 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Nürnberg'in hafta sonunda deplasmanda Werder Bremen'i 3-2 yendiği maçta Mehmet 1, İlkay da 2 gol atmıştı.

Ligtv

ForsakeN
01.Kasım.2010, 18:02
"Kolay bir karardı" demesi beni daha çok mutlu ederdi ama sonuçta Tükiye'yi seçmesi güzel bir olay.Umarım yararlı olur ve diğer çift pasaportlu oyunculara emsal teşkil eder.

barahir
01.Kasım.2010, 18:11
Ama o kararın da kolay olmadığını hepimiz biliyoruz :)

K1nq35
01.Kasım.2010, 18:58
Evet o karar hiç kolay değil bi yanda yetiştiği memleket bi yanda atalarının memleketi olan ülke eğer almanyada doğmasaydı belkide futbolcu olamıyacaktı ama almanyada doğduğu için futbolcu oldu bence bunu göz önünde bulundurduğunda zor bir karar olduğunu söylemiştir :)

SAİT71
02.Kasım.2010, 11:16
Bugün ki gazetede Topraktepe'nin henüz karar vermediği ve Kicker'deki Türk milli takımını seçtiği haberini yalanladığı yazılmış acaba doğru mu?

barahir
02.Kasım.2010, 14:46
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=202&ftxtID=11147

Öyle bişey olduğunu sanmıyorum.. bkz. TFF resmi sitesinde yazıyor..

KanaKe
02.Kasım.2010, 15:30
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=202&ftxtID=11147 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tff.org%2Fdefa ult.aspx%3FpageID%3D202%26ftxtID%3D11147)

Öyle bişey olduğunu sanmıyorum.. bkz. TFF resmi sitesinde yazıyor..
Mehmet Ekici'yi demiyor Topraktepe'yi diyor.

barahir
02.Kasım.2010, 16:19
O kim ya:) o da yeni mi türedi?

Night_Mare17
02.Kasım.2010, 16:22
Ömer Toprak diyor olabilir.

SAİT71
02.Kasım.2010, 17:13
EVet Ömer Toprak tı. Defans oyuncusu varya.