Log in

View Full Version : Beşiktaş - Porto [ Avrupa Ligi L Grubu 3. Maç ]

TR.CaPTaiN
20.Ekim.2010, 11:19
http://i54.tinypic.com/1fbort.jpg

vego
20.Ekim.2010, 17:00
İşimiz zor çıkacak 11'i merak ediyorum.

vego
20.Ekim.2010, 20:37
"Öyle çok sıkıntımız var ki..."

20 Ekim 2010 18:47 | NTV Spor ve Ajanslar
Beşiktaş teknik direktörü Bernd Schuster Porto maçı öncesi takımın son durumunu değerlendirdi. Alman teknik adam, sakatlıklardan dert yanarken "Ne olursa olsun bildiğiniz Beşiktaş sahada olacak" dedi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/73/schuster600_2YHL0.jpg
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları Porto maçını kazanarak grupta liderliğe yükselmek istediklerini söyledi. Schuster, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, yarınki karşılaşmanın liderlik maçı olacağını ifade ederek, "Bu maç için çok hevesliyiz. Sakatlıklar var ama bu futbol ve olur. Yarın sahaya çıkacak tüm takım bütün gücüyle varını yoğunu ortaya koyacaktır" dedi.
Schuster: Porto karşısında 1 puan da iyi olur

Bir basın mensubunun "Porto maçı sizin şimdiye kadar oynadığınız en önemli maç mı olacak?" sorusu üzerine, "Onu zaten ben ilk günde söylemiştim. Benim kelimelerimi çalma" diye espri yapan Schuster, "Kuralar çekildiğinde söylemiştim. Grubun favorisi Porto, (Biz ikincilik için mücadele edeceğiz) demiştim. Ama şu an 6 puanımız var ve yarın liderlik için sahaya çıkacağız. Porto çok güçlü bir ekip, yarın seyircimiz önünde 3 puan neden olmasın?" yanıtını verdi.
"BEŞİKTAŞ HER ZAMANKİ BEŞİKTAŞ OLACAK"
Porto maçıyla ilgili olarak, "Yarınki Beşiktaş her zamanki Beşiktaş olacak ama rakibimiz her zamanki rakiplerimizden olmayacak" yorumunda bulunan Schuster, "Yarın karşımızda son maçımızdaki gibi sadece futbol oynatmayan bir takım olmayacak. Yarın çok güzel bir maç olacak. Futbol adına güzel şeyler sahaya yansıyacak" diye konuştu.
"TARAFTAR FUTBOL OYNAMAK İSTEDİĞİMİZİ GÖRÜYOR"
Alman teknik adam, alınan kötü sonuçlara rağmen taraftarların destek vermesiyle ilgili bir soruya, şöyle yanıt verdi:
"En iyi taraftara sahip olduğumuz ortaya çıkıyor. Çünkü taraftarımız iyi futbol oynamak istediğimizi görüyor. Ufak hatalarla kalemizde goller görüyoruz. Trabzonspor ve Manisaspor maçlarında böyle oldu. Bu takım maçları kazanmak istiyor ve hep domine ediyor. Rakiplerimizi de Quaresma, Guti, Aurelio gibi as oyuncuları olmadığı zaman görmek isterim. Bu futbol, sakatlıklar devamlı olacaktır. Biz bu kazanma isteği ve mücadeleyi göstermeye devam ettiğimizde daha da iyi yerlere geleceğiz."
SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK MI?
Schuster, Porto karşısında sistemde bir değişiklik yapıp yapmayacakları sorusu üzerine de "Sistem değişikliği şöyle olur; 3 gündür hazırlanıyorum belki yarın ben oynarım" diye espri yaptıktan sonra şunları söyledi:
"Eğer 10 sene önce olsaydı başarılı olabilirdim. Sakatlıklar canımızı yakıyor. Tabata oynayabilecek ama cezası nedeniyle Kayseri'de olamayacak. Sakatlıklar bizi engelliyor, ancak yarın sahaya çıkacak takımın elinden geleni vereceğine eminim. Yarınki maçta sadece 1 değişiklik düşünüyorum. Onun dışında sistem farklı olamayacak."
"KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ AMA BERABERLİK DE ÖNEMLİ"
Sakatlıklar nedeniyle bu kadar sıkıntı yaşadıkları bir dönemde Porto ile liderlik için oynadıklarını ifade eden Schuster, "Bu kadar sıkıntı içindeyken beraberliğin de önemli olduğunu düşünüyorum. Ama yarın sahaya yine de kazanmak için çıkacağız" dedi.
QUARESMA'YA SORDU MU?
Porto ile ilgili Portekizli futbolcuları Quaresma'dan bilgi alıp almadığı sorusuna Schuster, "Quaresma'ya sormaya gerek yok. Şu anki kadroda onunla birlikte oynayan futbolcu yok. Porto'yu çok iyi tanıyoruz. Futbolcu fabrikası. İyi bazı futbolcularını sattılar ama devamlı alttan gelen futbolcuları var. Porto, sistem olarak çok oturmuş bir takım ve hep iyi futbolculara sahip" yanıtını verdi.
ALİ KÜÇİK'İ KADROYA ALACAK
Yusuf, Fink ve Onur'un UEFA'ya bildirilen listede olmadıklarının, ayrıca sakat futbolcuların da çok olduğunun hatırlatılıp yarın A2 takımından kadroya futbolcu alıp almayacağının sorulması üzerine Schuster, "Hayatımda ilk kez her şey bu kadar üst üste geliyor. Ağustos ayında listeyi yapmıştık. A2 takımında bazı futbolcular milli takımlarda. Ali Küçik'i almayı düşünüyorum. Şu an o kadar sıkıntı var ki belki biz hazırlanıp sahaya çıkacağız. Her şey üst üste geldi artık bunun çözümünü bulacağız" ifadelerini kullandı.

footballer33
21.Ekim.2010, 00:40
Cenk
Hilbert Zapo Toraman Üzülmez
Ernst Necip
Tabata
Holosko(Nihat) İsmail
Bobo

Böyle bir kadro çıkarsa puan da çıkar diye tahmin ediyorum. Kalede Hakan, forvette Nobre olmasın yeter. Holosko(Nihat) düşüncem de başka seçenek olmadığı için. :) Başarılar Karakartal.

RasAnt
21.Ekim.2010, 19:28
Üst olsun :) ben gollü bir mücadele bekliyorum

besiktas1903
21.Ekim.2010, 19:54
İLK 11'LER BELLİ OLDU

Fi-Yapı İnönü Stadı'nda TSI 20:00'de başlayacak mücadeleyi İspanya Futbol Federasyonu'ndan Carlos Clos Gomez yönetecek.

Gomez'in yardımcılıklarını Juan Jose Gallego Galindo ve Luis Fernando Marco Martinez yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Javier Estrada Fernandez ve José Luis Paradas Romero'nun yapacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Ignacio Iglesias Villanueva olacak.

BEŞİKTAŞ

Hakan
Hilbert
İbrahim Toraman
Zapotocny
İbrahim Üzülmez
Ernst
Necip
Tabata
Nihat
Nobre
Bobo

PORTO

Helton
Maicon
Sapunaru
Alvaro Pereira
Rolando
Belluschi
Fernando
Moutinho
C.Rodriguez
Hulk
Falcao

Suicider
21.Ekim.2010, 20:20
Temsilcimize başarılar.Önemli eksikliklerimiz olsada kazanabileceğimizi düşünüyorum olmadı 1 puan da iyidir..

KaRaBükLü KraL
21.Ekim.2010, 20:21
Başarılar BJK.Yeneceğini düşünüyorum bakalım

SAİT71
21.Ekim.2010, 20:29
3 sonuca açık bir maç. Porto Bjk gibi bir deplasmandan 1 puan koparmaya çalışacak. Bjk ise evinde kazanmak isteyecek. Beraberlik maçı gibi duruyor. Kazanan olursada tek farkla kazanır. Bence kısır bir maç olacak. İddaa oynasam alt yazardım..yada H 0 girerdim..

nerazzuri
21.Ekim.2010, 20:33
bobo sol açık sanırım.

nihat değil de holosko olsa iyi olmaz mıydı? nihat'ın artık ahı gitmiş vahı kalmış.

ayrıca artık ben hakan'a değil de cenk'e sabır gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.

bu gece beşiktaş'lıyız, kazanırız.

nerazzuri
21.Ekim.2010, 21:28
maicon kırmızı kart porto 10 kişi.

0-1 porto önde.

RaSenGan
21.Ekim.2010, 21:29
İlk yarı bitti Porto 1-0 önde.42'de kırmızı kart gördüler.Attıkları bir gol alakası yokken ofsayt diye verilmedi.İkinci yarı Beşiktaş toparlanırsa maçı alabilir.Ama Helton'ı geçmek kolay olmayacaktır.

besiktas1903
21.Ekim.2010, 21:29
Guzel oynadik gol kornerden geldi Hakan bosa cikti. Porto 10 kisi kaldi haydi bastir kartalim.

hsyn0618
21.Ekim.2010, 21:31
bu kadar da olmazki ya :D hakem maçı iğrenç ötesi yönetiyor..

LeqenDary
21.Ekim.2010, 21:33
Bu saatten sonra bu maçı Porto alamaz .Ya berabere biter ya Beşiktaş alır .

I3esiktas
21.Ekim.2010, 21:34
Çok güzel oynuyoruz. 3-4 Net pozisyon kaçırdık. İkinci yarının başında golü bulursak yeneriz maçı. Ayrıca gol ofsayt diye degil faul yüzünden verilmedi.

besiktas1903
21.Ekim.2010, 21:44
Simdi bu oyunun üstüne birde Q7 ve Guti olacakti

sananes
21.Ekim.2010, 21:53
digitürk kablolu tvye oranla daha geriden geliyo bana bunu anlatmış maç olmuştur şu ana kadar:) bjk iyi geliyo kontralara dikkat adamlar hızlı

EndoplazmiK RetikuluM
21.Ekim.2010, 21:58
Hulk attı 2-0...

Çok basit bir gol, 2 savunmacının arasından geçiyor top.

Suicider
21.Ekim.2010, 21:58
aferin zapo

barahir
21.Ekim.2010, 22:00
Yıllardır aynı çimde futbol oynayan bi insan nasıl kestiremez o topun öyle sekeceğini.. Hatırlayın Volkan asist güiza gol vartı aşırtmadan kadıköyde.. O golün aynısı nerdeyse ve yine zapo baş rolde...

Ahmet Göktaş
21.Ekim.2010, 22:05
Yıllardır aynı çimde futbol oynayan bi insan nasıl kestiremez o topun öyle sekeceğini.. Hatırlayın Volkan asist güiza gol vartı aşırtmadan kadıköyde.. O golün aynısı nerdeyse ve yine zapo baş rolde...

...............

sentugo
21.Ekim.2010, 22:16
bi daha gol oldu

beşiktaş taraftarı portoyu alkışlıyor

EndoplazmiK RetikuluM
Hulk attı, 3-0.

BJK taraftarları alkışlıyor Porto'yu.

RaSenGan
3 oldu dk 77 adamlar 10 kişi daha rahat daha iyi oynuyor.Maç bitti sayılır artık.

Suicider
21.Ekim.2010, 22:19
Sorun bjk da değil Hulk u hiç bir takım tutamıyor zaten helede geriye düşüp ileriye çıkıyosan yapacak birşey yok..

Ahmet Göktaş
Helal olsun adamlara. Yazıklar olsun Hakana.

besiktas1903
bu kadari da pes ayni golleri yemeye devam ediyoruz..

RaSenGan
21.Ekim.2010, 22:20
Helal olsun adamlara. Yazıklar olsun Hakana.

Hakan'ın ne suçu vardı ki son iki golde ?

sentugo
21.Ekim.2010, 22:31
bobo gol attı

besiktas1903
21.Ekim.2010, 22:34
Hakan o ilk golde hata yapmasaydi mac degisik bite bilirdi

Ahmet Göktaş
21.Ekim.2010, 22:36
Hakan'ın ne suçu vardı ki son iki golde ?

Hakana ilk gol için kızıyorum. Bunu her maç yapıyor artık. Takım tam oyuna ısındıgı anlarda , bütün takımın hatta bütün insanların umudunu bitiriyor. Hepte aynı hata yüzünden. Ve bu hatayı da düzeltme gayretinde olmadıgı için yazıklar olsun diyorum.

Fearless Coward
21.Ekim.2010, 22:36
Hakan'ın suçu olsun olmasın o adam BJK'ye yakışmıyor kalede.Cenk daha iyi olur kalede.Hulk'u zaten durdurabilene aşk olsun.BJK bu gruptan çıkacaktır yine de.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
21.Ekim.2010, 22:38
Bu maçtan önce açık söyleyeyim hiç umutlu değildim,kaybedeceğimizi düşünüyordum,Kaybettik. Ama helal olsun takımıma,gerçekten çok iyi mücadele ettik,70 dk boyunca harika oynadık ama Hulk klasını gösterdi.
*Mümkünse artık Hakan olmasın kalede..!

izmer96
21.Ekim.2010, 23:14
10 kisi takimdan 2 gol yiyorsan , ne kadar iyi oynasanda o maci kazanma sansin yok zaten

bjk4ever
21.Ekim.2010, 23:23
FB maci sonrasi burda bir arkadasla (sanirim I3esiktas) H.Arikan konusunda oldukca hararetli tartisimistik, kendisi de cok iddialiydi. Uzerinden Manisa ve Porto maclari gecti, 6 puan ucup gitti. Delikanli gibi cikip korusun Hakan'i yine bakalim. Taraftari, kulubu gectim, sahadaki diger oyuncularin emegine yazik, resmen diger 10 oyuncunun emegini, alin terini caliyor Hakan Arikan.

ozaniel
21.Ekim.2010, 23:39
Çok güzel bir oyun oynadık fakat topu son noktaya getiremedik(Guti'nin eksikliği). Nobre, Necip ve İ.Üzülmez çok iyiyken, "oyun kurucu" Tabata hep geri pas yaptı, Hilbert iyi bindirmeler yaptı fakat ortaları hep sert gitti. Bobo biraz silik kaldı. Sonradan giren Ali'nin ilk resmi maçı olduğu için olsa gerek kendine güveni hiç yoktu.
Porto'nun ilk 2 golü kişisel hatalardan geldi. Schuster kaleci rotasyonu yapmak istemiyor ama Hakan gerçekten kötü ve moralsiz durumda. Bence Cenk şimdiden kaleye alışmalı. Zapo ile ilgili yorum yapmak istemiyorum, umarım Sivok çabucak iyileşir.

Flawless Victory
21.Ekim.2010, 23:41
2. golde Toraman rakibini rakip etmeyi bırakıyor. Türk futbolcuların en büyük sorunlarından biri, maç içinde konsantrasyonları bir anda dağılıyor. Ya da artık bilmiyorum o an kimi ve neyi düşünüyorsa.

footballer33
21.Ekim.2010, 23:44
Cenk
Hilbert Zapo Toraman Üzülmez
Ernst Necip
Tabata
Holosko(Nihat) İsmail
Bobo

Böyle bir kadro çıkarsa puan da çıkar diye tahmin ediyorum. Kalede Hakan, forvette Nobre olmasın yeter. Holosko(Nihat) düşüncem de başka seçenek olmadığı için. :) Başarılar Karakartal.

Şaka gibi, bildiğin şaka yaa. Maçtan önce sadece Hakan ve Nobre'yi istemiyordum, Holosko ve Nihat'a bile razıydım biraz da mecburiyetten ötürü, ama yine korktuğum başıma geldi. Hakan ilk golde yaptı yapacağını ve maçı alıp götürdü, rakibe verdi ELleriyle. Nobre desen bitmiş uzatmaları oynuyor yazıklar olsun öyle golcüye, koskoca maçta o fiziğiyle en ufak bir rahatsızlık veremedi rakibe ve kaleye de bir tane şut çekemedi. Takımda 3 4 tane orta saha var, hala orta alana gelip top alıyor. Yediğimiz gollerin tamamı bireysel beceriksizlikti, hala gereken dersler alınmamış belli ve o dersin alınıp alınmayacağı konusunda da ciddi şüphelerim var. Kadro desen zaten komedi dükkanı gibi, 15 kişi var kadroda ve yedeklerin birisi bu sene hiç a takıma giremeyen a2 topçumuz Ali Kuçik. İpini koparan sakatlanmış, bir takımda aynı anda 8 sakat olur mu, oluyormuş. 3 tane futbolcu da listede adı olmadığı için sapasağlam oldukları halde kadroya giremediler, hadi buyrun cenaze namazına. Hal böyle olunca skor da normal oluyor benim için. Geçmiş olsun, Allah sonumuzu hayretsin, son 3 maç 3 mağlubiyet. :( :icon_twisted:

Flawless Victory
21.Ekim.2010, 23:53
Lech Poznan bile Man. City'ye karşı çatır çatır oynuyor, gol bile attı şimdi. Bizim takımların ne kadar boş olduğunu görüyoruz böylece.

I3esiktas
22.Ekim.2010, 00:06
FB maci sonrasi burda bir arkadasla (sanirim I3esiktas) H.Arikan konusunda oldukca hararetli tartisimistik, kendisi de cok iddialiydi. Uzerinden Manisa ve Porto maclari gecti, 6 puan ucup gitti. Delikanli gibi cikip korusun Hakan'i yine bakalim. Taraftari, kulubu gectim, sahadaki diger oyuncularin emegine yazik, resmen diger 10 oyuncunun emegini, alin terini caliyor Hakan Arikan.

Hakan bana göre halen iyi kalecidir. Pozisyonu dikkatli incelersen Hakan'ı top aştıkdan sonra İbrahim Toraman Rakibi izlemekten topun nerden geldigini bakmıyor ve 1 sn lik dikkatsizlikle rakip önüne geçip golünü atıyor. Burda Hakan'ın suçu olsada İbrahim Toraman'ın dikkatsizligide söz konusudur.

Tek Hakan'ı suçlamakta anlamsızlıktır. Orda baskıyı kurmuşuz her an gol atıcaz derken Zapo Fenerbahçe maçında yaptıgı hatanın kopyasını burdada yapıp ümitlerimizi söndürüyor. Taraftarımızın Hakan Arıkan'ı yuhalaması bize hiç yakışmadı.

Maçı genel olarak degerlendirirsek ben Beşiktaş'ın futbolunu begendim. Quaresma ve Guti'yi çok aradık. Keşke şu maç Deplasmanda olsaydı Evimizdeki maça Q7 ve Guti'li çıkardık üstüne üstlük rakibin 2 eksigide dahil.

Zekirdek
22.Ekim.2010, 00:07
Klübede 4 yedek vardı galiba yanlış mı gördüm?

Birde Falcao buz gibi golü neden iptal oldu? O kafa golü.

RaSenGan
22.Ekim.2010, 00:08
Klübede 4 yedek vardı galiba yanlış mı gördüm?

Birde Falcao buz gibi golü neden iptal oldu? O kafa golü.

Ofsayt dedi yardımcı hakem.Adam bayağı bir gerideydi.

I3esiktas
22.Ekim.2010, 00:17
Faul diye verilmedi.

RaSenGan
22.Ekim.2010, 00:19
Faul diye verilmedi.

Spiker ofsayt dedi.:confused:

I3esiktas
22.Ekim.2010, 00:20
Sonradan düzeltti.

Zekirdek
22.Ekim.2010, 00:23
Spiker ofsayt dedi.:confused:

Ofsayt dedi yardımcı hakem.Adam bayağı bir gerideydi.

Spikeri ben duydum ama yanlış duydum sandım. Faul desen faul değil ofsayt desen hiç değil. Ama kaç metre geriden geliyor hakem ofsayt veriyor.

Bu arada Beşiktaş'ın yediği ikinci gol komedilik gol. Ama her maçta aynı gol yenir mi? Her maç o top defansın arkasına düşer mi? İstesen yapamazsın. Zapo inanılmaz hata yapıyor Hulk'ta top o kadar geçmiş atmassam olmaz deyip atıyor.

Ama Hulk süper bir futbolcuymuş. FM'den biliyordum izlemekte bugüne nasip oldu.

Bu arada Otamendi'yi de izleme şansı bulduk sonunda. Genel olarak iyi bir performans gösterdi bence.

ozaniel
22.Ekim.2010, 00:49
Falcao orada defans oyuncusuna dengesizce yaslanıyor, hatta geçen sene Galatasaray-Strum Graz maçında Arda'nın aynı nedenden golü verilmemişti.

M.O.S.H
22.Ekim.2010, 01:25
Daha önce dediğim gibi Hakan bu takımda 3.kaleci olabilir görüyoruz yaptıklarını . Zapoda vasat bi stoper bence ama herşeye rağmen rakip takımda Hulk olmasaydı ve Beşiktaşta Q7 olsaydı herşey tam tersi olabilirdi.

SAİT71
22.Ekim.2010, 10:36
Keşke Beşiktaş bir kaç maçta Cenk'e şans verseydi. En azından bundan sonra öyle yapmalı.

BaFraLı
22.Ekim.2010, 11:05
Tek suç kalecidemi ki. Kalecide suç olabilir ama defansta falanda baya hata yaptı BJK savunmasıç. Artı Guti, Qouresma,Holosko olsaydı çok rahat yenerdi bence BJK Porto'yu. Heleki 10 kişi kaldıktan sonra.

bjk4ever
22.Ekim.2010, 13:52
Tek suç kalecidemi ki. Kalecide suç olabilir ama defansta falanda baya hata yaptı BJK savunmasıç. Artı Guti, Qouresma,Holosko olsaydı çok rahat yenerdi bence BJK Porto'yu. Heleki 10 kişi kaldıktan sonra.

Hata mi yapti defans? Ilk yari gole kadar adamlarin tek pozisyonu yok, takim iyi oynuyor ve pozisyon uretiyor iken bosa cikip tum plani bozuyor. Kolay degil cok ustun oldugun bir anda 0-1 geriye dusmek, ustelik bu kadar eksikken, aynisi FB macinda da oldu, FB kalemize dahi yaklasamiyorken sacma sapan cikip golu yedirtti ve ondan sonra mac koptu. 10 kisi mecbur mu her mac 1 adamin dallamaligini kapatmaya?

SAİT71
22.Ekim.2010, 13:56
Bu Hakan'ın ilk kez yediği gol değil. Fener Porto maçları ve Ş.L. maçında kornerden yediği bir gol varki akıllara zarar.. Daha da var bu tip golleri..

GeNç KaRTaL
22.Ekim.2010, 22:00
Maç öncesinde önemli eksikliklerden dolayı pek umutlu değildim zaten.Maçı seyredemedim ama iyi mücadele etmişiz anladığım kadarıyla.Yediğimiz golleri seyretme imkanı buldum.Çok basit hatalar bunlar.Zaten önemli yıldızlarımızdan yoksunuz şu sıralar,böyle basit hatalardan gol yemeye devam edersek puan kazanmamız çok zor.Hocamızın kaledeki Hakan ısrarı onu kaybetmek istememesinden midir bilmiyorum ama böyle yaparak daha kolay kaybederiz Hakan'ı.Hakan'a fazlasıyla kredi verildi bence.Biz büyük bir takımız ve Hakan'ın bu sürekli hataları kabul edilecek cinsten değil.2 tane iyi kalecimiz var zaten.Hocamız ciddi ciddi bu kararını gözden geçirmeli.Sonuç olarak bu maçı kaybederek liderlik yarışında avantaj kaybettik.İleride daha iyi olursak çok büyük bir kayıp olmayacaktır.

Universal
22.Ekim.2010, 23:36
Türk futbolu olarak kırk fırın ekmek yemeliyiz, bir Türk takımı artık evinde üç gol yememeli, ne yazıkki bütün takımlarımızda bu sorunlar var.