PDA

View Full Version : Nerede bu taraftar?

maNga 33
02.Kasım.2010, 22:30
İngiltere'de, Almanya'da amatör futbol maçlarında bile yer bulmak zorken Türkiye'de üst sıralarda mücadele eden, standartların çok üstünde bir stada sahip olan Kayseri'de taraftar takımlarına ilgi göstermiyor. Stat 4 büyüklerin maçlarında bile dolmuyor. Hem yöneticiler hem de futbolcular mutsuz.

http://img261.imageshack.us/img261/3300/kadir600n8iw7.jpg

Kayseri yine bildiğiniz gibi... Yönetim desteği veriyor, güzel bir takım kuruyor. Yetmiyor Türkiye standartlarının üzerinde bir stat kuruyor ama olmuyor. Avrupa'da amatör maçlara yer bulmak zorken Kayseri gibi bir yerde taraftar şehrinin takımı Kayserispor'a destek vermiyor. 4 Büyükler geldiğinde bile tribünler dolmuyor. Yönetim de futbolcular da mutsuz.

Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, takım ligde önemli başarılar elde ederken, taraftar desteğinin yetersiz olmasından yakındı.
Mamur, yaptığı açıklamada, bu sezon iyi bir başarı yakaladıklarını, bunun sürekli olmasını arzu ettiklerini belirtti.Takımdaki eksiklere rağmen iyi oyun ortaya koyarak zirve yarışını sürdürdüklerini ifade eden Mamur, şunları söyledi:"Takımımız şu an iyi gidiyor. Cangele gibi önemli futbolcularımızın sakat olmasına rağmen yerini dolduran oyuncularımız iyi futbol ortaya koyuyorlar. Bu başarının devamlı olmasını arzu ediyoruz. Ligin üst sıralarındaki yarıştan kopmamak istiyoruz. Ancak, büyük başarılar elde eden takımımız daha fazla taraftar desteğini hak ediyor. Futbolda başarılı olan illerde taraftarın büyük desteği var. Ancak biz takımımızın başarısına, modern stadımıza rağmen taraftar desteğini yeterince hissedemiyoruz. Şehir, ekonomik olarak takıma zaten destek olmuyor, en azından taraftar desteğini almak istiyoruz. Stadı 3 büyüklerin maçlarında bile dolduramıyoruz.'
Taraftarı stada çekebilmek için bilet fiyatlarını düşük tuttuklarını, hatta Süper Lig'deki takımlar arasında en ucuz biletin Kayseri'de olduğunu vurgulayan Mamur, "Gerekirse, taraftarları evlerinden tek tek alıp stada getirmeye, bilet paralarını vermeye bile razıyım. Yeter ki taraftarımız stadı doldurup takıma sahip çıksın" diye konuştu.
Zirve yarışından kopmak istemediklerini, ancak şampiyonluk hedefini şimdilik dile getirmediklerini anlatan Mamur, her hafta tek tek maçları düşündüklerini, başarıyı lig sonuna kadar sürdürmeyi hedeflediklerini kaydetti.Avrupa'da futbol oynamayı çok istediklerini vurgulayan ve teknik direktör Şota'dan övgüyle söz eden Mamur, şöyle devam etti: "Şu an şampiyonluktan çok her hafta önümüzdeki maçı düşünüyoruz. Şu an için tek hedefimiz Gençlerbirliği'nden 3 puan almak. Ancak, Avrupa'da futbol oynamayı çok istiyoruz. Sezon sonuna kadar ligin üst sıralarından kopmayıp Avrupa'ya gitmeyi amaçlıyoruz. Teknik direktör Şota, takıma çok iyi hava kattı. Takım çok iyi çalışıyor. Şota, kısa süre sonra sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da adından söz ettirecek."

NTVSPOR

Universal
02.Kasım.2010, 22:41
Almanya'da ki maçlara bakıyorum, bütün maçlarda stadyumlar doluyor bayrağını alan maça gidiyor. Türkiye'de de böyle olmak zorunda, olmalı. Seyirci ile zevkli oluyor futbol, televizyon başında ki seyirci bile boş tribünler görünce maçı sevmiyor.

Bunun en büyük nedeni işçiler. Cumartesi günü maç olduğu zaman günlük yömiye ile çalışan birisi maça gittiği zaman o gün para kazanamıyor. Bu da çok büyük nedenlerden birisi.

GeNç KaRTaL
02.Kasım.2010, 22:47
Hani diğer takımlarının stadlarının dolmamasına bir sürü bahane bulabiliriz (pahalı bilet,konforsuz stadlar vs.) ama Kayseri halkının takımlarına bu kadar duyarsız olması ilginç doğrusu. Bilmediğim bir problem de olabilir tabii ama futbolun bu kadar sevildiği ülkemizde ilginç bir durum doğrusu bu durum.

attirson
02.Kasım.2010, 22:50
Boyle Guzel Top Oynayan Takımları Boyle Guzel Stadları Var Ve Maclara Gitmiyorlar.Simdi Kayserispor Sampiyon Olursa Kayseriler Bide Bizim Sayemizde Diye Ovunebilecek Mi ?

Zekirdek
02.Kasım.2010, 23:17
Geçenlerde 1 haber okumuştum. Geçen senenin son haftalarıdı galiba. Maç bileti 1 lira + süt ve kurabiye veriyorlardı. Acınacak bir durum. Stada taraftar hiç çekilemiyor.

izmer96
02.Kasım.2010, 23:23
Turkiye'de takim taraftarligi yok , skor taraftarligi var

Flawless Victory
02.Kasım.2010, 23:24
Bizim Malatyaspor taraftarı (kendi takımım diye övmüyorum :)) her hafta stadı dolduruyordu. 2-3 sene boyunca süper ligde full tribünlere oynadı Malatyaspor ama böyle futbolun çok sevildiği şehirlere yatırım yapılmıyor, diğer bütün şehirlere yapılıyor. Tabi yatırımı yapan Kayserili bir zengin burada, kendi şehrine yatırım yapması doğal. Mesela binlerce minik futbolcunun olduğu bir Malatya'ya büyük takımlar neden bir futbol okulu açmaz. Yıldız çıkmayacağını mı düşünüyor? Büyük hata yapıyorlar.

Statlar bizde bir de başarıya göre doluyor. Kayseri Mehmet Topuz-Gökhan Ünal'lı kadrosuyla fırtına gibiydi, taraftar da yeni stadın heyecanıyla doldurdu stadı ama sonra heves geçti, takım zayıfladı. Yoksa işçi, memur kesiminden kaynaklandığını düşünmüyorum bu boşlukların. Tam tersi, Anadolu insanının neredeyse tek eğlencesi futbol ve son parası ile maç bileti alan, klübü borç batağında diye yemeğinden kestiği parayı bankaya gidip klübe yatıran çok kişi tanıyorum. Yönetim anlayışı, takımın zayıflaması, hedefsizlik tribünleri bu hale getiriyor.

deniz.91
02.Kasım.2010, 23:45
Bi kere o resm maçtan kaç saat önce çekildiyse bilemiyorum ama bizim başkana katılmıyorum evet haklı kayserispora gereken destek yok fazla ama yinede birçok takıam göre iyi lige baktığımızda konya sivas antep buca ibb gençler antalya manisa kasımpaşanın stadlarına baktığpımzıda küçük kapasiteli stadları olmasına rağmen dolmuyor.Eskişehir karabük gibi takımlarda stadı doluruyor ama çok az kapasiteli stadları var.Kayseri bu sene hep en az 15bin kişiye oynuyor birçok amaça giden birisi olduğumdan biliyorum az çok ama stadımızın kapasitesi 35bin ondan boş gözüküyor ama o 1 milyon nufuslu kent o stadıda kolaylıkla doldurmalı haklı.Ayrıca en ucuz bilet fiyatıda bizde falan değil kale arkası 10 lira maraton kısımlar 20 liradan satılıyor saydığım takımalrın çoğunun bilet fiyatı bizimkinden az.Başkan böyle konuştukça takımdan soğuyorum vallahi

ForsakeN
03.Kasım.2010, 15:57
Bi kere o resm maçtan kaç saat önce çekildiyse bilemiyorum ama bizim başkana katılmıyorum evet haklı kayserispora gereken destek yok fazla ama yinede birçok takıam göre iyi lige baktığımızda konya sivas antep buca ibb gençler antalya manisa kasımpaşanın stadlarına baktığpımzıda küçük kapasiteli stadları olmasına rağmen dolmuyor.Eskişehir karabük gibi takımlarda stadı doluruyor ama çok az kapasiteli stadları var.Kayseri bu sene hep en az 15bin kişiye oynuyor birçok amaça giden birisi olduğumdan biliyorum az çok ama stadımızın kapasitesi 35bin ondan boş gözüküyor ama o 1 milyon nufuslu kent o stadıda kolaylıkla doldurmalı haklı.Ayrıca en ucuz bilet fiyatıda bizde falan değil kale arkası 10 lira maraton kısımlar 20 liradan satılıyor saydığım takımalrın çoğunun bilet fiyatı bizimkinden az.Başkan böyle konuştukça takımdan soğuyorum vallahi

Diger takımların stad biletleri tabii ki daha ucuz olacak.İnsanlar taşın üstünde maç izliyor çoğu statta halen. Kayseri'nin stadı için 10-20lira istenmesi gayet normal ki bu ücretler zaten pahalı da değil.

1 ayda 2 maça gidiliyor zaten.Bir taraftar 1 ay için takımına 20-30 lira ayıramıyorsa ne takıma kızma hakkı olur, ne başkana sinirlenme hakkı olur diye düşünüyorum ben şahsen. Hem sen emek verme, maça gitme,kulübe destek olma . Sonra da yönetim istifa, vs ..

Aşk-ı Şehir
03.Kasım.2010, 16:04

Deniz o stat bizde olsun 5 liraya maç yapsınlar o stat maçın başlamasına 2 saat kala dolar yahu. :)

Bizim statta en az bilet 15 lira oldu lig maçlarında şu ana kadar.

Homer J.S
03.Kasım.2010, 16:34
buca ibb gençler antalya manisa kasımpaşanın stadlarına baktığpımzıda küçük kapasiteli stadları olmasına rağmen dolmuyor.

Bucaspor'un stadyumu 50 bin kişilik..

Zekirdek
03.Kasım.2010, 17:33
Manisa'nın stadı hava şartları güzel olduğu her maç doluyor neredeyse.

deniz.91
03.Kasım.2010, 18:10
Diger takımların stad biletleri tabii ki daha ucuz olacak.İnsanlar taşın üstünde maç izliyor çoğu statta halen. Kayseri'nin stadı için 10-20lira istenmesi gayet normal ki bu ücretler zaten pahalı da değil.

1 ayda 2 maça gidiliyor zaten.Bir taraftar 1 ay için takımına 20-30 lira ayıramıyorsa ne takıma kızma hakkı olur, ne başkana sinirlenme hakkı olur diye düşünüyorum ben şahsen. Hem sen emek verme, maça gitme,kulübe destek olma . Sonra da yönetim istifa, vs ..
ben biletimiz pahalı falan demiyorum başkanın yalan söylediğini diyorum yoksa o stada bu takıma tabi pahalı değil bencede ama en ucuz bizde diyerek taraftara yüklenmeside yanlış gelmiyorlar diye yüklensin eyvallah

Deniz o stat bizde olsun 5 liraya maç yapsınlar o stat maçın başlamasına 2 saat kala dolar yahu. :)

Bizim statta en az bilet 15 lira oldu lig maçlarında şu ana kadar.
Eskişehiri katmadım zaten anadoluda cidden stadını dolduran nadir takımalrdan

Bucaspor'un stadyumu 50 bin kişilik..
bucasporu alsancakta oynarken görüyorum hep

C h A o S
03.Kasım.2010, 18:42
Gecenlerde bir yerde görmüştüm.Kayseri'ye bir stad daha yapılması planlanıyormuş.

deniz.91
03.Kasım.2010, 19:14
Gecenlerde bir yerde görmüştüm.Kayseri'ye bir stad daha yapılması planlanıyormuş.
evet antalyanın mardan stadı gibi olması planlanyor şehre yakın bir bölgeye erciyesspor kullanacak

Suicider
03.Kasım.2010, 19:26
evet antalyanın mardan stadı gibi olması planlanyor şehre yakın bir bölgeye erciyesspor kullanacak

cumhurbaşkanımız çalışıyor desene :)

deniz.91
03.Kasım.2010, 20:01
cumhurbaşkanımız çalışıyor desene :)
cumhurbaşkanıyla alakası varmı bilmem cumhurbaşkanımzın yaptırdığı veya yaptırmadığı beni ilgilendirmez belediye başkanı yapılacak diyordu geçen

BaGa TaRKaN
03.Kasım.2010, 20:21
Ne Kadarda Olsa Cumhurbaşkanın Kayseriye Çok Faydası Var Bunu İnkar Edemez Kimse, Ayrıca Yönetiminde Aynı Grupta Olması Tabiki Kayserinin Gelişmesini Sağlayacak ki Haklarıdır Tabiki. Zaten Kayserinin Yarışta Her Zaman Olması Lazım Ligin Güçlü Anadolu Takımlarından Yalnızca Birkaçıdır. Umarım Bu Senede Kayserispor Şampiyon Olurda Ligimiz Daha Kaliteli Mücadele Olur.

Flawless Victory
03.Kasım.2010, 21:19
Bu sene de Kayserispor şampiyon olursa bundan sonra Şampiyonlar Ligi'ne gidemez bizim takımlar. :D

M.O.S.H
04.Kasım.2010, 01:13
Türkiye'de en önce Fenerbahçeli Galatasaraylı veya Beşiktaşlısındır daha sonra bulunduğun şehrin takımı gelir maalesef zihniyet böyle oldukça stadlar boş olmaya devam eder Trabzonspor ve Bursaspor'un durumu biraz daha farklı bunun nedenide gelen başarılar ve şampiyonluklardır.

KanaKe
04.Kasım.2010, 08:41
Kayseri'ye bu kadar yüksek kapasiteli stat yapmalari bastan hataliydi dolmayacagi belliydi anadoluda statlar dolmaz o yüzden en fazla 15.000 kisilik stat yapacaksin 30-35.000 kisilik statlar böyle bombos kalir Kayseri'nin merkezinde kac kisi oturuyor bunlardan kaci devamli olarak maclari takip ediyor stata gidiyor? Almanya ile kiyaslamayin orda adamlar maca gitmek icin 200-300 km yol yapiyorlar onlar icin hafta sonu statta futbol seyretmek adet olmus artik.

bursa_mc
04.Kasım.2010, 13:15
İlk önce kentlilik bilinci olmalı.Şehrinin takımına sahip çıkmazsan geçen sezonki gibi şampiyonluğu kovalarken bir anda saf dışı kalırsın..

kasım akdemir
04.Kasım.2010, 15:26
Hatırlıyorum da eskiden şampiyon olmak için derbi maçları kazanmak yetiyordu,bunu bir çoğunuz bilir zaten.Şimdi ise şampiyon olmak için anadolu klüplerinide yenmeniz gerekiyor.Trabzon Kayseri bursa sivas ve antep en ciddi örnekler olarak geliyor aklıma (sivas bi kaç sezon önce tabi ki)artık bu takımlarıda yenmeniz gerekiyor.Yenemezseniz onlar sizi yenmekle kalmıyor şampiyon oluyorlar.Bu örneği geçen sene yaşadık ve benim fikrim bundan sonra da ara ara bu tarz şampiyonluklar görücez.Şahsen benim hoşuma gidiyor,keyif alıyorum.Ayrıca stad olayına gelirsek emin olun gün gelicek o stadlar yetmiycek klüplere.

deniz.91
04.Kasım.2010, 16:05
Kayseri'ye bu kadar yüksek kapasiteli stat yapmalari bastan hataliydi dolmayacagi belliydi anadoluda statlar dolmaz o yüzden en fazla 15.000 kisilik stat yapacaksin 30-35.000 kisilik statlar böyle bombos kalir Kayseri'nin merkezinde kac kisi oturuyor bunlardan kaci devamli olarak maclari takip ediyor stata gidiyor? Almanya ile kiyaslamayin orda adamlar maca gitmek icin 200-300 km yol yapiyorlar onlar icin hafta sonu statta futbol seyretmek adet olmus artik.
abi bu devirdede 15bin kişilik satdmı yapılır o zaman yapma daha iyi avrupa organizsayonalrında falan ne işe yarar ayrıca kayserinin 1 milyon nufusu olan bir şehir yüzde 80i şehir merkeznde diyebiliri diğerleride istse kolaylıkla gelir en fazla 1 saatlik yol istenirse dolar ama takıma ilgi yok işte taraftar kimliği yok şehirde