View Full Version : Neden Olmasın!
14 Yıl önce sözleşmesine koydurduğu madde herkesi güldürmüştü şimdi ise herkese umut aşılıyor.
Rumen efsane, G.Saray’a geldiğinde “Avrupa’da kupa kazanırsak ekstra 1 milyon dolar alırım” demiş, talep ‘hemen’ kabul edilmişti! 2000’de UEFA Kupası kaldıran Hagi, şimdi teknik direktörlük kontratına aynı maddeyi ekletti. Bu kez herkesin aynı başarının tekrarlanmasına yönelik inancı pekişti.
Bundan tam 14 yıl önceydi... Galatasaray o dönem çok tartışılan bir transfere imza atıyor ve Barcelona’da umduğunu bulamayan 31 yaşındaki Gheorghe Hagi’yi transfer ediyordu. Sarı-Kırmızılı kulüple 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 4 senelik sözleşme imzalayan Hagi, o dönem kontratına koydurduğu madde ile herkesi şaşırtmış, yöneticileri tebessüm ettirmişti. G.Saray’da oynadığı süre içinde Avrupa kupası kazanmaları halinde 1 milyon dolarlık özel prim isteyen Hagi’ye de hiç düşünmeden ‘evet’ yanıtı verilmişti. Hagi’nin Türkiye’de ilk kez karşılaşılan ve rüya kabul edilen bu öngörüsü 4 yıl sonra gerçeğe dönüşüyor, 2000 yılında UEFA Kupası kazanılıyordu. Rumen yıldız da adam başı 300 bin dolar olarak dağıtılan primin dışında tam 1 milyon dolarlık özel primin de sahibi oluyordu.
NEDEN OLMASIN?
Aradan tam 14 yıl geçti ve 10 yıl önce UEFA Kupası’nı kaldıran Hagi, bu kez G.Saray’a ikinci kez teknik adam olarak geri geldi. 2 yıllığına 3 milyon dolarlık bir ücretle anlaşan Hagi’nin mukavele şartları arasında, o tanıdık madde yine aynı yerinde duruyordu. UEFA Kupası’nı kaldırarak, inanılmazı gerçekleştiren tarihi kahramanlar arasına adını yazdıran Hagi, şimdilerde yine ‘hayal’ olarak tabir edilen aynı başarının tekrarlanabileceğine inanıyor. Bunu da sözleşmesine yansıtıyordu. Rumen teknik adamın bu özel isteği, bu kez ‘memnuniyetle’ kontrata ekleniyordu. 1996’da arkadaşlarını ateşleyen Hagi, şimdi hoca
olarak Florya’da eski ruhu yeniden canlandırmaya çalışıyor. Bu kez yönetim de 1996 yılındaki başarıyı önceden gören Hagi’nin bu hayaline ortak oluyor, geleceğe yönelik ümit besliyor.
CRUYFF’U PİŞMAN ETTİRDİ
Barcelona’da kendisini zaman zaman yedek bırakan Cruyff, G.Saray’da kariyerinin doruğuna çıkan Hagi için “Gitmesine izin verdiğime pişman oldum” demişti. G.Saray’da üst üste 4 şampiyonluk yaşayan Hagi, 2000’de UEFA Kupası kazanılan süreçte takımın liderliğini üstlenmişti. O dönem Hagi’nin itici güç sağladığı G.Saray, Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid’i de Jardel’in attığı altın golle devirip Süper Kupa’yı da kazanarak inanılmaz bir başarı elde etti.
HTSPOR / Erhan TELLİ
Neron_FB
29.Ekim.2010, 19:49
çok hoşuma gitti yazı :) Mantıklı bi istek olmuş Hagi'ninki..
Rick Nelson
29.Ekim.2010, 20:11
Neden olmasın ? :0:
K1nq35
29.Ekim.2010, 20:57
Güzel Hagı dediyse yapar sanırım:0:
Homer J.S
30.Ekim.2010, 10:42
Önce bi ligte ilk 5'e girelim de kupa falan onlar daha sonra...
izmer96
30.Ekim.2010, 12:26
Bunlar sabir isteyen isler , bizim ligimizdede olmiyan tek sey sabir olduguna gore , ayni basarinin tekrar yakalanmasi cok zor
KaRaBükLü KraL
30.Ekim.2010, 12:40
Hagi'ye eğer sabredilirse ve Hagi yaptığı işin hakkını verirse neden olmasın:)O durumda 1 değil 11 Milyon bile hakkıdır Hagi'nin
Flawless Victory
30.Ekim.2010, 12:42
Önce bi ligte ilk 5'e girelim de kupa falan onlar daha sonra...
Niye öyle diyorsun, Galatasaray'da bu potansiyel her zaman vardır. Fenerbahçe maçındaki gibi oynayabiliyorsak herkesi çok rahat yenebiliriz demektir. Tam bir Avrupa takımı gibi oynadık. Bu futbol neden devam etmesin. Bence hayalperest bir madde değil 1 milyon dolar.
E.Cartman
30.Ekim.2010, 12:46
1 Milyon $'la 4 senede geliyorsa bu kupa biz taraftarlar olarak para toplayalım 10 milyon $ verelim :zuhaha:zuhaha
ForsakeN
30.Ekim.2010, 14:06
Yanlız medya çok güzel Hagi'ye yatırım yapıyor bu aralar. Yok 67mn'luk oyuncu çıkarmış da, sözleşmesindeki madde umut aşılıyormuş da. Bu adam daha önce de GS başına geçmedi mi? Sonuç ne oldu?
LadroN
30.Ekim.2010, 14:12
Niye yapılmasın Aykut Kocaman geldiğinide bunlar yapılmamışmıydı?Geçen sefer ki geldiği Galatasaray ile şimdiki Galatasaray arasında büyük bir fark var ben umutluyum.Ama sizi rahatsız eden ne anlamadım.
Yanlız medya çok güzel Hagi'ye yatırım yapıyor bu aralar. Yok 67mn'luk oyuncu çıkarmış da, sözleşmesindeki madde umut aşılıyormuş da. Bu adam daha önce de GS başına geçmedi mi? Sonuç ne oldu?
Ortada iyi bir şey varsa yapılır tabi,kıskançlık mı rahatsızlık mı anlayamadım.
Evet,daha önce de Gs'nin başına geçti 5-1'lik bir skor aldık size karşı.Ribery'i piyasaya çıkardık ki keşke paramız olsaydı da elimizde tutabilseydik.Bu sefer daha çok inanıyoruz,neden olmasın.Neyse benden bu kadar.
ForsakeN
30.Ekim.2010, 14:36
Geçen sefer ki geldiği Galatasaray ile şimdiki Galatasaray arasında büyük bir fark var ben umutluyum.Ama sizi rahatsız eden ne anlamadım.
Evet henüz Galatasaray ile 1 maça çıkmasına rağmen - ki bu maç derbi maçıydı,futbolcular ayrı bir hazırlanır - sanki takımda herşeyi değiştirmiş,harikalar yaratmış havası verilmesi beni rahatsız etti açıkçası. Daha önceki Galatasaray deneyiminden sonraa Hagi'de ne değişti ki bu kadar başarılı bir antrenör olsun.
Romanya'da kısa süreli 2 takım çalıştırması dışında bi tecrübe kazanamamış. Ardından antrenörlüğü bırakıp futbol okulu açmış zaten.
Ben kulüplerimizin eski antrenörlerine yönelmelerine karışıyım. Daum,Terim şimdi de Hagi. Dünya'da başka hoca mı yok ki her istifa sonrası Lucescu,Terim,Hagi,Daum konuşuluyor kulüplerimiz için.Konuşulmaktan da öte takımların başına geçiriliyorlar tekrar tekrar tekrar.
Lucas Neill
30.Ekim.2010, 15:31
Evet henüz Galatasaray ile 1 maça çıkmasına rağmen - ki bu maç derbi maçıydı,futbolcular ayrı bir hazırlanır - sanki takımda herşeyi değiştirmiş,harikalar yaratmış havası verilmesi beni rahatsız etti açıkçası. Daha önceki Galatasaray deneyiminden sonraa Hagi'de ne değişti ki bu kadar başarılı bir antrenör olsun.
Romanya'da kısa süreli 2 takım çalıştırması dışında bi tecrübe kazanamamış. Ardından antrenörlüğü bırakıp futbol okulu açmış zaten.
Ben kulüplerimizin eski antrenörlerine yönelmelerine karışıyım. Daum,Terim şimdi de Hagi. Dünya'da başka hoca mı yok ki her istifa sonrası Lucescu,Terim,Hagi,Daum konuşuluyor kulüplerimiz için.Konuşulmaktan da öte takımların başına geçiriliyorlar tekrar tekrar tekrar.
Tecrübe kazanmamis demissin dogru ama Guardiola Barca'nin basina gecmeden önce B takimdan baska hangi takimi calistirmis.
Bizim eski hocalardan birine yönelmemizin nedeni kulübü, ülkeyi tanimasi ve ligi bilmesi.Ayrica Hagi taraftarlarin da taptigi bi isim.
Basarili olup olmadigini söylemek icin cok erken zaten daha.
E.Cartman
30.Ekim.2010, 16:11
Hagi’den “yeni Terim” çıkmaz!
29 Ekim 2010
Galatasaray’ın Hagi ile birlikteliği, hiçbir zaman Fatih Terim’le olduğu kadar uzun soluklu ve verimli olamayacaktır!..
Eğri oturup doğru konuşalım; Galatasaray, Hagi’den yeni bir Terim çıkaramayacaktır.
Sebep nedir peki?
Hagi’nin kariyeri mi?..
Hayır... Hagi, kramponlu devirlerinde Fatih Terim’den daha iyi futbolcuydu. En azından daha popüler ve daha yaratıcı olduğu kesin.
Futbolunun kaymağını yiyerek, teknik direktörlükte de Terim’den daha hızlı yükseldi. Belki şımarıklığa varan ani tepkileri bu yüzdendi.
Artık olgunlaştığını ifade ettiğine göre mesele yok.
Peki, Hagi’nin bilgisi, yeteneği mi engeldir eski hocası gibi olmasına?
Buna da hayır... Kıyaslamak bize düşmez, ama mutlaka Terim ile atbaşıdır. Çünkü zekidir kendisi. Çalışkandır. Girişkendir.
Futbola doğuştan yetenekli, zeki, çalışkan ve girişken bir insanın donanımı değilse bile koşulları tamamdır iyi bir teknik direktör olması için. Bu tarif, aynı zamanda Fatih Terim’in tarifidir.
Hırsı da Terim’den az değildir.
Üstelik biraz daha sempatik galiba...
Öyleyse ne engel var yeni Fatih Terim olmasına ve Galatasaray’ı yıllarca şampiyon yapıp, uluslararası zirvelere taşımasına Hagi’nin?
Çünkü, hem Galatasaray’da hem de Türk Futbolu’nda Hagi’nin yeri ve duruşu belirsizdir.
Ben bilmiyorum teknik direktör olarak futbolumuzdaki yerini; bilen varsa söylesin. Hatta kendisinin de bilmediğinden eminim!
En büyük belgesi ise kendi sözleridir:
“Takım çok iyi gitse, herhalde ben burada olmazdım”!..
İki anlam taşır bu cümle. Birincisi kendisinin “kurtarıcı” olarak düşünüldüğü, ikincisi ise normal koşullarda akla gelmediği.
Diyelim ki kurtarıcı... O zaman bile ikinci-üçüncü sıradadır Hagi.
Ondan evvel Fatih Terim’e davetiye çıkaran, Hakan Şükür ile flört eden makbul hocalar yerlerine yerleşmiş olmasa en az beş basamak daha artar bu sıralama- Galatasaray bile “İşte budur” diye alamamış besbelli.
Hadi, bütün bunlar Galatasaray’daki “acil durum” yüzündendi diyelim.
Ve diyelim ki, çok yerinde bir tercihti. Hagi sezon başladığı gibi bitirdi. Fenerbahçe’den on yıl sonra puan aldığı gibi devam etti ve zirveye vurdu.
Ne olacak o zaman?
Galatasaray yönetimi ile tekrar masaya oturacak. En az iki katı para talep edecek. Yeni sezon başlarken Avrupa’da alınacak bir iki başarılı sonuçtan sonra Hagi’yi tutmak çok zor olacak.
O bir Fatih Terim değil ki, memleketinin hafızalarına adını kazımak istesin ve sebatla inadı birleştirip en tepeye kadar dirensin. Bir jenerasyon bulsun, onlarla şampiyon olsun, aynı futbolcularla Milli Takım’ı uçurmayı hayal etsin.
Yuvası, akrabaları, oteli, işleri uzakta. Neye yarar mutluluk ve başarı dostlarla paylaşılamadıktan sonra?
Maksat para kazanmaksa, başarırsa Avrupa’dan bir teklif geldiğinde kim tutacak Hagi’yi? Başaramazsa apar topar yollanması kader olduğu gibi.
Velhasıl, Galatasaray ne kendini ne de kimseyi kandırsın; Hagi bu sezon sonuna kadar var.
Terimle o muhteşem yıllar bir kere yaşandı ve bitti.
Ercan Güven'in dünkü Milliyet'teki yazısı
King_91
30.Ekim.2010, 16:36
En büyük belgesi ise kendi sözleridir:
“Takım çok iyi gitse, herhalde ben burada olmazdım”!..
İki anlam taşır bu cümle. Birincisi kendisinin “kurtarıcı” olarak düşünüldüğü, ikincisi ise normal koşullarda akla gelmediği.
hayatımda şu kadar saçma cümle görmedim . ne yapacaktık rijkaard'la şampiyonluktan şampiyonluğa koşarken mi getirecektik hagi'yi ?
ayrıca 1 şampiyonluk + avrupada biraz başarıdan sonra hagi'yi tutamazlar 2 katı para isteriz demiş yazar . galatasaraylı fatih terim bir avrupa başarısından sonra naptı ?
başarılı ya da başarısız olur demek için çok erken ama maalesef bizim basınımız şişirmeyi ve söndürmeyi çok seviyor . bir hafta boyunca hagi'ye methiyeler düzüp sonra da terim olmaz bilmem ne olmaz diyorlar .
saçma sapan bi yazı ..