PDA

View Full Version : "Bazı futbolcular G. Saray'a ihanet ettiler"



gerrrard
23.Ekim.2010, 12:11
Galatasaray'da görevine son verilen Frank Rijkaard'ın tercümanlığını yapan sarı-kırmızılı eski futbolcu Mustafa Yücedağ, sert açıklamalarda bulundu.

23 Ekim 2010 Cumartesi - 02:23
AA
"Bazı futbolcular G. Saray'a ihanet ettiler" NTV Spor kanalında canlı yayına katılan Mustafa Yücedağ, Frank Rijkaard'ın istediği transferlerin yönetim tarafından yapılmadığını ve Hollandalı çalıştırıcının görevinden ayrılması için bazı oyuncuların Ankaragücü maçını provoke ettiklerini ileri sürdü.

Yücedağ, Galatasaray takımına dahil edilen yabancı oyuncuların hepsinin yönetimin transferleri olduğunu belirterek, ''Ben Rijkaard'ın transfer listesini gördüm. Bu isimlerden hiçbiri yoktu. Olabilir, kulüp transfer yapabilir. Ama bir teknik direktör kendi oyuncuları tercih etmek ve ona göre oyun sistemini oluşturmak ister. Biz Türkiye'ye üst düzey oyuncuları değil, nerede ikinci el oyuncular varsa onları alıp getiriyoruz'' dedi.

"ANKARAGÜCÜ MAÇI PROVOKE EDİLDİ"

Mustafa Yücedağ, Galatasaray'ın 4-2 kaybettiği ve Frank Rijkaard'ın görevinden alınmasının yolunu açan Ankaragücü yenilgisine bazı sarı-kırmızılı oyuncuların sebep olduğunu iddia etti.

"Ankaragücü maçında bazı futblcular, Rijkaard'ın gitmesi için takımlarına ihanet ettiler" ifadelerini kullanan Yücedağ, herkesin maç kasedini bir kez daha izlemesini önerdi, karşılaşmayı provoke eden isimlerin görüleceğini söyledi.

"4 AY ÇALIŞIP GÖNDERİLMEYİ HAK ETMEDİM"

Galatasaray'da Rijkaard'ın yardımcısı olarak 4 ay çalıştığını hatırlatan Yücedağ, "Gönderilmeyi hak etmedim. Benim diplomam var. Galatasaray beni kullanabilirdi. 'Gel sana başka görev verelim' denilebilirdi. Rijkaard'ı, Hollandalı bir teknik adamı gönderebilirsin. Ama ben Galatasaraylıyım kardeşim, beni tutabilirdin" diye konuştu.

"ANKARAGÜCÜ 4 ATTIYSA, FENERBAHÇE 6 ATAR"

Galatasaray'ın Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçı artık televizyondan izleyebileceğini ifade eden Yücedağ, daha önce Rijkaard'la derbinin değerlendirmesini yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Rijkaard'a Fenerbahçe'ye karşı şansımızın tutmadığı anlatılmış. Ben ise ona bu sene kazanabileceğimizi söylemiştim. Ama Ankaragücü maçının ardından düşüncelerim değişti. Ankaragücü 4 atıyorsa, Fenerbahçe 6 atar. Rijkaard hiçbir zaman takım için umutsuz düşünmüyordu. Sadece, 'Daha çok çalışmalıyız' diyordu. Çok pozitif bir insandı."

Yücedağ, bir takıma teknik direktör olsa, Galatasaray'dan birkaç oyuncu dışında hiç kimseyi almayacağını sözlerine ekledi.

bursa_mc
23.Ekim.2010, 12:16
Dün bende dinledim.Bu hoca ya alkolü fazla kaçırdı yada çok fazla uçuyor..:)

Redrum
23.Ekim.2010, 12:22
Bence adam çok doğru söylüyor, katılıyorum.

izmer96
23.Ekim.2010, 12:29
Bazı futbolcular takıma ihanet etti'

23 Ekim 2010 00:33 | NTVSpor.net

Galatasaray'da görevine son verilen Frank Rijkaard'ın yardımcısı Mustafa Yücedağ, bazı futbolcuların takıma ve Rijkaard'a ihanet ettiklerini söyledi.
Görevine son verilen Frank Rijkaard'ın yardımcısı Mustafa Yücedağ, NTV Spor muhabiri Aykut Yıldırım'ın sorularını yanıtladı. Takım içerisinde bazı futbolcuların takıma ihanet ettiğini söyleyen Üstündağ, transferlerin de Rijkaard'ın bilgisi dışında gerçekleştiğini belirtti.

Galatasaraylı bazı oyuncuların takıma ve Rijkaard'a ihanet ettiğini söyleyen Yücedağ, "Bu futbolcular galiba Galatasaray'da oynadığının farkında değil. Galatasaray Kulübü dediğin zaman duracaksın. Saha içerisinde Rijkaard'ın söyledikleri yerine getirilmedi. Savaşmadılar ve her maç böyle devam ettiler" dedi.

Futbolcuların oynadıkları futbolla teknik heyeti istemediklerini gösterdiğini belirten Mustafa Yücedağ, "Bir antrenörü yollamanın da bir üslubu vardır, sen ekmeğini Galatasaray Kulübü'nden kazanıyorsun. Rijkaard için değil Galatasaray için oynuryosun. Galatasaray'a zarar veremezsin" şeklinde konuştu.

Yapılan transferlerin de teknik direktör Rijkaard'ın görüşleri doğrultusunda yapılmadığını belirten Yücedağ, "Benim Rijkaard'a verdiğim liste Rijkaard'ın hoşuna gitti ancak yönetim bu oyuncuların alınmasına izin vermedi. Transferler kulüp tarafından yapıldı. Yapılan transferlerin isimleri ise benim gördüğüm kadarıyla Rijkaard'ın listesinde yoktu" ifadelerini kullandı.

Flawless Victory
23.Ekim.2010, 13:22
İsimleri söyleyeyim Servet, Sabri.

sananes
23.Ekim.2010, 13:33
Sabri'yi bilmem ama fenerbahçe taraftarı olarak beni tv karşısında çıldırttı Ankaragücü maçında Servet.Çok ağır ithamlarda bulunmak istemiyorum ama hani çocukları kendilerine gol atsınlar sevinsinler diye rol kesen babalar varya aynı onlar gibi savunma yaptı,hiç bişey yapmadı yani üzerine gelen toptan çekildi falan üzücü

Fearless Coward
23.Ekim.2010, 13:33
http://wwwextensor.blogspot.com/2010/10/nirvana.html

Extensor her şeyi yazmış zaten burada ben hiç üşenmeden okudum muhteşem bir yazı olmuş.

ForCimbom
23.Ekim.2010, 13:40
İsimleri söyleyeyim Servet, Sabri.


sabri mi ? :D

en çok çalışan, rijkaard'ın en iyi oyuncularından biriydi sabri...


servet, arda, m.sarp, barış vs vs.. asıl ihanet eden adamlar bunlar gibiler...

sananes
23.Ekim.2010, 14:03
Sarp bişey yapmadı bence ankaragücü maçında 3. gol sanırım defansın arkasına sarktı ankaragücü oyuncusu Servet önemsemedi bile hafif tempo geriye dönüyor.Servetten bile geride olmasına rağmen M. Sarp müthiş bi sprint yaptı yetişebilmek için.Zaten Sarp Rijkard'ın hep oynattığı, güvendiği bir isimdi onun yaptıgına inanmıyorum benim gözüme sadece Servet takıldı tabi takım içi dinamikleri siz Gs'li arkadaslar daha iyi bilirsiniz.
Paylaşılan yazıyıda okudum yabancılara olan saygım daha da arttı.Bizden çok daha dürüst profesyoneller bence.Biz tam tersini düşünmek istesekte

izmer96
23.Ekim.2010, 14:12
http://wwwextensor.blogspot.com/2010/10/nirvana.html (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwwwextensor.blogsp ot.com%2F2010%2F10%2Fnirvana.html)

Extensor her şeyi yazmış zaten burada ben hiç üşenmeden okudum muhteşem bir yazı olmuş.

Mukemmel bir yazi olmus tum Galatasaray'lilarin gercekleri gormesi icin okumasi gereken bir yazi ,

birde dip not veriyim bu GS de her donem istenmeyen hocalarin kovulmasi icin yapilan bir seydir , hatirlayin Skibbe ile evimizde 2-5 kocaeli'ye yenildik gonderildi , rijkaard 2-4 ankaragucu'ne oda gonderildi , Adnan Bey isin kolayini yapip ''istenmeyen'' rijkaard'i gondermisdir , ama unutmasinki karakteri olmiyan Servet , Hakan Balta gibi oyuncular yarin obursu gun kadroya giremediklerinde ayni seyi Hagi'ye de yapicaklar ve en sonunda sira Adnan Polat'a da gelicek !

Lucas Neill
23.Ekim.2010, 17:56
Burdaki aciklamalarindan daha cok sey söyledi röportaji mutlaka bulun ve izleyin

nannar
23.Ekim.2010, 18:05
ben izledim... Fakat burda oyunculardan çok yönetime suç buldu Yücedağ. Çünkü Rijkaard'ın istediği isimler alınmadı dedi direk... Verdiği listede olmayan oyuncular alındı dedi. kim ne derse desin kapalı kapılar arkasında konuşulanların ne oldugunu hiçbir zaman tam olarak bilemeyiz. yarın biri çıkar yücedağ sahtekar der... diğeri çıkıp adnan polat hain der. başka biri çıkıp servet takımı sattı der... ama açık olan birşey varki değişmesi gereken nokta teknik tirektör ya da futbolcular değil, türk futbol zihniyetidir... dünyanın hiçbir yerinde yok bu kadar dalgalanma... hiçbir büyük takım bizimkiler kadar pamuk ipliğiyle bağlı değil bu tür şeylere... biri geliyor hoooop tavan, biri gidiyor hoop dibe iniş falan... sonra da ağzı olan konuşuyor :) hele hele hıncal uluç ve tamburacı gibi isimlere de mikrofonlar uzatılmaya başlayınca zaten iyice merhaba televole havasında bir lige dönüyoruz :)

Nedvedmania
23.Ekim.2010, 18:05
Maçta Servet çok bariz hatalar yapmıştı. Bu yazıyı okudukdan sonra cuk diye oturdu. Yinede Servetin günahını almayalım ama böyle birşey yapılmış olabilir.

Ama Frankın hiç mi suçu yok ? Bence futbolculardan daha fazla suçu var. Eğer futbolcular toparlanıp bir kişiye tavır alıyorsa sorun tavır alınan kişidedir. İyiki yapmışlar demek istemiyorum ama durum ortada. Umarım Hagi ve Tugay takımda dostluk ortamını kurarlar.

di canio
23.Ekim.2010, 18:38
Maçta Servet çok bariz hatalar yapmıştı. Bu yazıyı okudukdan sonra cuk diye oturdu. Yinede Servetin günahını almayalım ama böyle birşey yapılmış olabilir.

Ama Frankın hiç mi suçu yok ? Bence futbolculardan daha fazla suçu var. Eğer futbolcular toparlanıp bir kişiye tavır alıyorsa sorun tavır alınan kişidedir. İyiki yapmışlar demek istemiyorum ama durum ortada. Umarım Hagi ve Tugay takımda dostluk ortamını kurarlar.

Ama bu yazdığın çok tehlikeli bir durum. Galatasaray formasını giyen oyuncular; istemedikleri adam görevden ayrılsın diye takımı sabote etme noktasına geldilerse, o oyunculardan hayır gelmez Galatasaray'a. Bu durumun bahis, şike gibi olaylardan farkı yok gözümde. İkisinde de kendi çıkarı için takımını yakıyor. Eğer iddialar doğruysa olay bu noktaya gelene kadar yönetim ne yapmış çko merak ettim.

Nedvedmania
23.Ekim.2010, 18:45
Eğer bi toplulukta huzursuzluk varsa o topluluktan huzursuzluk çıkaranlar atılmalı ki tekrar huzur gelsin. Tek tek futbolcuları göndermektense tek bir kişiyi göndermek daha mantıklı. Tabiki yaşananlar çok kötü şeyler ama birilerinin gitmesi gerekiyordu ve gitti. Servetin milli takımda neler yaptıklarını gördük. Eğer kendisi gibi oynarsa ondan iyi defans olmaz. Sırf bi adam yüzünden isteksizce oynuyordu. Frankla aralarında ne geçti bilemeyiz. Bi ara antremanda tartıştıkları haberide çıkmıştı. O tartışmanın önceside vardır sonrasıda vardır mutlaka.

Neyse olan oldu artık. Hagi ve Tugay takımdaki dosluğu tekrar canlandıracaklardır.

barahir
23.Ekim.2010, 18:54
Valla bu söylediğiniz resmen kazan kaldırma olayı.. Meğer durum daha da vahimmiş..

Lucas Neill
23.Ekim.2010, 18:59
Eğer bi toplulukta huzursuzluk varsa o topluluktan huzursuzluk çıkaranlar atılmalı ki tekrar huzur gelsin. Tek tek futbolcuları göndermektense tek bir kişiyi göndermek daha mantıklı. Tabiki yaşananlar çok kötü şeyler ama birilerinin gitmesi gerekiyordu ve gitti. Servetin milli takımda neler yaptıklarını gördük. Eğer kendisi gibi oynarsa ondan iyi defans olmaz. Sırf bi adam yüzünden isteksizce oynuyordu. Frankla aralarında ne geçti bilemeyiz. Bi ara antremanda tartıştıkları haberide çıkmıştı. O tartışmanın önceside vardır sonrasıda vardır mutlaka.

Neyse olan oldu artık. Hagi ve Tugay takımdaki dosluğu tekrar canlandıracaklardır.

Söyledigin cok mantiksiz bana göre, Gs bir spor kulübü degil bir ciftlik o zaman oyuncular ne derse o olacak. Bu tipte futbolcular oldugu sürece basari imkansiz her futbolcu her hocayi sevmeyince hocayi sabote mi etmeli bunun önüne gecemezsin bu sekilde.Futbolcular istedi diye hoca gönderilecekse vay haline Gs'nin.Servet milli takimda oynayip kendi takiminda hocayi sabote ediyosa ben buna adamlik demem.Ekmek yedigin yere ihanet ediyosun demektir.

Frank'in hic mi sucu yok demissin.Yücedag hocaya bazi oyunculari kadro disi birakalim demis hoca bunu istememis oyuncuyu kazanmak istemis.Her zaman olumlu bakmis.

Clayman
23.Ekim.2010, 19:06
Extensor kim acaba ve hangi kanalda program yapıyor bilen var mı :)

Fearless Coward
23.Ekim.2010, 19:11
Extensor galiba bu sitedeki araştırmacı extensor olabilir :D

King_91
23.Ekim.2010, 19:19
ben rijkaard'ın bu kadar basiretsiz olabileceğine inanmıyorum . bizden kazanacağı 3-5 milyon $'a ihtiyacı mı var . bu kadar isteği yapılmasa alakasız adamlar getirilse basar giderdi . başka bi listesi vardır mutlaka ama bunlara hayır dese yönetimin alıcak hali yok . eğer yönetim aldı diyelim . rijkaard oynatmaz herhalde ..

diğer dediklerine katılabilirim . ayrıca yukarıda paylaşılan mükemmel bir yazı ..

RaSenGan
23.Ekim.2010, 21:13
Extensor kim acaba ve hangi kanalda program yapıyor bilen var mı :)

Extensor yani Sinan abi :) Forumumuz üyelerinden kendisi.

http://forum.turksportal.net/vb/member.php?u=99658 Bu da profili :)

Zekirdek
23.Ekim.2010, 21:17
Bu ne be kardeşim futbolcular devlet içinde devlet gibi.

uAburak89
25.Ekim.2010, 01:38
Tercümanın dediklerinin çoğu yalan bence, adam çok çelişkili konuşuyor. Adnan Sezgin ayarı veriyor şu anda, ne diyeceğini şaşırdı. İftira atmak bu kadar kolay olmamalı.

Adnan Sezgin Rijkaard transflere onay verdi diyor, bu ilginç şahıs Misimoviç'i transfer ederken Adnan Sezgin şarhoştu diyor. :D

Kolpa medyanın, kolpa kaynağı...

KanaKe
25.Ekim.2010, 16:07
yayini dün gece izledim mustafa hoca haddi olmayan konular hakkinda yorumda bulundu bence görevinin son verilmesine kizdigi icin oyunculara ve adnan sezgine camur atti bir ara adnan sezgin yayina baglandiginda sesi yükseldi adam kiminle muhattap oldugunu bilmiyor galiba :) acaba kac para aldi programa cikmak icin merak ediyorum.

barahir
25.Ekim.2010, 18:18
DÜn söylediklerinin doğru olduğu ortaya çıktı bence.. Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar misali...

kasım akdemir
25.Ekim.2010, 18:31
Bu tür şeyler herzaman olmuştur ve olacaktırda.Futbolcular bir tekniik direktörü göndermek için bazen çok ciddi roller üstlenebilir,sonuçta sahaya çıkan onlar.Nitekim bu olayda da hocayı göndermek için futbolcuların bir çoğu top oynamadı bunu ilerleyen haftalarda daha net görebilirsiniz.Bir Galatasaraylı olarak ben bunu görebiliyorum.Futbolcuların oynamadığına ilişkin görüşlere karşı çıkan gs'li arkadaşlarıma şaşırıyorum.Yıllarca izledikleri oyuncuların bu ve geçen sezon ki düşüşlerini nasıl göremiyorsunuz?(hocayı göndermek adına)Hepsini geçtim sezon başından beri sakat olan sabri ve Elano dün akşam ki maça ilk 11 çıktılar.Saygılar.

DisCo
30.Ekim.2010, 21:30
Galatasaray'ın geçtiğimiz hafta yollarını ayrıdığı Rijkaard çarpıcı açıklamalar yaptı. Hollandalı teknik kendisi için verilen veda yemeğinde Galatasaray televizyonuna konuştu.

İşte Rijkaard'ın GS TV'ye yaptığı açıklamalar;

İlk olarak duygularınızı alabilir miyiz?

Bizim için çok uzun ve zor bir haftaydı. Adnan Polat ve kulüp bize çok iyi davrandı. Ama sonunda böyle bir karar alınması gerekiyordu. Şu anda bize kalan tek şey umut. Galatasaray’ın çok iyi bir takımı var ve yeni stadında başarılı olacaklarını umuyoruz. Günlük anlamda, kamplarda her zaman bizimle olan ve bize yardımcı olan insanlara çok teşekkür ediyoruz.

Son dönemde ortaya bazı iddialar atıldı. Transferler Frank Rijkaard’dan habersiz yapıldı şeklinde, bunlar için neler söylemek istersiniz?

Başkan Adnan Polat ve yönetimle sürekli koordineli bir şekilde çalıştık. Kimi oyuncuların kariyerlerinde farklı beklentileri vardı, kimileri geldi, kimileri gelemedi. Ama öncelikle Adnan Sezgin sonrasında Adnan Polat’la sürekli irtibat halindeydik. Transferleri birlikte yaptık. Birilerinin arkamdan iş çevirdiği veya benden habersiz transfer yapıldığı doğru değil.

Teknik anlamda işinize karışıldığı iddiası da ortaya atıldı?

Bu kesinlikle doğru değil. Günlük bazda diyaloglarımız çok kuvvetliydi. Doğal olarak teknik direktörün idari kadro ile konuşması, paylaşması ve takım için neyin iyi olup olmayacağını paylaşması ve birlikte hareket etmesi gerekir. Bizimde çok düzgün, doğru ve güzel bir ilişkimiz vardı.

Son olarak Galatasaray taraftarlarına mesajını alalım?

Galatasaray taraftarı çok muhteşem bir topluluk. Onlar her şeyi hak ediyorlar. Ne yazık ki biz beraberken o noktalara ulaşamadık ama bu sezon ve bundan sonraki sezonlarda onlar için en iyilerini diliyorum.

Öte yandan Kondisyoner Albert Roca Puyol veda yemeğinde "Öncelikle Başkan’ımıza teşekkür ediyoruz. Bu veda yemeğinden dolayı takdirlerimizi göndermek istiyoruz. Taraftara gelince ben de onlar gibi düşünüyorum. Ben de Galatasaray’ın her zaman başarılı olmasını istiyorum. Çok çalıştık ama biz başarma noktasına gelemedik. Dolayısıyla işimizi tamamlayamadık. İstanbul çok güzel harika zaman geçirdik nefis bir tecrübeydi. Her zaman Galatasaray’ı destekleyeceğiz. Galatasaray’ın çok büyük bir tarihi var. Ve şu an görüyoruz ki Galatasaray yukarılara tırmanmaya başladı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." İfadelerini kullandı.

Kondisyoner Carlos Cuadrat ise, "O kadar çok şey özleyeceğim ki burada çalışmak benim için çok büyük bir keyifti. Galatasaray çok büyük bir kültür, çok büyük bir kulüp. Bu fırsat için teşekkür ediyorum. Buradaki birçok şeyi özleyeceğim. Şunu söylemeliyim ki sonuçlar iyi veya kötü gelebilir ama Galatasaray elde ettiği başarılarıyla tartışmasız Türkiye’nin en büyük kulübü. Çok iyi çalışan bir ekip var bunların hepsini çok güzel hatırlayacağız. Galatasaray çok başarılı olacak diye umuyoruz." diye konuştu.

King_91
31.Ekim.2010, 00:50
her ne kadar böyle olduğunu düşünsem de , tersi yorum yapamayacağı bi kanala verdiği röportaj çok ilgimi çekmedi :)

E.Cartman
31.Ekim.2010, 01:53
Mustafa'nın, Servet'in bugün ki hırsını gördükten sonra Mustafa Yücedağ'a fazlasıyla katılmak geldi içimden